23 Μαΐ 2011

Ορμή

Ορμή
~
Απάνω σου ορμώ,
το ίδιο γίναμε, μοιάζει να μην ξεχωρίζει το δίκιο απ' το άδικο...
~
Απάνω σου ορμώ, και είμαι και εγώ δίκιο και εσύ δίκιο,
μα εσύ είσαι το δίκιο σου,
και εγώ είμαι το δίκιο πολλών.
~
Απάνω σου ορμώ,
και το μόνο που μπορείς να μου κάνεις είναι να μου κουρελιάσεις τα ρούχα,
δεν φτάνεις πιο βαθιά,
απάνω σου ορμώ και χάνεσαι.
~
Απάνω σου ορμώ, και πέθανα,
μα κρατώ απ' το χέρι, τον Γιώργο, την Μαρία,
απάνω σου ορμούν και αυτοί και σε πεθάνανε.

~
Απάνω σου ορμώ,
έκανα την αλυσίδα σου ελατήριο,
και σπαθί,
κι ασπίδα.
~
Απάνω σου ορμώ, και είμαι χίλια πρόσωπα,
χίλια χέρια, χίλια στόματα,
απάνω σου ορμώ και είμαι ένα μέτωπο.
~
Απάνω σου ορμώ, και έχεις γίνει σε μια στιγμή παρελθόν,
γιατί πάντα εγώ έφερνα το μέλλον.
~
Τέλος
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

9 σχόλια:

  1. Εμπνευση με αγωνιστικη διαθεση!
    Περιμενουμε και συνεχεια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγωνιστική διάθεση πάντα, γιατί έτσι μας αρέσει.
    Όσο για την συνέχεια, το μόνο σίγουρο.
    Αλλά πρέπει να περιμένετε να με χτυπήσει η έμπνευση γιατι αυτα δεν γράφονται κατα βούληση:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΥΡΑ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ!!!

    Απο

    http://www.dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3178:%CF%80%CE%AC%CE%B3%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF



    Σε αναπροσαρμογή των πάντων προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όσον αφορά το δημόσιο τομέα, καθώς η μέχρι τώρα πορεία εφαρμογής του μνημονίου, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και ως εκ τούτου τώρα, όπως δήλωσε προχθές ο υπουργός Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου, είναι η ώρα να πάρουμε αποφάσεις για όλα.

    Έτσι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες απ΄ το υπουργείο Οικονομικών, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή ένα ακόμη σχέδιο αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής που θα περιλαμβάνει μείωση στο 50% των μισθών των ιερωμένων και με το υπόλοιπο ποσοστό να αναλαμβάνει η εκκλησία της Ελλάδας να το αναπληρώνει, κλείσιμο ΔΕΚΟ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους υπηρετούντες σε αυτές τις επιχειρήσεις, πάγωμα προσλήψεων ως το 2015, μείωση του αριθμού των εισακτέων στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές και σταδιακή αποχώρηση απ΄ το δημόσιο, του συνόλου των συμβασιούχων.

    Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα κληθεί να το εγκρίνει το υπουργικό συμβούλιο, ίσως και εντός της εβδομάδας, καθώς είναι ήδη σε γνώση του περιεχομένου του τα μέλη της τρόικα και έχουν εκφράσει την συναίνεσή τους.

    Επιπλέον, η κυβέρνηση στο πεδίο της είσπραξης των φορολογικών εσόδων προσανατολίζεται στην κατάργηση του αφορολογήτου ποσού των 12.000 ευρώ και ιδιαιτέρως για τους ελεύθερους επαγγελματίες επεξεργάζεται ένα πρόγραμμα που θα το εντάξει στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα φορολογούνται απ΄ το πρώτο κιόλας ευρώ με ποσοστό 5% μέχρι και τις 10.500 ευρώ και στη συνέχεια θα ακολουθείται η ενιαία κλίμακα φορολόγησης.

    Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η δημοσιονομική πραγματικότητα της χώρας είναι το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομιών αποφάσισε να αναστείλει την εξόφληση των ομολόγων που είχαν δοθεί στους δικαστικούς το 2007 έναντι αναδρομικών τους αυξήσεων στις αποδοχές του που είχαν κερδίσει δικαστικώς το 2006.

    Στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση όσο το δυνατό περισσότερο του δημοσίου τομέα, αφού τα μέχρι τώρα μέτρα είχαν ως άμεσο στόχο τον ιδιωτικό τομέα με αποτέλεσμα να έχει συρρικνωθεί σημαντικά ο ιδιωτικός τομέας και να έχει αυξηθεί εξίσου σημαντικά το ποσοστό της επίσημης ανεργίας στη χώρα. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιδείξει την ίδια σπουδή από την αρχή, όταν κλήθηκε να εφαρμόσει τα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα και να ξεκινήσει από τότε όλα όσα προγραμματίζει να πράξει για το δημόσιο τομέα τώρα. «Ίσως αν τότε γινόταν όλα όσα ενδεχομένως γίνουν τώρα, ο ιδιωτικός τομέας θα μπορούσε να απορροφήσει ένα πολύ μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων που θα απολύονταν από το στενό ή ευρύτερο δημόσιο τομέα. Τώρα τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα γιατί πολύ απλά, όσοι χάσουν τις εργασίες τους από το δημόσιο τομέα, θα είναι εξαιρετικά δύσκολα να τις αναπληρώσουν εξασφαλίζοντας μία θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα», επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς.

    Όπως και να χει πάντως, το μεγάλο ζητούμενο για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι η εξασφάλιση ως το τέλος του έτους 6 δισ. ευρώ και άλλων 26 δις. ευρώ ως το τέλος του 2015 μόνο από περικοπές δαπανών και κατάργησης θέσεων και οργανισμών, φορέων και ΝΠΔΔ του δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φοβερός η μηχανισμός στήριξης, που να μην ήθελαν να μας στηρίξουν κιόλας.

    ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΣΙΧΑΜΕΝΕΣ ΣΚΟΥΛΗΚΑΝΤΕΡΕΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Ίσως αν τότε γινόταν όλα όσα ενδεχομένως γίνουν τώρα, ο ιδιωτικός τομέας θα μπορούσε να απορροφήσει ένα πολύ μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων που θα απολύονταν από το στενό ή ευρύτερο δημόσιο τομέα. Τώρα τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα γιατί πολύ απλά, όσοι χάσουν τις εργασίες τους από το δημόσιο τομέα, θα είναι εξαιρετικά δύσκολα να τις αναπληρώσουν εξασφαλίζοντας μία θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα»

    ναι γιατι στον ιδιωτικο τομεα χωρανε ολοι και τα πραγματα ειναι ροδινα..βρισκεις πολυ ανετα δουλεια στις μερες μας οτι και να εχεις σπουδασει..
    οι επιχειρισεις περιμενουν με τα βρακια τους κατεβασμενα τοσο τους πτυχιουχους (και μη) ανεργους οσο και αυτους που προκειται να απολυθουν απο το πραγματικα υπερογκο δημοσιο τομεα (παγκοσμια πρωτοτυπια, 5 εκατ. δημοσιου υπαλληλοι).
    Και για τις Δεκο γιατι στεναχωριεσαι? Θες να πληρωνει ο τιμιος Ελληνας οικογενειαρχης λογαριασμο για τα κερια και τα σπαρματσετα που θα χρησιμοποιει απο εδω και μπρος ή τελη συνδεσης και καθαρισμου δικτυων για το πηγαδι που θα εχει στην αυλη του. αν δεν εχει αυλη θα διυλιζει τα ουρα του και θα τα ξαναπινει (ή ας πιει πορτοκαλαδα - κατα το "ας φανε παντεσπανι")

    τωρα αυτο με τους παπαδες ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ απαραδεκτο! Δηλαδη δε σεβονται τους ανθρωπους του θεου? τη συνδεση μας με τον ουρανο? Εμενα ποιος θα μεταβιβαζει τις προσευχες μου στον υψιστο?
    Προτεινω να μαζευτουν ολοι οι ιερεις και να καταραστουν ομαδικα τον υπουργο, τον γαπ και το ΔΝΤ..αυτη ειναι η μονη λυση! Η να μεσολαβησουν στον Κυριο να στειλει αμεσα μια πλημμυρα! Η τιποτα πληγες!

    (παρεπιπτοντως το Φραγκισκος ειναι ενα πολυ ωραιο ονομα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παπάδες ξεπαπάδες, είναι η ζωή τους αυτή, απο εκεί ζουν, απο εκεί συντηρούν τις οικογένειες τους. Εγω τους υποστηρίζω σε αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα δεν λέει κανείς να μην παιρνουν μισθό οι παπάδες. Αλλά δεν θα πληρώνω εγώ με τους φόρους μου τα χόμπυ των άλλων. Μου πληρώνει εμένα κανείς τα μαθήματα μπαλαλαίκας που κάνω ? ;-)

    Ας τους πληρώνουν οι πιστοί και η εκκλησία τους με την τεράστια περιουσία. Ένας φόρος αλα Γερμανία περι εκκλησίας δεν θα ήταν ασχημη ιδέα, για να δούμε ποσοι τελικά είναι αυτοί που έχουν ως χόμπυ τους το σταυροκόπημα και είναι διατεθιμένοι να το πλερώνουν κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ^^Συμφωνω Red και φανταζομαι το ξερεις.

    Στο σοσιαλισμο οι παπαδες (που δεν θα ειναι πια παπαδες)θα κανουν καποια χρησιμη δουλεια φανταζομαι και θα ζουν οπως και οι υπολοιποι ανθρωποι.

    Στον καπιταλισμο επειδη δουλευουν τον κοσμο ψιλο γαζι (και στο μυαλο του Manny ταυτιζονται με τις χαρτοριχτρες, τις καφετζουδες, τους αστρολογους και λοιπες λουμπεν προσωπικοτητες) ας πληρωνονται απο την εκκλησια ή τους πιστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...