25 Μαΐ 2011

Σημερινή δήλωση της Αλέκας σχετικά με τις συγκεντρώσεις των "αγανακτισμένων"


(απόσπασμα από ομιλία στη Λάρισα σήμερα - οι υπογραμμίσεις δικές μας)
"Κοιμισμένοι δεν είναι οι Έλληνες. Παραπλανημένοι ναι, σε σύγχυση είναι ο κόσμος. Και αγανακτισμένος. Η αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη. Εμείς δεν σνομπάρουμε καμιά μορφή κινητοποίησης, ιδίως όσες εκφράζουν κάτι το αυθόρμητο. Οι μορφές των λαϊκών αγώνων δεν πρέπει να κατασκευάζονται στα κομματικά μας γραφεία» τόνισε, για να προσθέσει όμως πως «οι πλατείες που μπορεί να γεμίσουν με αγανακτισμένους, πολύ εύκολα μπορούν και ν’ αδειάσουν».
Όσον αφορά στα νέα μέτρα, δήλωσε πως η Ελλάδα θα βγει από την κρίση. Τα μέτρα, όμως, που καταρρακώνουν τους εργαζόμενους, θα μείνουν. Κάλεσε τον λαό να μη ψηφίσουν ξανά ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ..
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)
(Αναδημοσίευση από Ελευθεροτυπία - http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=278617)

5 σχόλια:

  1. Δυο στοχεία - πολύ σημαντικά - από τις παραπάνω δηλώσεις:
    1. Μιλάμε για την ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ του κόσμου και όχι "αγανάκτιση" που προσπαθούν να περάσουν τα γνωστά παπαγαλάκια.
    2. Θετικότατος ο αυθορμητισμός και ελπιδοφόρος και καλοδεχούμενος. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η Οργάνωση αυτών των αυθόρμητων εκδηλώσεων.
    Οργάνωση σε Ταξική κατεύθυνση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία ρε Φάρε, γιατί δεν πάτε και σεις στις λαϊκές συνελεύσεις που γίνονται σε πολλές πόλεις να δούμε τί θα κάνουμε επιτέλους?
    Εκεί, μέσα στο κόσμο γιατί δεν σας βλέπω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα μου ντε? Γιατί δεν πάμε ??
    Μάλλον έχουμε ξεμάθει να πηγαίνουμε όπου δεν γνωρίζουμε τον διπλανό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί φίλοι,

    Μία από τις κακοδαιμονίες που εμποδίζουν να φτάσει η φωνή του ΚΚΕ στον απλό εργαζόμενο, στις λαϊκές μάζες συνολικά, είναι ο (καθόλου τυχαίος) τρόπος που τα Μέσα Ενημέρωσης των μεγαλοεπιχειρηματιών, παρουσιάζουν τις θέσεις του Κόμαμτος.

    Πιστεύω να συμφωνήσετε μαζί μου ότι ένας ιστότοπος που λέει ότι θέλει να μιλά από την οπτική του Κόμματος, πρέπει να αποφεύγει παρόμοιου είδους κακοτοπιές.

    Χωρίς να μπαίνω στην ουσία, θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος (δεν έχετε κανέναν λόγο) να εμφανίζεται τις δηλώσεις της Παπαρήγα, μέσα από τα δημοσιεύματα άλλων εφημερίδων, αφού με εξαίρεση τις συνεντεύξεις που δίνει ειδικά σε κάποιο Μέσο Ενημέρωσης, ΟΛΕΣ οι άλλες δηλώσεις της δημοσιεύονται στον «Ριζοσπάστη».

    Η δήλωση που έκανε για τις ...πλατείες η Αλέκα στην Λάρισα, είναι η παρακάτω:

    «Το αυθόρμητο υπάρχει κι αυτό το αυθόρμητο αναπτύσσεται γιατί υπάρχει ένα συνειδητό κίνημα. Μπορεί να μην είναι οργανωμένη η πλειοψηφία του λαού. Υπάρχει όμως ένα συνειδητό κίνημα που καλλιεργεί το έδαφος. Και σε αυτό το κίνημα προσχωρούν και νέες λαϊκές μάζες, αν θέλετε ηλικιακά νεότερες ηλικίες, που τους χωρίζει δυστυχώς μεγάλη απόσταση από μεγάλους αγώνες που ζήσαμε στο παρελθόν. Από αυτή την άποψη ο αυθορμητισμός δεν είναι κακός. Αλλά σίγουρα, οι ανώνυμες οργανωμένες κινητοποιήσεις κρύβουν και επώνυμες βλέψεις. Να προλάβουν τη συνειδητοποίηση, να την υποκαταστήσουν με μια ορμητική διαμαρτυρία που εύκολα μπορεί να απορροφηθεί κάτω από τη συνθετότητα και τις δυσκολίες του συνειδητά οργανωμένου αγώνα που κατευθύνεται στην πάλη για την εξουσία. Εμείς λοιπόν θεωρούμε ότι αργά ή γρήγορα οι άνθρωποι αυτοί που μπαίνουν στον αγώνα χωρίς πείρα, θα έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν και τη δική τους πείρα. Πριν την άμεση αυτή πείρα που αποκτούν τη διαδεχθεί η απογοήτευση ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα».

    http://www.rizospastis.gr/wwwengine/page.do?publDate=27/5/2011&id=13564&pageNo=8&direction=1

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε για την παρατήρηση φίλε, απλώς παρουσιάζουμε και τις δημοσιεύσεις από άλλα μέσα που θεωρούμε ότι δεν αλλοιώνουν γενικά το νόημα και το πνεύμα των λεγομένων της γενικής γραμματέως. Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε απλές αναδημοσιεύσεις του ριζοσπάστη, ούτως ή άλλως η αντίληψή μας για τη στάση του κόμματος δεν αλλοιώνει την ουσία της και είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί σ'αυτό. Όποτε διαπιστώνουμε διαστρέβλωση δηλώσεων και θέσεων, λέμε τη γνώμη μας όπως κάναμε στην ανάρτηση για τη δήλωση της Αλέκας περί επιστροφής στη δραχμή. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...