27 Μαΐ 2011

#greekrevolution : η επανάσταση που ξέπεσε σε hashtag


Τα ψέμματα τελείωσαν, η περίοδος χάριτος πέρασε. Σήμερα, δεύτερη μέρα της πανελλήνιας αγανάκτισης, το πράμα έδειξε ότι είναι πανηγύρι, οι όποιες προσπάθειες να “οργανωθεί” με δημοκρατικές διαδικασίες και ελευθερία λόγου για όλους, καταλήγουν σε ένα θλιβερό φιάσκο. Σήμερα 26/5 στη Σαλονίκη, το μέγιστο που έπιασε η συγκέντρωση ήταν το πολύ 2500 άτομα. Άλλοι τόσοι άραζαν στα γρασίδια κάνοντας πικνίκ βλέποντας βαριεστημένα, αλλά και μη περιμένοντας πια τίποτα έχοντες απομυθοποιήσει την κατάσταση. Το “εγχείρημα” έδειξε το δρόμο της παταγώδους αποτυχίας και αναδεικνύει την ευθύνη εκείνων που το συνέλαβαν και το προώθησαν μέσα από το trendy και επαναστατικό διαδίκτυο.
Η χτεσινή απελπισμένη προσπάθεια με τη μικροφωνική, να πάρουν όλοι το λόγο κατάντησε ένα τσίρκο στο οποίο ο καθένας έλεγε την ιστορία της ζωής του, ξερνώντας άγαρμπη, κούφια οργή, που ξεθυμαίνει καθώς χάνεται στον βρωμερό θερμαϊκό, το πολύ πολύ να επιβιώσει με ένα-δυο αντίλαλους στα ντουβάρια του λευκού πύργου.

Η έννοια επανάσταση γελοιοποιήθηκε χυδαία, ξέπεσε σε hashtag #greekrevolution. Η δήθεν καταγραφή “πρακτικών”, όπως παρατέθηκε στην ιστοσελίδα real-democracy.gr, κάθε άλλο παρά πρακτικά είναι παιδιά. Είναι μια μίμηση των tweets. Πενήντα λέξεις από τον καθένα, το μακρύ του ενός και το κοντό του αλλουνού το ένα κάτω απ' τ' άλλο κι αυτό το λέτε “δημοκρατικός διάλογος”. Τα πρακτικά αγαπητοί φίλοι κρατιούνται όταν υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που καταλήγει σε συμπεράσματα και αποφάσεις. Τι γενίκευση απόψεων να κάνεις με πεντακόσιους μονολόγους, που ορισμένους τους χωρίζουν άβυσσοι ιδεολογίας ή έλλειψης αυτών; Η ζωή παιδιά όταν μιμείται το twitter τότε σημαίνει ότι κάνατε φετίχ αυτό το χρήσιμο μέσο. Το μετατρέψατε σε πεμπτουσία της ζωής σας της ίδιας, και πάτε να προσαρμόσετε τη ζωή πάνω στο twitter μη έχοντας πείρα από πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες από τις οποίες μάλλον δεν έχετε καμμιά πείρα, αλλά και δεν τη ζητήσατε. Έχετε παρανοήσει τη χρήση του twitter, όπως και όλων των social media. Λεκάτη, είχες κι εσύ τα δίκια σου!
Είχα την ατυχία να ακούσω τα αξιοθρήνητα ξεράσματα άβουλων νέων, που είχαν πιεί τα χασίσια τους, τις ρετσίνες τους και απολάμβαναν το “επαναστατικό” τους ξέσπασμα μέσα από χυδαίες βρισιές ατάκτως εριμμένες, υποβιβάζοντας τελείως την όποια προσπάθεια για διαμόρφωση κάποιας στοιχειώδους διαδικασίας σε κονσέρτο για οργισμένα μαστούρια, φασιστοειδή και στην καλύτερη, απογοητευμένους πιτσιρικάδες.
Δεν απέχει πολύ απ' το γελοίο
Προσπαθήσαμε ειλικρινά να δούμε με σεβασμό αυτή την κίνηση, προσπαθήσαμε να την προσεγγίσουμε ψύχραιμα, αλλά παιδιά όχι. Τελείωσε το παραμύθι. Γίνονται επί χρόνια απεργίες, γίνονται επί χρόνια συλλαλητήρια με πραγματικούς όρους κινήματος. Ίσως με λάθη και αδυναμίες, που ποτέ δεν τις αποφύγαμε εμείς τουλάχιστον στο ΚΚΕ, αλλά πάντα ευθέως σας καλούσαμε κι ας μας βρίζατε χυδαία “δεκανίκια του συστήματος”, “κουμούνια”, “σταλίνες” και τέτοια. Και πάλι σε σας θα απευθυνθούμε γιατί εσάς μόνο έχουμε, όσο κι αν μας εκνευρίζετε με τα παιδαριώδη “ξεσπάσματά” σας. Ώρα να αναλογιστείτε: θα απεργήσετε στην επόμενη απεργία (αν δουλεύετε φυσικά); θα συγκρουστείτε με τα αφεντικά σας; θα προσπαθήσετε να σχηματίσετε πολιτική άποψη; θα διαβάσετε, θα προσπαθήσετε να ανοίξετε το μυαλό σας;
Ώστε οι κομμουνιστές είναι πρόβατα, ε; ρομποτάκια, που βάζουν την κασέτα; Εσείς, που ξημεροβραδιαζόσασταν στο facebook, αναρωτηθήκατε τελικά ποιος το οργάνωσε όλο αυτό το πανηγύρι; το ψάξατε; μήπως κι εσείς είστε τελικά πρόβατα; όχι περισσότερο απ' ότι εμείς αγαπητοί, εμείς τουλάχιστον έχουμε: α) ιδεολογία β) πολιτικό φορέα που υποστηρίζουμε αταλάντευτα γ) σχέδιο δράσης δ) προτάσεις ε) πραγματική συντροφικότητα στ) πείρα, είτε δική μας, είτε των παλιότερων. Εσείς δεν έχετε τίποτα και το υπερηφανεύεστε. Μια χαρά βολέψατε το σύστημα για τα επόμενα μέτρα που έρχονται σε μερικές μέρες. 
Πραγματικά περίμενα κάτι περισσότερο συνεκτικό και σαφώς προσδιορισμένο, αλλά αυτό που είδα σήμερα είναι μια οικτρή αποτυχία. Το μόνο που τώρα θα πρέπει να σκεφτείτε είναι να διαχειριστείτε με θετικό τρόπο την απογοήτευσή σας. Μην χαραμίζετε τον εαυτό σας άλλο σε ψευτοεπαναστατικές μόδες. Κρατήστε την οργή σας εναντίον των πραγματικών σας εχθρών, των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μονοπωλίων. Υπάρχουν οργανώσεις που σας καλούν να αγωνιστείτε, εμείς μιλάμε εκ μέρους του ΚΚΕ. Μελετήστε τις θέσεις του και τις προτάσεις του, κι αν θέλετε απορρίψτε τες. Αλλά πλέον θα πρέπει να επιχειρηματολογείτε παιδιά, οι καιροί θέλουν σοβαρότητα.
Αφήστε τα πανηγύρια κι ελάτε μαζί μας και δεν θα σας κοροϊδέψουμε άλλο. Το ξέρουμε ότι να συμπορευτείτε με το ΚΚΕ είναι το πιο δύσκολο χαντάκι να περάσετε, εμείς όμως πάντα θα σας καλούμε μαζί μας.
Πάμε παρακάτω.

70 σχόλια:

  1. Ποοοοσο με στεναχωρείται εσείς οι κομουνιστές και ποοοοσο σας είχα πιστέψει κάποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν έχουμε εκνευρίσει το ΚΚΕ μία φορά με τα παιδαριώδη λάθη μας , το ΚΚΕ (και όχι μόνο) μας έχει εκνευρίσει 10 με τα δικά του. Συμφωνώ στο ότι υπάρχει η οργάνωση , η συντροφικότητα , η πείρα αλλά τελικά λείπει η εξέλιξη και η απλότητα στα λεγόμενα σας ... Δε γίνεται κάθε φορά που διαβάζω ή ακουω μια ανακοίνωση σας να νομίζω ότι βρίσκομαι στο 1968. Και κατα τη γνώμη μου δεν ειμαστε εμεις που θα πρέπει να μελετήσουμε τις θέσεις σας αλλα το ΚΚΕ και γενικότερα η αριστερά ΕΝΩΜΕΝΗ (γιατι δε γίνεται να υπαρχουν 20 υποπαραρτηματα της) αλλά να μελετησετε επιτελους εσεις εμάς. Ο κόσμος έχει ανάγκη το ΚΚΕ όχι σαν κόμμα διαμαρτυρίας πια , αλλά σαν κόμμα εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ο κόσμος έχει ανάγκη το ΚΚΕ όχι σαν κόμμα διαμαρτυρίας πια , αλλά σαν κόμμα εξουσίας."

    Ακριβώς αυτή είναι και η δική μας επιδίωξη! έχεις δίκιο να πιστεύεις ότι το ΚΚΕ, ίσως δεν πιάνει ακόμα καλά τον κόσμο, για χίλιους δυο λόγους.

    Αυτό που λες για το 68 πιστεύω ότι δεν ισχύει. Αλλά για το τι είναι σήμερα αριστερά και ποιος αυτοπροσδιερίζεται έτσι θέλει πολύ μεγάλη κουβέντα. Εννοώ τι θέλει στην πραγματικότητα να κάνει, να κοροϊδεψει ξανά τον κόσμο σαν το ΠΑΣΟΚ το 81 ή να είναι πραγματικά αληθινός και ειλικρινής απέναντι στον κόσμο;

    Έγραψα και αλλού, ότι γίνεται δεν είναι απαραίτητα κακό. Ξέρουμε ότι ο λαός μόνο, μέσα από την εμπειρία του θα μας προσεγγίσει. Τόσα χρόνια λέγαμε για το τι συμβαίνει και ήμασταν γραφικοί, αλλά τώρα οι περισσότεροι συμφωνούν ότι λέγαμε αλήθειες και όλα αυτά δεν ήταν αυτά που θα θέλαμε να συνέβαιναν για να δικαιωθούμε όπως πίστευςαν πολλοί τότε. Σήμερα μπαίνει το ζήτημα τι κίνημα θα έχουμε για να παλέψουμε, το ΚΚΕ είναι πάλι καθαρό. Ο κόσμος μέσα από την εμπειρία του θα καταλάβει, γιατί λέμε ότι λέμε. Εμείς πάντα θα είμαστε δίπλα του, για να τον οργανώνουμε και να του δείχνουμε τι έχουμε καταλάβει από την εμπειρία μας και την επιστημονική θεωρία μας. Δεν είναι φυσικά εύκολη η μάχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγγνώμη που σας στεναχωρούμε παιδιά, αλλά πρέπει να δείτε την πραγματικότητα. Αυτό δεν είναι κίνημα, και φυσικά δεν είναι επανάσταση. Είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης. Κι αν σας ακούγεται το ΚΚΕ το ίδιο από το 68, λυπόμαστε που το βλέπετε ως θέμα στιλ και ιδιοσυγκρασίας. Σε ΟΛΑ το ΚΚΕ από τη μεταπολίτευση σχετικά με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, την πορεία του ελληνικού καπιταλισμού, επαληυθεύτηκε δυστυχώς σε όλα.
    Όσο για απλότητα, νομίζω ότι τα ελληνικά μας, τουλάχιστον σ' αυτό το blog είναι πολύ απλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Giorgos bookhunter

    Μακάρι να γίνουν έτσι όπως τα θέτεις . Αυτό το <> το δέχομαι με επιφύλαξη αλλά ότι και να είναι θα φανεί.Κι ελπίζω επίσης όσοι σας υποστηρίζουν να ξεφύγουν από την συμπεριφορά του οπαδισμού πια και να απαντούσαν όπως απαντάς π.χ. εσύ. Ειδικά για τους νεότερους υποστηριχτές ειναι πολύ λυπηρό να κοιτάζουν μόνο ευθεία(βλέπε πανεπιστήμια). Γενικά συμπαθώ την αριστερα στην πιο ρομαντική της μορφή.Αν και λεω πως είμαι απολιτικ , ελπιζω το ΚΚΕ να αρπάξει αυτη την μοναδικη ευκαιρία να ανέβει όσο ψηλότερα μπορεί.

    Ανωνυμος 3:13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "το ΚΚΕ είναι πάλι καθαρό" στα κενα εισαγωγικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Αλέξανδρος Δελάρζ

    Ξαναδιάβασε την δική σου απάντηση και μετά την απάντηση του Giorgos bookhunter και νομίζω θα καταλάβεις ποια αντιμετώπιση και προσέγγιση θα ήθελα να έχω από το ΚΚΕ. Η διαφορά είναι εμφανής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν σε κάποιους το ΚΚΕ φαίνεται σαν το Κόμμα του 1968, αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο !
    Το 1968 είναι η χρονιά που το Κόμμα γλίτωσε την οπορτουνιστική προδοτική επίθεση των εχθρών του Κομμουνισμού, γλίτωσε από τους σημερινούς συριζαίους, γλίτωσε από την διολίσθηση στον λεγόμενο ευρωκομμουνισμό που εξελίχθηκε - όπως όλοι ξέρουμε - σε ανοιχτή προδοσία !

    Επίσης, το 1968 ιδρύθηκε η ΚΝΕ !
    Ίσως αυτό πονάει ...

    Ναι "φίλοι" "ανώνυμοι", γουστάρουμε πολύ που η γλώσσα μας, η δράση μας έχει οδηγό το 1968 !
    Και θα συνεχίσουμε έτσι, αφήνοντας σε εσάς τους μπαχαλάκηδες, να κάνετε τα πικ νικ σας, όπως πολύ σωστά υπογραμμίζει το άρθρο !

    Την Καλημέρα μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαρά στο κουράγιο σας ρε παιδιά που ασχολείστε με τους επαναστάτες του 6-9 με σπόνσορα τον Δασκαλόπουλο και χορηγό επικοινωνίας τον ΣΚΑΪ. Δεν τους μάθατε τόσα χρόνια (Γένοβες, Δεκέμβρηδες κλπ); Οι ίδιοι είναι. Δεν θα μπορούσε να βρεί καλύτερο σύμμαχο αυτή την στιγμή το σύστημα. Ένα ακομάτιστο απολιτικό αμορτισέρ της λαϊκής οργής, του όλοι φταίνε και της ναζιστικής εμπεύσεως συλογικής ευθύνης. Χωρίς ταξική συνείδηση και χωρίς πρόταση θα αποδεχτούν ως μεγάλη νίκη του “κινήματος” οποιοδήποτε “τυράκι” τους ρίξει το σύστημα (π.χ. κυβέρνηση “εθνικής ενότητας”, τεχνοκρατών, οικουμενική και λοιπές μαλακίες) και με τον τίτλο πλέον του “επαναστάτη” θα πάνε σπιτάκι τους ήσυχοι πως έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωχου πια με τον καθε ΠΑΣΟΚΟ που δεν θελει να παραδεχθει πως τοσα χρονια ηταν μαλ..ς και τωρα του φταιει το ΚΚΕ που αν ηταν ετσι αν ηταν αλλιως αν ηταν αλλιωτικα ,αυτος δεν θα ταν μαλ..ς.(Δεν εχουν και το θαρρος να παραδεχτουν πως τοσα χρονια αυτοι ηταν που στηριζαν το συστημα και θα το ξαναστηριξουν, απλα μια δικαιολογια μονο ψαχνουν)Αυτοι οι ανθρωποι ΠΟΤΕ δεν ηρθαν σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ συγκρουση και γι αυτο τα νεφελωδη αγαπη αξιοπρεπεια δημοκρατια...κι αλλες ...ες(τριχες εννοω αλλα μ αρεσει ο τροπος που σκεφτεστε).Αν περιμενουμε τιποτα απο αυτα τα βαριδια στα ποδια μας το χασαμε το παιχνιδι.Δεν ειναι ο λαος οι 10000 που κατεβηκαν στο συνταγμα ή αλλου.Ο λαος ειναι στη δουλεια στα εργοστασια στα καφενεια.Ποσες φορες δεν εγιναν διπλασιες και τριπλασιες κινητοποιησεις απο το ΠΑΜΕ αλλα ολοι αυτοι δεν επαιρναν χαμπαρι.Τωρα που τους χαιδευουν τα αυτια τα μεχρι χτες παπαγαλακια του συστηματος νομιζουν πως κατι κανουν.Το τυρι το βλεπουν τη φακα οχι.Μην ασχολειστε αλλο μαζι τους εμεις δεν θελουμε αλλα νταλα κουτρουβαλα .Εμεις θελουμε ανατροπη και κατακτηση των μεσων παραγωγης απο αυτους που παραγουν τον πλουτο.Οσοι πιστοι προσελθετε....
    ΥΓ αν δειτε promo απο το κουτσομπολιστικο δεκατιανο του ΑΝΤ θα γελασετε πολυ και θα καταλαβετε ποιοι ειναι πισω απο ολα αυτα και γιατι δεν θα δειτε ουτε μια εικονα αλλα και καμια ειδηση ουτε για τα συλλαλητηρια αυριο το πρωι στις 11 ουτε για την απεργια την Τεταρτη 2-6.Αυτα ΠΟΝΑΝΕ δεν ειναι ανωδυνα και αν πραγματικα ειναι αδολοι αγωνιστες ολοι αυτοι ας ερθουν απο μακρια εστω να δουν τον ογκο τον παλμο του πραγματικου κινηματος και για ποιο λογο αυτο το θαβουν ενω τον δικο τους τροπο αντιδρασης τον αναδεικνυουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελεος, ποσο μα ποσο μικροπρεπής αντιμετώπιση σε κάτι τόσο μαζικό και ενωτικο. ΔΕΝ εχετε τα copyrights των διαδηλώσεων καταλάβετε το. Τελος οι υπερεργολαβίες αποτυχημένων διαδηλώσεων με back up τα γνωστά μπαχαλάκια -που το μονο που σας ενδιαφέρει είναι να μην μπουν στο μπλοκ σας- και ας σπάνε τα πάντα τρομοκρατώντας τον κόσμο που θέλει να κατέβει να διαμαρτυρηθεί. Στην άκρη λοιπον οι διχαστικες ιδεολογιες, το προβλημα είναι κοινό. Και ναι, εγώ θέλω ΚΑΙ την "χαζή απολιτίκ ξανθιά" και τον "ελληνάρα" να διαδηλώνει δίπλα μου, γιατι?? Γιατί η φωνή μου γίνεται πιο δυνατή, γιατί -ξαναλεω- το πρόβλημα είναι κοινό και πλέον το συνειδητοπουούν όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χτυπώντας έτσι αυτό που συμβαίνει σήμερα απομονώνεστε ακόμη περισσότερο από την κοινωνία και μαλλον λειτουργείτε πολύ βολικά για τους κυβερνώντες. Μάθετε να ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μιας και είπες για την ξανθιά, μου θύμησες το ανέκδοτο με τις ξανθιες στο ασανσέρ που φώναζαν "ταυτοχρόνος".
    Το ζήτημα δεν είναι μόνο να φωνάξεις δυνατά, το ζήτημα είναι να ξέρεις τι θα λές, και πιο ουσιαστικά, το ζήτημα είναι να ξέρεις τι να κάνεις.

    Εμένα λοιπόν με τον φασίστα που λες, δεν με ενώνει τίποτα, και όσο έχει για ιδεολογία του τον φασισμό, μόνο ενάντιο θα με βρει, όχι και να φωνάξει μαζί μου. ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ!!! Ο φασίστας είναι φασίστας, έχει συγκεκριμένη ιδεολογία, τι και αν πήγε στην πλατεια δηλαδή; Τον φασισμό του πήγε να προπαγανδίσει. Και ναι, και εμείς τον κομμουνισμό προπαγανδίζουμε, αλλά ίσα και όμοια είναι ο φασισμός και ο κομμουνισμός;

    Οι ιδεολογίες λοιπόν μετράνε, και κανείς δεν είναι "λευκό χαρτί" όπως θέλουν κάποιοι να φανεί, στα δύσκολα θα διαλέξουν πλευρα, στα δύσκολα το "απολιτίκ" σημαίνει θέλω να βγάλω την ουρά μου απέξω για να τα εχω καλά με όλους.

    Ε ετσι δεν γίνεται δουλεια, Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε, εμείς εξελισσόμαστε δεν προσαρμοζόμαστε, η προσαρμογή και η συναίνεση εύτασε τον κόσμο μέχρι εδω. Δες λίγο πιο έξω απο όσο σε αφήνει να δεις η κρατούσα ιδεολογία και μην ανυσηχείς για εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε μου δυστυχώς το παιχνίδι παίζεται εναντίων όλων και τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά που πλέον ναι εχουμε αποκτήσει κοινά προβλήματα.. Αν μπορόύσατε να βγάλετε για λίγο την κομματική σας ταυτότητα και να παραστείτε, θα βλέπατε πως χθες έγινε μια λαικη συνελευση στον λευκο πύργο, οπου κατατέθηκαν απόψεις και οι οποίες κρινόντουσαν άμεσα απο το ακροατήριο. Και κακές απόψεις, και αδιάφορες, και πολύ γόνιμες όμως. Ξέρεις τι είναι αυτο? Ζύμωση, δημιουργία ανός νέου σύγχρονου ρεύματος που εκφράζει τα προβλήματα του σ ή μ ε ρ α . Σκεφτείτε λίγο, μήπως οι ιδεολογίες και οι ταμπέλες -ξαναλέω- πετυχαίνουν διχασμό και μόνον διχασμό?? Μήπως αυτές δεν μας αφήνουν να δουμε πιο έξω?? Και ποια είναι η κρατουσα ιδεολογια που αναφερεις? Δεν υπάρχει ιδεολογία, υπάρχει ανθρώπινη αγανάκτηση και αυθορμητισμός! Όλους μας έκλεψαν, μας εξαπάτησαν, μας κορόιδεψαν και όλοι μαζί φωνάζουμε! Απλά! Κάντε μια αυτοκριτική, πρόσεξε κανείς το πόσο γρήγορα αυτή η κίνηση γιγαντώθηκε και θωρακίστηκε? Σε λιγότερο από 24 ώρες έφτασε τις 20-30 χιλιαδες συμμετοχές, έστω και μέσω FB, τι να κάνουμε αυτή είναι η εποχή και τα μέσα της, ας γίνει από εκεί η αρχή. Μήπως πρέπει να εξελιχθουμε λοιπον με βαση τα νεα δεδομενα? Ας είμαστε και λίγο πρακτικοί. Διαίρει και βασίλευε, είπε ένας φασίστας κάποτε και έκανε καλά τη δουλειά του ο π******ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτή την ώρα ακούω το ραδιόφωνο σου ΣΚΑΙ, έχει ένα μεγάλο αφιέρωμα στους λεγόμενους "αγανακτισμένους" ,τις χθεσινές συγκεντρώσεις τους,τις σημερινές που προγραμματίζονται για το απόγευμα.
    Εκθειάζει αυτές τις διαδηλώσεις, παροτρύνει τον κόσμο να κατεβεί στην πλατεία. κ.τ.λ.
    Σκεφτείτε λίγο, προβληματιστείτε, γιατί ο Αλαφούζος με τα τσιράκια του, προπαγανδίζουν τόσο αυτές τις απολιτίκ και άχρωμες συγκεντρώσεις. Μήπως αυτές οι εκδηλώσεις βολεύουν το σύστημα???
    Μήπως αυτό το λεγόμενο "κίνημα των αγανακτησμένων" το επιδιώκουν για να εκτονωθεί ο κόσμος απο τα υπαρκτά του προβλήματα??? ΑΝΩΔΥΝΗ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
    Αύριο πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα, αλλά δεν θα ακουστεί κουβέντα ούτε απο το συγκρότημα του Αλαφούζου , ούτε και απο τα άλλα ΜΜΕ, ούτε ακόμα απο τα κρατικά,,,
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?????
    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ??
    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ, ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΣΑΣ.....
    ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και σε τελική ανάλυση αν είναι να αποτυχει ας αποτυχει. Που ειναι το κακο? Γιατι το χτυπάτε? ΝΑ ξαναμιλησω για υπερεργολαβους συλλαλητηριων? Είναι μικροπρέπεια και μεγάλο κρίμα, αλήθεια. Εμείς σας θέλουμε μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τάσο μου οι κυβερνητικοι του μεγκα το αγνοουν σχεδον. Τα αμερικανακια του σκαι είδαν κόσμο=πελάτες=τηλεθέαση. Απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η τρέχουσα ιδεολογία ειναι η ιδεολογία της ατομικής πρωτοβουλιας και του καπιταλιστικου τροπου παραγωγής, στην οποία ότι καλύματα και να βάλεις απο πάνω, δεν φτιάζει.
    Το ΚΚΕ ήταν εκεί, μαζί σας, μην μου πεις ότι δεν τους ειδες; Το οτι καθόμαστε και το συζητάμε τόσες μέρες, σημαίνει ότι σας παίρνουμε πολύ στα σοβαρά, ίσως παραπάνω απο όσο σοβαρά το παιρνετε εσείς.

    Αυτό όμως που λεμε εμείς, είναι ότι δεν αρκει μια διαπίστωση, ότι όλοι μαζί τρώμε ψ..η, ούτε μια(2-3-4-100) κοινη συγκέντρωση αλληλεγγύης. Χρειάζεται ταξική οργάνωση, μέσα στους εργασιακούς χώρους, μέσα στην καρδιά δηλαδή της παραγωγής, εκεί που πονανε. Αυτό επιθυμούμε να καταλαβετε, και για αυτό υπαρχει ανυσηχία.

    Στην περίπτωση που δεν το καταλαβετε αυτό, το "κίνημα πλατείας", θα γινει απλά μια τρέντυ μορφή διασκέδασης για όσο κρατήσει.

    Εμείς σας θέλουμε μαζί μας, αυτό είναι αλήθεια, γιατί χωρις εσάς, αυτή η οργάνωση στην βάση της παραγωγής που λέμε, δεν θα γίνει ποτέ δυνατή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμε, δεν χτυπάμε το "κίνημα" σας, τον κώδωνα σας χτυπάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και πιστεψτε μας, το πιο εύκλο, αλλά και το πιο ανεύθυνο απο εμάς, θα ήταν να σας χαιδέψουμε τα αυτιά, αλλα εμείς δεν είμαστε αστικός τύπος ούτε κανάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ""Και σε τελική ανάλυση αν είναι να αποτυχει ας αποτυχει. Που ειναι το κακο? Γιατι το χτυπάτε? ΝΑ ξαναμιλησω για υπερεργολαβους συλλαλητηριων? Είναι μικροπρέπεια και μεγάλο κρίμα, αλήθεια. Εμείς σας θέλουμε μαζί μας.""

    Πρωτον δε το χτυμαμε..κανουμε κριτικη και αυτα ειναι δυο διαφορετικα πραγματα. Εγω κανω κριτικη στο κκε (τις περισσοτερες φορες βεβαια αποδεικνυεται οτι εχω αδικο και το κκε δικιο..μη δωσεις σημασια στην παρενθεση..αυτοκριτικη κανω)

    Δευτερον, οι περισσοτεροι απο μας πηγαμε στις συγκεντρωσεις των αγανακτισμενων στις πολεις μας, αρα ανταποκριθηκαμε στο καλεσμα σας (εσεις θα ανταποκριθειτε το Σαββατο?)

    Τριτον το κατα ποσο θελετε το οποιο κομματι της αριστερας το αμφισβητω..δες εδω..δεν ξερω απο ποιο κομματι ειναι τα παιδια με τη σημαια, οχι απο το κκε, ισως ειναι τροτσκιστες, δεν εχει σημασια εξαλλου:

    http://radicaldesire.blogspot.com/2011/05/blog-post_27.html#disqus_thread

    Κανεις δεν ειναι υπεργολαβος συλλαλητηριων..η αλεκα τοποθετηθηκε πολυ πιο ψυχραιμα και σωστα (τουλαχιστον απο μενα, δε μιλαω για τα υπολοιπα παιδια)
    http://e-globbing.blogspot.com/2011/05/blog-post_4305.html

    Manny Calavera (βαριεμαι να κανω log in ως συνηθως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Χρειάζεται ταξική οργάνωση, μέσα στους εργασιακούς χώρους, μέσα στην καρδιά δηλαδή της παραγωγής" Last year. Εχεις δουλέψει ποτέ στον ιδιωτικό τομέα???? Αυτό δεν είναι τόσο απλό φίλε μου, ειδικά σε περιόδους ύφεσης και ακόμη περισσότερο όταν είσαι άνεργος. Με τον καπιταλισμό να ανθεί και τον εργάτη να είναι πολύτιμος ίσως και να λειτουργουσε κατι τετοιο. Αλλα η τραπεζοκρατία που ζουμε δεν έχει τετοια προβλήματα, είναι πιο μεγάλη απο τον καπιταλισμο. Δεν μπορεις να τη χτυπησεις απο μεσα γιατι δεν εισαι μεσα. Τελοσπάντων.. Το τρωτό σημείω των ανθρωπων που εκμεταλλευεται η εκαστοτε εξουσια, η αδυναμια συννενοησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Επισης να πω οτι το κατα ποσο αποτυχει ενα κινημα, το οποιο κινημα, εχει σημασια στο βαθμο που θα απαγοητευσει τον κοσμο και θα τον κλεισει στο σπιτι του ανεπιστρεπτι

    Manny Calavera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μανυ βαριέσαι να κάνεις login αλλά δεν βαριέσαι να γράψεις οτι βαριέσαι να κάνεις login, εσυ θα μας τρελάνεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμε της 3:13 μ.μ. τι υπονοείς ότι ο ΣΚΑΙ δεν βλέπει κόσμο, πελατεία, τηλεθέαση στο ΠΑΜΕ γι αυτό δεν λέιε κουβέντα για τις συγκεντρώσεις του??
    Αν αυτό , σύμφωνα με την δική σου λογική ισχίει για τους "αγανακτησμένους" τότε πολύ περισσότερο θα πρεπε να ισχίει και για τον κόσμο του ΠΑΜΕ, απλά είναι πολλοί περισσότεροι, άρα περισσότερη τηλεθέαση (πελάτες).
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ, προβάλλουν ότι δεν ενοχλεί τα αφεντικά τους, το κεφάλαιο δηλαδή, τα κριτήρια το τι προβάλλουν τα αστικά ΜΜΕ είναι ταξικά και εκεί το ΠΑΜΕ είναι απέναντι τους είναι ο ταξικός εχθρός, αυτόν φοβούνται και τρέμουν, όχι το αυθόρμητο, το απολιτικ, αυτό τους βολεύει, γιατι εκτονώνει ανώδυνα την αγανάκτηση του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Manny ο κοσμος βγηκε απο τα σπιτια του μετά απο πολύ καιρό, στην προκειμενη περιπτωση μπορουμε να δωσουμε τα αρνητικα credits στα εγχειρηματα του παρελθοντος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμε, ναι εχω δουλέψει μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω αν είναι η δεν είναι απλό, το ζήτημα είναι πως προς τα εκεί πρέπει να κινο΄μαστε.

    Οι πορείες και οι συγκεντρώσεις είναι ενας κοινός τόπος να βρισκόμαστε, απαραίτητες και αυτές σίγουρα. Το ζήτημα είναι ότι και 10 χρόνια να βρισκόμαστε, οσο δεν τους ενοχλούμε, είναι λες και μαζευόμαστε και πηγαίνουμε για καφέ.

    Συμφωνό ότι πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο και τον χρόνο που χρειάζεται. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να του μιλήσουμε κιόλας, μα αρκετά έχει ακουσε τον τελευταίο καιρό για σπρετσ και για ομόλογα και δόσεις και παπαριές, ας ακούσει λίγο και για τον ταξικό αγώνα, δεν του κάνει κακό, έστω και εγκυκλοπαιδικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ""Manny ο κοσμος βγηκε απο τα σπιτια του μετά απο πολύ καιρό, στην προκειμενη περιπτωση μπορουμε να δωσουμε τα αρνητικα credits στα εγχειρηματα του παρελθοντος..""

    Ανωνυμε δεν καταλαβαινω τι μου λες..(ποτε δεν εχω ισχυριστει οτι ειμαι ιδιαιτερα ευφυης οποτε θα χρειαστει να μου το μασησεις λιγο)

    Κανω μια υποθεση: Εννοεις οτι στο παρελθον δεν εβγαινε κοσμος και βγηκε τωρα?
    Σε περιπτωση που εννοεις αυτο (δεν ειμαι σιγουρη) τοτε θα σου πω απλα οτι εδω και 12 χρονια που παω σε πορειες, απεργιες συλλαλητηρια εχω δει μεγαλη μαζικοτητα και παλμο (απο τα συλλαλητηρια για τη Γιουγκοσλαβια, μεχρι αυτα για το νομο Γιαννιτση και περυσι στις 5 Μαη εγινε τεραστιο συλλαλητηριο αλλα αν δεν ησουν εκει για να το δεις με τα ματια σου δεν θα το πιστευες γιατι θαφτηκε απο ολα τα ΜΜΕ..εγω ημουν εκει και το ειδα και δε σου λεω ψεμματα)

    φιλικα και συναγωνιστικα
    Manny Calavera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γιατί πρώτα δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Ο δελάρτζ ποτέ δεν υποτίμησε τους "αγανακτισμένους", αντιθέτως συμμετείχε στις κινητοποιήσεις τους και ζυμώθηκε μαζί τους. Επίσης άλλο αυτό που λέω ότι θα είναι και αυτό μια εμπειρία και άλλο να χαιδεύουμε αυτιά, αυτά σε άλλους χώρους που αυτοαποκαλούνται αριστεροί. Κριτική κάνουμε.

    Ξέρουμε ότι εδώ και χρόνια πόσο δύσκολο είναι το πράγμα. Αυτή η κατάσταση δεν είναι νέα, απλά στις κρίσεις πολύ πιο εύκολα πέφτουν οι μάσκες και φαίνεται όλη η βρώμα του συστήματος. Φυσικά τίποτα δεν γίνεται αναίμακτα (κυριολεκτικά και μεταφορικά), αλλά και μόνο που συζητάμε είναι ένα βήμα.

    Πάντως για μας υπάρχουν δύο δυνάμεις σε κάθε κοινωνία μια που θέλει να παέι μπροστά με βάση την επιστημονική ανάλυση που κάνουμε της κοινωνίας και η άλλη που θέλει να διατηρήσει την κατάσταση. έτσι, όσο το "κίνημα" αυτό δεν αποκτά χαρακτηριστικά πραγματικής αμφισβήτησης θα είναι με τους άλλους. Φυσικά δουλειά μας είναι να μας ακούσεται και να σας πείσουμε, χωρίς υποτίμηση, προσβολές κτλ, το αυθόρμητο (τουλάχιστον για μια μεγάλη μερίδα του κόσμου) να γίνει και συνειδητό. Συνειδητή αντίδραση συμαίνει κατανόηση του τι συμβαίνει πραγματικά στην κοινωνία. Αυτό ΜΟΝΟ σε επαφή με τους κομμουνιστές μπορείται να το μάθεται (και εμείς θα μάθουμε πράγματα από εσάς που αγνοούμε, αλλά όπως και να το κάνουμε έχουμε μια εμπειρία και ένα θεωρητικό επίπεδο). Γιατί δεν θέλουν να έρθουμε σε επαφή, σε χώρους δουλειάς, στην κοινωνία για σκεφτείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Giorgos bookhunter

    ...Φυσικά δουλειά μας είναι να μας ακούσετε και να σας πείσουμε, χωρίς υποτίμηση, προσβολές...

    ...και εμείς θα μάθουμε πράγματα από εσάς που αγνοούμε...

    Κρατάω αυτά από τα λόγια σου... Τα πιο σημαντικά κατά τη γνωμη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητοί ανώνυμοι φίλοι: δυστυχώς δεν μπορεί ένα ποστ στο blog να αποδώσει όλα τα χρώματα της διατύπωσης. Στην καθημερινή ζωή, ο γράφων είναι πολύ υπομονετικός άνθρωπος, περνάει τεράστιες δυσκολίες οικονομικές και πάντα με σεβασμό προσεγγίζει τον κόσμο, με προσωπικό κόστος. Δεν μπορείτε να ισχυριστείτε ότι το αντιμετωπίσαμε "ελαφρά τη καρδία", απόδειξη τα προηγούμενα post σχετικά με το θέμα, παρακαλούμε διαβάστε τα ψύχραιμα, αν θέλετε.
    Αυτό που είδα χτες στη Σαλονίκη φίλοι, είναι όχι απλά τραγικό, είναι η γελοίο, όποιος έχει να μας πει ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, ευχαρίστως να ακούσουμε. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται κανείς να είναι τέρας αγωνιστικότητας να καταλάβει το επίπεδο. Έχουμε χιλιακούσει τις ψευτοκατηγορίες για δεκανίκι του συστήματος, αριστεροί ψάλτες κι άλλα τέτοια. Μπορείτε να κάνετε κριτική επί της τακτικής και της στρατηγικής όση θέλετε.
    Κι όσο για το σχόλιο κάποιου φίλου, ξεχάστε την κομματική σας ταυτότητα, φίλε μας ζητάς δηλαδή να ξεχάσουμε δεκαετίες αγώνων, δίωξεων, βασανιστηρίων, εκτελέσεων, ξερονησιών και ανείπωτων βασάνων που εμείς δεν πιάνουμε μία μπροστά σ' αυτά που τραβήξαν οι σύντροφοι. Να ξεχάσουμε μια ολόκληρη αγωνιστική παράδοση για ένα πανηγύρι; όχι αγαπητέ μου :) αν θεωρούν κάποιοι ότι μπορούν καλύτερα να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα του λαού, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, δεν σας εμποδίζουν οι κομμουνιστές κι ούτε διεκδικούν κανένα copyright όπως κακεντρεχώς κάποιος είπε. Με σεβασμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Παιδιά για του λόγου το αληθές, όταν έλεγα ότι το πράγμα θέλει προσοχή, ας δούμε πως αντιμετωπίστηκε και δεν μιλώ για τα κανάλια κτλ αλλά από αυτούς που κατά δήλωση πολέμα...

    "Στόχος του προγράμματός μας, του προγράμματος της κυβέρνησης και της υποστήριξής μας είναι να βάλουμε την Ελλάδα σε τροχιά ανάκαμψης, σε τροχιά ανάπτυξης, σε τροχιά σταθερότητας με καλύτερες επιλογές και ευκαιρίες για τους πολίτες της. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν δύσκολες στιγμές σήμερα και κατανοούμε ότι ο ελληνικός λαός τις αντιμετωπίζει, αλλά στόχος είναι να βρεθούν σε μια καλύτερη θέση", (Καρολίν Άτκινσον, εκπρόσωπος του ΔΝΤ)

    «Οσο οι κινήσεις αυτές είναι αυθόρμητες, και είναι πραγματικά μία έκφραση πηγαίας ανησυχίας, δεν είναι αρνητικό για το πολιτικό μας σκηνικό» (Γ Πεταλωτής)

    «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις κινητοποιήσεις αυτές. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως είναι ακηδεμόνευτες και ελπίζουμε να παραμείνουν έτσι» (Μιχελάκης, εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ)

    Παιδιά σκεφτείτε, είναι καλό που κάποιοι βγήκαν στο δρόμο αλλά προφανώς θέλει άλλη λογική το πράγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν μπορώ, θα αναδημοσιεύσω το mail που μου στειλε κάποιος φίλος.

    "Άντε επιτέλους, αρκετά τους λιβάνισες τους μαλάκες. Παραήταν θετική η στάση σου τόσες μέρες.Τι περίμενες δηλαδή, να προκύψει τίποτα θετικό από όλο αυτό το αποκρουστικό τσίρκο; Πώς να πολιτικοποιηθεί κάτι όταν σημαία και πεμπτουσία του, πυρήνας της ύπαρξής του είναι το απολίτικο (και το αντιπολιτικό, δε θα κουραστώ να το λέω); Ο ασπόνδυλος συρφετός των ηλιθίων, ο άμορφος χυλός των ποδηγετημένων, θα μπορούσε ποτέ να αποτελεί το πρόπλασμα ανάτασης του λαϊκού κινήματος; Δεν υπάρχει καμιά προοπτική σε τέτοιες χειραγωγούμενες οπερέτες. Ο ντεκαντανς εκφυλισμός σε όλο του το μεγαλείο. Το επόμενο που μένει να περιμένουμε είναι ορδές από τέτοιους μαλάκες να ουρλιάζουν για φασιστικές λύσεις. Τότε πραγματικά θα έχει ολοκληρωθεί το έργο και η ακατέργαστη βλακεία θα έχει θριαμβεύσει σε όλο της το μεγαλείο. Αλοίμονό μας"

    Όπως καταλάβατε, το κράξιμο το φαγα εκατέρωθεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Με πολυ ενδιαφερον διαβάζω τα παραπάνω αλλα το τελευταίο σχόλιο νομίζω οτι ξεφεύγει.. Μου φαινεται πως το εχεις καβαλήσει για τα καλά το καλάμι, πως σ'έχουν πολύ καλα δεμένο με αυτό. Απόλυτα χειραγωγημένο να το αγαπάς σαν το μεγάλο αδελφό σου, να μη το αποχωρίζεσαι και να το υπακούς τυφλά, οπαδικά. Απολιτικο δεν ειναι αγαπητε, ειναι βαθια πολιτικο, δεν ειναι ομως κομματικο, αλλα αυτο δεν μπορεις εσυ να το καταλαβεις γιατι εισαι παρωπισμενος και πολυ καλα χειραγωγημενος στην ψευδαισθηση του λαικου επαναστατη που σου καλλιεργει το κομμα σου. Και ναι, είσαι το δεκανίκι του συστήματος, είσαι μια απλή βαλβίδα εκτόνωσης, πόλωσης, διχασμού, μια στείρα αντίθεση με ξύλινο λόγο, ξύλινο εγκέφαλο και κρίση φτιαγμένη από άμμο. Πολλοί φαίνεται οτι στηρίζουν αυτή την κίνηση ή κάνουν ψευδοκολακευτικές δηλώσεις γι αυτήν. Η πραγματικότητα είναι ότι μας φοβουνται και μας χαϊδευουν τ αυτια, γιατί είμαστε πολλοί και ενωμενοι. Και ναι είμαστε πιο πολλοι απο τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ (απορώ πως διαννοήθηκε ο φίλος παραπάνω να το αναφέρει καν).

    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Παναγιώτη, τα μεγάλα λόγια ειναι φτώχεια. Μακάρι απο την μια στιγμη στην άλλη να τα καταφέρετε, εγω πάντως λεω ότι οι μικροαστοί αυτού του κόσμου καλό θα έιναι να σταματήσουν να περιμένουν τους βάτραχους να γίνουν πρίγκιπες και να σοβαρευτούν. Οταν θα γίνεται λαικό κίνημα και εγω μαζί σας, τώρα που είστε λαικό προσκύνημα στο τίποτα, λογικό είναι να κρατάμε αποστάσεις και να κάνουμε κριτική.

    Και καλό θα είναι να συνηθίσεις την κριτική,γιατι αν και όσο σοβαρεύει αυτό που κάνετε, θα δείτε και την άλλη όψη του νομισματος των ΜΜΕ και των λοιπών παπαγάλων. Επίσης αμα σοβαρέψει αυτό που κάνετε, ίσως να μην είναι όλοι τοσο πρόθυμοι για συννεργασία και αλληλεγγύη.

    Τώρα σχετικά με αυτά που είπες για το ΠΑΜΕ, καλό θα είναι να μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

    Φιλικά και με διάθεση κοινού αγώνα(αλλά με κάποια στάντραρς) Λαγωνικάκης Φραγκίσκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. "αρκετά τους λιβάνισες τους μαλάκες."
    "Ο ασπόνδυλος συρφετός των ηλιθίων, ο άμορφος χυλός των ποδηγετημένων"
    "ορδές από τέτοιους μαλάκες να ουρλιάζουν για φασιστικές λύσεις"

    Προσπαθω να διακρινω τα στανταρς στις παραπανω εκφρασεις (βασικα υβρεις)-οι λοιπες προσβολες περι τσιρκου κτλ ειναι απλα προσβολες και τις δεχομαι σαν εντονη κριτικη.

    Το γεγονος οτι καποιος εχει ιστορια του δινει αξια ως μουσειακο εκθεμα και μονον. Δεν του χαριζει ουτε δυναμη, ουτε ποσοτητα, ουτε ποιοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. αυτό είναι Ε-ΜΑΙΛ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο αΛΕΞΑΝΔΡΟς. οΥΤΕ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟς ΦΥΣΙΚΑ. πΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΒΓΑΖΕΙς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. σορυ για τα κεφαλαια. ειχα πατησει το καπσ και δεν το ειχα παρει χαμπαρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Παναγιώτη και κάθε παναγιώτη αφού θεωρείς οτι εμείς εχουμε "ξύλινο εγκέφαλο και κρίση φτιαγμένη από άμμο" και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια όπως λέει ο Poe σας αφήνω 3 λίνκ,ένα βίντεο αφιέρωμα για τα 140 χρόνια απο την Παρισινή κομμούνα,μια ταινία του Σεργκέι Αϊζενστάιν με τίτλο Απεργία - Stachka και ενα εικονογραφημένο βιβλιο για την οκτωβριανή επανάσταση

    http://www.youtube.com/watch?v=KZXFhheuJ_g&feature=youtube_gdata

    http://tasosnastos.blogspot.com/2011/02/stachka.html

    http://tasosnastos.blogspot.com/2010/11/blog-post_24.html

    και σας καλώ να προβληματιστειτε επάνω σε αυτά για αρχή,να τα κρίνετε, και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σαφως, η Αλέκα ζήτησε συμπόρευση πριν απο λίγο. Εγώ πάντως δε συνηθίζω να αναδημοσιεύω πράγματα με τα οποία διαφωνώ. Αν το κάνω... υπάρχει πρόβλημα....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ρε Παναγιώτη, αι κούρεψε κανα γκαζόν, καθάρισε κανα σκυλοσκατο που θα μιλήσεις και για το εργατικό κινημα !

    Πες οτι δεν καταλάβαινες το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ, όταν σου έλεγε πως πρόκειται να σου χώσουν το αγγούρι στον πώλο. Απορώ, νευρικό σύστημα δεν έχετε στον πρωκτό ? Κοτζάμ αγγούρι, δεν το νοιώθατε, 20 χρόνια τωρα που μπαινει χωρίς αντίσταση ?

    Έπρεπε να φτάσει στο στομάχι για να κάνετε την συγκεντρωσούλα σας ? Και τωρα που τελικά πήγατε και στην πλατεία, τι επιδιώκετε ? Βαζελίνη για να μην πονάτε ?

    Βρε αι σιχτιρ ...

    Γιάννης
    Εργαζόμενος ταξικά αγανακτισμένος με καραμπίνα παρα ποδα (προς το παρον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. No comment..

    Παναγώτης

    Αλλα δεν μπορω, μολις έλαβα ένα mail που μου έλεγε να σου πω να βάλεις την καραμπίνα στον κώλο σου

    χοοοοοοοοοοχο
    :P Peace

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Είναι πραγματικά αστείο πως προέκυψαν όλα αυτά σε ποστ του Δελάρζ, που είναι σε ό,τι άλλο έχω διαβάσει δικό του τόσο διαλακτικός, που...

    Ηρεμία.

    Ανώνυμε(έχω μπερδευτεί πόσοι είναι),
    ας πούμε εσύ που βγήκες τώρα πρώτη φορά να διαδηλώσεις, ποιός είναι ο στόχος σου μέσα από αυτές τις κινητοποιήσεις;
    Τί θέλεις να πετύχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δεν είναι προσωπικο και συγκεκριμενο, ειναι κάτι νεο, κάτι που ζυμώνεται την ώρα που μιλάμε ένας πλουραλισμός που σαν κοινη βαση εχει την αντιθεση σε ολο αυτο που συμβαινει και μας αφορα ολους. Και αυτο ειναι η υποδουλωση, υποταγη και υποθηκευση της χωρας μας στ ξενα συμφεροντα και στις μεγαλες τραπεζες. Μια διαδηλωση κατα των πολιτικων που εχουν ακολουθηθει απο ολα τα μεγαλα κ μικροτερα κομματα του ελληνικου κονοβουλιου και πολλα αλλα. Ο καθενας κατεβαινει για τους λογους του. Οι προτασεις ειναι για τους πολιτικους οπως και να χει, η δουλεια των πολιτων ειναι να κρινει, να αξιολογει και να πραττει αναλογα. Με λιγα λογια ειναι ενα μεγαλο οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Και μη βιαστεις να το κρινεις σαν στειρο, γιατι δε νομιζω πως ειναι κανενας κλειστος σε ΝΕΕΣ προτασεις, απλα κυριαρχει η αγανακτηση στα ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ σε οτι μεα εφερε εδω.

    Και ξαναλεω οι προτασεις ειναι για τους πολιτικους, μαλλον εκει ειναι το κενο, γι αυτο προφανως και το συγκεκριμενο ξεσπασμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πρώτον, δεν είναι τα ξένα συμφέροντα, δεν προσδιορίζονται απο πατρίδες και εθνικά σύνορα, είναι τα καπιταλιστικά συμφέροντα, εκτός και αν εννοείς ξένα ως προς τον λαό γενικά. Αυτό δεν είναι λεπτομέρεια, είναι βασικό.

    Δεύτερο, δεν κυβέρνησαν όλα τα κόμματα, κάποιο κόμμα καταψήφιζε, κατέβαζε τον κόσμο στον δρόμο πολύ πριν απο εσάς, προειδοποιούσε. Πριν τσουβαλιάσεις σκέψου, δέχεσααι αμάσητα το "όλοι ίδιοι είναι". Γιατί με αυτήν την λογική, και εσείς "όλοι ίδιοι είσαστε". Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, απλά και μόνο επειδή κάτι μοιάζει "αντιδραστικό" δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας. Αυτό που εμείς κρατάμε είναι η διάθεση του κόσμου να κάνει κάτι, να αντιδράσει, όμως η διάθεση, όσο καλή και αν είναι, δεν είναι αρκετή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Θα έλεγα πως μερικοί ξεφεύγουν και φλερτάρουν με διαγραφή σχολίου ή σχολίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Το όλοι ίδιοι είναι, είναι αντίστοιχο αυτου που γινόταν με τους χρυσαυγίτες στην Αθήνα, που έβγαιναν έξω και οποιον πάροι ο χάρος. Στα μάτια τους, όλοι ίδιοι ήταν. Ούτε η Παπαρήγα ειναι ιδια με το Γιωργάκη, ούτε καν και ο Τσίπρας, με τον οποίο μας χωρίζουν ιδεολογικοί χάνδακες. Παρόλα αυτά, δεν έχουν ίδιο μερίδιο ευθύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. OK re ανώνυμε, καθένας κατεβαίνει για τους λόγους του. Κι εγώ χθες που πήγα στο Σύνταγμα για τους δικούς μου κατέβηκα: Για να δώ το κλίμα, να ακούσω τί συζητιέται, να δω "τί παίζει".

    ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΛΟΓΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ/ΕΙΝΑΙ;
    ΕΣΥ τί επιδιώκεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Όσον αναφορά τον "αγανακτισμένο" Παναγιώτη, εμείς κατεβήκαμε στο κάλεσμά σας, εσείς θα έρθετε στο δικό μας ταξικό κάλεσμα αύριο το πρωι ? Τώρα που αποφάσισες να αντιδράσεις, θα οργανωθείς μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου σου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. εχω ηδη απαντησει στην ερωτηση που εκανες και πριν πιο πανω. Τεσπα, η συζητηση δεν οδηγει κάπου και επαναλαμβανεται, και υπό τη σκια των απειλών περι διαγραφής σχολίων -δεν ξερω που απευθυνονταν βεβαιως για να ειμαστε και δικαιοι- αποχωρω απο τη συζητηση και σας ευχομαι καλό αγώνα και καλή συνέχεια. - Εχουμε κ μια συναντηση να τρεχει, σας περιμενουμε όλους.
    Φιλιά,

    Παναγιώτης ή αλλιώς Ανώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Εαν διαβάσεις του κανόνες λειτουργίας, θα καταλάβεις που πάνε οι συστάσεις για κοσμιότητα και σεβασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Προκαλώ τους διάφορους "ανώνυμους" να εξηγήσουν πως το λεγόμενο κίνημα των αγανακτισμένων θα αλλάξουν την σημερινή πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση?
    Ποιό κοινωνικό, οικονομικό μοντέλο έχουν στο μυαλό τους, ποιόν θα έχει την εξουσία και τέλος ποιά είναι η προοπτική που δίνουν στο κίνημα τους?
    Ευελπιστώ κάποιος απο όλους τους ανώνυμους αγανακτισμένους να απαντήσει και αν με πείσει γιατί όχι και να τους ακολουθήσω και εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων:
    αναδημοσίευσα το mail του φίλου, επειδή συμφωνώ με την ουσία του, ίσως να μην επέλεγα τις ίδιες λέξεις. Είναι σε εξίσου τραγική κατάσταση όσο κι εγώ που είμαστε να φουντάρουμε στον Θερμαϊκό. Το ότι έχουμε κουράγιο και αγωνιζόμαστε ώρες-ώρες κι εγώ απορώ από προέρχεται.
    Ο φίλος δεν χαρίζει κάστανα που εγώ μπορεί πολλές φορές να χαρίζω με σκοπό να πλησιάσω κάποιο κοινό. Απλώς παιδιά, όσοι τουλάχιστον θεωρείτε ότι οι "αγαναχτισμένοι" αποτελούν κάποια απολίτικη ελπίδα, να ξέρετε ότι με βάση αυτά που είδα, όποια λόγια συμπάθειας να λέμε από σήμερα είναι "χάιδεμα αυτιών". Να μην κοροϊδευόμαστε άλλο λοιπόν.
    Πάρτε τώρα τις "ενωτικές" δηλώσεις του ΓΑΠ, αντίστοιχες με τις "ενωτικές" κινητοποιήσεις της αγανάχτισης και το αγγούρι θα γίνει το πιο κοντινό μας ζαρζαβατικό.
    Α, και συγγνώμη που δεν αυτολογοκρίθηκα σχετικά με τη χρήση βαριών εκφράσεων με την εν λόγω αναδημοσίευση του mail, δεν ευθύνεται ο αποστολέας του, ευθύνομαι εγώ. Αυτοτιμωρούμαι με μη δημοσίευση άρθρου για καμμιά βδομάδα (...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. "Αυτοτιμωρούμαι με μη δημοσίευση άρθρου για καμμιά βδομάδα (...) "

    Θες να μας καταστρέψεις δηλαδή ? :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Εμένα πάντως τα πρακτικά που θύμησαν τις ομιλίες στην παλαι ποτε βουλή των εφήβων. Κοινοτοπίες που αδυνατούν να εντοπίσουν το θέμα της έκθεσης

    Αναυδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αντιγράφω εδώ σχόλιο που έκανα στο ιστολόγιο Βυτίο. Θα ήθελα τις σκέψεις σας, και πιο συγκεκριμένα, το αν συμφωνείτε ότι υπάρχει κίνδυνος από αυτές τις κινητοποιήσεις να ενισχυθεί το ρεύμα της εθνικιστικο-πατριωτικής "αριστεράς" --με πολλά εισαγωγικά, βέβαια.

    Δεν θεωρώ ότι η αντίληψή μας για το τι συμβαίνει πρέπει να περιοριστεί στο τι συμβαίνει στην ίδια την πλατεία. Θεωρώ αρκετά σημαντικότερο –ως τώρα πάντα–το τι συμβαίνει ταυτόχρονα σε ό,τι αφορά α) την ξεκάθαρη αντίληψη της ΕΕ και των αρμοδίων οργάνων της ότι δεν την βγάζει η κυβέρνηση Παπανδρέου μόνη της β) ότι χρειάζεται συναίνεση από τα κόμματα η πολιτική του μνημονίου και γ) την ανάδυση δυνητικού πεδίου δράσης και ζύμωσης για ένα νέο πολιτικό μόρφωμα, θεωρητικά ικανό, λόγω της ετερογένειας και ταυτόχρονης δυναμικότητας της ρητορικής του, να συνασπίσει κομμάτια απογοητευμένων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και, υπό προϋποθέσεις, του ΛΑΟΣ και ακόμα και κάποιων πρώην ΚΚΕδων αριστεροπατριωτών.

    Κατά την εκτίμησή μου, η πιο σημαντική ως τώρα πολιτική κίνηση σε ό,τι αφορά τα ευρύτερα τεκταινόμενα ήταν η επιστολή Θεοδωράκη, ο οποίος θεωρώ ότι έχει μια εξαιρετικά καλή ευκαιρία αυτή τη στιγμή να διευρύνει την βάση ενός μέλλοντος κόμματος.


    Είναι αυτό το μόρφωμα, του οποίου ηγείται ο Μίκης Θεοδωράκης, που θεωρώ ότι είναι καλύτερα εξοπλισμένο όλων από πλευράς ρητορικής και ιδεολογικού περιεχομένου, να εκμεταλλευτεί τις περιστάσεις των κινητοποιήσεων (έλλειψη consensus και κατεύθυνσης και ταυτόχρονα αναζήτηση “κοινών σημείων” με κάποιου είδους αντικυβερνητικού και αντιμνημονιακού edge) πολιτικά. Μην ξεχνάμε ότι ο ΣΠΙΘΑ ΔΕΝ είναι κόμμα και ότι ο ηγέτης του έχει αυτο-κατασκευαστεί ως αυθεντικά “υπερκομματική” και εθνικά σημαίνουσα φωνή, με ερείσματα σε πολύ διαφορετικούς χώρους και με “καθαρό” μητρώο σε ό,τι αφορά την πολιτική διαφθορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Με άλλα λόγια: Καλά να γελάμε με το πολιτικό επίπεδο των συγκεντρώσεων, αλλά μήπως δεν πρέπει απλώς να γελάμε αλλά και να ανησυχούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Νομίζω Αντώνη ότι στο καινούριο ποστ, καταγράφεται η ανησυχία μας (ολονών μας, όχι μόνο των γλόμπερς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. To KKE είναι ένα κόμμα εξουσίας και η παραμονή σας στη βουλή αν όχι προδοσία της χώρας θα την χαρακτήριζα στήριξη στην κυβέρνηση και πλάτη στο ΔΝΤ και το κεφάλαιο - τραπεζίτες και όπως αλλιώς θέλετε να το πούμε. Κάνουμε κινήσεις απελπισίας γιατί μας πουλήσατε όλα αυτά τα χρόνια. Κάντε έστω ένα πράγμα που να αποδικνύει ότι είστε έντιμοι, παραιτηθείται απο τη βουλή και επιτρέψτε λογιστικό έλεγχο στο κόμμα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Διάβασα σχολιασμούς από ένα πολιτικό κόμμα που κάποτε το πίστεψα.
    Αλλά τα στελέχη του Κ.Κ.Ε.έχουν πολύ ασθενή μνήμη,και ξεχνούν ότι οι ίδιοι ''κάνοντας την πάπια'' έστειλαν στο απόσπασμα τον Μπελογιάννη,ξέχασαν την συμφωνία της Βάρκιζας και τον ρόλο του Ζαχαριάδη και τέλος ξέχασαν τα ΜΑΤ που οι ίδιοι κάλεσαν στον Περισσό έξω από τα γραφεία του 90,2 για να ''διαλύσουν'' τους υπαλλήλους του σταθμού που διαμαρτύρονταν για τα χρήματα που τους χρώσταγαν.
    Άλλα τις σταλινιστικές νοοτροπίες (του κόκκινου φασισμού)δεν μπορείτε να τις αποτινάξετε από πάνω σας.
    Και τώρα κατηγορείτε ένα λαϊκό κίνημα επειδή δεν έχει κομματικά ταυτότητα.
    Έχει μεγάλες ελλείψεις αλλά είναι μια πρώτη καλή ''κίνηση''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. προς διαχειριστές: Αρχικά με εξοργίσατε. με κάνατε να χασω την ψυχραιμία μου. τα συναισθήματά μου δεν μπορουν να περιγραφούν δια γραπτού λόγου. Συνάμα όμως σας ευχαριστώ που με το λόγο σας με κάνατε να αισθανθώ ΤΟΣΟ καλύτερος και μεγαλύτερος άνθρωπος από εσάς μόλις η πίεση κατέβηκε σε φυσιολογικά όρια.
    το κείμενο ανάξιο σχολιασμού, ουσιαστικά χάνει κάθε σοβαρότητα και αξία στην 9η λέξη του.

    γ.ν.κόσμος

    (ΠΟΛΥ θα'θελα να μιλήσω στο τηλέφωνο με κάποιον από εσάς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. "Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα" λένε.
    Όταν επί δεκατιες χτυπάς, ξέρεις ότι σε βλέπουν αλλά κάνουν πως δεν σε ακούνε, κάποιοι δικοί σου λένε ρε φίλε δεν γίνετε έτσι πρέπει να αλλάξουμε τακτική και ή τους διώχνεις ή απλά τους απογοητεύεις...τότε μάλλον το πρόβλημα το έχεις εσύ κκε και όχι οι άλλοι.

    Δεν θα έρθει ο λαός σε σένα, εσυ θα πας στον λαό. Όταν οι αριστεροί λένε, "όλοι μαζί" (η αριστερά), εσύ λες όλοι στο κκε. Όταν ο λαός λέει "όλοι μαζί" εσύ λες όλοι στο κκε...

    Παρόλο που είσαστε άθεοι είσαστε ολόιδιοι με τους τυφλωμένους χριστιανόπληκτους. Προσκυνάτε κόμμα όχι ιδέες. Και το κόμμα έχει ηγεσία, δεν είσαστε εσείς.

    Και άντε, να έρθουμε όλοι στο κκε...Να κάνουμε τι; τους κομπάρσους; Αφού το σύστημα και οι εκλογές είναι κομμένα και ραμμένα στα μετρά τους(πασοκ-νδ-κεφάλαιο). Αυτοί έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι...Επειδή σε γ@μ@νε γλυκά κι όχι απότομα νομίζεις ότι έπαιξε ρόλο η αντίσταση σου;...

    Βγάλτε ρε μάγκες μια φορά τις παρωπίδες, βγάλτε τες επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάτι...
    Πρώτον ο διαχωρισμός πάνω(αγανακτισμένοι) και κάτω(πραγματική δημοκρατία) είναι ουτοπία...αυτό που αποτελεί πραγματικότητα είναι ότι μέσα από το κάλεσμα των "αγανακτισμένων" και τις συνελεύσεις της "πραγματικής δημοκρατίας" γεννήθηκε ένα επαναστατικό κίνημα το οποίο δρα ενάντια σε Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλους όσους μας εκμεταλλεύονται.
    Προβοκάτσια του στυλ η Αριστερά καπελώνει το κίνημα των "αγανακτισμένων-πραγματικοδημοκρατών" να τα πουλήσετε αλλού...είμαι κάθε απόγευμα μπροστά στη βουλή και κάθε βράδυ κάτω στις συνελεύσεις και μιλάω με δεκάδες συμπολίτες μας...σας διαβεβαιώνω ότι η συντριπτική πλειοψηφία προέρχεται από το χώρο της Αριστεράς...το ότι κατεβαίνουμε εκεί "ακομμάτιστοι" δε σημαίνει ότι δεν είμαστε και πολιτικοποιημένοι...ίσα ίσα είμαστε βαθιά πολιτικοποιημένοι...και να είστε σίγουροι ότι όποιος έχει δώσει λευκή ψήφο, έχει δώσει και λευκό χαρτί για το μέλλον του!!!
    Όσον αφορά τώρα την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ μόνο καπέλωμα δεν αποτελεί...το αντίθετο μάλιστα...λέει ότι στηρίζει το κίνημα των "αγανακτισμένων" και πως μπορεί να αποβεί πολύ ελπιδοφόρο για μια θετική διέξοδο από την κρίση.
    Το Κ.Κ.Ε. πάντως έχει επαληθευθεί σε όλα μέχρι στιγμής(Ε.Ε.-Ν.Α.Τ.Ο.-ΕΥΡΩ-Δ.Ν.Τ.-ΜΝΗΜΟΝΙΟ κλπ.) και πολιτικά αν θέλετε συμβαδίζει με την αντιμνημονιακή πολιτική του κινήματος...εκεί που έχει πάγια τοποθέτηση και θα κλειθεί αργά ή γρήγορα να τοποθετηθεί και το κίνημα είναι αν είναι με το κεφάλαιο ή με τον εργάτη
    Πετάξτε λοιπόν τις παρωπίδες και αφήστε την προβοκάτσια γιατί δεν περνάει...το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ!!!!!!!!!
    ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!!!!!!!!
    ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΗΝΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ!!!!
    ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!

    ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

    Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Για οπιονδήποτε ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ, ΝΔ, κτλ δεν είδα κανέναν να το υποστιρίζει. ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟΣ. ΔΕΝ ΕΊΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΝΑ ΠΕΙ "ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΥΡΙΞΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΧΩΡΊΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ". ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΗΣΕΙΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ 8%!!!!! ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!!!!!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΑΛΛΑΞΤΕ ΑΡΧΗΓΟ....ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ!!!!!!
    Οσο για την λευκή ψήφο σας παραθέτω απόσπασμα το Μ. Θεοδωράκη που αποκρύβατε όλα τα χρόνια. Γιατι είστε και εσεις διευθαρμενη μέχρι τα μπούνια.
    "Τι συμβαίνει στην περίπτωση που οι λευκές ψήφοι αποτελούν το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος;
    Όταν το ποσοστό της λευκής ψήφου είναι πάνω από το 50% +1 του εκλογικού σώματος δείχνει την αδυναμία των πολιτικών κομμάτων να εκφράσουν των κυρίαρχο λαό!! Υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης και έκφρασης του κυρίαρχου λαού από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με βάση την αρχή της Δεδηλωμένης (δήλωση της ελεύθερης βούλησης του λαού που εκφράζετε από την ψηφοφορία), την αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας (πλειοψηφία του λαού) και την αρχή της Ισότητας της ψήφου (όλες οι ψήφοι των πολιτών είναι ίσες) πρέπει να διαλύσει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση. Κατόπιν να δώσει εντολή σχηματισμού νέων πολιτικών σχηματισμών προκειμένου να εκφράσουν την λαϊκή βούληση." ΑΥΤΑ.....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ......!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Προς ανώνυμο και αγανακτισμένο πλήθος:
    Είμαστε συνηθισμένοι στις ύβρεις, τα μπινελίκια και τα νεύρα εναντίον μας και δεν μας αγγίζουν. Καταλαβαίνουμε την απογοήτευσή σας για την τροπή που παίρνει το πράμα και τα σπασμωδικά σχόλιά σας. Έχουμε κάθε δικαίωμα να κάνουμε κριτική σε οποιονδήποτε, γιατί πρώτα και κύρια, και πριν από πολλούς από σας, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ πριν σας κυριέψει η αγανάκτιση.
    Σας προκαλούμε να κάνετε κριτική με λογικά επιχειρήματα. Και εν αντιθέσει με σας, εμείς ποτέ δεν θα σας πούμε "καληνύχτα", ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε να σας λέμε την αλήθεια ωμά και τσεκουράτα και ποτέ δεν κυνηγάμε εκλογικά ποσοστά μόνο για ψήφους. Το τι κάνουμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς το ξέρουμε εμείς κι ο κόσμος που πιστεύει στο ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ""Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα" λένε."

    Εχει προχωρησει η επιστημη, ο παππους μου με τα ακουστικα του -90 χρονων- μια χαρα ακουει την πορτα.

    "Όταν επί δεκατιες χτυπάς, ξέρεις ότι σε βλέπουν αλλά κάνουν πως δεν σε ακούνε, κάποιοι δικοί σου λένε ρε φίλε δεν γίνετε έτσι πρέπει να αλλάξουμε τακτική και ή τους διώχνεις ή απλά τους απογοητεύεις...τότε μάλλον το πρόβλημα το έχεις εσύ κκε και όχι οι άλλοι."

    Τωρα μας τα μπερδευεις.Πριν δεν ελεγες για κουφους?Τωρα υποκρινονται τους κουφους?Τζαμπα σου εδωσα την πληροφορια για τον παππου μου.Συμφωνω εν μερει,με το θεμα της τακτικης αλλα μηπως πρεπει να αναρωτηθεις μηπως ΚΑΙ ΕΣΥ εχεις προβλημα? :/

    "Δεν θα έρθει ο λαός σε σένα, εσυ θα πας στον λαό. Όταν οι αριστεροί λένε, "όλοι μαζί" (η αριστερά), εσύ λες όλοι στο κκε. Όταν ο λαός λέει "όλοι μαζί" εσύ λες όλοι στο κκε..."

    Λιγο δακρυβρεχτο,αλλα πολυ ποιητικο αυτο το κομματι.bravissimo!Το φανταζομαι με συνοδεια πενθιμου βιολιου.

    "Παρόλο που είσαστε άθεοι είσαστε ολόιδιοι με τους τυφλωμένους χριστιανόπληκτους. Προσκυνάτε κόμμα όχι ιδέες. Και το κόμμα έχει ηγεσία, δεν είσαστε εσείς." Διακρινω εναν υποβοσκοντα ρατσισμο για τους ανθρωπους με ειδικες αναγκες.Πρεπει να το δεις αυτο!Μια για κουφους, μια για τυφλους.. Και αυτοι ανθρωποι ειναι!
    Γιατι σου προκαλει φαγουρα η "ηγεσια"?Κακο ειναι να υπαρχουν καποιοι "συντονιστες",καποιοι "οργανωτες"? Παμε χωρις "κομμα" τοτε, με "αμεσοδημοκρατικες" διαδικασιες διαρκειας σαπουνοπερας, να ριξουμε τον καπιταλισμο ξεβρακωτοι!

    "Και άντε, να έρθουμε όλοι στο κκε...Να κάνουμε τι; τους κομπάρσους; Αφού το σύστημα και οι εκλογές είναι κομμένα και ραμμένα στα μετρά τους(πασοκ-νδ-κεφάλαιο). Αυτοί έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι...Επειδή σε γ@μ@νε γλυκά κι όχι απότομα νομίζεις ότι έπαιξε ρόλο η αντίσταση σου;..."
    Ενταξει ,τοτε, να καταργησουμε τις εκλογες και να κατεβουμε με τα τουφεκια στους δρομους.Ρε πας καλα??Μαρουλοσαλατα θες να γινεις?Και κατι αλλο,αν ενας σχηματισμος κρινω οτι μπορει να οδηγησει καπου καλυτερα,στα παπαρια μου και αν ειμαι κομπαρσος και μπουμαν.Αν εχεις προτασεις ρεαλιστικες, ριχτες, οσο για το γλυκο σεξ..τι να πω? (4.24πμ) λογικο μου φαινεται!Και εγω εχω "ορεξεις" τις πρωτες πρωινες ωρες. ;)

    "Βγάλτε ρε μάγκες μια φορά τις παρωπίδες, βγάλτε τες επιτέλους."
    Ρε μορτη,το ποιος εχει παρωπιδες ειναι ξεκαθαρο!! Και για την ιστορια, και εμενα με ενωνουν 10 πραγματα με το ΚΚ και με χωριζουν 5.Αυτο δεν παει να πει οτι θα σεργιανιζω ολη μερα στο internet και θα το κραζω.Ακομα και αν τους μισεις τοσο πολυ,ολα ειναι θεμα προτεραιοτητων.Εχεις καποιους κοινους εχθρους και πολυ ισχυρους.Το κκε σε μαρανε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. "Για οπιονδήποτε ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ, ΝΔ, κτλ δεν είδα κανέναν να το υποστιρίζει. ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟΣ. ΔΕΝ ΕΊΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΝΑ ΠΕΙ "ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΥΡΙΞΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΧΩΡΊΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ"."
    Ειδες τι σου ειναι το συστημα?Ολοι να αποκρυψουν το κινιημα!!!Αλλα δεν ειμαστε μαλακες, τα πιανουμε αυτα!!

    "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΗΣΕΙΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ 8%!!!!! ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!!!!!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΑΛΛΑΞΤΕ ΑΡΧΗΓΟ....ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ!!!!!! "
    Κανουμε τωρα κατι σεμιναρια φιλοσοφιας και πνευματισμου στο συνταγμα και θα τα μεταλαμπαδευσουμε στους οπαδους μας,μην ανησυχεις!!Αρχηγο θα αλλαξουμε αφου το ζητα ο λαος.Εχουμε βαλει και αγγελια,ζηταμε ψηλο,σοβαρο κυριο,αδεσμευτο με μυστακιον.Ενδιαφερεσαι? Παρεπιπτοντως,αν εισαι τοσο ουφο που πιστευεις οτι ενα προσωπο κανει τη διαφορα,καταλαβαινω γιατι εχουμε φτασει ως εδω.Εισαι απο αυτους που περιμενουν εναν βασιλεα,εναν ηγετη, εναν επιχειρηματια με οραμα να αλλαξει τα παντα, ετσι? Και γω μια απο τα ιδια ειμαι.Θελω να καθομαι, να τρωω γουρουνοπουλο, να κλανω και να ερθει ο απο μηχανης θεος που θα τα αλλαξει ολα. οινκ!οινκ!

    "Οσο για την λευκή ψήφο σας παραθέτω απόσπασμα το Μ. Θεοδωράκη που αποκρύβατε όλα τα χρόνια. Γιατι είστε και εσεις διευθαρμενη μέχρι τα μπούνια.
    "Τι συμβαίνει στην περίπτωση που οι λευκές ψήφοι αποτελούν το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος;
    Όταν το ποσοστό της λευκής ψήφου είναι πάνω από το 50% +1 του εκλογικού σώματος δείχνει την αδυναμία των πολιτικών κομμάτων να εκφράσουν των κυρίαρχο λαό!! Υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης και έκφρασης του κυρίαρχου λαού από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με βάση την αρχή της Δεδηλωμένης (δήλωση της ελεύθερης βούλησης του λαού που εκφράζετε από την ψηφοφορία), την αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας (πλειοψηφία του λαού) και την αρχή της Ισότητας της ψήφου (όλες οι ψήφοι των πολιτών είναι ίσες) πρέπει να διαλύσει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση. Κατόπιν να δώσει εντολή σχηματισμού νέων πολιτικών σχηματισμών προκειμένου να εκφράσουν την λαϊκή βούληση.""
    ΠΩΩΩΩΩΩΩ ΡΕ ΦΙΛΕΕΕΕΕ...ΤΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΩΡΑ!!!??!?ΣΒΗΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!ΜΑΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ!!!Δηλαδη ρε ανωνυμε ειδωλολατρη,πας και ριχνεις 51% λευκα,εχεις προσωρινη κυβερνηση με μνημονιο και νομιζεις οτι ξελασπωσες?Και μετα ξανα εκλογες και τι????Τιν τουτος ρε????
    "ΑΥΤΑ.....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ......!!!!!"
    "Πολυ NIVO και ετσι" κλεισιμο!Εισαι gangsta τελικα!Δεν παιζεσαι!Βαζω στοιχημα το εγραψες, πατησες enter και φωτογραφηθηκες με το κινητο στο γονατο, για ληψη απο κατω προς τα πανω, ακουγωντας going through.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...