15 Ιαν 2013

Παπανδρέου προς Ομπάμα «Σώστε την Ελλάδα, σώστε την Ευρώπη!»




Η γαλλική ιστοσελίδα «slate.fr» δημοσιεύει άρθρο του Γ. Παπανδρέου, στο οποίο ο πρώην πρωθυπουργός καλεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να επισκεφτεί την Ελλάδα, προκειμένου όπως ισχυρίζεται «να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης της χώρας μας, και την ίδια στιγμή να βοηθήσει αποφασιστικά την Ευρωπαϊκή Ενωση, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση χρέους που ταλαιπωρεί την Ευρωζώνη». Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι «σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, κινδυνεύει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα που βοήθησαν οι ΗΠΑ να χτιστεί στην ήπειρό μας, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Γι' αυτό και πρέπει να βοηθήσουν ξανά την Ευρώπη». Και λίγο παρακάτω σημειώνει: «Το τελευταίο διάστημα, η Ευρώπη έδειξε ξεκάθαρα ότι στηρίζει την Ελλάδα, και ότι θα συμβάλει στην παραμονή της στην Ευρωζώνη. Για να είναι όμως αυτή η δήλωση της Ευρώπης αξιόπιστη, χρειάζεται και η δήλωση του Προέδρου Ομπάμα, μέσω της εφαρμογής μιας επιδέξιας οικονομικής πολιτικής, που μέχρι σήμερα δεν έχει ασκηθεί». Εκεί που δίνει πραγματικά τα ρέστα του, είναι το σημείο όπου αναφέρεται στις εξελίξεις στην ευρύτερη γειτονιά μας.

Γράφει ο Γ. Παπανδρέου: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η περιοχή της Νότιας Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής είναι απαραίτητη για την αμερικανική ασφάλεια, και οι ΗΠΑ θα πρέπει να στείλουν στην περιοχή μια δυναμική εμπορική αντιπροσωπεία, για να σταλεί ένα θετικό μήνυμα ενθάρρυνσης των επενδύσεων. 

Ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει τη δύναμη, και θα πρέπει να ασκήσει την επιρροή του, για να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία που θα ενώσει τη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο και την Ευρώπη, γύρω από άξονες όπως την ενέργεια, τη διπλωματία και φυσικά την ειρήνη. Ενα "πράσινο σχέδιο Μάρσαλ", το οποίο θα αξιοποιήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της περιοχής». Στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, η κυβέρνηση Παπανδρέου αξιοποιήθηκε από τις ΗΠΑ για να ασκήσουν πίεση στην Ευρωζώνη και να προωθήσουν τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων σε συνθήκες κρίσης. 

Η τωρινή παρέμβαση συνιστά ύμνο στη διαχείριση Ομπάμα και στα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή. Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρούνται ορισμένα πράγματα. Πολύ περισσότερο που το «μείγμα Ομπάμα» αποκτά ολοένα και περισσότερους θιασώτες σε μερίδες της πλουτοκρατίας και κόμματα στην Ελλάδα...


2 σχόλια:

  1. Γειά σου φίλη Elva

    Όπως σώσανε την Λιβύη με την δυναμιτηΚΗ τους παρουσία να σώσουν και εμάς ? Σωθήκαμε !!!
    Και ειδικά αυτή η ειρήνη που όλο την σώζουν.
    Αυτή η ειρήνη η άτιμη προτιμάει κάτι τοποθεσίες που έχει πετρέλαια και άλλα τέτοια και εκεί την κακοποιούν. Γι'αυτό την σώζουν.

    Μεγάλη στεναχώρια έχει ο ΓΑΠ για την ασφάλεια της πατρίδας...η της παρτίδας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια και σ εσενα φιλη Νtina,

    Aκριβως, ετσι οπως ..''σωζουν'' αυτοι, αφηνοντας πισω συντριμια και χιλιαδες θυματα, ποιος τους θελει; Ας μας αφησουν επιτελους ..ασωστους, καλυτερα θα ειμαστε, αλλα φυσικα ο λογος που ολοι αυτοι ασχολουνται με τη ...σωτηρια μας ειναι οτι σωζονται πρωτιστα αυτοι και τα συμφεροντα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...