28 Ιαν 2013

Με ... ροζ κόκκους !

ΣΥΡΙΖΑ: Ανέλαβε να «ξεπλύνει» το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ

Ομολογούν ότι στόχος τους είναι να σέρνουν το λαό από τον έναν ιμπεριαλιστή στον άλλο

Το περιεχόμενο των διαπιστευτηρίων, που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, αλλά και οι πανηγυρισμοί της ότι έγιναν δεκτά, αποκαλύπτουν τη «γύμνια» της απέναντι σε έναν λαό, στον οποίο δεν έχει τίποτα διαφορετικό να προτείνει, πέραν του δρόμου που τον εξαθλιώνει. 

Είναι αποκαλυπτική η αποτίμηση του ταξιδιού του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα, στις ΗΠΑ απ' την «Αυγή της Κυριακής», αλλά και στελέχη του κόμματος.

Επιχαίρει η «Αυγή» για το γεγονός ότι τον Αλ. Τσίπρα παρακολούθησαν «στελέχη της αμερικανικής διοίκησης, της Γουόλ Στριτ» κλπ.
 

Όπως και για το ότι «στοιχείο σύμπτωσης των δύο πλευρών είναι η ανάλυση για τον αρνητικό ρόλο της Γερμανίας» σε ό,τι αφορά στον κίνδυνο επέκτασης της ύφεσης που απειλεί την αμερικάνικη οικονομία.

Δεν κρύβει άλλωστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει «να διευρύνει το ρήγμα ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΔΝΤ και Μέρκελ» !!!

Οτι δηλαδή στοιχίζεται με τον ένα ιμπεριαλιστικό κέντρο (σ.μπλογκ.: ΕΠΑ) εναντίον του άλλου (σ.μπλογκ.: Γερμανία), όταν και τα δύο παρά τον μεταξύ τους ανταγωνισμό, τσακίζουν ανελέητα και ενιαία τα λαϊκά συμφέροντα.


Ο Αλ. Τσίπρας - σύμφωνα με την «Αυγή» - δεν έκρυψε την πρόθεση του κόμματός του να κάνει το παν για την επαναφορά της καπιταλιστικής οικονομίας της Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης.
 

Είχε μάλιστα το θράσος να δηλώσει ότι η ενίσχυση του καπιταλισμού στοχεύει στην προστασία του λαού «μέχρι να τον γκρεμίσουμε» !!!
(σ. μπλογκ.: Πότε αλήθεια ; Στη ... δευτέρα παρουσία ;)


Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε στους αξιωματούχους των ΗΠΑ και του ΔΝΤ τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «συνολική, βιώσιμη ευρωπαϊκή λύση για το χρέος στο μοντέλο της ρύθμισης για τη Γερμανία το 1953» προκειμένου να επέλθει «ανάπτυξη με δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, με άμεσες ξένες ιδιωτικές επενδύσεις και με ένα Σχέδιο Μάρσαλ για τον ευρωπαϊκό Νότο». 

Το ΔΝΤ φέρεται να συμφώνησε ότι «απαιτείται νέο κούρεμα του χρέους» και μάλιστα βαθύ. Κανείς βεβαίως απ' τους δύο δεν ομολόγησε ότι αυτό θα φέρει αυτόματα νέα βαριά μνημόνια.

Στάζουν μέλι για το Ταμείο

Μάλιστα, η Κουμουνδούρου δεν διστάζει να προχωρήσει και στον πλήρη εξαγνισμό του ΔΝΤ, με το Γ. Μηλιό να αναλαμβάνει ρόλο συνηγόρου του, γράφοντας στην «Αυγή»:

«Τα στελέχη του ΔΝΤ μας είπαν ότι επέμειναν πολύ στην ανάγκη για "κούρεμα" και του θεσμικού χρέους (OSI).
 

Η κυβέρνηση πρέπει να μας απαντήσει επιτέλους: Πώς αξιοποίησε αυτή τη θέση; 

Μας είπαν ότι επέμειναν στην ανάγκη να πληρώσουν φόρους οι πλούσιοι, που έως τώρα χαίρουν μιας ιδιότυπης ασυλίας.
 

Μας ενημέρωσαν ότι δεν έθεσαν ποτέ ζήτημα για περικοπή 13ου και 14ου μισθού! (...)
 

Με ποιους είναι επιτέλους αυτή η ελληνική κυβέρνηση;».

Με τον ίδιο στόχο, πηγές της Κουμουνδούρου διαρρέουν στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης πως ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ διαβεβαίωσε τον Αλ. Τσίπρα ότι «το Ταμείο ενδιαφέρεται κυρίως να βγαίνουν τα νούμερα και δευτερευόντως για τον τρόπο με τον οποίο θα βγουν» και στη βάση αυτή διατυπώνουν τον ισχυρισμό ότι:

«Περιθώρια πολιτικής ευελιξίας υπάρχουν. Και προφανώς, πρέπει να εκμεταλλευθούμε τη διάσταση απόψεων μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου». 

Θυμίζουμε ότι την ίδια ακριβώς εικόνα μετέφεραν στον ελληνικό Τύπο και μετά τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Β. Σόιμπλε, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι ένα άλλο μείγμα διαχείρισης με τα μονοπώλια ακλόνητα, μπορεί να είναι φιλολαϊκό.

Ο Γ. Μηλιός αποκάλυψε και μια ακόμα πλευρά των διαπιστευτηρίων που έδωσαν στους Αμερικάνους, ομολογώντας ότι ο Αλ. Τσίπρας «τους είπε ακριβώς (...) η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο θετικός καταλύτης, ώστε η οργή του λαού απέναντι στις συνταγές της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού να μετουσιώνεται σε πολιτική πρόταση για διέξοδο». 

Αυτοεγκωμιάστηκε, δηλαδή, ενώπιον των ιμπεριαλιστών για τη δυνατότητά του να χειραγωγεί και να ενσωματώνει τη λαϊκή οργή καλύτερα απ' ότι τα άλλα αστικά κόμματα.

Εξάλλου και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλ. Τσίπρας το βράδυ της Παρασκευής στη Νέα Υόρκη, χτύπησε στους αστούς συνολικά το καμπανάκι του κινδύνου προειδοποιώντας τους για τον «κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης».
(σ.μπλογκ.: Καταλάβατε ποια ακριβώς είναι η ... πρεμούρα  του ΣΥΡΙΖΑ ;)


Στο ίδιο πνεύμα και η Ρ. Δούρου που συμμετείχε στην επίσκεψη στις ΗΠΑ, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραδέχτηκε ότι στόχος του ταξιδιού ήταν η «αποδαιμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» και καυχήθηκε ότι «οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν, ξεκαθαρίσαμε τις όποιες ανακριβείς απόψεις υπήρχαν για τη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο των θέσεών μας».

Εγγυάται τα αμερικάνικα συμφέροντα

Ερωτηθείσα για τη δέσμευση περί συνέχειας και συνέπειας στην εξωτερική πολιτική, την υπερασπίστηκε λέγοντας πως είναι «εκ των ουκ άνευ (...) κρατούσα πρακτική στις σοβαρές χώρες και έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει και στη χώρα μας». 

Σε άλλη ερώτηση για το πώς κρίνει τις επιλογές της κυβέρνησης Ομπάμα σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, παραδέχτηκε ότι στόχος είναι «η προώθηση των συμφερόντων της χώρας του», δηλαδή των αμερικάνικων μονοπωλίων.

Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που κατέστησε σαφές στις ΗΠΑ ότι θα εγγυηθεί τα συμφέροντα αυτά, καλλιεργώντας επιζήμιες αυταπάτες στο λαό, ότι είναι δυνατόν να προκύψουν οφέλη για τον ίδιο αν βαθύνει η συνεργασία της ντόπιας αστικής τάξης με αυτή των ΗΠΑ.

Ακριβώς στο πλαίσιο αυτό ο Αλ. Τσίπρας μίλησε στη Νέα Υόρκη για την πρόθεσή του να προσπαθήσει να βρει «διαύλους επικοινωνίας» ώστε «να καλλιεργηθούν οι ιστορικοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας με τις ΗΠΑ», δίνοντας για πολλοστή φορά συγχωροχάρτι στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος λαών και χωρών.

(τελική δική μας υποσημείωση: Τι άλλο έκανε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ που έγινε κυβέρνηση με συνθήματα εναντίον των ΕΠΑ και του ΝΑΤΟ, θα έδιωχνε τις Βάσεις κλπ. ; Βλέπουμε από τη μεριά του Τσίπρα και του συριζα, μια επανάληψη, μια αντιγραφή των μεθόδων του Αντρέα και του πασόκ της εποχής λίγο πριν το 1981)

Πηγή του άρθρου: 902.gr

2 σχόλια:

  1. Στη συνέντευξη με την "αντικειμενική" Στάη, ο τσίπρας δήλωσε: 'Θα συμμαχήσουμε και με τον διάολο αν χρειαστεί για να σώσουμε τη χώρα"
    Τις ίδιες δηλώσεις έκαναν οι Σημίτης,Κωστάκης, Γιωργάκης, Παπαδήμος, Βενιζέλος, Σαμαράς ( από το πρόσφατο παρελθόν), και με τη βοήθεια του σατανά (ΔΝΤ,ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ισραήλ κλπ), έσωσαν τη χώρα.
    Τώρα θα μας την ξανασώσει με την ίδια συνταγή και ίδια υλικά ο νέος σωτήρας!
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργος: Είναι αυτό που λέμε:

      - Θα μας πάρει ο ... διάολος και θα μας ... σηκώσει !

      Αν τους αφήσουμε, φυσικά !

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...