23 Ιαν 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Διαπιστευτήρια (και) στον Aμερικάνικο ιμπεριαλισμό!




Ούτε τα προσχήματα δεν μπόρεσε να κρατήσει ο Αλ. Τσίπρας στις πρώτες δηλώσεις του από τις ΗΠΑ.

Η πρώτη πράξη του Αλ. Τσίπρα, με το που πάτησε το πόδι του στις ΗΠΑ, ήταν να καταθέσει ανοιχτά τα διαπιστευτήριά του στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για τους λόγους που τον έφεραν στις ΗΠΑ:

«Πρώτα απ' όλα, θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Και προσπάθησε να την αντιμετωπίσει με μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική και όχι με την καταστροφική πολιτική της λιτότητας».

Δηλαδή, ομολογεί κυνικά ότι το μείγμα διαχείρισης της κρίσης που ορέγεται να εφαρμόσει αν κυβερνήσει, είναι αυτό του Ομπάμα, το οποίο οδηγεί σε εξαθλίωση των αμερικάνικο λαό, από άλλο δρόμο. Δεν αρκέστηκε όμως σ' αυτά και υποστήριξε:

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι και η χθεσινή ομιλία του Αμερικανού Προέδρου, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του, ήταν μια ομιλία που είχε στο βασικό της περιεχόμενο τη στήριξη της μεσαίας και κατώτερης τάξης, τον όρο "κοινωνική δικαιοσύνη", ένα συνολικά προοδευτικό προσανατολισμό, την ίδια στιγμή, που στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κυριαρχούν συντηρητικές τοποθετήσεις που αντί να αντιμετωπίσουν την κρίση, τη μεγεθύνουν ακόμη περισσότερο»!

Με άλλα λόγια, για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ομπάμα ασκεί «προοδευτική» διαχείριση, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους. Παραγράφει συνειδητά το γεγονός ότι στις δυο άκρες του Ατλαντικού και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, οι αστικές κυβερνήσεις υπηρετούν τα δικά τους μονοπώλια, ανταγωνιστικά προς αυτά των άλλων χωρών.

Κρύβει προκλητικά από το λαό ότι οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Κίνα, η Ρωσία, οι άλλες λεγόμενες ανερχόμενες οικονομίες, συγκρούονται παγκόσμια για τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους και στο πλαίσιο αυτών των ανταγωνισμών ετοιμάζονται τώρα να ματοκυλίσουν τη Συρία και την ευρύτερη περιοχή.

Ξεπερνώντας κάθε αναστολή, και προκειμένου να κάνει εξαρχής καλή εντύπωση στο αστικό σύστημα των ΗΠΑ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε στην ίδια δήλωση: «Πιστεύω ότι υπάρχουν κοινοί προβληματισμοί και κοινά ενδιαφέροντα, διότι αυτή την στιγμή η πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα, η πολιτική της ύφεσης -συνολικά στην Ευρώπη- δημιουργεί κινδύνους αστάθειας της παγκόσμιας οικονομίας. Και πιστεύω ότι η εναλλακτική μας πρόταση (...) αφορά όλους όσοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Οσο για το λόγο που οι Αμερικάνοι κάλεσαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ, αποκαλυπτικός ήταν ο οικοδεσπότης του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, στέλεχος του Ινστιτούτου Brookings Ο. Ανθολις. Σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», δηλώνει χωρίς περιστροφές: «Είμαστε όλοι πολύ περίεργοι να μάθουμε περισσότερα για τον πολιτικό που θα μπορούσε να είναι η αχίλλειος πτέρνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης (...) το ερώτημα είναι αν θα γίνει (...) και είμαστε όντως πολύ περίεργοι να το ανακαλύψουμε»!

Επαληθεύει δηλαδή αυτό που το ΚΚΕ έλεγε και προεκλογικά, ότι οι ΗΠΑ αξιοποιούν τη ρητορική και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για να υπηρετήσουν τα δικά τους ιδιαίτερα συμφέροντα σε βάρος της ανταγωνίστριας ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Το απόγευμα, ο Αλ. Τσίπρας μίλησε στο Ινστιτούτο Brookings. Σε μια ομιλία πραγματικό περιβόλι (αναλυτικά στον αυριανό «Ριζοσπάστη»), δήλωσε ευθαρσώς ότι ανάμεσα στους ίδιους και τις ΗΠΑ «υπάρχουν σκιές και προβλήματα του παρελθόντος τα οποία θέλουμε να υπερβούμε». Υπερασπίστηκε με σθένος τη διαχείριση της κρίσης από τις ΗΠΑ έναντι της Ευρωζώνης και διαβεβαίωσε:

«Οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την ευρωζώνη, θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση, ότι η Ελλάδα θα γίνει μια νέα Βόρεια Κορέα. Αυτό είναι κινδυνολογία στα χειρότερά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα μου, δε θέλει τίποτα από αυτά».


5 σχόλια:

  1. Τα κολπάκια του Τσίπρα και των συνεργατών του, περνάνε ΜΟΝΟ στους εγχώριους ... ιθαγενείς !

    Α φυσικά και στα κανάλια της αστικής τάξης, που δεν κρύβουν τη χαρά τους από την ΠΛΗΡΗ, ΔΕΞΙΑ μετάλαξη του ΣΥΡΙΖΑ - όχι ήταν βέβαια και κάτι άλλο, αλλά πλέον ... και με την βούλα !

    Στον Σοϊμπλε και στον Τάλμποτ, απλά προσκύνησε !
    Προφανώς και με ... υπόκλιση και ... χειροφίλημα !

    Οι ξεφτίλες της δήθεν "αριστεράς" (των σαλονιών) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για να μπαίνουν στη σειρά ένας ένας οι νεοπαΣΟΚοι για το ξεβράκωμα...περιμένω με αγωνία την προσπάθεια των νεοπαΣΟΚων που έμειναν στην Ελλάδα,να μας εξηγήσουν τις ατάκες για "κοινά ενδιαφέροντα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. blogsevikos: Επειδή δεν θα σου τα εξηγήσει κανένας από δαύτους, να σου τα εξηγήσω εγώ.

      Μπίζενες είναι το θέμα ...
      Συμφωνίες για το πετρέλαιο και τον ορυκτό πλούτο της χώρας.

      Που ο μεν Σαμαράς τα "τάζει" στους Γερμανούς, ο δε Τσίπρας στους Αμερικάνους !
      Όπως ... Αντρέας - για να θυμηθούμε μια γνωστή διαφήμιση !

      Διαγραφή
  4. Είναι να μην αρχίσεις να δίνεις "πιστοποιητικά" στο σύστημα.
    Μετά... "ο κατήφορος δεν έχει πάτο"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...