20 Ιαν 2013

Ύποπτη ενέργεια ...

Έκρηξη μικρής ισχύος με δύο ελαφρά τραυματίες σημειώθηκε στις 10.45 στο εμπορικό πολυκατάστημα «The Mall Αthens» στο Μαρούσι. 

Οι δύο τραυματίες, υπάλληλοι εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης, μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ με τραύματα από θραύσματα γυαλιών σε πόδια και πλάτη αντίστοιχα για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
 
Στις 9.55 άγνωστος, με τηλεφώνημά του σε εφημερίδα και σε ιστότοπο, είχε προειδοποιήσει για την έκρηξη και αστυνομικές δυνάμεις με τους «σεκιούριτι» του πολυκαταστήματος προσπάθησαν να εκκενώσουν τους χώρους.
Στις 10.45 σημειώθηκε η έκρηξη του μηχανισμού που - σύμφωνα με πληροφορίες - είχε τοποθετηθεί στον 1ο όροφο, έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.
Αν και η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος, λόγω της ιδιομορφίας των χώρων του εμπορικού, προκλήθηκαν ζημιές στα καταστήματα και κυρίως στους υαλοπίνακες.

Όλο το πολυκατάστημα παραμένει κλειστό καθώς σε αυτό βρίσκονται άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να συλλέξουν τα υπολείμματα του μηχανισμού.
Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.  αναφέρουν πως πρόκειται για ωρολογιακή βόμβα, ενώ αστυνομικές πηγές έλεγαν πως ίσως να υπάρχει σύνδεση της σημερινής επίθεσης με αυτή που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
Με εντολή της Αστυνομίας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια του Προαστιακού στο σταθμό Νερατζιώτισσα.
Σημειώνεται ότι τα εμπορικά καταστήματα του πολυκαταστήματος είναι κλειστά τις Κυριακές, λειτουργούν όμως οι καφετέριες, εστιατόρια και κινηματογράφοι.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην Κατεχάκη, ενώ προηγήθηκε ενημέρωση του πρωθυπουργού.

Την καταδίκη του για τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι εκφράζει το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντάς την ύποπτη και επικίνδυνη, που εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού.

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια.
Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...