25 Ιαν 2013

Χωρίς εσένα, γρανάζι δεν γυρνά ...

«Καλούμε τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό, στα μέσα συγκοινωνίας και παντού.

Δεν ισχύει τίποτα από αυτά που πρόσφατα δήλωσε ο πρωθυπουργός μέσα από ένα εμπρηστικό ουσιαστικά κάλεσμα. 
Αναφέρεται ότι οι συγκοινωνίες ανήκουν σε όλους, άρα δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. 
Συμφωνούμε μαζί του ως προς το εξής: 
 
Οι συγκοινωνίες ανήκουν στο λαό. 
Στο λαό ανήκει και ο λιγνίτης στην Πτολεμαΐδα, στο λαό ανήκουν τα βουνά, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια τα οποία τα πουλάνε. 
Στο λαό ανήκουν τα πάντα, ό,τι υπάρχει πάνω σ' αυτό τον τόπο και έχει παραχθεί, τα εργοστάσια, τα νοσοκομεία, οι υπηρεσίες. 

Ομως οι εργαζόμενοι είναι εντελώς αποξενωμένοι απ' όλα αυτά, δεν αναγνωρίζουν ούτε το μόχθο τους, ούτε το δίκιο τους και αυτοί κυριολεκτικά τα πουλάνε και πάνω απ' όλα πουλάνε σαν εμπόρευμα την εργατική δύναμη.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα μέσα συγκοινωνίας από ιδεολογία, από πίστη, από γνώση ότι σ' αυτόν τον τόπο δεν μπορεί να γίνει τίποτα δίχως τον εργατικό μόχθο, δίχως την προσφορά των εργαζομένων.

Να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και στους εκφοβισμούς. 

Να σταθούμε όλοι σαν μια γροθιά».

... εργάτη, μπορείς, χωρίς αφεντικά !

6 σχόλια:

  1. Αυτές είναι τοποθετήσεις, κι ας μην είναι και καλλονή η ΓΓ.....
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα απ' όλλα θέλω να αναφερθώ στο σημερινό άρθρο του Μπογιόπουλου: http://www.rizospastis.gr/page.do?id=14419&publDate=26%2F1%2F2013&direction=&pageNo=31
    Είναι ίσως η πιο δυνατή πένα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

    Από την άλλη έχω μια απορία ρε παιδιά και αν μπορείτε ας μου την λύσετε. Γιατί το ΚΚΕ και τα μπλογκ φιλικά προσκείμενα προς το ΚΚΕ δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με τη ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ την οποία προσπαθούν να λειτουργήσουν μόνοι τους οι εργαζόμενοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Bill: Πράγματι το συγκεκριμένο άρθρο είναι πολύ "δυνατό" !
    Και, έχει και απόλυτο δίκιο.
    Δεν απευθύνονται μόνο σε μια μερίδα εργαζομένων, αλλά σε ολόκληρο το λαό !

    Όπα, με πιάνεις εντελώς αδιάβαστο !

    Ήξερα μόνο για τις πολυήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων το ... 2011!

    Μήπως το Σωματείο τους δεν στέλνει σε όλους μας κάποιες Ανακοινώσεις τους ;
    Μήπως λειτουργούν στην κατεύθυνση να υποστηρίξουν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο ;

    Απλά ρωτάω ...

    Αν ξέρεις κάτι περισσότερο, πες μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εγώ γι αυτό ρωτάω. Το πιο πιθανό είναι ότι πάνε να υποστηρίξουν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Αλλά γιατί ρε γαμώτο να πολιτικοποιούνται τέτοιες κινήσεις; Στη περίπτωση της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ κανένα κόμμα δεν υποστήριξε την απεργία επειδή στο σωματείο προέδρος ήταν του ΚΚΕ. Τώρα την κίνηση της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ δεν την αναμεταδίδει το ΚΚΕ επειδή το πιο πιθανό είναι να υποστηρίζεται από εξωκοινοβουλευτική αριστερά ή ΣΥΡΙΖΑ. Πείτε με οπορτουνιστή, πείτε με ονειροπόλο, πείτε με μικροαστό αλλά εγώ δεν θα πάψω να πιστεύω ότι τέτοιες κινήσεις πρέπει να υποστηρίζονται από τους πάντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bill: Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι πολιτικοποιούν τέτοιες κινήσεις ...
      Ίσως δεν νοιάζονται ακριβώς για να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, αλλά να προβάλλουν συγκεκριμένη κίνηση (που φυσικά δεν την ξέρω, υποθέσεις κάνω).

      Ίσως δεν την ξέρει ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ (όχι το ΚΚΕ, μην το μπερδεύεις), αυτό λέω εγώ. Όπως δεν την ξέρω ούτε κι εγώ !
      Εγώ δεν έχω ούτε καν το δικαίωμα να σε πω οτιδήποτε ...
      Αλλοίμονο !
      Άσε που σου δίνω και δίκιο !

      Απλά λέω, ότι τέτοιες κινήσεις για να έχουν υποστήριξη από όλους όπως λες, θα πρέπει αυτές να γνωστοποιούνται και πέραν συγκεκριμένου χώρου (που ξαναλέω δεν τον ξέρω), δηλαδή θα έπρεπε το Σωματείο να είχε απευθυνθεί παντού ... στα κόμματα ... στα συνδικάτα (π.χ. εργατικό κέντρο) ... σε φορείς ... παντού !

      Το έκανε ;
      Αυτό ρωτάω εγώ ...
      Αν ξέρεις πες μου !

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...