11 Ιαν 2013

Παπαρήγα: Δάνεια για να πληρώσουμε φόρους δεν μπορούμε να παίρνουμε!(VIDEO)

 
Το ΚΚΕ δεν χαρακτηρίζει μνημονιακό το φορολογικό γιατί η λογική του δεν αλλάζει, απλά γίνεται πιο βάρβαρη, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Όπως σημείωσε, η καινοτομία είναι ότι ενώ συνήθως ανέβαιναν οι έμμεσοι φόροι, τώρα ανεβαίνουν και οι άμεσοι και οι έμμεσοι, ενώ την ίδια ώρα ελαφρύνονται οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις και οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο.

 


Χαρακτήρισε παραλογισμό το να ζητούν από τους εργαζόμενους αποδείξεις στο 25% του εισοδήματός τους, την ίδια ώρα που αποκλείουν από αυτές τις αποδείξεις τα τιμολόγια της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, τα καύσιμα, λες και είναι πολυτέλεια.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι το φορολογικό νομοσχέδιο δεν είναι γενικά βάρβαρο, αλλά δεν μπορεί να σταθεί. Θα γίνουμε όλοι φοροφυγάδες, σημείωσε, όχι από ιδεολογία, όχι για να συμπαρασταθούμε, όχι μόνο γιατί θέλουμε να μάθει ο λαός να απειθαρχεί, αλλά επειδή δεν θα μπορούμε. Δεν μπορούμε να παίρνουμε δάνεια για να πληρώσουμε φόρους, επισήμανε. 

«Λίστα Λαγκάρντ»: Κίνδυνος να μην παραπεμφθεί κανείς αν γίνει ψηφοφορία με προτάσεις και όχι πρόσωπα 


Αναφερόμενη στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», τόνισε ότι πλούτος παράγεται στην Ελλάδα και ότι τα κεφάλαια λιμνάζουν στις τράπεζες του εξωτερικού και περιμένουν για να επανεπενδυθούν όταν θα έχουν τσακιστεί και τα τελευταία δικαιώματα.

Γι' αυτό το λόγο, πρόσθεσε, είναι και ανεδαφικά τα όσα λέγονται περί φοροδιαφυγής ως αιτία της κρίσης. Καθώς ακόμα και αν είχαν φορολογηθεί αυτά τα ποσά, οι φοροαπαλλαγές και η νόμιμη κλοπή του παραγόμενου πλούτου αντιστοιχεί σε πολύ μεγαλύτερα ποσά. Τα μέτρα, υπογράμμισε, και πάλι θα παίρνονταν, γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον των καπιταλιστών για την έξοδο από την κρίση προς όφελός τους.

Στάθηκε επίσης, στο ενδεχόμενο η ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ να γίνει με βάση τις προτάσεις του κάθε κόμματος και όχι τα πρόσωπα και το λόγο της παραπομπής τους, καταγγέλλοντας τις σχετικές μεθοδεύσεις και υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο να μην παραπεμφθεί τελικά κανείς, ούτε καν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι θα πρόκειται για ένα είδος πραξικοπήματος. 

Για τις «fast track» Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου 

Η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διαδικασία της Δευτέρας με τις 7 «fast track» Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και σημείωσε ότι πρέπει να μπει εμπόδιο από όλα τα κόμματα, όχι γιατί θα αλλάξει κάτι, αλλά γιατί πρέπει να γίνεται μια συζήτηση. 

Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 

Το ενδιαφέρον για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, αποδεικνύει ότι δε μιλάμε για μια χρεοκοπημένη τράπεζα, αλλιώς δεν θα την ήθελε κανείς. Και αν ξέρουμε, συμπλήρωσε, ότι δεν μπορούμε να αναστείλουμε διαδικασίες στρατηγικής του συστήματος, όπως η επιτάχυνση της συγκεντροποίησης σε καιρό καπιταλιστικής κρίσης, δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα των εργαζομένων και των μικρομετόχων.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...