20 Ιαν 2013

ΠΑΜΕ: (VIDEO) 24 Γενάρη κινητοποίηση για την ανεργία!



Η ανεργία αποτελεί το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα, ειδικά για τη νέα γενιά που το ποσοστό ανεργίας είναι κοντά στο 60%. Δε δημιουργήθηκε στην κρίση. Είναι στο DNA του σάπιου, εκμεταλλευτικού συστήματος και σε συνθήκες κρίσης οξύνεται. Το Εθνικό σχέδιο δράσης για την «απασχόληση» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποτελεί βόμβα στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς και στις συλλογικές συμβάσεις.  


Αποτελεί τη βάση για μια κατάσταση που θέλουν να παγιωθεί, συνέχεια της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου που χωρίζει τους νέους σε πάνω των 25 ετών με 586ευρώ μισθό το μήνα και σε κάτω των 25 ετών με 511 ευρώ. Γυρνάμε δεκαετίες πίσω που το βασικό σύνθημα στα συνδικάτα για τους νέους εργάτες ήταν «ίση αμοιβή για ίση εργασία».Το μέλλον που προδιαγράφουν με τα προγράμματα δεν αντιμετωπίζει την ανεργία. Θέλουν τους νέους εργάτες και την νεολαία να μαθαίνει στην προσωρινή δουλειά, στα ψίχουλα, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην ελεημοσύνη. 

Να μαθαίνει να λειτουργεί ατομικά, να λειτουργεί ασυνδικάλιστη. Να χτυπιεται σταθερά ο κατώτερος μισθός ανεξαρτήτως της εξευτελιστικής μείωσης που υπάρχει σήμερα, να πηγαίνει με όχημα τους νέους συνεχώς παρακάτω. Να τσακίζονται οι συλλογικές συμβάσεις. Να μην υπάρχει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, να συνηθίζει στη μαύρη εργασία.

Η κυβέρνηση με το σχέδιο για την ενίσχυση δήθεν της απασχόλησης των νέων, αξιοποιεί την ανεργία για να επιδοτήσει επιχειρηματικούς ομίλους στους κλάδους της Ενέγειας, των Τηλεπικοινωνιών, του Τουρισμού, της Ναυτιλίας, των υπηρεσιών Υγείας και κοινωνικής φροντίδας. Ωφελούνται τα αφεντικά που μπουκώνουν με παχυλές επιδοτήσεις και εξασφαλίζουν τσάμπα εργαζόμενους, συνηθίζοντας παράλληλα στην εισφοροδιαφυγή και την εισφοροαπαλλαγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...