18 Ιαν 2013

«ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝΤΑΣ» ΔΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ

(Aναδημοσίευση απο Κartesios)

''Να τα πούμε σαν φίλοι; Εντάξει, κουράστηκα. Αηδίασα. Αναγουλιάζω πλέον με όλα αυτά περί λίστας, καλπών, Μαρκογιαννάκηδων και usb. Αλλά κυρίως βαρέθηκα ν’ ακούω την Αριστερά να μιλά για συνταγματικές εκτροπές, Χούντες, πραξικοπήματα, και μεθοδεύσεις για την κατάλυση του κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος. Εντάξει, συμφωνούμε, έτσι ακριβώς έχει η κατάσταση. Η ερώτηση είναι απλή: Γιατί μένουν τα κόμματα της Αριστεράς στη Βουλή; Γιατί δε φεύγουν;

Δε λέω να αποχωρήσουν από κάποια συνεδρίαση. Εννοώ να φύγουν από τη Βουλή εντελώς. Δηλαδή τι κάθονται και κάνουν μέσα σε αυτό το χουντικό περιβάλλον που οι ίδιοι καταγγέλλουν; Η απάντηση «δίνουμε μάχες» είναι για γέλια. Ποιες μάχες; Του πρώτου Μνημονίου; Του δεύτερου; Του τρίτου; Των διαδικασιών του κατεπείγοντος; Των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου; Όλες χαμένες. Τι κέρδισε η Αριστερά με αυτές τις μάχες;

Καλεί η Αριστερά τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ και να βγει στο δρόμο. Μα οι μάχες που δίνουν στη Βουλή τα κόμματα της Αριστεράς είναι τηλεοπτικές. Τις προβάλει το κανάλι της Βουλής. Πως θα τις δει αυτές τις ηρωικές αιματοβαμμένες μάχες ο κόσμος αν δεν αράξει στον καναπέ να δει τηλεόραση; Τι να κάνει; Να βγει με τις τηλεοράσεις στο δρόμο; Παλαβώσαμε τελείως;

Αφήνω στην άκρη το ΚΚΕ. Έχει πιάσει παραδοσιακό στασίδι και παίζει τα 45άρια δισκάκια με παλιές επιτυχίες. Για τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάω. Ναι, ξέρω, «οι άλλοι σου καταστρέφουν τη ζωή, ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει πάλι;». Λοιπόν, για να τελειώνει αυτό το αστείο. Εγώ τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα στις τελευταίες εκλογές. Αυτόν εμπιστεύτηκα. Αυτός μου έταξε ανατροπές. Όταν κατάλαβα τη μαλακία που έκανα, ζήτησα δημόσια συγγνώμη, μουντζώθηκα, αλλά δε θα πάω και γονατιστός στην Παναγία της Τήνου για να μου συγχωρεθεί η αμαρτία.

Έως τις επόμενες εκλογές ισχύει η ψήφος μου και το δικαίωμα της κριτικής στις υποσχέσεις του κόμματος που την κέρδισε. Αν δε γίνει κάποια κοσμοϊστορική αλλαγή ως τις επόμενες εκλογές κι εγώ πάω να ξαναψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, τότε ναι, θα μου αξίζει να πάω γονατιστός στο Σινά να με συγχωρέσει η Αγία Αικατερίνη. Άλλωστε δεν κατάλαβα αυτό το χούι που απέκτησαν οι «σύντροφοι» και δεν ανέχονται την κριτική.

Τους άλλους ούτε τους ψήφισα, ούτε τους εμπιστεύτηκα, τους σιχαινόμουν και τους σιχαίνομαι, τους φτύνω στα μούτρα όπου τους πετύχω. Καμία απογοήτευση δεν έχω από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Το αντίθετο, μάλιστα, όχι μόνο επαλήθευσαν τους χειρότερους φόβους μου, αλλά τους ξεπέρασαν κιόλας.

Λοιπόν, για να επανέλθω στο θέμα μου. Τι κάθεται και κάνει η Αριστερά μέσα σε ένα κοινοβούλιο όπου δεν υπάρχει ίχνος Δημοκρατίας; Είναι απλό. Νομιμοποιεί με την παρουσία της όλο αυτό το τρισάθλιο σκηνικό. Αυτό κάνει. Δεν έχει σημασία που δεν ψηφίζει τους νόμους. Αποδέχεται τους όρους λειτουργίας αυτής της Χούντας που, επαναλαμβάνω, η ίδια η Αριστερά καταγγέλλει. Αύριο με ποια λογική θα αμφισβητήσει αποφάσεις που λήφθηκαν από τη σημερινή πλειοψηφία, την οποία ως νόμιμη αναγνωρίζει η Αριστερά με τη συμμετοχή της σε όλες τις διαδικασίες;

Θες καλή μου Αριστερά να είσαι ριζοσπαστική και να κάνεις ουσιαστικό αγώνα; Αποκήρυξε την αντιδημοκρατική λειτουργία της Βουλής, φύγε από κει μέσα, βγες στους δρόμους και κάλεσε τον κόσμο σου να αγωνιστεί για να ρίξει τη Χούντα, που ξανά επαναλαμβάνω, εσύ η ίδια καταγγέλλεις. Όσο δεν το κάνεις αυτό, μην ενοχλείσαι όταν ο κόσμος λέει «όλοι ίδιοι είναι», γιατί όλους ίδιους σας βλέπει. Όσο δεν το κάνεις, μη θες να ξεχωρίζεις από τους άλλους, διότι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, έκαναν ακριβώς αυτό που κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφιζαν αρνητικά και κατήγγειλαν την κυβέρνηση.

Με το να λες, αγαπητή Αριστερά, «κοιτάξτε πόσο το παλεύω μέσα στη Βουλή», την ώρα που εσύ ομολογείς ότι δεν έχεις καμία πιθανότητα να κερδίσεις, είναι σαν να με κοροϊδεύεις. Είναι σαν τον Γλύξμπουργκ που δήλωσε ότι ήταν εναντίον των χουντικών επειδή όταν φωτογραφήθηκε μαζί τους, δε χαμογελούσε αλλά ήταν μουτρωμένος.

Ας βγει η Αριστερά στους δρόμους, αν θέλει να είναι μια Αριστερά μαζί με τον λαό. Εκτός κι αν δεν εμπιστεύεται τον λαό. Εκτός κι αν τρέμει στην ιδέα ότι δε μπορεί, ότι δεν είναι ικανή να εμπνεύσει τον λαό και να τον βγάλει στους δρόμους. Τότε εντάξει, άλλο αυτό. Πάω πάσο. Δεν είναι καλή περίοδος για να χάνεις βουλευτικά προνόμια και κρατικές επιχορηγήσεις τζάμπα κι άδικα.

Υπάρχει ένα «όμως». Όμως, αν κάποιοι άλλοι βγουν στους δρόμους, δράσουν δυναμικά, στριμώξουν παχυλούς κώλους, βρουν συμπαράσταση από τον κόσμο και τον πάρουν στο πλευρό τους, τότε ούτε κιχ για προβοκάτσιες. Τότε, στο αντικείμενο της ανατροπής θα συμπεριλαμβάνεται και η σημερινή Αριστερά. Υπάρχει αυτή η περίπτωση. Δεν έχουν όλοι την υπομονή να περιμένουν πότε θα δοθεί η εντολή άνωθεν για να γίνουν εκλογές, ούτε ξέρω πολλούς που θα ήθελαν να πάνε γονατιστοί στο Σινά για να τους συγχωρέσει η Αγία Αικατερίνη''.

28 σχόλια:

  1. Ρε αυτό το έρμο το ΚΚΕ, με την ξύλινη γλώσσα, τα στασίδια που έχει πιάσει και δεν λέει να το κουνήσει, τον σεχταρισμό του, τον σταλινισμό του. Δεν περιμένουμε τίποτε από αυτό. Αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ περιμέναμε πολλά... Κρίμα που αξιόλογοι μπλόγκερς ομολογούν έτσι απλά πόσο εύκολα πέσανε και εξακολουθούν να πέφτουν στις παγίδες των αυταπατών που έχουν στήσει τα οπορτουνιστικά (παλιά στο Τέξας) - αστικά κόμματα ( και με τη βούλα πλέον) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανδρεα

      Ετσι δυστυχως ακους πολλους να λενε σημερα και το σιγουρο ειναι οτι εχουμε να δουμε και ν ακουσουμε ακομη περισσοτερα, οσο χειροτερευουν τα πραγματα, οποτε καλο ειναι να ξερουμε τι λεγεται για να μπορουμε να τους αποστομωνουμε.

      Διαγραφή
  2. Για τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μιλήσει. Γιατί χρησιμοποιεί τον ευρύτερο όρο "αριστερά";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤRASH

      Ειθισται να αναφερεται ως ..''αριστερα'', ασχετα αν στη περιπτωση του ΣΥΡΙΖΑ ειναι απο...δοκιμος ως λανθασμενος ορος! :(

      Διαγραφή
  3. Γενικά πάντως το κείμενο του Καρτέσιου είναι διάτρητο όσο αφορά τον τρόπο σκέψης του. Αυτός μας λέει πως δεν "ψήφισε το ΚΚΕ γιατί έχει πιάσει στασίδι", και από την άλλη καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν αποχωρεί από την βουλή!
    Χαρακτηριστικό δείγμα της τρικυμμίας εν κρανίω των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TRASH

      Οπως γραφει, ομως, εκανε λαθος που ψηφισε Συριζα και το παραδεχθηκε! Και σαν κι αυτον υπαρχουν πολλοι που το διαπιστωσαν μετα τις εκλογες!

      Διαγραφή
    2. Και για να πούμε και του Τσίπρα το δίκιο, αυτοί που τον ψήφισαν δεν τον ψήφισαν για να αποχωρήσει από την βουλή, αλλά για να κυβερνήσει ή να κάνει αυτό που κάνει αντικαθιστώντας το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική σκηνή.
      Αλωστε εάν πίστευαν (οι ψηφοφόροι) "πως έχουμε χούντα", γιατί την νομιμοποίησαν οι ίδιοι με την ψήφο τους;

      Διαγραφή
    3. @ΕLVA:
      Κι όμως!
      Η λαθροχειρία είναι 100% εσκεμένη:
      Πρόσεξε λίγο πως αρχίζει
      "...Γιατί μένουν τα κόμματα της Αριστεράς στη Βουλή; Γιατί δε φεύγουν;..."
      Είναι λοιπόν σαφής ο αρθρογράφος. Δεν μιλάει για ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, αλλά για "ΤΑ κόμματα της αριστεράς". Ποιά είναι τα κόμματα που χαρακτηρίζονται ως "αριστερά" και έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπιση; Τα εξής 3: ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΚΚΕ. Δεν θεωρεί την ΔΗΜΑΡ "αριστερά" γιατί συμμετέχει στην κυβέρνηση; Πολύ όμορφα.
      Παρακάτω μας λέει όμως:
      "Αφήνω στην άκρη το ΚΚΕ."
      Μας μένουν ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όπως μας πληροφορεί ό ίδιος ".... Καμία απογοήτευση δεν έχω από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Το αντίθετο, μάλιστα, όχι μόνο επαλήθευσαν τους χειρότερους φόβους μου, αλλά τους ξεπέρασαν κιόλας...", άρα ούτε στην ΔΗΜΑΡ αναφέρεται.
      Και φυσικά, για την περίπτωση που δεν το πιάσαμε το υπονοούμενο, το διευκρινίζει:
      "...Για τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάω..."
      Ε, άμα μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ αποκλειστικά, η αρχική του αναφορά "στα κόμματα της αριστεράς" (ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ), τί νόημα έχει;
      Δύο περιπτώσεις υπάρχουν.
      1)Το έχει κάψει διαβάζοντας Λαφαζάνη, και δεν θυμάται στην δεύτερη παράγραφο το τι ακριβώς έγραψε στην πρώτη.
      2)Προσπαθεί να δυαχύσει την δυσαρέσκεια για το πούλημα του Τσιπρέικου στους ψηφοφόρους του, σε όλη την "αριστερά" (και συγκεκριμένα στο ΚΚΕ, αφού η ΔΗΜΑΡ κυβερνάει) σε επίπεδο εντυπώσεων. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να εγκλωβίσει ανθρώπους στην λογική του "όλοι ίδιοι είναι" και ας δηλώνει πως ο ίδιος δεν θα τους ξαναψηφίσει. Μας δηλώνει εξάλλου πως τους στηρίζει μέχρι τότε. Το κόλπο είναι παλιό, και μάλλον πιάνει.
      Αν έχεις κάποια άλλη εξήγηση, να την ακούσω ευχαρίστως.

      Διαγραφή
  4. Mάλιστα...

    Παλιές απόψεις αυτές, κι εκφράστηκαν ως νέες εκεί, στην πλατεία ...αγανακτισμένων. Στο Σύνταγμα. Θυμάστε;
    Εκεί που "κάποιοι" άνοιγαν δρόμο να συρθεί ελεύθερα το φίδι τού φασιστοναζισμού δια προσώπου Χρυσής Αυγής...

    Να καεί το μπορντέλο η βουλή, ούρλιαζαν, μα κάτω τα χέρια απ' τον καπιταλισμό, εννοούσαν...

    Κι αυτοί που οραματίζονται έναν ...ανθρώπινο καπιταλισμό, με διάφορα τερτίπια ζητάνε άμεσα εκλογές για ν' αλλάξει ο Μανολιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς...
    Μόνο ο καπιταλισμός να μην κινδυνέψει...

    Κι ένας τρόπος για να διενεργηθούν άμεσα εκλογές, είναι να παραιτηθεί ένα ή περισσότερα κόμματα απ' την υπάρχουσα βουλή...

    Λαθροχειρίες; Το λιγότερο που μπορώ να φανταστώ.

    Διότι τέτοιες παροτρύνσεις κρύβουν και την πλήρη κατάργηση της κοινοβουλευτικής έκφρασης της δικταρορίας των μονοπωλίων, σε όφελος της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας των μονοπωλίων...

    Σωστά λοιπόν έπραξε αυτός ο κύριος και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ,
    εφόσον εκείνο που τον ενδιαφέρει δεν είναι η ανατροπή τού καπιταλισμού, αλλά η αλλαγή διαχειριστή τής πολυκατοικίας...

    Κι ο ΣΥΡΙΖΑ μια χαρά το πάει το γράμμα... και κακώς τον ψέγει. Διαφορετικη διαχείριση είχε υποσχεθεί, κι αυτή συνεχίζει να πρεσβεύει. Τώρα το αν αυτό σημαίνει ότι θα συνεχιστεί το τσάκισμα του λαού για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την κρίση του, είναι ψιλά γράμματα...

    Όσο για το ΚΚΕ, ας το πάρουν χαμπάρι όλοι:
    Όσο είναι "νόμιμο" μες στα καπιταλιστικά πλαίσια, θα αξιοποιεί και το βήμα τής βουλής κι ό,τι άλλο πρόσφορο, για τη διάδοση των θέσεων και ιδεών του, καθώς και για την στήριξη του λαϊκού δίκιου.

    Άλλωστε, η κοινοβουλευτική του παρουσία δεν αφαιρεί αλλά προσθέτει, στους αγώνες που δίνει εκτός βουλής, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές κλπ.

    Κι ας μη βιάζονται κάποιοι. Την κατάργηση της κοινοβουλευτικής έκφρασης του καπιταλισμού σε όφελος της στρατιωτικοφασιστικής, στο πρόγραμμα την έχουν, για όποτε "απαιτηθεί" απ' τους κεφαλαιοκράτες...

    Ήδη ετοιμάζουν το γύψο...

    Μόνο που το ΚΚΕ, δεν θα πάψει να δρα μέσα στο λαό, ούτε τότε.
    Ακριβώς έτσι, δεν εμποδίζει τη δράση του η κοινοβουλευτική παρουσία του.
    Αντίθετα, λειτουργεί προσθετικά,
    χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές τρέφουμε κοινοβουλευτικές αυταπάτες.

    Τέλος, τις πραγματικές ανατροπές δεν τις κάνουν τα κόμματα αλλά οι λαοί,
    όταν αποφασίσουν την ανατροπή τής εξουσίας των μονοπωλίων,
    και όχι φυσικά
    την ανατροπή μιας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ,
    σε όφελος μιας σοσιαλδημοκρατικής με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρατηρήστε την τελευταία παράγραφο του κειμένου.
    Ξεκάθαρα αναφέρεται στην Χρυσή Αυγή.

    Taliban

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ανώνυμος Παρ Ιαν 18, 03:43:00 μ.μ. EET

      Δεν αναφέρεται απλά ξεκάθαρα στους φασιστοναζίδες, αλλά κρεμάει τις ελπίδες του σ' αυτούς...
      Κι όμως, ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ...
      Φαντάσου να είχε ψηφίσει Χρυσή Αυγή, τι θα διάβαζαν τώρα τα ματάκια μας...

      Ευθέως διαφημίζει το φασισμό, κάνοντάς του κόρτε ο ...κύριος Κορτέσιος...

      Φταίει κάποια τρικυμία στο κρανίο του, ή δεν μπορεί να κρυφτεί...;;;

      Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

      Κατά τη δική μου άποψη πάντως, τέτοιες απόψεις και κείμενα, δεν αξίζουν αναπαραγωγή,
      παρά μόνο για ν' αποκαλύπτονται τα μουλωχτά φιδάκια... που κουρνιάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

      Τυχαία λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται βασιλικότερος του βασιλέως;;; Δε νομίζω...

      ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

      Διαγραφή
    2. Από την απάντηση σου συμπεραίνω πως η παρατήρηση μου δεν ήταν γέννημα της φαντασίας μου και μόνον.
      Επίσης συμπληρώνω πως ήδη έχω μετεκλογικά συζητήσει με δύο άτομα που το Μάιο ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και τον Ιούνιο Χρυσή Αυγή.
      Βέβαια δεν γενικεύω συμπεράσματα, αλλά σαν ένδειξη κάτι λέει.
      Το αλαλούμ των ΣΥΡΙΖαίων και το ψάρεμα ψήφων στα θολά νερά σε συνδυασμό με τον λυσσαλέο αντι-κομμουνισμό τους (τονίζω όχι μόνο αντι-ΚΚΕ αλλά πολύ ευρύτερα) διαμορφώνει συνθήκες και εκλεκτικές συγγένειες για στροφή σημαντικού τμήματος του ακροατηρίου τους μόλις "αηδιάσουν" όπως λέει και ο Καρτέσιος, πρός την Εθνικο-Σοσιαλιστική άκρα Δεξιά.
      Πολύ σωστά η ηγεσία του ΚΚΕ από αρκετό καιρό προειδοποιεί για την πιθανότητα αυτή.
      Βέβαια καλό και παραγωγικό θα ήταν να συμμετείχε στην συζήτηση και ο ίδιος ο Καρτέσιος για να τοποθετούσε πιό αναλυτικά τις σκέψεις του.

      TALIBAN

      Διαγραφή
    3. @ TALIBAN

      Σωστά. Πόσο πιο αναλυτικά όμως να καταθέσει ο Καρτέσιος τις απόψεις του;
      Κάπου 750 λέξεις είναι το κείμενό του.
      Είναι σαφής ο άνθρωπος. Πάση θυσία σωτηρία τού καπιταλισμού...

      Δεν εννοώ φυσικά ότι δεν έχει δικαίωμα να πει και κάτι παραπάνω.

      Αλλά, αυτό το παραπάνω θα είχε αξία μόνον αν αναιρούσε συνειδητά όλα αυτά, και αποφάσιζε ότι το λαϊκό συμφέρον δε βρίσκεται στην καπιταλιστική ανάπτυξη, με όποια διαχείριση...

      Όλα τα άλλα είναι και θα είναι εκ του πονηρού...

      Κι εγώ που σχολιάζω ή αναρτώ κείμενα, δηλώνω μ' όσα γράφω την πολιτική και κομματική μου τοποθέτηση.
      Ε, το ίδιο κάνει κι ο καθένας εδώ μέσα. Αυτά τα πράγματα δεν κρύβονται.
      Κι αν κρυφτούν, θα είναι για λίγο. Ταχιά θ' αποκαλυφτούν ή αυτοαποκαλυφτούν...

      ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

      Διαγραφή
  6. Θέλω να πω κι εγώ την γνώμη μου.

    Κατ΄αρχή, το άρθρο, είναι αναδημοσίευση και πιθανά, ο συντάκτης τους να μην βλέπει τα σχόλια που γίνονται, οπότε δεν θα έχουμε και απαντήσεις.

    Έπειτα, πρέπει να πω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει δημόσια τις απόψεις του, όταν δε αυτές είναι και προσωπικές, βιώματα δικά του, πρέπει να του αναγνωρίσουμε τουλάχιστον το θάρρος.

    Επί της ουσίας, για το περιεχόμενο του άρθρου, θέλω να βάλω τον παρακάτω προβληματισμό.

    1. Ποιος τρέφει αυταπάτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει στους δρόμους ; Υπάρχει κανένα παρόμοιο παράδειγμα από το παρελθόν που να δείχνει ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο ;
    Όποτε ο ΣΥΡΙΖΑ "βγήκε" στο δρόμο, ήταν ως ουρά του ΠΑΣΟΚ !

    2. Αλήθεια υπάρχει κόσμος που επίσης τρέφει αυταπάτες ότι θα λυθούν τα προβλήματά του μέσω του αστικού Κοινοβούλιου ; Θεωρεί την Βουλή ως χώρο που αρχίζει και τελειώνει η ζωή ;
    Για όποιο Κόμμα βρίσκεται εκεί, εκείνο που ισχύει είναι αν η στρατηγική του επιλογή είναι να υπηρετήσει τον καπιταλισμό ή να τον ανατρέψει.
    Και φυσικά αυτό, δεν θα γίνει στη Βουλή.

    3. Για όποιον ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ νομίζοντας ότι ψηφίζει ένα κόμμα αριστερό έστω, που θα τον "έσωζε" και κατάλαβε επιτέλους ότι έκανε λάθος, έχει ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ αυτό να το εκφράσει είτε δημόσια είτε όχι, εκείνο που όμως πρέπει να καταλάβει, είναι ότι πρέπει αυτό το λάθος να το αντικαταστήσει με το ΣΩΣΤΟ, που είναι να ενταχθεί στο Κίνημα των Ταξικών Δυνάμεων και να παλέψει μαζί τους για να δικαιωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το διάβασα και εγώ χτες στο μπλογκ του. Δηλαδή μας λέει..φύγετε, αδιάστε τους την γωνία για να παίζουν μόνοι τους έστω και σε αυτό το στημένο παιχνίδι. Άλλο που δεν θα ήθελαν εκεί μέσα για να μην ακουγόμαστε καθόλου. Χρυσή ευκαιρία για να μας κόψουν και απο τα μμε.
    Σιγά μην τους κάνει την χάρη το ΚΚΕ.
    Αυτό ίσως να είχε αποτέλεσμα άν ο Συριζα και το ΚΚΕ είχαν κοινή γραμμή πλεύσης...και αυτό είναι σενάριο για ταινία πολιτικής φαντασίας με τα σημερινά δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ntina: Ξέρεις, αυτό το δήθεν επιχείρημα, το κυκλοφορούν εδώ και πολλά χρόνια, η αστική τάξη κι οι υπηρέτες της, για ευνόητους λόγους, αλλά δυστυχώς πέφτουν στην παγίδα και κάποιοι καλοπροαίρετοι!

      Είπαμε, η αστική τάξη, μετέρχεται των πάντων ...

      Διαγραφή
  8. Τσαφ

    Δε νομίζω πως οι μικροαστοί έχουνε πάρει πρέφα τί σημαίνει κρίση. Ο εργάτης εργοστασίου βλέπει καθημερινά πως οι μισθοί δεν αγοράζουνε τα προϊόντα που παράγονται, τον πλούτο. Βλέπει καθημερινά τί σημαίνει υπεραξία και καταλαβαίνει και το νόημα της κρίσης και καταλαβαίνει τί σημαίνει τάξεις, τί σημαίνει ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.

    Ο μικροαστός ζει αλλιώς την καθημερινότητα, πιστεύει πως είναι μεγάλος και τρανός και η προκοπή του εξαρτάται από τις ιδέες του και την επιχειρηματικότητά του. Γι' αυτό τα βάζει με το κράτος που φορολογεί βαριά κι όχι με το καρφούρ, το ικέα, το ληρόι μερλίν,το πράκτικερ κλπ.
    Γι' αυτό και περιμένει το κράτος να είναι πιο δίκαιο, να φορολογεί τους πλούσιος και να κυνηγά όσους φοροδιαφεύγουν.
    Μέχρι εκεί μπορούν να δούνε. Παραπέρα δεν πάνε τα μυαλά τους. Γι αυτό ψηφίζουνε ΣΥΡΙΖΑ που έχει αυτές τις προτάσεις πάνω κάτω στα οικονομικά: πάταξη φοροδιαφυγής, φορολογία στους πλούσιους, πιο αποδοτικό δημόσιο.

    Η Παπαρήγα βγαίνει και λέει πως ένα από τα κρισιμότερα είναι να καταλάβει ο λαός την αιτία της κρίσης ...και λέει ακόμη πως η λίστα Λαγκάρντ δείχνει τον πλούτο που παράγεται και μπορεί να κινηθεί ελεύθερα. Γέρασε όμως αυτή, τη βαρεθήκαμε, ξύλινη γλώσσα, να αλλάξει να βάλει άλλον το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Φίλε Τσαφ,
      ενώ έχεις σωστές απόψεις, γιατί το χαλάς λέγοντας αυτά τα απολίτικα για την Παπαρήγα ;

      Είδες τι λέει η ίδια όταν την ρωτούν για το θέμα που βάζεις ;

      Φίλε μου, η θέση του Γ.Γ. της Κ.Ε. στο ΚΚΕ, δεν είναι κάποιο αξίωμα, είναι θέση ευθύνης, με άλλα λόγια, να σου πω ότι και Γενική Γραμματέας να μην είναι, ΠΡΕΠΕΙ πάση θυσία να αξιοποιείται από το Κόμμα, γιατί αποτελεί σχεδόν αναντικατάστατο πολιτικό κεφάλαιο !
      Αυτό, για πολλούς λόγους, που δεν αφορούν το συγκεκριμένο άρθρο, όμως αν θέλεις μπορούμε να το αναπτύξουμε για να καταλάβεις ότι η αντικατάσταση της σ. Αλέκας θα γίνει ΒΑΣΕΙ του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ του Κόμματος και όχι γιατί έτσι θέλον κάποιοι ...

      Διαγραφή
  9. (1.Αφήνω στην άκρη το ΚΚΕ. Έχει πιάσει παραδοσιακό στασίδι και παίζει τα 45άρια δισκάκια με παλιές επιτυχίες.
    2. Γέρασε όμως αυτή, τη βαρεθήκαμε, ξύλινη γλώσσα, να αλλάξει να βάλει άλλον το ΚΚΕ.)
    Αυτές οι δυο τοποθετήσεις δείχνουν το φασιστικό και αντικομουνιστικό προφίλ των 2 δυο παραπάνω σχολιαστών, που παριστάνουν τους «αριστερούς».
    Έχουμε δεi και χορτάσει τέτοιες τοποθετήσεις, που προέρχονται από συριζαίους και χρυσαυγίτες.
    Αλλού αυτά παλικάρια, στο κόμμα μας δεν περνάνε.
    1. Παραδοσιακό στασίδι το μόνο κόμμα που παλεύει καθημερινά, στους δρόμους, στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς, στη Βουλή, με ποικίλες μορφές δράσης και με αγωνιστικούς σκληρές τακτικές, και που ξεσκεπάζει όλες τις βρωμιές δεξιάς, πασοκικής, δημαρικής, χρυσαυγίτικης και συριζαίας προέλευσης….
    2. Εσύ τη βαρέθηκες την κυρία Παπαρήγα, γιατί μιλάει πάντα τη γλώσσα του λαού και εκφράζει τις θέσεις του κόμματος! Ούτε στο μικρό της δαχτυλάκι δεν συγκρίνονται οι νεαροί; πολιτικοί (Τσίπρας, Μιχαλολιάκος, Βενιζέλος, Καμμένος, Κουβέλης). Τα όργανα του κόμματος επιλέγουν τους πιο κατάλληλους για τις θέσεις ευθύνης (κατάλαβες τι θα πει ΓΓραμματέας;) και δεν ακούν κάθε προβοκάτορα….
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειρωνικά μιλάει ο Τσαφ, για την ενορχηστρωμένη μικροαστική αντίληψη για τη ΓΓ του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντώνη, συγνώμη, δεν την κατάλαβα την ειρωνία ...

      Βλέπεις έχουν πληθύνει τώρα τελευταία τέτοιες αναφορές και όσο να ΄ναι, "τα πήρα" !

      Και πάλι συγνώμη ...

      Διαγραφή
    2. Κανένα πρόβλημα σφε, κατανοητή η παρεξήγηση με τόσα που βλέπουμε όλοι;-)

      Διαγραφή
  11. Τσαφ

    Έλεος ρε παιδιά! Φυσικά και μιλάω ειρωνικά όπως λέει κι ο Αντώνης.
    Ίσα ίσα, με την ειρωνία αυτή τονίζω πόσο σημαντικό είναι αυτό που λέει η Γ.Γ. ΠΡΕΠΕΙ να καταλάβει ο λαός την αιτία της κρίσης και μετά ας διαλέξει ενημερωμένος -και μορφωμένος- στρατόπεδο. Αν πάλι διαλέξει ΣΥΡΙΖΑ ή Χ.Α., να τους χαίρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τσαφ

    Έλεος ρε παιδιά! Φυσικά και μιλάω ειρωνικά όπως λέει κι ο Αντώνης.
    Ίσα ίσα, με την ειρωνία αυτή τονίζω πόσο σημαντικό είναι αυτό που λέει η Γ.Γ. ΠΡΕΠΕΙ να καταλάβει ο λαός την αιτία της κρίσης και μετά ας διαλέξει ενημερωμένος -και μορφωμένος- στρατόπεδο. Αν πάλι διαλέξει ΣΥΡΙΖΑ ή Χ.Α., να τους χαίρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταλαβαίνω γιατί το είπες κι επιπλέον είναι γραπτός λόγος που δεν είναι πάντα τόσο ξεκάθαρος.

    Η συγγνώμη σου αχρείαστη :)
    καλή εβδομάδα

    Τσαφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καταλαβαίνω γιατί το είπες κι επιπλέον είναι γραπτός λόγος που δεν είναι πάντα τόσο ξεκάθαρος.

    Η συγγνώμη σου αχρείαστη :)
    καλή εβδομάδα

    Τσαφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Τσαφ: Συγνώμη κι από εμένα
      Γιώργος

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...