16 Ιαν 2013

Ενα εμετικο-φασιστικό άρθρο πήρε την απάντησή του!

 by SykoFantiS_Bastoyni

 

(μη) Αγαπητή μου Στέλλα Καρατζίκη

Διάβασα τυχαία το άρθρο σου στο rodos-press με τίτλο «Μπορείς τουλάχιστον να μην υποφέρεις μέσα στα μούτρα μου».

Μέχρι σήμερα είχα τη βεβαιότητα πως όσο μεγαλώνω γίνομαι σε όλα πιο ανεκτικός.

Πίστεψέ με (μη) αγαπητή μου Στέλλα, προσπάθησα να μπω στη θέση σου, και να σε κατανοήσω ακόμα κι αν δεν βρήκα κανένα τρόπο να σε δικαιολογήσω.

Αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να γίνω έξαλλος. Να θυμώσω, να αγριευτώ! Σε κάποιες παραγράφους του άρθρου σου με το ζόρι κρατήθηκα για να μη χώσω άνθρωπο στο χώμα.

Μετά έδωσα τόπο στην οργή και είπα να σου γράψω δυο ψύχραιμα λόγια. Να σου γράψω ότι η κουλτούρα της ανεκτικότητας είναι το πιο ισχυρό αντίδοτο στον ρατσισμό, στις διακρίσεις, στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Εκφράζεται με την επιείκεια ακόμα και στην παραβατικότητα. Εκφράζεται με το σεβασμό στα δικαιώματα όλων των μειοψηφιών. Κρίνεται και από τις συνθήκες διαβίωσης στα γκέτο των μεταναστών, στις φυλακές και στα ψυχιατρεία. Εμφορείται από τις αξίες της επικοινωνίας και της συνεννόησης. 

Μόλις έγραψα λοιπόν αυτά τα ψύχραιμα λόγια είδα την λέξη ψυχιατρείο και σκέφτηκα ότι αν κι ακόμα δεν είσαι σε πνευματική κατάσταση ικανή να τα κατανοήσεις και να τα καταλάβεις θα τα βιώσεις σίγουρα όταν ( νομοτελειακά σύμφωνα με αυτά που γράφεις) οδηγηθείς στο ευαγές ψυχιατρείο της Ρόδου.
 
Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι τότε θα νοιώσεις τον αποκλεισμό, τις διακρίσεις, τον ρατσισμό.
Η ανεκτικότητά μας απέναντι στο ξένο, το άγνωστο, το διαφορετικό, το εναλλακτικό αποτελεί βασικό κριτήριο πολιτισμού και δημοκρατικότητας κάθε κοινωνίας, κάθε πολιτείας και ξεχωριστά του καθενός και της καθεμίας. Είναι δείκτης ευαισθησίας και κατανόησης του άλλου. Γιατί ο άλλος είμαι εγώ. Και εσύ.

Το γεγονός ότι είσαι πνευματικά ασταθής και δεν διαθέτεις παιδευτικές δεξιότητες, δεν θα έπρεπε να κάνει κανέναν από εμάς να σου συμπεριφερθεί με τέτοιο απάνθρωπο τρόπο. 

Αν χρειαστείς μαρτυρία τρίτου ως άλλοθι για το εμετικό άρθρο σου εγώ προτίθεμαι να σου συμπαρασταθώ. Μπορώ να πάρω όρκο ότι είσαι βλαξ, αγράμματη, απαίδευτη, ανόητη, φρικτά ψυχολογικά ασταθής, εξαιρετικά απάνθρωπη και μόνο τυχαία ανήκεις στην ανθρώπινη φυλή.

Αν γνώριζες μάλιστα να διαβάζεις πιθανό να ήξερες ότι ο Μπουρζέ είχε πει «Υπάρχει οπωσδήποτε ένα όριο για την ανεκτικότητα». Σε ότι με αφορά, μόλις το ξεπέρασες. 

11 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να την χτυπήσω..πραγματικά αυτό μου βγάζει αυτή η μίζερη γυναίκα και της εύχομαι με όλο μου το είναι να βρεθεί και αυτή στην θέση αυτών των ανθρώπων που τόσο περιφρονεί για να νιώσει η χονδρόπετση πώς είναι να σε θεωρούν σκουπίδι και μη ίσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νtina

      Kαι δεν εισαι η μονη που βγαζει τετοια συναισθηματα οργης και αγανακτησης! Δεν εχουμε να κανουμε με ..ανθρωπους και ο χαρακτηρισμος ''ζωα'' που μας ερχεται αυθορμητα στο στομα, δεν ταιριαζει, γιατι ..προσβαλλει αλλα οντα, με πολυ καλυτερες ιδιοτητες και ενστικτα απο ενα ..φασιστα! ;(

      Διαγραφή
  2. εγώ μόλις το διάβασα θεώρησα δεδομένο ότι όλα αυτά τα λέει ειρωνικά

    δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα εννοεί στα αλήθεια αυτά που γράφει.....

    μου είναι παντελώς αδιανόητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου osr

      Δυστυχως δεν ειναι ειρωνικα και σημερα εχει βουηξει η μπλογκοσφαιρα με το αρθρο αυτο που ειχε ανεβει σ ενα ιστοτοπο απο Ροδο, μετα το κατεβασαν επειδη υπηρξαν, οπως ηταν φυσικο, πολλες αντιδρασεις και μετα το ειδα σε αλλα sites που προλαβαν και το αντεγραψαν για να δει ο κοσμος το ...αρρωστο μυαλο καποιων!
      Για νορμαλ ατομο, ομως, ειναι οπως λες αδιανοητο, να δεχθει κανεις κατι τετοιο!

      Διαγραφή
    2. τελικά έλβα το αισθητήριο μου δεν ήταν λάθος!

      όχι απλά ειρωνικό
      σουπερυπερπαραειρωνικό ήταν

      κλοπη πέιστ από την καρακάξα η οποία όμως εν τη αρρωστημένη διαστρεμάρα και σιχαμάρα της της το εννοούσε!!

      http://old-boy.blogspot.com/2013/01/o-m.html

      λέω και γω! δεν είναι δυνατόν αυτό το πράμα να είναι αληθινό!!


      Διαγραφή
    3. osr

      απο την στιγμή που το πόσταρε σαν δική της σκέψη...το έκανε τρομακτικά αληθινό.

      Διαγραφή
    4. Οsr

      Το γεγονος οτι το κειμενο ηταν ..εμπνευσμενο απο αντιστοιχο ειρωνικο του Οld Boy δεν αναιρει οπως ειπε και η Νtina πιο πανω, το γεγονος οτι σε λαθος χερια γινεται τρομακτικα αληθινο! Επισης μια αλλη διασταση στην υποθεση ειναι αυτο που γραφει καποιος ανώνυμος σχολιαστης κατω απ το κειμενο του Οld boy


      ''Το προβλημα κατα τη γνωμη μου ξεκινάει απο το γεγονός οτι γράφοντας ενα τοσο αληθοφανές κείμενο (και καταπληκτικο παρεπιπτοντως) δεν δίνεις κανενα σημάδι ειρωνίας ή εμπαιγμού πουθενά ωστε να καταλάβουν εστω οι νοημονες οτι ειρωνευεσαι. Ο μόνος τρόπος για να καταλάβει κάποιος είναι να σε παρακολουθεί καιρό ωστε να γνωρίζει απο πριν τι μερος του λογου εισαι και ετσι να συμπερανει ο ιδιος οτι ειρωνευεσαι. Κατα συνέπεια οσο ηλιθιος ή νοημων να είναι κάποιος δεν εχει σημασια, το κειμενο σου ειναι κυριολεκτικο και μπορει να αποτελεσει εμπνευση για καθε λογης φασιστομαλακα πολυ ευκολα''

      Διαγραφή

    5. μου κάνει εντύπωση που αυτά τα γραφόμενα είναι η διαστροφή.τι άλλο από τέτοιες σκέψεις κρύβονται ακόμα και πίσω απ'το συνηθέστερο:''να φύγουνε'',κτλ.πείτε μου ότι είμαι από τους λίγους που τ'ακούνε,και θ'αναθαρρήσω ειλικρινά.

      αγγελική

      Διαγραφή
    6. συμφωνώ! το ότι αυτός ο αρρωστημένος άνθρωπος το αναπαρήγαγε εννοώντας όμως τα πάντα το κάνει ακόμα πιο τρομακτικό για το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για την επικράτηση της λογικής

      Διαγραφή
  3. Στέλλα Καρατζίκη. Δεν ξέρω ποια είναι ούτε τι καπνό φουμάρει.
    Εκείνο που ξέρω είναι, ότι δυστυχώς "ζωγραφίζει" μια αλήθεια.
    Όλους εκείνους δηλαδή,
    που στη δυστυχία τού άλλου (ντόπιου ή μετανάστη),
    γυρνούν απ' την άλλη για να μην τη δουν και τους χαλάσει η όμορφη διάθεση απ' την επίπλαστη καλοπέρασή τους.

    "Ζωγραφίζει" όλους όσους "κλείνουν" τα μάτια στην ανεργία που τσακίζει το διπλανό τους,
    στα κρύα σπίτια που δεν ανάβουν ούτε ξυλόσομπα,
    στα παιδιά που τα πεθαίνουν με ναρκωτικά,
    στα κορίτσια που τα ξεσκίζουν στην πορνεία οι δουλέμποροι,
    στης Παλαιστίνης τα παιδιά που ξεσκίζουν οι Ισραηλινοί ιμπεριαλιστές, στου Αφγανιστάν τα παιδιά που ξεσκίζουν οι Αμερικανοευρωπαίοι ιμπεριαλιστές,
    στου Ιράκ τα παιδιά που ξεσκίζουν οι ίδιοι Ιμπεριαλιστές,
    στου Μάλι τα παιδιά που ξεσκίζουν και πάλι οι ίδιοι ιμπεριαλιστές,
    στης Ελλάδας τα παιδιά που λιποθυμάνε απ' την πείνα στα σχολειά...

    "Zωγραφίζει" όλους τούς μικροαστούς τού κερατά,
    που τρελαίνονται όταν κάποιος με τη δυστυχία που τον δέρνει,
    χαλά το ροζ συννεφάκι τους.

    Τώρα, αν σ' αυτό το κάδρο βρίσκεται κι η ίδια, δεν αλλάζει τίποτα.

    Η αηδία για όλους αυτούς, είναι ό,τι πιο επιεικές μπορώ να νοιώσω.

    Και ναι, συμφωνώ με την Ntina, ότι πολύ θα ωφελούσε όλους αυτούς τούς χοντρόπετσους, να βρεθούν στ' αζήτητα της ζωής...

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. revoltanergosafragos

      Πραγματι το μονο συναισθημα ειναι η απολυτη αηδία για τετοια ατομα που γραφουν εμετικα αρθρα! Μονο οταν οι ιδιοι πεσουν σε παρομοιες καταστασεις ισως καταλαβουν τη τραγικοτητα και την απανθρωπια που τοσο τοσο αμυαλα πρεσβευουν για αλλους, λιγοτερο τυχερους συνανθρωπους μας σ αυτο τον κοσμο.

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...