27 Ιαν 2013

Το ζητούμενο

Το παρακάτω, αποτελεί ένα μικρό, αλλά κατά τη γνώμη μου πολύ σημαντικό τμήμα, από τη συνέντευξη που έδωσε η Αλέκα Παπαρήγα, στον δημοσιογράφο Γ. Κουβαρά.

Ερώτηση: Τι είναι αυτό που σας κρατά σε τόσο μεγάλη απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μη συζητάτε καν την πιθανότητα της δημιουργίας ενός μετώπου για τη δημιουργία μιας αριστερής κυβέρνησης; 

Απάντηση: «Το ερώτημα είναι αν η λεγόμενη αριστερή κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. 

Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. 

Αυτό δείχνει η πείρα από άλλες χώρες. 

Μια τέτοια κυβέρνηση θα διαχειριστεί τους νόμους του καπιταλιστικού συστήματος, της ΕΕ, θα υπηρετήσει την καπιταλιστική ανάπτυξη και κερδοφορία. 

Συνύπαρξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και της ευημερίας του λαού δε μπορεί να υπάρξει, όποιο μείγμα διαχείρισης κι αν εφαρμοστεί. 

Ούτε επιστροφή στο καπιταλιστικό παρελθόν μπορεί να υπάρξει, που εξασφάλιζε ένα σχετικά καλύτερο επίπεδο διαβίωσης για μέρος των εργαζομένων. Υπάρχει πείρα από τέτοιες κυβερνήσεις στη Γαλλία, Ιταλία κλπ.

Άρα ,το ζητούμενο για το λαό δεν είναι η αλλαγή της κυβέρνησης, που θα έχει το τιμόνι της αστικής διαχείρισης, αλλά η αλλαγή τάξης στην εξουσία, η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, η αποδέσμευση από την ΕΕ και η μονομερής διαγραφή του χρέους».

Ολόκληρη την συνέντευξη, μπορείτε να την δείτε στο www.902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...