1 Μαΐ 2013

ΠΑΜΕ: Η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά (VIDEO).

Μαζική και δυναμική η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των αγωνιστικών δυνάμεων στο Σύνταγμα στέλνοντας μήνυμα ότι αυτή η απεργιακή μάχη, που δόθηκε δυναμικά, ακούραστα και παλικαρίσια από τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αγρότες, τους νέους, τους γυναίκες σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολή και σχολείο, πρέπει να αξιοποιηθεί ως αφετηρία νέων δυναμικών, μαζικών και μαχητικών αγώνων ενάντια στη σημερινή επιθετικότητα. 

Δόθηκε περήφανη απάντηση στα μονοπώλια, που συντρίβουν τη ζωή τους. Έδωσαν απάντηση στις κυβερνητικές απόπειρες να χτυπηθούν τα διαχρονικά μηνύματα της 1ης Μάη στη συνείδηση της εργατικής τάξης, που θα δηλώνει: «Η 1η Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία». Είναι η κόκκινη μέρα της εργατιάς, είναι η ματωμένη μέρα των εργατών του Σικάγο και των εργατών όλου του κόσμου.


Στο Σύνταγμα κατέληξαν με συνθήματα και αγωνιστικό παλμό, οι προσυγκεντρώσεις εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, συλλόγων επαγγελματοβιοτεχνών, σπουδαστικών συλλόγων, συλλόγων γυναικών, λαϊκών επιτροπών και επιτροπών ανέργων.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Ηλία Αχμέτ, μετανάστη από το Μπαγκλαντές ο οποιος διάβασε την επιστολή 200 μεταναστών εργατών γης από τη Μανωλάδα. (Δείτε την ομιλία του Ηλία Αχμέτ)
 

Ακολούθηκε χαιρετισμός της Γκίλντα Τσάκον, μέλος της Γραμματείας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής οργάνωσης CTC Κούβας. (Δείτε την ομιλία της Γκίλντα Τσάκον)
 

Τον αγωνιστικό χαιρετισμό των εργατών της ΜΕΒΓΑΛ μετέφερε στη συγκέντρωση ο Ανδρέας Σιώρης, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Αττικής της ΜΕΒΓΑΛ, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες. (Δείτε την ομιλία του Ανδρέα Σιώρη)
 

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «ο κάθε ένας από εμάς σήμερα εδώ και άλλοι που για διάφορους λόγους δεν είναι σήμερα στη συγκέντρωσή μας πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε σε αποστολή, σε καθήκον, έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στην εργατική τάξη. Να συμβάλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, να σταθούμε όρθιοι και να δώσουμε κουράγιο στους εργαζόμενους». Σημείωσε ότι «ο αγώνας πρέπει να έχει αιτήματα που υπηρετούν τις ανάγκες της εργατικής τάξης. 

Πρέπει να στρέφεται κατά της πλουτοκρατίας και της αντιλαϊκής πολιτικής, κατά των διαχειριστών του συστήματος, ανεξάρτητα από την ταμπέλα που έχει. Ώστε κάθε αγώνα, είτε είναι απεργία, διαδήλωση, αρχαιρεσίες, να τον καταλαβαίνουμε σαν μέρος ενός πολιτικού, ταξικού πολέμου, από τον οποίο πρέπει να βγει νικήτρια η εργατική τάξη, καταργώντας την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 

Σε αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν εργάτες και εργάτριες μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί. Όλοι σαν μια γροθιά, ανεξάρτητα από τις χθεσινές τους πολιτικές και συνδικαλιστικές τους εντάξεις, πρέπει να ενωθούμε. Ενότητα της εργατικής τάξης απέναντι στο συνασπισμένο κεφάλαιο. 
Αγώνας ενιαίος για έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού και όχι για να σωθεί η κερδοφορία των καπιταλιστών. Αγώνας για έξοδο από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους». (Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Γιώργου Πέρρου)


Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε με αφιέρωμα στο εργατικό λαικό τραγούδι με το συγκρότημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και στο τραγούδι τον Γιώργο Γεωργακάκη ενώ ακολούθησε ο Γιώργος Σαρρής.


Με υψωμένες γροθιές και ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της τάξης μας, υπό τον ήχο της Διεθνούς από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού στους τόπους δουλειάς προετοιμάζοντας την επιτυχία της συλλαλητηρίου στις 23 Μάη στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις απαιτώντας την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των κλαδικών συμβάσεων.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...