23 Μαΐ 2013

ΠΑΜΕ σημερα για τις Συλλογικές Συμβάσεις! (Video)

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Σήμερα τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ  - Στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 7 μ.μ.

Κομβική μάχη στην κλιμάκωση του αγώνα, για να μπει φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας και της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αποτελούν τα σημερινά συλλαλητήρια που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Σε πολλές περιοχές της χώρας, οι ταξικές δυνάμεις από σήμερα το πρωί προχωρούν σε πολύμορφες παρεμβάσεις στους τόπους δουλειάς και το απόγευμα στις γειτονιές και στα χωριά, με στόχο να φτάσει όσο το δυνατόν πλατύτερα το κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα για την υπεράσπιση των ΣΣΕ.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, οι ταξικές δυνάμεις, τα σωματεία, αλλά και οι Λαϊκές Επιτροπές πραγματοποίησαν ένα πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες για την προπαγάνδιση των συλλαλητηρίων, για την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου η πάλη για την υπεράσπιση των ΣΣΕ. Γιατί οι Συμβάσεις δεν αφορούν μόνο τον προσδιορισμό του μισθού αλλά ένα πλέγμα όρων - κατακτήσεων προστασίας του εργάτη και της οικογένειάς του.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει:

«Καλούμε την εργατική τάξη να μην εγκαταλείψει τα δικαιώματά της. Να μην παραιτηθεί από τους σταθερούς όρους εργασίας, από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να πάρει τη ζωή της, το μέλλον της στα χέρια της για να μη ζήσει σε καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς.

Δεν υπολογίζουν τις ανάγκες μας. Η στάση των βιομηχάνων είναι προκλητική. Απαιτούν να μάθουμε να ζούμε με 500 ευρώ, να δουλεύουμε όσες ώρες έχουν ανάγκη τη μέρα, χωρίς σταθερή και μόνιμη εργασία. Μας θέλουν στη δουλειά με ψίχουλα, χωρίς κανένα δικαίωμα, σύγχρονους "άθλιους" να αναζητούμε διέξοδο στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Εδώ και τώρα να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζομένων η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας Συμβάσεων με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας. Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους, χωρίς διακρίσεις με βάση την ηλικία, ως έναρξη για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.

Αν δεν τους σταματήσουμε, η σύγχρονη δουλεία θα γίνει πραγματικότητα!
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.».

Προσυγκεντρώσεις Συνδικάτων, Επιτροπών Αγώνα, Λαϊκών Επιτροπών και Μαζικών Φορέων

Όλες οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έχουν οριστεί για τις 6.30 μ.μ.:
Πλ. Βάθης: Εργαζόμενοι σε Βιομηχανία - Τηλεπικοινωνίες - Μεταφορές - Χρηματοπιστωτικό - ΟΤΑ - Δημόσιο - Υγεία - ΜΜΕ - Καλλιτέχνες - Θριάσιο - Δυτικών - Βόρειων Συνοικιών.
Χαυτεία: ΜΑΣ - Εκπαιδευτικοί

Πλ. Κάνιγγος: Εργαζόμενοι στις Κατασκευές - ΠΑΣΕΒΕ -  ΟΓΕ - Εμπόριο - Υπηρεσίες - Επισιτισμός - Μεσόγεια - Κέντρου - Δικηγόροι - Ανατολικών Συνοικιών.
Πλ. Εθνικής Αντίστασης: Νότιων Συνοικιών - Συνταξιούχοι - Πειραιάς.

Κάλεσμα στήριξης των συλλαλητηρίων από την ΠΑΣΕΒΕ και την ΟΓΕ

Κάλεσμα από Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα
Να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις σε όλες τις πόλεις στις 23 Μάη καλούν τους εργαζόμενους οι, μέχρι στιγμής, παρακάτω Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα:
Οι Ομοσπονδίες:
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ-  ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΕΡΜΑΤΟΣ
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓ/ΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ (ΠΟΕΕΠ)
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΙΚΑ-ΕΤΜ)

Τα Εργατικά Κέντρα:
- ΑΓΡΙΝΙΟΥ
- ΑΡΤΑΣ
- ΛΑΡΙΣΑΣ
- ΛΕΥΚΑΔΑΣ
- ΦΩΚΙΔΑΣ

Προετοιμασία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα από τις ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις.

Στη Θεσσαλονίκη η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Στην Αχαΐα προγραμματίζεται ολοήμερη δράση από τις δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας που θα κορυφωθεί με πικετοφορίες το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μάη.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 23 Μάη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου απευθύνει η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Η κινητοποίηση θα γίνει στις 7 το απόγευμα.

«Η μάχη της συλλογικής σύμβασης αφορά όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες», τονίζει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, καλώντας στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 23 Μάη, στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

«Η απάντηση πρέπει να είναι η μαζική συλλογική δράση της εργατικής τάξης με όλες τις μορφές για την υπεράσπιση των ΣΣΕ και την υπογραφή νέων μαζί και της ΕΓΣΣΕ», τονίζει η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ. Καλεί στη συγκέντρωση στις 7 μ.μ. Στη Δημαρχείο.
Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας την Πέμπτη 23/5 στην πλατεία Νέων Καταστημάτων στις 8.00 μ.μ. απευθύνει η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ.

Συγκέντρωση στις 23 Μάη, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στις 18:30 διοργανώνει η Γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ για την υπεράσπιση της Εθνικής και των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας.

Την ανάγκη του αγώνα για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας επισημαίνει σε ανακοινωσή της η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ.
Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τις συμβάσεις καλεί η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης και η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας.

Ανακοινώσεις συμμετοχής από σωματεία 

Στην πρώτη γραμμή της προετοιμασίας των συλλαλητηρίων για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων βρίσκονται όλα τα ταξικά σωματεία σε όλη τη χώρα.
Ανακοινώσεις εξέδωσαν:

- Το Σωματείο Εργαζομένων στην «ΕΒΓΑ»
- Το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ)
- Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ)

Κάλεσμα απευθύνουν, επίσης, η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Ρόδου και η Γραμματεία Ρόδου της ΠΑΣΕΒΕ. Να σημάνει συναγερμός για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης καλεί ο Σύλλογος Μηχανικών Αυτοκινήτων, (ΣΙΣΕΜΑ), συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...