24 Μαΐ 2013

Δεν σέβονται τίποτα πλέον !

Πράγματι !


Ο δεξιός Σαμαράς, ο "σοσιαλιστής" Βενιζέλος κι ο "αριστερός" Κουβέλης, βάλαν στο μάτι και θέλουν ως και το Σκοπευτήριο της Καισαριανής να ξεπουλήσουν !

Η σχετική Ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ της Καισαριανής, τα λέει όλα :

«Στο φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες βγήκε πως ο χώρος του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής (περιλαμβάνει και το χώρο που βρίσκονται σχολεία) μπήκε στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ. Δηλαδή ανοίγει το ενδεχόμενο να πωληθεί και ο χώρος του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, ο οποίος αποτελεί ένα χώρο ιερό, σύμβολο της πόλης και όλης της Ελλάδας. Ένας χώρος-σύμβολο των λαϊκών αγώνων για την απελευθέρωση από τους ξένους και ντόπιους δυνάστες, για το τσάκισμα του φασισμού. Χώρος ταυτόσημος στη συλλογική μνήμη με τον ηρωισμό και την περηφάνια του λαού και ιδιαίτερα του πρωτοπόρου κομματιού που είναι οι κομμουνιστές.

Θα υπερασπιστούμε με κάθε αποφασιστικότητα το χαρακτήρα του Σκοπευτηρίου, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, την εμπορευματοποίηση, την υποβάθμιση και την αλλαγή της χρήσης του. Είναι ο χώρος που αποτελεί ιστορικό ορόσημο, χώρος άθλησης και αναψυχής, πνεύμονας πρασίνου.

Το Σκοπευτήριο υπάρχει μέχρι σήμερα επειδή στο παρελθόν μαχητικά ο λαός πρόταξε τις ανάγκες του και όχι αυτό που το σύστημα αποδέχεται ως "εφικτό" με τις διεκδικήσεις του να μην υποτάσσονται στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας. Με αγώνες δημιουργήθηκε αυτό που γνωρίζουμε ως χώρο του Σκοπευτηρίου, με αγώνες θα τον υπερασπιστούμε και σήμερα μαζί με τους υπόλοιπους ελεύθερους χώρους που έχουμε ανάγκη. Όπως μπήκε ο λαός της Καισαριανής μπροστά μαζί με τον κομμουνιστή δήμαρχο Παναγιώτη Μακρή για να ακυρωθούν τα σχέδια της Σκοπευτικής, έτσι και σήμερα να ματαιώσουμε τα σχέδια της συγκυβέρνησης και της τρόικας.

Καλούμε το λαό της Καισαριανής σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Κανένα θεσμικό μέτρο δεν μπορεί να προφυλάξει το Σκοπευτήριο τη στιγμή που στα πλαίσια της επιχείρησης αποκρατικοποιήσεων συγκροτούνται ειδικές ομάδες για άρση των διοικητικών εμποδίων. Ο μόνος αποτελεσματικός αποτρεπτικός παράγοντας είναι ο ίδιος ο λαός.

Το λέμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: Ούτε να το σκέφτεστε να ακουμπήσετε το Σκοπευτήριο.

Με αφορμή το προκλητικό αυτό γεγονός αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά το ποιες είναι οι αξίες στο σύστημα που ζούμε, στον καπιταλισμό. Πως τα πάντα πωλούνται και τα πάντα αγοράζονται αφού μπρος στα κέρδη δεν έχουν καμία αξία οι ανάγκες του λαού.

Αποκαλύπτεται επίσης το τι σημαίνει η ανάπτυξη για την οποία μας μιλάει η κυβέρνηση και οι διάφοροι μηχανισμοί χειραγώγησης της συνείδησης. Σημαίνει οφέλη για το κεφάλαιο, αλλά για το λαό μισθούς εξαθλίωσης, κατακρεουργημένα δικαιώματα και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των ελεύθερων χώρων.

Η επιχείρηση για προσέλκυση των μονοπωλίων περιλαμβάνει κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων. Αυτό είναι στην πράξη η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και αυτό επιβάλλει η κερδοφορία των καπιταλιστών, για την οποία άλλωστε γίνονται όλα αυτά. Αυτοί είναι οι κανόνες της ΕΕ και όσοι πίνουν νερό στο όνομά της έχουν λερωμένη τη φωλιά τους πολιτικά.

Ο δικός μας δρόμος βρίσκεται στην οργάνωση, στην πάλη για να απαλλαγούμε από τους εκμεταλλευτές και την εξουσία τους, που θυσιάζουν τις ζωές μας στο βωμό του κέρδους. Με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Αυτό θα γίνει πράξη εάν πάρει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα την εξουσία και τον έλεγχο της οικονομίας. Για να περάσει ο πλούτος αυτής της χώρας στα χέρια αυτών που τον παράγουν και να υπάρξει ανάπτυξη προς όφελός μας».

6 σχόλια:

  1. faro

    Αυτη ειναι η λεγομενη ''υβρις'', των αρχαιων Ελληνων, οταν δηλαδη δεν καταλαβαινε κανεις οτι εχει ξεπερασει προ πολλου τα ορια και μεσω αυθάδικων και αλαζονικων συμπεριφορων εφτανε να παραβιασει της ηθική τάξη και τους νομους που τη διεπουν. Στις τραγωδιες οδηγούσε τελικά στην πτώση και καταστροφή του «υβριστη», στις σημερινες, ομως, κοινωνιες θα πρεπει να σημαινει την αρχη του τελους για τις νεοφιλελευθερες αναλγητες πολιτικες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Elva: Ανάλογα με την εποχή ... ανάλογα με τον κόσμο ... ανάλογα με την μόρφωση ... ανάλογα με την "πολιτική" κρατούσα κατάσταση.

      Σήμερα, βιώνουμε την κάθετη πτώση κάθε αξίας ...

      Διαγραφή
  2. Δεν ξεχνάμε! Δε γίναμε τόσο αμερικανάκια πια! (διαβάστε και σελίδα 17 σημερινού ριζοσπάστη, 25 Μαΐου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τα σύμβολα της πάλης και των θυσιών του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ: Μόνο η οργανωμένη πάλη των κατοίκων (και όχι μόνον βέβαια) της πολης, θα ματαιώσει τέτοια σχέδια !

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...