31 Μαΐ 2013

We are..number 1! (Νέο..ρεκόρ της Ελλάδας στην Ευρωζώνη!)

To βραβειο της ..ανοιχτης παλαμης απονεμενται στους ...κυβερνωντες τη χωρα!
Νέο ρεκόρ ανεργίας καταγράφεται στην ευρωζώνη τον Απρίλη, καθώς βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και εντείνονται οι αντιλαϊκές πολιτικές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα Παρασκευή η Eurostat, το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη έφτασε τον Απρίλη στο 12,2% -το υψηλότερο από τη θέσπιση του ευρώ- έναντι 12,1% τον Μάρτη, ενώ συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρέμεινε αμετάβλητο στο 11%.

Η Eurostat εκτιμά ότι ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε τον Απρίλη κατά 104.000 άτομα (εκ των οποίων τα 95.000 στην Ευρωζώνη), ανεβάζοντας το σύνολο των ανέργων σε 26,6 εκατομμύρια άτομα στην ΕΕ και 19,4 εκατομμύρια στη ζώνη του ευρώ. 

Μέσα σε ένα χρόνο (δηλ. σε σύγκριση με τον Απρίλη του 2012) οι άνεργοι στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 1,64 εκατομμύρια άτομα.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι τα επίσημα στοιχεία της Eurostat αποτυπώνουν μόνο ένα μέρος της ακόμα πιο ζοφερής πραγματικότητας, αφού με βάση τα κριτήρια των μετρήσεών της θεωρείται εργαζόμενος ακόμα και εκείνος που δούλεψε έστω και μία ώρα την εβδομάδα της καταγραφής. 

Παραμένει «πρώτη» η Ελλάδα - Ιστορικά ρεκόρ σε Ιταλία και Γαλλία 

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ συνεχίζουν να καταγράφονται στην Ελλάδα (27% τον Φλεβάρη – αυτά είναι τα πιο πρόσφατα που δημοσιεύει για την Ελλάδα η Eurostat), στην Ισπανία (26,8%) και την Πορτογαλία (17,8%).

Στη Γαλλία, τη δεύτερη πιο ανεπτυγμένη καπιταλιστική οικονομία στην ΕΕ μετά τη Γερμανία, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σε ιστορικό ρεκόρ τον Απρίλη (3.276.000 άτομα), ενώ στην Ιταλία ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 36 χρόνων (12%).

5,6 εκατομμύρια άνεργοι νέοι στην ΕΕ 

Από το σύνολο των ανέργων, 5,6 εκατομμύρια είναι οι άνεργοι κάτω των 25 ετών στην ΕΕ, εκ των οποίων τα 3,6 εκατομμύρια στην Ευρωζώνη, διαμορφώνοντας τα ποσοστά ανεργίας των νέων σε 23,5% και 24,4% αντίστοιχα.

Και εδώ τα μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφουν η Ελλάδα (62,5% το Φλεβάρη), η Ισπανία (56,4%) και η Πορτογαλία (42,5%), ενώ η ανεργία των νέων στην Ιταλία έφτασε στο 40,5%.

1 σχόλιο:

  1. Μόνο για κάτι τέτοια θλιβερά ρεκόρ είμαστε, κοπελλιά!

    Δημήτρης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...