15 Μαΐ 2013

Έρχονται νέα μέτρα

Χτύπημα στο σαθρό οικοδόμημα που προσπαθούν να στήσουν τους τελευταίους μήνες οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της συγκυβέρνησης και του μεγάρου Μαξίμου ότι δε θα παρθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα, έδωσε η τελευταία έκθεση της Κομισιόν. Αφού απονέμει εύσχημα στην τρικομματική κυβέρνηση για τη μεγάλη πρόοδο, που σημειώθηκε στον τομέα της «δημοσιονομικής προσαρμογής», από τις εκλογές του Ιούνη του 2012 έως και σήμερα με την εφαρμογή των αντεργατικών αναδιαρθρώσεων, η Κομισιόν υπενθυμίζει ότι η συγκυβέρνηση θα πρέπει ως το ερχόμενο φθινόπωρο να εξειδικεύσει νέα μέτρα, ισοδύναμα με το 4% του ΑΕΠ, προκειμένου να καλυφθεί το «δημοσιονομικό κενό» της διετίας 2015 - 2016, και ας προσπαθούσαν να πείσουν η κυβέρνηση και τα αστικά προπαγανδιστικά επιτελεία τον ελληνικό λαό, ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι επιτέλους δε χρειάζονται άλλα μέτρα, ενώ έρχεται η ανάπτυξη που θα δώσει λύσεις σε λαϊκά προβλήματα...

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατούσε στα κυβερνητικά επιτελεία, τις πρώτες ώρες, μετά τη δημοσιοποίηση της Εκθεσης, ήταν το «non paper» που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών αργά τη Δευτέρα, όπου και σημείωνε ότι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν προβλέπονται νέα μέτρα για τη διετία 2015 - 2016.
Αφού κατάλαβαν ότι το επιχείρημα αυτό δεν είναι και πολύ πειστικό, επανήλθαν λέγοντας ότι το «κενό» που εντοπίζει η Κομισιόν, δεν είναι 8 δισ. ευρώ, αλλά «μόνο» 4,2 δισ. ευρώ, και ότι αυτό θα καλυφθεί χωρίς νέα μέτρα, καθώς η απαιτούμενη προσαρμογή είναι μικρή και θα αντιμετωπιστεί με τα αυξημένα έσοδα που θα προέλθουν από την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας...

Αυτό που προσπαθεί να συγκαλύψει η συγκυβέρνηση και τα ισχυρά ΜΜΕ που τη σιγοντάρουν, είναι ότι τα δεινά του ελληνικού λαού, όσο εφαρμόζονται και δεν ανατρέπονται οι συγκεκριμένες πολιτικές λιτότητας, όχι μόνο δε θα έχουν τελειωμό, αλλά θα συνεχιστούν για πολλά - πολλά χρόνια. Αλλωστε, τους καπιταλιστές πασχίζουν να βγάλουν από την κρίση, στους εργαζόμενους πρέπει να φορτώσουν τις συνέπειές της, αφού η κρίση συνεχίζει να είναι βαθιά και αυτό απαιτεί ακόμη πιο ευνοϊκές συνθήκες κερδοφορίας, μαζί και κρατικό χρήμα και ιδιωτικοποιήσεις για να γίνουν επενδύσεις. Αλλιώς πώς θα γίνει καπιταλιστική ανάκαμψη;

Η επίθεση σε βάρος των μισθών και των συντάξεων, δε θα σταματήσει, αλλά αντίθετα θα συνεχιστεί. Οι περικοπές των κοινωνικών δαπανών το ίδιο. Η άγρια φορολεηλασία των λαϊκών στρωμάτων θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Αλλωστε, την ίδια στιγμή που οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης μιλούσαν για... τις μέρες της ευτυχίας που θα έλθουν, την ίδια ακριβώς στιγμή, συνέχισαν να κατεδαφίζουν τις εναπομείνασες λαϊκές κατακτήσεις. Ο υπουργός Οικονομικών με τροπολογία της τελευταίας στιγμής προωθεί τη μείωση του κατώτατου μισθού, ενώ ο υπουργός Εργασίας έχει έτοιμο το μηχανισμό μείωσής του με βάση τον οποίο θα τον νομοθετεί η κυβέρνηση. Γίνεται προσπάθεια από τον υπουργό Εργασίας, να μειωθούν οι συντάξεις του ΟΑΕΕ κατά 35%. Με έκθεσή της η Βουλή προεξοφλεί τη νέα μείωση των συντάξεων για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Η εργατική τάξη σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους τους φτωχούς αγρότες, πρέπει να εμποδίσει τα νέα μέτρα. Να διεκδικήσουν ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους σε αντικαπιταλιστική, αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση με προοπτική την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους με εργατική λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...