31 Μαΐ 2013

Αλλο το δικό τους πρόβλημα, άλλο το δικό σου

 

Αυτό που ήδη βιώνουν οι εργαζόμενοι είναι πλέον και επίσημο στατιστικό στοιχείο: στο 25% το τσάκισμα των μισθών. Παρ' όλα αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι το μνημόνιο απέτυχε. Δηλαδή, για να πετύχει πού πρέπει να πάνε οι μισθοί;

Το χειρότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι που ενώ θέλει να ξεχάσει, δεν τον αφήνουν. Ετσι ορισμένοι θυμίζουν ότι η αιτία για τα δεινά βρίσκεται στο Μάαστριχτ. Υπενθύμιση που παραπέμπει στο γνωστό σύνθημα «ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Συνασπισμός, ψηφίσανε το Μάαστριχτ, πληρώνει ο λαός».

Αυτό το «πληρώνει ο λαός» χωράει πολλά μέσα. Το νέο πακέτο απολύσεων αφορά άμεσα πια σ' όσους έτρεφαν ελπίδες ότι δε θα πειραχτεί ο στενός δημόσιος τομέας. Μια υπογραφή θα κάνει τη διαφορά: Η μετονομασία των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου από τα οποία ο καθένας απολύεται χωρίς δεύτερη κουβέντα. Από κοντά οι βαριά άρρωστοι «προνομιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι». Αυτοί θα πρέπει πρώτα να πεθάνουν και μετά να εισπράξουν το περίφημο «εφάπαξ». Εδώ η κτηνωδία απογειώνεται.

***

Με τον εκπρόσωπο των βιομηχάνων που μετρά τις κλειστές βιομηχανίες μπορείς να συμφωνήσεις μόνο στο γεγονός ότι χωρίς βιομηχανία δεν πας πουθενά. Αλλά το κλάμα του είναι κάλπικο. Δεκάδες πακέτα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων έχουν δοθεί στους βιομήχανους. Που για να αυξήσουν το ποσοστό κέρδους μετέφεραν την παραγωγή σε άλλες χώρες. Αυτό που ζητάει τώρα είναι ξανά ζεστό κρατικό χρήμα, έχοντας ένα το κρατούμενο τους ήδη τζάμπα εργάτες. Παράσιτα πάντα οι καπιταλιστές, αγριεύουν τώρα μπροστά στον ανταγωνισμό. Η χώρα πράγματι χρειάζεται βιομηχανία. Χωρίς όμως τους βιομήχανους.

Οπως εξάλλου θυμίζει σ' ορισμένους από τους βιομήχανους η έντυπη ναυαρχίδα της τάξης τους, το μέλλον δεν τους χωράει όλους. Κάποιοι από τους καπιταλιστές θα χαθούν, κάποιοι θα επιβιώσουν. Δικό τους, ενδοταξικό, το πρόβλημα.

Για την εργατική τάξη παραμένει ανοιχτό μόνο ένα: μια μεγάλη κουβέντα για την αιτία των δικών της προβλημάτων, για τους ενόχους. Για να μπορεί να προσδιορίσει τη διέξοδο έτσι που να μην αφήνει περιθώρια σε κανέναν να χρησιμοποιεί το δικό της βάσανο και να ξανακάτσει στο σβέρκο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...