10 Μαΐ 2013

Υπηρετούν το σύστημα που θρέφει το φασισμό

 

Στη Λετονία, χώρα - μέλος της ΕΕ, οι απόγονοι των «Βάφεν Ες Ες» τιμούν τους φασίστες και την ίδια ώρα η κυβέρνηση απαγορεύει σε περίπου 400.000 ρωσόφωνους κατοίκους της να έχουν το καθεστώς του Λετονού πολίτη. Κι όλα αυτά σε μια χώρα που το 44% του πληθυσμού της (2,3 εκατ.) είναι ρωσόφωνοι!

 

Με ανακοινώσεις και αρθρογραφία στο «Ριζοσπάστη», το ΚΚΕ ανέλυσε εξαντλητικά και με παραδείγματα τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με το νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, για την καταπολέμηση δήθεν του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Το ΚΚΕ είπε ότι πουθενά στον κόσμο τέτοια νομοθετήματα δεν κατάφεραν να περιορίσουν τη δράση ακροδεξιών - φασιστικών οργανώσεων. Αντίθετα, χρησιμοποιήθηκαν για να ποινικοποιηθεί η δράση ακόμα και τα σύμβολα κομμουνιστικών - ριζοσπαστικών δυνάμεων και κομμάτων.

Το ΚΚΕ είπε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «ενσωματώνει απόφαση - πλαίσιο της ΕΕ στην οποία γίνεται λόγος για επικείμενες πρωτοβουλίες ποινικοποίησης της λαϊκής πάλης. Αποτελεί προπομπό για επικίνδυνες διατάξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, τη δράση ριζοσπαστικών οργανώσεων και των κομμουνιστών. Δεν είναι τυχαίο ότι στη βάση αντίστοιχων νόμων και του ανιστόρητου κατασκευάσματος για την εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού, που έχει γίνει επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, ποινικοποιείται η δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων σε αρκετές χώρες της ΕΕ, την ίδια στιγμή που φασιστικά κόμματα και ομάδες δρουν ανενόχλητα, συμμετέχουν ακόμη και σε κυβερνήσεις».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων σε χώρες της Βαλτικής και στον αντίποδα η αποθέωση των συνεργατών των Ναζί. 'Η ακόμα, η προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας, επειδή στα ντοκουμέντα της δηλώνει ότι παλεύει για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

Το ΚΚΕ είπε ακόμα ότι το νομοθέτημα που φέρνει η κυβέρνηση είναι αποκύημα αποφάσεων και κατευθύνσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης και της ΕΕ, που έχει για επίσημη ιδεολογία την απαράδεκτη και ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό. Που με ψέματα και κατασκευές συκοφαντεί το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, τον παρουσιάζει σαν «ολοκληρωτικό καθεστώς» που διέπραξε «εγκλήματα», ίδιο κι όμοιο με το φασισμό. Μια ματιά να ρίξει κανείς στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο και στα φιρμάνια των επιτροπάτων που έχει στήσει η ΕΕ γι' αυτό το σκοπό, είναι αρκετή για να αποδειχτούν τα όσα λέει το ΚΚΕ.

Το νομοσχέδιο βασίζεται στην Απόφαση - πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ της 28/11/2008, «για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου». Στο απόσπασμα των πρακτικών του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ της 19/4/2007, που αποφάσισε την υιοθέτηση της Απόφασης αναφέρεται: «Το Συμβούλιο καλεί την Επιτροπή να εξετάσει, και να υποβάλει έκθεση στο Συμβούλιο εντός διετίας από την έναρξη ισχύος της απόφασης - πλαισίου, κατά πόσον είναι αναγκαίο να εκδοθεί μια πρόσθετη πράξη που θα καλύπτει τη δημόσια επιδοκιμασία, άρνηση ή χονδροειδή υποτίμηση εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου εις βάρος ομάδας ατόμων που προσδιορίζεται βάσει άλλων κριτηρίων εκτός από αυτά της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, της γενεαλογικής καταβολής ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, όπως λόγου χάρη η κοινωνική τάξη ή οι πολιτικές πεποιθήσεις».

Στην ίδια Απόφαση τονίζεται επίσης ότι μπορεί «κράτος μέλος να θεσπίζει διατάξεις εθνικού δικαίου με τις οποίες επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής σε εγκλήματα όπως είναι αυτά της κοινωνικής θέσης ή των πολιτικών πεποιθήσεων». Δηλαδή η εναντίωση στους καπιταλιστές ή στην κυρίαρχη ιδεολογία, θα διώκεται ποινικά, όπως και η ταξική πάλη.

Το ΚΚΕ είπε τέλος ότι με διατάξεις όπως αυτές που προωθεί το νομοσχέδιο, ποινικοποιείται κάθε άλλη ερμηνεία και ανάγνωση της Ιστορίας πέρα από την «επίσημη» που κάνει η αστική τάξη, υπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες στο σήμερα. Με όχημα τέτοιες διατάξεις, θα μπορεί εύκολα να ποινικοποιείται η δράση μιας πολιτικής δύναμης που δεν συμφωνεί και αντιπαλεύει την ιμπεριαλιστική εκδοχή της Ιστορίας.

Τέτοια παραδείγματα προσφέρει η εμπειρία από το νόμο για τη γενοκτονία των Αρμενίων στη Γαλλία. Οπως και η αντίθεση στην απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, ότι ο Μιλόσεβιτς διέπραξε γενοκτονία. Αλλά και η πείρα από τις βαλτικές χώρες, όπου στοχοποιούνται όσοι αντιπαλεύουν τη συκοφαντία ότι ο σοβιετικός στρατός διέπραξε εγκλήματα πολέμου, την ίδια ώρα που οι υμνητές των ναζί παρελαύνουν ανενόχλητοι.

Ολα τα παραπάνω και καθαρά είναι και στοιχειοθετημένα. Αυτό όμως σε τίποτα δεν εμποδίζει εφημερίδες όπως η «Εφημερίδα των Συντακτών», μαζί με διάφορους αντιΚΚΕ προπαγανδιστές του διαδικτύου, να μιλάνε για «ΚΚΕ και ακροδεξιά στα χαρακώματα», προσπαθώντας να καλλιεργήσουν συνειρμούς ότι το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ταυτίζονται ως προς την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο.

Γράφει η χτεσινή «Εφημερίδα των Συντακτών»: «(...) Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι ο νέος νόμος ενσωματώνει αποφάσεις της ΕΕ οι οποίες, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ρατσισμού, "στοχοποιούν και περιορίζουν την πολιτική δράση κομμάτων, ριζοσπαστικών οργανώσεων και των κομμουνιστών". Η άποψη αυτή ενισχύεται και από καμπάνια σε ακροδεξιούς ιστότοπους, στους οποίους διακινείται η άποψη ότι με ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα πρέπει να τεθεί και πάλι εκτός νόμου το ΚΚΕ "που επιχείρησε να επιβάλει τον ολοκληρωτισμό την περίοδο 1946-'49". "Νομοσχέδιο ενάντια στον "ρατσισμό" και την "ξενοφοβία" φέρνει η κυβέρνηση κατόπιν πιέσεων από ξένα κέντρα εξουσίας, με απώτερο στόχο την ανάσχεση του ρεύματος που αναπτύσσεται στη δεξιά πλευρά του πολιτικού φάσματος της χώρας" αναφέρεται χαρακτηριστικά σε κείμενο που φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, και ο ιστότοπος defencenet. Παράλληλα προστίθεται: "Το ΚΚΕ όχι απλώς υπεραμύνεται και έχει αποκαταστήσει την εγκληματική πολιτική ηγεσία του '46-'49, αλλά έχει αποκαταστήσει, σε επίσημη τελετή του, και τον μεγαλύτερο σφαγέα όλων των εποχών, τον Ιωσήφ Στάλιν. Κάτι που κανένα κομμουνιστικό κόμμα σε όλον τον πλανήτη δεν έχει διαπράξει. Πλην ίσως αυτού της Β. Κορέας (...) Οσο για τη Χρυσή Αυγή; Αυτή κηρύσσει "αντάρτικο" κατά του νόμου, ως εμπνευστή του οποίου κατονομάζει τον "παγκόσμιο εβραϊσμό" και ο "φίρερ" Ν. Μιχαλολιάκος δηλώνει: "Είμαστε έτοιμοι να υποστούμε και διώξεις και εξορίες ακόμη, προκειμένου να δούμε την Ελλάδα ελεύθερη"».

Αλλά η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της, όπως δείξαμε πιο πάνω, δεν έχουν πρόβλημα με την ύπαρξη και τη δράση φασιστικών οργανώσεων, αφού αποτελούν «τάγματα εφόδου» ενάντια στο εργατικό, στο λαϊκό κίνημα. Και το ξέρει καλά η συγκεκριμένη εφημερίδα, όπως και όλα τα αστικά ΜΜΕ.

Το ΚΚΕ προσεγγίζει ταξικά την πολιτική της κυβέρνησης, που νομοθετεί για λογαριασμό της αστικής τάξης. Ξέρει ότι ο φασισμός είναι και ιστορικά γέννημα θρέμμα του αστικού συστήματος, το οποίο τώρα καμώνεται πως προσπαθεί να τον περιστείλει. Απώτερος σκοπός του είναι να χρησιμοποιήσει διατάξεις όπως αυτές του νομοσχεδίου για να χτυπηθεί το ριζοσπαστικό ταξικό κίνημα, που στοχεύει στα θεμέλια του συστήματος. Ο φασισμός στην Ελλάδα και παντού δεν απειλεί, ούτε ενοχλεί το σύστημα. Αντίθετα το υπηρετεί, χτυπώντας και συκοφαντώντας ο ίδιος τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες και την πολιτική πρωτοπορία τους.

Οσοι σιγοντάρουν την εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού, με άρθρα και ρεπορτάζ όπως τα παραπάνω, ενώ ξέρουν καλά τις θέσεις και τις αναλύσεις του ΚΚΕ, προσφέρουν υπηρεσίες σ' ένα σύστημα που χρειάζεται τους φασίστες και απεχθάνεται τους λαϊκούς αγώνες. Δίνουν χώρο στη Χρυσή Αυγή να λερώσει λαϊκές συνειδήσεις. Κανένα αστικό κράτος δε θέλει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το φασισμό. Αυτή είναι δουλειά του λαού να την κάνει, απομονώνοντας τους φασίστες και παλεύοντας οργανωμένα για την ανατροπή της αστικής εξουσίας, που τους θέλει και τους ταΐζει.

1 σχόλιο:

  1. αντε ειμαστε ενα βημα πριν την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ,πως η ιστορια επαναλαμβανετε δεν μπορω να το πιστεψω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...