14 Μαΐ 2013

Παφίλης: Δια πυρός & σιδήρου θέλει η κυβέρνηση να επιβάλει την πολιτική της! (VIDEO)



«Απαράδεκτο, αυταρχικό μέτρο» χαρακτήρισε την κυβερνητική απόφαση για επιστράτευση των εκπαιδευτικών ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» του MEGA, το βράδυ της Δευτέρας.

Υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένας κλάδος εργαζομένων επιστρατεύεται (Ναυτεργάτες, Μετρό, ΟΤΑ), υπογράμμισε ότι «ουσιαστικά σήμερα η κυβέρνηση θέλει με την τρομοκρατία, δια πυρός και σιδήρου, να επιβάλει την πολιτική της». 




Αναφερόμενος στην κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι στόχος του είναι να βγάλει φτηνούς εργαζόμενους, με κάποιες δεξιότητες και όχι με ολόπλευρη μόρφωση, μέσα από το «νέο σχολείο Α.Ε.».

Το ίδιο το σύστημα, επισήμανε, «προσπαθεί να ευνουχίσει τη σκέψη και να δημιουργήσει ανθρώπους ρομπότ κυριολεκτικά, που θα είναι υποταγμένοι στη λογική της αγοράς».

Σημείωσε, ακόμα, πως η πολιτική της ΕΕ και η συμφωνία της Μπολόνια, «ξεθεμελιώνει κυριολεκτικά ό,τι δημόσιο υπάρχει στην εκπαίδευση, στην πραγματικότητα θα βγάζει αμόρφωτα παιδιά των λαϊκών οικογενειών». Φτιάχνει σχολεία τριών ταχυτήτων που θα αξιολογούνται με το αν θα βρίσκουν χορηγούς, πρόσθεσε.

Ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ έχει ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, επισημαίνοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να ενωθούν και να συμμαχήσουν «για την ανατροπή αυτής της πολιτικής», καθώς «ο καπιταλισμός δεν μπορεί πια να δώσει διέξοδο».
Κατήγγειλε, επίσης, τα κενά στα σχολεία, τις χαμένες διδακτικές ώρες και τις μειώσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Θ. Παφίλης, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο «κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού» και στις αποφάσεις της ΕΕ που «καταδικάζουν τη διαφορετική άποψη» και έδωσαν πρόσχημα στην απαγόρευση δράσης Κομμουνιστικών Κομμάτων σε μια σειρά χώρες.






2 σχόλια:

  1. Η ... τρικολόρε κυβέρνηση του "δημοκράτη" Σαμαρά, του "σοσιαλιστή" Βενιζέλου και του "αριστερού" Κουβέλη, είναι γεγονός ότι βρίσκουν και παίζουν ...

    Ας είναι καλά (τρόπος του λέγειν) οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

    Είναι φανερό ότι αν δεν αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων, θα παίρνουν συνέχεια αντιλαϊκά μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλησπερα στο faro

    Οσο υπαρχουν συνδικαλιστικες ηγεσιες που ξεπουλουν τους εργαζομενους, ας μη περιμενουμε τιποτα καλυτερο, εκτος απο συνεχη αντιλαικα μετρα και επιστρατευσεις. Ποσες εχουν κανει μεχρι σημερα; Ο Παφιλης αν δεν κανω λαθος μιλησε για ...27 μεχρι σημερα! Εδω παντως οι εργαζομενοι, μεχρι τωρα, δεν εχουν ακουσει ποτέ τη λεξη ''επιστρατευση''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...