16 Μαΐ 2013

Πόσο ριζοσπαστικό είναι το «ριζοσπαστικό φόρουμ» του Ζάγκρεμπ όπου συμμετέχει ο Τσίπρας;

 

 

Το πόσο ριζοσπαστικό και αντικαπιταλιστικό είναι το φόρουμ του Ζάγκρεμπ (ανατρεπτικό Φεστιβάλ ονομάζεται στην πραγματικότητα), που επισκέπτεται ο Α. Τσίπρας, φαίνεται αν ρίξει μια ματιά κανείς στο ποιοι το στηρίζουν, συνδιοργανώνουν και το σπονσοράρουν.

Ως συνδιοργανωτές  εμφανίζονται διάφορα ινστιτούτα που συνδέονται με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), το Γαλλικό Ινστιτούτο Ζάγκρεμπ και άλλα διάφορα σοσιαλδημοκρατικής κατεύθυνσης διεθνή ή περιφερειακά Φόρουμ, διάφοροι φορείς της Κροατίας κλπ.

Ανάμεσα στους φορείς που το στηρίζουν εμφανίζονται: Ο δήμος του Ζάγκρεμπ (ο δήμαρχος Μίλαν Μπάντιτς προέρχεται από το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα Κροατίας), το Κροατικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων, το υπουργείο Πολιτισμού της Κροατίας.

Ποιοι είναι οι σπόνσορες; Η αυτοκινητοβιομηχανία «Πεζό», τα Ταχυδρομεία της Κροατίας, ο μονοπωλιακός όμιλος ταχυδρομικών υπηρεσιών DHL, η εταιρεία αναλύσεων «Press Clipping», τα πολυτελή ξενοδοχεία «Esplanade» του Ζάγκρεμπ, «International», «Astoria», «Palace» και άλλες κροατικές εταιρείες. Επίσης ως σπόνσορας Τύπου εμφανίζεται η γνωστή σοσιαλδημοκρατική «Monde Diplomatique».

Πρόκειται δηλαδή για έναν «χρήσιμο ριζοσπαστισμό», όπως τόνισε και ο Δ. Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ, στην προσφώνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...