28 Μαΐ 2013

Παριστάνουν και τους ... παραπονιάρηδες !

Την προσφιλή του μέθοδο τού «άλλα στα σαλόνια, άλλα στα μπαλκόνια» εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑστην εκδήλωσή του για τα ΜΜΕ, το βράδυ της Δευτέρας.

Προτάσεις για τη δημιουργία ενός «νέου τοπίου» στο χώρο των ΜΜΕ παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για φιλοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει «ένα τέλος σε αυτό το σάπιο σύστημα, να βάλει ένα τέλος στη διαπλοκή».

Υποστήριξε πως ένα από τα πρώτα μέτρα που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση, θα είναι η αδειοδότηση για την απόκτηση άδειας λειτουργίας των ΜΜΕ από μηδενική βάση και ότι θα αποκλείονται από τους διαγωνισμούς επιχειρήσεις που δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους σε ασφαλιστικά ταμεία και εργαζόμενους και όσες δεν τηρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα, καθώς και όσες δεν τηρούν κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ανέφερε ακόμα πως οι δυνάμεις που στηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική στηρίχθηκαν σε ΜΜΕ και ότι το μιντιακό σύστημα είναι η πλειοψηφία των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας και πλέον η απαξιωμένη και χειραγωγημένη ΕΡΤ, που κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί σε μια σύγχρονη ΥΕΝΕΔ.

Αποσιώπησε ωστόσο ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έτυχε και τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης και προβολής από μερίδα του αστικού Τύπου και των καναλιών.

Στο ίδιο πλαίσιο ο υπεύθυνος του τομέα Επικοινωνίας του κόμματος Β. Μουλόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι «η συγκέντρωση των media στα χέρια εργολάβων, προμηθευτών του Δημοσίου, εμπόρων όπλων, επιχειρηματικών ομίλων και άλλων ευαγών ιδρυμάτων αλλοιώνει σήμερα δικαιώματα και τείνει να τα καταργήσει» και έτσι «από την ελευθερία της ενημέρωσης περνάμε μέσω ενός ολιγοπωλίου των media στην ελευθερία της ιδιοκτησίας».

Κατήγγειλε τα ΜΜΕ για «χειραγώγηση της κοινής γνώμης», ότι «στοχεύουν στο να εγκλωβίσουν τα μυαλά των πολιτών στην ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού» και ότι «αποτελούν τον ιδεολογικό βραχίονα του ενιαίου κόμματος του Μνημονίου» με αποστολή να «καταστέλλουν τις κοινωνικές συγκρούσεις, να υπονομεύουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, να ποινικοποιούν κάθε αμφισβήτηση, να διαμορφώνουν κλίμα συναίνεσης στις αδύναμες τάξεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσιωπά, επίσης, ότι οι καπιταλιστές έχουν την ιδιοκτησία των ΜΜΕ και είναι επόμενο να τα λειτουργούν προς όφελος των συμφερόντων τους, όπως άλλωστε πράττουν και με τα μέσα παραγωγής που κατέχουν.
Επιπλέον, ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε τις προηγούμενες μέρες με τους μεγαλοεκδότες και μεγαλοκαναλάρχες που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει. Από τις εκατέρωθεν διαρροές, στις κεκλεισμένες των θυρών συναντήσεις, δεν προκύπτει να τους μετέφερε θέσεις όπως αυτές που ακούστηκαν στη χτεσινή εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...