28 Ιουν 2011

AΠΕΡΓΙΑ: Οι 48 «νεκρές ώρες» του Μεσοπρόθεσμου!


Διαβαζω στις εφημεριδες οτι η Βουλή εχει ηδη περικυκλωθει απο κοσμο. Η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας έχει διακοπεί από το πρωί ενώ κλειστές αυτή την ώρα είναι οι Πατησίων, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας και Βασ.Σοφίας. 

Το σιδερένιο τείχος ειναι ηδη στη..θεση του, οπως και τη ...περασμενη φορα που παλι χιλιαδες κοσμου διαδηλωναν. Πληροφοριες λενε οτι τωρα βρισκονται ηδη πανω 5.000 αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας, 35 διμοιρίες ΜΑΤ (11 έχουν έρθει από επαρχία), καθώς και εκατοντάδες δικυκλιστές. Πιο κατω βλεπετε σε live streaming το Συνταγμα και clip απο τη πορεια του ΠΑΜΕ





Το ΠΑΜΕ διοργανώνει τρεις συγκεντρώσεις. Ήδη η πρώτη ξεκίνησε στις 10 το πρωί από την Ομόνοια και στις 7 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη η συγκέντρωση ειναι για τις 10 το πρωί στην Ομόνοια. (Απο τη πορεια του ΠΑΜΕ βρηκα προς το παρον μονο αυτο το clip. Αν εχει κανεις κατι πιο προσφατο ας μας το στειλει). 


Μηνες τωρα ακουμε ψεμματα, ειδικα σημερα διαβαζουμε στην εφημερίδα  Wall Street Journal σε αρθρο στο πρωτοσέλιδο της να αναφέρει ότι η Ελλάδα ξεπουλά τα πάντα από αεροδρόμια μέχρι μαγευτικές ακτές, οπου περιλαμβάνεται και βίντεο με όμορφες παραλίες για...ενδιαφερόμενους αγοραστές, (!) ενω τα διλημματα και οι εκβιασμοι δειχνουν τη πορτα της λιτοτητας στον λαο ως μονοδρομο. 

Λυσεις υπαρχουν, ομως ειναι με τον λαο μαζι, ενω oι κυβερνησεις της πλουτοκρατιας αδικα πασχιζουν να μας βαλουν στη γωνια και να μας χρησουν ενοχους!

Κι ενω αλλου διαβαζουμε οτι ο Ολι Ρεν και η ΕΕ λενε οτι δεν εχει εναλλακτικη λυση (plan B) για την Ελλαδα σε περιπτωση που δεν ψηφιστει το μεσοπροθεσμο, σημερα το  Reuters αποκαλυπτει, αποκλειστικα, οτι υπαλληλοι της ΕΈ εργάζονται ηδη εδω και μηνες πάνω σε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα, άν το κοινοβούλιο της χωρας απορρίψει ένα πρόγραμμα λιτότητας και η χώρα δεν μπορεσει να λάβει την επόμενη δόση των δανειων έκτακτης ανάγκης, απο ΕΕ/ΔΝΤ. 
Bλεπει κανεις λοιπον οτι μπροστα στη πιθανοτητα αντιδρασης του λαου και ...plan B υπαρχει και...plan C, προκειμενου να μη τα χασουν ολα! 

Σημερα παντως στο ΒΒC φιγουραρει δηλωση του Θαναση Παφιλη, που σημαινει οτι υπολογιζουν τη δυναμη του λαου και πολυ μαλιστα:

"Τα μέτρα αυτά είναι σφαγή των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Θα είναι πραγματικά κόλαση για τον εργαζόμενο. Η απεργία πρέπει να ακινητοποιησει τα πάντα», είπε στο Associated Press ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτης του Ελληνικου Κομμουνιστικου Κόμματος.

Οσο για τις χθεσινες δηλωσεις ... Ανδρουλάκη και αλλων θα τις αλλαζα ευχαριστως σε «Διώξτε ...ΜΑΣ γιατί όσο μιλάμε δεν θα ψηφίσει κανένας το μεσοπρόθεσμο!» 

Αναρωτιεμαι, παντως, αν διαβασε κανεις απο τους βουλευτες που λενε οτι θα το ψηφισουν, τους ιδιαιτερα βαρεις ορους για την εκποιηση της χωρας! Δεν τους ενδιαφερει!



4 σχόλια:

  1. Ελβα, τι να διαβάσουν μωρε, ξέρουν το ρεζουμέ έτσι και αλλιώς. Κλασικά, η πλουτοκρατία ελέγχει την συντριπτική πλειοψηφία του κοινοβουλίου, τι να κάνουμε, έτσι είναι ο φιλελευθερισμός, κοινοβουλευτική δημοκρατία και καλα.

    Ο λαός ευτυχώς μπορεί, αλλά δυστυχώς δεν θέλει...

    ...ακόμα δεν έχει δει την μεγάλη εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια χαρα, poe!

    Τοτε, οσοι ακομα απο τον λαο δεν εχουν δει τη μεγαλη εικονα, οπως λες, ας τον χαιρονται τον...
    φιλελευθερισμό τους, οταν θα ειναι ανεργοι και οταν η χωρα τους δεν θα ειναι πια δικη τους, αλλα θα την εχουν ηδη αγορασει ξενοι!
    Δεν ειδες τι...ωραια διαφημιση εκανε σημερα η Wall Street Journal στους ...υποψηφιους αγοραστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελβα να μαζέψουμε λεφτά δυο τρείς να αγοράσουμε καμια παραλία:)

    Σε τέτοιες τιμες που θα τα πουλήσουν μέχρι και εμείς θα χουμε ελπίδες να τα αγοράσουμε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαθε εσυ τιμες πρωτα για ..Κρητη που θεωρειται ..'φιλετο' και μετα βλεπουμε! Η μηπως δεν ..πουλατε τη Κρητη; :)

    Oι επιδοξοι αγοραστες, παντως, απ ολο το κοσμο, ηδη ρωτανε για..τιμες, (μη τους χασουμε!) :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...