2 Ιουν 2011

Για γέλια η για κλάματα;


Σκεφτόμουν να το σχολιάσω, αλλά το πράγμα μιλάει απο μόνο του, ρίξτε μια ματιά και στα ονόματα στο τέλος, ειδικά των καλλιτεχνών, στην περίπτωση που κάποιους απο αυτούς τους είχατε σε εκτίμηση.

Αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων(απο http://www.dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3516:raise-to-the-occasion

"Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, σε όποια θέση και αν βρίσκονται: στον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και τον αρχηγό και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων. Τους καλούμε όλους να αλλάξουν νοοτροπία, να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες, τις προσχηματικές αντιμαχίες, εσωκομματικές και εξωκομματικές, τους υπολογισμούς, τους συμψηφισμούς, καθώς και τις αγκυλωμένες στο παρελθόν ιδεολογικές και πολιτικές περιχαρακώσεις και να αναλάβουν επιτέλους στο ακέραιο τις ευθύνες τους. Τους ζητούμε να μιλήσουν με ειλικρίνεια στους έλληνες πολίτες για τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα, για τον αγώνα και τις θυσίες που απαιτεί η σωτηρία και η ανάκτηση της αξιοπρέπειάς της, και να εργαστούν σκληρά και συστηματικά για τη νέα στροφή». Αυτά και πολλά άλλα επισημαίνονται από ανθρώπους των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Επιστήμης στην έκκληση που απευθύνουν τούτες τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα.
Το κείμενο που υπογράφουν έχει ως εξής:

«Τολμήστε! Θέλουμε να εκφράσουμε με τον πιο σαφή τρόπο την αγωνία μας για τη δραματική κατάσταση του τόπου. Η ισότιμη ένταξή μας στην Ευρώπη, αναγκαία για την επιβίωση της Ελλάδας ως σύγχρονης προηγμένης χώρας, αλλά και οι σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της, απειλούνται σήμερα σοβαρά. Ως υπεύθυνοι πολίτες νοιώθουμε την ανάγκη να μιλήσουμε, καθώς οι φωνές του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο, κρύβοντας από τους περισσότερους Ελληνες τη σοβαρότητα της κατάστασης και προτείνοντας λύσεις καταστροφικές, ανεδαφικές ή εξωπραγματικές σε στιγμή κρίσης.
Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, σε όποια θέση και αν βρίσκονται: στον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και τον αρχηγό και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων. Τους καλούμε όλους να αλλάξουν νοοτροπία, να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες, τις προσχηματικές αντιμαχίες, εσωκομματικές και εξωκομματικές, τους υπολογισμούς, τους συμψηφισμούς, καθώς και τις αγκυλωμένες στο παρελθόν ιδεολογικές και πολιτικές περιχαρακώσεις και να αναλάβουν επιτέλους στο ακέραιο τις ευθύνες τους. Τους ζητούμε να μιλήσουν με ειλικρίνεια στους έλληνες πολίτες για τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα, για τον αγώνα και τις θυσίες που απαιτεί η σωτηρία και η ανάκτηση της αξιοπρέπειάς της, και να εργαστούν σκληρά και συστηματικά για τη νέα στροφή.
Ο τόπος χρειάζεται μια ηγεσία ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης που, σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους μας, θα κάνει τα απαραίτητα για τη σωτηρία. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, και μόνο συντονισμένες ενέργειες, βασισμένες σε ένα νέο πνεύμα ομοψυχίας μπορούν να αποτρέψουν πλέον την καταστροφή. Οσοι αγνοούν προκλητικά τα σημεία των καιρών και, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ιδιοτέλεια, επιμένουν να επενδύουν στην κατάρρευση με οδηγό το δικό τους προσωπικό ή κομματικό συμφέρον, θα χρεωθούν στο ακέραιο την καταστροφή της χώρας. Υπάρχει ακόμη καιρός να σωθούμε, αν αυτοί που εκπροσωπούν τον λαό και παίρνουν τις αποφάσεις για λογαριασμό του, όπου κι αν βρίσκονται, είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, είτε σε άλλους συλλογικούς φορείς ή όργανα, τολμήσουν να κάνουν το καθήκον τους.
Οι κατακτήσεις της σημερινής Ελλάδας στηρίχθηκαν σε κόπους και θυσίες γενεών. Δεν έχουμε δικαίωμα, πολιτικοί και πολίτες, να τις εγκαταλείψουμε ούτε να αφήσουμε κανέναν να τις καταστρέψει. Δεν έχουμε δικαίωμα να υποθηκεύσουμε το μέλλον και τα όνειρα των νέων και των επερχόμενων γενεών».
Το κείμενο υπογράφουν, από τα γράμματα και τις τέχνες: Θανάσης Βαλτινός, Κική Δημουλά, Απόστολος Δοξιάδης, Τάκης Θεοδωρόπουλος, Αθηνά Κακούρη, Μένης Κουμανταρέας, Γιάννης Κουνέλης, Πέτρος Μάρκαρης, Τάσος Μπουλμέτης, Βασίλης Παπαβασιλείου, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Αλέκος Φασιανός.
Από την ακαδημαϊκή - επιστημονική κοινότητα: Νίκος Αλιβιζάτος, Νάσος Βαγενάς, Γιάννης Βούλγαρης, Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Αγγελος Δεληβοριάς, Γιώργος Δερτιλής, Αρίστος Δοξιάδης, Ορέστης Καλογήρου, Στάθης Καλύβας, Βάσω Κιντή, Ανδρέας Κούρκουλας, Νίκος Μουζέλης, Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος, Γιώργος Παγουλάτος, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Παύλος Σούρλας, Σταύρος Τσακυράκης, Χαρίδημος Τσούκας.



30 σχόλια:

  1. Για Γέλια εννοείται. Ποιος ο Στουρνάρας, ο ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού που πριν μερικές ημέρες ως πρόεδρος του ΙΟΒΕ τάχθηκε ανοιχτά υπερ των ιδιωτικοποιήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ εμέ, όλοι αυτοι οι κύριοι και κυριες, εχουν βρεί τον τρόπο να κονομάνε απο αυτό το σύστημα και ανυσηχούν μήπως και τυχόν καταρρεύσει.

    Κανονικοί ραγιάδες μαυραγορίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και να ειχαμε κάποιους απο αυτούς σε μια... σχετικη εκτίμηση, μετα απο αυτο που διαβασαμε, τη..χασαμε ολοτελα! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και να φανταστειτε οτι, οι υπογραφοντες απο χρονια διανοουμενοι-γλειφτες των σαλονιων της εξουσιας, αλλοι δε επι πληρωμη και συμβολαιω, που παρακαλουν με δουλικο τροπο τα αστικα πολιτικα κομματα και τους πατρωνες τους να συμπεριφερθουν με περισσοτερη λογικη και ελεος προς τους φτωχους υποτελεις, θα ειναι απο τους πρωτους που θα λοιδορησουν το Σιμητο-Καραμανλικο-Παπανδρεικοπουλικο κρατος της αρπαχτης και του yes-men και θα επιχειρησουν να πιασουν μια καλη θεση, αυριο κιολας, μπροστα στον μπουφε του gala που θα στησει ο επομενος στη σειρα αστικος πολιτικος συρφετος! Ευνουχοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ναι μπορώ και έχω πρόσβαση στα σχόλιά σας.
    Καλημέρα λοιπόν.

    Τι είναι αυτά που λένε τούτοι οι "των γραμμάτων των τεχνών και της επιστήμη";
    [..] "Ο τόπος χρειάζεται μία ηγεσία ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης που, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας,[..]

    Όπως καταλαβαίνεις για εκλογές δεν μιλάνε, αρα αυτό που ουσιαστικά προτείνουν είναι η δημιουργία μιας κυβέρνησης που θα απαρτίζεται από προσωπικότητες και φυσικά όπως ομολογούν σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας! ! !
    Είναι οι προτάσεις που έχουν από καιρό τώρα υποστηριχθεί από τα ποιο αντιδραστικά στόματα.*1
    Και καταλαβαίνει κανείς, ποιες θα είναι οι προσωπικότητες που θα απαρτίζουν μια κυβέρνηση κάτω από τις συνθήκες τις σημερινές, με την θηλιά στο λαιμό για την εφαρμογή των όρων του μνημονίου, που θα μπορούν ακόμη και αυτό το Σύνταγμα να το συρρικνώσουν αφαιρώντας άρθρα του όπως για το δικαίωμα της απεργίας.

    Και παρακαλώ, ποιοι είναι δηλαδή οι Ευρωπαίοι εταίροι μας που σε συνεργασία θα βρεθούμε να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση, γιατί για αντιμετώπιση και όχι για αγώνες μιλάει και για ένα πνεύμα μάλιστα ομοψυχίας .
    Άκου ομοψυχία,με ποιους βρε αλήτες ομοψυχία;
    Με τους επιχειρηματίες, με αυτούς που καταληστευαν την χώρα, με ποιους ομοψυχία.
    Άσε που δεν υπάρχουν περιθώρια γιατί ο καπιταλισμός τα έφτυσε μας τέλειωσε αδέρφια.
    Αν τον αφήσουμε ακήδευτο θα πάθουμε όλοι μαζί καμιά συψεμία.
    Και βέβαια είναι φανερό ,ότι δεν εννοεί τον Φρακ τον γραφίστα από το Παρίσι, ούτε τον Ότο τον μεταφορέα από το Βερολίνο, και φυσικά δεν μιλά ούτε για τον Χουάν τον οικοδόμο, ή τον Λορέντζο τον συμβασιούχο, την Μαρία και τον Γιάννη ανεργους .Δεν μιλάνε για κοινούς αγώνες με τους λαούς της Ευρώπης ενάντια στους μέχρι σήμερα εταίρους μας.

    Μιλάει για τον Όλι Ρεν, για τον Τζον Λίπσκι,, για την Μέρκελ τον Σαρκοζί, για όλο αυτό το συνονθύλευμα,τους "ανθρώπους"που δεν διστάζουν να πάρουν τα μέτρα που καταδικάζουν λαούς ολόκληρους στην φτώχεια, την μιζέρια, στον αφανισμό ουσιαστικά.
    Γιατί αυτούς ονομάζουν εταίρους μας και θα είναι αυτοί εταίροι μας, μέχρι την ανατροπή τους από τον ίδιο το λαό και τους εργαζόμενους.
    Όσο για τα ονόματα ε,ας ψάξουν για τον βίο και την πολιτεία τους και ποιες είναι οι αγωνιστικές περγαμηνές τους όλα τα προηγούμενα χρόνια.
    Την καλημέρα μου.


    *1 Αυτά έλεγε εκείνες τις μέρες ο Μέγας Τάσος Τέλλογλου
    Με το θέμα είχα ασχοληθεί στις 30/4/2010

    [..]Προτείνει να κηρυχθεί η χώρα σε " ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ" χωρίς...δικτατορία, να περιοριστεί το δικαίωμα της απεργίας, να καταργηθούν ορισμένα άρθρα του Συντάγματος, εκτιμάει ότι ο Παπανδρέου είναι ακατάλληλος να ηγηθεί μιας κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης και ακόμη ότι αυτός πρέπει να είναι κάποιος, που να μην διστάζει μπροστά στο όποιο κόστος.
    Θυμηθείτε προχθές τον Παπαχελά που είχε καλεσμένους τους τρεις καμπαλέρο της οικονομίας, θυμηθείτε την προβολή που γίνετε καιρό τώρα στον έτερο Καππαδόκη, τον Βγενόπουλο, που στις επίμονες ερωτήσεις, απαντάει πως δεν έχει καμιά διάθεση να εμπλακεί στην πολιτική, αλλά,
    αν του το ζητούσαν.... θα μπορούσε να συνεισφέρει με τις γνώσεις του. (τι έχουμε να ακούσουμε και να δούμε ακόμη;) Βάλτε σε μια σειρά όλον αυτό τον προπαγανδιστικό ορυμαγδό, κάντε τους συνειρμούς, και..γρηγορείτε και αγωνίζεστε. Η επίθεση που δέχεται σ΄αυτήν την ιστορική στιγμή το ΚΚΕ, από όποια οπτική και αν το βλέπει κανείς, είναι επίθεση ενάντια στις δημοκρατικές ελευθερίες, στα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας
    Το νου σας ..ρεμάλια, μας παίρνουν τις πλάτες, το νου σας σύντροφοι, το νου σας ....ΓΕΡΑ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ παλινουρος
    και λίγα λες. Ορισμένοι, σίγουρα η Κ. Δημουλά, εκ "των γραμμάτων των τεχνών και της επιστήμη" είχαν υπογράψει κείμενο στήριξης του εκδότη της "ΑΓΡΑ". Γιατί χρειαζόταν στήριξη; Γιατί η απόλυση ενός υπαλλήλου προκάλεσε κινητοποιήσεις από τους υπόλοιπους εργαζομένους στον εκδοτικό οίκο.

    Όσο για τους Παν/κούς ήταν στο κίνημα των προθύμων για τις αλλαγές στην Ανώτατη εκπαίδευση επί Γιαννάκου. Τότε ήταν αρκετοί. Σήμερα μαζεύτηκαν καμιά δεκαριά.

    Σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί...
    ( http://www.youtube.com/watch?v=6CsCs_pWUsE )

    Παράκληση προς του διαχειριστές: βάλτε ένα λίνκ στο τραγούδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διάνα το σχόλιο του Poe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καιρος να φευγουν οι αυταπατες.
    Αριστερος ο φασιστας Σαβοπουλος, αριστερος ο νεος Μουσολινη Μικης, αριστερος ο Νταλαρας, αριστερος ο Αγγελοπουλος........
    Αριστερός ο Παπανδρέου, αριστερός ο Σρος Καν, αριστερός ο Παπακωνσταντινου, αριστερός ο Παπουτσής και τα ΜΑΤ....
    αριστερός ο Καραμανλής και ο Σαμαράς γιατί όχι και ο "Γεώργιος Παπαδόπουλος", ακόμα και ο λεγόμενος "γέρος της δημοκρατίας" συνεργάτης των Εγγλέζων και των ταγματασφαλιτών, Γιώργος Παπανδρέου.....
    Ολοι αυτοί και πάρα πολλοί άλλοι είναι "αριστεροί"....
    Τούς πιστεύετε? Σας εξαπατούν τόσο απλά και εύκολα?
    Δεν το πιστεύω,
    ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
    Απλά τους απομονώνουμε και τους ξεσκεπάζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι ο γνωστός τραγουδοποιός.

    Πρόσφατα έκανε δηλώσεις με τις οποίες πρότεινε την «αξιοποίηση» μεταναστών και ναρκομανών σε ξερονήσια, αραιονήσια, και εγκαταλειμμένα χωριά, με σκοπό να αξιοποιηθούν και αυτά.
    Για μένα ο πολιτικός Σαββόπουλος ήταν ένας καιροσκόπος, άσχετα με τη μουσική του. Ήταν τότε που πήγε να γίνει ίνδαλμα της νεολαίας με το «Φορτηγό» και το «Ήλιε Ήλιε (Κόκκινε) Αρχηγέ». Όμως ήρθε η ώρα να μετρήσουμε το μπόι μας με τη δικτατορία και εκεί κάτι περίεργα αλισβερίσια, μετά τη πρώτη δίωξή του, δεν μου άρεσαν.
    Τώρα ζητάει να ζωντανέψουν τα ξερονήσια εκεί όπου φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν αγωνιστές... προφανώς σε λίγο θα προτείνει να ξαναπάνε οι και κομμουνιστές σ' αυτά μαζί με τους μετανάστες και ναρκομανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να μην ξεχνάμε όμως ότι υπάρχουν και οι άλλοι, με πολλούς από τους οποίους θα έχουμε επαφή και επικοινωνία στο φεστιβάλ της ΚΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανωνυμε δεν πιστεύω να έχεις παράπονο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παραπέμπω απλά στο βιογραφικο του "Κυρίου" Στουρνάρα όπως είναι αναρτημένο στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών...Περισσότερα δεν χρειάζεται..
    http://www.econ.uoa.gr/UA/content/gr/Article.aspx?office=16&folder=281&article=677

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η αστική διανόηση βγαίνει στο δρόμο να παλέψει για συνέναιση!

    Πάντως ότι και να πεις για τον Μπίρμαν , σαν άτομο (και το λόγο που έγραψε το παραπάνω ποίημα), ταιριάζει γάντι με την σημερινή κατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομιζω οτι πλεον δεν αρκει να σχολιαζουμε τα διαφορα στα "δικα" μας μπλογκ αλλα εκει που πλασαρονται ως κατι το σημαντικο οπως στα protagon στις zougles κ.α.site παρομοιου χαρακτηρα οπου και διαμορφωνουν αρκετες νεανικες συνειδησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Ανώνυμος 2 Ιουνίου 2011 4:22 μ.μ.
    «Νομιζω οτι πλεον δεν αρκει να σχολιαζουμε τα διαφορα στα "δικα" μας μπλογκ αλλα εκει που πλασαρονται ως κατι το σημαντικο οπως στα protagon στις zougles κ.α.site παρομοιου χαρακτηρα οπου και διαμορφωνουν αρκετες νεανικες συνειδησεις.»
    …….

    Γεια στο στόμα σου καλέ μου άνθρωπε!
    Διότι δεν είμεθα «Λέσχη Αμοιβαίου Θαυμασμού» (Mutual Admiration Society)……
    Και φωνάζω «κούι-κούι» και κανένας δε μ΄ ακούει….

    Φιλήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευτυχώς εγώ δεν έχω έτσι κι αλλιώς κανέναν από αυτούς σε εκτίμηση, οπότε και το κείμενο τους είναι... ανεκτίμητο... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε παιδια, βγεστε κ εξω!
    στις Ζουγκλες, στα ΝΕΑ, παντου.
    Να ακουγεται η φωνη μας παντου και παντα.
    Τοσο καιρο το λεω.

    Αντωνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και εγω το λεω, και το κάνω κιόλας:)

    όπου προλαβαίνω γιατι έχουμε και δουλειές και εξεταστικές και υποχρεώσεις:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πήγα μια βόλτα απο ζούγκλα και το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό, κανένα νόημα δεν έχει να σχολιάζουμε, είναι σαν να πας να βγάλεις λογο σε μια φυλή πρωτόγονων.

    Οι παρεμβάσεις μας να γίνονται εκεί που πιάνουν τόπο και με άτομα που έχουν διάθεση για συζήτηση και όχι για ποδοσφαιρικού τύπου αντιπαράθεση.

    Αυτή είναι εμένα η άποψη μου,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο συφερτός των νεοορθόδοξων ταλιμπάν από πότε ορίζεται ως πνευματικός κόσμος και από που και ως που εκδίδει ανακοινώσεις εγκαλώντας ταους πάντες και τα πάντα;
    Πόσο πνευματικός ταγός είσαι όταν δεν μπορείς να ξεχωρισεις την ΗΡΑ από το ΣΤΑΡΙ, μόνο για πνευματικοί τράγοι αντί ταγών μπορού να λογιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παιδιά, να το ξαναπούμε.
    Καλή η σκέψη για "επισκέψεις" ... μόνο, να ρε παιδιά, να έχει το μπλογκ μια κάποια ποιότητα !
    Επισκέψεις εκεί που δεν αξίζει εγώ δεν συμφωνώ να κάνουμε.
    Αρκεί αυτό που γίνεται εδώ !

    Δεύτερο, σχετικά με τα ονόματα. Να πούμε το εξής. Οι λεγόμενοι "πνευματικοί" άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να δείξουν το ύψος τους στη χούντα. Για όποιον ξέρει πρόσωπα και πράγματα, θα αντιληφθεί αμέσως ότι η επιστολή του άρθρου, είναι φυσική συνέπεια της στάσης ΟΛΩΝ των παραπάνω στη χούντα. Την πραγματική τους στάση και όχι αυτή που φιλοτεχνήθηκε τεχνιέντως από τα ΜΜΕ !

    Και, επειδή γίνεται εδώ σοβαρή συζήτηση, σε άλλες περιπτώσεις το λέω κι εγώ, όμως όλοι οι παραπάνω υπογράφοντες, ΔΕΝ είναι πουλημένοι ή ξεπουλημένοι ή προδότες !
    Συγνώμη, αλλά κάνετε λάθος !
    Απλά, είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΣ με την Τάξη που υπηρετούν χρόνια τώρα !
    Άλλο αν εμείς (ρητορικό το σχήμα "εμείς") κάποια στιγμή νομίζαμε κάτι άλλο ή μας βάλαν να νομίζουμε κάτι άλλο !

    Ας μην ... πέφτουμε από τα σύγνεφα για κάποιους !
    Ας καταλάβουμε ΚΑΛΑ ποιοι είναι οι εχθροί μας και ποιοι οι φίλοι μας.
    Κι ας πάρουμε τις αποφάσεις μας !
    (για όσους από μας δεν τις πήραμε ακόμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επανερχομαι στο χθεσινο σχολιο μου(2 Ιουνίου 2011 4:22 μ.μ.) να μη τα λεμε μονο μεταξυ μας αλλα να τα λεμε εκει που υπαρχουν και αλλα ωτα εστω και μερικα μη ακοωντων. Μπορει η zougla να χει "χαμηλο" επιπεδο αλλα και τα υπολοιπα οπως protagon enet και αλλα ουσιαστικα επιφαση σοβαροτητας εχουν, παρ όλα αυτα η φωνη μας πρεπει να φτανει παντου και ειδικοτερα εκει που συχναζουν πλατιες μάζες. Τα καθαρα επιχειρηματα του κκε παντα θα βρισκουν ευηκοων ους(ματι στην περιπτωση μας) και αυτο μετραει.ενα σημερινο κειμενο που αξιξει σχολιασμου- απαντηση: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.aganaktismenoi&id=7204

    salot sor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΝΟΜΙΖΩ οτι ο Μπογιόπουλος στο σημερινό άρθρο του, στον Ριζοσπάστη, με τίτλο «... δάσκαλοι της νεολαίας νταντάδες... »
    τα λέει όλα :
    http://www1.rizospastis.gr/page.do?id=13570&publDate=3%2F6%2F2011&direction=&pageNo=31

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. salot sor-Μόλις διάβασα τον σύνδεσμο που έτσειλες και το άρθρο είναι απλά εξοργιστικό. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει για τις ακριβείς επιδιώξεις τους, το σίγουρο είναι ότι θέλουν εμάς να μπούμε στην άκρη, μέσω του τσουβαλιάσματος με τους αστούς πολιτικούς.

    Τώρα δεν ξέρω που να πρωτοαπαντήσεις, αν κάνεις μια βόλτα στο νετ θα δεις ένα σωρό ανάλογα. Επίσης με αυτά από που να αρχίσεις δεν ξέρεις, τι επίπεδου πολιτικού ανθρώπων σε διαβάζει, δεν γράφεις φυσικά για να πείσεις τον αρχικό πόστερ. Η όλη ιστορία γυρνά γύρω από το θέμα λαμόγια-κλέφτες-άχρηστοι όλοι-έξω συνδικάτα και κόμματα πάντως. ίσως να κάνουμε μια ανάρτηση που να απαντά σε αυτά εδώ πολύ απλά,και να την ποστάρουμε σε αυτούς. Να εξηγεί τι συμβαίνει και ότι όσοι ασυνείδητα ακολούθούν είναι θύματα. Κάτι τέτοιο σκέφτομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Να βαλω και γω αυτο (μιας και εβαλε και ο salot sor)

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=7193

    και να παω τωρα να χωσω πυρομενες βελονες στην ουριθρα μου
    :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. παιδιά, νομίζω είναι πολύ αποτελεσματικότερη η δουλειά που κάνουμε μέσω twitter και τώρα τελευταία από facebook. Μπαίνουμε εκεί και τραβάμε κόσμο να ρθει να μας διαβάσει.
    Να μπαίνεις και να απαντάς στα κακόβουλα σχόλια του καθένα δεν έχει αξία κατά τη γνώμη μου επειδή 1) χάνουμε πολύ χρόνο (που δεν μας πολυπερισσεύει) και τζάμπα ανεβάζουμε πίεση.
    2) αυτοί που μπαίνουν και γράφουν τρεις την ώρα στα διάφορα antinews και zougla είναι κατά τεκμήριο αργόσχολοι, στην πραγματική ζωή δεν νομίζω να είναι και τέρατα κοινωνικότητας. Οπότε μικρή η ζημιά που κάνουν, ούτως ή άλλως το blogging το chatting, το twitting και όλα τα τερτίπια δεν υποκαθιστούν ούτε για πλάκα τη φυσική επαφή, όπου εκεί πραγματικά δείχνει ο άλλος τις ικανότητες και την πειθώ του.
    3) βρίσκω πολύ πιο αποτελεσματικό να απαντάμε κατά την κρίση του ο καθένας, επιλεγμένα και ψύχραιμα εκεί όπου υπάρχει έδαφος να πειστεί κάποιος. Νομίζω το καλύτερο όπλο μας πρέπει να γίνει η υψηλή αναγνωσιμότητα των redblogs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 2011 2:47 μ.μ.

    Αλεξανδρε δεν μπορουμε να αγνοουμε χωρους σαν τη Ζουγκλα με μερικες χιλιαδες επισκεψεις την ημερα.

    Νομιζω οτι τις φορες που εβαλα αρθρα απο το γλομπινγκ , Τassos, ΚΚΕ4ever..., υπηρξε και αυξηση των επισκεπτων.

    Δεν κοστιζει με μερικες δοκιμες.

    Η φωνη του ΚΚΕ πρεπει να ακουγετε ακριβως εκει που υπαρχει και το μεγαλυτερο προβλημα, η μεγαλυτερη αντισταση.

    Να ακουση τη φωνη του ΚΚΕ και ο ανεργος Χρυσαυγητης και ο κατεστραμενος αυτοαπασχολουμενος, υποψηφιο θημα φασιστικων λυσεων.
    Εκει που θα συναντησει το Κομμα την μεγαλυτερη "λαικη αντισταση".

    Οχι οτι θα τους παρεις με το μερος σου αλλα να τους ουδετεροποιησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος 1:34
    Αφού το λες, κάποια πείρα θα έχεις αποκομίσει, και συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με την ουδετεροποίηση τουλάχιστον κάποιων κοινωνικών ομάδων. Περιμένουμε προτάσεις για το πώς να οργανωθεί συγκεκριμένα αυτό που προτείνεις ώστε να έχει νόημα και αξία. Σκέφτομαι να κάνω σχετικό ποστ-κάλεσμα γι' αυτό το πράγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ:
    Τουλάχιστον, εκείνη η κυρία - κάποια Αθηνά Κακούρη - από τους 32 διανοούμενους που ζήτησαν «τόλμη» για την εφαρμογή του μνημονίου, χτες το πρωί στη ΝΕΤ ήταν πιο αυθόρμητη: Την καλύτερη κυβέρνηση - είπε - την είχαμε το 1940. Κι όταν οι παριστάμενοι έσπευσαν να της θυμίσουν ότι τότε υπήρχε δικτατορία, απάντησε πως «απλά κάποιες διαδικασίες είχαν ανασταλεί».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λεπτομέρειες:)

    Η δικτατορία του προλεταριάτου τους πειράζει, η δικτατορία των συνταγματαρχών, του Παγγάλου, του Μαρκεζίνη, του Μεταξά, δεν τους ενοχλεί γρι...

    Βέβαια οι περισσότεροι δεν ξέρουν κάν τι παει να πει δικτατορία του προλεταριάτου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...