10 Ιουν 2011

Ανοιχτή επιστολή προς «αγανακτισμένους» !


Αγαπητοί φίλοι,
Τα μάθατε τα … νέα ;
Ενώ εσείς, έχετε πλημμυρίσει τις πλατείες, φωνάζετε «κλέφτες» και μουντζώνετε τη Βουλή, ενώ νομίζετε ότι κάνετε το … καθήκον σας τσουβαλιάζοντας όλους και όλα με το σύνθημα «έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα», ε, την ίδια στιγμή, το πολιτικό προσωπικό του καπιταλιστικού συστήματος στη χώρα μας, πήρε τις παρακάτω αποφάσεις: 


- Επιβάλλει άγριο χαράτσι (η έκφραση «έκτακτη εισφορά για 4 χρόνια» είναι εντελώς ψεύτικη, είναι γνωστό ότι αφαιρείται, αφαιρείται για ΠΑΝΤΑ), σε ΟΛΑ τα εισοδήματα που έχουν δηλωθεί από πέρσι και είναι πάνω από 6.000 ευρώ ! 

- Θα μπουν νέοι φόροι σε όλα τα είδη, θα έχουμε νέα επίθεση στο μισθολογικό και εργασιακό, νέες περικοπές στις συντάξεις, επιβαρύνσεις στην ακίνητη περιουσία (νέο χαράτσι στα σπίτια), κλπ. κλπ.

 - Θα ξεπουληθούν στην κυριολεξία :

ΔΕΠΑ, ΕΑΣ, ΔΑΑ, ΤΠΔ
Ελληνικό
Φάσμα Συχνοτήτων
ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, Κρατικά Λαχεία
ΕΛΒΟ, Κοίτασμα Αερίου «Νότια Καβάλα»
Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι
Χαρτοφυλάκιο Ακινήτων Δημοσίου
ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Καζίνο
Περιφερειακά Αεροδρόμια και Λιμάνια

Γενικά, κάθε είδους και κατηγορίας, Κινητή και Ακίνητη Περιουσία του Δημοσίου ! 

Αγαπητοί φίλοι, αγανακτισμένοι,
Όπως μπορείτε εύκολα να καταλάβετε, οι διαμαρτυρίες σας, οι συγκεκριμένες διαμαρτυρίες σας, όχι μόνο δεν πιάνουν τόπο, αλλά μάλλον τους κάνουν πιο … γρήγορους στο ξεθεμελίωμα της χώρας και του λαού μας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την πλήρη (ανοιχτή ή συγκεκαλυμμένη) στήριξη και υποστήριξη της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και των «προθύμων» οπορτουνιστών και άλλων ευρωλιγούρηδων, προχωράει ακάθεκτη.
Μήπως, λέω, μήπως να σκεφτείτε ότι αυτός ο τρόπος «αγανάκτησης» δεν είναι ο ενδεδειγμένος ;
Μήπως πέραν από τα πανηγυράκια τύπου «Σπίθας», ή να βγάζουν όψιμους πύρινους λόγους οι κάθε λογής «καθηγητάδες» που μέχρι χθες ορκίζονταν στον καπιταλισμό, χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα ;
Μήπως να αντιληφθείτε ότι με «μερεμέτια», πασαλείμματα, ημίμετρα στα πλαίσια του υπάρχοντος συστήματος, απλά γίνεται … μια τρύπα στο νερό ;
Μήπως επιτέλους, να σκεφτείτε ότι τα προβλήματα είναι ταξικά ;
Ότι για να ξεφύγουμε από την λαιμητόμο που μας ετοιμάζουν χρόνια τώρα, πρέπει να αλλάξει Τάξη η Εξουσία ;
Ότι το πρόβλημα είναι ακριβώς ποιος θα έχει την Εξουσία ;
Εμείς ή αυτοί ; 

Αγαπητοί φίλοι αγανακτισμένοι,
Ήρθε η ώρα, να γίνει η αγανάκτηση Ταξική Συνείδηση.
Να γίνει συμπόρευση με το Ταξικό Κίνημα.
Ήρθε η ώρα για την αντεπίθεση.
Με το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ !
Ήρθε η ώρα για το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ξύπνημα !

51 σχόλια:

  1. Το "μεσοπρόθεσμο" πρόγραμμα δεν θέλει βραχυπρόθεσμες αντιδράσεις. Θέλει μακροπρόθεσμο αγώνα μέχρι που να ανατραπεί το άτιμο το συστέμι. Κι απ' ότι βλέπω τα tweets βλέπω μια λανθάνουσα και διάχυτη απογοήτευση. Όσοι το διαβάζουν αυτό από τους φίλους τους αγανακτισμένους, ας μελετήσουν την πρόταση εξουσία του ΚΚΕ κι ας την απορίψουν. Είναι πάντως μια πρόταση με σκοπό.
    http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6205301

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ιδιαίτερα ιλαροτραγική από την άποψη αυτήν παρουσιάζεται η θέση της “αριστεράς”, η οποία, όντας οιονεί καταδικασμένη να υπερασπίζει τα “λαϊκά” αιτήματα, υποχρεώνεται να γίνει σημαιοφόρος κάθε καταναλωτικής απαίτησης, αρκεί όποιος την προβάλλει να αυτοτιτλοφορείται “λαός” – υποχρεώνεται δηλαδή εξ αντικειμένου να προωθεί την εκποίηση της χώρας, αρκεί ο “λαός” να ζητή την εκποίηση αυτήν".
    Παναγιώτης Κονδύλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ είναι μονίμως απόντα, εκτός εάν μας καπελώσουν. Αν δηλαδή μας επιβάλλουν τη σταλινική άποψή τους περί δημοκρατίας, δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και επίσης μας κουβαλήσουν και ένα πανό από τον Περισσό και μας βάλουν όλους από κάτω, με τη φωτογραφία της Παπαρήγα στο κέντρο. Αν γουστάρει κάποιος να καταθέσει την άποψή του στο Σύνταγμα δεν αποκλείεται μόνο και μόνο επειδή έχει μια κομματική τοποθέτηση. Μπορεί να κατέβει εκεί και να την καταθέσει. Όχι όμως υπό την ομπρέλα του κόμματος. Το κόμμα έτσι κι αλλιώς έχει άλλα κανάλια να πει τις απόψεις του οι οποίες παρουσιάζονται διάχυτες παντού και παρόλα αυτά είμαστε εδώ που είμαστε. Και βέβαια το ΚΚΕ προσπαθεί ακόμα να μας καπελώσει.

    Το ΚΚΕ λοιπόν δεν το θέλει αυτό που γίνεται στο Σύνταγμα. Και όχι επειδή αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, το αντίθετο. Φοβάται το αποτέλεσμα που αυτό θα έχει, μην τυχόν και είναι τέτοιο που θα οδηγήσει το ΚΚΕ να χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και να το προσπεράσουν οι εξελίξεις. Γι αυτό κάνει πόλεμο και ευελπιστεί στη διάλυση του κινήματος. Σε αυτό το σημείο συμπίπτει με την κυβέρνηση Παπανδρέου και με τη ΝΔ. Όλοι θέλουν να διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι γιατί απειλούν την καθεστηκυία τάξη και τις καρέκλες τους και την εκλογική τους πελατεία. Αλλά πάρτε το χαμπάρι, εκεί που έφτασαν τα πράγματα δεν έχει παραπέρα, ο κόσμος κατεβαίνει επειδή είναι πραγματικά αγανακτισμένος και δεν μπορείτε εσείς να του δώσετε καμμία διέξοδο πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @hnioxos:
    http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6294603

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Ηνίοχε...

    Είσαι λοιπόν και εσύ ένας από αυτούς που φοβούνται το καπέλο. έχεις αντιληφθεί ποτέ τι σημαίνει αυτό; Εννοώ το καπέλωμα.

    Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν δύο ειδών καπέλα, το ένα είναι καλό γιατί το διαλέγεις το άλλο κακό γιατί στο φοράνε. Ας ξεκαθαρίσω τι εννοώ. Αν ο κόσμος που κατεβαίνει (όσος πια κατεβαίνει), επέλεγε να οικοδομήσει τον σοσιαλισμό ΟΠΩΣ αυτός τον καταλάβαινε, θα επρόκειτο για ένα "καλό" καπέλο, ένα καπέλο που μόνοι τους αποφάσισαν, αντιθέτως θα ήταν "κακό" καπέλο να κατέβω εγώ με τις οργανωμένες μου δυνάμεις στο σύνταγμα, πες 15000 άτομα, εκεί να υπήρχε μισό εκατομμύριο και να έλεγα αυτός ο κόσμος είναι δικός μου και παλεύει για το σοσιαλισμό, αυτό είναι επίσης μια σκέτη ανοησία σε όποιον την πει, γιατί πολύ απλά ο κόσμος αυτός δεν θα έχει παεί μαζί του στην πραγματικότητα.

    Προχωράμε παρακάτω αγαπητέ, εδώ και 5000 χρόνια περίπου ζούμε σε κοινωνίες ταξικές, αυτή η διαδικασία φτάνει στην πιο απλοποιημένη της μορφή στο σύγχρονο κόσμο στον καπιταλισμό. Ουσιαστικά οι ταξικές κοινωνίες που βασίζονται στην ατομική ιδιοκτησία χάνουν πια τελείως όποια νομιμοποίηση τους αφού η συντριπτική πλειοψηφία γίνεται ακτήμονες (προλετάριοι), που πουλάν την εργατική τους δύναμη.

    Γιατι τα λέω όλα αυτά; Γιατί οπως διαμορφώνεται οι δύο αυτές βασικές τάξεις έχουν αντίθετα συμφέροντα και ο ρόλος των κομμουνιστών είναι να αναδεικνύουν ακριβώς αυτά τα αντίθετα συμφέροντα. Αυτό πως γίνεται; Με μαζική προπαγάνδα στον κόσμο, ΠΡΩΤΙΣΤΑ, εκεί που φαίνεται πιο καθαρά αυτή η αντίθεση δηλαδή στους χώρους δουλειάς. ένα είναι αυτό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρεμβαίνω και στις "πλατείες". Δύο τώρα, προφανώς αυτές οι αντίθετες ιδεολογίες είναι παντού στην κοινωνία, προς το παρόν οι μόνοι που δεν ενστερνίζονται την αστική ιδεολογία σε οποιαδήποτε μορφή της είναι οι κομμουνιστες. Οι άλλοι; Προς το παρόν είναι καπελωμένοι με την "καλή" έννοια που έλεγα παραπάνω από τους αστούς δηλαδή αυτούς που κατέχουν τον πλούτο, μαζί τους και εσύ αγαπητε δυστηχώς, αλλιώς δεν θα λοιδωρούσες και θα κραύγαζες με τέτοιο μίσος.

    Εμεις είμαστε τίμιοι. Στην πλατεία αν είμαστε είμαστε ως αυτοί που είμαστε δηλαδή κομμουνιστές. Σε πληροφορώ ότι και στη Ρωσία τα σοβιέτ δημιουργήθηκαν αυθόρμητα αλλά οι πολιτικές γραμμές υπάηρχαν νόμιμα, εντός τους. Εσείς θέλετε να απαγορέψετε τις οργανωμένες φωνές για να αφήσετε από την πίσω πόρτα όλα τα στελέχη του δικοματισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, να ξεπλυθούν για τις αμαρτίες του στο συντριβάνι όχι του συντάγματος αλλά του Σιλωάμ. Και υπάρχουν χιλιάδες στοιχεία που δείχνουν ΠΟΣΟ καπελωμένοι είναι οι περισσότεροι "αγανακτισμένοι", από την αμεσοδημοκρατία, την συριζοκρατία, τους αναρχισμένους, τους μεταλλαγμένους Δαπισμένους και τους Ιστούς γαλανόλευκων σημαιών.

    Φτάνοντας στο επιμύθιο ποια είναι η μόνη λύση για αυτούς όλους, η πλατεία; Ε, καλό είναι που έστω και ετσι κάποιοι, βγήκαν από το σπίτι, αλλά φτάνει; Οταν κάνεις στο αφεντικό το μαλάκα και νομίζεις ότι χτυπώντας την κατσαρόλα ή ακόμα και αν ΟΛΟΙ οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ μπουν στο ελικόπτερο (και ο Πάγκαλος σε φαναιλοθηρικό) θα σωθείς, πλανάσαι πλάνη οικτρά.Άλλος δρόμος υπάρχει και αυτόν τον λέει χρόνια το ΚΚΕ.

    Άλλο θέμα, είδες τι έγινε στην Ισπανία, ε τα ίδια θα γίνουν και εδώ και μάλιστα υπάρχει πιθανότητα ο κόσμος να φαέι γερή ξενέρα και στο λέω με βάση τα 1000 άτομα από όλοκληρη Αθήνα που είχε σήμερα, ήδη πολλοί βαρέθηκαν και αυτό το πανηγύρι. Το μόνο καλό είναι κάποιοι να αποκτήσουν μια εμπειρία και να μην ξεγελιούνται ότι έτσι απλά είναι τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. AlexD: Η πρόταση του ΚΚΕ, είναι τόσο βαθειά μελετημέν, τόσο πολύ τεκμαιριωμένη, που από τα πράγματα καθίσταται εκ των ουκ άνευ !

    Για να την απορρίψει κανείς, θα πρέπει πρώτα να την μελετήσει, βέβαια. Πράγμα που αν γίνει, αποκλείεται να μην την βρει χρήσιμη, αποκλείεται να μην παραδεχθεί ότι είναι μια Πρόταση διεξόδου και προοπτικής !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος: Προφανώς αυτός ο Κονδύλης (ποιος είναι άραγε αυτός; ), είτε δεν έχει διαβάσει καμία μα καμία Ανακοίνωση, Θέση, ή Πρόταση του ΚΚΕ, ή τα διάβασε και δεν κατάλαβε λέξη, ή απλά είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία !

    Εχτός κι όταν λέει "αριστερά" εννοώ (κι αυτός) το Πασοκ, το Συριζα και λοιπούς "αριστερούληδες" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. hniohos: Πριν από το δικό μου άρθρο, υπάρχει ένα άλλο που απαντάει ξεκάθαρα στις αναφορές σου περί "καπελώματος" !
    Ποιον ακριβώς και πότε το ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ, "καπέλωσε" ;;;

    Ποιο ακριβώς είναι και το δικό σου πρόβλημα με τον Στάλιν ; Το γεγονός ότι διέλυσε τον χιτλεροφασισμό ;

    Μήπως εσύ που τόσο καταφέρεσαι ενάντια στα κόμματα, χρόνια τώρα δεν ψηφίζεις ένα από αυτά ;
    Επειδή το πασοκ ή άλλο κόμμα σε απογοήτεψε πλήρως, εντάσεις στην άποψη "έξω τα κόμματα" και το ΚΚΕ ;
    Για σκέψου λίγο ότι αυτή η άποψη είναι άκρως αντιδημοκρατική. Τι θα πει να έρθει στο Σύνταγμα χωρίς την κομματική του ιδιότητα ; Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή η αναφορά περικλείει και στοιχεία φασισμού ;
    Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι με αυτόν τον τρόπο αλείβετε βούτηρο στο ψωμί της αντίδρασης και κυρίως της κυβέρνησης ;

    Εχτός, αν τα καταλαβαίνεις όλα αυτά, και απλά και συνειδητοποιημένα αυτό ακριβώς επιδιώκεις. Στην διατήριση δηλαδή με κάθε "θυσία" του καπιταλιστικού συστήματος που είναι η κύρια και μοναδική αιτία για όλα αυτά που συμβαίνουν σε βάρος μας.

    Το ΚΚΕ είναι από την πρώτη στιγμή απόλυτα θετικό με αυτό που ξεκίνησε.
    Με το κίνημα της πλατείας.
    Από την πρώτη σιγμή στελέχη του και μέλη του, όπως ακριβώς το λες έρχονται στα "Συντάγματα" χωρίς την "ταμπέλα" του ΚΚΕ, αλλά ξεκάθαρα με την ιδιότητα του Κομμουνιστή, κάνουν συζητήσεις με τον κόσμο κλπ. - απορώ πως δεν το ξέρεις !
    Αδικείς τον ευαυτό σου, την νοημοσύνη σου, όταν μιλάς ότι το ΚΚΕ θέλει αυτά που περιγράφεις.

    Αν το πρόβλημα του κόσμου της πλατείας είναι το ΚΚΕ, λάθος στόχευση έχετε !
    Άλλος είναι ο αντίπαλός σας !

    Άλλος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. trash: Μάλλον ΔΕΝ θα το διαβάσει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Giorgos bookhunter: Νομίζω, ότι ο φίλος μας, αναμασάει τα περί "καπελώματος" από απλή ... παπαγαλία.
    Κάπου το άκουσε ... νομίζει ότι λέγοντας αυτό, λέει κάτι το έξυπνο ... ίσως και να πιστεύει ότι έτσι, κατατροπώνει τον "αντίπαλο", τώρα γιατί θεωρεί το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ αντίπαλο, ε, αυτό πράγματι θέλει πολύ συζήτηση.

    Επίσης, δεν αντιλαμβάνεται (και αυτός) ότι ίσα - ίσα, αυτό που σήμερα γίνεται στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη και αλλού, είναι το πραγματικό "καπέλωμα" !
    Τι κάνουν δηλαδή, οι κάθε λογής "καθηγητάδες" που βγάζουν λόγους στις πλατειες ;
    Αυτό δεν κάνουν ;
    Καπέλωμα των αντιδράσεων του κόσμου, ώστε να τους ξαναγυρίσουν στην στρούγγα του πασόκ και του αστικού κράτους γενικά !

    Στην σημερινή εποχή, που έχει συντελεστεί μια τεράστια κοινωνικοποίηση της εργασίας, ενώ αντίθετα λιγοστεύουν τα μονοπώλια, οι όμιλοι δηλαδή που νέμονται τα κέρδη από αυτήν την εργασία, αυτά που γράφεις για τις ταξικές κοινωνίες, γίνονται όλο και πιο αντιληπτά.

    Δυστυχώς, αυτές τις απλές αλήθειες, όμως, δεν φαίνεται να τις αντιλαμβάνεται ο φίλος μας !

    Ας είναι.
    Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια για να πειστούν όσο το δυνατό περισσότεροι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Hnioxos
    Αυτό δεν είναι καπέλωμα αδερφέ; Γιατί είναι δημοκρατικότερο από τις συντεταγμένες συνελεύσεις σε σωματεία, τα συντεταγμένα συντονιστικά φορέων με συγκεκριμένο μέτρο στους εκπροσώπους κτλ;
    (εντυπώσεις από λαϊκή συνέλευση Συντάγματος 8/6)
    http://mygranma.wordpress.com/2011/05/30/syntagmalikelikelikelikelike/#comment-18893

    Όλοι στην απεργία στις 15/6 και μετά όταν πάει για συζήτηση στην ολομέλεια. Τους έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η έπαρση δεν είναι καλό πράγμα,
    πολλοι στην πλατεία είναι της άποψης του Κοέλιο, "όταν θέλεις κάτι πολύ ολόκληρο το σύμπαν συνωμωτει για να το πετύχεις", ε λοιπόν παιδιά κάτι τέτοιο δεν ισχύει στον πραγματικό κόσμο. Το ότι μαζεύεστε 1000-10000-10000000000 άτομα στο σύνταγμα και λέτε "δεν θέλουμε άλλα μέτρα" δεν λεει τίποτα, το ξέρουν ότι δεν θέλουμε αλλα μέτρα, λες να μην το ξέρουν, εσάς περιμένανε να τους το πείτε;

    Ο μόνος τρόπος να σταματήσουν τα μετρα είναι να τα σταματήσει ο κόσμος με οργανωμένο αγώνα, που σημαίνει οργάνωση στους χώρους εργασίας, απεργίες, ανυπακοή κλπ. Αυτά προτείνει το ΚΚΕ και για αυτό υπάρχει η δυσφήμηση απο διάφορα κέντρα περι καπελώματος, επειδη αν ο κόσμος αποφασίσει οτι το ΚΚΕ τον εκφράζει, το σύστημα θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Μετα λύπης μου διαπιστώνω ότι την προπαγάνδα μια χαρά τη μαθαίνει και την επαναλαμβάνει και ο απλος λαός, ο ίδιος που ειναι τόσο σίγουρος για την ιδεοόγική του καθαρότητα, που μέχρι χθές ψήφιζε πασοκ νδ και πιθανον και αύριο πάλι αυτά να ψηφίσει.

    Τέλος για να τελειώνει το παραμύθι, κανέναν δεν πήγε να καπελώσει το ΚΚΕ, κρατά αποστάσεις, και καλά κάνει στην προκειμένη φάση. Το πρόβλήμα σας είναι πως δεν σας χαιδεύει τα αυτάκια, και αντίθετα με τα αστικά ΜΜΕ που προσπαθούν να σας φέρουν σε οργασμό για να μην σκεφτείτε το παρακάτω, σας λέει ότι για να πετυχετε κάτι η δράση πρέπει να κλιμακωθεί.

    Κάποιοι απο εσάς έχουν ευτυχώς αρχίσει και καταλαβαίνουν ότι έτσι δεν έρχεται αλλαγή. Το κινημα της πλατείας ήταν ένα απαραίτητο βήμα, όχι όμως για να μείνει ο κοσμος εκει, στην "καθιστική διαμαρτυρία", αλλά για να βγάλει τα συμπεράσματα του, μιας και ο δρόμος είναι μεγάλο σχολείο.

    Αντε και εις ανώτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Φάρε,

    Ο Παναγιώτης Κονδύλης γεννήθηκε το 1943 και πέθανε στην Αθήνα το 1998. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, καθώς και φιλοσοφία, νεότερη ιστορία και πολιτικές επιστήμες στα Πανεπιστήμια της Φρανκφούρτης και της Χαϊλδεμβέργης. Για το έργο του βραβεύτηκε με το μετάλλιο Γκαίτε και το βραβείο Χούμπολτ. Ήταν εταίρος του Ιδρύματος Ανωτάτων Σπουδών του Βερολίνου. Έγραψε πολλά βιβλία στη γερμανική γλώσσα. Μερικά β ιβλία του στην ελληνική είναι: "Η κριτική της μεταφυσικής στη νεότερη σκέψη" 1983, "Ο Μαρξ και η αρχαία Ελλάδα" 1984, "Ο ευρωπαϊκός διαφωτισμός" Ι-ΙΙ 1987, "Ο νεοελληνικός διαφωτισμός" 1988, "Η παρακμή του αστικού πολιτισμού" 1991, "Πλανητική πολιτική μετά τον ψυχρό πόλεμο 1992 κ.ά.

    Η περίπτωση του Κονδύλη είναι ιδιαίτερα σύνθετη.
    Συχνά ο Π.Κ. χρησιμοποιείται από αντιδραστικούς κύκλους εν είδει Πουλαντζά….

    ΦΙΛΗΜΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγω ενα; βιβλίο του που εχω διαβάσει(ξεχνάω τώρα ποιο, είχε πράσινο εξώφυλλο), δεν μου άρεσε καθόλου, όχι απλά διαφωνούσα, αλλά δεν μου άρεσε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εμενα αυτο το κινημα απο την αρχη δεν με βρηκε συμφωνο-ισως επειδη μου το χτυπανε ορισμενοι συμμαθητες μου οτι οι τεραστιες αυτες συγκεντρωσεις δεν ειναι του ΚΚΕ και για αυτο τις πολεμαω και τετοιες βλακειες-αλλα και επειδη μου σπανε αφανταστα τα νευρα οι ακομματιστοι.

    Οσον αφορα το καπελωμα δεν νομιζω να θελει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ να σας καπελωσει οταν μιλαει για συμπορευση και παλη ταξικη και να μην θελουν να σας καπελωσουν ολοι αυτοι που προσπαθουν να σας καλοπιασουν και να το παιξουν οτι σας υποστηριζουν.Θεωρω επισης πως ολοι αυτοι οι διασημοι καθηγηταδες και οχι,μονο που βγαινουν και σας μιλουν ξερουν πως με ενα καλο ακομματιστο προφιλ θα εχουν κερδη και ανταποκριση,γνωριζουν πως μπουρουν να εκπληρωσουν δικα τους συμφεροντα χρησιμοποιωντας καταλληλως ...την πλατεια.Και το ΚΚΕ ξερει πολυ καλα πως αν ηταν καλο μαζι σας και δεν επεσημανε τις αδυναμιες σας δηλαδη σας εκθειαζε,θα ειχε κερδος αλλα τι να τους κανει αυτους που δεν ξερουν καν τι σημαινει η λεξη σοβιετ ή τι ευαγγελιζεται ο κομμουνισμος;Αυτα για τον ηνιοχο.

    Τωρα θελω να απευθηνω στους συντροφους κια να τους ρωτησω κατι πολυ βασικο.Καλα οσα λεμε στη θεωρεια αλλα πεστε οτι γινεται η ανατροπη βγαινει το ΚΚΕ κλπ κλπ κλπ.Δεν θα ειναι εξαιρετικα δυσκολο σε συνθηκες διεθνους υφεσης του κινηματος να εφαρμοσουμε εμεις εδω κομμουνισμο;Ξερουμε οτι θα υπαρξουν κυρωσεις εναντιον μιας σοσιαλιστικης Ελλαδας εμεις πως θα το αντιμετωπισουμε αυτο;
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. a8lios: Γεια χαρά σου Συντροφάρα !

    Πολύ σωστά, ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λάμπρο. σχετικά με το τελευταίο που ρωτάς, εγω πιστεύω ότι όταν θα έρθει εκείνη η ώρα θα έχει αλλάξει εντελώς και το κλιμα στην ευρώπη. Ήδη είμαστε σε φάση αλλαγής.

    Εγγυήσεις όπως λεω και ξαναλέω δεν υπάρχουν, εμείς πρέπει να αγωνιζόμαστε με τους στόχους μας παρόλα αυτά, γιατί χωρίς αγώνα δεν γίνεται τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Poe: Ξέρεις, η έπαρση είναι κυρίως ... "προσόν" των συνασπισμένων !
    Θυμάσαι τι λέγανε το 2008 ;
    Και μετά ... ξύπνησαν !

    Σίγουρα, όσοι μιλάν για "καπέλωμα" από το ΚΚΕ, είναι μέχρι τα μπουνα καπελωμένοι από το καπιταλιστικό σύστημα ...
    Τώρα, αν αυτό, δεν το ... ξέρουν, κακό του κεφαλιού τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε Φιλήμων,
    Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Poe: Εμ, αφού ήταν ... πράσινο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μην κρίνεις ενα βιβλίο απο το πασοκόφυλλο, απο το πασοκοπεριεχόμενο να το κρίνεις.

    Δεν θυμάμαι τώρα τι έγραφε, το είχα διαβασει πριν απο καμια 10αρια χρονια, θυμάμαι ότι το ειχα γεμίσει σημειώσεις επειδή διαφωνούσα με ολα και οι απόψεις του ήταν αλλου για αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ Φίλε Λάμπρε,

    Επίτρεψέ μου να σου πω, ότι δεν πρέπει να νευριάζεις. Ίσα ίσα. Έχουμε όλα τα επιχειρήματα εκείνα που μπορούμε εμείς να ... σπάζουμε τα νεύρα των άλλων !

    Αυτό το τεράστιο ψέμα τών δήθεν ακομμάτιστων, δείχνει ότι ακριβώς ετούτοι είναι και πολύ κομματικοί !

    Για το θέμα που βάζεις.
    Κοίτα, ξέρουμε πολύ καλά τις δυσκολίες.
    Άλλωστε τώρα τελευταί ακούγεται το πολύ σωστό σύνθημα: "Οι μόνες θυσίες που έχουνε αξία, είναι αυτές για ΑΛΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ" !

    Η Πρόταση που έδωσε στην δημοσιότητα πρόσφατα το Κόμμα, δείχνει πολύ παραστατικά ΚΑΙ τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η χώρα μας (και εννοώ τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που διαθέτουμε) και πως αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος της εργατικής τάξης.

    Δες σε παρακαλώ τις παρακάτω επισημάνσεις:
    1. Την εξουσία, δεν θα την πάρει το ΚΚΕ, αλλά η Εργατική Τάξη με τους συμμάχους της - το ΚΚΕ θα είναι η πρωτοπορία σ΄αυτή τη διαδικασία.
    2. Δεν μιλάμε για κομμουνισμό, αλλά για την Λαϊκή Εξουσία που θα εφαρμόσει την Λαϊκή Οικονομία, μιλάμε για τον Επιστημονικό Σοσιαλισμό.
    3. Ο Κομμουνισμός θα οικοδομηθεί όταν το σύνολο ή έστω οι κυριώτερες χώρες του κόσμου περάσουν στον Σοσιαλισμό.

    Γεια χαρά, τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ Ηνίοχε,

    Προσωπικά είχα καταχαρεί με όλους αυτούς τους ανθρώπους να κατεβαίνουν στο δρόμο και να διαμαρτύρονται για τα μέτρα. Γενικώς, ώντας ήπιος άνθρωπος σκεφτόμουν συγκαταβατικά όταν ξεκίνησαν απαγορεύσεις σε συνδικάτα να διαδηλώσουν μαζί με τους αγανακτισμένους.

    Όμως αυτό το άνευ προηγουμένου τσουβάλιασμα στο οποίο επιδίδεσαι εσύ και οι όμοιοί σου το βρίσκω πολύ μεγάλη χοντράδα.
    Είπες: "Όλοι θέλουν να διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι γιατί απειλούν την καθεστηκυία τάξη και τις καρέκλες τους και την εκλογική τους πελατεία."

    Ποιοί είναι οι όλοι που θέλουν τη διάλυση των συγκεντρώσεων Ηνίοχε; Ποιά είναι η καθεστηκυία τάξη που λες; Ποιά είναι εκλογική πελατεία; Είναι το ΚΚΕ "καθεστώς"; Έχει "εκλογική πελατεία" το ΚΚΕ;

    Αυτό το τσουβάλιασμα ότι όλοι είναι ίδιοι, ότι και οι 300 είναι κλέφτες κλπ κλπ είναι αποτέλεσμα του κοντόφθαλμου μικροαστισμού σας και της οχλοκρατικής έπαρσης που αποκτήσατε μόλις ανακαλύψατε ότι κατεβαίνοντας στο Σύνταγμα ο κόσμος ασχολείται μαζί σας.

    Ρουφήξατε σα σφουγγάρι το γλείψιμο του κάθε Πρετεντερίσκου και κωλοχάρηκε η κάθε πικραμένη που η ελληνική διαδήλωση ξεπέρασε την ισπανική.

    Οποιοσδήποτε δεν σας χάιδευε τ αυτάκια, όπως λέει και ο Poe, για σας ήταν είτε καπέλο είτε ήθελε να διαλυθείτε γιατι απειλείτε την "καρέκλα" του. Αυτά αγαπητέ Ηνίοχε είναι οι παρωπίδες της φανφάρας που φορέσανε όλοι όσοι ξαφνικά ανακαλύψαν το δρόμο και νόμιζαν ότι με τα φάσκελα θα διώξουν το Μνημόνιο.

    Το ΚΚΕ σε προειδοποίησε για κάτι που ξέρει από χρόνια εμπειρίας και δεν έχεις το στοιχειώδη σεβασμό και αντίληψη να το καταλάβεις: αγώνας σημαίνει οργάνωση και ΑΡΝΗΣΗ για συμβιβασμό με το σύστημα σε ΟΛΑ τα επίπεδα.

    Αντ' αυτού αυτό που καταλάβατε απ' την προειδοποίηση ήταν ότι το ΚΚΕ θέλει να σας καπελώσει ή να διαλυθείτε, γιατί μέχρι εκεί φτάνει η μικροαστική σας αυταρέσκεια.
    Αν νομίζεις ότι ακόμα και μισό εκατομμύριο πολίτες μπορούν ν'αλλάξουν κάτι μουτζώνοντας είσαι γελασμένος. Γιατί δεν παίρνεις πρέφα ότι:
    - Δεν φοβούνται την αγανάκτιση, γιατί αύριο θα πεις ναι στην ατομική σύμβαση.
    - Δεν φοβούνται τα φάσκελα, γιατί αύριο θα απέχεις από τις εκλογές και οι διατεταγμένοι τους θα βγάλουν παλι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με 20%
    - Δεν φοβούνται το κάμπινγκ, γιατί όσο είναι ταμπουρωμένοι θα βαρεθείς ή θα κουραστείς και θα φύγεις.

    Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα των αγανακτισμένων αγαπητέ Ηνίοχε είναι πως ζούνε στην ουτοπία ότι αν φύγει το μνημόνιο θα ξαναζήσουν το 2004, ότι θα ακούστε πάλι ένα Σημίτη να λέει ότι η Ελλάδα πάει μπροστα, ότι θα παίρνετε πάλι με τη σέσουλα καταναλωτικά και iPhones αφου θα χει φυγει η Τρόικα.
    Η ιστορία σας ξεπερνάει, αυτό που συμβαίνει εκεί έξω αγαπητέ Ηνίοχε είναι πολύ μεγαλύτερο από το νοικοκυριό σου, από το δικό μου νοικοκυριό, από την επαγγελματική αποκατάσταση της κόρης σου ή τη σύνταξη της μάνας μου.
    Αυτό που συμβαίνει είναι το ξέσπασμα της ΔΟΜΙΚΗΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑΣ της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής Ευρώπης και δεν έχει καμία σχέση με υπέρογκους Δημόσιους Τομείς και κλειστά επαγγέλματα.

    Οι Αγανακτισμένοι μας να πάνε να αγανακτίσουν στα αφεντικά τους αν κοτάνε, να αγανακτίσουν στις αλυσίδες καταστηματων, στα σουπερ μαρκετ, να αγανακτίσουν σε όλα τα Υπουργεία και τα ΜΜΕ, στα Πανεπιστήμια, στους ΟΤΑ, στα λιμάνια και τ αεροδρόμια.

    Αν σας βαστάει κάντε τα όλα αυτα, με, ή χωρίς το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Poe: Έδωσα κάποιες απαντήσεις στον Φίλο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Poe: Μα, εγώ, σχολίασα στο δικό σου ... πνεύμα !!!

    Δεν έκρινα το περιεχόμενό του !

    Νόμισα κατάλαβες το χιούμορ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Alex: Προφανώς ΚΑΙ δεν τους βαστάει, ΚΑΙ δεν θα το κάνουν !

    Το κυριώτερο που θα κάνουν, είναι και πάλι με την ψήφο τους ή την αποχή τους, να μας κάθονται στο σβέρκο συνέχεια το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας.

    Αν τους βαστάει ας ψηφίσουν στα συνδικάτα με ταξικό κριτήριο.
    Αν τους βαστάει ας κατέβουν σύσσωμοι στην πανεργατική πανελλαδική απεργία.
    Αν τους βαστάει ας έρθουν στην περιφρούρηση των χώρων δουλειάς.
    Αν τους βαστάει ας ονοματίσουν τον πραγματικό ένοχο που είναι το καπιταλιστικό σύστημα.
    Αν τους βαστάει ας τα βάλουν με το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, το Μάαστριχτ, τη Λισαβώνα κλπ.
    Αν τους βαστάει ας διαδηλώσουν ενάντια στις ιμπεριαλιστικές εγκληματικές πολεμικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν χώρα στη γειτονιά μας.
    Αν τους βαστάει ας μιλήσουν για ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ !

    Αντε, ντε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Βλέπω σας έτσουξε! Βέβαια, είναι δύσκολο να σου λέει στα μούτρα σου κάποιος εσένα που διατείνεσαι ότι είσαι η πρωτοπορία του κινήματος ότι σε έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα! Μπορείτε να διαβάσετε κι εδώ όσοι ξέρετε Ισπανικά, να δείτε ότι υπάρχουν κι άλλοι που βλέπουν την κατάσταση σαν εμένα: http://ur1.ca/4d6f9
    Όσον αφορά ότι το ΚΚΕ είναι κατεστημένο, αυτό είναι πια ηλίου φαεινότερο. Είναι μια θρησκεία χριστιανικού τύπου με Μεσσίες, αγίους οσίους, παλαιά και καινή διαθήκη κλπ. Και βέβαια αυτά υποτίθεται ότι σε τίποτα δεν έχουν να κάνουν με το διαλεκτικό υλισμό, αλλά μάλλον με την απροθυμία κάποιου να αλλάξει και να δει τα πράγματα με διαφορετική οπτική, αλλά και βέβαια κάποιων άλλων να χάσουν την καρέκλα τους στην καθοδήγηση του κινήματος. Καλή συνέχεια σύντροφοι! Μπορεί να συναντηθούμε στους δρόμους, αν το επιτρέψει το κόμμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ε νταξ τότε hnioxe, ασε μας και εσυ ύσηχους λοιπον αφου τόσο προβληματικοί είμαστε γιατί το βράδυ έχουμε ανθρωποθυσία στον Στάλιν και αύριο σπονδή στον λενιν.

    Α και θα αποκαταστήσουμε και τον ζαχαριάδη με ενα παγανιστικό όργιο για να γουσταρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ηνίοχε να είσαι βέβαιος ότι δεν έτσουξε τίποτα και να είσαι επίσης βέβαιος ότι πρώτοι εμείς θα καλοσωρίσουμε οποιοδήποτε αληθινό κίνημα ξεπεράσει το ΚΚΕ όπως λες.
    Μέχρι τότε όμως θα σε παρακαλούσα να αφήσεις κατά μέρος τους γενικόλογους αφορισμούς περί θρησκειών και την ιστορία περί απροθυμίας για αλλαγή.

    Μάλλον δεν διάβασες αυτά που σου γράψαμε και έσπευσες να διατυμπανίσεις το "τσούξιμο" που φαντάζεσαι ότι προκάλεσες.

    Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πλατεία και το υποτιθέμενο αγανακτισμένο κίνημα. Ένα κίνημα προϋποθέτει οργάνωση, αιτήματα, συνεκτικότητα, συντονισμένη δράση.

    Η αγανάκτιση αυτή δεν είναι κίνημα, που να χτυπιέσαι κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. φιλε 3.08 δεν μας λες εσυ τι προτεινεις καλο καπιταλισμο;αμεση δημοκρατια απο το ιντερνετ;πως θα ανατρεψεις την εξουσια των μονοπωλιων και τι ακριβως εξουσια θελεις;σοσιαλοδημοκρατια;εργατικα συμβουλια χωρις κεντρικο σχεδιασμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εγώ πάντως παιδιά τα έχω πάρει άσχημα με τον Στάλιν. Μας έχει κάνει μεγάλο κακό. Ότι και να πεις ότι και να κάνεις στο τέλος ο Στάλιν φταίει. Τον στριμώχνεις στη γωνία και είσαι έτοιμος για το ιδεολογικό νοκ άουτ? Σου πετάει ένα "είσαι ένας οπαδός του Στάλιν", "παίρνεις πίπες στον Στάλιν", "η μάνα σου πήγαινε με τον Στάλιν" και ξανά μανά από την αρχή. Ακόμα και αν βγει επίσημη ανακοίνωση του ΚΚΕ και δηλώσει "Γαμώ τον Στάλιν", στο καπάκι όλοι θα αρχίσουν διπλές και τρίδιπλες κωλοτούμπες. "Εσείς μιλάτε που δηλώσατε ρε προδότες ότι γαμιέται ο Στάλιν?" και άντε μετά να βρεις άκρη. Μόνο που όπως δείχνουν τα πράγματα η ιστορία επαναλαμβάνεται και πλησιάζει ο φασισμός με βήματα γοργά και σε λίγο που θα αρχίσουν να γυαλίζουν πάλι τα κανόνια, αυτή τη φορά ο Στάλιν δεν θα είναι εκεί ούτε για να τον βρίσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Είναι λογικό να εκφράζουν αντιρρήσεις και αμφιβολίες άνθρωποι που δεν έχουν κατανοήσει (ή και αρνούνται να μελετήσουν λίγο προσεκτικότερα) τι λέει και τι εκφράζει το ΚΚΕ, πέρα από ό,τι ακούνε από τα αστικά μέσα για το κόμμα. Ο hnioxos όμως έχει κάψει τρελή φλάντζα.

    Α.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλλιτέχνης είναι,καλλιτεχνικά τα βλέπει τα πράγματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Να πω και κάτι άλλο, έτσι να εκφράσω και ένα παράπονο, βλέποντας πόσο μακροσκελής και τετριμμένος κατάντησε ο σχολιασμός επί του συγκεκριμένου άρθρου? Πολλές φορές που έχει τύχει να συζητήσω με κάποιους επί μακρόν περί ΚΚΕ, η συζήτηση καταλήγει να περιστρέφεται περί μεταφυσικών και λοιπών φαινομένων που δεν έχουν καμία σχέση τελικά με το κόμμα. Το έχω καημό να κάνω μια ουσιαστική κουβέντα και να αντικρούσω λογικά επιχειρήματα περί παραδείγματος χάριν των προγραμματικών θέσεων του κόμματος. Θέλει όμως αυτό να έχει διαβάσει λίγες δεκαδες ρημάδες αράδες ο συνομιλητής! Τι να τον κάνω που μου έρχεται να μου κάνει κριτική στο κόμμα με βάση τα περί ΚΚΕ της TV!

    Α.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ρε συντροφοι μην διαβαζετε Ριζοσπαστη.Ακουστε τους ανθρωπους της πλατειας (οχι αυτους που κατεβηκαν να διαμαρτυρηθουν τους αλλους κατω απο τις τεντες).Δεν το πηρατε χαμπαρι?Οι συνθηκες σας ξεπερασαν και η επανασταση ξεκινησε χωρις εσας.Το μνημονιο ανατραπηκε(μην βλεπετε που ο Παπανδρεου το ανακοινωνει-αφου εμεις ειμαστε σιγουροι μας φοβουνται γι αυτο και μας παιζουν τα καναλια-,μονταζ των κομμουνιστων ειναι για να μας πεισουν πως οι σκηνοβιοι δεν αποτελουν απειλη για το συστημα.Θελετε να καπελωσετε το κινημα?Δεν βλεπετε πως υπαρχουν αποφασεις?Η πλειοψηφια αποφασισε αρα ολοι οφειλουν (και με ποινη προπηλακισμου)να υπακουσουν.Πως ειπατε?Οχι οι σκηνιτες ΔΕΝ πιστευουν στο δημοκρατικο συγκεντρωτισμο,απλα ειναι λατρεις των απαγορευσεων.
    Κι επιτελους αφου ΟΛΟΙ μαζι τα φαγαμε ΠΡΕΠΕΙ να στραφουμε εναντιον ΟΛΩΝ.Δεν εχουμε χρονο να σκεφτουμε ποιος φταιει και ποιος δε φταιει.(Αν το σκεφτουμε μπορει να καταληξουμε και σε δικες μας ευθυνες για τις επιλογες μας εως σημερα και αυτο θαταν αβολο.Θα πρεπε να αποφασισουμε ρηξη με αυτο το συστημα.Εμεις ομως το θελουμε αυτο το συστημα αλλα με ανθρωπινο προσωπο,αν θελαμε κομμουνισμο θα πηγαιναμε με το ΚΚΕ).
    Τι θελετε και μας βαζετε ζητηματα και διλημματα.Δεν γινεται να υπαρχει και ΤΡΙΤΟΣ δρομος ,μονο καπιταλισμος ή σοσιαλισμος?Αφου ο Ανδρεας μας το ειχε υποσχεθει.Δεν μπορει να κανουμε εμεις το λαθος.Ποτε δεν καναμε λαθος.Ουτε οταν δεχομασταν την ΕΟΚ (τι θελατε να μασταν απομονωμενοι?) ,ουτε οταν πανηγυριζαμε για το ΕΥΡΩ ουτε οταν ψηφιζαμε (κριτικα ομως) ΠΑΣΟΚ ,ουτε οταν ψηφιζαμε Καραμανλη.Εσεις φταιτε ,ΟΛΟΙ εσεις φταιτε οχι ΕΜΕΙΣ.Γι αυτο μακρια ,μη μου θυμιζετε τις ενοχες μου.ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ...

    Και για να σοβαρευτουμε:
    Aντιγραφω απο το σημερινο Ριζοσπαστη:
    "Την ώρα που οι οργανωτές των «αγανακτισμένων» εμφανίζονταν μέσα από την «Ελευθεροτυπία» σαν μια παρέα που τυχαία συνάντησε κάτι Ισπανούς στο Θησείο και μαζί τους αποφάσισαν να οργανώσουν το κάμπινγκ στο Σύνταγμα, στο «Εθνος» το σχετικό άρθρο δηλώνει καθαρά πως επείγει το πάρτι να μετεξελιχθεί. Σε τι; Σε ένα «εθνικά υπεύθυνο κίνημα», το οποίο βεβαίως - βεβαίως θα είναι «αυτόνομο». Πόσο και από ποιον αυτόνομο; Τόσο όσο να έχει στόχο «την επιβίωση της χώρας» και έτσι που να ζητά ως και τη θεσμική κατάργηση όσων εμποδίζουν τη σωτηρία. Να έχει, λέει, στόχο, να κηρυχτεί η χώρα σε έκτακτη ανάγκη!
    Εντελώς συμπτωματικά, την ίδια μέρα εμφανιζόταν έρευνα σύμφωνα με την οποία στη χώρα - παιδί θαύμα της σοσιαλδημοκρατίας οι Σουηδοί ζητάνε να αναλάβει την ηγεσία ένας φωτεινός ηγέτης με αρμοδιότητες δικτάτορα.
    Βάλτα όλα μαζί στο κατσαρόλι κι έχεις τη μαρμίτα που χρειάζεται το σύστημα για να γιατρευτεί.
    Από τι να γιατρευτεί; Από την αρρώστια του κομμουνισμού που παρότι «πέθανε» συνεχίζει να εμβολίζει τις συνειδήσεις με κάτι παράξενα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, άσε που μπολιάζουν και τις συνειδήσεις με ιδέες του τύπου «εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»."


    Να σας θυμησω λοιπον το χιλιοειπωμενο αυτες τις μερες ποιημα του Αναγνωστακη:

    Φ ο β ά μ α ι τους ανθρώπους που εφτά χρόνια έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι και μια ωραία πρωία μεσούντος κάποιου Ιουλίου βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας "δώστε τη χούντα στο λαό".

    Φ ο β ά μ α ι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.

    Φ ο β ά μ α ι τους ανθρώπους που σου κλείναν την πόρτα μην τυχόν και τους δώσεις κουπόνια και τώρα τους βλέπεις στο Πολυτεχνείο να καταθέτουν γαρίφαλα και να δακρύζουν.

    Φ ο β ά μ α ι τους ανθρώπους που γέμιζαν τις ταβέρνες και τα σπάζαν στα μπουζούκια κάθε βράδυ και τώρα τα ξανασπάζουν όταν τους πιάνει το μεράκι της Φαραντούρη και έχουν και "απόψεις".

    Φ ο β ά μ α ι τους ανθρώπους που άλλαζαν πεζοδρόμιο όταν σε συναντούσαν και τώρα σε λοιδορούν γιατί, λέει, δεν βαδίζεις ίσιο δρόμο.

    Φ ο β ά μ α ι , φοβάμαι πολλούς ανθρώπους.

    Φέτος φοβήθηκα ακόμη περισσότερο.

    Μανόλης Αναγνωστάκης
    Νοέμβρης 1983

    AΛΕΞΗΣ 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Προς Λάμπρο: φιλαράκι μου, αυτά που σου είπε ο φάρος θα στα επαναλάβω πιο χοντρά για να καταλάβεις:
    Βεβαίως υπάρχει ύφεση στο κομμουνιστικό κίνημα και το γνωρίζουν εκεί στο κόμμα. Ωστόσο, επειδή αργά η γρήγορα θα ξεσηκωθεί ο κόσμος με όλα αυτά που τραβάμε όλοι μας, θα μπει και κάποια στιγμή το ζήτημα της εξουσίας. Το ΚΚΕ τι λέει; λέει ότι το ζήτημα της εξουσίας θα το λύσει ένα Μέτωπο, το οποίο θα επιδιώξουμε να γίνει αντιιμπεριαλιστικό και αντιμονοπωλιακό. Σ΄αυτό το μέτωπο θα συμμετέχουν το κόμμα (πιθανόν και άλλα κόμματα, αλλά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο για την ώρα) συνδικάτα, οργανώσεις κλπ. Το κόμμα επειδή έχει ιστορική αποστολή που λέμε, να καθοδηγήσει την εργατική τάξη, θα πρέπει να το καθοδηγήσει σωστά. Δες εδώ http://www.kke.gr/15o_synedrio/to_programma_toy_kke είναι το πρόγραμμα του κόμματος. Μετά δες, ένα κλικ πιο πάνω, είναι η απόφαση του τελευταίου συνεδρίου που έκανε το κόμμα (το 18ο). Στα συνέδρια το κόμμα τι κάνει στην ουσία; καθορίζει τη δράση του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, εκτός απροόπτου φυσικά.
    Η Λαϊκή εξουσία οικονομία που λέμε, είναι μια κατάσταση ένα βήμα πριν το σοσιαλισμό, ο οποίος θα έρθει μέσα από επανάσταση, γιατί αλλιώς δεν γίνεται.
    Βεβαίως θα έχουμε πρόβλημα με τις ιμπεριαλιστικές χώρες, αλλά να ξέρεις ότι, όταν ξεσηκώνεται ο κόσμος σε μια χώρα, αντανακλαστικα ξεσηκώνεται και σε άλλες, οπότε θα υπάρχουν εξελίξεις και σε άλλες χώρες. Κι εκείνες θα έχουν το ίδιο πρόβλημα όταν θα παν να εφαρμόσουν λαϊκή εξουσία. Εκεί θα πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη μεταξύ τους οι λαοί, τα κινήματα που μπήκαν επικεφαλής της επαναστατικής διαδικασίας.
    Αυτό που πρέπει να θυμάσαι φιλαράκι μου είναι ότι το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη στρατηγική (ο σοσιαλισμός) και τακτική που είναι να φτιάξει ένα λαϊκό μέτωπο για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.
    Όταν σε συγχίζουν οι άλλοι, να είσαι ψύχραιμος και να είσαι σταθερός σ' αυτό που λες. Μην παίρνεις πάντα τοις μετρητοίς τι λεν οι άλλοι, μπορεί να το κάνουν από άγνοια, επειδή θέλουν να το παίξουν ξερόλες, ή επειδή δεν καταλαβαίνουν τι λένε. Μπορεί και να τα λεν καλοπροαίρετα. Εσυ θα πρέπει να ψυχολογείς τους άλλους και να τους μιλάς όμορφα και φιλικά. Και μη φοβηθείς να υψώσεις τον τόνο όταν χρειαστεί.
    Συμβουλή μου: να επιδιώξεις να έρθεις σε επαφή με κάποιον απ' την κνε, να μιλήσετε :) Καλύτερα να τα λες από κοντά με κάποιον παρά εδώ στα σχόλια του μπλόγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. hnioxos: Αγαπητέ μου, ή μεγάλη ... ιδέα έχεις για τον εαυτό σου, ή ... μικρή για μας !
    Τι να μας έτσουξε δηλαδή ;
    Το γεγονός ότι νομίζεις ότι εχθρός σου είναι το ΚΚΕ ;
    Ότι δεν λες να καταλάβεις ότι μέσα στο υπάρχον σύστημα δεν έχει σωτηρία ούτε για μας, αλλά ούτε και για σένα ;
    Κρίμα φίλε μου. Υποτιμάς την νοημοσύνη σου, έτσι.

    Γιατί νομίζεις ότι μας ξεπερνάνε τα γεγονότα ;
    Το ΚΚΕ δεν είναι που από το 1918 φωνάζει για ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΌ ;
    Ή δεν το ξέρεις αυτό ; Μάλλον ... έ ;

    Τώρα, το ξαναλέμε (δεν θα κουραστούμε) νομίζεις ότι με τις μούντζες και τα "κλέφτες" ιδρώνει το αυτί της πλουτοκρατίας της χώρας μας αλλά και των ξένων ;
    Δεν είδες τι εξήγγειλαν σήμερα ακριβώς ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση δική σου ;

    Για τα άλλα που λες, στερούνται οποιασδήποτε σοβαρότητας και εγώ ΜΟΝΟ σοβαρό διάλογο κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Poe: Μου φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνει ΟΥΤΕ από πλάκα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Alex: Ναι. Βάζεις μια πολύ καλή διάσταση.

    Μακάρι το Κίνημα να ξεπεράσει το ΚΚΕ !
    Μακάρι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος 337: Όταν η συζήτηση φθάσει στο "διά ταύτα", όλοι οι λεγόμενοι "αγανακτισμένοι" την κάνουν με ... ελαφρά πηδηματάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανδρέας: Εδώ, πάει το γνωστό σύνθημα:
    "Κ@@@άλες οπορτούνες, ακούστε το ξανά, ο Ιωσήφ Στάλιν γεννήθηκε ξανά" !

    Είναι δε γεγονός ότι προχθές που έχασε ο ... Ολυμπιακός στο μπάσκετ, ο ... Στάλιν έφταιγε !!!

    υ.γ.: πόσο πολύ τους τσούζει ότι ειδικά στη χώρα του είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός (ΑΚΟΜΑ), δεν περιγράφεται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Α.Δ.: Όχι μόνο λογικό, αλλά και καλοδεχούμενο να εκφράζονται αντιρρήσεις και αμφιβολίες.

    Όχι όμως πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας, συκοφαντίες ανιστόριτες και αναπόδεικτες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος 5.01: Για ποιον μιλάς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Α.Δ.: Σωστός !

    Αλλά, εδώ στο μπλογκινγκ, ας κρατάμε μικρό καλάθι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αλέξης: Και τι να διαβάσουμε ;
    Το ... έθνος ή την ... ελευθεροτυπία ;;;;
    Ή μήπως την ... αυγή ;;;;;
    Ή τελικά ... τίποτα ;;; Χε χε !

    Πράγματι έχεις δίκιο: Η επανάσταση της ... τέντας και του ... φραπέ, ξεκίνησε χωρίς εμάς !!!

    Και ναι. Είναι γεγονός ! Το μνημόνιο ανατράπηκε, ζήτω το ... μνημόνιο !!!

    Σωστός ο Αναγνωστάκης !
    Τι λέω σωστός, ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟΣ !

    Μπράβο ρε Αλέξη, μας ανέβασες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. AlexD: Φχαριστώ !

    Και, πολύ σωστή η επισήμανσή σου. Αλλά, μέχρι να γίνει αυτό, ας προσπαθούμε να απαντάμε εδώ όσο μπορούμε πιο καλά και πιο περιεχτικά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εγώ είμαι ο ανώνυμος 5:01 μ.μ. βαριόμουν να κάνω log in...
    Για τον hnioxos το λέω, στο προφίλ του λέει οτι είναι καλλιτέχνης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. MARKO: Α, μάλιστα !

    Δηλαδή, όταν θα ... κρεμάσουν τους καλλιτέχνες, θα πάει κι αυτός ... τζάμπα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Χωρίς να μπω στη συζήτηση, όπου σίγουρα ΔΕΝ τάσσομαι φυσικά με τον Ηνίοχο, να κάνω μια παρατήρηση: ένας ξέμπαρκος πέρασε, άφησε ένα σχόλιο (όχι και τόσο τραγικό, έχω δει και χειρότερα) και έχει ακολουθήσει ένας διάλογος μεταξύ των συντελεστών του μπλογκ που με καμιά 40αρια σχόλια του την πέφτουν συνεχώς.

    Φιλική συμβουλή για το μπλογκ: κρατήστε ένα μέτρο στην έκταση και το ύφος των σχολιων για να μπορει να το διαβάζει και ένας μεγαλύτερος κύκλος. Επίσης, περιορίστε τις αναρτήσεις γιατι δεν προλαβαίνει κανείς ούτε να σχολιάζει ούτε και να διαβάζει 3 αρθρα την μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Pavlosk, Παραήταν προκλητικός, εντάξει, εγω τον πήρα στην πλάκα γιατί είχε πεσει σε παραλήρημα.

    Γενικά πάντως δεν αποπαίρνουμε τον κόσμο,γιατί οπως λες και εσυ δεν μας διαβάζουν μόνο κομμουνιστές, αρκεί να μην είναι κακοπροέρετος.

    Όσο για τα άρθρα, εντάξει, δεν ειναι και τόσο πολλά πια, αμα δούμε και το παρακάνουμε να είσαι σίγουρος θα φρενάρουμε.

    Ευχαριστούμε παντως για το ενδιαφέρον και τις προτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. pavlosk: Φίλε μου, κάθε παρατήρηση δεχτή.
    Να μου επιτρέψεις μόνο, μιας και είμαι ο ... συγραφέας αυτού του άρθρου και έχοντας μια εμπειρία 5 χρόνων και βάλε, να σου πω ότι το θεωρώ αγένεια να μην απαντώ σε ΚΑΘΕ σχόλιο.

    Ο "φίλος", απλά, μας δίνει αφορμή, να πούμε πράγματα, που στα πλαίσια ενός άρθρου δεν μπορούν να γραφτούν.
    Μην μας ... μαλώνεις !

    Poe: Εντάξει, το πνεύμα του σχολιαστή pavlosk, έχει την λογική του. Ίσως πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...