14 Ιουν 2011

Ο Μπόμπολας εκβιάζει τους εργαζόμενους της εταιρίας Πήγασσος με στυγνές μεθόδους

Πηγή http://www.dailynews24.gr/en/2011-03-10-19-38-07/2011-03-10-19-39-32/the-press-today/item/3832-inhibit-movement-of-the-nation-and-imerissia-goal.html
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα ΜΜΕ του Μπόμπολα, ο οποίος απειλεί τους εργαζόμενους ότι θα κλείσει όλα τα ΜΜΕ και θα τα ανοίξει αργότερα με προσωπικό δική του επιλογής.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκδότης κάλεσε το μεσημέρι στο γραφείο του τους διευθυντές του Έθνους, της Ημερησίας και του GOAL και τους ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Πήγασος» να κλείσει το ημερήσιο φύλλο της Ημερησίας και να μείνει μόνο το φύλλο του Σαββάτου, να νοικιάσει τον τίτλο της εφημερίδας Gοal στον επιχειρηματία Μ. Ανδρουλιδάκη και ταυτόχρονα ότι θα κλείσει το Έθνος και το 'Εθνος της Κυριακής το οποίο και θα ανοίξει στην λογική του Ελεύθερου Τύπου. Δήλωσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι που θέλουν να συνεργαστούν με τη νέα ιδιοκτησία του GOAL-και τους εργασιακούς όρους που θα υποδείξει μπορούν να συνεχίσουν και εάν όχι, θα αποζημιωθούν από τον Πήγασο.
Από την άλλη, οι εργαζόμενοι επιμένουν να ζητούν την ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου τους, Πόπης Χριστοδουλίδου, και συνεχίζουν απτόητοι τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Μάλιστα, νωρίς το μεσημέρι, στα γραφεία του Έθνους υπήρξαν μικροσυμπλοκές μεταξύ της ομάδας περιφρούρησης της απεργίας και ορισμένων εργαζομένων που πήγαν να δουλέψουν κανονικά.
Η επανέκδοση του Έθνους και Έθνος της Κυριακής θα γίνει σε μηδενική βάση και όσοι επαναπροσληφθούν θα εργάζονται πλέον με διαφορετικές αμοιβές. Η απόφαση αυτή του Φώτη Μπόμπολα δημιουργεί μια σειρά από τεχνικά ζητήματα, κυρίως με ποιόν τρόπο θα διασφαλίσουν οι τράπεζες τα δάνεια που έχουν δώσει στην εταιρεία Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες φαίνεται ότι έχει βρεθεί ο τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα συγκεκριμένα ζητήματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως το πείραμα αυτό είναι προφανές ότι δρομολογεί τεράστιες εξελίξεις στην βιομηχανία των ελληνικών ΜΜΕ, ανατρέποντας πλήρως τις εργασιακές σχέσεις.

5 σχόλια:

  1. Ειναι μια ''ευκαιρια'' να δουν τα αφεντικα στη πραξη, τους πειραματισμους τους πανω στη πλατη οσων εργαζομενων θα θελησουν να..''συνεργαστούν'' (τι ωραιος ορος!) με τη νέα ιδιοκτησία και τους ..''νεους'' και πολυ ...ευελικτους εργασιακούς όρους! Με λιγα λογια θελουν να..ξεχασει ο κοσμος και οχταωρα, οπως και αλλα βασικα δικαιωματα! Απο την αρχη, ξανα, σαν να μην εγιναν...αγωνες!
    Τετοιες εταιρειες λειτουργουν σιγουρα σαν ''δοκιμαστικοι σωληνες'' και για το υπολοιπο συστημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίνει "οδηγίες" ο Μπόμπολας, έτσι θα είναι τα πράγματα για τους εργαζόμενος απο τωρα και έπειτα λεει.

    Θέλω να ελπίζω ότι λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θέλω να εκφράσω τίποτα κακοπροαίρετο, αλλά μπροστά σε αυτήν την απειλή θα συνειδητοποιήσουν μερικά στελεχοειδή της mainstream δημοσιογραφίας ότι η ταξική πάλη υπάρχει και τους παίρνει όλους μπάλα, όσο κι αν έκαναν τα κορόιδα τόσα χρόνια στο όνομα του πολιτικού και οικονομικού ρεαλισμού.

    Είναι κρίμα για τους ανθρώπους θα χάσουν τη δουλειά τους που την έχουν ανάγκη, αλλά δε μπορώ να μη μνημονεύω αιώνιες αντιπαραθέσεις με νέους της γενιάς των 600 που με περηφάνια ανέμιζαν τη δημοσιογραφική ταυτότητα που τους έδινε το Έθνος σαν μικροί Τσάμπερλεην που χαίρονται με τη δική τους Συμφωνία του Μονάχου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλεξ, το τρώνε και αυτοί το ταρακούνημα τους, το ζήτημα είναι ότι μπορει για να μην χάσουν τη θέση τους, αυτοί που βγαίνου στο γυαλί τουλάχιστον, να γίνουν ακόμα πιο υποτελείς και τσάτσοι. Μακάρι και να κάνω λάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο δικαστήριο προσέφυγε ο «ΠΗΓΑΣΟΣ»

    Παράνομη κρίθηκε η απεργία στον Ομιλο, με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης και συνδικαλίστριας Π. Χριστοδουλίδου

    Τον γνώριμο αντεργατικό δρόμο της προσφυγής στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχτεί η 48ωρη απεργία, που κήρυξε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους στα έντυπα του «ΠΗΓΑΣΟΥ», παράνομη, ακολούθησε η εργοδοσία, το αίτημα της οποίας έγινε δεκτό χτες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η απεργιακή κινητοποίηση, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, έγινε με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης δημοσιογράφου συνδικαλίστριας Πόπης Χριστοδουλίδου, εκλεγμένη στην ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ, με το ψηφοδέλτιο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, την περασμένη Παρασκευή.

    Στο μεταξύ, οι προσπάθειες της εργοδοσίας να τρομοκρατήσουν και να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους να μην απεργήσουν ξεκίνησαν με την ανακοίνωση της απεργίας την περασμένη Παρασκευή. Η εργοδοσία τούς κοινοποίησε επιστολή με την οποία χαρακτήριζε την κηρυχθείσα απεργία ...παράνομη.

    Χτες, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας (η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα), δεν κυκλοφόρησαν η οικονομική εφημερίδα «Ημερησία» και η αθλητική «Goal News», ενώ με απεργοσπαστικό μηχανισμό κυκλοφόρησε με θέματα «ψυγείου» το «Εθνος». Στο μεταξύ, από νωρίς τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις «περιφρουρώντας» την απεργία τους. Στο πλευρό των απεργών δημοσιογράφων βρέθηκαν και εργαζόμενοι από τον Τύπο και τα ΜΜΕ, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και σωματείων.

    Ο Φ. Μπόμπολας ...διέρρευσε ότι θα κλείσει το «Εθνος» και το «Εθνος της Κυριακής» και στη συνέχεια θα ανοίξει τα έντυπα με το μισό προσωπικό, θα βάλει «λουκέτο» στην «Ημερησία», η οποία θα κυκλοφορεί ηλεκτρονικά και με έντυπη μορφή μόνο Σάββατο, ενώ θα ενοικιάσει τον τίτλο του «Goal News».

    Να σημειωθεί ότι η εργοδοσία, χρησιμοποιώντας το αιτιολογικό ότι η Πόπη Χριστοδουλίδου είναι ...αντιπαραγωγική, προχώρησε στην απόλυσή της μετά από 24 χρόνια δουλειάς στην εφημερίδα «Εθνος». Στην πραγματικότητα η εργαζόμενη πάλευε μαζί με τους συναδέλφους της και στεκόταν εμπόδιο στα σχέδια της εργοδοσίας, που σε αυτή τη φάση είναι να περάσουν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας και για τη συνεπή αγωνιστική της δράση τιμωρήθηκε από την εργοδοσία, ώστε να τρομοκρατηθούν και να υποταχθούν οι άλλοι εργαζόμενοι στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...