15 Ιουν 2011

Απεργία, αλητεία και πολιτικές εξελίξεις


Η απεργία η σημερινή είχε κάτι διαφορετικό: το νιώθεις στην ατμόσφαιρα, το οσμίζεσαι, διαφορετικά από άλλη φορά. Στη Σαλονίκη η συγκέντρωση είχε πάνω κάτω 10.000 κόσμο, σχεδόν στα επίπεδα της πρωτομαγιάς. Η πορεία συνεκτική και με ένα χαρακτηριστικό καινούριο που το βρήκα πολύ ενδιαφέρον από αγωνιστικής απόψεως: στον κύριο όγκο της δεν υπήρχε ντουντούκα με συνθήματα, ωστόσο το ρόλο του “συνθηματολόγου” παίζαν διάφοροι συναγωνιστές και πολύς κόσμος επαναλάμβανε ορμώμενος μόνο από την προσωπική του οργή (κι εγώ μέσα σ' αυτούς). Η συγκέντρωση και η πορεία είχε κάτι πιο ειλικρινές και λιγότερο επιτηδευμένο. Φάτσες που είχαν αμφιβολίες μέχρι τώρα, σήμερα τους έβλεπες δίπλα, διστακτικούς παλιότερα, σήμερα τους έβλεπες περισσότερο αποφασισμένους κι από σένα, διερευνητικά βλέμματα παλιότερα, σήμερα τους έβλεπες να νιώθουν εμπιστοσύνη.

Οι εναλασσόμενες βροχές δεν πτόησαν κανέναν, άλλο ένα στοιχείο ότι ο κόσμος είναι λιγότερο ντελικάτος πια, λιγότερο μυγιάγγιχτος. Αυτοί που κατεβαίνουν τώρα, εκτός από περισσότεροι, που είναι ποσοτικό στοιχείο, είναι και πιο αποφασισμένοι, ποιοτικό στοιχείο. Ακούσαμε περιπτώσεις αδιανόητης απεργοσπασίας, χώροι που παλιότερα έδειχναν να κάνουν βήματα αγωνιστικά, αλλά κάτω απ' την πίεση των εργοδοτών κατέθεσαν τα όπλα. Δεν θα πούμε ποιοι χώροι, πρώτον γιατί τους καταλαβαίνουμε και δεύτερον γιατί το απεργιακό πλήθος τους σκέπασε.
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ογκωδέστατη κατ' αναλογίαν, μπορούν να μας ενημερώσουν οι συναγωνιστές.
Τα πάντα όμως στην Αθήνα σκεπάστηκαν από τον δημοσιογραφικό θόρυβο των “μπάχαλων”, λίγων σε αριθμό. Έγιναν εκτεταμένα επεισόδια στο Σύνταγμα στις πολυπληθείς συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων οι οποίοι, λόγω του ετερόκλητου πλήθους, της έλλειψης συνοχής και του χαλαρού, αμεσοδημοκρατικού στιλ, δεν μπορούν αντικειμενικά να περιφρουρήσουν τις συγκεντρώσεις τους επειδή τα “μπάχαλα” (διάβαζε: βαλτοί απ' την ασφάλεια) προκαλούν τις αναταραχές. Ο γνωστός αλητήριος, συστημικός μέντορας της πλάκας, μασκαρεμένο φασιστοειδές, υπαλληλίσκος του Αλαφούζου και αντικομμουνιστής γκαιμπελίσκος Πάσχος Μανδραβέλης, δήλωσε στον εμετικό Σκάι ότι “τόσες μέρες γινόντουσαν ειρηνικές διαδηλώσεις [σημ.γλομπινγκ: γι' αυτό και τους λιβάνιζαν] τώρα που μπήκε η αριστερά, έγιναν τα επεισόδια”. Προφανώς όλοι στην “αριστερά” δεν έχουμε την ίδια πολιτική ταυτότητα από άποψη αρχών, ωστόσο ο γελοίος κοντυλοφόρος είναι προφανές ότι χρησιμοποιεί την οργανωμένη κρατική προβοκάτσια που και οι πέτρες ξέρουν ποιος την οργανώνει, να τα ρίξει στην “αριστερά” και ασφαλώς μέσα σ' αυτήν κυρίως συμπεριλαμβάνει το ΚΚΕ, θέλοντας να αποσπάσει την προσοχή από την ανερχόμενη εκλογική δυναμική του ΚΚΕ (που ποσοτικά μπορεί να εξαχθεί ως συμπέρασμα από τις συμπαγέστατες πορείες του ΠΑΜΕ πέρα απ τις ύποπτες δημοσκοπήσεις) κάτι που ασφαλώς το ξέρει η Αλέκα, δηλαδή η κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ η οποία καλεί τον πρωθυπουργό, αν του βαστάει να πάει σε εκλογές.
Επιπλέον, βγήκαν οι Βελόπουλοι και οι Βορίδηδες και “κατήγγειλαν” κι αυτοί με τη σειρά τους στο mega ότι "το σύστημα έχει αμορτισέρ", "οι σωστοί αναρχικοί (!!!) δεν χτυπούν ανθρώπους" και τέτοια. Πολύ ύποπτες δηλώσεις, στάχτη στα μάτια από ένα κόμμα που είναι μέχρι στιγμής δεξί χέρι του ΠΑΣΟΚ.
Οι πολιτικές εξελίξεις εν μέσω στημένων επεισοδίων, υπό το πρίσμα της συνάντησης του Γιωργάκη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι ότι προσπαθεί να πάει είτε σε έναν ευρύ ανασχηματισμό, είτε σε ένα κυβερνητικό σχήμα κοινής αποδοχής από τα αστικά κόμματα, πάντα υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας για “συναίνεση”, σενάριο που παίζει πολύ τις τελευταίες ώρες. Το σκηνικό στήνονταν επιμελώς τους τελευταίους μήνες και εδώ, πρέπει να δούμε τελικά το ρόλο που έπαιξε το παιχνιδάκι με τους αγανακτισμένους: ανοιχτές, ακομμάτιστες συγκεντρώσεις, επιρρεπείς σε μπάχαλα και ασφαλίτες, προκειμένου να εντείνουν τα μέτρα καταστολής, να προκαλέσουν σύγχιση στους πάντες, να εκθρέψουν φασιστικές/εθνικιστικές αντιλήψεις, να συκοφαντήσουν την αριστερά και το ΚΚΕ ειδικότερα, μιας και δεν μπόρεσαν τόσα χρόνια να μας βάλουν στο χέρι και να μας αλώσουν. Το ίδιο σκηνικό ζήσαμε και το Δεκέμβρη του 2008, που βαλτοί, πληρωμένοι ταραξίες επιτέθηκαν στα γραφεία του ΚΚΕ στη Σαλονίκη, βγαίνοντας μέσα από τα σπλάχνα των “μαζικών” συγκεντρώσεων οργής τότε.
Τι συμπέρασμα βγαίνει απ' όλ' αυτά;
Η οργή του πλήθους έρχεται. Το σύστημα θα τη στρέψει κατα δικαίων και αδίκων, αλλά κανείς να μην μπορέσει να την κουμαντάρει, να τη στρέψει πολιτικά προς το ίδιο το σύστημα. Πάμε ολοταχώς για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με προσωπικότητες κοινής αποδοχής (κάτι μου λέει για κάτι γελοίους μέντορες που φέρουν και τον τίτλο του “Σερ” - που επίσης φέρουν και ονόματα που συνδέθηκαν με τη χούντα). Αρχίζει και εκπληρώνεται το 2ο κριτήριο του Λένιν περί “πολιτικής αστάθειας”, που οι “κάτω δεν θέλουν, και οι πάνω δεν μπορούν”. Αλλά ας είμαστε υπομονετικοί ακόμα, από ανθρώπους που εκτιμούν σωστότερα τις συγκυρίες απ' ότι εμείς.
Εμείς καλούμε όλους όσους μας διαβάζουν, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν μαζί μας και τις θέσεις του ΚΚΕ, να ακούσουν το κάλεσμα του ΚΚΕ αντικειμενικά και ψύχραιμα. Το σύστημα δείχνει σημάδια κόπωσης. Έχουμε όλοι συμφέρον να βασιστούμε στην πολιτική και αγωνιστική πείρα του ΚΚΕ και των κομμουνιστών. Οι μέρες από δω και μπρος θα' χουν πολύ ενδιαφέρον.

45 σχόλια:

  1. Ο λαος έχει μια ευκαιρία να καταλάβει σήμερα πολλά πράγματα. Πραγματικά συγκυνιτηκές εξελίξεις σε όλη την Έλλαδα, στο Σύνταγμα παρά τις συνεχείς προβοκάτσιες δεν κάνουν πίσω και τώρα δείχνουν να έχουν πάλι τον έλεγχο.

    ΛΑΕ ΚΑΝΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ, ΙΣΧΥΡΟ ΛΑΙΚΟ/ΕΡΓΑΤΙΚΟ
    ΚΙΝΗΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφέρει το λαϊκό κίνημα να προκύψει συγκυβέρνηση τώρα παρά μετά τις εκλογές.Γιατί οι συσχετισμοί δείχνουν πως αν γινόντουσαν σε λίγο καιρό ναι μεν το Κ.Κ.Ε θα διπλασίαζε σχεδόν την δύναμη του, αλλά ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ με ψαλιδισμένες δυνάμεις θα συνεργαζόντουσαν και θα είχαν λαϊκή εντολή για 4 χρόνια.Αν γίνει τώρα η συγκυβέρνηση, πέφτουν οι μάσκες και πλέον ο λαός θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 2 πολιτικές.Και το Κ.Κ.Ε δεν θα μείνει στο 12-15 % αλλά θα αποκτήσει άλλη δυναμική.Μην ξεχνάμε πως το Κ.Κ.Ε θα είναι ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ σε περίπτωση συγκυβέρνησης τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο μπογιοπουλος τωρα στον σκαι ταίζει σκατά τον προτοσαλτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναγκάζονται στο mega και διαβάζουν ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΚΕ, που τονίζει τις μεγαλειώδεις πορείες του ΠΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η σελίδα του ΚΚΕ δεν μου ανοίγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ μεγάλη η πορεία του ΠΑΜΕ και στην Πάτρα. Θεωρώ όμως πως οι εξελίξεις τρέχουν και μας πιέζουν να ασχοληθούμε με αυτές.

    Στο Αντινιουζ εχει ξεκινήσει η γαλάζια προπαγάνδα υπερ της συγκυβέρνησης ώστε να συγκρατήσουν το κοπάδι, το οποίο τάιζαν τόσο καιρό με την αντιμνημονιακή τάχα μου στάση. Μου σβήνουν τα σχόλια μετα απο δευτερόλεπτα μιλάμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τσούζειειειειειειε ....

    http://www.youtube.com/watch?v=TprIidxWums&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Antinews σχόλια γιοκ! Δεν πειράζει, θα ξεσκιστούμε σε αναδημοσιεύσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγω πρόλαβα και εκανα ζήλεια σας:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάντα σε επαναστατική ετοιμότητα ο poe :)) εμένα με πιάσαν στον ύπνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητοί συναγωνιστές,
    Το κυριότερο χαρακτηριστικό της πολιτικής κατάστασης στη χώρα μας είναι η πλέρια κυριαρχία της αστικής τάξης. Με άλλα λόγια υπάρχει μια και μοναδική εξουσία: Η εξουσία της αστικής τάξης και των πολιτικών εκπροσώπων αυτής.

    Μεχρι σήμερα δεν έχουν γεννηθεί φύτρα εργατικής εξουσίας (ή λαϊκής εξουσίας αν θέλετε). Χωρίς σοβιετ εργατών, χωρίς λαογέννητους θεσμούς όπου το ΚΚΕ θα μπορούσε να έχει πρωτοπόρα δράση δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα που θα μπορούσε να αντικαταστήσει ακόμα και μια τρικλίζουσα αστική εξουσία.

    (δες για παραδειγμα: Ν.Λενιν «τα καθήκοντα του προλεταριάτου στην επανάσταση μας» (10 απρίλη 1917)).

    ΥΓ. Η πορεία στην Πάτρα ήταν μεγάλη (ευτυχώς όχι μια συγκέντρωση μόνον της ΚΝΕ) αλλά από τις μικρότερες απεργιακές του τελευταίου έτους.

    Dr.SDP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στην Αθήνα ήταν όντως πολύ μεγάλη η πορεία του ΠΑΜΕ και πολύ θετικό το ότι παρέμεινε στην πλατεία. Πάντως πιστεύω πως η συγκέντρωση για την απεργία της 5/5/2010 ήταν ανεπανάληπτη σε όγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Dr DSP. Βεβαίως και σωστά κάνεις και το επισημαίνεις. Τώρα λοιπόν ευθύνη των κομμουνιστών είναι να κατευθύνουν τον κόσμο, να μάθει να οργανώνεται για εκπληρωθεί και το κριτήριο του βαθμού οργάνωσης των μαζών. Είμαστε πίσω, αλλά έχουμε προσφορότερο έδαφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 16/6 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 7:30 μμ
    ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
    ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

    http://kke4ever.blogspot.com/2011/06/166-730.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 16/6 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 7:00 μμ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για την Αθήνα
    Δείτε ΤΟ βίντεο στον ΦΑΡΟ

    http://faros.wordpress.com/2011/06/15/o-laos-milise/#comments


    Φιλήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φιλήμων, προσπάθησα να το ανεβάσω και δεν μου το βγάζει ως βιντεο αλλα ως λινκ, κάτι δεν κάνω καλα μάλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ΡΟΕ
    Όχι, σωστά τα κάνεις. Αλλά κάτι άλλο συμβαίνει (;).
    Πήγαινε και δες το στον Φάρο. Αν μπορείς ανέβασέ το κι εσύ.
    Μου κάνει εντύπωση που και το sibilla
    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/06/blog-post_5466.html
    το σχολιάζει ως συγκλονιστικό ! Το έχει και ο TASOS –τώρα και ο Αλλού ΦΜ….

    Φιλήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Manny ειναι κατα της βιας γενικα και νιωθει συμπονια για ολα τα ανθρωπινα πλασματα, αλλα ενα μερος του πολυ θα ηθελε να δει τον Πασχο να αρπαζει μερικες φαπες

    γενικα σημερα ειδα τιβι μετα απο παρα πολυ καιρο και βλεποντας να εναλασσονται οι εκπροσωποι πασοκ και νδ στα παραθυρα με επιασαν τα διαολια μου (ενταξει ειχε και μερικος απο το λαος και το δυαρι πως κανεις ετσι Manny)
    επισης να πω οτι ειναι η πρωτη φορα που βλεπω σε τηλεοπτικο σταθμο τη λεζαντα "προβοκατσια των κουκουλοφορων" με τον δημοσιογραφο (νομιζω Αλτερ) να υπονοει πραγματα περι οργανωμενων καταστασεων (ΧΩΡΙΣ φυσικα να το λεει ξεκαθαρα)και με επιασε το παραπονο..
    ρε αλητες τωρα τα λετε? Τωρα που σφιγγουν οι πωποι? Επισης αρκετες τηλεπερσονες (των οποιων τα ονοματα ο Manny δεν γνωριζει) φαινοταν οτι βρισκονται σε συγχιση! (να και κατι ευχαριστο) και σπευσαν να καταδικασουν τις μαπες που εφαγε ο Τελλογλου (φοβουνται οτι θα ερθει και η σειρα τους)
    Ενας μαλιστα δηλωσε το εξης εκπληκτικο (ναι Τατιανα εβλεπα, σταυρωστε με ειχε την καλυτερη εικονα) ολοι οπως και αυτος που εχουν υψηλα εισοδηματα (ειπε οτι βγαζει πανω απο 100.000 Ε το χρονο ο τηλεφελος) να δεχτουν να φορολογηθουν με 10% (ειδες ανοιχτοχερης) γιατι λεει αν γυρω τους ο κοσμος πειναει δεν θα μπορουν αυτοι να απολαυσουν τον πλουτο τους (αυτες ακριβως τις λεξεις χρησιμοποιησε)..στη συνεχεια καταχειροκροτηθηκε απο τους παρευρισκομενους μαϊντανους και λοιπους αργομισθους ασπονδυλους παρισταμενους (οχι ο Manny δεν ειναι καθολου εξοργισμενος)..
    Καποιος αλλος ανεξαρτητος νεοδημοκρατης ντορικος βουλευτης επανελαβε αυτο-το οποιο ειχε πει και ο Αδωνις πριν καποιους μηνες- οτι δλδ πρεπει τα αστικα κομματα να βρεθουν και να συζητησουν, να τα βρουν βρε αδερφε..
    ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ σκαψτε το λακκο σας
    ακομα και ο πιο παραπλανημενος (διαβαζε ανοητος) και ο πιο κακοπιστος πολιτης αυτης της χωρας μετα απο αυτο θα σας εχει παρει χαμπαρι

    Sorry για την πολυλογια, αλλα τα σχολια στο γλομπινγκ λειτουργουν θεραπευτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. «Πάμε ολοταχώς για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με προσωπικότητες κοινής αποδοχής κ.λπ.»

    Συγκυβέρνηση με περικεφαλαία (άντε μην πω τίποτε άλλο, που είμαι και ευγενής).
    Είναι που …..αντιστεκότανε ο συγκάτοικος, το αρχιεξαπτέρυγο :- )

    Φιλήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://tasosnastos.blogspot.com/2011/06/blog-post_1644.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι κάτω δεν θέλουν, οι πάνω δεν μπορούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θέλω να μου επιτρέψεις, αγαπητέ Tolis, να διαφωνήσω πλήρως ως προς το πρώτο σκέλος του αποφθέγματος ...

    Οι κάτω δεν είναι έτοιμοι ακόμα ... Αυτό είναι το σωστό !
    Όμως, κάποιοι, παλεύουμε νύχτα μέρα, οι σημερινές μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 67 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, έδειξαν ότι αυτός ο Αγώνας πιάνει τόπο και σύντομα "οι από κάτων θα είναι έτοιμοι" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. To ΒΒC ειπε για 200.000 στην πορεια του ΠΑΜΕ εχουμε εκτιμησεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μην ρίχνετε νερό στο μύλο της πατριωτικής δεξιας - aka antinews - και στους ρουφιάνους!
    (τρίζουν τα κόκκαλα του Παπουτσάκη)
    Θα μου πεις και που να σχολιάσω? Στο tvxs? Θα σε φάει το μαύρο ... τρόλι

    spiral architect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φιλήμωνα, λες να δούμε να βάζουν πρωθυπουργό τον ... "Σπίθα" ;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πρακτικα νομιζω το ενα σκελος με το αλλο εχουν μια διαλεκτικη σχεση.Σιγουρα ολοι ξερουν οτι ειτε ειναι παπανδρεου ειτε σαμαρας ειτε οποια αλλη σημαχια αυτων δεν θα καλυτερευσει τα πραγματα και αυτο ειναι μια αρχη.Σιγουρα θα σημφωνησω οτι ο κοσμος δεν ειναι πολτικικα ωριμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ΦΑΡΟΣ

    Όχι, ο Κρατζαφύρερ είπε …..Κ. Στεφανόπουλος…..
    «Πολύ ωραία πρόταση», σχολίασε ο Χ΄΄νικολάου….
    Φιλήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και τι δεν θα εδινα να δω τον κουβελη πρωθυπουργο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 16/6/2011, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΣΤΙΣ 20.00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μεχρι και ο sir ... Markezinis ακούστηκε!
    (εγώ θέλω τον sir Mick Jagger

    Oτι μαλακία θες ακους, απότοκη της σήψης του συστήματος!

    spiral architect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σωστό και το άρθρο και τα σχόλια.
    Στην ειδησεογραφία των media αυτή τη στιγμή αποτυπώνεται πλέον ολοφάνερα η εικόνα των αδιεξόδων της συγκεκριμένης πολιτικής, κατά συνέπεια και του ίδιου του κεφαλαίου.
    Αρχίζει να φαίνεται καθαρότερα στον καθένα ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.

    Α.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο καρατζαφύρερ πρότεινε Στεφανοπουλο για πρωθυπουργο, σε λίγο θα ξεθάψουν και τον Ανδρεα χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γιουρια συντροφια μου να τους πατησουμε ολοι στις εκδηλωσεις του Κομματος να ενισχυθει η παλη να ωριμασει η σκεψη της επαναστασης!Εμεις εδω στην Πετρουπολη εχουμε συγκεντρωση στις 21 Ιουνιου και μιλαει η σ.Αλεκα!Ζουμε μεγαλες στιγμες στη χωρα και πρεπει ως κομμουνιστες να σταθουμε στο υψος των περιστασεων.
    Οσο για τους γνωστους Μανδραβεληδες τους ποναει που το υπαρχει το ΚΚΕ και θα τους πονεσει ακομα περισσοτερο αμα το δουν να αυξανεται και να πληθηνεται.
    Θα συμφωνησω απολυτα με τον red star και ευχομαι να γινει τωρα κυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μεσα στην αναμπουμπουλα να ειμαστε και αξιωματικη αντιπολιτευση σε επερχομενες εκλογες (ετσι θα μας δωσουν και παραπανω σημασια )αλλα και να ξεσκεπαστουν.Αν γινει συγκυβερνηση μετα τις εκλογες τα πραγματα θα κοπασουν η φουρτουνα θα περασει και ολοι θα μπουν στα καβουκια τους περιμενοντας(τωρα τι δεν ξερω)...
    Το ΚΚΕ πρεπει να φανει μα και να ειναι μπροσταρης των αγωνων!!!

    ΟΛΟΙ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Την κατσαμε: Ο ΓΑΠ κανει ανασχηματισμό!
    (και κλάαααμα το Αντωνάκι)

    Ετοιμαστήτε για κυβέρνηση τεχνοκρατών με Παπαδήμους κλπ κάγκουρες της καπιταλιστικής αναδιαρθρωσης.

    Ντου απο παντού, δουλειά συντρόφια!

    spiral architect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Στα τερτίπια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ η Αλέκα καλεί για εκλογές τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τελικα δεν κάψανε σήμερα τη Νουδούλα, την κρατάν για το μέλλον και πάνε για την κυβέρνηση τεχνοκρατών...

    μας το χε πει το παραμύθι ο Δρούτσας πριν 2-3 βδομάδες...

    Εμείς θα μαστε στους δρόμους πάντως δεν μας χώνουν στο μαντρί, ας μας ακολουθήσουν και άλλοι, θα κάνουμε το παν για αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πω ρε πο*** δεν πεσαν τελικα οι μασκες ακομα ουτε γιναμε αξιωματικη αντιπολιτευση?!?Τελος παντων ελπιζω να κανουν συγκυβερνηση πριν απο εκλογες.
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. βιντεάκι από την σημερινή πορεία http://www.youtube.com/watch?v=4Wx8nRsTKto&feature=player_embedded

    Σήμερα έδειξε πόσο σκάκι είναι η πολιτική. Οι άλλοι πάιζουν επιθετικά αλλά μάλλον κάνουν και mind games τώρα πόσο θα τους βγουν δεν ξέρω-και εμείς πρέπει να παίξουμε το ρόλο μας. ίσως η όλη ιστορία να είναι το κλασικό, θα κάνω κάτι παραπάνω και μετά να λες πάλι καλά. Δικαιολογείται αλλιώς η σταση τους σήμερα;
    Τώρα για τον ΓΑΠ, δεν μπορείς να ξέρεις, εδώ γράφτηκε ότι πιέστηκε από το οικογενειακό του περιβάλλον να μην παραιτηθεί (μάλλον η μάνα του). Αν όντως ισχύει τι να πω;

    Το πιθανότερο πάντως είναι να πρόκειται για ελιγμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μάλλον ο Σαμαράς δεν θέλει να χρεωθεί την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ε ναι δεν είναι και τόσο βλάκας. Αλλά αν χρειαστεί θα το κάνει και αυτός και ο ΓΑΠ. Πολύ πιθανόν πια να πάμε σε εκλογές κάτι που απαιτούμε πια καθαρά. Πολύ πιθανόν οι τεχνοκράτες να είναι για να περάσουν το μεσοπρόθεσμο... για να δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Η στόχευση είναι, να ψηφιστούν ΟΛΑ (μεσοπρόθεσμο, μνημόνιο 2 κλπ.) και ΜΕΤΑ να πάμε σε εκλογές, με τον λαό δηλαδή στη γωνία και έχοντας τετελεσμένα γεγονότα να κρίνει !
    Δηλαδή, να έχει να διαλέξει, απλά και μόνο τον ... νεκροθάφτη του !

    Γι αυτό και το ΚΚΕ, ξεκινάει από αύριο (από σήμερα 15/6 το ξεκίνησε, απλά από αύριο κλιμακώνεται), πλατιά ανοιχτή ενημέρωση του κόσμου, σε όλη την Ελλάδα, κάτι ως εκλογική δουλειά διαρκείας !

    Καλό Αγώνα Σύντροφοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ανακοίνωση του γραφείου τύπου για δηλώσεις παπανδρέου

    "Το ΚΚΕ, με τη συγκέντρωσή του αύριο στις 19:30 στην Ομόνοια και σε άλλες πόλεις, θα δώσει την απάντησή του στα παιχνίδια και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και της ΝΔ που στόχο έχουν να παγιδεύσουν το λαό και να τον υποτάξουν στη βάρβαρη πολιτική υπέρ του κεφαλαίου. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Εγω παλι αλλιως το εχω σχηματοποιησει στο μυαλο μου αυτο που εγινε χτες:

    Τον Προβοπουλο (ή οποιον αλλο αστο τις επιλογης σας) με το αριστερο του χερι -το σοσιαλιστικο- να τραβαει το αυτακι του ΓΑΠ και με το δεξι -των δημοκρατικων δυναμεων- το αυτακι του Σαμαρα γιατι ειναι απερισκεπτοι και παραλιγο να τα κανουν κ@λ@ και να καψουν την κυβερνηση εθνικης ενοτητας (και τα κομματα τους) μια ωρα αρχυτερα
    Δεν σας κρυβω οτι απαγοητευτηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...