16 Ιουν 2011

Γιατί δεν είναι και οι τρακόσοι το ίδιο


Χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ, χωρίς τουπέ και βουλευτικές ασυλίες, κατέβηκαν με δικό τους πανώ στη πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Κι εδώ θα ξαναπούμε για χιλιοστή φορά, γιατί οι κομμουνιστές βουλευτές δεν είναι το ίδιο με τους άλλους:

  • Οι βουλευτές που εκλέγονται στο κοινοβούλιο απ'το ΚΚΕ, βρίσκονται υπό την καθοδήγηση της κεντρικής επιτροπής, υπό τον έλεγχό της, και όποτε κρίνει η κεντρική επιτροπή μπορεί να τους ανακαλέσει και να τους βάλει σε άλλο πόσο, όπου κρίνει ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ο καθένας.
  • Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, δεν μοιράζουν φυλλάδια με καλοφτιαγμένες φωτογραφίες στο photoshop, δεν γεμίζουν τους δρόμους με φείγ-βολάν και γελοιότητες του στιλ “ο δικός σας άνθρωπος” και τέτοια. Δεν νοικιάζουν εκλογικά κέντρα, δεν γεμίζουν τον τόπο με αφίσες προσωπικές, δεν ξοδεύουν ολόκληρες περιουσίες για να επενδύσουν σε βουλευτιλίκι, όπως κάνουν στα άλλα κόμματα.Το οποιοδήποτε αξίωμα κατέχει ένας κομμουνιστής δεν το προσωποποιεί, το χρησιμοποιεί σαν όπλο για το κίνημα.
  • Η βουλευτική αποζημίωση που παίρνουν, είναι στη διάθεση του κόμματος που τη διαχειρίζεται. Ο βουλευτής απ' αυτά τα λεφτά, παίρνει το μισθό που θα έπαιρνε και στην κανονική του δουλειά αν δεν ήταν βουλευτής. Π.χ κάποιος που είναι εκπαιδευτικός παίρνει το μισθό που έπαιρνε αν ήταν κανονικά διορισμένος με τα ανάλογα χρόνια υπηρεσίας. Τα λεφτά αυτά το ΚΚΕ τα αξιοποιεί σε όφελος του κινήματος, κανένας δεν τα βάζει στη τσέπη του.
  • Το ΚΚΕ επανειλημμένα με προτάσεις νόμου στη βουλή ζητά μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, κάτι που αποσιωπάται επιμελώς απ' τα κανάλια και τις εφημερίδες.
  • Οι βουλευτές του ΚΚΕ γνωρίζουν ότι το βουλευτιλίκι είναι απλά ένα μετερίζι αγώνα, σημαντικότατο μεν, αλλά όχι αυτοσκοπός. Το βήμα της βουλής το αξιοποιεί το ΚΚΕ, όχι επειδή του αρέσει η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία αλλά επειδή είναι αναγκαίος και ο πολιτικός αγώνας για την εργατική τάξη και την οργάνωσή της, το κόμμα της.
  • Οι κομμουνιστές γνωρίζουν ότι ο πραγματικός αγώνας δίνεται στους χώρους δουλειάς και τη γειτονιά. Δεν περιμένουν να έρθει ο βουλευτής, να ανταλλάξει χειραψίες και χαμόγελα και να κάνει public relations. Το κόμμα σε κάθε χώρο εκπροσωπείται από το κάθε μέλος που μεταφέρει τις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ. Κι ο βουλευτής δεν κάνει κάτι διαφορετικό απ' ότι το απλό μέλος. Αξιοποιεί τα όποια προνόμια του παρέχει το σύστημα υπέρ του κινήματος.
Δεν πρέπει λοιπόν να υπάρχει καμμία αμφιβολία σε κανέναν, ότι το βουλευτιλίκι για το ΚΚΕ δεν είναι ούτε αυτοσκοπός, ούτε πανάκεια. Το ΚΚΕ πάλεψε χρόνια για να μπορέσει να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης μέσα στο κοινοβούλιο και τα κατάφερε. Οι γελοίες κατηγορίες ότι “υπηρετεί το σύστημα” και ότι είναι “μέρος του προβλήματος” είναι οι ζηλοφθονίες των αλεπούδων που όσα δεν φτάνουν τα κάνουν κρεμαστάρια, είναι κραυγές υπερεπαναστατών της καφετέριας που δεν δούλεψαν καμμιά φορά στη ζωή τους, εξυπνάκηδων που το παίζουν αγωνισταράδες αλλά στη δουλειά τους είναι “yes master”.
Δεν είναι και οι τρακόσοι το ίδιο. Κάποιοι απ' αυτούς είναι μαζί μας στους δρόμους.

29 σχόλια:

  1. Εννοειται πως δεν ειναι το ιδιο.Αυτο φαινεται καθαρα και απο το οτι δινουν την βουλευτικη αποζημιωση στο κομμα,και ζουνε με εναν απλο μισθο οπως ο λαος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον Σοσιαλισμό, ο εκλεγμένος αντιπρόσωπος του λαού στα όργανα της λαϊκής εξουσίας, ΔΕΝ έχει το πραμικρό όφελος από αυτήν την συμμετοχή του.
    (από το Πρόγραμμα του ΚΚΕ, αλλά και σε κάθε ευκαιρία διατυπωμένη Θέση).

    Αυτό ακριβώς, γίνεται πράξη και στις συνθήκες καπιταλιστικής κοινωνίας.

    Προφανώς δεν είναι ίδιοι οι 300 !
    Ειδικά, όμως, οι βουλευτές του ΚΚΕ, είναι ΚΑΙ στην άλλη όχθη !
    Παλεύουν για τα συμφέροντα της εργατιάς μακρυά από εξαρτήσεις από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τα τσιράκια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ... και είναι το μόνο κόμμα μέσω του οποίου μπορεί εργάτης να εκλεγεί βουλευτής, μια και δεν υπάρχει προσωπική αλλά κομματική (με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό επίπεδο) εκλογική καμπάνια. Ισως αυτό να είναι και το σημαντικότερο όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παπανδρέου και Σαμαράς αποφάσισαν μέσω τηλεδιάσκεψης να μιλήσουν στον Τσακ Νόρις και να τον παρακαλέσουν να σώσει τη χώρα.

    Όμως την πάτησαν γιατί το τηλέφωνο του Τσακ Νορις δεν «χτυπάει» γιατί φοβάται…


    http://topontiki.gr/article/18273

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτο που ειπε ο trash πραγματικα ηταν πολυ χρησιμο
    και καλη πληροφορια,μπραβο που το επεσημανες.
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε λίγο θα τους λυπηθούμε κι όλας...
    ναι δεν είναι όλοι ίδιοι αλλά αφού είναι αγνοί και θέλουν το καλό του λαού γιατί τότε αφού ο λαός τους λέει να φύγουν και ζητάει μια νέα δημοκρατία χωρίς βουλευτές γιατί δεν φεύγουν πρώτοι πρώτοι να δείξουν το καλό παράδειγμα; Γιατί οι βουλευτές του ΚΚΕ κυκλοφορούν με τα Lexus τζιπ; Γιατί δεν σέβονται τα λεφτά του κράτους; Αφού δεν πέρνουν τους μισθούς του βουλευτή γιατι τα δείνουν στο κόμμα και όχι σε φιλανθρωπικές οργανώσεις να ταϊζουν άνεργους αλλά για να έχουν το 902, το ριζοσπάστη κ.α. Γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και το ΠΑΜΕ μας γεμίζουν με παράνομες αφισοκολίσεις; (ναι το κάνουν και οι άλλοι... αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία...) Γιατί το ΚΚΕ λοιπόν που νιάζεται για το καλό του λαού εδώ και ένα χρόνο δεν έχει κάνει μύνηση κατά του πρωθυπουργού, του κ. Παπακωνσταντίνου και άλλων για το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση; Γιατι το ΚΚΕ δεν ζητάει τη κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας που ζητάει σχεδόν όλος ο λαός; Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει διαφάνεια στα οικονομικά του κόμματος και των επιχειρησεών του; Ναι το ΚΚΕ έχει πει πολλά σωστά... και ναι υπάρχουν πολλοί αγωνιστές που ψηφίζουν ΚΚΕ... αλλα αυτό δεν δίνει αξία σε ένα απρόσωπο κόμμα αλλά στους ίδιους τους αγωνιστές... δεν είναι αγωνιστές του ΚΚΕ, είναι απλά αγωνιστές που ψηφίζουν ΚΚΕ. Εχει μεγάλη διαφορά! Ξυπνήστε, αν θέλετε να συνεχίσετε να μην είστε ίδιοι τότε παρετηθήτε τώρα απο τη βουλή και από τα κόμματα, διαλύστε τα να φτιάξουμε μια νέα δημοκρατία! Αν όντως νιάζεστε για το λαό, για μια φορά σταματήστε να μηλάτε και ακούστε τον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε κριτή των πάντων:
    Τα ερωτήματά σου είναι τόσο αφελή και παιδαριώδη που θά λεγε κανείς ότι είσαι η Αλίκη στη χώρα των καπιταλιστικών θαυμάτων. Ο καπιταλισμός θα πέσει με μούντζες, κατσαρόλες, μηνύσεις (ούτε σωστά δεν ξέρεις να το γράψεις, φαντάζομαι θα είσαι κι εσύ απ' αυτούς που κόπτονται για το έθνος, κουνάς ελληνικές σημαίες αλλά ούτε στοιχειώδη ελληνικά δεν ξέρεις να γράφεις) και με χρηματοδότηση φιλανθρωπικών οργανώσεων.
    Συμβουλή πρώτη: μάθε σωστά ελληνικά
    Συμβουλή δεύτερη: ξύπνα από τον ψευτοεπαναστατικό σου λήθαργο
    Συμβουλή τρίτη: όταν ακούγαμε εμείς τον λαό εσύ έλεγες "πρώτα να κατέβουν όλοι στο δρόμο και μετά θα κατέβω κι εγώ"
    Φιλάκια, όνειρα γλυκά και τσίμπλα μια οκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ανώνυμος 16 Ιουνίου 2011 11:10 μ.μ. …

    ”σταματήστε να ΜΗλάτε…”
    «ΜΙλα μου για ΜΗλα» –να πώς θα θυμάσαι τη διαφορά.

    Φιλήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειπε κανεις οτι εδω ειναι ιδρυμα και κουραρουμε? Νομιζω ψυχολογους δεν εχει το γλομπινγκ στο δυναμικο του, αυτα στο γκρουπ θεραπυ των πλατεϊστας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαφωνώ στα πάντα με τον ανώνυμο, όμως διαφωνω σε ενα απο αυτά που του προσάπτετε, στην ορθογραφία. Όχι επειδη είμαι ανορθόγραφος και εγω, δεν το λεω για αυτό, αλλά το να λέμε κάποιο ανορθόγραφο, δεν ειναι σοβαρό αντεπιχείρημα, να κρίνουμε την ουσία αυτών που λέει, γιατί ξέρω πολλούς ανορθόγραφους, που δεν λενε μαλακίες. Και επίσης ξέρω πολλούς ανορθογραφους, που είναι και σύντροφοι.

    Κατα τα άλλα ανώνυμε, πραγματικά μιλάμε για παρωξυσμό ανοησίας και παπαγαλισματός, αυτα που σου είπε ο Αλεξ(πλην της ορθογραφίας) καλύπτουν και εμένα.

    Αντε τα λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κόκκινοςδρόνοςΠαρ Ιουν 17, 03:35:00 π.μ. EEST

    μια προσπάθεια απάντησης στον παραπάνω ανώνυμο φίλο.

    1."αφού ο λαός τους λέει να φύγουν και ζητάει μια νέα δημοκρατία χωρίς βουλευτές γιατί δεν φεύγουν πρώτοι πρώτοι να δείξουν το καλό παράδειγμα;"

    Νέα δημοκρατία; Θολό, γενικόλογο και στην ουσία κενό. Αντίθετα αυτό που μπορεί αντικειμενικά να υπάρξει (και λέμε αντικειμενικά γιατί υπάρχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για την ύπαρξή του) είναι οι θεσμοί της λαϊκής εξουσίας: η οργάνωση της εξουσίας να γίνεται από τα κάτω, στους τόπους δουλειάς (εργοστάσια, μαγαζιά, πανεπιστήμια για τους φοιτητές κλπ.) και να φτάνει ως την κεντρική διοίκηση του κράτους μέσω ενός κλιμακωτά οργανωμένου διοικητικού μηχανισμού. Αυτή η δομή θα εξασφαλίσει την άμεση συμμετοχή στην διοίκηση του κράτους για όλους και θα ελέγχει τα πρόσωπα που θα είναι αιρετά και άμεσα ανακλητά χωρίς πρόσθετες απολαβές πλην του επαγγελματικού τους μισθού. Φυσικά το παραπάνω πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο σημερινό κοινωνικο-οικονομικό σχηματισμό που ακούει στο όνομα καπιταλισμός, αλλά αποτελεί το πολιτικό σχηματισμό του σοσιαλισμού. Άσε που βαφτίζεις προσωπικές πεποιθήσεις ως λαϊκά αιτήματα. Αλλά και έτσι να ήταν το ΚΚΕ έχει αυτήν την πρόταση και προσπαθεί να την μπολιάσει στο λαό, δεν πάει όπου το παρασύρει το κύμα για να γίνει αρεστός στο λαό.

    2. "Γιατί οι βουλευτές του ΚΚΕ κυκλοφορούν με τα Lexus τζιπ; Γιατί δεν σέβονται τα λεφτά του κράτους;"

    Δεν ξέρω για ποια λέξους τζιπ μιλάς αλλά εγώ προσωπικά μια περιοδεία που είχα πάει με βουλευτή του ΚΚΕ, με ένα παλιό σιντροέν σάξο την είχαμε βγάλει πέντε άτομα. Αλλά πάλι δεν είναι εκεί η ουσία. Τί αυτοκίνητο πρέπει να χρησιμοποιούν οι βουλευτές του ΚΚΕ (αλλά και οι άλλοι ας πούμε), λάντα; Εν πάσι περιπτώσει τα λέξους των πολιτικών αρχηγών(διότι αυτοί τα έχουν) είναι μια σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε αυτά που κερδίζουν (με τις ευλογίες των αστικών κομμάτων) οι καπιταλιστές

    3. "Αφού δεν πέρνουν τους μισθούς του βουλευτή γιατι τα δείνουν στο κόμμα και όχι σε φιλανθρωπικές οργανώσεις να ταϊζουν άνεργους αλλά για να έχουν το 902, το ριζοσπάστη κ.α."

    Γιατί πρώτον συστατικό στοιχείο ενός κομμουνιστικού κόμματος είναι η ύπαρξη (και εξίσου σημαντικό η πλατιά μετάδοση) των οργάνων διάδοσης των θέσεων και απόψεών του. Λες να περιμένει από τον πρετεντέρη πότε θα καλέσει εκπρόσωπο του ΚΚΕ στην εκπομπή του; Και ο ρίζος, το 902, ο οδηγητής χρειάζονται λεφτά για να υπάρχουν. Δεύτερον οι φιλανθρωπικές οργάνώσεις είναι παυσίπονα στις κοινωνικές παθογένειες του καπιταλισμού (πχ ανεργία, ναρκωτικά). Όσο υπάρχει καπιταλισμός θα υπάρχει και η ανεργια και τα ναρκωτικά και τα πάντα όλα. Η λύση λοιπόν δεν είναι να μοιράζουμε λεφτά σε ΜΚΟ (που εκεί να δεις διαπλοκή) αλλά να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό και να εξαλείψουμε όλες αυτές τις παθογένειες.

    4. "Γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και το ΠΑΜΕ μας γεμίζουν με παράνομες αφισοκολίσεις; (ναι το κάνουν και οι άλλοι... αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία...)"

    Δεν επικαλείται το ΚΚΕ αυτό ως αιτιολογία. Ποιοι όρισαν ότι είναι παράνομες; Αυτοί που έχουν όλα τα ΜΜΕ στα χέρια τους; Καλά κάνει το ΚΚΕ και έχει αφισοκολλήσεις, γιατί αλλιώς μόνο αυτοί που διαβάζουν ριζο και βλέπουν 902 θα ήξεραν για τις δραστηριότητες του κόμματος. Δεν επικαλείται το ΚΚΕ αυτό που λες ως αιτιολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κόκκινοςδρόμοςΠαρ Ιουν 17, 03:36:00 π.μ. EEST

    (συνέχεια)

    5."Γιατί το ΚΚΕ λοιπόν που νιάζεται για το καλό του λαού εδώ και ένα χρόνο δεν έχει κάνει μύνηση κατά του πρωθυπουργού, του κ. Παπακωνσταντίνου και άλλων για το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση;"

    Σε ποιο δικαστήριο να κάνει μήνυση; Σε αυτό που βγάζει το 99% των απεργιών παράνομες και καταχρηστικές; Και με ποια κατηγορία; Μα αφού όλα αυτά που κάνουν μια χαρά νόμιμα είναι! Λες εσύ αυτοί που έχουν νομοθετική-εκτελεστική εξουσία στα χέρια τους να μην έχουν μεριμνήσει να νομιμοποιήσουν τις πράξεις τους; Τα μνημόνια, οι κυβερνήσεις και οι καταπιεστές κάθε είδους δεν ανατρέπονται με δικαστήρια (που πάντα θα είναι με την μεριά του ισχυρού)αλλά με την ανειρήνευτη, οργανωμένη ταξική πάλη. Και για αυτό το ΚΚΕ μάχεται 92+ χρόνια.

    6."Γιατι το ΚΚΕ δεν ζητάει τη κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας που ζητάει σχεδόν όλος ο λαός;"

    Γιατί το βουλευτικό άσυλο προστατεύει τον βουλευτή από τις διώξεις για την πολιτική του δράση. Στο κάτω-κάτω αν υπάρχει βουλευτής που έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα το άσυλο μπορεί να αρθεί, είναι θέμα του κάθε κόμματος πως θα χειριστεί τέτοιες περιπτώσεις. Και εκεί φαίνεται και πραγματικός ρόλος του. Η λογική που συμπεραίνω πως έχεις (και μαζί με εσένα πολλοί άλλοι) βάζει στο επίκεντρο τους πολιτικούς και την διαφθορά. Μέγα λάθος γιατί οι κοινωνία δεν χωρίζεται σε πολιτικούς και σε απλούς πολίτες αλλά χωρίζεται σε τάξεις, η διαφθορά είναι απόρροια αυτού του διαχωρισμού. Το να ζητάς να καεί στην πυρά ένα λαμόγιο είναι ένα βολικό για τους καπιταλιστές μέσο για να εκτονώσουν τον θυμό σου. Αν δουν ότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς θα τον θυσιάσουν για να σώσουν το σύστημα και το τομάρι τους γιατί θα έχει ο εργαζόμενος την ψευδαίσθηση ότι λύθηκαν τα προβλήματά του. Φυσικά την θέση του παραπάνω λαμόγιου θα την πάρει άλλο λαμόγιο γιατί όπως έιπα πιο πάνω η διαφθορά είναι εγγενείς παθογένεια κάθε εκμεταλλευτικού συστήματος. Λύση λοιπόν, το επόμενο κοινωνικό-οικονομικό σύστημα, ο σοσιαλισμός/κομμουνισμός.

    7."Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει διαφάνεια στα οικονομικά του κόμματος και των επιχειρησεών του;"

    Το ΚΚΕ δημοσιεύει στην έντυπη έκδοση του Ριζοσπάστη όλους τους ισολογισμούς του. Η εφορία κάθε τρεις και λίγο (σε προεκλογικές περιόδους κάθε βδομάδα) κάνει ελέγχους στο κόμμα, τον ρίζο, την τυποεκδοτική. Επομένως αυτά που λένε οι πασόκοι και οι αυλικοί δημοσιογράφοι τους δεν ισχύουν. Αυτό που δεν κάνει το ΚΚΕ είναι να δημοσιεύει τα ονόματα των ανθρώπων που το στηρίζουν με το κουπόνι, που ούτως ή άλλως δεν καταγράφει. Αν σου έχουν κάνει "κρούση" τίποτα κνίτες με κουπόνια θα έχεις μια ιδέα. Αν όχι, στο μέλλον που σίγουρα θα σου τύχει, κόψε κανένα δύευρο κουπόνι, είναι για καλό σκοπό και μη φοβάσαι δεν θα το πούμε σε κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Poe, το περι ορθογραφίας πάει στο ότι πίσω απ' τις λέξεις του ανώνυμου υφέρπει ένας (ψευτο)πατριωτισμός, η πατρίδα μας, το ελληνικό πνεύμα κλπ. Δεν κρίνω κάποιον απ' την ορθογραφία, όταν όμως μου το παίζει ελληνάρας και γράφει "να παρετηθήτε" θα τον σκίσω.
    Και θα πάψω να είμαι ευγενής από δω και πέρα μου φαίνεται. Για το αν έχω ευγένεια κλπ δεν έχω ανάγκη να το επιβεβαιώνω εδώ μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. O κόκκινος δρόμος έχει δώσει νομίζω την δυνατότερη κατατοπιστική απάντηση στις παραπάνω ρηχότατες διατυπώσεις όπως 'γιατί οι βουλευτές του ΚΚΕ κυκλοφορούν με αμαξάρες ή γιατί δεν δίνουν λεφτά στα 'φιλανθρωπικά' ιδρύματά του άδικου συστήματος, που μόνο σκοπό έχουν να μας κα=άνουν να νομίζουμε πως μια χούφτα 'καλοθελήτες' σώζουν τον κόσμο, άρα πρέπει να είμαστε νομιμόφρωνες μπρος στο άδικο... Δυστυχώς πολύς κόσμος σκέφτεται με τον τρόπο που σκέφτεται ο 'κύριος'. Νομίζω πως πρέπει να θυμηθούμε πως ο Γκόρκυ, έβαζε έναν στρατηγό στο κελί του να λέει στον διπλανό του ρουφιάνο: " Δεν μπορούσα να τον πυροβολήσω... διότι στα μάτια του βλέπω το καλύτερο κομμάτι από εσένα και από εμένα... είναι ένας απόστολος της αλήθειας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι τεράστια η υπήρεσία που μας προσφέρει ο ρώτος ανώνυμος με το σχόλιο του. Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε πως διαρκώς πρέπει να απαντάμε, όχι με πολιτικούς όρους όπως έχουμε μάθει, αλλά ανασκεύαζοντας ασύστολα ψεύδη (βουλευτές με lexus) ή παιδαρώδη ερωτήματα (γιατί δεν δίνουν την αποζημίωση στο ...ύδριμα Λάτση αλλά στο ΚΚΕ) χωρίς να σπάνε τα νεύρα μας. Στο πρώτο crash test αποτύχαμε (πλην κόκκινου δρόμου), και βάζω και εμένα μέσα που δεν είχα τα νεύρα να σχολιάσω τα αυτονόητα, παταγωδώς! Από εδώ και μπρος τέτοια θα ακούμε, και καλή εξάσκηση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ Ανώνυμε του 11.10,

    Πραγματικά η ανάρτησή σου είναι η πιο περίτρανη απόδειξη ότι έχουμε τεράστια δουλειά να κάνουμε.

    Γιατί σαν κι εσένα υπάρχουν χιλιάδες πρόβατα που βάζουν όλους τους βουλευτές στο ίδιο τσουβάλι, που βράζουν το ΚΚΕ στο ίδιο καζάνι με τα άλλα, που με λαϊκίστικα παραδείγματα περί Λέξους και ΜΚΟ προσπαθούν να διατυπώσουν, χωρίς επιτυχία, πολιτικά επιχειρήματα.

    Δυσκολεύομαι να απαντήσω σε αυτά που γράφεις γιατί έχω συνηθίσει σε ουσιαστικό διάλογο και ειλικρινά πιστεύω ότι δεν έχει νόημα γιατί δεν θα βαλεις μυαλό.
    Όμως πιστεύω πως πρέπει να το κάνω και να μην αφήνω τους άλλους συνομιλητές να βγαζουν μόνοι τους το φίδι από την τρύπα προσπαθώντας να περισώσουν τα νεύρα τους ή/και την διανοητική τους υγεία.

    Ο κόκκινος δρόμος κάλυψε τα ερωτήματά σου.
    Πάμε τωρα στην κομματική κριτική:

    Πριν σπεύσεις να βγάλεις τα λυσσακά σου για αυτά που εσύ θεωρείς ότι έπρεπε να κάνει 'ενα κόμμα, να κάτσεις να ψάξεις να δεις ποια είναι αυτά που ήδη έχει κάνει και ποιες είναι οι θέσεις του.

    Πριν εξαπολύσεις σε 10 αράδες ένα μάτσο κατηγορίες για ένα κόμμα τόσο παλιό όσο το ΚΚΕ, να κάτσεις να μάθεις για την ιστορία του και την πορεία του τουλάχιστον μετά τη μεταπολίτευση.

    Κι ένα τελευταίο. Ακόμα κι αν ίσχυε το 0,1% απο όλα όσα λες, είσαι υπεύθυνος ως πολίτης να κοιτάς και το άλλο 99,9%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς Αlex και ΤRASH: αγαπητοί φίλοι, είναι προφανές ότι το blogging είναι μεν ένα πεδίο αντιπαράθεσης, αλλά όχι και το πιο σημαντικό. Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρουν τα σχόλια, ας είναι επικριτικά, αλλά που γίνονται στη βάση επιχειρηματολογίας όπως π.χ στο άρθρο για το φεστιβάλ των αντιεξουσιαστών http://e-globbing.blogspot.com/2011/05/communismos.html. Εκεί ναι, νομίζω έχει αξία να απαντάει κανείς, όπως επίσης υπήρξαν και σχόλια σε posts του poe, κριτικά μεν αλλά όμορφα διατυπωμένα. Για το τύπο τώρα που μπήκε, πέταξε την κακία του και αμφιβάλλω αν ξαναμπήκε, δεν χρειάζεται να σκάμε τη χολή μας :) μερικά μπινελίκια με γνήσιο, κομμουνιστικό στιλ αρκεί :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ετσι ειναι αλεξ, τους παπαπαπαπαπαγαλους, πρέπει να τους αγνοούμε κανονικά. Δεν ερχονται για ανταλλαγη απόψεων αλλα για να διασκεδάσουν τον εαυτο τους με την ίδια τους την βλακεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όλοι θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο, αλλά κανείς δεν έχει σκεφτεί μήπως πρέπει να αλλάξει πρώτα τον εαυτό του, και κυρίως όσον αφορά τον τρόπο που μιλά και ακούει τους συνανθρώπους του, και στο πώς σκέφτεται και συμπεριφέρεται.. και αυτό είναι ένα σχολίο στην παραπάνω συμπεριφορά των περισσοτέρων.

    Η πραγματική τύφλωση πηγάζει όταν ένα κοινωνικό και πολιτικό ον, όπως είναι ο άνθρωπος, καταντάει να βλέπει μόνο την μια πλευρά ενός ζητήματος και να έχει παρωπίδες.
    Δημοσιεύσατε κάτι το οποίο καλώς η κακώς μπορεί να ισχύει ή μπορεί να είναι προσωπική άποψη του ανθρώπου που το έγραψε. Από εκεί και πέρα από την στιγμή που κάτι γράφεται δημοσίως θα πρέπει να επιτρέπεται και η αντιπαράθεση ή μη σε αυτά που έχουν γραφτεί. Το να μην συμφωνεί κάποιος με αυτά που έχουν γραφτεί για τους χ , ψ λόγους και να παραθέτει μια διαφορετική άποψη, θα έπρεπε προπάντων από ανθρώπους που υποστηρίζουν την αριστερή φιλοσοφία ζωής να είναι αμήν τι άλλο ΣΕΒΑΣΤΟ και όχι να πέφτετε να φάτε οποιοδήποτε πάει να εκφράσει μια διαφορετική άποψη .. ΑΛΛΙΩΣ κάντε ένα private blog που να μπορούν να το σχολιάζουν μόνο κομμουνιστές και να μην επιτρέπεται η πρόσβαση σε εμας τους"κοινους θνητούς" αφού δεν θέλετε να ακούτε διαφορετικές απόψεις.
    Το εάν σε μια άποψη τα επιχειρήματα είναι σωστά, λογικά ή παιδαριώδη ,αφήστε όσοι τα διαβάζουν να κρίνουν (ο καθένας προσωπικά), και μη αυτό-ορίζεστε δικηγόροι του κόμματος .. όσο για το εαν ένας άνθρωπος επειδή κάνει ορθογραφικά λάθη τότε δεν μπορεί και να μιλάει ή να εκφέρει γνώμη.. αυτό είναι απλά φασιστικό.
    Όσον αφορά το ποιος παπαγαλίζει και τι.. στην καθημερινή μου ζωή, το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που έχω δει να "παπαγαλίζει" και να επαναλαμβάνεται είναι άτομα του ΚΚΕ και των ΕΑΚΚ.. και δεν τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι, γιατί έχω γνωρίσει και παρά πολλά αξιόλογα άτομα.. Από εκεί και πέρα αυτήν είναι η δικιά μου άποψη και η προσωπική μου εμπειρία ως τώρα με άτομα που συναναστρέφομαι όλα αυτά τα χρόνια..
    Ο καθένας κρίνει με βάσει τί έχει διαβάσει, τι έχει δεί και τι έχει ζήσει ως τώρα, και κανείς δεν μπορεί να του πει ότι κάτι που έχει βιώσει είναι λάθος.

    Και όσον αφορά αυτό το κομμάτι (γιατί για τα άλλα κομμάτια της δημοσίευσης, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη από την στιγμή που δεν γνωρίζω κάτι)
    ..Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, δεν μοιράζουν φυλλάδια με καλοφτιαγμένες φωτογραφίες στο photoshop, δεν γεμίζουν τους δρόμους με φείγ-βολάν και γελοιότητες του στιλ “ο δικός σας άνθρωπος” και τέτοια. Δεν νοικιάζουν εκλογικά κέντρα, δεν γεμίζουν τον τόπο με αφίσες προσωπικές, δεν ξοδεύουν ολόκληρες περιουσίες για να επενδύσουν σε βουλευτιλίκι, όπως κάνουν στα άλλα κόμματα.Το οποιοδήποτε αξίωμα κατέχει ένας κομμουνιστής δεν το προσωποποιεί, το χρησιμοποιεί σαν όπλο για το κίνημα.

    Σε μένα ειδικά φέτος και στην πόλη που ζω με έχουν ζαλίσει κάθε μήνα να έρχονται και να μου χτυπάνε το κουδούνι για να μου μοιράσουν φυλλάδια και την εφημερίδα.
    Επίσης ένα τελευταίο σχόλιο ή μια άσκοπη ερωτήση (όπως θέλετε παρτε το) ..οταν το ΚΚΕ υποστηρίζει "ΑΦήστε τον λαό να μιλήσει!".. εννοει μήπως μόνο τον ¨κόκκινο¨λαό? γιατί αλλιώς δεν καταλαβαίνως γιατί όταν καποιός "μη-χρωματισμένος" πάει να "μιλησει"..πέφτετε να τον φάτε ολοι.. Σορρυ κιολας, έαν κατι τέτοιο ισχύει ας το διευκρινήσουν, να ξέρει ο υπόλοιπος κόσμος να το βουλώσει..
    Ελένη, 24 χρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ελένη, 24 χρ., θα μου επιτρέψεις ;
    Καλώς μας μαλώνεις, αλλά μήπως και εσύ το ίδιο δεν κάνεις ;
    Για σκέψου το !

    Αλλά δεν απαντώ γι αυτό, αλλά για αυτά που λες για σένα.
    Κοίτα, ήρθε κανείς να σε ... ζαλίσει (αλήθεια οι άλλοι, από τα άλλα κόμματα ΔΕΝ σε ζαλίζουν, μόνο οι ΚΚΕέδες σε ζαλίζουν;) για προσωπικο όφελος ;
    Αυτό λέει το άρθρο.
    Ήρθε κανένας υποψήφιος βουλευτής ή δήμαρχος ή ό,τι άλλο να σε ... ζαλίσει για τον ευατό του ;
    Μην αδικείς ούτε την δική σου, αλλά ούτε την δική μας νοημοσύνη !
    Φυσικά και μοιράζουμε φυλλάδια και την εφημερίδα του ΚΟΜΜΑΤΟΣ !
    Πως αλλιώς θα μάθεις και εσύ (αν δεν θέλεις, δικαίωμά σου, αλλά μην μας μαλώνεις και γι αυτό) τις θέσεις του Κόμματος ;
    Από τις αστικές, καπιταλιστικές τιβι ;

    (μέρος πρώτο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ελένη (μέρος δεύτερο)

    Μιλάμε για όλους αγαπητή μου.
    Είναι περιττές εξυπνάδες αυτά τα περί "κόκκινου λαού" ή "μη χρωματισμένους" κλπ.
    Και ούτε "σας την πέφτουμε" !
    Εσύ δεν λες να σεβόμαστε την "άλλη άποψη" ;
    Ε, πως θα την σεβαστούμε ;
    Με την απαξίωση ;
    Με την αδιαφορία ;
    Ίσα ίσα, επειδή παίρνουμε πολύ σοβαρά ΟΛΕΣ τις άλλες απόψεις, τις διαφορετικές απόψεις, προσπαθούμε να απαντήσουμε και πολλές φορές, όχι μόνο ένας !
    Αυτόν τον πλουραλισμό απαντήσεων τον θεωρείς ... "πέσιμο" ;
    Και πάλι αδικείς την νοημοσύνη σου !

    Ο κόσμος, το βούλωνε χρόνια επί χούντας της εφταετίας, των χρόνων του καραμανλισμού, το βουλώνει σήμερα στις πλατείες - για πες μου, μπορώ να πάω σήμερα εγώ στην πλατεία με την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο;

    Ειδικά δε σε τούτο το μπλογκ (όπως και όλα τα δικά μας μπλογκς) όχι μόνο δεν θέλουμε να το "βουλώνετε", αλλά και περιμένουμε ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ τις διαφορετικές απόψεις σας !
    Παραβιάζεις ανοιχτές θύρες !

    Μια και μόνο παρατήρηση: Πραγματικά η διαφορετική άποψη να είναι του γράφοντος το σχόλιο ή να στηρίζεται σε αλήθειες ...
    Είναι πολύ ... δύσκολο αυτό να γίνει ;

    Γεια χαρά σου Ελένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. faros. Μπορώ να ενημερωθώ με ποικίλους τρόπους εάν θέλω, δεν χρειάζεται καποιος να μου χτυπάει μεσημεριάτικα το κουδούνι.. Αν είδες στο σχολιο μου δεν ανέφερα τα άτομα που βρίσκονται στο δρόμο και μοιράζουν τα φυλλάδια/εφημερίδα του ΚΚΕ. Δεν με ενοχλούν καθολόυ και παρα πολλές φορές τα έχω πάρει και τα έχω διαβάσει. Ειναι διαφορετικό να επιλέγεις εσύ να πάρεις το φυλλάδιο από καποιον που υπορστηρίζει την παραταξη του και στο δίνει,και διαφορετικό καθε μεσημέρι να σου χτυπανε το κουδουνι..Δεν ξέρω αν οι βουλευτες το κάνουν ή όχι στον ιδιο βαθμο(προεκλογικά τα ίδια διαφημιστικά σε ποσότητα λαμβάνω σχεδον απο όλα τα κόμματα, αλλά δεν μπορώ να ξέρω στην πλειονότητα τί συμβαίνει) απλά το σχολιο μου ήταν οτι ακόμη και το μοιρασμα φυλλαδιων απο πορτα σε πορτα (με τον τροπο που εγω το εχω βιωσει)για μενα (και ισως για πολλούς αλλους) εκλαμβάνεται ως "διαφήμιση" του κομματος (αρα και αναγκαστικά συνεπάγεται διαφήμιση και των βουλευτών του)Και ναι φυσικά δεν με ζαλίζουν και οι υπολοιποι και όχι μόνο του ΚΚΕ.. ¨οσο για το αν κάνω το ίδιο. Παραπάνω εγραψα καποια σχόλια-απόψεις μου πανώ σε πραγματα διαβασαπου και δεν μου αρέσε ο τρόπος "συμπερίφοράς".. Δεν ειπα οτι δεν συμφωνώ και με πολλά που διαβασα εδω ( όπως με μερικές απόψεις του Poe ή του Alex..).. Ελενη, 24 χρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. faros γιατί πρέπει στην πλατεία να πας με την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο;και οχι απλά σαν εσυ, σαν faros? γιατί θα πρέπει σε όλα να τα κατηγοριοποιούμε καπου? ή να βάζουμε καποια ταμπέλα-χρώμα..θεωρείς οτι στον κόσμο τα πραγματα είναι τοσο απόλυτα ωστε να μπορουν να κατηγοριοηθούν τόσο ευκόλα? ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πραγματικά η διαφορετική άποψη να είναι του γράφοντος το σχόλιο ή να στηρίζεται σε αλήθειες ...
    Είναι πολύ ... δύσκολο αυτό να γίνει ;

    ¨οσον αφορα το ερωτημά σου. δεν μπορώ να σου απαντήσω. Ποτέ μου δεν είμαι απόλυτη και δεν θέλω να είμαι. Για κάτι που δεν γνωρίζω εις βαθος, δεν μπορώ να απαντήσς με ένα ναι ή όχι . Αν με ρωτάς να σου πώ τι πραγματικά πιστεύω, τότε δεν θα σου πω ψέματα οτι πιστεύω οτι ισχύουν όλα τα παραπάνω καθολικά..και αυτό δεν θα στο στηρίξω στο οτι γνωρίζω τί γινεται εντος του κομματος (γιατι δεν το γνωρίζω) αλλά στο οτι μπορώ να κρίνω..απο αυτά που είδα και έζησα στο τί γινόταν στα φοιτητικά χρόνια στην νεολαία της ΚΝΕ..αν η ιδια νεολαια..αποτελει αργότερα το βουλευτικό σώμα του ΚΚΕ..τοτε δυστυχώς πιστεύω οτι πολλα απο τα παραπάνω δεν ισχυούν.. (προσωπική αποψή) ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ελένη,αν έχεις κάποιο πρόβλημα με αυτούς που σου χτυπάνε το κουδούνι μεσημεριάτικα όπως λές το καλύτερο που θα είχες να κάνεις είναι να το συζητήσεις μαζί τους και όχι να μας ζητάς να απολογηθούμε εμείς(που στο κάτω κάτω είμαστε και άσχετοι με το εν λόγω θέμα...)για λογαριασμό τους.
    Σίγουρα μπορείς να ενημερωθείς με ποικίλους τρόπους αλλά η ενημέρωση που γίνεται χέρι με χέρι, με την προσωπική επαφή,δεν μπορεί να την αντικαταστήσει κανένα άλλο μέσο...
    Και ακριβώς γι αυτό τον λόγο η ανταλαγή των θέσεων γίνεται με προσωπική επαφή γιατί δεν επιδιώκεται μόνο να πάρεις το φυλλάδιο όπως λές απο τον δρόμο να το διαβάσεις και εντάξει αυτό ήταν..
    Το όλο θέμα είναι να γίνει διάλογος,να ρωτήσεις απορροίες που πιθανώς να έχεις,να θέσεις προβληματισμούς και να κάνεις καλόβουλη κριτική.
    Τώρα αυτά πέρι διαφημιστικά των βουλευτών και τα λοιπά,αν μου φέρεις διαφημηστικό του ΚΚΕ με τη φάτσα του βουλευτή πάνω επεξεργασμένη στο photoshop και να γράφει "Μήτσος.Ο δικός σας ανθρωπός",εγώ θα κάνω 7 κωλοτούμπες εναέριες....
    Ελένη σε αυτά που λές με τη σημαία κλπ, σου πέρασε ποτέ απο το μυαλό οτι ο faros μπορεί να ταυτίζεται με την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο;;να είναι ένα μέρος του εαυτού του;;τί είναι ο εαυτός μας όπως λές;;;δηλαδή έγω που είμαι κομμουνιστής,για να κατεβώ στην πλατεία μου ζητάς να μήν είμαι κομμουνιστής...δηλαδή να μην είμαι εγώ...ή στην καλύτερη να μήν το δηλώνω,να το παίζω κάποιος άλλος και να κρύβω την ιδιότητα μου;;;Και γιατί δηλαδή μπορεί κάποιος να κατεβαίνει στην πλατεία με την Ελληνική σημαία και όχι με το σφυροδρέπανο;;;η ελληνική σημαία δεν κατηγοροποιεί;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μια κι εγώ έκανα την ανάρτηση, Ελένη επέτρεψέ μου να απαντήσω ως εξής:
    Τα της ανάρτησης είναι πραγματικότητα, καλώς ή κακώς όπως λες. Το προσωπικό στοιχείο είναι το στιλ του γραψίματος, κάτι που μάλλον δεν θα το δεις στον Ριζοσπάστη :)
    Δεν το παίζει κανείς δικηγόρος του κκε, άλλωστε το blog μας έχει προβεί σε ευθεία αποποίηση ευθυνών στο τέλος της σελίδας. Το ίδιο το κκε μπορεί να μη θέλει να "διαφημίζει" το τι κάνουν οι βουλευτές του, εμείς όμως θέλουμε γιατί ξέρουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι όπως επίμονα θέλετε να τους βάλετε στο ίδιο τσουβάλι.
    Το ότι είναι δημόσιες οι αναρτήσεις, δεν σημαίνει ότι θα ανεχόμαστε τα γελοία σχόλια του καθενός. Εσύ για παράδειγμα, γράφεις ψύχραιμα και λογικά :) Θα μπορούσαμε π.χ να σβήνουμε τα σχόλια των διαφόρων κακοπροαίρετων. Τότε (και είμαστε σίγουροι γι' αυτό) θα μας λέγατε (όχι εσύ προσωπικά, εσείς οι αναγνώστες γενικά) σταλινικούς, αντιδημοκρατικούς και δεν ξέρω τι άλλο. Οπότε, μια τέτοια διαμάχη είναι αναπόφευκτη κάποιες στιγμές.
    Ο λόγος που διαδίδουμε τις απόψεις μας (υπέρ κκε) είναι γιατί θέλουμε πραγματικά να κάνουμε κάποιον κόσμο να διαβάσει τις θέσεις του, τη στάση του σε κάποια πράγματα γιατί γνωρίζουμε ότι ο κόσμος ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ, κι επιπλέον σχηματίζει μια εικόνα εντελώς ψεύτική κι αρνητική λόγω της εγγενούς αντιπάθειας που τρέφει το σύστημα προς το κκε.
    Αν κάποιοι είναι ενοχλητικοί και πιεστικοί με το φυλλάδιο και την ανακοίνωση του κόμματος, ναι αυτό είναι πρόβλημα και πάντα παροτρύνουμε τους συναγωνιστές να μην παρασέρνονται απ τον ενθουσιασμό και την οργή τους.
    Εν τέλει, μακάρι οι περισσότεροι που ασκούν κριτική στο κκε να είχαν τη δική σου ευγένεια και στάση, αλλά δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί που γράφουν με τρόπο απαράδεκτο. Εκεί η υπομονή Ελένη μου, έχει όρια :) Να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ελένη μου (το "μου" αποτελεί οικειότητα λόγω ηλικίας - δικής μου):
    Δυο λογάκια.

    - Επιμένεις ότι σε ενοχλεί το ΚΚΕ και μάλιστα ... μεσημεριάτικα, δεν ξέρω τις συνθήκες στη πόλη σου, οπότε τι να σου πω. Κρίμα, πάντως, που όπως λες σε ενοχλεί ΜΟΝΟ το ΚΚΕ !
    (εχτός να λάθεψες στην "εκφορά" του σχολείου σου)

    - Θα μου επιτρέψεις να σου απαντήσω στο γιατί να πάω στην πλατεία με τη κόκκινη σημαία και το σφυροδρέπανο. Κατ΄αρχή, αυτό το είπα, συμβολικά.
    Εννοώ ότι θα πάω, όχι μόνο στην πλατεία, αλλά οπουδήποτε, με την καθαρή ιδιότητά μου ως ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ !
    Ξέρεις, Ελένη μου, οι Κομμουνιστές δεν κρύψαν την ιδιότητά τους ούτε όταν τους εκτελούσαν, ούτε όταν τους στέλναν στα ξερονήσια, δεν την απεμπολούν όταν τους απολύουν σήμερα από τις δουλειές τους, όταν τους κυνηγάν τα ΜΑΤ, δεν την κρύψαν προχθές όταν συντεταγμένοι και κάτω από τα λάβαρα του ΠΑΜΕ μπήκαν στο Σύνταγμα.
    Και μου ζητάς, τώρα στα σοβαρά, εγώ να κατέβω στην πλατεία ... έτσι ... κρύβοντας ... τι ;
    Την Μεγάλη, Τιμητική, ιδιότητα του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ που τολμάω να δηλώσω ότι την απέκτησα με πολύ κόπο;

    Όχι, Ελένη μου, όσο κι αν σε "πονάει" αυτό, η ιδιότητα του Κομμουνιστή είναι ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ για όποιον την έχει !
    Και ξέρεις γιατί ;
    Διότι δηλώνει ότι παλεύει για μιαν Άλλη Κοινωνία, πιο δίκαιη, πιο καλή, που να ζουν ευτυχισμένοι οι άνθρωποι σ΄αυτήν, ακόμα και άνθρωποι σαν και σένα που είναι προς το παρόν (επίτρεψέ μου έτσι να πιστεύω) όχι κοντά μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα παιδια, συγνώμη αν απαντάω αργά. Ό,τι εγραψα ήταν προσωπικα σχολια, παρατηρήσεις και η προσωπική μου άποψη.Δεν θα αναφερθώ παραπάνω σε πολλά προσωπικά σχόλια πάνω σε αυτά που είπα. Άλλοι τα παρεξήγησαν/περερμήνευσαν μέσα τους και άλλοι καταλαβαναν τί ήθελα να πω. Σέβομαι το οτι καθενας σκεφτεται και τα "βλέπει" όπως τα θέλει απο την δική του σκοπιά και και δεν χρειάζεται να μπω σε περεταίρω συζήτηση για να υποστηρίξω ή όχι καποια πραγματα.Καθένα καταλαβαίνει ό,τι μπορεί αναλόγως την ηλικία του, την κριτική του σκεψη και τα βιωματά του, καθώς και το τί "προσωπικό δραμα' μπορει να ζει καθημερινα. Κανείς δεν μπορει να αλλαξει την προσωπική άποψη κανενός , ούτε και εγω προσπαθω να αλλάξω κανενός την αποψη, και δεν θέλω γιατί δεν σας γνωρίζω προσωπικά για να ξέρω τί έχετε βιώσει ή πιο είναι το ιστορικό παρελθόν του καθένος.

    θα αναφερθώ μόνο σε 2 πραγματα , μόνο και μόνο για να τα διευκρινήσω.
    -αγαπητέ Marco, να διευκρινήσω απλά οτι δεν ζητησα να απολογηθεί κανεις, και δεν κατηγόρησα, απλά έκανα μια παρατήρηση για καποια καταστασή που για άλλους καλώς και για άλλους κακως συμβαίνει (αναφερομαι στο "μεσημεριανο μοιρασμα")όποτε δεν χρειάζεται να απολογηθεί κανεις ;)
    -Alex. συμψωνώ σε πολλά,είσαι πιο διπλωματικός τύπος,απλά να διορθώσω κάτι. Δεν άσκω κριτική στο ΚΚΕ. ασκώ κριτική σε κάποια σημεια του ΚΚΕ και σε κάποιες συγκεκριμένες συμπεριφορές μερικών οπαδών του ΚΚΕ.
    - κυριε faros επειδη καταλαβαίνω απ'τον τρόπο που γραφεται οτι είστε μεγαλύτερη κατα πολύ γενια από εμένα, δεν μπορω να διαφωνίσω μαζί σας μεσω γραπτων μυνημάτων για την οπτική πλευρά που βλέπετε τα πραγματα ,γιατί δεν σας γνωρίζω προσωπικα, ουτε με γνωρίζεται και δεν μπορώ να ξέρω τί έχετε βιώσει ή τι η δική μου οικογένεια .. Σεβομαι τα δικαιωματά σας και την αποψή σας .Δυστυχώς δεν καταλαβα οτι αναφερόσασαν συμβολικά, γιαυτο και σας απαντησα για την σημαια με το σφυροδρέπανο. Επιτρέψτε μου να διευκρινήσω μόνο 2 πραγματα.

    -1/ στο σημειο.."λες σε ενοχλεί ΜΟΝΟ το ΚΚΕ !
    (εχτός να λάθεψες στην "εκφορά" του σχολείου σου)" .Ήταν λάθος η εκφορα, με ενοχλούν παρομοιες κινήσεις ΟΛΩΝ των κομμάτων και ομάδων σε όλους τους τομείς της ζωή μου.

    -2 "Ελένη μου, όσο κι αν σε "πονάει" αυτό, η ιδιότητα του Κομμουνιστή είναι ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ για όποιον την έχει !
    Και ξέρεις γιατί ;Διότι δηλώνει ότι παλεύει για μιαν Άλλη Κοινωνία, πιο δίκαιη, πιο καλή, που να ζουν ευτυχισμένοι οι άνθρωποι σ΄αυτήν, ακόμα και άνθρωποι σαν και σένα που είναι προς το παρόν (επίτρεψέ μου έτσι να πιστεύω) όχι κοντά μας ! "

    Πιστεύω οτι θα ήταν καλυτερο να μην εκφέρετε καποια γνώμη τόσο γρήγορα ή αμεσα για πραγματα που δεν γνωρίζεται που αφορουν προσωπικά εμένα.. Καταλαβαίνω οτι το σχολιό σας προς εμενα για το "πονάει" ισως είναι ενα γενικο σχολιο/παραπονο προς όλους οσους ίσως σας δειχνουν αυτο το πραγμα..
    Στην δική μου όμως πλευρά, θα σας παρακαλούσα να μην εκφραζεστε στο προσωπο μου για πραγματα που δεν γνωρίζεται.. ( όπως πχ. όυτε το γεγονός οτι οι παπουδες μου εξοριστηκαν ως κομμουνιστές το ξερετε, ουτε ποιους έχω χασει και δεν έιναι εν ζωη για αυτό το λόγο..όποτε δεν ξέρετε εαν και κατα ποσο τι με "πονάει" και αν ναι ή οχι..) Το οτι κάποιος μπορει να έχει κάποιες παρατηρήσεις σε καποια πολιτικά πραγματα-συμπεριφορές δεν σημαίνει οτι δεν συμφωνει με πολλά αλλά της ίδια πολιτικής.. τελοσπαντων, θα διαφωνίσω μόνο με την τελευταία άποψη αλλά θα κρατήσω την αποψή μου για μένα :)
    οσο για το εάν είμαι ευτυχισμένη. ο λόγος που άργησα να σας γράψω όσο και αν φενεται απίστευτό , είναι γιατί είχα τροχαίο ατύχημα και είμαι με ράμματα. Κλείνω εδώ την συζήτηση και νομίζω δεν χρειάζεται κιολας να πάρει περισσότερο εκτασή. Να είστε καλά! φιλια.
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...