10 Ιουν 2011

"Η Ελλάδα αλλάζει'' , [ ή της ..αλλάζουν τα φώτα; ]





"Η Ελλάδα αλλάζει. Το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για την Ελλάδα της δημιουργίας. Από την κρίση και τα ελλείμματα στην ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη". 

Να χαρω ...ουτοπικους τιτλους που..."στολιζουν" το εντυπο της αιτιολογησης του "Μεσοπροθεσμου Πλαισιου Δημοσιονομικης Στρατηγικης 2012-2015"!
Και το κλασσικο τσιτατο που κολλαει παντου και παντα: "Κάνοντας την κρίση ευκαιρία"! Mα να μη το χε σκεφτει κι ο ανεργος που ξεροσταλιαζει και δε βρισκει τιποτα, οτι επρεπε να κανει τη κριση....ευκαιρια!! Σκετη γκρινια στην Ελλαδα....

Αυτοι ομως που σκεφτηκαν τετοια ωραια..σλογκανς, εχουν διχως αμφιβολια, θητευσει σε μεγαλες σχολες, μαγων, ή εμπνευστηκαν και παλι απο τον συχνοτατα αναφερομενο, στις μερες μας,…Γκεμπελς, που ελεγε το γνωστο "πες πες, κατι μενει"...

Παντως η αληθεια ειναι οτι στη περιπτωση αυτη δεν μπορουν να γελασουν πολλους, πια, εκτος κι αν μιλαμε για τιποτα ασχετους με τη πολιτικη πραγματικοτητα, ξενους και…ντοπιους "τουριστες", που ειτε λογω συμφεροντων, ειτε λογω ..τρικυμιας στο μυαλο, εμπιστευονται ο τι τους λενε!


Απο την αλλη, αν σκεφτει κανεις τη ταλαιπωρια που περνα χρονια αυτος ο λαος απο διαφορες αναλγητες κυβερνησεις και τον καθημερινο ..βομβαρδισμο του απο αισχρα καναλια με εκβιαστικες "ειδησεις" του τυπου "δεν εχουμε αλλη εκλογη", υπονοωντας βεβαια, οτι πρεπει να δεχτουμε και τα "μεσοπρόθεσμα" και τα ..."μακροπρόθεσμα", που ερχονται και στη συνεχεια, τελικα να πουμε και ενα μπραβο που εχουμε καταφερει να εχουμε εστω κι αυτες τις μικρες αντοχες και αντιστασεις μπροστα στη μαεστρια των καλοοργανωμενων σχεδιων της «εταιρειοκρατίας» που καλα κρατει, ενω δεν θα επρεπε!

Δεν ειναι και λιγο για τη ψυχολογια σου να ακους να σε λοιδορουν καθημερινα, σαν λαο, σε βαθμο που εκαναν τον υπολοιπο κοσμο να ακουει "Ελληνες" και να τραβαει το ...γιακα του, ειδικα μετα απο τη στημενη προπαγανδα των.."τεμπεληδων και καλοπερασακηδων", που εδω και μηνες καλλιεργουσε  η Frau Μερκελ, ανα την Ευρωπη!

Βεβαια θα πειτε οτι το τελικο αποτελεσμα μετραει. Το οτι δλδ εφεραν τη χωρα εκει που ηθελαν, στη σημερινη κατασταση της απογνωσης, οπου η μονη λυση που μας ...επιβληθηκε τελικα, (εφοσον ουτε το δικαιωμα δημοψηφισματος δεν εχουν οι Ελληνες, οπως αλλοι λαοι στην ΕΕ), ειναι οι επιπλεον φόροι, έκτακτες εισφορες, κατάργηση, ή μείωση φοροαπαλλαγών, περικοπες σε βασικους κοινωνικους τομεις, για να πω λιγα μονο από τα ανελεητα μέτρα που περιέχονται στο "μεσοπροθεσμο" και που δεν ανακοινωθηκαν ολα μαζι τωρα, αλλα θα ερχονται σε ..δοσεις, κατι σαν το ...μαρτυριο της σταγονας!

Ομως, η ολη ..τραγελαφικη κατασταση μου φερνει στο μυαλο ενα παιδικο παιχνιδι, που εχω δει, εδω, συμφωνα με το οποιο ριχνουν σ ενα παιδι μια κουβερτα και το ρωτανε μετα "τι ειναι αυτο που δεν χρειαζεσαι"; Αν το παιδι δεν ειναι και πολυ ''σπιρτο''...αρχιζει να πεταει τις καλτσες του, το Τ-shirt, κλπ, ενω αν ειναι εξυπνο θα καταλαβει αμεσως και θα πεταξει τελικα απο πανω του αυτο που πραγματικα δεν χρειαζεται: Tη...κουβερτα! 

Ετσι ισχυει και για τα δικα μας θεματα και ενω η χωρα εχει δυνατοτητες και θα μπορουσε να ειναι αυταρκης, χαρις στις μεγαλες εγχώριες παραγωγικές δυνατότητες που αναφερονται στη προταση του ΚΚΕ, παρ ολα αυτα αφηνεται επιτηδες απο το κεφαλαιο να μαραζωσει ετσι ωστε να γινει υποχειριο των ορεξεων της τραπεζοκρατιας και των μεγαλων συμφεροντων!

 Χθες, μαλιστα, διαβαζα οτι η Ελλαδα διαθετει απο τις  καλυτερες ποικιλιες σκληρων σταριων στο κοσμο και αυτος ειναι ενας μονο απο τους τομεις, που θα μπορουσαν να αναπτυχθουν περισσοτερο, εφ οσον ακομα και οι Ιταλοι (από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σκληρού σιταριού στο κοσμο) καλλιεργούν, οπως εμαθα, στην Ελλαδα τις ποικιλίες και τις ποσότητες που χρειάζονται για τα εργοστάσιά τους, και όχι στην Ιταλία!

Oμως, μας κρυβουν την αληθεια και ενω θα μπορουσε μια χαρα η χωρα αυτη να ορθοποδησει με ενα σωστο προγραμμα και μια τιμια πολιτικη, θελουν να μας κανουν να πιστεψουμε οτι ειναι προτιμοτερο να κατεβασουμε το κεφαλι και να δεχθουμε να τιμωρηθουμε εμεις στη θεση αλλων, ενω ο κοσμος εξακολουθει να βυθιζεται στα χρεη, την ανεργια και την απογνωση για το μελλον του! Δεν το αξιζουμε!

Μεχρι ποτε θα παιζουμε το παιχνιδι τους;


8 σχόλια:

  1. Elva, δε ξερω αν αντεχω να ριξω μια ματια στο Μεσοπροθεσμο που ειναι για γερα νευρα και ειναι αληθεια οτι δεν εχουμε μαθει ακομα τι ακριβως θα ισχυσει, αλλα τα μετρα θα ερχονται με δοσεις για να μη φανουν πολλα απο την αρχη.
    Σκεφτομαι πολλα και ενα απο αυτα οτι μας ξεγελασαν και δεν ειναι η πρωτη φορα βεβαια. Να ειναι ομως η τελευταια;

    ΥΓ Ξερεις οτι ο Παπανδρέου κλείνει φέτος στις 16 Ιουνίου τα 59 του και τι συμπτωση την ημέρα εκεινη γιορτάζει ο ...Άγιος Μνημόνιος που εγω πρωτη φορα ακουω το ονομα του, οχι οτι εχει και καμμια σημασια δηλαδη και για να μη παρεξηγηθω εδω δηλωνω οτι δεν ειμαι της εκκλησιας, ενταξει;
    Πιστευω παντως οτι ολα ειναι προγραμματισμενα και πεφτει χοντρο δουλεμα! Ο κοσμος κοιμαται και ονειρευεται και αυτοι κανουν τη δουλεια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. marilia, λίγο πιο κάτω, στο ποστ "επιστολή" έχει μερικά μέτρα ... διάβασέ τα !

    Θα καταλάβεις πόσο πολύ δίκιο έχει η Elva, με το άρθρο αυτό !

    Σωστές οι επισημάνσεις σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρα πολύ καλό και ολοκληρωμένο Έλβα! Πολυ καλή και η αναφορά στις ποικιλίες σιταριού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elva έχεις πάρα πάρα πολύ δίκιο.

    Ακόμα και με καπιταλιστικούς όρους η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι διαφορετική. Ακόμα και μέσα σε αυτό το σύστημα έχουμε πειθήνια δουλικά ως ηγέτες που δεν έχουν τα @@ να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να πουνε ως εδώ.
    Ο Πέρκινς τα λέει στα μούτρα τους στην Ελευθεροτυπία (βλ. το λινκ στο άρθρο): η εταιρειοκρατία δεν είναι καμια συνομωσία, είναι 20-30 πλουτοκράτες που θέλουν να γίνουν ακόμα πιο πλουτοκράτες, λογικό δεν είναι; Κι αφού μετά τον Ψυχρό Πόλεμο μας τελείωσε η προπαγάνδα που στιγματίζανε τους κομμουνιστές, έπρεπε να βρουν άλλους τρόπους.

    Κι αν ο Κορέα βρήκε την λύση για το Εκουαδόρ, μια σοσιαλιστική συνταγή χωρίς το ΔΝΤ, η ιστορία θα δείξει. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Κορέα, γιατί όλοι οι μη κομμουνιστές πολιτικοί είναι πουλημένοι ή καταδικασμένοι στο Μπόμπολα.


    ELva, eιδικά για το θέμα της ψυχολογίας δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε νιώθω και πιστεύω και τόσοι άλλοι. Αυτή η καθημερινή θύελλα ότι οι Έλληνες κακοδιαχειρίστηκαν, τεμπέλιασαν, έφαγαν, έκαναν έραναν, πρέπει να πουλήσουν πρέπει να πεινάσουν πρέπει πρέπει πρέπει....Ελικικρινά θα μου γυρίσει καμιά βίδα και θα πάω στην Κομισιόν να τα κάνω λύμπα.

    Ε μα συγχυστηκα πρωί πρωί...Καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλη marilia

    H αναγνωση του..Μεσοπροθεσμου, ειναι για γερα νευρα!
    Σ ευχαριστω και για τη πληροφορια για τον..
    Άγιο Μνημόνιο και τα γενεθλια του ΓΑΠ που "συνεπεσαν" με τη καταλληλη γιορτη, τι να πεις; :((
    Κι εγω την ιδια γνωμη εχω οτι τιποτα δεν ειναι τυχαιο και ας εχουμε τα ματια μας ανοικτα!

    Χαιρετισμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε μας faro

    Να σαι καλα! Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Giorgo bookhunter

    Σ ευχαριστω. Χαιρετισμους απο Βορρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα Alex

    Πραγματι πολλες φορες κι εγω ετσι σκεφτομαι, που ειναι οι ηγετες βρε παιδια που θα χτυπήσουν, οπως λες το χέρι στο τραπέζι και θα πουνε ως εδώ; Δε ξερω τοσο δυσκολο ειναι να δειξει κανεις πυγμη στους εταιρους και στα μεγαλα αφεντικα; Ποτε ηταν αραγε η τελευταια φορα που αισθανθηκαμε οτι καποιος 'τα λεει εξω απο τα δοντια';
    Εγω, ειλικρινα σου λεω, οτι μονο σε ομιλιες ικανων στελεχων του ΚΚΕ, π.χ της Κανελλη και αλλων, εχω αισθανθει οτι υπαρχουν και πολιτικοι που με εκπροσωπουν περηφανα!

    Ο Πέρκινς τα λέει στα μούτρα τους, αλλα απ ο τι φαινεται λιγοι διαβαζουν τι λεει και ακομη λιγοτεροι ασχολουνται εκτος απο ατομα που ενδιαφερονται πραγματικα για το τι γινεται στο τοπο τους..Ποσοι ειναι αυτοι,ομως σε συγκριση με τη πλειοψηφια που ειτε βαρεθηκε να ακουει τη προπαγανδα τους, ειτε εχουν τοσα πολλα αλλα προβληματα ηδη στο κεφαλι τους, που δεν εχουν τη πολυτελεια να συγκρινουν και να αναλυουν...
    Δυστυχως εχεις δικιο οτα λες οτι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν...Κορέα, οποτε μονο απο τιμιους ανθρωπους μπορει να ελπιζει κανεις.

    Το θεμα της ψυχολογίας, ειναι οπως λες κι εσυ, σημαντικοτατο και ειναι απο τα πρωτα σημεια που προσπαθουν να αποδυναμωσουν σε ενα λαο. Εχουν σπουδασει χρονια πανω στις αντιστασεις ατομων σε βασανιστηρια και καπου ειχα ακουσει οτι η Ελλαδα ειναι ενα πρωτο "πειραματοζωο", εφ οσον οι αντιδρασεις μας ως λαος, (που σημειοτεον ειχε αντισταθει στο Β´ Παγκοσμιο), μελετωνται και σκοπευουν να προσαρμοσθουν ωστε να εφαρμοσθουν και σε αλλους λαους, στη συνεχεια..

    Μη συγχυζεσαι!
    Καλο βραδυ! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...