9 Ιουν 2011

Μια μεγάλη αλήθεια (ή αλλιώς, δεν μπορούμε να σας πιάσουμε από πουθενά!)

Θα μας επιτρέψει ο φίλος και συναγωνιστής κ.κ RadioCollectiva να αναπαράγουμε ένα tweet που είδαμε απ' αυτόν. Με αυθεντική ελληνική αγανάκτιση ο συναγωνιστής προέβη στο πιο πάνω tweet (το tweet πια έχει και μια ορισμένη βαρύτητα) συμπύκνωσε σε μερικές λέξεις πολλά από τα συναισθήματα που αποτύχαμε να αποδώσουμε με ολόκληρα κείμενα...
Μπορώ να φανταστώ μέχρι και το ύφος που το λέει :)

39 σχόλια:

  1. Κοίτα το σκεφτόμουν και εγώ αυτό
    βέβαια μπορεί να πει κανείς, δεν είναι οι ίδιοι που λένε τα μεν και οι ίδιοι που λένε τα δε, μιας και ο καθ ενας μπορεί να έχει τη γνώμη του, προσωπικά όμως πιστεύω ότι θα υπάρχουν πολλοί που θα λένε και το μέν και το δε.

    Δεν απολογούμαστε σε τέτοιες βλακείες και προχωράμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορούμε σε κάθε περίπτωση να πούμε στον κύριο RadioCollective και στους διαδηλωτές που λέει ότι το ΚΚΕ διασπά και καπελώνει:

    Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.


    (Ναι αποφάσισα να χρησιμοποιήσω άβαταρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Collectiva το λέει ειρωνικά, δεν υιοθετεί αυτές τις αποψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλά κάνεις, και είναι και ωραιότατο το άβαταρ συνονόματε. Με γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορείτε παιδιά να μου πείτε για ποιο λόγο το ΚΚΕ καταδίκασε την μη παραχώρηση της Αριστοτέλους στο άκρως επικίνδυνο φασιστοειδές που λέγεται Θεοδωράκης;

    Θεώρησε ότι θα είναι χειρότερο να ηρωοποιηθεί ως αποκλεισμένος; Ή κάτι άλλο;

    Ο κομμουνισμός ως πολιτική αντίληψη και στάση βάλλεται ανοιχτά και από παντού αυτές τις μέρες. Έχω φτάσει στα όριά μου, και απογοητεύτηκα σφοδρά από την ανακοίνωση του κόμματος.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες διευκρινήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υποθέτω φίλε Αντώνη ότι το έκανε γενικά για να μην κάνουν την αρχή με απαγορεύσεις, οι οποίες μπορεί σήμερα να αφορούν τον Θοδωράκη αλλά αύριο θα αφορούν και το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ πιθανό το κόμμα θεώρησε το αυτονόητο: η πλατεία είναι δημόσιος χώρος και αυτός δημόσιο αγαθό. Οι άνθρωποι έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράσουν τις πολιτικές τους απόψεις και πεποιθήσεις και δεν μπορεί ο κάθε Μπουτάρης να το απαγορεύει αυτό.

    Άλλωστε δεν θα μπορούσε το ΚΚΕ να εγκρίνει μια τέτοια απαγόρευση αλλά να καταδικάσει μια άλλη. Δεν έχουμε δύο μέτρα και δυο σταθμά στην ελευθερία της έκφρασης.

    Επίσης νομίζω είναι λίγο υπερβολικό το "φασιστοειδές" για το Θεοδωράκη. Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6291634

    Νομίζω ότι είναι ακριβώς αυτό που λέει ο poe. Ανεξάρτητα απ' το πώς έχει καταντήσει ο Θεοδωράκης, δεν μπορείς να συμφωνήσεις με την απόφαση του Μπουτάρη (που παλαιότερα μάλιστα το κόμμα του έτεινε χείρα συνεργασίας, όταν το' παιζε αριστερός).
    Γενικά απαγόρευση πολιτικών συγκεντρώσεων, πρώτα η Αριστοτέλους όπου παραδοσιακά γίνονται οι μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις, μετά ποιος ξέρει που αλλού; Όχι ότι είναι πανάκεια η πολιτική συγκέντρωση, αλλά:
    1) όχι στις πολιτικές συγκεντρώσεις
    2) όχι στις αφισοκολλήσεις
    3) να δίνουν τα κόμματα λίστες μ' αυτούς που κόβουν κουπόνια
    4)να μειωθούν οι βουλευτές από 300 σε 200 (να μειωθούν, αλλά θα εφαρμοστεί απλή αναλογική; μάλλον όχι)
    5) να αλλάξει ο εκλογικός νόμος
    κι ένα σωρό άλλα τελικά οδηγούν στον στραγγαλισμό των "μικρών" κομμάτων αλλά κυρίως του ΚΚΕ, να μην ακούγεται, να στραγγαλιστεί οικονομικά κλπ, να φακελωθούν τα μέλη του κλπ κλπ.
    Κι αυτό, είναι ακόμα ένα μικρό λιθαράκι στο να εξαφανίσουν, όχι μόνο την κομμουνιστική ιδεολογία, αλλά κυρίως το ΚΚΕ που είναι σημαντικός φορέας (ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μ' αυτό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, το σχόλιο στο twitter ήταν ειρωνικό σε αυτούς που κάνουν αυτού του είδους την αντιφατική και αντιΚΚΕ προβοκατόρικη επίθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρε παιδιά, δεν είναι φασιστοειδές ο Θεοδωράκης. Είπαμε ξεμωραμένος, αυτάρεσκος, αγνοεί βασικούς οικονομικούς και πολιτικούς "νόμους", λέει υπερβολικά πολλές βλακείες ... Μαζευει πολλά εθνικόφρονα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας στις συγκεντρώσεις του, αυτό είναι αλήθεια, αλλά ο ίδιος δεν είναι φασιστοειδές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Αντωνης.

    “…για ποιο λόγο το ΚΚΕ καταδίκασε την μη παραχώρηση της Αριστοτέλους» στον Θεοδωράκη;

    Αν σκεφτούμε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Μπουτάρης δεν θέλησε να παραχωρήσει τη μεγάλη πλατεία ώστε να μην γίνει καμία πολιτική συγκέντρωση κόμματος εκεί. Θεωρείται -–ο Αλέξανδρος Δελάρζ τα ξέρει καλύτερα— ότι η πληρότητα αυτής της πλατείας λέει πολλά για τα αποτελέσματα των εκλογών. Κλείνοντας την πλ. Αριστοτέλους τώρα, δημιουργεί άλλοθι: Εφαρμόζοντας αυτή την απόφαση και στις βουλευτικές εκλογές, σώζει το ΠΑΣΟΚ από πανωλεθρία εντυπώσεων …αφού η παρουσία του ΠΑΣΟΚ εκεί θα είναι για κλάματα…

    Και βέβαια ισχύει και αυτό που σημειώνει ο Poe:

    «… για να μην κάνουν την αρχή με απαγορεύσεις, οι οποίες μπορεί σήμερα να αφορούν τον Θοδωράκη αλλά αύριο θα αφορούν και το ΚΚΕ».

    Φιλήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι Μπουτάρηδες αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να απαγορεύσουν τελείως τις πορείες και τις συγκεντρώσεις... Άντε να το επιτρέψουν σε καμιά γωνίτσα της πόλης που οι διαδηλωτές δεν θα φαίνονται...

    Ο εύκολος τρόπος να απαγορεύσεις κάτι τέτοιο, είναι να αρχίσεις από τις συγκεντρώσεις που ο φορέας τους αμφισβητείται κι έχει στις τάξεις του φασίστες. Έτσι και μειωμένες αντιδράσεις θα έχεις και κόσμο που θα σε υποστηρίξει, σαν δημοκράτη. Κι έτσι φτάνεις μία μέρα που το απαγορεύεις στους πάντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για όσους συντρόφους θέτουν ζήτημα για το "φασιστοειδές" ή το θεωρούν υπερβολικό:

    http://radicaldesire.blogspot.com/2011/06/blog-post_04.html
    http://radicaldesire.blogspot.com/2011/05/blog-post_07.html

    Σύντροφοι, για κάποιους από μας, το ΚΚΕ έμεινε πια το τελευταίο αποκούμπι. Κατάπιαμε ήδη το βουλευτιλίκι του σπιθιστή Ζουράρι. Είναι δύσκολο να καταπιούμε και την ανεκτικότητα στον Θεοδωράκη. Μην μας αποξενώνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ^^Αντωνη δεν αποξενωνουμε κανεναν

    εγω συμφωνω με τον ρεντφλαϊ αλλα καταλαβαινω την αγανακτηση σου/σας

    Ο Φλωρακης δεν ειχε πει οτι ο Θεοδωρακης μιλησε με το εργο του? Ε τωρα τα υπολοιπα..

    : ]]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επίσης, ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ιδιαίτερα του ανώνυμου και του Rocean, που επιβεβαιώνουν αυτό που ήλπιζα. Αν και δεν είμαι βέβαιος ότι ήταν ανάγκη να βγει τόσο σφοδρή ανακοίνωση για το θέμα απ' το κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προσωπικά δεν έχω κανένα σεβασμό προς τον Θοδωράκη, θεωρώ ότι είναι ξεπουλημένος και ότι θέλει μια ζωή να εισπράτει τον θαυμασμό του λαού για να ταίζει τον εγωισμό του. Οι αγωνιστές όταν θαυμάζονται απο τον λαό γίνονται πιο ταπεινοί κάτω απο το αίσθημα της ευθύνης που πέφτει στους ώμους τους, ο Θωδωράκης δεν έχει κανένα αίσθημα ευθυνης αλλιώς θα έφερνε τον λαό στο ΚΚΕ. Αλλά γνωρίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν είναι τις μόδας, λέει τα δικά του, όχι για το καλό του λαού, αλλά για να εισπράξει τον θαυμασμό.


    Αυτά πιστεύω εγω για τον Θωδωράκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε Radio Collectiva πράγματι το διατύπωσα βιαστικά, λάθος μου. Πάντως το Ιδού η Ρόδος πήγαινε στους "αγανακτισμένους". Οι προβοκάτορες ειναι άλλη ιστορία.

    Για το Μπουτάρη είχε πλάκα η δήλωση Ζουράρι, ότι είναι το παρακράτος του Πασόκ, και, προσθεσαν άλλοι, της Ντόρας και του Μάνου. Τρείς κι ο κούκος θα είχανε σε ενδεχόμενο προεκλογικής συγκεντρωσης.

    Αλλά για να έχουμε καλό ρώτημα, από πού κι ως πού θέλει κανείς άδεια από το δήμο για συγκέντρωση; Αν θυμάμαι καλά το μόνο που χρειάζεται είναι το προαναγγείλει σε κάποιο μέσο ενημέρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αντώνη, λαμβάνονται υπόψιν όλα όσα λες. Τους Ζουράριδες και τους Μπουτάρηδες που παλιά, προφανώς το κόμμα τους πλησίασε διερευνητικά, τώρα πλέον τους έχει στείλει στον αγύριστο.
    Η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ είναι κόκκινο πανί για το κόμμα και οι κινήσεις που κάνει, πάντα τείνουν να ερμηνεύονται αρνητικά, όπως θέλει να μας πει και το tweet του Κολεκτίβα. Πας να πλησιάσεις κάποιον, σου βγαίνει πατάτα. Γίνεσαι επιφυλακτικός με τους πάντες, σου λένε "κλείνεσαι στον εαυτό σου".
    Στην προκειμένη περίπτωση τώρα, δεν βγαίνει από πουθενά ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει τον Θεοδωράκη, ή ότι έχει ανοίξει κουβέντα μαζί του κλπ. Εγώ τουλάχιστον απ' τα άρθρα του ρίζου, ερμηνεύω τη στάση του κόμματος από την πλευρά της αντιπαράθεσης με τον Μπουτάρη, που αλωνίζει στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης με διάφορα περι ανάθεσης σε ιδιώτη της αποκομιδής των σκουπιδιών, περί εύνοιας γενικά της επιχειρηματικότητας, να δεις που σε λίγο καιρό, λόγω καλοκαιριού και κρίσης, θα βάλει και ζήτημα να δουλέψουν τα καταστήματα και Κυριακές (δουλειά που την ξεκίνησε ο Ψωμιάδης). Πολιτικά λοιπόν, κάνει μέτωπο με τους Μπουτάρηδες η λαϊκή συσπείρωση εδώ στη Σαλονίκη.
    Απ' την άλλη, ο Θεοδωράκης, όσο να πεις, έχει και συμπάθειες γενικά στην Αριστερά. Το ότι έχει ξεμωράνει (εδώ και πολλά χρόνια, από το "είμαι φιλέλληνας" μέχρι και το υπουργιλίκι "ανευ χαρτοφυλακίου" στην κυβέρνηση Μητσοτάκη) δεν το συζητάμε.
    Δεν υπάρχει περίπτωση το κόμμα να κάνει κάποια πολιτική κίνηση, όχι πολύ καιρό πριν κιόλας τον έκραξε εδώ http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6136422

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πας να πλησιάσεις κάποιον, σου βγαίνει πατάτα. Γίνεσαι επιφυλακτικός με τους πάντες, σου λένε "κλείνεσαι στον εαυτό σου".

    Το καταλαβαίνω και συμπάσχω.

    Στην προκειμένη περίπτωση τώρα, δεν βγαίνει από πουθενά ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει τον Θεοδωράκη, ή ότι έχει ανοίξει κουβέντα μαζί του κλπ.

    Δεν είπα πουθενά κάτι τέτοιο. Για ανεκτικότητα μίλησα.

    Απ' την άλλη, ο Θεοδωράκης, όσο να πεις, έχει και συμπάθειες γενικά στην Αριστερά.

    Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει υποτιμηθεί σφοδρά. Διότι αν αναλογιστείς α) ότι "σπρώχνεται" ανοιχτά ή έμμεσα από μερίδα της αριστεράς και β) ότι έχει επιτυχημένα περάσει το σλόγκαν της αμεσοδημοκρατίας ως πρόταγμα των κινητοποιήσεων και γ) ότι μια σειρά ακροδεξιών οργανώσεων έχουν υιοθετήσει επιφανειακά αντικαπιταλιστικό λόγο (βλέπε ανάρτησή μου και σχόλιά μου για Πατριωτικό Μέτωπο), θα καταλάβεις ότι μιλάμε για ένα κεφαλαιώδες πολιτικό θέμα, για τον άμεσα διαγραφόμενο κίνδυνο ακροδεξιάς εκτροπής και άγριου κυνηγητού των κομμουνιστών (ήδη έχουμε δει τα σημάδια), και όχι για έναν "ξεμωραμένο γέρο". Έτσι έλεγα και εγώ παιδιά μέχρι πριν δυο μήνες.

    Αλλά δεν το λέω πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Aντώνη δεκτά όλα. Καλά κάνεις και είσαι σε εγρήγορση. Συγνώμη για τη φράση "δεν βγαίνει από πουθενά..." σαφέστατα δεν υπαινίχτηκες κάτι τέτοιο, εγώ το διατύπωσα λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Alex-Naias??? Ο πρωην σοσιαλδημοκρατης ντεμεκ αριστερος που εγινε κομμουνιστης. Γεια σου αν εισαι εσυ!!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν τρελάθηκαν στο ΚΚΕ να βγάλουν "φασιστοειδές" τον διασημότερο Έλληνα καλλιτέχνη-πολιτικό αγωνιστή. Εξάλλου το πατριωτικό στοιχείο υπήρχε πάντοτε στη ζωή και το έργο του. Ρωτήστε και τον Άκη Γαβριηλίδη, που τουλάχιστον δεν παριστάνει ότι πέφτει από τα σύννεφα διαπιστώνοντας την "εθνικιστική" πλευρά της ελληνικής αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Ανώνυμος: Συγνώμη, δεν έχω ανάγκη από αισχρούς και κατά συρροήν συκοφάντες να μου εξηγήσουν κάτι για την εθνικιστική πλευρά της ελληνικής αριστεράς.

    Και είναι κρίμα να θεωρείς ότι οι συνειδητοί κομμουνιστές έχουν χρείαν της κάθε ατάλαντης ανεμοδούρας του αριστεροφιλελευθερισμού των εντύπων για να ξέρουν τι τους γίνεται πολιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Άλλο η "αριστερά" άλλο το ΚΚΕ. Αριστερά λέει ο καθ ένας κάθε τι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα σας !

    Επιτρέψτε μου ...
    Το ποστ, έχει συγκεκριμένη αναφορά, αλλά η συζήτηση λίγο ... ξεστράτισε !
    Εγώ, προσωπικά, τα έχω "σπάσει" με τον Μίκη, εδώ και πολλά πολλά χρόνια - μάλιστα, όταν έκανε την "Σπίθα", ανάρτησα και σχετικό σκωπτικό άρθρο που στην τελική με δικαίωσε.

    Αυτό όμως, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:
    1. Ότι ο Μίκης δεν δημιούργησε πολύ μα πάρα πολύ αξιόλογο έργο ! Αυτό δεν μπορύμε, αλλά και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να το μηδενίσουμε.
    2. Όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν (μα, πάρα πολλές) έχει εκφράσει λανθασμένες θέσεις, έχει πάρει ακατανόητες πολιτικές θέσεις, ίσως να λέγαμε ότι έκανε εγκληματικά πολιτικά λάθη, αλλά ... μέχρις εκεί.
    3. Κρίνουμε και μάλιστα πολύ αυστηρά, τις θέσεις του, όχι τον Μίκη σαν άνθρωπο.
    Συγνώμη που θα το πω, αλλά θέλει μια προσοχή - ειδικά όταν γίνεται δημόσιος διάλογος.
    4. Ο Μίκης Θεοδωράκης, ήταν στο παρελθόν (και μάλιστα σε πολύ δύσκολες εποχές ή καταστάσεις) κοντά στο Κόμμα και αυτό το ΚΚΕ ως κόμμα αρχών δεν μπορεί να μην το παίρνει υπόψη του.

    Κάτι ακόμα ... Παρακαλώ επιτρέψτε μου ...
    Η Αλέκα η Παπαρήγα, τόσα χρόνια τώρα, ως Γενική Γραμματέας, προσπαθεί να "περάσει" ένα ΗΘΟΣ, μια ΗΘΙΚΗ, στην εκφορά του λόγου μας, αλλά και στις συμπεριφορές μας, οπότε με βάσει αυτή την ΛΟΓΙΚΗ διαπνέονται οι Ανακοινώσεις του Κόμματος.

    υ.γ. κάποια άλλα, τα είπαν καλύτερα από μένα, άλλοι σχολιαστές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ :
    http://tasosnastos.blogspot.com/2011/04/blog-post_3474.html


    ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ
    ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για πολιτική ιδεολογία μιλάω παιδιά, ποσώς με ενδιαφέρει πλέον ο Μίκης σαν άνθρωπος.

    Τώρα, ποια είναι η γνώμη του Μίκη για τον μαρξισμό, παρέπεμψα σχετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το αρχικό μήνυμα μπορεί να είναι αληθινό πολύ εύκολα ταυτόχρονα , δεν καταλαβαίνω λοιπόν τις αντιδράσεις.
    Όταν ένα κόμμα δεν πιστεύει στο κίνημα αλλά μόνο στο κόμμα, τότε πάντα θα θέλει να διασπά και να καπελώνει.
    Το ΚΚΕ έχει μετατρέψει την θεωρία της δικτατορίας του προλεταριάτου στην Σταλινική θεωρία της Δικτατορίας του κόμματος.
    Κανέναν μπολσεβίκο της Κεντρικής επιτροπής της ρώσικης επανάστασης δεν άφησε ο Στάλιν να πεθάνει απο φυσικό θάνατο στο σπίτι του, κανέναν ηγέτη του ΚΚΕ δεν άφησε το ίσιο το κόμμα που να μην τον βγάλει προδότη.(εκτός Φλωράκη ακόμα)
    Ο μηχανισμός σάπισε και λειτουργεί πλέον αυτόνομα, έχει πλέον τα δικά του συμφέροντα και οποιοδήποτε κίνημα αν δεν ελέγχεται πλήρως καταδικάζεται απο αυτόν.
    Το εργατικό κίνημα και η εργατική δημοκρατία είναι ο τρόπος της αλλαγής, όλα τα άλλα είναι υποκατάστατα απωθητικά στους πάντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 11.35 Tα παρα λες λιγακι μου φαινεται.Καποια απο αυτα που λες εχουν καποια δοση αληθειας αλλα το υφος σου ξεχιλιζει απο εχθρικοτητα στο κομμα που κρατα ψηλα την κομμουνιστικη ιδεα στην Ελλαδα αλλα και στην Ευρωπη!Οι καιροι που ερχονται φιλε μου ειναι τοσο δυσκολοι και αδικοι που ενα ισχυρο ΚΚΕ ειναι περισσοτερο απαραιτητο απο ποτε.Η καλοπροαιρετη κριτικη ειναι κατι παραπανω απο χρησιμη για το κομμα και για το κινημα,η χολη ομως τετοιου ειδους που αναπαραγει απο υπερβολες μεχρι και ψευδη αστικων μεσων προπαγανδας(τυπου μεσων Λαμπρακη)μονο την αρχουσα ταξη εξυπηρετει και καθολου τους λαικους αγωνες που πιστευω οτι η αναπτυξη τους σε ενδιαφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. o 1135 oxι απλως τα παραλεει αλλα μαλλον δεν εχει διαβασει καν τις θεσεις του ΚΚΕ.Πρωτον το ΚΚΕ εχει αποδειξει οτι δεν νοιαζετε μονο για το κομμα αλλα και για το κινημα κατι που φανηκε απο τις δηλωσεις της σ.Αλεκας οταν ξεσπασε το κινημα των αγανακτησμενων επισης για οσους λενε οτι ο Σταλιν δεν αφησε κανενα μπολσεβικο ηγετη ζωντανω ας μας πουν ποιος σκοτωσε τον Γκοργκι τον Κιροφ τον Βολοντοροτσκι ή τον Ουριτσκι;

    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΟΚ, άφησε και καναδυό ζωντανούς. Να τον χειροκροτήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γιατί ρε καλόπαιδα, όταν δεν σας "βγαίνει" να κατηγορήσετε σε κάτι το ΚΚΕ (προφανώς που να ακουμπά έστω την αλήθεια), σας φταίει ο ... Στάλιν ;;;
    Μήπως επειδή ο Στάλιν κατατρόπωσε και εξόντωσε την Χιτλερική Γερμανία και απελευθέρωσε τον κόσμο ;
    Ή μήπως για να μην αναγκασθείτε να αναφερθείτε ότι οι ΕΠΑ τον μόνο που νίκησαν ήταν η σύμμαχος τους Ιαπωνία κι αυτήν με την ατομική βόμβα ;

    Και κάτι ακόμα για το ΚΚΕ. Σε ποιον ακριβώς ηγέτη του κόμματος αναφέρεσαι (ανώνυμε του ... 1135, αλήθεια γιατί δεν υπογράφεις;) ότι τον "βγάλαμε προδότη" ;;;
    Έτσι, για να μπορέσουμε να σου απαντήσουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μπορεί το ύφος να είναι λίγο προβοκατόρικο αλλά δεν τα παραλέω.
    Χιλιάδες αγωνιστές του ΚΚΕ θυσιάστηκαν και θυσιάζονται αλλά όλα όσα αναφέρω είναι αληθινά.
    Ποτέ δεν υπήρξε δημοκρατία στο ΚΚΕ , ούτε και τώρα υπάρχει. Μόνο υποταγή στην γραμμή.
    Η ανάγκη του κόσμου και των εργαζόμενων για κοινή δράση υποτιμάται συνεχώς.
    Ο πήχης συνεχώς μπαίνει πολύ ψηλά για να απαγορεύσει τις συνεργασίες αλλά στην συνέχεια το κόμμα περνάει από κάτω.
    Πως γίνεται να ζητάμε να βγούμε απο την ευρωπαϊκή ένωση και ταυτόχρονα να λέμε ότι η έξοδος από το ευρώ θα είναι καταστροφή. Δεν την καταλαβαίνεις αυτήν την αντίφαση;
    Πως γίνεται να λένε οτι η ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ είναι πουλημένες και να απεργούμε μόνο όταν αυτές εξαγγείλουν απεργία;
    Η απελευθέρωση της εργατικής τάξης είναι έργο της ίδιας της τάξης και όχι του κόμματος. Η τάξη μπορεί να έχει περισσότερα κόμματα αλλά η εξουσία πρέπει να ανήκει στα συμβούλια των εργατών.
    Το ΚΚΕ σαν το μεγαλύτερο κόμμα της αριστεράς θα έπρεπε να είναι μπροστά στην οργάνωση των αντιδράσεων της κοινωνίας και όχι να απευθύνεται στην κοινωνία κοιτώντας τον καθρέπτη και μιλώντας ουσιαστικά μόνο στον εαυτό του.
    Αν η κοινωνία σταματήσει το μνημόνιο οι στρατολογίες θα είναι χιλιάδες. Αν η μάχη χαθεί το ΚΚΕ δεν θα κρατήσει ούτε αυτά που τώρα έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Όλους σχεδόν τους ηγέτες του το ΚΚΕ τους αποκήρυξε. Πρόσφατη είναι η κουβέντα για την αποκατάσταση στου Ζαχαριάδη και την μισή αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη. Τους υπόλοιπους λόγω ώρας επιφυλάσσομαι να σας τους θυμίσω αν δεν τους γνωρίζετε κάποιαν άλλη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 12.40 ETΣΙ ΠΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αποδεικνύει ο ανώνυμος ότι "δεν μπορεις να τους πιάσεις από πουθενά". Ξεπουλημένες οι ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, αλλά όταν το ΠΑΜΕ κάλεσε σε απεργία περισσότερες από μία φορές (η σωστή λέξη είναι κάλεσε, δεν μπορεί να "προκηρύξει" τυπικά απεργία) οι άλλοι έκαναν την πάπια.
    Συμμετέχουμε στις πανελλαδικές απεργίες, μας λέτε ότι δεν είμαστε συνεπείς. Καλούμε σε απεργία, μας λέτε διασπάτε το εργατικό κίνημα. Προσπαθούσαμε να πάρουμε το λόγο στις παλιές ενωτικές συγκεντρώσεις, δεν μας τον έδιναν. Κάναμε ξεχωριστές συγκεντρώσεις, μας λέτε πάλι το διασπάτε το κίνημα και κλείνεστε στον εαυτό σας. Η μαύρη αλήθεια είναι, και την έχω βιώσει, ότι οι άλλες παρατάξεις ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ τους κομμουνιστές να είναι μέρος του κινήματος γιατί αυτοί πρώτοι φοβούνται ότι θα καπελωθούν από την αναντίρρητη ιδεολογικοπολιτική και συνδικαλιστική υπεροχή των κομμουνιστών, του ΠΑΜΕ.
    Αυτά περι αποκαταστάσεων αφήστε τα. Και δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη απόφαση του κόμματος, ό,τι διαβάσατε απ' τον Ψυχάρη, το ψυχοπαίδι του Λαμπράκη (του ΔΟΛ). Αφήστε να τη δούμε πρώτα και μετά πείτε τα.
    Κι όσο για την δημοκρατικότητα του ΚΚΕ, υπήρξες ποτέ μέλος του ΚΚΕ και αδικήθηκες και τα ξέρεις τόσο καλά; αν υπήρξες να μας το πεις, δεν σε δεσμεύει τίποτα. Μπορεί να σε αποκαταστήσουμε πολιτικά, ίσως και κομματικά :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δύο ζητήματα έχουν ανοίξει
    Το πρώτο η αντιμετώπιση της σχέσης κινήματος κόμματος και το δεύτερο τα ζητήματα δημοκρατίας στο ΚΚΕ.
    Η βασική ερώτηση είναι: αν για το ΚΚΕ υπάρχει κίνημα έξω απο τον εαυτό του.
    Αν η απάντηση είναι οτι υπάρχουν και άλλοι αριστεροί σε διάφορους χώρους με διαφορετικές πολιτικές απόψεις , ή υπάρχουν μαχητικοί εργαζόμενοι μη αριστεροί που θέλουν να αντιδράσουν στα μέτρα του μνημονίου. Σε αυτήν την περίπτωση η ερώτηση είναι ποιά είναι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ προς αυτούς;
    Μαζί με την πρόταση οργανωθείτε στο ΚΚΕ πρέπει να υπάρχει και η πρόταση οτι αν δεν θέλετε να οργανωθείτε μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί ...αυτό.
    Αυτό λέγεται πρόταση προς το κίνημα.

    Αν το ΚΚΕ θεωρεί σαν κίνημα μόνο το ΠΑΜΕ τότε στην ουσία αρνείται την ύπαρξη του κινήματος αρνείται την ιστορία του και την ίδια την πολιτική.

    Το ΚΚΕ ελέγχει κάποια σωματεία και αν την κρίσιμη στιγμή τα σωματεία αποφασίσουν απεργία το πολιτικό κλίμα αλλάζει, όμως τέτοια απεργία δεν έχει προκηρυχθεί. Τα σωματεία εξασθενούν και χάνουν την δυνατότητα κινητοποίησης παρά την διάθεση του κόσμου να αντιδράσει και παρά την ηγεσία του ΚΚΕ σε αυτά.
    Όπως είπε ο ¨ΑΛΕΞ πριν , πολλοί είναι αυτοί που δεν θέλουν τους κομμουνιστές στο κίνημα να μην τους κάνουμε την χάρη, οι κομμουνιστές πρέπει να είναι μέσα στο κίνημα και να αλλάζουν την πορεία της ιστορίας
    Για την προηγούμενη κουβέντα με τους ηγέτες μπορούμε να συζητήσουμε από το Σιάντο μέχρι τον Φαράκο μπορούμε να δούμε τους ηγέτες του ΚΚΕ και την στάση του κόμματος απέναντί τους, το κυριότερο όμως σήμερα είναι να καταλάβουμε οτι ζούμε ιστορικές στιγμές και χρειάζεται η ταξική ενότητα στην βάση της κοινωνίας, αυτήν πρέπει να χτίζουμε μέσα από ένα ενιαίο μέτωπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Επί της διαδικασίας... :-) ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ είναι να επιλέξετε ΕΝΑ ΡΗΜΑΔΙΑΣΜΕΝΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ? Αυτό το πράγμα με τους ανώνυμους που δεν ξέρεις ποιος λέει τι είναι εντελώς γελοίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...