10 Ιουν 2011

Η Σπίθα ως λύση του αστικού κόσμου ?

Είναι δεδομένο πως οδεύουμε σε εποχές πολιτικής "ανωμαλίας", καθώς ο αστικός κόσμος δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί την εξουσία του με τα παλιά, απαξιωμένα απο την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αστικά κόμματα. Και αυτό το γεγονός, επιβάλλει - άμεσα - είτε την χρήση κομματικών συνασπισμών και κυβερνήσεων συνεργασίας, με κίνδυνο όμως την πλήρη απαξίωση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, είτε την χρήση νέων σχημάτων, νέων προσώπων, άφθαρτων στην συνείδηση των Ελλήνων, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη λαϊκή συναίνεση και να περάσουν με διαφορετικό ενδεχομένως τρόπο, τα ίδια ακριβώς μέτρα στήριξης της πτωτικής τάσης του ποσοστού κέρδους.

Ο ελληνικός λαός δυστυχώς σε αυτήν την φάση θεωρεί ακόμα πως υπάρχουν λύσεις εντός του συστήματος, ότι μπορούν να ληφθούν μέτρα τα οποία θα κατευθύνουν την ζωή και την καθημερινότητά μας, στα επίπεδα του 1980 ή του 1990, τότε που "τρώγαμε και λίγο ψωμάκι" ... Η καθοδική τάση της "συστημικής εξίσωσης", η πτώση της ποιότητας της ζωής των εργαζομένων δηλαδή, αλλά και της απόδοσης των επενδύσεων στην παραγωγή, κάθε άλλο παρά αποτέλεσμα λανθασμένης πολιτικής ή σφαλμάτων των πολιτικών μας αρχόντων, είναι ... Απο εκεί ξεκινούν οι αυταπάτες, πως μπορούμε να επιστρέψουμε στην δεκαετία του 1980. Και αυτές οι αυταπάτες ενισχύονται με σκοπό να προστατευτεί ο Καπιταλισμός, ένα οικονομικό σύστημα με θεμελιώδη λάθη στην λειτουργία του. Αυτή η ενίσχυση δεν γίνεται μόνο από τα αστικά κόμματα και τα αστικά ΜΜΕ, αλλά και απο οπορτουνιστικά αριστερά κομματα, αλλά και απο νεοεμφανιζόμενες λαϊκίστικες οργανώσεις όπως η Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη.

Σε χθεσινή συγκέντρωση της Σπίθας στην Θεσσαλονίκη, τα μηνύματα που πέρασαν στο κόσμο που κατηφόρησε στην πλατεία Αριστοτέλους, ήταν πως υπάρχουν τρόποι, καλύτερης διαχείρισης, ευνοϊκότερου δανεισμό από χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία, σύναψης συμφωνιών δημιουργίας κοινοπραξιών ώστε να εκμεταλλευθεί ο εθνικός μας πλούτος από ελληνικά μονοπώλια, καθώς και κήρυξης μέρους του χρέους ως «απεχθές», με την παράλληλη νομιμοποίηση των υπολοίπων δανείων στις λαϊκές συνειδήσεις. Οι προτάσεις αυτής της οργάνωσης, ντυμένες με τον απαραίτητο λαϊκισμό, εμποτισμένες με τις απαραίτητες ρανίδες σοσιαλφασισμού και στηριζόμενες τάχα μου σε ένα ρεαλιστικό υποβαθρο, στην ουσία δεν δηλώνουν τίποτε άλλο, απο την διατήρηση της αστικής εξουσίας, την διατήρηση του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής και της κυριαρχίας των μονοπωλίων, δηλαδή όλων αυτών των συντελεστών που μας έφεραν στην κρίση, που μας επέβαλλαν το Μνημόνιο, που μειώνουν το εργατικό κόστος, που στηρίζουν την κερδοφορία των ολίγων.

Οι ομιλίες των συντελεστών αυτής της οργάνωσης, και κυρίως όλων αυτών που εκμεταλλευονται την εικόνα του Μίκη Θεοδωράκη ώστε να ανελιχθούν στην πολιτική ζωή της χώρας, αρχίζουν και θυμίζουν τις ομιλίες του Μουσολίνι το 1921, όταν και πρώτη φορά εκλέχτηκε βουλευτής του Ιταλικού Κοινοβουλίου. Θυμίζουμε πως ο Μουσολίνι στηριζόταν επίσης στην υποτιθέμενη υπέρβαση των κατεστημένων πολιτικών οριοθετήσεων αριστεράς, δεξιάς, κέντρου, θέτοντας το κόμμα και τις ιδέες του, πέρα και πάνω από αυτές, σε ένα παν-ιταλικό μέτωπο, παραβλέποντας εσκεμμένα την ύπαρξη διαφορετικών τάξεων και διαφορετικών συμφερόντων στο εσωτερικό της χώρας. Επαγγελλόταν ριζοσπαστικές αλλαγές, χτύπημα της διαφθοράς, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της εγχώριας δραστηριότητας, χωρίς όμως ποτέ να παρουσιάζει επίσημο πρόγραμμα ή τρόπους εφαρμογής τους. Οξεία ρητορεία, θεατρινισμοί, λαϊκισμός και έντονες τάσεις υπερβολής και εντυπωσιασμού, ήταν στοιχεία που χαρακτήριζαν τον Μουσολίνι στα πρώτα χρόνια της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Η δράση του ενάντια στους εργάτες και τα συνδικάτα, οργανώνοντας εκστρατείες τιμωρίας, κέρδισε την συμπάθεια των βιομηχάνων, με την οποία κατάφερε το 1921 να εκλεγεί. 

21 σχόλια:

  1. Είναι γεγονός ότι ο Μίκης Θεοδωράκης, ηθελημένα ή όχι, παρασυρμένος ή όχι, δεκτικός σε κολακείες ή όχι, εδώ και κάμποσο καιρο ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ !

    Με πιο απλά λόγια: Κοροϊδεύει τον κόσμο !
    Δρα ως μοχλός απο-ριζοσπαστικοποίησης !

    Χρησιμοποιείται (και ... χρησιμεύει) ως ανάχωμα, ως εμπόδιο να πλησιαστεί η μόνη δύναμη ανατροπής που είναι το ΚΚΕ !

    Είτε το αντιλαμβάνεται είτε όχι, συμπεριφέρεται σαν ένας ακόμα αντιΚΚΕές !

    Και είναι κρίμα !
    Κάποιος πρέπει να τον ταρακουνήσει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι στοιχειώδες καθήκον του ΚΚΕ να αναδείξει το όχι απλώς ανεπαρκές αλλά ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ιδεολογικά περιεχόμενου του Σπιθισμού, μίγματος εθνικιστικού σωβινισμού, απόρριψης της ταξικής πάλης, ψευδοσυναινετικής ιδεολογίας, συνομωσιολογικών ακροτήτων, κίβδηλου αντι-ιμπεριαλισμού, και καιροσκοπισμού. Το μόρφωμα αυτό, όπως και άλλα παρόμοια, έχουν ΗΔΗ οικειοποιηθεί αριστερές ιδέες και τις χρησιμοποιούν σε μια καθοριστικά αντιδραστική κατεύθυνση· παρασιτούν στον μαρξισμό με στόχο την αντεπαναστατική επανόρθωση μιας ακόμα εκδοχής αστικού καιροσκοπισμού σε βάρος της εργατικής τάξης.

    Η προλεταριακή ιδεολογία δεν μπορεί να ανέχεται παθητικά την ανεξέλεγκτη προπαγάνδα στρατηγών, ναυάρχων και Παπαθεμελήδων, ούτε τα δήθεν "νέα" υβρίδια μιας τραγελαφικής αριστεροδεξιάς που απειλεί να καταπνίξει κάθε προοδευτική ελπίδα της εργατικής τάξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ή θα πρέπει να δώσω σημασία στα «συντροφικά» πισώπλατα χτυπήματα, ότι είμαι αχάριστος να χτυπώ το Σύστημα, που τόσα πολλά χρήματα μου έδωσε κι εγώ πήγα με τον Μητσοτάκη και τώρα, ανεγκέφαλος και αφελής όπως είμαι, αφήνω να με εκμεταλλευθούν οι επιτήδειοι που κρύβονται πίσω από μένα;"

    δεν νομίζω αγαπητέ Φάρος πως ο Θεοδωράκης επιθυμεί να ταρακουνηθεί.

    έχει απόλυτη επίγνωση του τι πράττει.
    και αυτό που πράττει είναι σαφέστατα αντικομμουνισμός στην επαχθέστερη μορφή του δηλαδή τον εθνολαϊκισμό.

    ούτε το ΚΚΕ ούτε ο λαός είναι υπευθυνος για την καταντια αυτή. και δεν πρέπει να μας διακατέχουν αισθήματα λύπης για κανένα τέτοιο προδότη. γιατί πρόκειται περί ορκισμένου προδότη.

    η σαφήνεια είναι καλός οδηγός σε δύσκολες ώρες όπου "το πλήθος" έχει μωραθεί μαγεμένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτι άσχετο... Αν θες καλύτερα άνοιξε το blog ώστε τα κείμενα στο feed να φαίνονται ολόκληρα και όχι κομμένα όπως τώρα... Είναι βασανιστήριο, ειδικά γι' αυτούς που παρακολουθούν το feed από mobile συσκευές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικό το ποστ, ζουμερά τα σχόλια.
    Μην βιαστείτε να το αποσύρετε. Έχουμε πολλά να πούμε όταν βρούμε λίγο χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αρχίζουν και θυμίζουν τις ομιλίες του Μουσολίνι το 1921, όταν και πρώτη φορά εκλέχτηκε βουλευτής του Ιταλικού Κοινοβουλίου.''

    ΑΚΡΙΒΏς.. ας θυμοηθουμε οτι ο Μουσσολινι ηταν ενας σοσιαλιστης και μαλιστα της ''επαναστατικής πτερυγας'' πυ απλώς παντρεψε τον σοσιαλισμος ε τον εθνκισμό . Ηταν επισησης εξαιρετικό ρητορας και τα πληθη τον λατρευαν...
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ εύστοχος redfly! ξεσκεπάζεις τα τερτίπια του συστήματος. Ευτυχώς που έχουν γνώση οι φύλακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @rocean θα το κοιτάξουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι γεγονός ότι οι αριστερές ιδέες, πουλάν !

    Τα ίδια δεν έκανε από το 1974 μέχρι το 1981 (και λίγο μετά) ο λαοπλάνος Αντρέας Παπανδρέου ;
    Μάλλον αυτόν ζήλεψε ο πολύς Μίκης !

    Επιμένω όμως. Μάλλον ο άνθρωπος την έχει "πάθει" !
    Εχτός του ότι (φαίνεται αυτό, από ... χιλιόμετρα μακρυά) έχει καβαλήσει καλάμι ... εεε ... μάλλον ολόκληρη την καλαμιά, σίγουρα "παίζει" το παιγχνίδι της ολιγαρχίας, ίσως και εξ αιτίας των γύρω του κόλακων !

    Η όλη ιστορία, βέβαια, προσφέρεται και για ... χιούμορ !

    http://faros.wordpress.com/2010/11/16/oliki-epanafora/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Redfly συμφωνω με την ανάλυση σου εκτος απο αυτην την πρόταση:"Οι ομιλίες των συντελεστών αυτής της οργάνωσης, και κυρίως όλων αυτών που εκμεταλλευονται την εικόνα του Μίκη Θεοδωράκη ...."
    Διαφωνώ 1ον διότι ακυρώνει μέρος της ουσίας του κειμένου σου και 2ον είμαι βαθειά πεπισμένος ότι ο Μικης ξέρει πολύ καλά τι κάνει.Κοιτάξε ο Θεοδωράκης έχει πολλά χρόνια στον πολιτικό στοίβο για να μην καταλαβαίνει τι κάνει.Ξέρει πολύ καλά τι κάνει.Οι ατάκες περι Ελληνα,πολιτισμού ,νέου ένδοξου μέλλοντος κ.τ.λ είναι πολύ καλά μελετημένες και πολυ καλα βαλμένες στο κείμενο.Που στοχεύει ο Μίκυς;Πρωτα και κύρια στα μεσοαστικά-μικροαστικά στρώματα που τώρα που χτυπιούνται απο την οικονομική πολιτική και λόγο ταξικής θέσης και πολιτικής καθυστέρησης ρέπουν προς την αντίδραση.2ον προς εξαθλιομένους προλετάριους οι οποίοι χτυπιούνται απο την φτώχια και την εξαθλίωση.Εδώ παίζει και θα παίξει ρόλο το μεταναστευτικό.Με ύπουλο τρόπο.Ο Μίκης είναι μάγκας.Αποφεύγει να πει "γαμώ τους μετανάστες".Προτιμάει το "εμείς οι ¨Ελληνες με τον ένδοξο πολιτισμό,εμείς που όταν θέλουμε μπορούμε."Βάζει και 2-3(πχ παπαθεμελη-ζουραρι) με ένδοξο πασοκοδεξιο πατριοτικό παρελθόν και έτοιμη η σούπα.
    Ο Μίκης δεν αθωώνει μονο το σύστημα.Υπόσχεται ένα άλλο πολιτικό επικοδόμημα.Βλέπε νέο σύνταγμα,νέους θεσμούς,όλα αυτά με μια ανησυχητική επικάλυψη ένδοξου ελληνισμού.
    Νομίζω ότι το ΚΚΕ όλα αυτά τα αντιλαμβάνεται.Πρέπει όμως να ανοίξει τώρα κυριολεκτικά πόλεμο με τον Μίκη και να μην καθυστερήσει.
    Κατα την άποψη μου και με το ΛΑ.Ο.Σ είχε δείξει μια καθυστέρηση στην αντιμετώπισή του.Εδω όμως τα πράγματα είναι σαφώς πιο επικύνδυνα.
    Τέλος οι επικλήσεις στην Ρωσια και Κινα ίσως να μην είναι τυχαίες.Μην ξεχνάμε ότι οι ιμπεριαλιστές πάντα προσπαθούν να ενυσχίσουν τις θέσεις τους και τα πιστα πολιτικά σκυλιά είναι πάντα χρήσιμα.Ιδιαίτερα σε μια εποχή διεθνών ανακατατάξεων και σε μια χώρα όπως η Ελλάδα.
    Φιλικα

    Paul Krugman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ απόλυτα και μέχρι τελείας με τον προλαλήσαντα, πάνω από όλα δε με το κπιο κάτω:

    Νομίζω ότι το ΚΚΕ όλα αυτά τα αντιλαμβάνεται.Πρέπει όμως να ανοίξει τώρα κυριολεκτικά πόλεμο με τον Μίκη και να μην καθυστερήσει.

    Να πω επίσης όμως ότι ήταν μια σημαντική ανακούφιση το άρθρο πιο πάνω, ένα σημαντικό πρώτο βήμα που μας πείθει ότι το ΚΚΕ ΕΧΕΙ αντίληψη του κινδύνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Μας" εννοώ τους μαρξιστές που δεν ανήκουν τυπικά στο κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Paul πραγματικά δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο Θεοδωράκης. Απλά υποθέσεις μπορώ να κάνω και αυτές υπο το βάρος της μεγάλης του προσφοράς στο παρελθόν. Όπως επίσης δεν μπορώ να αγνοήσω το ότι πλησιάζει τα 90.

    Εγω προσωπικά θεωρώ, πως καταρχάς ο Μίκης Θεοδωράκης ποτέ δεν ασχολήθηκε ή δεν αντελήφθηκε σωστά την μαρξιστική πολιτική οικονομία. Επίσης η αυταρέσκειά του, η ανάγκη του να τον αγαπούν όλοι, το στήσιμο της υστεροφημίας του, υποδηλώνουν ουσιαστικά πως ποτέ δεν απαλάχτηκε απο τα μικροαστικά του αντακλαστικά και κριτήρια, ενώ ιστορικά παρέμεινε κολλημένος στις αντικειμενικές συνθήκες του Β Παγκοσμιου, της Κατοχής και του ΕΑΜ. Αλλά εκεί δεν έχει κολλήσει μονάχα ο Θεοδωράκης, αλλά και άλλοι επίσημοι και ανεπίσημοι φορείς της Αριστεράς ! Στην ξένη κατοχή και την χούντα των συνταγματαρχων.

    Αλλά αυτό δεν αλλάζει την στάση που πρέπει να κρατήσουμε απέναντι στην Σπίθα, και όποιους τελικά βρίσκονται ως εγκέφαλοι πίσω απο την οργάνωση αυτή. Φυσικά και η Σπίθα είναι πολύ πιο επικίνδυνη απο τους καραγκιόζηδες του ΛΑΟΣ (οι οποίοι παρεπιπτόντως κάηκαν με την υπερψήφιση του Μνημονίου και ειδικά εαν η Σπίθα γίνει κομμα, αποχαιρετιστε το ΛΑΟΣ), φυσικά και θα χτυπηθεί ανηλεώς ο λαϊκισμός και ο εθνικοσοσιαλισμός που εκπέμπει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Μίκης!
    Δεν κάνει τίποτε άλλο από το να δικαιώνει την ιδιότητά του σαν διανοούμενος.
    Ακόμη και ο "προοδευτικός" διανοούμενος αν δεν επαναστατικοποιήσει την συνείδησή του θα πατάει πάντα σε δύο βάρκες.
    Το ότι κάποιες ιστορικές στιγμές βρέθηκε στον πλευρό των επαναστατικών δυνάμεων, αυτό δεν βάζει και σφραγίδα στην επαναστατικοποίηση της συνείδησής του.
    Ο διανοούμενος όσο δεν επαναστατικοποιείτε, παραμένει μικροαστός και σαν τέτοιος αντιλαμβάνεται και την πάλη των τάξεων.
    Πολύ δε μάλλον, ο διανοούμενος καλλιτέχνης που προέρχεται από την Αστική τάξη.
    Δεδομένο είναι ότι ο καθένας με τις όποιες ευαισθησίες κουβαλάει,ιδιαίτερα ένας καλλιτέχνης, μπορεί να οδηγηθεί στο πλευρό της επαναστατικής τάξης,χωρίς να αποτελεί φύση και θέση οργανικό της μέρος.
    Για να γίνουν "ιδεολόγοι της εργατικής τάξης"πρέπει να κάνουν ριζική επανάσταση στο σύστημα των ιδεών του έχουν.
    Και αυτό σημαίνει μακρόχρονη επίπονη και δύσκολη επανεκπαίδευση.Ένας αγώνας εξωτερικός και εσωτερικός
    Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την διανόηση και ο Μίκης σαν γνήσιος εκπρόσωπός της δεν μπορεί να "ταξινομηθεί" στις ταξικές επαναστατικές δυνάμεις επειδή βρέθηκε στις γραμμές της για μεγάλο διάστημα.

    Μπορούμε όμως να τον κατατάξουμε σε εκείνους που συνέβαλαν τα μέγιστα με την προσφορά του στο κίνημα,ώστε συμμετέχοντας με την τέχνη του να αναπτυχθεί επαναστατικό περιβάλλον για μιά συγκεκριμένη περίοδο.
    Αν κάτι χρειάζεται να τονίσουμε δεν είναι ότι αφορά τον Μίκη σαν πρόσωπο, αλλά αυτήν καθ΄εατήν την ιδιότητά του σαν καλλιτέχνη διανοούμενο.
    Έτσι και αλλιώς δεν εκπροσωπούσε ποτέ την τάξη μας και ούτε το κίνημα.
    Οι κομμουνιστές γνωρίζουμε πολύ καλά τα μέσα και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι Αστοί, προκειμένου προς όφελός τους να αξιοποιήσουν ότι και όποιον μπορεί να έχει κοινωνικό έρεισμα και αυτό κάνει και με τον Μίκη και δεν έχει καμία σημασία αν σύρεται, αν γνωρίζει, αν συνειδητά προχωράει σε όσα κάνει σήμερα.
    Στο κάτω κάτω καινούργια είναι τα τερτίπια του;
    Δεν κρίνουμε τον Μίκη αλλά τις "επιλογές" του γιατί μας ενδιαφέρει να ακυρώσουμε αυτές και όχι το πρόσωπο που κάθε φορά μπορεί να είναι και κάποιο άλλο.
    Επιθετική Θετική πολιτική ασκούμε, με τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας, τις ανάγκες των καιρών.

    ΥΓ:Να πω ότι αυτά τα στοιχεία πληρεί το άρθρο σου και γι΄αυτό δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω τόσο με το πνεύμα όσο και με το γράμμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όταν έγραφα το σχόλιό μου, δεν είχα διαβάσει το δικό σου τελευταίο σχόλιο.
    Διαβάζοντας το, αισθάνομαι ικανοποίηση και εμπιστοσύνη που "μπορείς" και αναδεικνύεις τα ζητήματα στην πραγματική τους διάσταση.
    Μπράβο φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα συμφωνήσω με την ΒΒ. Αυτό θα πει "ξεσκέπασμα" της πραγματικότητας. Βλέπεις το πράμα ολόπλευρα από κοινωνική, ψυχολογική, πολιτική σκοπιά. Περιμένουμε κι άλλα άρθρα τέτοια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αναυδος

    Η μετατροπή των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων σε αστικά (κυρίως μετά τον πόλεμο, ανοικτά και ξεκάθαρα μετά το 1990) έχει δημιουργήσει ένα πολιτικό κενό στην αντιπροσώπευση των μικροαστών και της εργατικής αριστοκρατίας. Σε ορισμένες χώρες το κενό έχει καλυφθεί από τους Πράσινους (που θέλουν έναν πιο ανθρώπινο καπιταλισμό) στην Ελλάδα ελάχιστα από Συριζα-ΔημΑρ-Οικολόγους. Συνεπώς υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για ανθρωπους σαν τον Θεοδωράκη

    Εγώ απλώς κρατώ αυτά που έγραψε ο Καζάκης στην επιστολή παραίτησης του περι ξένων κέντρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αναυδος: Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου. Και πολύ καίραιες !

    Μια μικρή παρατηρησούλα: Κράτα μικρό καλάθι για τον Καζάκη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Ανώνυμος 11:58: Εξαιρετικά διεισδυτική παρατήρηση, την αναπαρήγαγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγω δεν θα σταθω στον Μικυ αλλα στους χιλιαδες -για να μην πω εκατομμυρια-πλανεμενους Ελληνες οι οποιοι πιστευουν ολες αυτες τις βλακειες που δεν λεει μονο ο Μικυς αλλα και οι λοιποι λαοπλανοι.Τι εννοω;Θα σας πω αμεσως.Πριν μερικες μερες ,μαλλον στα τελη Μαίου ειχα μια συζητηση με τον γυμναστη μου εξω απο το σχολειο και απο οτι ειπαμε καταλαβα πως ηταν πεποισμενος οτι ο κακαμοιρης ο Παπανδρεου ειναι πολυ πιεσμενος απο το εξωτερικο και οτι πρεπει να γινει συναινεση για να αντιμετωπισουμε ολοι μαζι αυτο το κακο που μας βρηκε.Και μαλιστα μου ειπε και το εξης ευτραπελο δηλαδη ο Παπανδρεου πρεπει να κανει πλατες στην Παπαρηγα για την επανασταση!ΕΛΕΟΣ!Υπαρχουν παρα πολυ ανθρωποι οι οιποι δεν εχουν καταλαβει την σοβαροτητα της καταστασης και τον ταξικο χαρακτηρα των μετρων και ειναι στην κοσμαρα τους.Το θεμα ειναι πως οταν χτυπησουν στα κομοδινο και ξυπνησουν απο τον λιθαργο θα ειναι πολυ αργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. To oνομα μου το ξεχναω...Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...