24 Ιουν 2011

Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους


Άκουγα σήμερα το πρωί, τον «κύριο» Καρατζαφέρη να λέει ότι ο Γ. Παπανδρέου, πρέπει να ζητήσει το μεσοπρόθεσμο να ψηφιστεί από 180 βουλευτές, προκειμένου όπως υποστήριζε, να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο.
Προφανώς, θα βόλευε τον «κύριο» Καρατζαφέρη  κάτι τέτοιο, μιας και στην περίπτωση αυτή, όλο και κάποιον τρόπο θα έβρισκε να δημοπρατήσει τους ψήφους του, ή έστω να κάνει το πατριωτικό του καθήκον απέναντι στα αφεντικά του, το ΔΝΤ, την ΤΡΟΙΚΑ, κα ι όλα εκείνα τα συμφέροντα που κρύβονται(αν και δεν κάνουν πια και τόσο κόπο να κρυφτούν) πίσω από αυτούς.



Οι δικαστές, μέλη του συμβουλίου επικρατείας βέβαια είχαν άλλη άποψη, και αποφάσισαν ότι το μνημόνιο ούτε αντισυνταγματικό είναι, αλλά ούτε και το μεσοπρόθεσμο χρειάζεται να ψηφιστεί από τα 3/5 των βουλευτών. Και για του λόγου το αληθές δείτε και τα παρακάτω αποσπάσματα από το http://dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=4080:under-the-constitution-the-loan-agreement-decided-by-the-coe

 ---
Οι δικαστές, μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποφάσισαν πως η σύμβαση δανεισμού της Ελλάδας δεν προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές, αλλά ούτε και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τις Διεθνείς Συμβάσεις. Σύμφωνα με τους δικαστές, η δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελλάδα τηρεί το γράμμα του νόμου και του Συντάγματος, ενώ υποστηρίζουν πως οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δικαιολογούνται δεδομένου της οικονομικής κρίσης, ενώ εκ νέου τα όποια νέα μέτρα έρθουν, με βάσει τις συνθήκες και συγκυρίες, που θα επικρατούν στο χρονικό εκείνο σημείο. […]
[…]Η ολομέλεια του ΣτΕ δεν "είδε" παραχώρηση εξουσίας σε ξένες δυνάμεις αναφορικά με την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας και αντίθετα αποφάσισε πως η κυβέρνηση διατηρεί την κατ' άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας. Οι δικαστές έκριναν ότι το Μνημόνιο δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί από τη Βουλή με την πλειοψηφία των 3/5, καθώς δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση.
---

Στην περίπτωση αυτή, ο "κύριος" Καρατζαφέρης δεν θα χρειαστεί να παίξει το συγκεκριμένο χαρτί, της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου αφού αυτό ψηφίζεται μια χαρά από τους εναπομείναντες αν δεν κάνω λάθος 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καταφέρνοντας έτσι το σύστημα να μην «κάψει» τις όποιες εφεδρείες του, και όταν λέω εφεδρείες, εννοώ φυσικά την ΝΔ. Γιατί να είστε σίγουροι πως άν για να περάσει το μεσοπρόθεσμο χρειαζόταν να ψηφιστεί και από βουλευτές της ΝΔ, ως δια μαγείας θα βρισκόταν οι καλοθελητές. Μην ξεχνούμε άλλωστε και τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είπε πως αν υπήρχε ανάγκη θα την έδινε την ψήφο του υπέρ του νεου μνημονίου.


Δυστυχώς καθημερινά, διάφοροι, όπως είναι και ο νέος χαλίφης στην θέση του χαλίφη «κύριος» Βενιζέλος, βγαίνουν και μιλούν εξ ονόματος του Ελληνικού λαού, που είναι αλήθεια ότι τους ψήφησε, και εκείνοι τώρα έχοντας την ψήφο του, τον αψηφούν κανονικά. Έλεγε λοιπόν ο Βενιζέλος στην τελευταία συνέντευξη τύπου, ότι προσπαθεί σκληρά να μας σώσει, αλλά ότι πρέπει και εμείς, χάριν αξιοπρέπειας, συνέπειας και ελληνικού φιλότιμου, να σκύψουμε λιγάκι, τόσο δα, ίσα για να εισχωρήσει το κεφάλι ή πιο σωστά για να γίνουμε και λίγο πιο χυδαίοι, το κεφάλαιο, ακόμα πιο βαθιά(οι λεγόμενες βαθιές τομές) στην εγχώρια οικονομία.


Όμως άσχετα με το ποιοι είναι οι κατά καιρούς εκπρόσωποι του, ο ελληνικός λαός πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα, και όχι μόνο, υπηρετούν από την θέση τους κάθε φορά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν είναι ζήτημα προσώπων, δεν είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης, διαχείρισης, εντιμότητας ή ανικανότητας, είναι ζήτημα πολιτικής στάσης! Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες όπως σωστά φωνάζουμε εμείς οι κομμουνιστές. 


Ο ελληνικός λαός πρέπει να ζητήσει εκλογές, διότι οι εν εξουσία, έχουν χάσει κάθε ηθικό-φυσικό και μεταφυσικό δικαίωμα(όπως έλεγε κάποτε και η Λιάνα) να τον εκπροσωπούν, μιας και είναι πια ξεκάθαρο πως η μόνη τους έγνοια ήταν, είναι και θα είναι το πως θα τον ρίξουν μια ώρα αρχύτερα στο στόμα του λύκου[1]


Ο ελληνικός λαός πρέπει να ζητήσει εκλογές, όχι για να αλλάξει πάλι τον χαλίφη του, αλλά για να δώσει δύναμη, μέσω της ψήφου του, αλλά κυρίως μέσω της οργανωμένης ταξικής πάλης, σε εκείνες τις δυνάμεις που χρόνια τώρα βρίσκονται στο πλευρό του και οικοδομούν το μέτωπο αντεπίθεσης.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)


[1] Όπου λύκος βλέπε, εταίροι, δανειστές, αγορές, επενδυτές, αξιολογητές και η υπόλοιπη αγέλη.

14 σχόλια:

  1. Όχι μόνο "μαύρο" στους Μαυρογιαλούρους (άλλωστε το ζητάει και το όνομά τους), αλλά και οι κάθε λογής Γκρούεζοι στη φυλακή ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καρατζαφέρης: Ο μεθεπιλεγόμενος Καρατζαφύρερ ή Κωλοτούμπας
    (όπως λέμε ο Μπάμπης ο Σουγιάς!)

    http://youtu.be/_1CXoMKHTAQ
    http://www.slang.gr/lemma/show/Karatzafurer_14857

    spiral architect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως Φάρο πως τα φέρανε, την ΝΔ δεν την καψανε ούτε με την συγκυβέρνηση αλλα ούτε και με το ψήφισμα του μεσοπρόθεσμου θα την κάψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Architect, μα γιατί το λες αυτό;
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Poe:

    Ποιο, για τον Μπάμπη το Σουγιά? Μια χαρά παιδί είναι:
    http://youtu.be/Jf9B_-ACX8Q

    spiral architect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και κάτι άλλο. Με τις προσφυγές των παλαιοπασόκων μεγαλοκαθηγητάδων για αντισυνταγματικότητα κλπ., το σύστημα κατάφερε να δημιουργήσει προσδοκίες από το ΣτΕ, καθηλώνοντας (στην αναμονή) μεγάλα τμήματα του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχως παίζει και πολύ "ραδιο αρβύλα" και δεν εννοω την εκπομπή:). Ακούγονται διάφορα, όπως για παράδειγμα ότι μπορεί καποιο κόμμα να καταγγειλει το μνημόνιο στον πρόεδρο της δημοκρατίας και αυτό να ακυρωθεί και άλλα τέτοια παρόμοια.

    Το κακό είναι ότι ο κόσμος τα πιστεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αδιανόητα μεγάλη και άδικη", χαρακτήρισε την φορολογική επιβάρυνση προς τους πολίτες ο υπουργός Οικονομικών, κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή, καθώς πρέπει να υιοθετηθεί ένα πλαίσιο για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και να αποκτήσουμε την άνεση για όποιες βελτιωτικές κινήσεις. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν, αμέσως μετά τις 30 Ιουνίου, "μέτρα αντιρρόπησης".

    «Δεν λέμε ότι κάθε λίγο και λιγάκι θα εισηγούμαι νέα μέτρα, αλλά δεν κάνω και τη δήλωση ότι δεν θα ξαναεισηγηθώ νέα μέτρα», κάτι που θεωρήθηκε ως αιχμή για τον προκάτοχό του που στο παρελθόν είχε πράξει ανάλογα.

    Υπογράμμισε ότι το μόνο για το οποίο μπορεί να δεσμευτεί είναι ότι εκείνος και οι συνεργάτες του θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να εκτελεστεί ο προϋπολογισμός χωρίς πρόσθετα μέτρα. Πρόσθεσε, όμως ότι αυτό θα εξαρτηθεί "από τα αποτελέσματα της φορολογικής διοίκησης". "Πρέπει να πω όμως ότι μόνο αν δουλέψουμε πειθαρχημένα και συστηματικά θα πάει καλά η χώρα", σημείωσε.

    Παραδέχτηκε ότι πολλά από τα μέτρα είναι άδικα, αλλά υποστήριξε ότι δεν είχε τα χρονικά, οικονομικά και πολιτικά περιθώρια για να επιλέξει άλλες λύσεις. «Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε τις επιλογές που θα θέλαμε και αναγκαζόμαστε να υιοθετήσουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο με άδικα μέτρα», είπε.

    "Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διορθωθούν οι μεγάλες αδικίες. Όμως να ξέρετε ότι απέναντι μας συναντάμε τείχος. Έπρεπε να κλείσουμε τα ζητήματα και έπρεπε να κλείσουν οι αριθμοί. Εμείς είμαστε υπόλογοι απέναντι σε ανθρώπους, δυστυχώς οι συνομιλητές μας υπολογίζουν μόνο αριθμούς", είπε, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την οικονομική πολιτική στην τρόικα.

    Απηύθυνε νέα έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης για συναίνεση. "Η πρόσκληση μου προς ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάμε όλοι μαζί στη διαπραγμάτευση είναι ανοικτή και μπορεί να γίνει εύκολα δεκτή γιατί είναι αντικείμενα στα οποία η αντιπολίτευση δίνει βάρος", ανέφερε.

    http://www.dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=4170:unjust-measures-admits-venizelos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και αναρωτιέται κανείς, αφού τα μέτρα αυτά είναι τόσο σκληρά και άδικα, γιατί τα πήρατε;
    Γιατί κανένα απο τα μέτρα δεν αφορά την πλουτοκρατία και το μεγάλο κεφάλαιο;
    Γιατί αφορούν μόνο τους μικρούς και τους μικρομεσαίους;
    Ο κύριος Βενιζέλος βέβαια την ξέρει την απάντηση

    εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ''Aφού τα μέτρα αυτά είναι τόσο σκληρά και άδικα, γιατί τα πήραν'';

    Το ξερεις βεβαια το ρητο ''His (Their) Master's Voice''! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άντε τώρα να πιστέψω ότι η ιστορία με το ΣτΕ δεν ήταν στημένη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οτι και να ισχύει η αλήθεια ειναι μια, οι ανατροπές ούτε ποτε ήρθαν, ούτε και θα έρθουν μεσα απο δικαστικές αίθουσες ενος απάνθρωπου συστήματος.

    Οι ανατροπές γινονται στους δρόμους και στον αγώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δλδ αν κατάλαβα καλα απο το αρθρο μας λες να ψηφίσουμε ΚΚΕ και Παπαρήγα για να αλλάξει το σκηνικό;

    Το ΚΚΕ δεν ανοικει σε αυτους που παιζουν το παιχνίδι του συστήματος τόσα χρόνια; Τωρα θα αλλάξει; Και τι προτεινει το ΚΚΕ για να βγουμε απο την κρίση; Οχι σε όλα και βλεπουμε; Θα μας σωσει ο Πατερουλης μηπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι φίλε μου Tagio, σας λέμε να ψηφίσετε ΚΚΕ (όχι συγκεκριμένα Παπαρήγα, δεν είναι μόνη της η Παπαρήγα), αλλά δεν σας λέμε μόνο αυτό.
    Σας λέμε, συμπορευτείτε με το ΚΚΕ ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε σε όλα μ'αυτό. Επίσης σας λέει, δεν είναι μόνο η ψήφος. Σας λέει γραφτείτε στα σωματεία σας, μπείτε στο κίνημα, αγωνιστείτε.
    Το όχι σε όλα είναι ισοπεδωτικό. Δηλαδή, τι να έλεγε το ΚΚΕ; "ναι" σε κάποια σημεία στο μεσοπρόθεσμο; που θα έπρεπε να λέει "ναι" δηλαδή; :)
    Όσο για το σχόλιο για τον πατερούλη, ποτέ μα ποτέ το κόμμα δεν αγιοποίησε κανέναν ηγέτη, όλα ψυχρά, επιστημονικά τα κρίνει. Κανένα πρόσωπο δεν σώνει το λαό, μόνος του ο λαός σώνει τον εαυτό του. Και η συζήτηση για τον Στάλιν και την περίοδο που ήταν επικεφαλής της ΕΣΣΔ ευχαρίστως να την ανοίξουμε, χωρίς να αγιοποιούμε, αλλα και χωρίς να μηδενίζουμε. Ευχαριστούμε για το σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...