26 Ιουν 2011

Ή αυτοί, ή εμείς / Rage Against The..System!





"You know I've been getting really frustrated turning on the news recently and listening to all this talk. All this talk about Ireland and all this talk about Portugal and all this talk about Spain and all this talk about Greece
And all they seem to be saying is "Oh the people in Ireland and Spain and Greece and Portugal oh they had it too easy". And the very companies that run these stations like CNN profited so greatly from the housing bubble and crisis that they created. The very people that created the economic recession are the first to blame to us for the reason that it came about.
And I'm sick of them saying this over and over again knowing full well that the reason we have pensions that the reason we have vacations and the reason we have 8 hour work days is precisely because of the kind of actions that our brothers and sisters are taking in Greece right now. People taking to the streets against the wealthy class who have been robbing us all for years.
And in the face of all this propaganda I wanna say, we have here to unite here in Europe, we have to unite here in Europe across ethnic lines across religious differences across racial lines and its now the lines are clear. Its us against the wealthy plain and simple.
It´s time to wake up. WAKE UP ".

(Tαδε εφη....Zack de la Rocha, frontman των ''Rage Against The Machine''
 
O de la Rocha, σε συναυλια του συγκροτηματος στις 8.06.2010, στο Δουβλινο, ειπε τα παραπανω λογια για το σημερινό οικονομικό σύστημα και το πώς οι πολυεθνικές εταιρείες κατηγορούν την εργατική τάξη για τα προβλήματα που οι ιδιες οι προκάλεσαν.

Εμεις, στην Ελλαδα, λεμε:

ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ -ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ,

28 - 29 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓIA

Το "Μεσοπρόθεσμο" δεν πρέπει να περάσει!

15 σχόλια:

  1. Ποιος είναι αυτός ο ... Ρόχας ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eιναι ο frontman, 'επικεφαλης' του συγκροτηματος Rage Against The Machine, faro. Συχνα στις live συναυλιες τους, ο de la Rocha εχει τη συνηθεια να μιλαει για πολιτικα και κοινωνικα ζητηματα.

    Y.Γ Mη μου πεις οτι δεν τους εχεις ακουσει! Εχεις τωρα την ευκαιρια! :PP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Faros
    Zack de la Rocha
    Tragoudistis kai mousikos tou group Rage against the machine
    Socialistis kai arketa aristeros me ta amerikanika dedomena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Faros:

    http://youtu.be/yYCLS3Cqz-E
    (πλάκα)

    http://youtu.be/8de2W3rtZsA
    (καθοριστικό τους κομμάτι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Elva: Ιδέα δεν έχω ... Sorry !

    Moodesty: Μπα ; Αμερικάνος είναι ; Κι εγώ νόμιζα (απ΄το όνομα) Ισπανός ...

    spiral architect: Φχαριστώ ... αλλά, δυστυχώς τα λικς που βάζετε κατά καιρούς, δεν ανοίγουν ...
    Ίσως κάτι κάνω λάθος, αλλά δεν ανοίγουν ...

    υ.γ.: Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ όλους !
    Σημαντικό να ακούγονται πράγματα από διάφορους ... Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @spiral architect

    Ενα αλλο, επισης καλο κομματι, απο τους Rage Against the Machine, με καυστικους στιχους.

    http://www.youtube.com/watch?v=7Jh9p-HSW_8



    @faro

    Δεν πειραζει, αλλωστε γι αυτο ειμαστε εδω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι αυτό ακριβώς παιδιά... Ο κόσμος ΚΟΙΜΑΤΑΙ! ο κόσμος γύρω μας. Φίλοι, αδέρφια, συγγενείς, συνεργάτες. Νομίζουν ακόμα ότι το μεροκαμματάκι θα τους σώσεις. Κοιτάν μόνο το ΔΙΚΟ τους αύριο ( και όταν λέω άυριο μιλάω για το από Δευτέρα σε Τρίτη) ως άλλοι κυρ Παντελήδες. Ραγιάδες μια ζωή. Με σκυμμένο το κεφάλι, προτιμούν να ζήσουν σκλάβοι για μια ζωή παρά να σηκώσουν ανάστημα για μια φορά και ας το πληρώσουν ακριβά. Δεν σκέφτομαι ούτε το μελλον των παιδιών τους, ούτε των φίλων τους, ούτε το δικό τους... Αυτοί είναι το πρόβλημά μας. Γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορούμε. Παλέυουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να τραβήξουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε μαζί μας αύριο και στους σκληρούς αγώνες που ξεκινούν ακόμα πιο δυνατά από αύριο. Αύριο είναι μια πολύ σημαντική μέρα για εκατομμύρια κόσμο. Συμμετέχουμε όλοι στις απεργιακές περιφρουρήσεις, κατεβαίνουμε στον δρόμο και μένουμε εκεί, αδιαφορούμε πλήρως για τα λεγόμενα των αφεντικών, δείχνουμε το ταξικό μας μίσος, σπάμε τον τσαμπουκά τους. Καλό αγώνα σε όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό που λέει ο Ανδρέας είναι μια μεγάλη αλήθεια. Παρά τα θετικά στοιχεία που βλέπουμε και κάποιες αλλαγές στη συνείδηση, η πραγματικότητα είναι ότι ο καθένας ξεχωριστά, πιστεύει ότι θα σώσει το δικό του τομάρι. Χρόνια και χρόνια πλύση εγκεφάλου με αξίες του ατομισμού, είναι λογικό.
    Αυτό που προσπαθούμε είναι εν όψει μεσοπροθέσμου και 48ωρης, είναι να ξεκολλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μυαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανδρεα και ΑlexD

    Εχετε απολυτο δικιο! Oμως, πως ''χτυπαει'' κανεις τετοιες ατομιστικες αντιληψεις; Εκει ειναι το θεμα και πως καταφερνει κανεις να κανει καποια ατομα να ξεφυγουν απο το καθεστως της αδιαφοριας για τα οσα συμβαινουν γυρω τους; Συχνα αναρρωτιεμαι γιατι καποιοι δεν βλεπουν και λιγο παραπερα. Δεν σκεφτονται π.χ οτι θα γινουν γονεις, σε τι σχολεια θα πανε τα παιδια τους, τι δουλειες θα υπαρχουν γι αυτα οταν μεγαλωσουν, οταν σημερα τα πραγματα ειναι, ηδη, πολυ δυσκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα παραθέσω για το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουμε να πείσουμε κοντινά μας προσώπα μια ιστορία ενός συναγωνιστή: "Ο πατέρας μου είναι κοντά τα 70 και μετρά στη ζωή του 34 απολύσεις! Εγώ κάθε μέρα στο δρόμο για το κόμμα και η αδερφή μου πέρα βρεχει. Δουλεύει για 700 ευρω και πρόσφατα τους είπαν στη δουλειά να διαλέξουν ποιοι εχουν λιγότερη ανάγκη για να απολυθούν και αυτή τσιμουδιά. Και όταν της πω να μου σιδερώσει ένα πουκάμισο μου βγάζει μια γλώσσα να και στον άλλον που της συνθλίβει τη ζωή δεν λέει κουβέντα....."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανδρεα

    Αυτη η συμπεριφορα που περιγραφεις στο παραδειγμα ειναι τυπικη ατομων που δεν ασχολουνται με τη πολιτικη και δεν αγανακτουν εναντια στο κεφαλαιο οταν τους καταπατα ,αλλα εναντιωνονται σε κοντινους τους ανθρωπους, οταν αυτοι τους συμβουλευουν για το καλο τους!

    Υ.Γ Παντως καλα ειναι ο φιλος να ..σιδερωνει τα δικα του πουκαμισα, ωστε να μην εχει την αναγκη της αδελφης του και να δειξει ετσι οτι ειναι ανεξαρτητος και τα καταφερενει εξ ισου καλα και μονος του!
    Οταν η αδελφη του καποια στιγμη απολυθει ισως καταλαβει οτι κι αυτη επρεπε να ειχε σταθει στο υψος των περιστασεων και δεν το εκανε οταν επρεπε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδιά, δεν λέγεται τυχαία ότι η εργατική είναι η πρωτοπόρα τάξη. Είναι πολύ πιο εύκολο να ριζοσπαστικοποιείται ο εργάτης, ο οποίος βλέπει άμεσα πού πάει η υπεραξία του, ειδικά όταν δουλεύει στην μεγαλοεργοδοσία. Παράδειγμα οι βιομηχανικοί εργάτες ή οι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών, που τους τελευταίους εγώ τους γνωρίζω και πολύ καλύτερα. Δεν είναι προφανώς όλοι ριζοσπαστικοποιημένοι, αλλά αυτοί είναι πιο έυκολο να ριζοσπαστικοποιηθούν.
    Νομίζω ότι το πρόβλημα εμφανίζεται περισσότερο σε υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους κλπ, δηλαδή λαϊκά στρώματα που δεν έχουν αντιληφθεί ότι και αυτοί λίγο πολύ είναι εργατιά. Οι περισσότεροι από αυτούς ακόμα ζουν με την ψευδαίσθηση ότι το σύστημα, του οποίου βεβαίως την ύπαρξη την έχουν αντιληφθεί (είναι και αυτό μια κάποια πρόοδος), θα κάνει παραχωρήσεις όπως μια φορά και έναν καιρό.
    Και για να μην ξεχνιόμαστε, όπως γράφεται και στο πρόγραμμα του ΚΚΕ: "Έστω και ουδετερότητα αυτών των στρωμάτων θα συμβάλει στο πέρασμα στο σοσιαλισμό".
    Θα συμφωνήσω βεβαίως όμως ότι ο αγώνας είναι αναγκαίος και επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. a.d

    Nα πουμε οτι και μερικοι φοβουνται τη λεξη εργατης, μη τυχον φανει οτι δουλευουν σε..οικοδομη!
    Α, εγω ειμαι ''υπαλληλος'' σου λεει ο αλλος, λες και εχει μεγαλη διαφορα η δουλεια η δικη του απο του εργαζομενου με τη γενικη εννοια.
    Εδω ομως καταλαβαινει κανεις οτι το συστημα καλλιεργει αυτες τις διακρισεις εστω και σε λεκτικο επιπεδο, ωστε να διαιρει τους εργαζομενους σε κατηγοριες, να καλλιεργει και να διευρυνει την ''διαφορετικοτητα'' μεταξυ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Elva έχεις δίκιο σε αυτό το τελευταίο που λες. Το σύστημα πράγματι θέλει να καλλιεργεί αυτού του είδους την "διαφορετικότητα". Μπορώ όμως να σε διαβεβαιώσω, μετά από αρκετών χρόνων εμπειρία, ότι ο και ο μηχανικός και ο οικοδόμος που δουλεύουν ο καθένας στο πόστο του σε ένα δημόσιο έργο αυτό που κάνουν είναι να δαπανούν εργατική δύναμη. Αν, δε, εστιάσεις στον τρόπο που αμείβονται, αντιλαμβάνεσαι ότι και οι δύο είναι κοινοί προλετάριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. a.d

    Σωστα και οι δυο ειδικοτητες (μηχανικος και οικοδομος) ειναι περισσοτερο απο ποτε κοντα, ειδικα στη σημερινη κατασταση, οπου το κεφαλαιο εκμεταλλευεται ολους οπως και οσο συχνα μπορει, ανεξαρτητα απο θεση και κατηγορια εργαζομενου. Θα ηταν ευχης εργο αν το συνειδητοποιουσαν ολοι οι ''μηχανικοι'',αλλα και ολοι οι ''οικοδομοι'',
    γιατι τοτε θα πηγαιναμε ενα βημα πιο μπροστα, ολοι, ως συνειδητοποιημενοι εργαζομενοι και πολιτες...
    Ομως εκει ακριβως ειναι που κερδιζει το.. ''αντιπαλον δεος'', στο οτι λιγοι εργαζομενοι συνειδητοποιουν οτι δεν εχουν τιποτα να χωρισουν μεταξυ τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...