9 Ιουν 2011

Tα ''οραματα'' καποιων, οι διαφωνιες και αλλες ιστοριες...




(Αναδημοσιευση απο το Καρτεσιος)

Έχει απόλυτο δίκιο ο Μπουτάρης που δε δίνει άδεια να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του Μίκη Θεοδωράκη στη Θεσσαλονίκη. Καλά κάνει! Τί είναι οι πλατείες για να γίνονται πολιτικές συγκεντρώσεις; Ε;!

Αν ήταν κανένα πάρτυ με τρελοπουτάνες, μάλιστα! Να δοθεί όχι μόνο η πλατεία Αριστοτέλους αλλά και ο Λευκός Πύργος να φτιαχνόταν έτσι ώστε να μοιάζει με σούπερ δονητή.

Αν ήταν καμιά παρέλαση των ομοφυλόφιλων, όχι μόνο θα δινόταν η πλατεία Αριστοτέλους, αλλά θα επιτρεπόταν να φορέσουν και ροζ στρινγκ στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Αν επρόκειτο να έρθουν τουρκικές οργανώσεις για να κάνουν πολιτικό μνημόσυνο στον Κεμάλ Ατατούρκ, όχι μόνο θα δινόταν η πλατεία, αλλά θα έβγαινε εντολή να κυκλοφορούν όλοι οι Θεσσαλονικείς με φέσια για να τιμηθεί ο Ηγέτης.

Λοιπόν, ο τύπος, ο Μπουτάρης εννοώ, είναι πολύ κουκουρούκου. Φυσικά αυτό δεν είναι άγνωστο. Ήταν γνωστό πριν γίνει δήμαρχος. Κάποιοι πίστεψαν ότι αν εκλεγόταν δήμαρχος, θα έκοβε τις μαλακίες. Ήταν αυτοί οι ίδιοι που πίστεψαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα έδινε αυξήσεις στους μισθούς και θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας.



Ο Μπουτάρης λειτουργεί ως επιχειρηματίας. Αποτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά δε γαμείς. Δε ζω στη Θεσσαλονίκη για να με νοιάζει. Ας τον χαίρονται οι ΠΑΟΚτζήδες. Δικό τους πρόβλημα.

Ο Μπουτάρης έχει όραμα. Να γίνει gay parade στη Θεσσαλονίκη για να έρθουν τουρίστες, να κάνει Κέντρο παντουρκισμού το σπίτι του Κεμάλ για να έρχονται τούρκοι τουρίστες, να γίνουν οργανωμένα πολυμπουρδέλα multifucking, για να έρχονται τουρίστες από τα χωριά της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Αν υπήρχε περίπτωση να γεμίσει με τουρίστες η Θεσσαλονίκη στην ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, μπορεί  να την άφηνε να πραγματοποιηθεί με την άδειά του. Κι αν έβγαζε λεφτά, τότε θα καθιέρωνε βραδιές Θεοδωράκη.

Ως εκεί φτάνει ο Μπουτάρης, τι να κάνουμε τώρα; Πάντως, για ένα πράγμα δε μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς. Ότι είναι αχάριστος. Τέτοια εξυπηρέτηση στον Γιώργο Παπανδρέου δε μπόρεσε να την κάνει ούτε ο Καμίνης.

296 λέξεις για τον Μπουτάρη. Είναι πάρα πολλές, αλλά βαριέμαι να τις σβήσω κι άλλωστε αν τις σβήσω θα πρέπει να γράψω κάτι άλλο, για κάποιον άλλον που θα είναι κατηγορίας Μπουτάρη. Οπότε τις αφήνω.

Φαγώθηκαν όλοι με τον Παπακωνσταντίνου. Να αλλάξει ο Παπακωνσταντίνου. Ωραία λύση. Λες κι αν αλλάξει ο Παπακωνσταντίνου, αλλά μείνει πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου, θα δούμε μια διαφορετική πολιτική.

Το πλέον επικίνδυνο αυτή τη στιγμή είναι ένας ανασχηματισμός. Αν αυτό τίθεται ως αίτημα, τότε δίνεται στον Παπανδρέου η μεγαλύτερη ευκαιρία να απεγκλωβιστεί από τα σχοινιά που έχει στριμωχθεί.

Άντε και άλλαξε ο Παπακωνσταντίνου και ανέλαβε υπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος. Αμέσως το αίτημα ικανοποιείται και η αμηχανία δίνει τη θέση της σε κάθε λογής αγανάκτηση.

Όσοι στηρίζουν τις ελπίδες τους σε ανασχηματισμό και αυτό προσδοκούν, θα είναι τα θύματα της επόμενης ημέρας. Θα βουτήξουν το κεφάλι τους στον κουβά με τα αντικαταθλιπτικά και δε θα το βγάλουν μέχρι να καταπιούν όλα τα χάπια.

Ακόμη κι αν η «αντάρτισσα» Βάσω αναλάβει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, τί διαφορετικό θα μπορέσει να κάνει; Να γίνει μία άλλη Λούκα Κατσέλη που παρουσιάζει τα πλέον αντεργατικά μέτρα ως ευκαιρίες απασχόλησης. Αυτό θα κάνει.

Δεν πιστεύω ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια ουσιαστική μάχη. Καλοί οι τίτλοι περί «εμφυλίου στο ΠΑΣΟΚ» και περί «διχασμένης κοινοβουλευτικής ομάδας», όμως την πραγματική εικόνα την έδωσε η Αλέκα Παπαρήγα σχολιάζοντας την επιστολή των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. «Όποιος διαφωνεί, φεύγει», είπε η Παπαρήγα.

Για να μένουν, δε διαφωνούν, λέω εγώ. Διαφωνούν επικοινωνιακά για να μη φάνε κράξιμο στις γειτονιές. Διαφωνούν επικοινωνιακά για να μπορούν να πίνουν ήσυχοι τον καφέ τους στο Κολωνάκι και να μη φοβούνται ότι από το διπλανό τραπέζι θα τους πετάξουν στα μούτρα ένα ποτήρι νερό.
Όποιος διαφωνεί, φεύγει. Διότι διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης. Διαφωνεί με το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Όποιος μένει, συμφωνεί. Δεν υπάρχει κάτι απλούστερο. Οι κόντρες μεταξύ των διορισμένων φίλων του Γιώργου Παπανδρέου και των εκλεγμένων βουλευτών που έχασαν την ευκαιρία να γίνουν υπουργοί, είναι κάτι που αφορά τις εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου.

Δε μπορούν να εκληφθούν ως σοβαρές οι αντιδράσεις όλων αυτών των φιλόδοξων που καίγονται μόνο για την πάρτη τους. Όποιος διαφωνεί, φεύγει και πάει απέναντι. Στην πλατεία.

Όποιος μένει, συμφωνεί κι αποφασίζει ότι είναι εχθρός όχι μόνο των αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος, αλλά και όλων αυτών που καταπίνουν την οργή τους σιωπηλά, ώσπου μια μέρα δε θα αντέξουν άλλη κατάποση και τότε οι «Αγανακτισμένοι» θα μοιάζουν μπροστά σε αυτή την οργή, με κάμπινγκ προσκόπων.

11 σχόλια:

  1. Ειλικρινα σας λεω απολαυσα την καθε λεξη!
    Ο συγγραφεας λεει τα πραγματα εξω απο τα δοντια και εχει απολυτο δικιο και για τη συμπεριφορα Μπουταρη απεναντι στον Θεοδωρακη, οπως και για το «Όποιος διαφωνεί, φεύγει». Κριμα που ειναι μονο θεωρητικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα μου άρεσε αυτό με την Τατιάνα. Γιατί όλη αυτή η αναμπουμπούλα γίνεται γιατί οι βουλευτές βλέπουν εκλογές και η καρεκλίτσα τους τρέμει λόγω του Μεσοπρόθεσμου. Έτσι έχουν στήσει στα 4 τον Παπακωνσταντίνου γιατί ξέρουν ότι το βράδυ ο Μέγκα και ο Σκάι θα παίξουν την υπερπαραγωγή "η Βασουλάρα και οι 16" ωσαν το "ο Λεωνίδας και οι 300" που αντιτάχθηκαν ηρωικά στην εισβολή των Γιώργηδων και Γιουνκέρηδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλη marilia

    Κι εγω ακριβως γι αυτο το αναδημοσιευσα, ειναι οντως απολαυστικοτατο και εχει τη σωστη δοση..ειρωνειας σχετικά με την απαγορευση άδειας για την εκδήλωση του Μ.Θεοδωράκη στη Θεσσαλονίκη, που δεν εχει να κανει τοσο με το προσωπο καθαυτο,αλλά οπως καταλαβαινουμε, με το γεγονος οτι σε λιγο ΟΛΑ θα απαγορευονται!

    Οσο για τις ..διαφωνιες ειναι για τα ματια, κανεις δεν διαφωνει πραγματικα γιατι αν διαφωνουσε θα εφευγε και απο το Πασοκ!Δεν εχω ακουσει για τιποτα μαζικες αποχωρησεις και δεν το βλεπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια χαρα Αlex

    Kαι με γεια το..avatar! ;)

    Oλη η ιστορια γινεται για τη προβολη μιας ψευδους εικονας...'διαφωνουντων' σε τετοιου ειδους shows, ενω οι εκλογές ειναι ενα σημαντικο θεμα για τη ..καρεκλιτσα βουλευτων τετοιων κομματων...
    Τωρα για το τι..υπερπαραγωγή θα παιχθει, θα δουμε, αν και το χιλιοπαιγμενο.. ''Η θυσια ενος υπουργου'' για το.. ''καλο του κομματος'', οπως ξερουμε, ειναι απο τις επικρατεστερες.. παραγωγες! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια χαρά Elva, Ευχαριστώ :)

    Ξέχασα να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά που άναψε ο Καρτέσιος: Πες μας κάτι για το σπίτι στο Καστρί!

    Τάχα μου αγρίεψε ο Γιώργος! Αφού οι ίδιοι οι Τροϊκανοί θεωρούν το ενδοκυβερνητικό consensus δεδομένο, μόνο ο άτακτος Αντώνης τους ξεφεύγει, δήθεν, στην κάμερα.

    Να γελάσω ή να καραφλιάσω με όλα αυτα; Άστο, καλύτερα θα το κάνω α λα Μανωλίδου : "Αχ, θα καταρρεύσω"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα βάλω μια αρνητική θέση όσον αφορά την αναδημοσίευση.
    Δεν είναι σωστό blog σαν το δικό σας το οποίο με ξεκάθαρο τρόπο υποστηρίζει την κομμουνιστική ιδεολογία να αναρτά κείμενα του τύπου :
    "Αν επρόκειτο να έρθουν τουρκικές οργανώσεις για να κάνουν πολιτικό μνημόσυνο στον Κεμάλ Ατατούρκ, όχι μόνο θα δινόταν η πλατεία, αλλά θα έβγαινε εντολή να κυκλοφορούν όλοι οι Θεσσαλονικείς με φέσια για να τιμηθεί ο Ηγέτης"
    και μάλιστα χωρίς να κάνετε κριτική τοποθέτηση στην παράγραφο αυτή που ξεκάθαρα προωθεί τον σωβινισμό.
    Και βέβαια η καταγγελλία του δήμαρχου Μπουτάρη για την ενέργεια της άρνησης στον Θεοδωράκη είναι σωστότατη, αλλά τα τουρκοφαγικά επιχειρήματα δεν ταιριάζουν σε κομμουνιστές.

    TALIBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο συγγραφέας έχει σίγουρα αίσθηση του χιούμορ. Και το κείμενο του θα ήταν όντως απολαυστικό από την αρχή μεχρι το τέλος αν δεν έβαζε σε αντιδιαστολή τους "Τουρκους" και τους "ομοφυλόφιλους" με τον Μίκη και την απαγόρευση της συγκέντρωσης του.

    Άραγε σε μια φάση που θα ήταν τα πράγματα όπως θα ήθελε ο Καρτέσιος(έτσι δεν τον λένε τον μπλόγκερ;) θα μιλάει ο Μίκης και ο κάθε Μίκης στην πλατεία και θα απαγορεύονται οι gay και οι αλλόθρησκοι;

    Όλα αυτά σε συνυπογράφοντας το σχόλιο του παραπάνω φίλου taliban.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε taliban,
    επίτρεψέ μου το παρακάτω σχόλιο.

    Το άρθρο, με σκωπτικό καθαρά τρόπο, προσπαθεί να δώσει την διάσταση του θέματος και δεν έχει καμία πρόθεση ... "τουρκοφαγίας".
    Αδικείς κατάφωρα τον συντάκτη όταν του προσάπτεις εμμέσως πλην σαφώς διάθεση σωβινισμού !

    Και λίγη πλάκα (όταν μάλιστα αυτή γίνεται με όμορφο τρόπο) χρειαζόμαστε τις δύσκολες ώρες που περνάμε !

    Με με παρεξηγήσεις, η θέση σου γενικά είναι σωστή, ΑΝ υπήρχαν οι προθέσεις που αποδίδεις στον συντάκτη και γενικά στο μπλογκ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αlex

    A, ετσι λεει η Μανωλίδου; Ευτυχως που εχω χασει ...επεισοδια, γιατι αν εβλεπα Ελληνικα προγραμματα δεν θα τη γλυτωνε η...Τιβη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανωνυμε (Τaliban) & pavlosk

    Θεωρω οτι η απαντηση του συνblogger @φαρου πρεπει να σας καλυπτει και νομιζω οτι οσοι απο εμας διαβαζουμε τον φιλο @Καρτεσιο, εδω και αρκετο καιρο, καταλαβαινουμε οτι αστειευεται βεβαια και ειμαι σιγουρη οτι δεν εχει αντιπαλοτητες ουτε με ..Τουρκους, αλλα ουτε με gay!

    Αυτο που θιγει, εδω, φαινεται ξεκαθαρα, οπως, επισης και το γεγονος οτι αστειευεται! Παντως λυπαμαι που καποιοι κολλανε στους τυπους και βλεπουν τα παντα με διαθεση κριτικης και μονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όχι ότι χωνεύω ιδιαίτερα τον Θεοδωράκη και την Σπίθα του, αλλά ναι μου φάινεται χοντράδα του Μπουτάρη (κάτι το οποίο θα το συζητήσω με φίλους μου). Να πω πώς και εμένα με ενόχλησε λίγο η ομοφοβική πλευρά του πόστ μιας και έχουνε δικαιώματα τα οποία καταπατούνται.

    Ελπίζω πραγματικά να μην έχει ο συγγραφέας καμία διάθεση κατακραυγής τους και να κάνει πλάκα, πάντως δεν διακρίνεται μέσα από το κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...