6 Μαΐ 2012

Καλημέρα; Ακόμα κοιμόσαστε βρε παιδιά;

homage 1 to The Red Tree by melanie crawford
 
Καλημέρα;
 
Τι καλημέρα; Τώρα καλημέρα; Μα ακόμα κοιμόσαστε ρε παιδιά; Άντε, άντε, στο πόδι! Ρίξτε λίγο νεράκι στην βιτρίνα σας, να φύγει η γλίτσα του ύπνου, ένα καφεδάκι στο πόδι και γραμμή για το εκλογικό σας κέντρο! 
 
Να μην σας κρατάω λοιπόν. Α, μιά στιγμή ακόμα, γιατί πρέπει να σας πω δυό λόγια για το όνειρο που είδα χθες βράδυ, μη το ξεχάσω.
 
Μυστήριο, μουντό, γκρίζο όνειρο. Ένα από αυτά τα συνηθισμένα της εποχής της κοινωνικής καταστολής, της εποχής της παγκόσμιας ρεβάνς της ακρίδας του καπιταλιστικού συστήματος. Ούτε πινελιά πράσινου, ούτε υποψία γαλάζιου, ένα τοπίο ορφανό από κίτρινο και πεντάρφανο από κόκκινο.
 
Και ξαφνικά εκεί μέσα στην απόγνωση, ναι δεν θα το πιστέψετε! Ξαφνικά, που λέτε, ακούγεται ένα θρόϊσμα, έτσι όπως κάνουν τα φύλλα των δέντρων στο πρωϊνό αεράκι, έτσι όπως κάνει η Ελπίδα όταν σκάει μυτούλα στον ορίζοντα, γυρίζω το κεφάλι μου να δω, και τι να δω;
 
Ένα δέντρο, ένα κατακόκκινο δέντρο εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά μου από το τίποτα! Όχι μόνο στην Αθήνα, μεσ΄το κέντρο, αλλά σε όλη τη χώρα! Εκεί ξύπνησα. Αν και θα ήθελα να συνεχίσω να ονειρεύομαι.

Αλλά να μην σας κρατάω. Καφεδάκι λοιπόν και βουρ για το εκλογικό σας κέντρο! Άντε μήπως και αρχίσουμε να βλέπουμε τέτοια όνειρα και στο ξύπνιο μας....


 
 
 
 
 
 
 

4 σχόλια:

  1. Η πλάκα είναι ότι έχουν έρθει κανάλια και δημοσιογράφοι από όλο κυριολεκτικά τον κόσμο!

    Λογικό με μια έννοια:
    Όλος ο πλανήτης έχει το ερώτημα
    "Όταν πατάς κάτω ένα λαό για δύο χρόνια και κατεβαίνεις μετά στις εκλογές με την δέσμευση να τον λιώσεις εντελώς, αντιδρά καθόλου ή είναι κλινικά νεκρός από τον πανικό που παθαίνει;;"
    Είναι ένα ερώτημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο σχολειό-εκλογικό τμήμα που ψήφισα νωρίς σήμερα το πρωί, ξάφνου έσπασε ο κεντρικός σωλήνας αποχέτευσης, γέμισε ο δρόμος σκατά, που εισέβαλαν στο σχολείο. Τα κορίτσια του ΚΚΕ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ήταν στην είσοδο αμέσως φόρεσαν γάντια εργασίας, πήραν τις σκούπες, τις ξεβουλώστρες και τους κουβάδες με τη χλωρίνη, αλλά – κακά τα ψέμματα – αυτή η βρωμοδουλειά όσο και να το πάλεψαν είναι ανδρική.

    Οι λοιποί παρευρισκόμενοι άνδρες από τα άλλα τραπεζάκια απλώς κοίταζαν κρατώντας τη μύτη τους. Τελικά την τάξη επέβαλλαν οι γενναίοι άνδρες της τροχαίας με το αιτιολογικό ότι τα σκατά έκλειναν τον δρόμο και οφείλουν αυθωρεί και παραχρήμα να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο, δλδ το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα.
    Τα μάτια σας ανοικτά. Τα σκατά είναι παντού και παραμονεύουν. Επικοινωνούν με δυνατές φωνές και “ουγκ”.
    (καλά, κουφά είναι; )

    Τα μάτια σας ανοικτά, ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...