14 Μαΐ 2012

Ποτ - Πουρί


-          Την ώρα που γράφω αυτές τις σκέψεις, στο έκτρωμα που θεωρεί τον εαυτό του κανάλι (βλέπε σκάι), σε ένα «εξαιρετικό» πάνελ, μαζί με δύο ωδικά πουλιά (ένα τις ΝΔ και ένα του παΣΟΚ), είναι κι ένα νέο (στα κοινοβουλευτικά εννοώ) πρόσωπο…η Κωνσταντοπούλου…στο πρόσωπό της έχει όλα τα χαρακτηριστικά του νεοπασόκου…αλαζονεία, μπουρδολογία, ξερολίαση και πάνω από όλα, έχει όλα τα στοιχεία αυτού που πρεσβεύει…του πατάω σε δύο (και παραπάνω άμα λάχει) βάρκες…χρήσιμη είναι στο να αποκαλύπτει τον  ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, να την βγάζουν πιο συχνά…
-          Σε βλέπω εσένα ανθρωπάκι που , και καλά, απορείς για την «άνοδο» των χρυσών αυγών…εσύ είσαι που με μούντζες και συνθήματα τύπου «ξύλο στους πολιτικούς» και «να καεί το μπουρδέλο η βουλή» αγκαλιαζόσουνα μαζί τους στις πλατείες και έλεγες χαριτωμενιές τύπου «όλοι μαζί είμαστε, όλοι το ίδιο». Όχι ανθρωπάκι, ποτέ δεν ήταν όλοι το ίδιο και ποτέ όλοι μαζί.
Ούτε στην κατοχή, ούτε στη χούντα, ούτε καν το 1821. Την πάλη των τάξεων δεν στην έμαθαν (μάλλον δεν ήταν στα sos) στις πλατείες κυρ Παντελή και κουνούσες το δάχτυλο στο ΚΚΕ που από την πρώτη στιγμή ξεκαθάριζε  ότι η οργή που εκφράζεται σαν τουρλουμπούκι ΔΕΝ είναι επανάσταση αλλά άλλοθι και σωσίβιο για τους πραγματικούς υπαίτιους της κατάστασης και σου έλεγε ότι εύκολα χαρίζεις κόσμο στο αυγό του φιδιού με τα εύκολα συνθήματα και τα γιαουρτάκια που βολεύαν σε αυτιά και σε μάτια…και αυτούς τους υπαίτιους της σημερινής κατάστασης τους ξέρεις ανθρωπάκι, αλλά θέλει άντερα να έρθεις σε σύγκρουση μαζί τους και κυρίως θέλει πολλά κιλά «κοχόνες» για να πείς στον κόσμο ότι όλα όσα του έλεγες μέχρι τώρα για καπιταλισμό με «ανθρώπινο» πρόσωπο, για «εναλλακτικούς» τρόπους διαχείρισης αυτού του συστήματος, για τον μονόδρομο της ΕΕ ήταν μία απίστευτη μπουρδολογία με στόχο να μην δει ο εργαζόμενος τον πραγματικό εχθρό που είναι το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του. Κράτα λοιπόν ανθρωπάκι την «απορία» σου για άλλες στιγμές που μπορεί και να σου φανεί πιο χρήσιμη…(εδώ είναι προφανές ότι μιλάω για τους δήθεν έκπληκτους και «επαναστάτες» που καπέλωναν την οργή του κόσμου ,γιατί εύκολα τις έχετ τις ατακες για τσουβάλιασμα)
-          Κι εσένα σε βλέπω δημοσιολόγε που αγανακτείς με την άνοδο των χρυσών αυγών. Είσαι ο ίδιος που σκόπιμα παραχαράζεις την ιστορία των προηγούμενων δεκαετιών και πετάς ατάκες περί άκρων. Ο ίδιος είσαι που εξισώνεις το φασισμό-ναζισμό, με αυτό που τον τσάκισε, τον Κομμουνισμό. Είσαι ο ίδιος γραφικός που βαράς παλαμάκια όταν η συμμορία της ΕΕ, τρέμοντας από την ύψωση της Κόκκινης Σημαίας πάνω στα αποκαίδια του φυσικού παιδιού του καπιταλισμού (ναι ρε ,τον φασισμό εννοώ), τρέχει να κάνει την 9 του Μάη «μέρα της ΕΕ», ενώ είναι η μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης. Τρέχα τώρα αστείε δημοσιολόγε να κάνεις εκπομπές για το «κακό» που σας βρήκε και άλλες εκπομπές με τους απολιθωμένους  απόγονους των ταγματασφαλιτών και των κουκουλοφόρων των ΕςΕς. Εμείς οι Κομμουνιστές χρόνια τους τρώμε στην μάπα στους χώρους δουλειάς σαν μπράβους των μεγαλοκαρχαριών που πάντα λιβανίζετε και πάλι εμείς θα κληθούμε να βάλουμε το φίδι στην τρύπα τους. Καμία έκπληξη λοιπόν αστείε δημοσιολόγε που ρωτάς «γιατί να είναι το ΚΚΕ στη βουλή και όχι η χρυσή αυγή».
-          Ένα από τα αγαπημένα μου χόμπι είναι να παρακολουθώ διάφορες «πολιτικές» και πολιτικές εκπομπές, τόσο στην TV, όσο και στο ραδιόφωνο. Το ξέρω, βίτσιο είναι, αλλά ο καθένας με τα βίτσια του. Το ενδιαφέρον σε αυτά που βλέπω - ακούω, είναι ένα ακροβατικό που λέγεται τούμπα (όχι το γήπεδο)…Θέλει τον τρόπο του βέβαια το ακροβατικό αυτό και δεν μπορούν όλοι να πούν ότι το «κατέχουν» το ίδιο καλά. Θέλει χρόνια, επίπονη προσπάθεια για να την καταφέρει κάποιος, αλλά το αποτέλεσμα αν το πετύχεις είναι εξαιρετικό και άκρως διδακτικό για αυτούς που έχουν την τύχη να την δούν-ακούσουν…Ακόμα καλύτερα είναι αν η τούμπα αυτή γίνει στο ίδιο μέσο από διαφορετικούς  εκπροσώπους του ίδιου πολιτικού φορέα. Στην περίπτωση αυτή το γέλιο είναι άκρατο και καλό θα είναι πρίν δεις – ακούσεις να έχεις κάνει μία βόλτα από την τουαλέτα, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να τα κάνεις πάνω σου από τα γέλια (ή από τα κλάματα)… να ένα παραδειγματάκι στο «Βήμα FM» από δύο στελέχη του παΣΟΚ στην θέση του παΣΟΚ…ερώτηση δημοσιογράφου στον Δ.Στρατούλη «θα επιστραφούν οι μισθοί, οι περικοπές που έχουν γίνει; Θα επιστραφούν τα χρήματα;». Η απάντηση του άγριου Στρατούλη είναι άμεση και, κυρίως, αποστομωτική «Δεν είναι αυτονόητο αυτό; Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δεν εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ;» . Λίγο μετά βέβαια στον ίδιο σταθμό καλεσμένος ήταν ένα ακόμα στέλεχος του νέου παΣΟΚ ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει στην ίδια ερώτηση. Το όνομα του αυτού του στελέχους είναι Παπαδημούλης και απάντηση η εξής «Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ πρίν τις εκλογές ότι αν έρθουμε εμείς στα πράγματα θα γυρίσουν οι μισθοί και οι συντάξεις στο επίπεδο που ήταν το 2008 και το 2009». Και άντε τα δύο στελέχη είναι «άμαθα» και τα ξεγελάσαν τα παλιόπαιδα οι δημοσιογράφοι, οπότε τι καλύτερο να καταφύγουμε στα λόγια του αρχηγού του νέου παΣΟΚ; Και επειδή μπορεί να μην έβγαλα την μεγάλη του οπορτουνισμού σχολή αλλά τα ελληνικά μου και συμπαθητικά είναι και θεωρώ ότι κάτι μπορώ να κατανοήσω σε ένα κείμενο κι εγώ, ψάχνω ο καψερός να βρώ στις πέντε θέσεις-άξονες του Τσίπρα, πού στον κόρακα πήγε η θέση για αποκατάσταση μισθών και άλλαξε με το   « ανάγκη άμεσης ακύρωσης εφαρμογής μέτρων (…) που περικόπτουν περαιτέρω (ουπς, η λέξη «κλειδί») μισθούς συντάξεις» . Να οργανωθούμε ρε παιδιά, όπως λέει και ένα έπος της δεκαετίας των βιντεοταινιών.
-          Αλήθεια θα ήθελα να είμαι από μία πλευρά να δω τα μούτρα των στελεχών του νεοπαΣΟΚ, που τώρα μετά τις εκλογές έχουν να αντιμετωπίσουν τις προτάσεις για συνεργασία  και απαντούν «μα δεν ταιριάζουν τα προγράμματα». Να υποθέσω ότι προεκλογικά οι προτάσεις για συνεργασία στο ΚΚΕ (το πόσο «τίμιες» ήταν θα το δούμε αλλού) και η απάντηση του ΚΚΕ για άβυσσο στα δύο προγράμματα είναι άλλο πράγμα, σωστά νεοπαΣΟΚ; Εκτός πιά αν οι τότε επιθέσεις «φιλίας» στο ΚΚΕ ήταν απλά για να δείξουμε πόσο κακό είναι το ΚΚΕ και να τσιμπήσουμε ψηφαλάκια…όχι ότι κάνει τέτοια το νεοπαΣΟΚ, αλλά έτσι επειδή είμαι γνωστός βρωμόμυαλος το καταθέτω…
-          Μόλις άκουσα την δήλωση της Παπαρήγα μετά την συνάντηση με τον Παπούλια. Αναφέρει λοιπόν σε ένα σημείο ότι «το ΚΚΕ θα καταθέσει πρόταση νόμου για έξοδο από το μνημόνιο». Αμάν βρε Αλέκα, δύσκολα τους βάζεις. Περιμένω λοιπόν την στιγμή αυτή για να δούμε πόσο έχουν κάνει προπόνηση στο άθλημα της τούμπας μερικοί-μερικοί.
-          Τι είδα σε αυτές τις εκλογές: τον Σαμαρά να μιλάει για ανατροπή (υποθέτω όχι αυτή του Πρετεντέρη). Το παραδοσιακό παΣΟΚ να καλεί σε πανστρατιά και να μιλάει στον κόσμο σαν να προέκυψε από παρθενογέννηση. Το νεοπαΣΟΚ να μετρατρέπει το «δεν θα τα θυσιάσουμε όλα στο ευρώ» σε «θα διαπραγματευτούμε μέρους του όχι παράνομου χρέους» ( δλδ υπάρχει και νόμιμο ρε παλουκάρια;). Δεκανίκια αριστερά και δεξιά να μαλώνουν αν είναι ηγέτες του «αντιμνημονιακού» μετώπου. Και μία σταθερά βεβαίως-βεβαίως. Φυσικά αναφέρομαι στον Μάνο που σαν το παλιό καλό κρασί είχε πρώτο στασίδι σε όλα τα κανάλια. Αυτή τη φορά βέβαια είχε και ένα νέο φρούτο για ανταγωνισμό. Τζίμερος όνομα και πράγμα…πραγματικά απολαυστικός ο νέος κομήτης…και τι δεν είπε ο στόμας του…
-          Ερώτηση ρητορική 1η . Μέσα σε αυτές τις 70 ανοιχτές συνελεύσεις του νεοπαΣΟΚ θα είναι καμία και στην Ικαρία; Αν ναι, θα πάρουν μέρος και οι συνιστώσες του παραδοσιακού παΣΟΚ, της ΝΔ και του χέρι-χέρι;
-          Ερώτηση ρητορική 2η.για το γεγονός ότι το νεοπαΣΟΚ δεν κατάφερε τελικά να τα βρεί με τους άλλους πρόθυμους,φταίει πάλι το ΚΚΕ; βλ.απόσπασμα από Αυγή της 8 Μάη «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για την συγκρότηση κυβέρνησης  Αριστεράς. Το γεγονός ότι ο νόμος πριμοδοτεί την ΝΔ αλλά και η στάση του ΚΚΕ είναι παράγοντες που δεν επιτρέπουν την υλοποίηση αυτής της πρότασης» (στο μεταξύ με τα λίγα μαθηματικά μου στο υποθετικό σενάριο  ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ δεν μου βγαίνουν τα κουκιά, αλλά που να ξέρω εγώ ο κολλημένος Κομμουνιστής).
-          Ερώτηση ρητορική 3η. Να υποθέσω ότι η άνοδος του ΚΚΕ σε όλο το Αιγαίο έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι κάτοικοι των νησιών δεν ακούσαν τα καημένα τα κανάλια που έχυναν μαύρο δάκρυ για τους αποκλεισμούς των λιμανιών από τους περιφερόμενους τραμπούκους του ΠΑΜΕ και όχι με το γεγονός ότι δεν έχουν δρομολόγια όλο το χειμώνα.
-          Ερώτηση ρητορική 4η. Τα πλοία; Πήγαν τα πλοία στο Μέτσοβο; Γιατί κι εκεί   70% κάτω είχαν το Πάσχα σε κρατήσεις οπότε μάλλον το ΠΑΜΕ φταίει.
-          Θα πρότεινα στα νέα παιδιά να παρακολουθούν με προσοχή τις εμφανίσεις των μελών τις χιτλερικής χρυσής αυγής. Πάνω τους και κυρίως στο λόγο-σκέψη τους, θα δείτε τις επιπτώσεις από την χρόνια  χρήση στεροειδών.
-          Όσο και να προσπαθείς εστιάτορα με βραδυνή εκπομπή, η συμμορία της χρυσής αυγής, συμμορία είναι και το στυλάκι life style δεν το αλλάζει αυτό. Και μην είσαι σίγουρος ότι ο αρχιμπράβος τους έκανε πλάκα με την ατάκα περί προγκρόμ…
-          Λαζόπουλε, δεν χρειαζόταν ολόκληρη έκτακτη εκπομπή προεκλογικά για να πετάξεις την μαλακία σου για το ΚΚΕ. Μπορούσες να το κάνεις και σε μία από τις «εξαιρετικές» εκπομπές του καναλιού σου. Ας πούμε στις οικογενειακές ιστορίες. Όπως και να το κάνεις θα ήταν πιο σικάτο.
-          Ράδιο Ξεφτίλα : «εναλλακτικοί» , «προοδευτικοί» «χιουμορίστες» , «προχώ» (βολεμένοι βέβαια στο χρυσό κλουβί τους) ή απλά ΜΑΛΑΚΕΣ;

Πάλι ανάκατα έγραψα. Τι να κάνω όμως. Πολλά έρχονται και φεύγουν στο κεφάλι μου. Πολλά έχω να πώ ακόμη, αλλά μάλλον κούρασα και σίγουρα κουράστηκα μετά από τόσο καιρό που έχω να γράψω.  Από αύριο θα τρέχω πάλι για δουλειά καθώς κι εγώ είμαι ένας από τους προνομιούχους άνεργους του απάνεμου λιμανιού της ΕΕ. Κλείνω λοιπόν με την τεράστια ατάκα του προέδρου των απεργών χαλυβουργών που σε πείσμα όλων των γραφικών δείχνουν τι θα πεί ταξική πάλη. Την είπε κλείνοντας την ομιλία του σε μία ακόμα μεγαλειώδη συγκέντρωση την Πρωτομαγιά στην πύλη του εργαστασίου (την ώρα που η Μπακογιάννη έκλαιγε για τον κλειστό δρόμο και την έξοδο των εκδρομέων):

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΓΑΜΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ       (έτσι ρε παιχτούρα, μας ζαλίσαν με τα κοπρεμί)            

27 σχόλια:

  1. Μήπως πρέπει να προβληματιστούμε όμως και εμείς; Αυτό το 4 και κάτι% που πέρνει το ΚΚΕ στις νέες δημοσκοπήσεις κάτι δείχνει αν αναλογιστούμε ότι μέχρι σήμερα το ΚΚΕ είχε ένα σκληρό πυρήνα της τάξης του 7%. Εκτός και αν τα γκάλοπ κάνουν τις γνωστές ματσακωνιές που έκαναν πάντα.

    Φιλικά Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμφιβάλλεις, Φίλε μας Βασίλη ;

      Διαγραφή
    2. Δεν χρειάζεται πλέον να κάνουν να κάνουν κάποια ματσακωνιά Βασίλη. Μια χαρά το έχουν περάσει το μύνημα (και σε πολύ δικό μας κόσμο), πως για όλα τα άσχημα του κόσμου τούτου φταίει το ΚΚΕ, που δεν δέχτηκε να γίνει συνιστώσα του ...ΣΥΡΙΖΑ!
      Παράλογο; Εντελώς!
      Πραγματικό; Επίσης!
      Γερά στομάχια και ξύλινες σόλες από εδώ και εμπρός. Στόχος του συνόλου του αστικού πολιτικού κόσμου (με προεξέχουσα σε αυτό την "αριστερά") είναι η πλήρης εξαφάνιση από τον πολιτικό χάρτη του ΚΚΕ, που τους χαλάει την σούπα.
      Δεν νομίζω να τους κάνουμε το χατήρι...

      Διαγραφή
    3. Δεν ΠΡΕΠΕΙ να τους κάνουμε το χατήρι ...

      Το ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ στο λαό, αυτό !

      Διαγραφή
    4. Η αλήθεια είναι παιδιά ότι τώρα ξεκιναει να ξεκαθαρίζει η ήρα από το στάρι με τον πιο εμφανή τρόπο. Ενώ όμως ξέρω ότι το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα εντυπώσεων αλλά ένα κόμμα που δουλεύει με μεθοδικό τρόπο και δεν λέει ψέματα στον λαό, δεν σας κρύβω ότι αυτός ο μοναχικός δρόμος που ακολουθεί το ΚΚΕ με προβληματίζει ως προς το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει. Βέβαια, η ιστορία έχει αποδείξει ότι πάντα δικαιώνεται. Ας ελπίσουμε ότι θα συμβεί το ίδιο και τώρα.

      Διαγραφή
    5. Bill: Δεν είναι φίλε μου μοναχικός ο δρόμος του ΚΚΕ.

      Στο κάτω κάτω,είδες και όσα από τα κόμματα μιλάγανε προεκλογικά για ενότητες κλπ., τώρα τα γύρισαν ...
      Μόλις είδαν ότι πρέπει να πάρουν τις ευθύνες τους ...
      Λακίσαν !

      Τώρα, πάλι για το ΚΚΕ.
      Να μου επιτρέψεις να πω το εξής.
      - Σε κάθε περίπτωση ένας Αγώνας πρέπει πρώτα από όλα να είναι σωστός. Σε αυτή την περίπτωση, όσο κι αν αργήσει, θα δικαιωθεί !

      Διαγραφή
  2. τα γκαλοπ ανατρεποντε πιεση θα δεχετε ο κοσμος του κκε κραταμε την πρωτη γραμη δεν την σπαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αποψινή Συγκέντρωση στην Αθήνα θα είναι μια πρώτη απάντηση στα γκάλοπς του συστήματος.

      Διαγραφή
  3. Η αμυνα ειναι η καλυτερη επιθεση η μετωπηκη συγκρουση ειναι η καλυτερη επιθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετωπική σύγκρουση στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στις γειτονιές, παντού !

      Ξσηκωμός τώρα !

      Διαγραφή
  4. Μια μικρη παρατηρηση. Κακως μιλαμε για φασισμο-ναζισμο/κομμουνισμο-σοσιαλισμο.
    Τα πρωτα αφορουν κυριως μια πολιτειακη κατασταση, ενω τα δευτερα ενεχουν και το πολιτειακο και την εννοια οργανωσης της οικονομιας και την εννοια της εξουσιας.
    Συνεπως ειναι ο ναζιστικος καπιταλισμος (πως λεμε αστικη δημοκρατια, δηλαδη καπιταλιστικη δημοκρατια) σε αντιπαραθεση με τον σοσιαλισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά. Ο φασισμός κι ο ναζισμός, η στρατιωτική χούντα, ο λεγόμενος νεοφιλελευθερισμός κλπ. κλπ., δεν είναι τίποτα άλλο παρά παραλλαγές του ιδιου συστήματος - του καπιταλισμού !

      Διαγραφή
  5. Σεχτάρ ο ΤρομερόςΔευ Μαΐ 14, 02:18:00 μ.μ. EEST

    Ρε μεγάλε, ΚΥΛΙΚΕΙΟ γαμώτο!
    Το υ-ψιλόν μπροστά.
    Οχι κιλυκείο.
    Σα να μου μπήγεις ένα παλούκι στο μάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρε Σεχταρ ,πινακίδα σε δημόσιο κτίριο ήταν,δεν το έγραψα εγώ

      Διαγραφή
  6. Σεχτάρ ο Τρομερός !

    Προφανώς έτσι το γράφει η πινακίδα ... η ταμπέλα ...

    Δεν είναι το αρθρογράφου, αν και θα έπρεπε μέσα στο ποτ-πουρί του, να ασχοληθεί και μ΄αυτό !!!

    Χε χε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλο ειναι οσοι χαιδευαν τα φαινομενα 'και οι 300 ειναι ιδιοι' ,'καψτε την βουλη', την πολιτικη του γιαουρτιου και την ισοπεδωσης, της βιας σε οποιον ειχε κομματικα διακριτικα μαζι του στις 'πλατειες' των 'αγανακτισμενων' (οι οποιοι ΟΥΔΕΠΟΤΕ αγανακτησαν στην δουλεια τους...), προωθησαν την ταυτιση του ηρωικου αντιφασιστικου αγωνα των εκατομμυριων του Κοκκινου Στρατου και του Στραταρχη Σταλιν με τον...φασισμο (περιπου μας ειπαν δηλαδη οτι ο Ζουκοφ, ο Σταλιν και τα εκατομυρια νεκροι και σακατεμενοι ...τρολαραν) να το βουλωνουν και να σκυβουν το κεφαλι μπροστα σε αυτο που εξεθρεψαν...την Χρυση Αυγη στο κοινοβουλιο

    Οι ιδιοι λοιπον που κατηγορουσαν για φυλακα της βουλης το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ(λες και τις αλλες 364 μερες που δεν ηταν εκει το ΠΑΜΕ μπουκαραν στα χειμερινα ανακτορα...ε στην βουλη θελω να πω) οταν προστατευε με αυτοθυσια ,δεκαδες τραυματιες και εναν νεκρο τις χιλιαδες λαου , που διαδηλωναν μεσα απο τις γραμμες του , απο τις επιθεσεις των φασιστοειδων ας μην αναρωτιουνται τι συνεβει

    Οι ιδιοι που χαιδευαν τον κουκουλοφορισμο , την λογικη της τυφλης βιας κατα παντων που συντηρητικοποιουσε μερος του λαου ας αναλογιστουν επιτελους τις ευθυνες τους

    Ας πλησιασουμε και ατομα που δεν το ειχαμε κανει πριν ,ας ξαναμιλησουμε και σε ατομικο επιπεδο με τον πριγυρω μας, χωρις προκαταληψεις

    Διακινδυνευω να πω οτι σε ενδεχομενες νεες εκλογες το ΚΚΕ θα καταγραψει νεα ποσοστιακη ανοδο και καλα να ειμαστε θα το δουμε ολοι μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. jorje7: Ο Γκέμπελς, είναι γεγονός, έχει κάνει ... σχολή !!!

    Συνεχίζουμε αταλάντευτοι τον Αγώνα μας.
    Γιατί, είναι δίκαιος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα σε όλους.
    Όλο αυτό το διάστημα, το μετεκλογικό εννοώ, παρατηρώ τα εξής οξύμωρα.
    ΠΑΣΟ-ΝΔ αλλά και δυστυχώς ΚΚΕ δε κάνουν την αυτοκριτική τους για το αποτέλεσμα.
    και για να εξηγούμαι:
    ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με ναυαρχίδα το μνημόνιο βγήκαν στο λαό και αποδοκιμάστηκαν. Αντί να μιλήσουν γιατί εξαπολύουν επιθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ.
    ΚΚΕ παρουσίασε μικρή αυξητική τάση και αντί να ψάχνεται γιατί εξαπολύει επιθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ.
    Η ΔΗΜΑΡ, η πολλά υποσχόμενη στον εαυτό της, εξαπολύει επιθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ.
    Βλέπω δηλαδή μια πολυμέτωπη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ.
    Πολλοί έσκιζαν τα ιμάτιά τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει σε κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το ΚΚΕ το είχε σίγουρο. Αντί λοιπόν να πάρουν ένα σαφές μήνυμα τα 4 κόμματα το καθένα για τους λόγους του αναδεικνύει τους λόγους για τους οποίους είναι ενάντια στο βασικό εχθρό ..τον ΣΥΡΙΖΑ.... Η μέθοδος είναι κοινή. Διαστρεβλώνονται ή διαβάζονται απόλυτα τα λεγόμενα των στελεχών του με στόχο κοινό την αποδόμηση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
    Ακόμη περισσότερο, επειδή γράφω εδώ, το ΚΚΕ αντικρούει την ενότητα της αριστεράς και προσπαθεί να μιλήσει για θεατρινισμούς κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών. Ακόμη περισσότερο. Αντί να δει την πολιτική του ζητάει από τους ψηφοφόρους του να "διορθώσουν την ψήφο τους". Γιατί όπως γνωστό το δόγμα "το κόμμα έχει πάντα δίκιο" είναι πάνω απ'όλα.
    Αντιπαρέρχεται τις κοινωνικές συνθήκες, τον εξαθλιωμένο κόσμο που ψάχνει ελπίδα στην σύσσωμη Αριστερά και στο ΚΚΕ (ο κόσμος δε τα ξεχωρίζει). Υπόσχεται την αλλαγή στο σοσιαλισμό, έτσι όπως αυτό την πιστεύει. Δηλαδή πότε απαντά ο απλός ψηφοφόρος; Όταν ωριμάσουν οι συνθηκες απαντάνε. Και αν το ΚΚΕ έβγαινε πρώτο κόμμα; ρωτάω εγώ; Θα έκανε κυβέρνηση; θα αποζητούσε την συμπαράταξη όλων των δυνάμεων ή θα κατέθετε την εντολή; Ε καλά απαντούν...με τις εκλογές δε λύνεται τίποτε... (συνέχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αστυάνακτας: Κοίτα, καιρός να ... αφιππεύσεις και συ και άλλοι από το καλάμι σας (καλαμιά ολόκληρη δηλαδή) και να διαβάζετε και καμιά εφημερίδα ή αυτά που γράφουμε εμείς.

      Το ΚΚΕ (αν και είχε άνοδο 1%, σε συνθήκες σκληρής κρίσης) έχει ΉΔΗ ξεκινήσει στις οργανώσεις του και έξω από αυτές να αναλύει το αποτέλεσμα των εκλογών.

      Αυτοκριτική πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ που άλλα έλεγε προεκλιγικά και άλλα λέγει μετεκλογικά και κοροϊδεύει τον κόσμο του !
      Το κατάλαβες ;

      Κανείς δεν κάνει επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Μην κοροϊδεύτε τον εαυτό σας.
      Απλά σας λένε "κάντε αυτό που λέγατε στον κόσμο, ότι θέλετε να γίνετε κυβέρνηση και επιτέλους να το κάνετε" !

      Η πολυμέτωπη επίθεση ΔΕΝ είναι στον ΣΥΡΙΖΑ (μην αυτοβαυκαλίζεστε ότι έχει καμιά σκασίλα όλος ο κόσμος μαζί σας), αλλά ΕΙΝΑΙ στα τερατώδη ψέματα που είπε και λέει ο ΣΥΡΙΖΑ !

      Φαντάζομαι ότι ούτε αυτό το καταλαβαίνεις, έτσι δεν είναι ;

      Τι δουλειά έχει ρε οπορτούνα το ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση της ... αριστεράς ;
      Του Μάαστριχτ ...
      Των υπογραφών στην πρεσβεία των ΕΠΑ ...
      Της υποταγής στην ΕΕ και το ευρώ ...
      Στην καταλήστευση των συμβάσεων που οι δικοί σοι υπογράφουν κατά κόρον μειώσεις των μισθών ...
      Στο νέο χαράτσι που εξάγγειλε ο Γλέζος ...
      Στην καταλήστευση των καταθέσεων που είπε ο Δραγασάκης ...

      Τέτοια ... αριστερά να την κάνετε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ !

      Μπα ; Τώρα το κατάλαβες ότι η ... επιταφειακή περιφορά του Τσίπρα της διερευνητικής εντολής με τις δήθεν συναντήσεις σας με φορείς και κόμματα (όταν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σαςν την πέταξαν στα μούρα), η περίφημη συνάντησή σας με τον ... Ολάντ (όχι μόνο φάγατε πόρτα, αλλά άντε να μην πω τι φάγατε) ήταν ένα κακόγουστο θέατρο ;

      Κοίτα, ο κόσμος θα διορθώσει την ψήφο του.
      Μην ξεχνάς, ότι δεν έχει άλλη επιλογή.
      Αλλιώς είτε από δεξιά είτε από ... αριστερά, θα πάθει μεγάλη ζημιά !

      Μην ρωτάς τι θα κάνει το ΚΚΕ, αν βγει πρώτο κόμμα.
      Ψηφισέ το, στήριξέ το για να βγει καθ θα δεις τι θα κάνει ...

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Φάρε(επιμένω εγώ στην ευγένεια και στη διαδυκτιακή φιλία μας)
      Είμαι ιδιαίτερα προσγειωμένος… δε σε καταλαβαίνω.
      Χαίρομαι που αναλύετε τ’ αποτελέσματα. Ελπίζω να δω και τ΄ αποτελέσματα της ανάλυσής σας. Όσο για την άνοδο του 1% «σε συνθήκες κρίσης» , πάντα είχαμε κάποια δικαιολογία ως ΚΚΕ.
      Αν έλεγε άλλα ο ΣΥΝ προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά τότε θα είχε συμμετάσχει σε κυβέρνηση όπως ίσως περιμένατε.
      Το αν γίνονται επιθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ απ’ όλους με διαφορετικούς στόχους είναι μια πραγματικότητα. Δες τις χθεσινές και σημερινές εφημερίδες. Άκουσε τα ΜΜΕ. Δε χρειάζεται πολύ για να καταλάβεις.
      Με πας πάλι στο Μάαστριχτ. ‘Εχει τελειώσει πια αυτή η καραμέλα. Απλά μενετε στα ίδια. Ποιο είναι πιο άσχημο; Το Μάαστριχτ που με το παρών του εκανε λάθος; Ή η Βάρκιζα; Ή Ο Βελουχιώτης; Ή ο Πλουμπίδης….. πόσο πίσω πρέπει να πάμε;
      Στα υπόλοιπα δεν απαντώ γιατί είναι ένα ποτπουρί των επιχειρημάτων των αστικών μέσων ενημέρωσης και λυπάμαι που το χρησιμοποιεί και το ΚΚΕ.
      Θα τη κάνουμε την ΑΡΙΣΤΕΡΑ…. και δυστυχώς (και το εννοώ) το ΚΚΕ θα είναι απών.
      Ο κόσμος θα διορθώσει τη ψήφο του..μάλιστα! Θα τα ξαναπούμε μετά τις εκλογές.
      Δε ρωτάω τι θα κάνει το ΚΚΕ είμαι βέβαιος. Θα παραδώσει την εντολή και θα περμενει την επαναστατική συνειδητοποίηση της πλειοψηφίας του Λαού.

      αστυάνακτας

      Διαγραφή
    3. Ξεκόλα από την έκφραση "αριστερά" !

      Πλέον, ΟΥΤΕ αριστερά είστε ...

      Ένας αχταρμάς καιροσκόπων, τυχωδικτών και πολιτικών απατεώνων και ψευτών είστε !

      παράδειγμα η πρότασή σας για πρωθυπουργό του ... Αρσένη και του ... Παπαδήμου !!!!!!

      Άσε λοιπόν το ΚΚΕ ήσυχο, μην το πιάνεις ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος, ΔΕΝ μπορείτε να το λερώσετε !

      Διαγραφή
  10. Ακόμη περισσότερο προχωρεί σε εκτιμήσεις του τύπου Η αστική ταξη είναι δυνατή και θα αντιπαλέψει οποιαδήποτε αριστερή κυβέρνηση προσπαθήσει να κάνει κατι. Η αστική τάξη πάντα δυνατή είναι. Ποτέ δε θα αφήσει να ριζοσπαστικοποιηθεί η κοινωνία. Η λυσσαλέα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για να τον κάνουν συνδειαχειριστή του συστήματος αυτό αποδεικνύει. Λέει το ΚΚΕ: Δεν μπορούμε να συζητάμε για 5 ή 10 σημεία, αλλά για μια συνολική κυβερνητική πρόταση. Πότε προεκλογικά κάθισε το ΚΚΕ να συνδιαμορφώσει μια κοινή κυβερνητική πρόταση με άλλα τμήματα της αριστεράς ή και με προσωπικότητες; Ποτέ. δεν αντιλαμβάνεται ότι η συνεργασίες είναι το άπαν στην πολιτική προς το σοσιαλισμό. Αντιμετωπίζει φοβικά και περιθωριακά την πολιτική σκηνή με όρους καθαρότητας, αλλά δυστυχώς και συνθηματολογίας. Μάλιστα πετάει και την πρόταση ότι θα κατεβάσει πρόταση νόμου για κατάργηση του μνημονίου, που έως τώρα το θεωρούσε ένα απλό σκαλοπατάκι (έτσι είπε η Κανέλλη)στο καπιταλισμό. Θεωρεί μάλιστα ότι μπορεί να μας εκβιάσει μ΄ αυτό τον τρόπο; Κάνει λάθος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον ένα κόμμα του 5%.είναι ένα ρεύμα μέσα στη κοινωνία. Μια κοινωνία που δεν κατάφερε να ενεργοποιηθεί από την πολιτική του ΚΚΕ. Η πρόταση για ενότητα της αριστεράς θα είναι πάλι πάνω στο τραπέζι και το ΚΚΕ θα βρεθεί προ μεγάλης εκπλήξεως αν δεν δραστηριοποιηθεί στη κατεύθυνση αυτή. Ήδη από πολύ νωρίς, είχα πει στο Φάρο ότι το μεγαλύτερο κόμμα της αριστεράς (τότε το ΚΚΕ) θα έπρεπε να είχε αναλάβει την πρωτοβουλία. Δε το ‘κανε κι έχασε. Αλλά μαζί μ’ αυτό χάνει κι η κοινωνία.

    Αυτά για την ώρα. Δυστυχώς έχω δουλειά… Οι απαντήσεις μου σε τυχόν σχόλιά σας αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αστυάνακτας: Δεν λέει αυτά που λες το ΚΚΕ.
      Πάλι λάθος σε πληροφορήσανε.
      Κάνε τον κόπο να διαβάζεις τι λέμε για να μην πέφτεις σε λούμπες !

      Εμείς λέμε ότι αν "παίζεις" στο γήπεδο της αστικής τάξης, είσαι χαμένος από χέρι !
      Που είναι το δύσκολο για να το καταλάβεις ;

      Αν έχεις αυταπάτες ότι θα κάνεις ... σοσιαλιστικές νησίδες σε συνθήκες άγριου καπιταλισμού, τι να σου πω ... Πάρτο αλλιώς, θα ... βρεις !

      Άντε πάλι την καραμέλα για τα τμήματα της ... αριστεράς !
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ τέτοια τμήματα φίλε μου, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !
      Πότε θα το πάρεις απόφαση ;

      Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα, ακόμα και πιο δεξιά από τον παλαιό "ευρωκομμουνισμό", πιστό στο καπιταλιστικό σύστημα - εξ ου και η υποταγή του στην ΕΕ και το ευρώ !

      Η "εξυπνάδα" που πουλάτε στον κόσμο για ... αριστερό κόμμα, είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη όλων των αιώνων !
      Ναι φίλε μου, είστε ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !

      Και, στο ξαναλέω, ξεπέζεψε, γιατί η πτώση σας θα είναι πολύ οδυνηρή !

      Σας την έχουν στημένη, δεν το κατάλαβες ;

      Διαγραφή
    2. Λές: "Αν έχεις αυταπάτες ότι θα κάνεις ... σοσιαλιστικές νησίδες σε συνθήκες άγριου καπιταλισμού, τι να σου πω ..." Τροτσκιστής εγινες Φαρε;
      ξερω πολύκαλά τι λεει το ΚΚΕ. αυτό που είπα το ακουσα από την Παπαρηγα.
      Το ξερω ότιμας την εχουν στημένη. Γι'αυτό θελουμε μαζί μας όλη την Αριστερά και το Λαό.
      τη καλημέρα μου

      αστυάνακτας
      ΥΓ: βρε Φαρε δε μπορω να μπω στο ιστολόγιό σου. Στειλεμου μηνυμα για τη διαδικασία αν θες δηλαδή.

      Διαγραφή
    3. Δεν υπάρχει κάτι ...
      Δεν ξέρω τι συμβαίνει ...
      Μάλλον φταίει η γουόρντπρεσσ !

      Τι σχέση έχει ο Τρότσκι με τον σοσιαλισμό, φίλε μου ;;;;;;;;

      Δεν είπε τέτοιο πράγμα η Παπαρήγα, μην διαστρεβλώνεις !

      Και ξεκόλα επιτέλους με την αριστερά και την αριστερά ...

      Τι σχέση έχεις εσύ ή ο Τσίπρας ή ο Δραγασάκης ή ένα σωρό άλλοι του χώρου σου που βγαίνουν στα κανάλια και ορκίζονται πίστη και αφωσίωση στην ΕΕ και το ευρώ ;;;;;;;;;;;;;;

      Νισάφι πια ...

      Διαγραφή
  11. Υποψιαζομαι δηλαδη οτι εδω και 20 χρονια λιωνει στην αυτοκριτικη ο ΣΥΝ ε;

    Αυτοκριτικη θα πρεπει να κανει το ΚΚΕ και να απολογηθει δημοσια στα μελη, φιλους και οπαδους του εαν προδωσει τις αρχες του και οχι για εκλογικα αποτελεσματα και μαλιστα συμφωνα με την κριση αντιΚΚΕ αντιληψεων και ατομων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. jorje7: Τι του λες τώρα ...

    Αυτοί τώρα που καβάλησαν το καλάμι, έχουν να μας πουν τέρατα και σημεία.

    Σαν αυτό που ζήτησαν να γίνει πρωθυπουργός ο ... Αρσένης !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...