10 Μαΐ 2012

Να ακυρωθούν οι σχεδιασμοί της αστικής τάξης

Ο λαός να σηκώσει κεφάλι
Πολλές Σειρήνες των αστικών επιτελείων, χρησιμοποιώντας και δημοσκοπήσεις - παγίδες για το λαό, πασχίζουν να επιβάλουν στη λαϊκή συνείδηση ότι το πολιτικό σκηνικό πλέον έχει διαμορφωθεί, με στόχο να ανακόψουν την τάση ριζοσπαστικοποίησης εργατικών δυνάμεων, λαϊκών δυνάμεων.

Αυτό επιδιώκουν και με τις ενδεχόμενες νέες εκλογές. Αυτό που πασχίζουν να επιβάλουν, επιδιώκοντας να αναμορφώσουν, να ανακαινίσουν, το αστικό πολιτικό σύστημα, είναι, αντικαθιστώντας τη φθαρμένη δικομματική εναλλαγή ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στην κυβέρνηση, να καθιερώσουν το νέο δίπολο «δεξιά - αριστερά».

Που βολεύει τη δεξιά με κορμό τη ΝΔ στον πόλεμο της κατσαρόλας και την αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, να χρησιμοποιεί τον πόλεμο της κατσαρόλας για να χειραγωγεί, να εγκλωβίζει εργατικές, λαϊκές δυνάμεις στο σύστημα.
Ωμός εκβιασμός για να βάλουν το λαό στη στρούγκα.
Το έργο το έχουμε ξαναδεί στην κάλπικη αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Του ΠΑΣΟΚ προπαγάνδα ήταν το «δεξιά - αντιδεξιά». Το ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας τη ΝΔ (δεξιά) σαν αντιλαϊκό μπαμπούλα, εγκλώβιζε λαϊκές δυνάμεις στην πολιτική του χειραγωγώντας τες στο σύστημα.

Του ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα είναι το «δεξιά - αριστερά». ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ θέλει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός να κλείσει τ' αυτιά του στις σειρήνες. Τώρα να σηκώσει ανάστημα σ' αυτά τα αντιλαϊκά σχέδια. Να σηκώσει ανάστημα ενάντια στην πολιτική που συνθλίβει τη ζωή του. Να εμποδίσει τους σχεδιασμούς της ανακαίνισης του αστικού πολιτικού συστήματος, κάνοντας αδύναμους τους δύο «νέους» πόλους. Τώρα, ακόμη πιο αποφασιστικά συμπόρευση με το ΚΚΕ.

 ΚΚΕ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ

Στην κοροϊδία των διερευνητικών εντολών, όπου ο ένας προσπαθεί να ρίξει στον άλλο την ευθύνη για τη μη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας,

εκλογές  ΤΩΡΑ,

για να παρέμβει ο λαός.
Αυτή είναι η μοναδική τίμια πρόταση, για να δωθεί η πρέπουσα λύση, ώστε να σταματήσει επιτέλους η περιφορά των διερευνητικών εντολών ως ... επιτάφιος(όπως είπε κι ένας εκπρόσωπος κάποιου κόμματος σε κανάλι) !



13 σχόλια:

  1. Ωπα τοιχος

    ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ. Τι συμβαίνει βρε σύντροφοι; Δε βλέπουμε τι συμβαίνει ή κάνουμε ότι δε συμβαίνει τίποτε; Απαράδεκτη η πολιτική τακτική του κόμματός μας,τόσο προεκλογικά,(το είδαμε δυστυχώς, είχα εκφρασει τις ανησυχίες μου)όσο και μετεκλογικά (θα το δούμε πιο ηχηρά) Τότε να δω ποιοι θα απολογηθούν σε μας τους φίλους και μέλη του ΚΚΕ.

    Μπάμπης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπερδευεσαι νομιζω. Ειναι σοσιαλιστικο/κομμουνιστικο ΚΚΕ εναντιον καπιταλιστικου ΠΑΣΟΚ, καπιταλιστικης ΝΔ, καπιταλιστικων ΑΝΕΞ, καπιταλιστικης ΔΗΜΑΡ και καπιταλιστικου ΣΥΡΙΖΑ.
      Αν δεν εχεις καταλαβει αυτο, σιγουρα δεν θα απολογηθει κανεις σε εσενα επειδη εισαι μελος(?).

      Διαγραφή
    2. Mπάμπη γιατί κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις?
      Για άλλους λόγους επιτίθεται ΝΔ/ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και για τελείους διαφορετικούς το ΚΚΕ... ή εκτός αν θέλεις το ΚΚΕ να είναι απλά παρατηρητής στα αστικά παιχνιδάκια του Σύριζα και να μην λέει την αλήθεια στον λαό ακόμα κι αν αυτός δεν θέλει να την ακούσει...
      Με την δική σου λογική τη δεκαετία του 80 το ΚΚΕ δεν θα έπρεπε να ασκεί κριτική και στο ΠΑΣΟΚ... αστικό κόμμα είναι και ο Σύριζα.
      Άτιμες αυταπάτες.....

      Διαγραφή
  3. ΛΑΜΠΕΙΣ ΜΠΑΜΠΗΣ!!!Δυλαδη ο Συριζα που δυο μερες τωρα πιθυκιζει προσπαθοντας να σωσει το αστικο συστημα ,χαιδευοντας τα αυτια του κοσμακη τι ειναι.Κρατα την υπομονη σου λοιπον και να δουμε τι απολογια θα δωσει ο συριζα σε αυτους που εξαπατησε!Μη βιαζεσαι ο δρομος ειναι μακρυς και ανηφορικος!Λιγο ακομα και περιμενω το Τσιπρα να αναφωνησει ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λογικά σκεπτόμενος να ρωτήσω; Αν ο ΣΥΝ/Συριζα ήθελε να σώσειτο αστικό σύστημα γιατί δεν προσχωρησε σε κυβερνηση συνεργασίας και κρατά τις θεσεις του; Καλές -κακές είναι άλλο πραγμα! Δεν μου απαντησε κανεις για την πολιτική τακτική μας. Δηλαδή η στοχοποίηση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μας κανει καλό;

    Μπάμπης και όχι Λάμπεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λογικά σκεπτόμενος να ρωτήσω; Αν ο ΣΥΝ/Συριζα ήθελε να σώσειτο αστικό σύστημα γιατί δεν προσχωρησε σε κυβερνηση συνεργασίας και κρατά τις θεσεις του; Καλές -κακές είναι άλλο πραγμα! Δεν μου απαντησε κανεις για την πολιτική τακτική μας. Δηλαδή η στοχοποίηση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μας κανει καλό;

    Μπάμπης και όχι Λάμπεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πολιτική μας τακτική είναι να λέμε την αλήθεια στον λαό. Το θέμα είναι ότι μπορείς να την λές και ταυτόχρονα να μπεις σε μια προσωρινή κυβέρνηση με στόχο την ανακούφιση των λαικων στρωμάτων υπερτονίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια. Η Αλέκα είναι κολλημένη στο '17 πράγμα που στοιχίζει σε επιρροή στο λαό. Βαράμε το κεφάλι μας στον τοίχο για να σπ΄σει ο τοίχος

    ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καρχαρια δεν μπας να ριξεις καμια ματια στις θεσεις του ΣΥΡΙΖΑ γιατι δηλωνουν ξεκαθαρα οτι στηριζουν και επιθυμουν την υγειη επιχειρηματικοτητα και κερδοφορια και την απροσκοπτη δραστηριοτητα των μονοπωλιων και των μεγαλων επιχειρητατικων ομιλων.Επισης ζητα επενδυσεις του μεγαλου κεφαλαιου στη χωρα απο οπου θα προκυψει και η αναπτυξη(για ποιον δεν μας ειπε ομως).Πουθενα δεν αναφερει ρηξη και συγκρουση με τα μονοπωλια και την Ε.Ε.Αυτα τα παραμυθια πουλατα σε κανεναν αδαη και οχι σε κομμουνιστες γιατι γινεσαι ρομπα.ΚΟΚΚΙΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί Φίλοι,
    Επιτρέψτε μου.

    - Η πραγματική κόντρα, είναι μεταξύ Εργατικής Τάξης και Αστικής Τάξης. Με πιο απλά λόγια, ανάμεσα στους ανθρώπους της εργασίας (που αυτοί είναι που δουλεύουν και παράγουν τον πλούτο) και στους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται, που έχοντας στην ιδιοχτησία τους τα εργοστάσια και τις βιομηχανίες, παίρνουν την μερίδα του λέοντος από τον παραγόμενο πλούτο.

    - Με βάση τα παραπάνω, ο καθένας κρίνεται ποιον υποστηρίζει, με ποιον είναι, τίνος συμφέροντα υπηρετεί.

    - Το ΚΚΕ, από την ίδρυσή του, το 1918, βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους της εργασίας, παλεύει αυτοί να γίνουν και οι ιδιοχτήτες αυτών που παράγουν. Η Λαϊκή Εξουσία που θα οικοδομήσει την Λαϊκή Οικονομία, είναι η Πρόταση του ΚΚΕ προς τους εργαζόμενους. Μια Πρόταση που έχει ως προμετωπίδα της την ανάληψη ΚΑΙ ευθυνών από τους εργάτες. Φυσικά το Κόμμα θα είναι μπροστά και δίπλα παράλληλα σε όλη αυτή την προσπάθεια.

    - Βλέποντας τα προγράμματα των άλλων κομμάτων, τίνος συμφέροντα υπηρετούν, κατατάσσει αυτά τα κόμματα. Με αυτή την λογική, κατατάσσει το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ κλπ. στα κόμματα - υπηρέτες της αστικής τάξης, άρα και αντιπαλεύει την πολιτική τους. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

    Τις παραπάνω Θέσεις και την παραπάνω Πολιτική Πρόταση του ΚΚΕ, μπορεί να την κρίνει ο καθένας, αλλά όχι διαστρεβλώνοντάς τες !
    Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε πάνω στην αλήθεια και όχι σε διάφορες αιτιάσεις που δεν έχουν καμμία σχέση με την πολιτική και την στρατηγική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επιτρέψτε μου και μια άλλη παρατήρηση.

    Σε διάφορες χώρες, σε διαφορετικές εποχές, είδαμε την συμμετοχή ΚΚ σε κυβερνήσεις (π.χ. Γαλλία, Ιταλία, Χιλή, Βενεζουέλα κλπ.), με στόχο να δράσουν αυτό που θα λέγαμε "από μέσα" για τα συμφέροντα των εργαζομένων των χωρών τους.

    Ποιο το αποτέλεσμα ;
    Έπειτα από κάποιες προσωρινές καταχτήσεις, τελικά τα πράγματα πήγαν τόσο πολύ πίσω, αυτά τα κόμματα ή τα περισσότερα χάσαν την λαϊκή υποστήριξη που είχαν, τελικά μόνο ώφελος δεν είχαν οι λαοί !

    Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι είναι εύκολο να σπαίρνεις ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ότι μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος, στα πλαίσια της εξουσίας της ολιγαρχίας του πλούτου, μπορείς να πετύχεις κάποια πράγματα, γρήγορα όμως αυτές οι αυταπάτες ξεθυμαίνουν.

    Είδαμε τι έχει γίνει και στην Ελλάδα !
    Όσες καταχτήσεις είχαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα αρκετά χρόνια, τελικά οι καπιταλιστές βρήκαν τον τρόπο να τα πάρουν πίσω μέσα σε δύο χρόνια !

    ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, ΤΕΛΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον φάρο. Αυτό εδώ "...ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ότι μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος, στα πλαίσια της εξουσίας της ολιγαρχίας του πλούτου, μπορείς να πετύχεις κάποια πράγματα" δεν δένει με πολλά πράγματα: Με τις απεργιακές μάχες που δίνει το ΠΑΜΕ, με τον τσαμπουκά του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ στις αποβάθρες, με τις μαζικές κινητοποιήσεις του κόμματος, με τον αγώνα της Κ.Ο του ΚΚΕ στη βουλή και και και. Δεν κυνηγάει αυταπάτες το ΚΚΕ όταν δίνει καθημερινά αγώνα για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για περισσότερα δικαιώματα, για καλύτερη μόρφωση κτλ. Είναι στόχοι για το ΣΗΜΕΡΑ, είναι οι μάχες που δίνουμε ΜΕΣΑ στο σύστημα, γιατί αλίμονο αν σταυρώναμε τα χέρια μας και περιμέναμε την επανάσταση να μας βγάλει από την εξαθλίωση. Μα και φυσικά μπορούμε "μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος, στα πλαίσια της εξουσίας της ολιγαρχίας του πλούτου" να κερδίσουμε μάχες, να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη, να πάμε και σαν κοινωνία και σαν κίνημα μπροστά. Μέχρι σε ένα σημείο φυσικά. Κάποτε δεν πάει άλλο, φτάνει ο κόμπος στο χτένι και μόνο η Λαϊκή Εξουσία μπορεί να σε πάει παραπέρα. Αλλά μπορούμε να κάνουμε ένα σωρό αγωνιζόμενοι φάρε. Ακόμα και μέσα στον χειρότερο και βιαιότερο καπιταλισμό!

      Διαγραφή
  10. ‎"Ούτε πέτρα στην πέτρα του αστικού κράτους (δεν πρέπει να μείνει). Οι επαναστάτες έχουν μόνο μια δουλειά σε περίοδο ανάπτυξης του κινήματος, Να διαλύσουν κάθε αυταπάτη για τον κοινοβουλευτισμό. Καμιά συμμετοχή σε αστικές κυβερνήσεις. Ακόμα και αν φοράνε αριστερά προσωπεία. Ο ρόλος των επανάστατών είναι ως αριστερή αντιπολίτευση, πολύ περισσότερο σε αυτούς που φοράνε τη φιλολαϊκή προβιά της αριστερής διαχείρισης."

    B.I. Λένιν


    τα υπόλοιπα μου ακούγονται περιττά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...