17 Μαΐ 2012

Για το ψευτοδίλημμα "ΕΕ ή ... χάος" !

Το 1961 έλεγαν ότι η σύνδεση της Ελλάδας με την τότε ΕΟΚ αποτελούσε βήμα οικονομικής και δημοκρατικής ευημερίας.

Το ΚΚΕ επισήμαινε ότι επρόκειτο για «ολέθρια συμφωνία» σε όλους τους τομείς.

Στο διάστημα που μεσολάβησε αντί για την εμβάθυνση της δημοκρατίας ήρθε η χούντα, και αντί της οικονομικής ευημερίας για το λαό συνεχίστηκε το «καραβάν σαράι» της ανά τον κόσμο μετανάστευσης των Ελλήνων εργαζομένων.

To 1981 έλεγαν ότι η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ θα ήταν ένας «παράδεισος» όπου οι Ελληνες θα έτρωγαν «με χρυσά κουτάλια».

Το ΚΚΕ τόνιζε τότε ότι η είσοδος της Ελλάδας στην ΕΟΚ ισοδυναμούσε για το λαό με είσοδο στο «λάκκο των λεόντων».

Στο διάστημα που μεσολάβησε ο λαός της Ελλάδας υπέστη τα επίχειρα της καπιταλιστικής ανισομετρίας. Αυτό σύμφωνα με την ορολογία του Γιούνκερ σημαίνει: «Ηξερα - είπε ο Γιούνκερ - ότι η Γερμανία και η Γαλλία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, αλλά εγώ δεν μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα»!

Το 1991 πρόσδεσαν την Ελλάδα στο «μονόδρομο» του Μάαστριχτ, από το οποίο υποτίθεται ότι ο λαός θα έδρεπε οφέλη λόγω της «ελεύθερης κίνησης» κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών, προσώπων.

Το ΚΚΕ κατέδειξε ότι η μόνη «ελευθερία» του «ευρωμονόδρομου» ήταν η ελευθερία του καπιταλιστικού «ευρωμινώταυρου» να κατασπαράσσει δικαιώματα των εργαζομένων στο όνομα του «ανταγωνισμού» των μονοπωλίων.

Στο διάστημα που μεσολάβησε ουδείς πλέον αμφιβάλλει ότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ αποτέλεσε και αποτελεί το μνημόνιο των μνημονίων της βαρβαρότητας.

Το 2001 πανηγύριζαν για την ένταξη της «ισχυρής» Ελλάδας στην ΟΝΕ και στο «απάνεμο λιμάνι» του ευρώ.

Το ΚΚΕ μίλησε από την πρώτη στιγμή για πολιτική που εγκυμονούσε νέες κρίσεις και νέα βάσανα για το λαό.

Στο διάστημα που μεσολάβησε η «ισχυρή Ελλάδα» αποδείχτηκε η Ελλάδα του «Τιτανικού» με το λαό αλυσοδεμένο στα αμπάρια της χρεοκοπίας και της εξαθλίωσης.

Σήμερα - και ενόψει των εκλογών - το τεκμήριο της αλήθειας, το τεκμήριο για το ποιος εδώ και μισό αιώνα έλεγε την αλήθεια και ποιος έλεγε ψέματα στο λαό, ας γίνει κι αυτό κριτήριο ψήφου.

Σήμερα, που η τάξη των πλουτοκρατών και τα κόμματά της έχουν το ανείπωτο θράσος να εκβιάζουν το λαό με το δίλημμα «ΕΕ ή χάος»,
την ώρα που άλλοι δίνουν όρκους πίστης στον «ευρωενωσιακό προσανατολισμό» κι άλλοι υπέρ της «επαναδιαπραγμάτευσης» εντός κι επί τ' αυτά του ίδιου «προσανατολισμού»,

το ΚΚΕ τονίζει:

Η Ελλάδα του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, των 3 εκατομμυρίων κοινωνικά αποκλεισμένων, των «λουκέτων», των συσσιτίων, του μισθού των 400 ευρώ και των εργασιακών σχέσεων - Νταχάου, δεν είναι άλλη από την Ελλάδα του χάους, δεν είναι άλλη από την Ελλάδα της ΕΕ και του ευρώ.

Το ΚΚΕ τονίζει:

Με το χάος δε «διαπραγματεύεσαι», δεν «επαναδιαπραγματεύεσαι».

Το χάος ούτε το «επανεξετάζεις», ούτε το «επανιδρύεις».

Από το χάος ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΕΣΑΙ.

Και δημιουργείς μια άλλη Ελλάδα, χωρίς κεφαλαιοκράτες και μονοπώλια, όπου ο λαός δε θα καλείται να μετρά τη φτώχεια του είτε σε ευρώ, είτε σε δραχμές.

10 σχόλια:

  1. "Mεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση"
    Mao Zedong

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. spiral architect: Τι να εννοεί άραγε ο ... ποιητής ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύμφωνα με πληροφορίες από στιγμή σε στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να κάνει την παρακάτω δήλωση: Ευχαριστούμε πολύ την ηγεσία του ΚΚΕ για τη στήριξη που παρέχει στην νίκη του μνημονίου. Η άτεγκτη στάση του εναντίον της πρότασης για ενωμένη αριστερά εξασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τη συνέχιση του μνημονίου και τη διασφάλιση των συμφερόντων της άρχουσας τάξης. Συνεχίστε ελεύθερα τις κινητοποιήσεις σας. εσείς θα μας αφήνετε να κυβερνάμε και εμείς θα σας αφήνουμε να διαδηλώνετε. Άλλωστε ποτέ τα ΜΑΤ δεν χτύπησαν εσάς τους καλύτερους στυλοβάτες του συστήματος. Ευχαριστούμε που έχετε αλλάξει θέση από το παρελθόν και τώρα είστε τόσο ωφέλιμοι για εμάς. ευχαριστούμε.
    Αντώνης Σαμαράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mina: Έχεις εντολές για να κάνεις αυτά τα σχόλια ;

    Ή έτσι ;

    Για να ξέρουμε να μην σου δίνουνμε σημασία.
    Ξέρεις σ΄αυτό το μπλογκ, δεν ασχολούμαστε με τα τρολλς !

    υ.γ.: παράκληση, μέχρι να δοθεί σαφής απάντηση, να μην ασχοληθεί άλλος μαζί του (της).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανως η ερωτηση ειναι ρητορικη. Μελος του μπλογκερ απο το Μαιο του 2012, σε διατεταγμενη υπηρεσια απ'οσο φαινεται,τι τα συζητας?

      Διαγραφή
  5. Εντωμεταξύ, μέρος της ανταρσύα ζητά εκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ

    http://www.alfavita.gr/artro.php?id=64479

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σύμφωνα με πληροφορίες η κα Μέρκελ απέστειλε τηλεγράφημα στο ΚΚΕ αναφέροντας τα εξής: ευχαριστούμε πολύ το ΚΚΕ για την υπεύθυνη στάση του εναντίον των προσπαθειών του ελληνικού λαού να καταργηθεί το μνημόνιο. Αυτή τη φορά το ΚΚΕ φέρεται με σοβαρότητα και δεν επιτρέπει ανόητες προσπάθειες ένωσης της αριστεράς. Με τον τρόπο αυτό διορθώνει την πολιτική του κατά το 1940 όταν πρωτοστάτησε στην δημιουργία αντιγερμανικού πατριωτικού άξονα ενώνοντας όλη την αριστερά μαζί με σοσιαλδημοκράτες και κεντρώους (πχ Σβώλος – πρωθυπουργός ΠΕΑΕΑ, Σαράφης – αρχηγός ΕΛΑΣ και οι δύο αστοί κεντρώοι πολιτικοί). Τότε η ενωμένη αντίσταση που δημιούργησε το τότε ΚΚΕ μας δημιούργησε μεγάλα προβλήματα. Τώρα όχι μόνο δεν πρωτοστατεί στην δημιουργία μετώπου εναντίον της τρόικας αλλά και χτυπά αλύπητα τους άλλους αριστερούς που θέλουν να ενώσουν την αριστερά για βλάψουν το Δ΄ Ράιχ. Είναι μία υπεύθυνη στάση που ασφαλώς ισοδυναμεί με καταγγελία του θλιβερού παρελθόντος σας του ΕΛΑΣ του ΕΑΜ και της Εθνικής αντίστασης. Τώρα είστε στο σωστό στρατόπεδο. Εμπρός όλοι μαζί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ για να μην κινδυνεύσει η πολιτική της τρόικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ βαλτα με το σοιμπλε, εμενα ο μπομπολας μου κοβει το μισθο. Και αποσο φαινεται, εσενα σου κοβει μισθο.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμε, παρακάλεσα και χθες, δεν απαντάμε στα τρολλς ...

    Δεν αξίζει καν τον κόπο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...