30 Μαΐ 2012

Πινελιές


Όλα τα στοιχεία από τη διεθνή πολιτική και οικονομική επικαιρότητα, μιλάνε για βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης.
Κρίση που καταστρέφει και κεφάλαια, αλλά καταστρέφει ολοσχερώς εργατική δύναμη.

Στην Ελλάδα, στο αστικό στρατόπεδο η μάχη έχει ανάψει, όμως αυτή γίνεται … περί όνου σκιάς.

Σε μια πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας, τα αστικά κόμματα (κυρίως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και πρώην βουλευτές τους, που σήμερα … κατοικοεδρεύουν σε άλλα κόμματα) εμφανίζονται σα να έχουν βγει από την … κολυμπήθρα του Σιλωάμ, θεωρούν το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη εξαγνισμό από τις αμαρτίες του παρελθόντος και βγαίνουν ξανά στο στίβο ως άλλοι. Αρκεί βέβαια να συνεχίσουν να «δουλεύουν»  για τα συμφέροντα της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας.
Φυσικά αυτό μπορούν να το κάνουν γιατί έχουν την πλήρη συμπαράσταση των ΜΜΕ, κυρίως το συγκρότημα Λαμπράκη, αυτό του Αλαφούζου, της «Αυριανής» κλπ.

Παρόμοιο «μήνυμα» έχει λάβει και ο τρίτος της … παρέας, το ΣΕΚΜ (ΣΥΡΙΖΑ), που είναι καθαρό πια ότι έχει επιλεγεί από ένα τμήμα της αστικής τάξης, παίρνει ήδη θέση στα δεδομένα της επόμενης διακυβέρνησης. Κι από ό,τι φαίνεται,  το έχει μάθει το … μάθημα, απ΄έξω κι ανακωτά !
Μιλάει ήδη για καμένη γη που θα παραλάβει η επόμενη κυβέρνηση, χρησιμοποιεί ένα πανάρχαιο εφεύρημα για να προετοιμάσει τα μέτρα της επόμενης μέρας.

Βέβαια, να πούμε ότι τα παραπάνω (δηλαδή η διατήρηση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος «πάσει θυσία»), είναι η μία πλευρά που στηρίζεται. Η άλλη και σ΄αυτό το σημείο καταλυτικός είναι ο εντελλόμενος ρόλος του ΣΕΚΜ (ΣΥΡΙΖΑ), είναι το χτύπημα του ΚΚ ως βασικού μοχλού στήριξης του λαϊκού κινήματος.

Εξάλλου, δεν κρύβονται: Ο πνευματικός μέντορας των απανταχού οπαδών του «καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο», το περιοδικό «Le Monde Diplomatique», αναφερόμενο στις 8 Μάη 2012 στο στόχο σημείωνε: «Ανομολόγητος σκοπός και ευχή όλων των αριστερών Ελλήνων: να διαλύσουν το ΚΚ και να το αναμορφώσουν σε νέες βάσεις και να δώσουν στην ελληνική Αριστερά τη σωστή της θέση στην κοινωνία».

Στις 18 Ιούνη ο λαός έχει τη δυνατότητα να χαλάσει, να στραπατσάρει τα παραπάνω σχέδια της άρχουσας τάξης, να τραβήξει μπροστά, με εμπιστοσύνη στη δύναμή του, με το ΚΚΕ ισχυρότερο - ικανό να παίξει έναν καταλυτικό ρόλο.

Γιατί, το ΚΚΕ, είναι ξεκάθαρο, αποκαλύπτει στον λαό την αλήθεια.

Τονίζει πως καμιά λύση για το λαό δεν υπάρχει μέσα στην Ευρωζώνη. Προοπτική υπάρχει μόνο στη μονομερή διαγραφή του χρέους με αποδέσμευση από την ΕΕ και λαϊκή εξουσία.

Αυτό είναι το μήνυμα του ΚΚΕ. Μήνυμα που οργανώνει το λαό. Γι' αυτό ακριβώς και εξαφανίζεται από τα αστικά μέσα ενημέρωσης.
 

5 σχόλια:

  1. Ετσι είναι τα σχόλια της Le Monde Diplomatique». Με μια διαφορά¨. Στο γαλλικό πρωτότυπο δεν χρησημοποιήται το ρήμα να διαλύσουν αλλά το ρήμα ενδόρηξη (imploser) που είναι και πιο ακριβές όσο αφορά τους ανομολόγητους σκοπούς κάποιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταυρος Τ.: Φχαριστώ για την διευκρίνηση.

      Πολύ σημαντική.

      Αν και κάποιοι εννοούν και ότι μιλάμε για "εσωτερικό ξέσπασμα" που κι αυτό είναι εξ ίσου σημαντικό !

      π.χ. ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό επιδιώκει ... ανομολόγητα ... πλην σαφώς !!! Μια εκδήλωση διαφωνιών από τα μέσα που θα οδηγήσει σε ξέσπασμα, ενδόρηξη όπως τη λες, σε διάλυση ...

      Θα έλεγα: Όνειρα θερινής νυχτός των απανταχού συριζαίων σαν τον πιο κάτω σχολιαστή μας ... χα, χα, χα !

      Διαγραφή
  2. http://astyanaktas-astyanaktas.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστυ ένα γελιο θα σας θαψειΠέμ Μαΐ 31, 10:12:00 π.μ. EEST

      Τέτοιοι αντικομουνιστές προβοκάτορες είστε! Τετειες ενεργειες αξιοπτυστες αβανταρετε οι χαρουμενοι αστυανακτας, τικτος, οχια, και λοιποι χαρούμενοι.
      http://xrisaxatzivasiliou.blogspot.com/2009/11/blog-post_19.html
      http://xrisaxatzivasiliou.blogspot.com/2010/01/normal-0-false-false-false.html
      Ψόφο. Ο αντικομουνισμός πάει χέρι - χέρι με τον φασισμό όσο σαντιγί και να τον βάλεις. Έβγαλες μιλιά τώρα. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Είστε για το σύστημα μια καλή λύση τώρα που ο δικομματισμός έχει φαει τα ψωμια του τρέχει Συριζα να παρέχει τις υπηρεσίες του με ένα τσουβαλι ψεματα και φρουδες ελπιδες για το λαο.

      Διαγραφή
    2. Αστυ ένα γελιο θα σας θαψει: Ένα δεν έχουν καταλάβει ...

      Σύντομα ο κόσμος θα τους καταλάβει !

      Και τότε ...

      Βλέπετε οι πασόκοι κι οι νεοδημοκράτες την γλίτωσαν με μερικά γιαούτια, μούντζες, νεράτζια και άλλα τέτοια ... χαριτωμένα.

      Τους "αριστερούληδες" όμως ο κόσμος τους περιμένει στην κυριολεξία στη γωνία.

      Και τότε κάτι "αστυάνακτες" και λοιποί, θα με θυμηθούν ...

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...