29 Μαΐ 2012

Καθήκονταααα

   «Η αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν το ιστορικό καθήκον να βάλουν τις βάσεις του νέου πολιτικού και οικονομικού συμβιβασμού». Τούτα τα όμορφα λογάκια θα τα βρεί κάποιος στην Αυγή  της 25ης του Μάη και είναι του Γιώργου Παπανάγνου (καθηγητής του πανεπιστημίου των Η.Ε.). Δε γνωρίζω αν ο εν λόγω καθηγητής έχει κάποια πολιτική σχέση με το νεοπαΣΟΚ και για να πώ την αλήθεια δεν νομίζω ότι με ενδιαφέρει κιόλας. Αν έχει ,και λέει αυτή τη φράση ,τότε  να τον χαίρονται και καλό θα είναι για τον βγάλουν μία γύρα και από τα κανάλια τους (βλ.ΝΕΤ και ΕΤ-3) για να ακούσει και ο κόσμος αυτά τα όμορφα. Αν όχι ,τότε το πράγμα είναι ακόμα πιο πικάντικο καθώς ένας ακόμα δηλώνει την πίστη του ότι το νεοπαΣΟΚ μπορεί να κάνει την «βρωμοδουλειά» με τον φερετζέ της αριστεράς (που είσαι παιχτούρα Ανιέλι). Δεν έχει περάσει και πολύ καιρός από τότε που ο ΣΕΒ δήλωνε ότι θα ήθελε την συμμετοχή του νεοπαΣΟΚ  σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Δεν πέρασαν πολλές μέρες που η αρμάδα των αστικών ΜΜΕ (εφ.ΤΑ ΝΕΑ) έγραφε μέσα στην τρελή χαρά ότι «το πολιτικό προσωπικό για ένα τέτοιο εγχείρημα υπάρχει». Όπου «εγχείρημα» ο ποιητής εννοούσε  «πρωτοβουλία για να πάει η χώρα με υπευθυνότητα (!!!) στον ευρωπαικό δρόμο» αναφερόμενος στο νεοπαΣΟΚ. Από τέτοια μπόλικα θα μπορούσα να βάλω αλλά και χρόνο δεν έχω και είναι κομματάκι βαρετό.
Αρκεί μία βόλτα στο διαδίκτυο και θα βρεί κάποιος τις δηλώσεις «πίστεως» προς το νεοπαΣΟΚ και του ΣΕΤΕ (μαζί με τις υποδείξεις του προς το ΚΚΕ να μη βλάπτει τον τουρισμό) και του ΚΕΕΕ και του ΕΣΕΕ και άλλων πολλών. Αρκεί και μία ματιά στα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας που γκρέμισε τον καραμανλισμό και (από εδώ διαβάζεις χωρίς ανάσα) που στη συνέχεια το γύρισε αλλιώς και μετά ξανά αλλιώς και μετά είδε το φως με τον Σημίτη και μετά άλλαξε την λάμπα με τον Καραμανλή τον ανιψιό αυτή τη φορά καθώς ο Γιωργάκης «δεν μπορούσε το παιδί» και μετά ο τσίφτης και καραμπουζουκλής λεγόταν Σαμαράς και στα ξαφνικά εδώ και δύο βδομαδούλες ανακαλύψε τον Τσε στο πρόσωπο του Τσίπρα (ουφ λαχάνιασα) …
 «Πολιτικός και οικονομικός συμβιβασμός» λοιπόν. Γιατί όχι ; Εδώ ο ένας λέει ότι τα χαράτσια θα τα γυρίσουν πίσω και στα καπάκια ο άλλος λέει ότι «τέτοια ενέργεια δεν υπάρχει στο πρόγραμμά μας» στο συμβιβασμό θα μασήσουν ; Εδώ ο ίδιος ακριβώς άνθρωπος λέει άλλα την Δευτέρα και άλλα την Τετάρτη στον ΙΔΙΟ ραδιοφωνικό σταθμό και στον ΙΔΙΟ δημοσιογράφο (βλέπε Δραγασάκης στον Real και στον Χατζηνικολάου) λέτε να έχει πρόβλημα να βάλει τον συμβιβασμό στο τραπέζι ;Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει και σίγουρα όλα τα βολεύει. Καρδιές να μην χαλάσει μόνο ,ειδικά τώρα που πολύ φοριέται η επανάστα.
  Μάλλον σε αυτό το συμβιβασμό θα αναφέρεται ο Δραγασάκης όταν λέει (στον ant1 στις 24/5/12) το εξής διαφωτιστικό για όσους έπεσαν σε «αριστερούτσικες» παγίδες και ανώδυνα συνθηματάκια: «το ΚΚΕ όταν λέει Λαική Εξουσία εννοεί ανατροπή του καπιταλισμού (σσ σπίρτο είσαι). Εμείς αξιοποιούμε συνειδητά μια δευτερεύουσα αντίθεση  του συστήματος, ενδοκαπιταλιστική. Ο Ομπάμα, η Κίνα, η Ρωσία και το μεγαλύτερο μέρος της ευρώπης θέλουν να σταματήσει η λιτότητα. Η Μέρκελ και ένα μπλόκ δυνάμεων θέλει να συνεχιστεί η λιτότητα. Εμείς παίζουμε με αυτή την αντίθεση…..». Επειδή λοιπόν εμείς ΔΕΝ παίζουμε και επειδή εμείς δεν ζούμε για την δευτέρα παρουσία (συριζαιίκος όρος) όπου η ΕΕ ξαφνικά θα ξεχάσει τον ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε και τον σκοπό που υπηρετεί , και ξαφνικά θα δει το φως και το δίκαιο της τάξης που παράγει τον πλούτο, θα ζητήσουμε από τους νεοπαΣΟΚους να μας συγχωρέσουν. Γιατί εμείς ,ναι, για ανατροπή του καπιταλισμού και Λαική Εξουσία παλεύουμε…με το παρδόν δλδ. Χωρίς «πολιτικούς και οικονομικούς συμβιβασμούς» , χωρίς πρωτοσέλιδα στους «Financial Times» (ατάκα από την ίδια συνέντευξη του Δραγασάκη) , χωρίς υποχωρήσεις στα σωματεία σαν μερικούς-μερικούς που βάζουν κάποιες υπογραφές (ονόματα μη λέμε και έρχονται και εκλογές και θα μας λένε κακούς πάλι) , χωρίς ψευτοδιλήμματα τύπου ο καλός Ομπάμα και η κακιά Μέρκελ (ή παλιότερα ο κακός Μπούς και ο καλός Ζοσπέν), χωρίς «τροποποίηση του μνημονίου» ή «καλύτερη διαπραγμάτευση με την ΕΕ», και κυρίως χωρίς να μετατρέπουμε τον πολιτικό μας φορέα σε πλυντήριο «πρώην» κορυφαίων μεγαλοσυνδικαλιστών παΣΟΚων και νυν νεοπαΣΟΚων (Κοτσακάς,Ραυτόπουλος και και και). Ο καθένας λοιπόν με τα «καθήκοντά» του και τις αλήθειες του.


Υγ1. σας έχω πει ότι μου αρέσουν οι έξυπνες ατάκες; ε, ναι λοιπόν μου αρέσουν. Ειδικά αν απευθύνονται σε πολιτικούς τύπου Ντινόπουλου. Ένα θερμό λοιπόν χειροκρότημα στην Κανέλη για την ατάκα στον αστείο τύπο «είσαι και ανιστόρητος απόγονος μαυραγορίτη» (μαζεμένο το βάζω γιατί του είπε κι άλλα) και ένα ακόμα θερμό χειροκρότημα στον Βαρεμένο που του είπε (στο ίδιο πάνελ και με αφορμή την ίδια μπαρούφα που πέταξε ο γνωστός υστερικός των πάνελ) «το πιλίκιο της στολής του πενήντα ξέχασες να φορέσεις»…

Υγ2.μου αρέσουν επίσης και μερικές σταθερές αξίες. Πριν την 6η Μάη σε όλα τα πάνελ η σειρά ήταν: εκπρόσωπος παΣΟΚ, εκπρόσωπος ΝΔ, εκπρόσωπος νεοπαΣΟΚ και καμιά φορά για συμπλήρωμα και κανένας άλλος. Μετά την 6η Μάη τα πάνελ είναι: εκπρόσωπος ΝΔ, εκπρόσωπος νεοπαΣΟΚ, εκπρόσωπος παΣΟΚ και καμιά φορά και κανένας άλλος … Για να μην «χανόμαστε» μάλλον…

4 σχόλια:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=gujD_uZeHH8

    και μετά τους πολέμανε τα μιντια και σαχλαμάρεσ. αφου αυτοί τα λένε. ακού εκεί αριστεροί και με τους αμερικάνους. και για να ξεκαθαρίζουμε: θα γίνει πόλεμος στη Συρία. η Κυβέρνηση της ΝΔ θα στείλει στρατεύματα. πάλι θα πληρώνουμε κερατιάτικα για να πηγαίνουν τα αδερφια μας και τα ξαδερφια να πολεμάνε για την "πατρίδα". Η αριστερή κυβέρνηση τι θα κάνει; θα στείλει; αν όχι γιατί δεν το λέει; γιατί δε λέει ότι θα φέρει πίσω τους φαντάρους από το Κόσσοβο, το Αφγανιστάν; η ΝΔ θα τους αφήσει σίγουρα εκεί. αντέ. είναι στημένο το αριστερά δεξιά. ή με τα μονοπώλια ή με τους λαούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την κυβερνητική εξουσία να πάρουν και τι στον κόσμο ...

    Μετά, θα λυθούν όλα ... μόνα τους !

    Απλά σου λέει (ο κάθε συριζαίος), εδώ 37 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κοροϊδεύουν τον κόσμο, τον παραμυθιάζουν, του λένε χοντρά ψέματα.
    Εμείς (οι συριζαίοι) δεν μπορούμε να το κάνουμε για κανά μήνα ;
    Και απαντάν μόνοι τους:
    - Μπορούμε και το ... κάνουμε και είμαστε και ... μάγκες !
    (οι συριζαίοι)

    Το θέμα είναι πως γίνεται κι ένας κόσμος τους πιστεύει. Τόσο πολύ απελπισμένοι είναι ;
    Μάλλον, τόσο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπάρχουν απελπισμένοι σήμερα, μόνο βολεμένοι ή συνειδητοποιημένοι βλέπω να υπάρχουν τριγύρω!
    ih

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...