4 Μαΐ 2012

ΣΥΡΙΖΑ:''Το μη χείρον βέλτιστον'' (?)


  


«Θα βάλει κι ο ΣΥΡΙΖΑ νερό στο κρασί του»,  λεει και μοιαζει να αμφιβαλλει για τις..αγαθες προθεσεις του κομματος που επελεξε, ο Πέτρος Τατσόπουλος, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη Β' Αθηνών, οταν γραφει στο αρθρο του, ''Γιατί ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τώρα'', που δημοσιευτηκε στο  protagon, λεγοντας τα παρακατω


«Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -στο ορατό τουλάχιστον μέλλον- θα αποσπάσει τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα που θα του επιτρέψει να επιβάλλει την προεκλογική του ατζέντα στα άλλα κόμματα. Θα βάλει και ο ΣΥΡΙΖΑ νερό στο κρασί του, θα αποδεχτεί θέσεις που δεν επιθυμεί τώρα να αποδεχτεί, θα επιδιώξει την ψήφο ανοχής εκείνων που θα προτιμούσε να μην συγχρωτιστεί. Βλέπετε, ο ληστρικός εκλογικός νόμος, με το απίστευτο “μπόνους” των 50 εδρών που χαρίζει στο πρώτο κόμμα, υποχρεώνει και τον ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί από το προνόμιο της ακαταδεξιάς του, τόσο βολικής για όποιον θέλει να περάσει το βίο του εσαεί στην αντιπολίτευση. 
Εάν συνεργάζομαι μαζί του είναι γιατί μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να πιστεύει πως δεν είναι κάπου γραμμένο στ’ άστρα ότι η Αριστερά δεν θα κυβερνήσει ποτέ, πως είναι ανίκανη να κυβερνήσει ή, ακόμη χειρότερα, τρέμει σύγκορμη μπροστά στο ενδεχόμενο να κυβερνήσει και να επικριθεί, ίσως και να τιμωρηθεί από το εκλογικό σώμα για τις κυβερνητικές επιλογές της. Ναι, ενδέχεται να τιμωρηθεί αν χειριστεί αδέξια την ευθύνη της εξουσίας. Είναι όμως κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα τιμωρηθεί αν δεν δεχτεί καν να την αναλάβει».

Mια ερωτηση: 

Οταν ατομα που πολιτευονται με ενα κομμα και αμφιβαλλουν για το τι ''μελει γενέσθαι'', δηλαδη για το αν θα αποδεχθει μετεκλογικα ο ΣΥΡΙΖΑ  τις θεσεις που, προεκλογικα, δεν αποδεχεται, τοτε ποιος ο λογος να το ...ψηφισει κανεις; 
 

10 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Πάρτο αριστερά το τιμόνι σύντροφε, έχ΄ς ξυφίγ΄!"
    (είπε ο Αλέξης στον Πετράν)
    __________________________
    Ευγενική παράκληση: Μην ξαναβάλεις λινκς από το protagon εδώ μέσα γιατί θα σε πλακώσω στα λινκς απ' αλλού!
    Και για να δεις ότι δεν αστειεύομαι πάρε το πρώτο.
    (σε προειδοποιώ, είμαι γρήγορο πιστόλι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. spiral

      Ημαρτον, δεν θα το ξανακανω! Οντως εισαι γρηγορο πιστολι και ειδικα με κατι τετοια..λινκς, θα με..πεθανεις! :P

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Η αρχική δήλωση του Δρακουμέλ παρακάτω:

      [...] Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης προτείνει να γίνει μια νέα εθνική συμφωνία με το ΚΚΕ, ώστε να σεβαστεί το Σύνταγμα και τη δημοκρατική νομιμότητα.

      «Με το ΚΚΕ, που είναι σοβαρό και ιστορικό κόμμα χρειάζεται να κάνουμε μια νέα εθνική συμφωνία. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι και νόμιμο και παράνομο. Πρέπει να σεβαστεί όπως ορίζει το Σύνταγμα, στο οποίο ορκίστηκε πίστη, τη δημοκρατική νομιμότητα» αναφέρει ο πρώην Πρωθυπουργός και ρίχνει το καρφί του για πρακτικές και δηλώσεις στελεχών του Περισσού, συνεχίζοντας:

      «Οι νεώτεροι, που διοικούν σήμερα το ΚΚΕ, μπορεί να έγιναν όψιμοι θαυμαστές του Στάλιν, δεν φαντάζομαι όμως να μην έχουν τόση αντίληψη της γεωπολιτικής πραγματικότητας, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να μεταβάλλουν σε Βόρεια Κορέα την Ελλάδα, μια χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη και βρίσκεται στην πιο ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου. Και πάντως όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία και μπορεί και πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της».[...]

      Διαγραφή
    2. spiral architect

      Δεν γνωριζα τις δηλωσεις του..Δρακουμελ και σ ευχαριστω πολυ που με ενημερωνεις! Βλεπεις ειμαι και μακρια και μερικες φορες τυχαινει να μη τα διαβαζω ολα! Reading between the lines, (oπως λενε και στην Αυστραλια) διαφαινεται ενας ..πανικος, ή κανω λαθος; :-)

      Διαγραφή
  4. Ελβα : ]]

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7CskR4xdfqo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μanny

    Merci δια το βιδεοτεμαχιον! :-)

    Παιζουν λιγο τις χαρτοριχτρες, με τις...ρευστες εκλογες, τις συνεργασιες και τα ..κουκιά που ψαχνουν! Τι εχουμε να δουμε μετεκλογικα, δεν περιγραφεται! :0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σύστημα, αναγκάσθηκε να βγάλει στον ... αφρό, όλα τα παιδιά του !

    Ακόμα κι αυτά που μέχρι σήμερα καθόταν στη σκιά, παριστάνοντας τους ... αριστερούς κλπ.
    Σαν τον περί ου ο λόγος !

    Φυσικά, κάποιοι, πάλι σαν αυτόν, τόσα χρόνια στη ... γωνία, δυσκολεύονται είναι η αλήθεια ...
    Εκεί που τους στέλνουν ...
    Δυσκολεύονται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      To ειδες βεβαια το video για τον ΣΥΡΙΖΑ που βουηξε ο τοπος; Εμαθα οτι ετοιμαζονται για υψηλα..αξιωματα, εξ ου και οι ...παλαι ποτε ''πρωθυπουργικες'' εμφανισεις! :D

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...