10 Μαΐ 2012

Σε τούτη τη ζωή, σύντροφοι!

Εκ μέρους της συντακτικής ομάδας του Γλόμπινγκ, νιώθουμε την ανάγκη να διευκρινήσουμε πως το άρθρο δεν εκφράζει τις απόψεις του μπλογκ, αλλά αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα του.
 http://www.zeitzonline.de/files/2012/03/Ladenh%C3%BCter-Titel-610x250.jpg


Λέω: Να ξεκινήσω με ροπαλιές και στο τέλος να πω κάνα ανέκδοτο να γελάσουμε ή ανάποδα; Βασικά ούτε ροπαλιές γουστάρω, ούτε να επουλώνω πληγές με αστειάκια και ανέκδοτα. Εμένα μου αρέσει η ζωή όπως είναι, με τα καλά της και με τα ανάποδά της. Και σήμερα που μας έχει βάλει κάτω η μαρμάγκα και μας ξεσκίζει, το πίνω αγόγγυστα μέχρι πάτου το πικρό ποτήρι. Όχι ότι μου αρέσει, απλά πίνω αυτό που μου προσφέρει το...κατάστημα. Δεν κλείνω τα μάτια μου ή κάνω πως δεν βλέπω. Πίνω, πονάω, σκέφτομαι, προβληματίζομαι, ζω. Τελικά αποφάσισα να ξεκινήσω με...ανέκδοτο, παλιά μου τέχνη κόσκινο ως βραχόκηπος και φυσικά σαν Γιώργος.

Τέρμα ο πρόλογος...

Στο ψαχνό τώρα.

Ας πούμε ότι ανοίξαμε επιχείρηση, όχι το κόμμα, ένας από μας, ας πούμε ένα... ...αδιαβροχάδικο. Καλό μαγαζί, αδιάβροχα για όλα τα πορτοφόλια, γαλότσες Υεμένης (δεν ξέρω αν υπάρχουν, αλλά ακούγεται στυλάτο), ομπρέλες γιά κάθε νεροποντή, μεγαλεία πράγματα. Και επειδή είμαστε και γαμώ τους επειχειρηματίες εμείς οι κομμουνιστές, δεν πάμε να το ανοίξουμε στο κέντρο της πόλης, που έχει κάθε τριακοστή δέκατη έκτη Τετάρτη Τρίωρη Παναττική ο γίγαντας Παναγόπουλος και τα κάνει λίμπα η κουκουλαστυνομία, αλλά πάμε εκεί που δεν υπάρχει καθόλου ανταγωνισμός: Φερ΄ειπείν στην...Σαχάρα!

Κεντρικό το μαγαζί, αφού δεν έχει η έρημος γωνίες για να είναι γωνιακό, φτηνό ενοίκιο, σχεδόν τζάμπα (τι σχεδόν;), άφθονος χώρος για να παρκάρουν οι πελάτες, ιδανικές συνθήκες με άλλα λόγια. Στα θετικά σίγουρα ότι δεν χρειάζεται να αγοράζεις συνέχεια εμπόρευμα, μιά φορά το κάνεις και ξεμπερδεύεις. Ντάξει, κάτι κονομάς. Περνάει που και που κάνα καραβάνι της εργατικής τάξης, καλώς τα συντρόφια, καλώς σε βρήκαμε σύντροφε αυτοαπασχολούμενε (αυτός που την εφεύρε αυτή την λέξη, να του χαλάσει ο αναφτήρας του! Τι, δεν καπνίζει; Ε τότε να ΜΗ του χαλάσει η τιβί και να τον φλομώνει ο Πρετεντέρης στο ψέμα! Αυτό και αν είναι κατάρα!).


Καθήστε παιδιά, άντε προκειμένου να στεκόμαστε όρθιοι, ας κάτσουμε. Τους κερνάς νερό, σε κερνάνε χουρμά, βγάζουνε και τους ναργιλέδες και αρχίζει το "φύσα-ρούφα πάτα τόνε", το συνηθίζει απαξάπαντο το βεδουινικό προλεταριάτο το ευγενές αυτό σπορ. Αυτό το αναφέρω για να καταλάβετε τι θα εννοούσα, αν έκανα λόγο για "δουλειές με φούντες". Στο τέλος κάτι αγοράζουν: "Παιδιά, κάνα αδιαβροχάκι καλό, για καλό και για κακό; -Μπα, τι να το κάνουμε ρε μάστορα; Αλλά αν είχες το Κεφάλαιο του Μαρξ στα κινέζικα, που μας έχει καλεσμένους στην γιορτή του μεθαύριο ο σύντροφος πρέσβης της Κίνας, του αγίου Τσανγκ Τσουνγκ είναι, και λέμε να του το πάμε δώρο, να το διαβάσει ο άθρωπος, γιατί στην Κινεζία που να τα βρούνε τέτοια βιβλία...

Ε τυχαίνει τώρα κατά διαβολική σύμπτωση να έχεις προσφορά το Κεφάλαιο του Μαρξ στα κινεζικέ! Είπαμε, λίγος τζίρος γίνεται. Λίγη τύχη χρειάζεται μόνο. Εκεί που πονάει λίγο, είναι η γκρίνια της κυράς σου: Αχ, που σε πίστεψα και άφησα τα ωραία μου, η βλαμένη! Θα βγαίνουμε κάθε μέρα έξω, έλεγες, και πως να φανταζόμουνα ότι δεν θα αφήναμε αμμόλοφο για αμμόλοφο, που σώθηκαν τα χεράκια μου να ξεσκονίζω όλη τη μέρα, αχαΐρευτε. Θα ζήσουμε στην εξοχή και στον καθαρό αέρα, ε; Και δεν θα μας λείπει τίποτα ε; Και θα κολυμπάμε στο χρήμα και θα στέλνουμε κάθε μήνα ένα διακαχίλιαρο βοήθεια στον Ριζοσπάστη, ε;

Καλά, αυτά στα λένε ακόμα και όταν μένεις στην Εκάλη...

Αλλά τώρα που πήραμε φόρα, δε μας σταματάει κανένας παιδιά! Ακούστε σατανική τροπή η ιστορία! Ξαφνικά, που λέτε, εκεί που έβρεχε μία στα 100 Παρί-Ντακάρ, ανοίγουνε μιά ωραία ημέρα οι ουρανοί και γίνεται το "πω ρε πούστη μου βροχή!"! Έβρεξε μισή ώρα για να βρέξει, έβρεξε τρεις ώρες για να του δείξει τι εστί υγρό στοιχείο, έβρεξε πέντε μέρες συνέχεια για να "βοήθεια βουλιάζουμε", έβρεχε τρεις βδομάδες συνέχεια, να σπάσει για καλά της άμμου ο τσαμπουκάς, ολημερίς καρεκλοπόδαρα, τα βράδυα δε σταμάτα!

Τρελλάθηκε ο επιχειρηματίας! Γενέκα, τοιμάσου γιά σκληρή δουλειά, έρχονται χιλιάδες πελάτες τρεχάλα! Και είναι όλοι τους Λούτσα! Το είπε και η μάντισσα μαθηματικός-μετεωρολόγος στο δελτίο της ΕΜΥ: Αγαπητοί βεδουΐνοι και βεδουΐνισσες την βάψατε! Η βροχόφτωση δε θα σταματήσει μέχρι να γίνουμε όλοι παπάρα.

Τι έγινε;

Τίποτα δεν έγινε ρε σεις! Μα το Γαλαξείδι μπάϊ νάϊτ, αν δε πιστεύετε! Δεν πάτησε ψυχή! Ούτε καραβάνια, ούτε μεμονωμένος βεδουΐνος, ούτε αλεπού της ερήμου, αν νογάτε καθόλου από "βάστα Ρόμμελ"! Ο ουρανός ξεκολώθηκε να βρέχει και ο αδιαβροχάς δεν πούλησε ούτε νάϊλον σακούλα, να την περάσεις πρόχειρα πάνω σου, να δεις το ματς!

Τι έγινε σε τούτη την κωλοέρημο; Χαμός έγινε ρε! Ποτάμια έπεφταν από πάνω! Πλημμύρισε όλη η Σαχάρα και το προάστιο! Να φανταστείτε, τον προαστιακό Όαση-Πυραμίδες, τον αγόρασε η ΑΝΕΚ! Βγαίνεις κι΄ εσύ, κομμουνιστής αυτοαπασχολούμενος άνθρωπος του Θεού και αρχίζεις τις φωνές: Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ή θα ντυθείς αδιάβροχα-ή θα μουσκέψεις πάλι! Τίποτα, δεν πατάει ψυχή! Ρε μπεκάτε μέσα, να πάρετε καμμιά ομπρέλλα παλιοκερατάδες θεμά τη φύτρα σας, γιά κάτι τέτοιες...μετεωρολογικές εσωστρέφειες το στήσαμε το μαγαζί! Τίποτα!Ούτε μπαίνουν μέσα, ούτε σκύβουν το κεφάλι. Αφού σε φτύνουν, δεν γίνεται με σκυφτό το κεφάλι...

Τι καταλάβατε; Τίποτα; Μα που έπεσα ρε γαμώτο; Άντε να το κάνω ακόμα πιό λιανά.

Πέστε ένα κόμμα! ΚΚΕ; Και εγώ αυτό θα έλεγα, για δες σύμπτωση. Ερώτηση: Κάνει ποτέ λάθη ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ; Απάντηση: Στο παρόν ποτέ! Αλάνθαστο! Είναι σαν ένα λεωφορείο που κάνει μία μόνο διαδρομή: Καπιταλισμός-Κομμουνισμός, μέσω Λαϊκής Εξουσίας. Όπως λέμε Αθήνα-Λαμία, μέσω Καμμένου Βούρλου. 

Ποιόν δρόμο θα ακολουθήσει το λεωφορείο; Τον σωστό. Ακόμα και αν το δείτε στο Μέτσοβο, στο Διδυμότειχο μπλουζ ή κάπου μεταξύ Τυροσαπουνακέϊκων και Λεωνίδιου. Είπαμε, το ΚΚΕ δεν κάνει λάθη στο παρόν. Μερικές φορές όμως, ελάχιστες φορές, μετά από καμμιά σαρανταριά χρονάκια, αρχίζει και ψιλοβρωμάει αυτό που ήταν τόσο σωστό στο παρελθόν: Ρε συ κοίτα να δεις διαδρομή που έκανε ο οδηγός, Αθήνα-Λαμία μέσω Αντίς Αμπέμπα, τους βγήκε ο σοσιαλισμός...αηδόνι με τόση βενζίνα, λάδια που κάψανε. Χώρια τα διόδια!

Πάμε φουλαριστοί προς τη Λαϊκή Εξουσία, σου λέει η Αλέκα. Σωστός προορισμός, μιά χαρά λεωφορείο και διάλειμμα για κατούρημα στου Λεβέντη. Και να μη ζμπρώχνουνε οι επιβάτες που περιμένουν στις στάσεις, όλοι θα πάρουνε. 

Ζμπρώχνουν; Περιμένουν στην στάση; Μπορεί, αλλά όχι για να μπούνε στο δικό ΜΑΣ λεωφορείο! Το δικό μας πάει με τους δικούς μας, με όσους είχε. Από τους άλλους δεν μπαίνει ψυχή! Άρα...όλα δουλεύουν ρολόϊ!

Τα συμπεράσματά μας; Ακολουθούμε την σωστή τακτική. 

Ποιός το λέει; Εμείς! Και αν δεν έχει απήχηση στους...φιλάθλους, δεν χάθηκε ο κόσμος. Δεν πάμε γιά πρωτάθλημα βλέπετε, ας μη γεμίσει το γήπεδο. Λίγοι και καλοί. Και άμα παίρναμε περισσότερους ψήφους στις εκλογές; Θα ίσχυε σαν μία από τα ίδια, σαν επιτυχία ή μήπως σαν αποτυχία; Ας το εξετάσουμε. Λέμε ότι ήρθανε τα πάνω κάτω, περισσότερο από ότι ήρθαν και πήρε το ΚΚΕ 21%! Πρώτο κόμμα δηλαδή πριν τον Σύριζα την ΝΔ και το Πασόκ και την Τρέμη να παριστάνει από την τρεμούλα το κομπρεσέρ. Ας πούμε και ότι τα αποτελέσματα των άλλων κομμάτων ήταν παραπλήσια των χθεσινών.

Ρωτάω: Τι θα έκανε το κόμμα την διερευνητική εντολή; Απαντάω: Ότι θα την κάνει και αύριο ή μεθαύριο, όταν θα την έχουν επιστρέψει τα κόμματα με τα υψηλότερα εκλογικά ποσοστά. Θα την επιστρέψει στον παππού.

Και;

Δεν έχει και, αυξάνουμε τα...ποσοστά μας κατά βούληση και σπάμε τα νεύρα των συντρόφων κάνοντας πάλι την ίδια ερώτηση: Και τώρα τι θα την κάναμε την διερευνητική εντολή...

α) Άμα πιάναμε 25%...
β) Άμα φτάναμε τα 30%...
γ) Άμα 35%...
δ) Άμα βγάζαμε αυτοδύναμη κυβέρνηση;

Τι, αν γίνονται αυτά τα πράγματα; Πως δεν γίνονται; Στην χώρα και στην εποχή που ζούμε αρκεί ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα γιά να βρεθεί ένα κόμμα στα άκρα: Από εντελώς πάνω, έως πιό κάτω και από την Δόξα Δράμας.

Η περίπτωση α) είναι ακριβώς η ίδια με την περίπτωση των 21%, με την ίδια κατάληξη: Επιστροφή της εντολής.

Η β); Μα όπως και η α)! Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει σε καμμία κυβέρνηση, είτε έχει 8,5%, είτε 30%. Δηλαδή πηδάμε την περίπτωση γ) που ανήκει στην ίδια κατηγορία και πάμε στην πολύ ...πιθανή περίπτωση, που το κόμμα είναι σε θέση να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Τι κάνουμε εδώ;

Αλλά χρειαζόμαστε και μία ακόμα παράμετρο για να μπορούμε να δώσουμε μια σοβαρή απάντηση σε μια τόσο σοβαρή ερώτηση. Εδώ θα στηριχθούμε στις εμπειρίες που κάναμε μετά από δύο χρόνια απίστευτων περικοπών και λιτότητας: Μετά από ένα τσουνάμι βαρβαρότητας, μετά από δύο μνημόνια και ένα Μεσοπρόθεσμο, μετά από ένα και εκατομμύριο ανέργους το ΚΚΕ αύξησε την εκλογική του επιρροή κατά 18.823 ψήφους.

Άρα, με αυτόν τον ρυθμό...ανάπτυξης βρισκόμαστε μετά από ακριβώς 192 χρόνια, 96 μνημόνια και 48 Μεσοπρόθεσμα στην ιδιαίτερα ευτυχή θέση να μετράμε 2.334.431 ψήφους και ζήτω η αυτοδυναμία! Εγώ είμαι υπομονετικός άνθρωπος και περιμένω, οι άλλοι όμως;

Συμπέρασμα; Δεν καιγόμαστε για τα ποσοστά! Σιγά τον πολυέλαιο τώρα. Τι να τα κάνεις τα ποσοστά, αν κάνεις σωστή πολιτική; Αυτό μετράει. Ακόμα και αν ακολουθείς στραβή στρατηγική! Όλα τα λεφτά είναι η σωστή πολιτική. Και αυτός που βγάζει αυτό το συμπέρασμα, ότι είναι σωστή η πολιτική σου, δεν είναι ούτε τα κανάλια, ούτε οι πολιτικοί παρατηρητές, ούτε οι στατιστικοί, ούτε ο λαός, ούτε οι εχθροί ή οι φίλοι σου. Αυτός είσαι εσύ ο ίδιος. Αμέ! Κάνεις δηλαδή αυτοκριτική και σε βρίσκεις και γαμώ! Και αφού σε βρίσκεις και γαμώ με μία μονάδα πάνω στις εκλογές, θα σε βρίσκεις το ίδιο και με πέντε πάνω ή και με δέκα. 

Τώρα πόσο σωστό θα σε βρίσκεις, άμα αρχίσει ξέρω γω καμμιά κατρακύλα και αρχίσουν ξαφνικά να πέφτουν τα ποσοστά σου, αυτό δεν το γνωρίζουμε. Γιατί και η μείωση της εκλογικής σου δύναμης είναι μέσα στο παιχνίδι, μη το ξεχνάμε.

Το ΚΚΕ επιμένει σε μία τακτική που ΔΕΝ επικροτεί ο πολίτης. Πάει τελείωσε! Ο πολίτης βρίσκεται μέσα σε μια λαίλαπα που σαρώνει την ύπαρξή του και αντί να μας πλησιάζει, μας αποφεύγει! Ούτε η μεγαλύτερη δυνατή θηριωδία, η μητέρα όλων των κρίσεων, είναι αρκετή για να βρει ο πολίτης τον δρόμο προς το ΚΚΕ! Γιατί δεν πρόκειται γιά κρισούλα, ή κρίση, ή μεγάλη κρίση, αλλά για το μεγαλύτερο δυνατό χτύπημα της τραπεζοπιστωτικοεργοδοτικής μαρμάγκας! Εδώ και δύο χρόνια! Χαλάει ο κόσμος, οι πολίτες πνίγονται και ψάχνουν απεγνωσμένα σανίδες σωτηρίας, και τις βρίσκουν παντού αλλού εκτός του ΚΚΕ! Άρα...σωστή η τακτική. Εκεί, στο ίδιο μέρος, σημειωτόν, ούτε βήμα μπροστά! Και ας σκίζονται τα μέλη του στην δουλειά, και ας γίνονται όλοι κομμάτια στον αγώνα. 

Ξέρω φυσικά, ότι φταίει ο ρουφιάνος ο...λαός, που δεν φρόντισε να διαθέτει στην ώρα του ταξική συνείδηση και τα μήντια που κάνουν τη δουλειά τους (να πολεμάνε το ΚΚΕ) και η τρύπα του όζοντος, που φταίει τελικά για πολύ περισσότερα πράγματα, από ότι νομίζαμε, αλλά άμα είσαι κομμουνιστής πρέπει να τα βάζεις όλα κάτω και να τους δίνεις να καταλάβουνε, μέχρι να αποφασίσεις να τα αφομειώσεις.

Και βγαίνουνε κάτι ταμπέλλες που δείχνουν τις τάσεις του εκλογικού σώματος και σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα, όταν βλέπεις ότι ούτε τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ μπορούμε να συσπειρώσουμε στο κόμμα! Η τακτική που ακολουθούμε δεν απόδωσε, δεν αποδίδει και όπως δείχνουν τα πράγματα δεν πρόκειται να αποδώσει ποτέ σε τούτη τη ζωή. Και επειδή εμείς δεν πιστεύουμε σε ζωές μετά θάνατον και άλλα τέτοια θεοτικά, ρωτάμε; Πότε τότε σύντροφοι;

Συμμαχίες (εκτός μεταξύ μας) δεν κάνουμε, σε κυβερνήσεις δεν συμμετέχουμε, τα εκλογικά μας ποσοστά δεν μας ενδιαφέρουνε, την πατάτα την ξεσκίζουμε, τα δεν πληρώνω δεν τα πάμε, τις σπίθες τις απεχθανόμαστε, τους αγανακτισμένους τους τρώμε λάχανο και γενικά καταφέρνουμε να έχουμε πάντα τόσο έντονα δίκαιο, που δεν τολμάει να μας πλησιάσει κανείς! Με αποτέλεσμα η πιό καλά οργανωμένη, η πιό μαχητική, πιό συνειδητή, πιό αποφασισμένη και η πιό μάχιμη ομάδα της ελληνικής κοινωνίας να...κάθεται και να βλέπει.

Είπαμε ότι δεν κάνουμε λάθη. Άρα ας μη ξεκινήσουμε να μιλάμε για επικοινωνιακές πατάτες και "δεν το εννοούσαμε έτσι, μας ξέφυγε". Αλλά αυτό με την "δαιμονοποίηση" του Σύριζα δεν παίζεται με τίποτα! Μιλάμε για τα βασικά, για την αλφαβήτα της επικοινωνίας, κάτι που κατέχουν ακόμα και τα "ερασιτεχνικά" σωματεία: Μη βαράς αυτόν που βαράνε οι εχθροί σου! Τελικά εσύ θα χάσεις! Μη πυροβολάς τον πιανίστα που είναι πρώτος στα τσαρτ. Θα σου έρθει μπούμερανγκ!

Η άνοδος του Σύριζα δεν οφείλεται μόνο στην δουλειά που κάνουν τα μέλη του, ή στο σιχτίρ της κοινωνίας, ένα μεγάλο μέρος είναι αποτέλεσμα της μαζικής στοχοποίησης του Σύριζα από την λαομίσητη κυβέρνηση του πασόκ. Η κόντρα αυτή που κράτησε μήνες, η καλύτερη διαφήμιση για τον Σύριζα! Και τώρα ερχόμαστε εμείς και κάνουμε τα ίδια! Απατεώνες οι Συριζαίοι, ψεύτες οι Συριζαίοι, κοροϊδεύουν τον λαό οι Συριζαίοι, τέτοια όμορφα. (Για τα οποία εγώ διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ, γιατί άλλο η ιδεολογική αντιπαράθεση και άλλο το μπινελίκι και η λάσπη. Δεν μας τιμάει καθόλου να στολίζουμε ψεύτη και απατεώνα το Σύριζα, απλά γιατί οι άνθρωποι δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Δεν είναι ο κάθε ένας που δεν πιστεύει σε αυτά που πιστεύουμε εμείς ψεύτης και απατεώνας). Και μετά από την ΕΕ, το ΔΝΤ, τα εγχώρια και ξένα μήντια, μετά τον ΣΕΒ, μετά την πασόκα και την νουδού, τρέχει να συμπληρώσει και το ΚΚΕ την λίστα των φανατικών αντισυριζικών, και ας λειτουργεί αυτό απολύτως θετικά για τον πολιτικό αντίπαλο. Ήμαρτον!

Τι θέλω επιτέλους; Το έχω πει τόσες και τόσες φορές: Το ΚΚΕ είναι ένα δεμένο λιοντάρι! Καιρός είναι να το αφήσουμε ελεύθερο! Καιρός να ρισκάρουμε! Για τους εργαζόμενους, για τους συνταξιούχους, γιά τους άνεργους, για όλο τον λαό. Γιατί δεν υπάρχουμε για να παραμένουμε ατσαλάκωτοι στην βιτρίνα, αλλά για να τρώμε χώμα, να παλεύουμε, να σπάμε τα μούτρα μας, να σηκωνόμαστε ξανά, να κερδίζουμε και να χάνουμε μάχες, να ματώνουμε.

Το ΚΚΕ υπάρχει για τον λαό και όχι για το ΚΚΕ και θα υπάρχει ως κόμμα όσο το θέλει και το χρειάζεται ο λαός. Δεν είναι μόνο ανάγκη, αλλά και ύψιστο καθήκον του ΚΚΕ, όχι μόνο να βρίσκεται δίπλα, αλλά να είναι ένα με τον λαό. Το φαινόμενο της απομάκρυνσης της κοινωνίας από το ΚΚΕ, και μάλιστα σε εποχή ΜΕΙΖΟΝΟΣ ταξικής επίθεσης, είναι επιεικώς απαράδεκτο. Δεν πάει, πως να το πω; Ας σταματήσουμε επιτέλους να λιβανίζουμε την μοναδικότητά μας, ας βάλουμε τον κώλο μας κάτω και ας ψάξουμε να βρούμε τι κάναμε λάθος και τι φταίει. Και γρήγορα μάλιστα!

Και ότι κάτι δεν πάει καλά, μόνο μυστικό δεν είναι πιά...




159 σχόλια:

  1. Η οπορτουνιστική παρέκκλιση ευδοκιμούσε πάντα μπροστά στις δυσκολίες της ταξικής πάλης...Κρίμα για το γλομπιγκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκτακτο σχόλιο! Και επειδή το εύκολο αγκωνάρι "οπορτουνισμός" είναι τόσο πρόχειρο, προτείνω άμεσο λιθοβολισμό, που κάνει τόσο καλό στον λιθοβολούμενο και γενικά στην σκέψη. Η σκέψη σαν εχθρός μιάς ιδεολογίας που υπάρχει ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΕΨΗ! Τα κάνεις πολύ απλά τα πράγματα φίλε μου, ενώ τα πάντα είναι σύνθετα. Μήπως έχεις παρεξηγήσει τον όρο "κομμουνιστής";

      Διαγραφή
    2. Το τι προβληματισμούς έχω ή δεν έχω, ή ακόμα πιο πολύ αν σκέφτομαι, ασε να το ξέρω εγώ και η οργάνωσή μου. Άσχετα από τις προθέσεις σου το να μετράς την ορθότητα μιας πολιτικής πρότασης με την εκλογική απήχηση είναι καραμπινάτος οππορτουνισμός. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τόσα χρόνια είχαν δίκιο, έτσι; Και αυτοί που "δικαιώθηκαν με ποσοστά" σήμερα ξεκωλώθηκαν στην κωλοτούμπα (βλ.επιστολή Τσίπρα, αλλά και άλλες πιρουέτες)

      Διαγραφή
    3. Εγώ ποτέ δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με τα αποτελέσματα αστικών εκλογών. Εγώ ανέφερα ΚΑΙ τα αποτελέσματα των εκλογών. Γιατί είναι ένα κομμάτι της αλυσίδας. Αυτό που θέλω να πω, λέγεται και χωρίς αναφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα. Να στο πω διαφορετικά λοιπόν: Είμαι της ταπεινής γνώμης, ότι το κόμμα θα μπορούσε και έπρεπε να βρίσκεται σε πολύ περισσότερο σημαντική θέση από αυτή που βρίσκεται. Και ότι αυτό έγινε, επειδή (κατά την γνώμη μου) έχουν γίνει απανωτά επικοινωνιακά λάθη. Και επειδή είναι διάχυτος ο φόβος ενός νέου Βατερλώ α λα 91.

      Διαγραφή
    4. Περιμένοντας μια απάντησή σου στο σχόλιό μου, να σου πω ότι με αόριστες αναφορές για δήθεν επικοινωνιακά λάθη, χωρίς συγκεκριμένες αναφορές, δεν βοηθάς !

      Ούτε φυσικά με αναφορές για ... Βατερλώ !!!
      Δεν γνωρίζω γιατί τόση επιθετικότητα, αλλά σε παρακαλώ, έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα στην Ελλάδα μας, για να κάνουμε τέτοιες αναφορές !

      Διαγραφή
  2. Σεχτάρ ο ΤρομερόςΠέμ Μαΐ 10, 07:24:00 μ.μ. EEST

    Η τέλεια αποσύνδεση από την πραγματικότητα....
    Ούτε μια πισινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΟΚΗΠΕ;ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ 91;ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ;ΚΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, ούτε 91, πολύ περισσότερο όχι συνιστώσα του Σύριζα! Πρωταγωνιστής να γίνουμε φίλε ανώνυμε!

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει κάτι που έχουμε υποχρέωση να κάνουμε αμέσως, φίλε ανώνυμε: Να σταματήσουμε τις μουρμούρες πίσω από την παλάμη και να αρχίσουμε να συζητάμε ανοιχτά. Γιατί δεν μπορεί να είναι όλοι δυσαρεστημένοι/απογοητευμένοι με το εκλογικό αποτέλεσμα (και όχι μόνο) και να κάνουν δημόσια την παλαβή. Γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να πει, α ωραία πήγαμε. Και επιτέλους, να συζητήσουμε όπως αρμόζει σε ελεύθερους ανθρώπους με κριτική σκέψη: Χωρίς φόβο ισοπέδωσης ή εξαφάνισης. Γιατί όπως μπορείς να διαβάσεις εδώ στα σχόλια, και μόνο η εκδήλωση μιάς κάποιας κριτικής θεωρείται από ορισμένους σαν η επιτομή της προδοσίας. Δεν μάθαμε δυστυχώς να συζητάμε, μάθαμε να σταυρώνουμε αλλήλους, να διαφωνούμε μέχρι μίσους και να διασπαζόμαστε. Εγώ συμφωνώ με τα 99,9% της πολιτικής του ΚΚΕ και σε αυτά που δεν συμφωνώ σηκώνω το χέρι. Και δε πα να βαράει ο άλλος. :-) Τώρα αν αρκεί αυτό για να ξεπλύνω την...ρετσινιά του οπορτουνιστή, του βλάκα, του ξεδιάντροπου, του ξεφτύλα (νάναι καλά η redfly για τον κόπο της) και του τυχοδιώκτη, θα το δείξει η συνέχεια :-)

      Διαγραφή
  4. Κατάπτυστο άρθρο, ΕΛΕΟΣ

    Κρατα τις ανοησίες σου στο σπίτι,
    δεν χρειάζεται να τις περιφέρεις στο διαδίκτυο !

    Καλά ρε φίλε δεν ντρέπεσαι ?
    Σεβασμό στους κανόνες του μπλογκ δεν έχεις ? Στην δουλειά και τον κόπο των υπολοίπων που γράφουν σε αυτό το μπλογκ ?
    Τόση ξεφτίλα ?

    ΥΓ
    Μιας και δεν αποτελώ πλέον μέλος του Γλομπινγκ εδώ και πάνω από μήνα, έχω να κάνω την εξής προτροπή-παράκκληση, στους φίλους και συντρόφους του blog.

    ΔΕΙΞΤΕ ΤΗΝ ΕΞΩΠΟΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ
    2 ΣΤΑ 2 ΑΡΘΡΑ ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ή αγαπητέ redfly, χαίρομαι για την μεγάλη σου υπομονή μαζί μου, που κρατήθηκες δηλαδή και δεν με...έβρισες, σε τιμά. Το μόνο που δεν με χαροποιεί, είναι ότι κατάλαβες μόνο λίγα πράγματα, αλλά αυτό οφείλεται σίγουρα στο γραφικό μου στυλ, που όντως είναι κάπως παράξενο (για να μη πω ότι χάνει). Τελικά κρατάω αυτο το "φίλε", έστω με το ρε μπροστά.:-)

      Διαγραφή
  5. Αμα είσουνα Redfly τι θα έκανες θα το έσβηνες και αυτό? Εγκάθετος και ο βραχόκηπος?

    ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΙΩΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΥΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΦΙΛΕ ΒΡΑΧΟΚΗΠΕ;ΠΡΟΤΙΜΩ ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ,ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΛΑΟΣ.ΑΥΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΧΑΙΔΕΥΟΥΜΕ.ΤΑ ΣΥΚΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ Η ΣΚΑΦΗ ΣΚΑΦΗ.ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.'Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η' ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣΧΑΛΗ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ ΔΕΝ...Κ.Λ.Π. Κ.Λ.Π.-ΚΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ανώνυμε, όλα αυτά που λες είναι αυτονόητα και σωστά. Αλλά εγώ δεν έκανα λόγο για πράγματα που είναι αυτονόητα και σωστά, αλλά για επιλογές μας ή τακτικές μας που κατά την γνώμη μου εμπόδισαν να συσπειρωθεί περισσότερος κόσμος στο ΚΚΕ. Για να το πω διαφορετικά, θα ήθελα ή πιστεύω ότι έπρεπε η επιρροή του κόμματος στην κοινωνία να ήταν σαφώς μεγαλύτερη. Δεν εκστασιάζομαι δηλαδή στην σκέψη ενός πιό αδύνατου, αλλά ενός σαφώς ισχυρότερου ΚΚΕ. (Ο οππορτουνισμός σε όλο του το μεγαλείο δηλαδή :-))Και επειδή τα βλέπω έτσι τα πράγματα και επειδή είμαι σπαθί άνθρωπος (δηλαδή τυχοδιώκτης :-)) και τα λέω πάντα χύμα, αλλά πάνω απ΄όλα θέλω να προσφέρω (και τελικά να δεις που τα ψιλοκαταφέρνω και προσφέρω) γι΄αυτό κάθησα σχεδόν πέντε μέρες και κλώσαγα το ποστ που διάβασες. Σκοπεύοντας να δώσουμε απαντήσεις, να προβληματιστούμε, ίσως και για να δώσω φωνή σε πολλούς άλλους που δεν τολμάνε.

      Διαγραφή
  7. Φιλε βραχοκηπε παρεμβαινω γιατι εχει μεγαλη σημασια αυτο που γραφουμε στους στοχους του γλομπινγκ.

    "Το γλόμπινγκ υποστηρίζει και προωθεί την κομμουνιστική ιδεολογία, οι συντάκτες του συμφωνούν με τις θέσεις και την πολιτική ανάλυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. "

    Το συγκεκριμενο αρθρο δεν νομιζω οτι ερχεται σε συμφωνια με το παραπανω, ειναι δυσκολοι καιροι και πρεπει να προσεχουμε τι λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Poe. Αν πραγματικά πιστεύεις, ότι το άρθρο μου ΔΕΝ προωθεί την κομμουνιστική ιδεολογία και ότι εγώ προσωπικά ΔΕΝ συμφωνώ με την πολιτική ανάλυση του ΚΚΕ, τότε πάω πάσο, γιατί δεν έχει πλέον σημασία. Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός, ότι δεν αρκεί να είσαι μιά ζωή κομμουνιστής και μιά ζωή κουκουές, αλλά πρέπει να κάνεις και τουμπεκί και την όποια κριτική σου γαργάρα αν θέλεις να κοιτάς τον άλλον στα μάτια και θα σας απαλλάξω από την παρουσία μου. Κατ΄εμέ δεν υπάρχει ούτε ψίγμα υπονόμευσης του ΚΚΕ ή της κομμουνιστικής ιδεολογίας, αλλά να είσαι καλά, πρέπει να είμαι τελικά ή πολύ ηλίθιος ή πολύ μαλάκας. Συγνώμη λοιπόν αν κατά την γνώμη σου δεν στάθηκα αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου δείξατε και σε παρακαλώ διάγραψέ με από συνεργάτη του μπλογκ να τελειώνουμε. Ένα μόνο ακόμα. Ρώτησε τον εαυτό σου (αν θες) αν το κίνητρο για ένα τέτοιο κείμενο θα μπορούσε να ήταν και η αγάπη και πίστη προς το ΚΚΕ...Νάσαι καλά...

      Διαγραφή
    2. Σύντροφε βραχόκηπε,
      Πιστεύω ότι και συ ο ίδιος θα περίμενες με αυτά που έγραψες μια αυστηρή κριτική - όπως κάνεις στο άρθρο σου στο ΚΚΕ !

      Μην θυμώνεις λοιπόν ...
      Όλοι να βοηθήσουμε προσπαθούμε !

      Διαγραφή
    3. Η αγαπη και η πιστη, οταν συνοδευονται απο βρασμο ψυχης και ανυπομονησια μπορουν να ειναι κακοι συμβουλοι.

      Επειδη συμμετειχα σε αρκετες δρασεις του κομματος αυτον τον καιρο, μπορω να σου πω οτι τα πραγματα δεν ειναι καθολου ετσι οπως βγαινει απο την εκτιμηση σου.

      Και επισης πιστευω οτι τετοιες κριτικες, οταν γινονται στον αερα, δεν βοηθουν το κομμα.

      Τελος, να ξερεις οτι και το κομμα δεν καθεται με σταυρωμενα τα χερια, να εισαι σιγουρος οτι και εκτιμησεις θα κανει, και τον αγωνα θα κλιμακωσει.
      Απλα να ξερεις οτι οι ασχημες συνθηκες απο μονες τους δεν ριζοσπαστικοποιουν τον κοσμο, δεν πεφτει ο καπιταλισμος επειδη δειχνει το brutal του προσωπο. Δεν δραστηριοποιουνται ταξικα οι μαζες επειδη υποφερουν.


      Επισης το ΚΚΕ δεν παιζει μονο του, ειναι ακομα νωρις και ο κοσμος προτιμα να επιλεξει χρωματα μεσα απο μια παλετα με ευκολες λυσεις, γιατι ο δρομος που δεν φοβομαστε να του αποκαλυψουμε εμεις ειναι μακρυς και δυσκολος. Ο δικος τους ειναι ακομα πιο μακρυς και πιο δυσκολος, αλλα εκμεταλλευονται την ψυχολογια του και του λενε αυτο πυο θελει να ακουσει.

      Οπως ειπα και σε ενα αλλο σχολιο
      μεγαλο μερος του λαου συμπεριφερεται σαν τον ασθενη που πηγαινει στον γιατρο και το λεει πως εχει καρκινο
      μετα ο ασθενης λεει
      θα παρω μια δευτερη γνωμη
      του λεει και ο αλλος γιατρος οτι εχει καρκινο
      και θελει και τριτη γνωμη
      και αν δεν βρει μια βολικη γνωμη σε γιατρους
      πιανει τους βελονιστες
      τους χειροπρακτικους
      τους κομπογιαννιτες
      κλπ
      μεχρι καποιος να του πει οτι ολα καλα

      Διαγραφή
    4. Για την ακριβεια ο κοσμος, χωρις υπερβολη, εχει εθιστει στο ψεμα

      Διαγραφή
    5. Εν βρασμώ ψυχής, σίγουρα όχι. Λίγη ανυπομονησία σίγουρα παίζει.

      Σε ένα θα σου δώσω σίγουρα 100% δίκιο, αυτό με την δημόσια μορφή μιας τέτοιας συζήτησης. Δυστυχώς δεν είχα άλλες επιλογές στην ερημιά που ζω. Να σου πω λοιπον την γνώμη μου για όσα είπες. Ελπίζω να γίνει όπως το είπες: Κλιμάκωση του αγώνα. Και εκτίμηση των γεγονότων όπως αρμόζει. Δεν αμφιβάλλω γιά το δεύτερο καθόλου.

      Το "οι ασχημες συνθηκες απο μονες τους δεν ριζοσπαστικοποιουν τον κοσμο" δεν στέκεται όμως. Δυστυχώς όχι μόνο ριζοσπαστικοποιούν, αλλά (βλέπε Δημοκρατία Της Βαϊμάρης, βλέπε Ελλάδα του Μνημονίου κτλ) στρέφουν και προς τον φασισμό.

      Να που θα σου πω και κάτι απόλυτα συγκεκριμένο, σχετικά με την στρατηγική που ακολουθεί το κόμμα, που κατά την γνώμη μου απωθεί, αντί να έλξει. Και μάλιστα χωρίς λόγο: Άκου ένα μικρό παράδειγμα. Έψηνα 2 μήνες στενά συγγενικά μου πρόσωπα για να τους δώσω να καταλάβουν γιατί πρέπει να ψηφίσουν ΚΚΕ. Μεταξύ αυτών και η μάνα μου. Η οποία πασόκα μέχρι τότε, ξύπνια όμως και για την ηλικία της πολύ ευέλικτη. Να σου πω και ένα μυστικό, ε έχω και μιά ορισμένη ευχέρεια στο λέγειν, τα ψιλοκαταφέρνω.

      Ε κάποτε τα παράτησα. Γιατί; Γιατί, μου λέει η μάνα μου, πρέπει νάχετε δίκιο εσείς οι κουκουέδες, και η Παπαρήγα γιά σωστή γυναίκα φαίνεται, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΛΕΤΕ, γι΄αυτό δεν θα σας ψηφίσω.

      Ξέρεις πόσος κόσμος έχει αυτό το πρόβλημα; Σου λέω πολύς! Για παράδειγμα αυτό, υπάρχουν ένα σωρό τέτοιες λεπτομέρειες που παίζουν συνολικά έναν ρόλο.

      Διαγραφή
    6. Θα κανω σχετικο αρθρο για το τι καταλαβαινει ο κοσμος, τι δεν θελει να καταλαβει κλπ.

      Εγω πχ, θεωρω οτι τα κανω πολυ λιαννα σε πολυ κοσμο και τα καταλαβαινει μια χαρα
      ξέρεις τι μου λεει;

      Δικιο εχεις αλλα θελω να δοκιμασω και αυτον(τσιπρα, καμμενο, καζακη, κουβελη)
      και ξερεις γιατι θελουν να τον δοκιμασουν;
      Γιατι προτιμουν την υποσχεση απο την λυση, και θα την προτιμουν μεχρι να διαλυθει και η τελευταια τους αυταπατη.

      Σκεψου και το αλλο
      λεμε, ο κοσμος εχει σιχαθει τα παραδοσιακα ΜΜΕ
      ναι μεν τα εχει σιχαθει, αλλα οταν λενε κατι πυο του αρεσει, ή που τον "βολευει" μια χαρα τα ακουει.

      Τι θελω να πω
      Προτιμα ο αλλος να ακουσει τις θεσεις του ΚΚΕ απο τον πρετεντερη, έτσι ωστε να πει ενα "εσεις δεν θελετε να κυβερνησετε" και να δικαιολογησει στον εαυτο του το γιατι δεν ειναι στους δρομους, στα σωμματεια να αγωνιζεται κλπκλπ.

      Και τι να κανουμε, πρεπει και ο κοσμος να αρχισει να ψαχνεται, ποτε η προπαγανδα μας δεν θα ειναι πιο ακριβη απο τη δικη τους, για αυτο επιμενουμε και στο "απο στομα σε στομα" γιατι αυτο μας διαφοροποιει απο τους αλλους.

      Εχω και εγω καποιες ιδεες για το τι μπορει και πρεπει να κανει το κομμα προκειμενου να βελτιωθει, δεν τις κραταω για τον εαυτο μου πιστεψε με, αλλα δεν τις συζηταω και εδω μεσα στον αερα, ελπιζω να καταλαβαινεις γιατι. Το θεμα ομως δεν ειναι μονο το τι πρεπει αλλα και το τι μπορει, οι δυναμεις μας δεν ειναι απεριοριστες.

      Τεσπα δεν θελω να επεκταθω παραπανω στο ζητημα, να ξερεις παντως οτι με εχει απασχολησει πολυ.

      Αυτα πρεπει να επιστρεψω στη δουλεια:)

      Διαγραφή
  8. Είμαι από τους ανθρώπους που τους αρέσει η κριτική, ακόμα κι αν δεν συμφωνώ με αυτήν !

    Σίγουρα η αρνητική κριτική, αν γίνεται με γνώμονα να βοηθήσει, είναι κι αυτή καλοδεχούμενη !

    Δυο λόγια για το ... ανέκδοτο !
    Φίλε μου, βραχόκηπε,
    Παίρνεις ως ... δεδομένο ότι ο ... επιχειρηματίες δεν είχε ... πελάτες, χωρίς όμως να αναλύεις το γιατί !
    α. Δεν είχαν προς τα κει ...δρομολόγιο ;
    β. Δεν ήταν καλά τα ... αδιάβροχα ;
    γ. Ήταν ... ακριβά ;
    δ. Τους ... κλέψαν ;
    ε. Δεν έφταναν τα ... αμμόλεφτα ;
    ζ. Κάτι ... άλλο ;;;

    Εγώ, π.χ. θα προσχωρούσα στην άποψη ότι ο τύπος δεν είχε ... καλή ποιότητα.

    Στην ... πραγματικότητα τώρα !
    Τι λέει το ΚΚΕ ;
    - Αποδέσμευση από την ΕΕ και γενικά το καπιταλιστικό σύστημα, Λαϊκή Εξουσία (δηλαδή σοσιαλισμό), μονομερή διαγραφή ΟΛΟΥ του χρέους, Λαϊκή Οικονομία προς το συμφέρον του εργαζόμενου λαού !

    Μοιάζει αυτό ότι είναι ... εμπόρευμα μη καλής ποιότητας ;
    Κάθε άλλο !
    Είμαι σίγουρος ότι συμφωνείς κι εσύ με αυτό !

    Μένει να δούμε πως το ... πλασσάρεις !
    Με ψευτιές όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ π.χ. ;
    Με το να "βάλουμε νερό στο κρασί μας", δηλαδή να κάνουμε λάστιχο τις Θέσεις μας ;
    Προφανώς ΟΧΙ !

    Λέμε ξεκάθαρα:
    Το δικό μας ... λεωφορείο, ο δικός μας ... δρόμος, είναι τόσο ξεκάθαρος που δεν επιδέχεται την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ παρερμηνεία - εχτός φυσικά αν κανείς θέλει να μας τη ... βγειμε κόκκινο, έτσι για να μας ... πικάρει !

    Το λοιπόν, το ... λεωφορείο μας πηγαίνει στη ... στάση που γράφει ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ !
    Κάποιοι δεν θέλουν να ... ανεβούν ;
    Τους φαίνεται ... μακρύς ο δρόμος ;
    Φοβάνται ;
    Δεν έχουν να ... πληρώσουν εισητήριο ;

    Ας μην ... απελπίζονται.
    Εδώ είμαστε εμείς.
    Μπορούμε να τους δείξουμε, έχουμε και την υπομονή και την επιμονή, με πολλούς τρόπους, ότι έχουμε δίκιο, ότι πρέπει να έρθουν μαζί μας.

    Επίσης, έχουμε την αισιοδοξία, ότι πολύ σύντομα, με την διάλυση των αυταπατών ότι μπορεί να λυθούν τα προβλήματα μέσα στον καπιταλισμό, θα χρειαστεί να ... αγοράσουμε πολλά πολλά πολλά λεωφορεία !
    Γιατί δεν θα χωράμε !

    Βραχόκηπε, να είσαι κι εσύ σίγουρος γι αυτό !
    Ώστε, την επόμενη φορά, με μεγαλύτερη πίστη στο δίκιο του Αγώνα μας, να βοηθήσεις - όπως είμαι σίγουρος ότι έχεις τις δυνατότητες γι αυτό - προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης ενός Κινήματος, που θα μας φέρει πιο γρήγορα κοντά στον προορισμό που είναι ο Σοσιαλισμός - Κομμουνισμός.

    Γεια χαρά σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φάρε, είπα να χτίσω σπίτια στην...άμμο, αλλά με το σχόλιό σου έχτισες εσύ πολυκατοικίες!:-)

      Να σου πω την αλήθεια, είναι όμορφο να μιλάω με κάποιον που του αρέσει η ερημιά και η ιδιαιτερότητα του τοπίου της ερήμου.:-)

      Αλλά επειδή μου έγραψες τόσα πολλά και σημαντικά, επειδή είχες την ευγένεια κAI την καλωσύνη να "αγωνιστείς" στο δικό μου τεραίν, και μάλιστα με πάρα πολύ καλή επίδοση, οφείλω να σου απαντήσω κάτω από την επήρεια της ίδιας μούσας και όχι πρόχειρα εδώ.

      Γι΄αυτό και επειδή βασικά συμφωνούμε σε όλα, θα απαντήσω εκτενέστερα αργότερα, γιατί πρέπει να δώσω πολλές σύντομες απαντήσεις σε πολλόυς άλλους.

      Διαγραφή
  9. καλό το ανέκδοτο, αλλά δεν κατάλαβα που γελάμε? Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να μιλάμε με αυτό τον γραφικό τρόπο, αλλά στην ουσία να μη λέμε τιποτα. Προτείνεις κατι καλύτερο στην επικοινωνιακή πολιτική, ή στην τακτική, η στην στρατηγική? Η από ότι κατάλαβα θα πρέπει να ανοίξουμε το μαγαζί στο Παρίσι δίπλα στην Γωνία ΟΛΑΝΤ -ΜΕΛΑΝΣΟΝ? Οντως εκεί κατι περισότερο θα πουλήσουμε. Σιγουρα κάποια πράγματα πρεπει να δουμε, όπως πάντα μετά από μεγαλες μαχες, αλλά οχι εδώ και όχι με αυτόν τον τρόπο. Αν έχεις κατι να πεις πες το εκεί που πρέπει και μην κάνεις χαβαλέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου aglaos. Θα ήθελα να μου έλεγες, αν έχεις την καλωσύνη, από που άφησα να εννοηθεί κάτι για Ολάντ και Μελανσόν. Κατά τα άλλα η ερώτησή σου σίγουρα παραπάνω από σωστή. Αυτή είναι και η ουσία του ποστ: Να γίνει συζήτηση. Να ανταλλάξουμε γνώμες. Να πούμε αυτό που μας καίει. Αλλά μη δίνεις έμφαση στο στυλ που γράφω: Μόνο χαβαλές δεν είναι φίλε μου. Θα σου απαντήσω λοιπόν στην ερώτησή σου, έχε μόνο λιγάκι υπομονή, πρέπει να γράφω συνέχεια και δεν είμαι δυστυχώς χταπόδι, να γράφω με οχτώ...:-)

      Διαγραφή
  10. Η συζήτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών κατά τη γνώμη μου δεν χωρά λογοκρισία. Ο Βραχόκηπος καταθέτει τον προβληματισμό του με τρόπο γλαφυρό αλλά ευθύ. Ποιον άραγε δεν τον έχουν τριβελίσει κάποια από τα ερωτήματα που θέτει; Ποιος δεν έχει νιώσει να πολιορκείται από αμείλικτα ερωτήματα κακόπιστων αλλά και καλόπιστων μετεκλογικών συζητητών; Είναι τόσο φοβερό να τα συζητήσουμε και μεταξύ μας; Το να συμφωνεί κανείς με τις θέσεις του κόμματος στο 95% αλλά να μη μπορεί να συζητήσει ανοιχτά το 5% θεωρώ πως είναι σφάλμα. Διότι έτσι δεν θα μπορέσει ποτέ να πείσει για το δίκαιο των θέσεων αυτών αυτόν που δεν κάνει το κρίσιμο βήμα να υπερβεί τις διαφωνίες του 30%.
    Παρακαλώ να μην κάνετε το σφάλμα να το σβήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ένας στρατολάτης: διαβάζοντας το σχόλιό μου, βλέπεις κάτι από αυτά που μας καταλογίζεις ;

      Διαγραφή
    2. Προσλαμβάνεσαι φίλε Στρατολάτη! :-)

      Διαγραφή
  11. Συντροφοι συγγνωμη που δεν θα σχολιασω το αρθρο αλλα εχω τοση υπερενταση που θελω να κανω μια καταγκελια.Πριν λιγη ωρα δυο τσογλανια της Χ.Α.(ο Κασιδιαρης και ενας αλλος)πιασανε στο στομα τους το Κομμα και ειπανε πως ειμασταν συνεργατες με τους γερμανους και αλλα τετοια φαιδρα.Θεσανε το ζητημα των Ποντιων και του δηθεν εκτοπισμου τους απο τον Σταλιν.Παρενεβη ο Μαϊλης τον οποιο τον χαρακτηρισανε ανιστοριτο οι εχθροι του λαου.Πηρε τηλεφωνο και ο πατερας μου αλλα δεν το σηκωσε κανεις.
    Ζητω συγγνωμη και παλι.
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι καταλογίζω ακριβώς Φάρε; Απορώ που βλέπεις τον καταλογισμό. Το σχόλιό μου είχε ως βασικό σκοπό να τοποθετηθεί υπέρ της πολυφωνίας μεταξύ συντρόφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα, αυτό ακριβώς. Μας καταλογίζεις ότι δεν συζητάμε ...

      Ο καθένας δεν μπορεί να κάνει την κριτική του ;

      Εσύ, εγώ, ο ... άλλος ;

      Φυσικά κι ο καθένας μπορεί να μην συμφωνεί με την κριτική του άλλου, να μην το πει αυτό ;

      Τόση ώρα, πολυφωνία δεν έχουμε ;

      Διαγραφή
    2. Με μπέρδεψες βρε Φάρε!
      Η αλήθεια είναι πως με τα αρχικά σχόλια για το κείμενο του Βραχόκηπου φοβήθηκα μήπως γίνει καμιά στραβή και διαγραφεί. Πράγμα που θα το θεωρούσα πλήγμα για το μπλογκ. Το σχόλιό μου αποσκοπούσε στην υπεράσπιση της πολυφωνίας και ασφαλώς χαίρομαι που διαπιστώνω ότι γίνεται σεβαστή. Ασφαλώς ο καθείς δικαιούται να κρίνει τον άλλο όσο σκληρά επιθυμεί και δε φαντάζομαι ο Βραχόκηπος να ενοχλείται από αυτό.
      Θα τον ..περιλάμβανα κι εγώ σε δύο συγκεκριμένα σημεία αλλά δεν προλαβαίνω γιατί ενίοτε γίνομαι πολυλογάς.

      Διαγραφή
    3. Περίμενε ρε λίγο! Όχι όλοι μαζί! Εσύ είσαι και ολίγον τι φίλαθλός μου, δείξε κατανόηση, έχει και αύριο μέρα :-)

      Διαγραφή
    4. ένας στρατολάτης: Χαίρομαι που τελικά συμφωνάμε !

      Έτσι θα έπρεπε από την αρχή ...

      Είπαμε, κάνεις κριτική, θα σου κάνουν κι άλλοι ...

      Απλά πράγματα !

      Δεν θυμώνουμε !

      Διαγραφή
  13. η ταξική πάλη είναι δύσκολη.Δεν αντέχουν όλοι,¨Εχει στροφές ο δρόμος , μπανανόφλουδες και μαιμούδες .
    Ο κομμουνιστής είναι τέτοιος όταν θέλει να αλλάξει την κοινωνία και όχι τη θέση τη δικιά του μέσα σε αυτή .
    Ο κομμουνιστής είναι τέτοιος όταν μπορεί να αναλύσει την πραγματικότητα και πρώτα απ όλα την βάση δηλαδή την οικονομία .
    Το μεροκάματο δεν πέφτει γιατί ψηφίστηκε νόμος που καταργεί τις συμβάσεις (αυτό σίγουρα βοηθάει ) αλλά κυρίως γιατί έξω απο κάθε ανοιχτή θέση δουλειάς συνοστίζονται χιλιάδες άνεργοι . Οι δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται οχι για να μειωθεί το κόστος για τον προυπολογισμό αλλά γιατί το κεφάλαιο έχει ανάγκη να βρεί νέα πεδία σίγουρης κερδοφορίας σε νέους τομείς πχ καθαριότητα αλλά και να μασήσει νέες επιδοτήσεις .
    Ας πάμε και εμείς κατά τον συντάκτη να πούμε οτι φταίει ο κακός διαχειριστής .
    Ας πάμε και εμείς κατά τον συντάκτη να πούμε οτι φταίνε οι 300.
    Ας πάμε και εμείς κατά τον συντάκτη να πούμε οτι με πατάτες και φιλανθρωπία θα λύσει τα προβλήματά του ο λαός.
    Ας φωνάξουμε έξω τα κόμματα απο τις πλατείες.
    ΑΛΛΟ καταπληκτικό Συκοφαντούμε το ΣΥΡΙΖΑ...... Γιατί; Επειδή τους λέμε ψεύτες μα πως αλλιώς να πείς αυτόν που υπογράφει μείωση μισθών και φωνάζει οτι υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζόμενων . Πως θα πείς αυτόν που αποκλείει τους συμβασιούχους απο τα σωματεία και φωνάζει για ενότητα
    Δεν συνεχίζω με περισσότερο γιατί δεν αξίζει ο κόπος .
    Μια φράση του ΛΕΝΙΝ μου ήρθε στο μυαλό
    Είσαι ελέυθερος να τραβήξεις για το βούρκο μόνο άσε το χέρι μας
    ΜΑΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντι να καταγγέλεις και να καταδικάζεις όλο αυτό τον καιρο τις σπασμωδικές ενέργειες του λαού θα έπρεπε να τις κρίνεις και να προσπαθείς να βάλεις και την φωνή σου μέσα σε αυτές. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ με ένα κολπάκι σε έβαλε στην γωνία. Που να φανταστώ τι μπορεί να σου κάνουν οι αστοί αν πάς να τους πάρεις την εξουσία. Τ-Α-Κ-Τ-Ι-Κ-Η συναγωνιστές. Στην δύναμη δεν μπορούμε να τους συναγωνιστούμε ακόμα χρειάζεται εξυπνάδα. Αλλιώς ο Αλέκος θα συνεχίσει να σπέρνει αυταπάτες και με τα λόγια μόνο δεν γίνεται να τον σταματήσεις.

      ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι καταπληκτικό να συκοφαντείς τον Σύριζα, γιατί δεν πρόκειται για κάτι καταπληκτικό καθαυτό η συκοφαντία. Δεν βρίσκω απολύτως τίποτα κομμουνιστικό ή μαρξιστικά-λενινιστικά ηθικό στην συκοφάντηση του πολιτικού αντιπάλου. Έχει μιά μεγάλη δόση υπεροψίας, να αποκαλούμε όλους τους Συριζαίους ψεύτες και απατεώνες. Μπορούμε να τους προσάψουμε ότι θέλουμε, υπάρχουν εκατοντάδες βασικότατες διαφορές μεταξύ μας, αλλά όχι επειδή πιστεύουν σε άλλα απ΄ότι εμείς, να τους αποκαλούμε ψεύτες και απατεώνες. Δεν το βλέπω έντιμο βρε ανώνυμε, δεν ταιριάζει στο ήθος του ΚΚΕ.

      Διαγραφή
    3. Δεν συκοφαντουμε το συριζα
      κριτικαρουμε την πολιτικη του ευθεως και με ορους πολεμικης
      Αντιθετα οι του Συριζα κανουν επιθεσεις φιλιας και χρησιμοποιουν πλαγιους τροπους.
      Βεβαια στις τετ-α-τετ συναντησεις μας, εχουν βγαλει φτερα και βγαζουν απιστευτη οπαδιλα και χολη, αν σου πω τι εχω ακουσει απο δαυτους, χωρις να προκαλεσω, θα φριξεις.

      Εμεις λοιπον κανουμε την κριτικη μας οπως την κανουμε και στα υπολοιπα αστικα κομματα, για να καταλαβει ο κοσμος τι κρυβεται πισω απο τα λογια τους. Ασχημα κανουμε;

      Διαγραφή
  14. Λιγο ελειψα και δε πιστευω αυτα που διαβαζω!

    Δηλαδη σ/φοι θα..κρεμασουμε ΟΠΟΙΟΝ κανει κριτικη εδω και μαλιστα καλοπιστη οπως ο βραχοκηπος, που μονο το blog του να διαβασετε, δε θα βρειτε αρθρο του που να μην υπερασπιζεται το ΚΚΕ!

    Μας ενοχλησε τοσο που ενας σ/φος καταθετει οπως ειπε και ο φιλος @ενας στρατολάτης, (ο μονος που παραδεχομαι οτι μιλησε σωστα και δικαια μεχρι τωρα), τον προβληματισμο του σχετικα με τη τακτικη του ΚΚΕ; Μηπως ο @βραχοκηπος ειναι ο μονος; Ολοι εσεις που κανετε βολτες στη μπλογκοσφαιρα μη μου πειτε οτι δεν εχετε ξαναδιαβασει και μαλιστα σε συντροφικα μπλογκς αναλογους προβληματισμους;

    Στο κατω κατω αν δεν συμφωνει κανεις με καποια πραγματα που εχει πει, εχει ολο
    το δικαιωμα να αντικρουσει με επιχειρηματα, οχι με το να λεμε σε καποιον οτι δεν εχει δικαιωμα να γραφει αυτα που γραφει.

    Απο ποτε αρχισαμε να κανουμε ...λογοκρισια σε καποιον και μαλιστα απο την ομαδα μας θεωρωντας οτι δεν του επιτρεπουμε να καταθεσει την αποψη του;

    Αυτο και μονο με προβληματιζει γιατι σαν ιδρυτικο μελος του γλομπιγνκ απο την αρχη ειχαμε συμφωνησει οτι τα αρθρα μας δεν θα περιοριζουν το δικαιωμα καποιου να πει την αποψη του εφ οσον δεν ειναι εναντια στα πιστευω μας!

    Και εκει θελω να καταληξω οτι οι προβληματισμοι του φιλου βραχοκηπου δεν ειναι εναντια, οποτε θεωρω οτι ο Redfly κακως ειπε οσα ειπε, δεν τον τιμουν καθολου και αν τολμησει κανεις να σβησει αρθρο, τοτε δεν μιλαμε πια για το γλομπιγνκ που εγω ηξερα και ξεκινησα με δυο τρεις φιλους στην αρχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Elva: Προφανώς έχεις επιρρεαστεί ΜΟΝΟ από την κριτική που ασκήθηκε στο άρθρο !

      Ξεκάθαρα, όπως μπορεί να γράψει κανείς τα πιστεύω του, έτσι και πρέπει να είναι έτοιμος να δεχτεί και την κριτική, ακόμα κι αν αυτή δεν είναι και τόσο ... κόσμια !

      Με το να θυμώνουμε, δεν βοηθάμε !

      Διαγραφή
    2. Φάρε, ξέρεις δεν είναι και η καλύτερη φάση, να βγαίνεις και να λες την γνώμη σου, και να στην πέφτει ένας που δεν γνωρίζει τίποτα για σένα, απολύτως τίποτα, και να σε ξεχέζει σαν τυχοδιώκτη, οππορτουνιστή κτλ.

      Θα χαιρόμουν να μην είχε ασχοληθεί κανένας με το πρόσωπό μου, δεν έχει καμμία σημασία αυτό, και να είχε ξεσκιστεί το ποστάκι μου (το οποίο εμπεριείχε και αρκετή δόση...μαντολάτου και μιά τζούρα χαμογελάκι και ότι τέλος πάντων μπορούσε η γαμημένη η ψυχή μου να καταθέσει, αλλά αυτά δεν μετράνε, γιατί να μετρήσουν; Αφού ο άλλος δεν θέλει, δεν μπορεί να σε δει όταν γίνεσαι κομμάτια, δεν είναι ίσως σε θέση να μπορεί να φανταστεί, ότι μπορεί να γίνεσαι κομμάτια, μη ζητάμε τότε πολλά.)

      Ξέρεις φίλε Φάρε, η βρισιά, η χυδαιότητα έχει κάποια αξία όταν τον έχεις μπροστά σου, τον βλέπεις, τον ξέρεις. Κάτι σαν χαστούκι! Πάρτην και κανόνισε την πορεία σου κύριε! Αλλά εδώ, πίσω από μιά οθόνη, εμένα μου φαντάζει το λιγότερο άδικη. Να σε πιάνει το παράπονο και να λες "καλά ρε πούστη μου, δεν θα μάθεις ποτέ στη ζωή σου; Είναι ανάγκη να τα μοιράζεσαι με άλλους, δεν μπορείς να τα κρατάς για τους δυό τρεις κολλητούς σου και να περνάς καλά;"

      Διαγραφή
    3. Faro

      Δεν ειναι θεμα θυμου, για μενα ειναι κυριως θεμα αρχης! Απο την αλλη, και να ειχα θυμωσει νομιζω οτι ΚΙ ΕΓΩ εχω ολο το δικαιωμα για τον τροπο που καποιοι απο την ομαδα...παρεκτραπησαν με αυτα που ειπαν!

      Να πω επισης οτι αναλογα...πυρά δεχτηκα κι εγω οταν ανεβασα ενα αρθρο πριν λιγο καιρο, μονο και μονο χαριν της συζητησης, για ανταλλαγη αποψεων, χωρις αναγκαστικα να δεχομαι την αποψη του συγγραφεα! Λοιπον καιρος να σταματησει αυτη η ...τακτικη του να πυροβολουμε τον πιανιστα! Για ποιο λογο εχει κανεις ενα μπλογκ τοτε; Μονο για να συμφωνουμε με ολους και ολα να ειναι ωραια και καλα;

      Δεν νομιζω οτι ο βραχοκηπος εχει κανει κριτικη που δεν ειναι κοσμια, γιατι εγω δεν ειδα να εχει γραψει κατι που προσβαλλει! Ισως να μην περναει καλα το στυλ γραφης του,αλλα ειναι αλλο θεμα. Αντιθετα βλεπει κανεις οτι κανενα συμφερον δεν εχει να γινει ...δυσαρεστος σε πολλους εδω!
      Ομως, οπως ολοι, εχει κι αυτος το δικαιωμα της γνωμης του, εφ οσον κινειται μεσα στα πλαισια που εχουμε συμφωνησει και αυτα δεν ειναι βεβαια μονο οταν καποιος συνεχως επαινει, αλλα και οταν καποιος κανει, οπως ειπαμε, καλοπιστη κριτικη. Πρεπει να εχουμε αυτο το δικαιωμα, δεν νομιζεις;

      Διαγραφή
    4. Elva: Κοίτα θέμα αρχής είναι να δέχεσαι την κριτική όταν εσύ κάνεις κριτική και μάλιστα άδικη !
      (δεν μιλάω ούτε για σένα ούτε για κανέναν άλλον, γενικά μιλάω)

      Η παρεκτροπή είναι σχετική. Πως την εννοεί ο καθένας μας, άλλος θεωρεί παρεκτροπή να γράφει κανείς αφήνοντας υπονοούμενα για το ΚΚΕ, που δεν είναι σωστά.
      Νομίζω ότι δεν πρέπει να θεωρεί κανείς τον εαυτό του ως ... παντογνώστη !
      Ο καθένας έχει την δική του άποψη.

      Δεν πυροβολεί κανένας τον ... πιανίστα !
      Κριτική γίνεται. Ξέρω, είναι δύσκολο πράγμα αυτό να γίνει αποδεχτό, αλλά ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΧΤΗΣΟΥΜΕ !

      Ειδικά όταν γίνεται δημόσια !
      Ας μην ... πυροβολούμε ο ένας τον άλλον (χαριτολογώντας θα έλεγα ας περιοριστούμε να πυροβολούμε τον ... πιανίστα !!!)

      Για το άρθρο του σύντροφου βραχόκηπου,
      σε παρακαλώ διάβασε το σχόλιό μου !

      Εκεί νομίζω ότι τα λέω ΟΛΑ !

      Διαγραφή
  15. Σεχτάρ ο ΤρομερόςΠέμ Μαΐ 10, 09:41:00 μ.μ. EEST

    Λάμπρο, 8:52,
    το παρακολούθησα κι εγώ. Πήρε πληρωμένη απάντηση από τον Μαϊλη.
    Επιτέλους! Δε βάζουμε πια την ουρά κάτω από τα σκέλια!
    Ξανάρχισε η ταξική πάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω το παρακολουθησα και τρομαξα στο ενδεχομενο τα στελεχη μας να βρεθουν διπλα στα πιθηκοειδη.Περιφρουρηση στη στα προβεβλημενα στελεχη αμεσα.


      Προλεκαλτ

      Διαγραφή
  16. ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ: Κατ΄αρχή, δεν πιστεύω να ... δαγκώνεις ... έ ;;;
    (χαμόγελο πλατύ)

    Κατά δεύτερο, είναι σημαντικό να δει κανείς, ότι ακριβώς με τα λόγια σπέρνει αυταπάτες ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίρπας !

    Εμείς, οι του ΚΚΕ, δεν μένουμε στα λόγια.
    Γι αυτό και στις 15 του Μάη, εν μέσω πιθανής νέας προεκλογικής περιόδου, ξεσηκώνουμε τον κόσμο για Απεργιακή Κινητοποίηση για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατέβα με 10 θέσεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ κάνε διάλογο και βρες τα για κυβέρνηση της Αριστεράς, πάντα με την υποσημείωση ότι στην πρώτη κωλοτούμπα που θα κάνει έχεις φύγει. Θα φανεί έμπρακτα τότε ότι εξω από το μνημόνιο σημαίνει έξω από την Ευρώπη? Θα φανεί το άτοπο των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ? Θα φανεί ότι εσύ προσπάθησες για το καλύτερο και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπερνε αυταπάτες? Θα φανεί ότι εσύ ξέρεις τον δρόμο? Θα αποκτήσεις ωτα ευηκοα στον λαό ή θα φαίνεσαι δογματικός όπως τώρα?

      Λινκ από Μαιλη παίζει? Ελπίζω να τα κατάφερε αυτή την φορά...

      ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ

      Διαγραφή
    2. Φίλε καρχαρία (μπρρρρ),

      Το ΚΚΕ δεν κατεβαίνει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε σε κανένα άλλο κόμμα !

      Κατεβαίνει απέναντι στην αστική τάξη, την πλουτοκρατία, την μπουρζουαζία, την ολιγαρχία του πλούτου, στους εφοπλιστές - βιομήχανους - τραπεζίτες, όπως θέλεις ονόμασέ τους !

      Δεύτερο: Είναι αυταπάτη ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς, θα μπορέσει μέσα στα πλαίσια της λυκοσυμαχίας της ΕΕ, δηλαδή στον καπιταλισμό, να δώσει απαντήσεις ...
      Ξέρω ότι είναι δύσκολο να γίνει αυτό κατανοητό, αλλά ας δει κανείς παραδείγματα σε άλλες χώρες όπως η Γαλλία ή η Βενεζουέλα κλπ. για να το καταλάβει.
      Δεν κάνω υποδείξεις, την γνώμη μου λέω.

      Επίσης καταλαβαίνω ότι κι εσύ (όπως κι άλλοι) ψάχνεις για το καλό του εργαζόμενου λαού, αλλά αυτό θα ήταν καλύτερα να γινόταν πατώντας στέρεα και όχι με ίσως ...
      Ο λαός για να καταλάβει πρέπει να είσαι σταθερός στους στόχους σου.
      Τουλάχιστον αυτό μας το αναγνωρίζουν ακόμα κι οι εχθροί μας.

      Διαγραφή
    3. 1)Ο καρχαρίας είναι και γαμώ τα ζώα.

      2)Το ΚΚΕ κατεβαίνει απέναντι στην αστική τάξη ΚΑΙ τους εκφραστές της. Ένας από αυτούς με μια μπλόφα απειλεί και έχει περιορίσει σε σημαντικό βαθμό την αξιοπιστία σου και μου λές πως δεν πρέπει να κάνουμε για αυτό τίποτα? Όταν μεταξύ του στόχου σου και εσένα παρεμβάλλεται ένα εμπόδιο εσύ δεν κάνεις τίποτα?
      Σύντροφοι οι εποχές έχουν αλλάξει. Πλέον χωρίς αμεσότητα στην επικοινωνία δεν είσαι τίποτα. Μπορεί η ζύμωση άτομο το άτομο να είναι αναντικατάστατη αλλά τι να το κάνω όταν το πρωί στη δουλειά χτίζω και τα κανάλια μου το χαλάνε το βράδυ? Η πάλη για την αλλαγή των συνειδήσεων είναι και αγώνας ταχύτητας αυτή την περίοδο και να θυμάστε κάτι. Ο καλός νικάει στο τέλος μόνο στο Hollywood .

      ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ

      Διαγραφή
    4. 1. Όχι δα !

      2. Αυτό κατάλαβες από το σχόλιό μου ;

      Ίσα ίσα, αν δεις και το μπλογκ μου, έχουμε ανοιχτό μέτωπο καθημερινό με τον οπορτουνισμό - τμήμα του οποίου είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ !

      υ.γ.: μην σου πω τη γνώμη για το ... hollywood !!!

      Διαγραφή
    5. Αντιπαράθεση κάνεις αλλά με τα λόγια...η μπλόφα του Αλέκου είναι κάτι το πολύ εύληπτο από τον μέσο αποβλακωμένο μικροαστό και κάτι πάρα μα πάρα πολύ πρακτικό. Απάντα στην μπλόφα με μπλόφα άστον να νομίζει ότι κέρδισε και επειδή έχουμε το γαμημένο δίκιο με το μέρος μας ,σούμα θα κάνουμε εμείς στο τέλος. Άμα πάμε στο 4% και πέσουμε στην απαξία ποιός θα μας ακούσει μετά? Πάμε στον γκρεμό ρε συναγωνιστές πάρτε το χαμπάρι ξεκολήστε.

      ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ

      Διαγραφή
    6. Πολύ ... αισιόδοξο σε βρίσκω ρε καρχαρία !!!

      Διαγραφή
  17. ΠΡΟΣΟΧΗ
    ζητούνται bloggers να στελεχώσουν νεα συνιστώσα του Συριζα
    μισθός ικανοποιητικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, εδώ ήρθες να τους ... ψάξεις ;;;;;;;;;

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. ''Ανωνυμος''

      ''Ειδα προσκυνημενους και μπηκα''

      Κοφ τη πλακα ετσι; Ξερω ποιος εισαι και τα κολπα σου ειναι-οπως παντα- πολυ φτηνα!

      Διαγραφή
    4. ΠΟΥ; ΑΠΟ ΠΟΤΕ; ΠΟΣΑ ΔΙΝΟΥΝ; (Στο περίπου μικτά)

      Αλλά εγώ θα ήθελα στην μαύρη, χωρίς αυτές τις ασφαλιστικές αθλιότητες, συνταξιοδοτικά ταμεία, ΙΚΕΣ κτλ.

      Θα με υποχρέωνες, αν μπορούσες να βοηθήσεις λίγο

      :-)

      Διαγραφή
    5. το ξέρω ποιος είσαι τι σημαίνει ; Ο λόγος ο δικός σου είναι καλοπροαίρετος και αποδεκτός αλλα ο αντίλογος οχι;
      Θα αpriori να δεχθώ τον δικό σου αγώνα ως τον αγώνα τον καλό ; έχεις μονοπώλιο της ορθότητας ,του χιούμορ κλπ
      έθεσα ερωτήματα στην πρώτη μου ανάρτηση αλλά απάντηση άλλα λόγια να αγαπιόμαστε .
      Πόλεμος είναι ταξικός και στο πόλεμο πάντα υπάρχει και ο Εφιάλτης και ο Γούσης
      ΜΑΤΗ

      Διαγραφή
  18. Δυνάμωσαν την πίεση και σας πήρε ο φόβος και η κατηφόρα...
    Να γίνουμε λοιπόν ενα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να αυξήσουμε θεαματικά τα ποσοστά μας και να ζήσουμε ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ την χαρά της νίκης και της κυβέρνησης.
    Νίκη για ποιόν; Κυβέρνηση απο ποιόν για ποιόν;
    Τέλος πάντων θα σου απαντήσω με δυο αποασπάσματα του Μπρεχτ, δώσε βάση:


    Εκείνος που μένει στο σπίτι όταν αρχίζει η πάλη
    κι αφήνει άλλους να αγωνίζονται για τη δική του υπόθεση
    αυτός πρέπει να προσέχει: διότι
    όποιος δεν μοιράστηκε την πάλη
    θα μοιραστεί την ήττα.
    Ούτε καν την ήττα αποφεύγει
    όποιος θέλει να αποφύγει την πάλη: διότι
    παλεύει για την υπόθεση του εχθρού
    εκείνος που δεν πάλεψε για τη δική του υπόθεση


    Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
    τίποτα παραπάνω από το ότι
    είμαστε λίγοι
    αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
    και από τους θεατές περιμένουμε
    τουλάχιστον να ντρέπονται.

    revolution

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αποσπάσματα πάνε στον Ελληνικό Λαό, τι να κάνουμε; Αλήθεια πόσο πήρε ο ΓΑΠ το 2009; 44,5%; Μάλλον δίκιο θα είχαν και τότε και τώρα...

      revolution

      Διαγραφή
    2. Φίλε ανώνυμε,

      μπορείς να καταφερθείς γιά όλα όσα έγραψα: Για τον βεδουϊνο, για το καραβάνι, για την νεροποντή, ακόμα και για την έρημο, αν σου αρέσει ή δεν σου αρέσει η άμμος. Γιά ότι έγραψα γενικά, γιά ότι εννοούσα, αλλά και για μένα τον ίδιο, αν θες, αν σου έδινε η φαντασία σου (ή ξέρω εγώ ποιός άλλος) κάτι χειροπιαστό για να ασχοληθείς ας πούμε...επιστημονικά με μένα. Αλλά όχι με πράγματα που ΔΕΝ είπα, ούτε άφησα να εννοηθούν, δεν θα ήταν δίκαιο πιστεύω.

      Άλλη φαλτσέτα από την "σοσιαλδημοκρατία" δεν είχες πρόχειρη λοιπόν;

      :-(

      :-)

      Διαγραφή
    3. Aφού έχεις το καλλιτεχνικό ταλέντο φιλε Βραχόκηπος όπως φάνηκε με το πόνημα που δημοσίευσες, κάνε ενα σχολιασμό των αποσπασμάτων του Μπρέχτ κα που διαφωνείς.
      Δυο δρόμοι υπάρχουν για ενα επαναστατικό μ-λ ΚΚ
      Πάλη για Σοσιαλισμό
      υποταγή στον καπιταλισμό.
      Αν σε πείραξε η σοσιαλδημοκρατία να το αλλάξω βρε αδελφέ. Να το κάνω "κυβερνώσα αριστερά" να ακούγεται πιο ωραία; Να το ονομάσω οπορτουνισμό; Οχι ακούγεται άσχημο. Να το ονομάσω "ρεαλιστική αριστερά";
      Κοίταξε δεν κάνω εύκολα χαρακτηρισμούς. Όμως ένα κατάλαβα απο το κείμενο σου. Φόβο μην χάσουμε δυνάμεις στις εκλογές; Φόβο μην απομονωθούμε; Φόβο πάντως.
      Άντε και πήραμε 10% στις επόμενες εκλογές, τι με αυτό;
      Άντε και πήραμε 4,54% το ποσοστό του 91, τι με αυτό;
      Άντε και πήραμε 45% τι με αυτό αν ο λαός, πρώτα και κύρια η εργατική τάξη δεν ειναι έτοιμη ή διαθέσιμη να πάρει την εξουσία και όχι να μας στηρίξει σε "κυβέρνηση"; Θα μας σαρώσουν σε μια νύχτα.
      ΞΕΚΟΛΑΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ!!!
      Εδώ κρίνετε αν θα υπάρχει Κ.Κ.Ε όταν θα το χρειαστεί ο λαός γιατί σύντομα θα το χρειαστεί. Δηλαδή τι άλλο να πω; Την πασίγνωστη ρήση του Λένιν πότε σε κατηγορεί και πότε σε χειροκροτάει ο ταξικός αντίπαλος;
      Το είπε η σ. Αλέκα σήμερα.
      ΞΕΚΟΛΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ... Ούτως ή άλλος αλλού θα κριθεί το ποιος-ποιόν...
      Πόσο ποσοστό λες να είχε ο Λένιν τον Απρίλη του 1917; Τον Φλεβάρη; Το καλοκαίρι του 17;
      Δημιουργήθηκε καμιά επαναστατική κατάσταση στην Ελλάδα, η εξουσία σέρνεται στον δρόμο και το ΚΚΕ δεν την πήρε;;;
      Τι διάολο τα ξεχάσαμε όλα επειδή πήραμε 1% παραπάνω και οχι 3%;

      revolution

      Διαγραφή
    4. Άστο καλύτερα στην σοσιαλδημοκρατία. Το σκέφτηκα καλύτερα, πιστεύω και ωριμότερα,και πιστεύω ότι έτσι αποφεύγω ίσως το πύρ το εξώτερον λόγω οππορτουνισμού και "ρεαλιστικής αριστεράς".

      Σε γενικές γραμμές επιλέγεις φίλε μου τον άνθρωπο με τον οποίο θα σπαταλήσεις μισή ώρα από την ζωή σου. Ελπίζω, τι ελπίζω, σίγουρος είμαι, ότι με την επιλογή της αφεντομουτσουνάρας μου δεν υφίσταται κίνδυνος αμφισβήτησης της μοναδικότητας του δίκιου σου. Είναι τόσο διάχυτη βλέπεις η εντύπωση ενός "αφ΄υψηλού", που δεν χωράει αμφιβολίες...

      Έτσι μένει μόνο μιά απορία: Ξεκίνησες φουριόζος σε στυλ φουλ μέταλ ειρωνεία και συνέχισες...προσγειωμένος σαν να άρχησα να υφίσταμαι ξαφνικά σαν ποσότητα. Και ρωτάω, σε ποιό καλό πνεύμα οφείλω αυτό ευτυχές το μπρέϊκ;

      Διαγραφή
    5. Έγραψα μια χαρά απάντηση και την έχασα εξαιτίας της σύνδεσης.
      Λοιπόν σου απάντησα "νορμάλ" γιατί τα διαβάζουν και άλλοι και πρέπει να καταλάβουν ολοι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ σαν εμένα, πως οι εκλογές και τα ποσοστά είναι το λιγότερο που πρέπει να μετράνε σαν κριτήριο το αν η πολιτική του ΚΚΕ είναι ορθή ή όχι.
      Για αυτά που έγραψα δεν λες κουβέντα όμως... Δεν θα απαντήσεις; Μήπως είσαι "αφ υψηλού" και δεν ασχολείσαι;;;
      Δεν μου σχολίασες τα αποσπάσματα του Μπρεχτ όμως. Σου φαίνονται και αυτά "αφ υψηλού";;; Μα να την "λέει" ο Μπρεχτ στον λαό που έχει πάντα δίκιο και αλάνθαστο κριτήριο; Μα να την λέει στους μικροαστούς που ονειρεύονται επαναστάσεις στα όνειρα τους; (και ψηφίζουν χθες ΠΑΣΟΚ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ να τους σώσουν);;;
      Να περιμένω σχολιασμό; Εσύ αλήθεια που δεν βλέπεις "αφ υψηλού" τον λαό μήπως βλέπεις "αφ υψηλού" το ΚΚΕ στην παρούσα συγκυρία;
      Γνώμη μου πως θα μείνουν μόνο οι αποφασισμένοι στο ΚΚΕ σε αυτές τις συνθήκες, πόσοι θα είναι; Ίδωμεν...

      revolution

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    7. Φίλε ανώνυμε, να σχολιάσω εγώ τον μέγα Μπρέχτ; Ποιός είμαι εγώ; Και να το κάνω όσο είσαι εσύ εδώ ; :-) Τι να πρωτοπρολάβω να κάνω ρε γμτ; Είναι η επόμενη μέρα τώρα που σου απαντάω, μόλις επέστρεψα από τη δουλειά. Απευθύνεσαι σε μένα σαν να περιμένεις να "διαβάσεις" στα λεγόμενά μου ιδεολογικές διαφορές. Δεν υπάρχουν όμως φίλε μου! Ούτε μία πιστεύω. Αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε είναι ότι εγώ τολμάω να πω την γνώμη μου και κάνω κριτική, τίποτα άλλο. Δεν τίθεται ούτε θέμα ΚΚΕ, ούτε θέμα ιδεολογίας, ούτε θέμα προσώπων.Μη με αντιμετωπόζεις λοιπόν σαν εχθρό του κόμματος γιατί απλά ΔΕΝ είμαι. Και ούτε πρόκειται να γίνω π[οτέ. Όση κριτική και να κάνω και όσα ανάθεμα και μπινελίκια, όπως καληώρα σήμερα, και να δεχτώ.

      Διαγραφή
  19. Σύντροφε Βραχόκηπε, δεν σε ξέρω, εγω το μόνο που λέω, είναι ότι επειδή απευθύνεσαι σε μπλόγκ με συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση, αλλά παρακολουθείται (με όποια έννοια θέλεις) και από πολλούς άλλους, θα πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός και συγκεκριμένος σε αυτά που θες να πεις. Νομίζω ότι ο τόνος σου (ισως από συναισθηματική φόρτιση) δεν βοηθάει στην πραγματική συζήτηση. Αυτό φάνηκε και από τα σχόλια. Αν θες να πεις κάτι πες το με συντροφικό τρόπο και θα μπορέσει να γίνει κάποια κουβέντα. Σίγουρα θα πρέπει σαν κόμμα να δουμε πολλά και σαν οπαδοί και φίλοι. Γενικά συμφωνώ περισότερο με τρασ ρεντ και φάρο και άλλους σε αυτή την κατεύθυνση. Θα περιμένω να ακούσω τι είναι αυτό που φταίει κατ εσε, για να τοποθετηθούμε πιο συγκεκριμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απαντήσεις
    1. Επειδή εν βρασμώ ψυχής σχολίασα, σήμερα βλέπω πως η βραχυλογία, στην οποία οδηγήθηκα λόγω ακριβώς της αποστροφής και της αηδίας που ένιωσα από την ανάγνωση του άρθρου, μπορεί να οδηγήσει σε παρερμηνεία του ποιον αφορά το «κατάντημα», διευκρινίζω ότι αφορά το ιστολόγιό σας. Αν φίλοι, οπαδοί ή μέλη του ΚΚΕ δεν καταλαβαίνουν στοιχειώδη πράγματα δεοντολογίας, δηλαδή τι πρέπει να πουν, πώς να το πουν, πού να το πουν και πότε να το πουν, περιμένουμε από τον κόσμο που είναι έξω από το ΚΚΕ να καταλάβει τα πολύ συνθετώτερα; Γι' αυτό το «λυπάμαι».

      Διαγραφή
    2. Το καταλάβαμε τι εννοούσες Λευτέρη,
      και αυτή την φορά δεν μπορώ να σου δώσω άδικο...

      Διαγραφή
  21. ήδη στη δημοσκοπιση του αλφα το κκε είναι στο 6. συνελθετε τέλος π´αντων, θα καταλαβετε ποτέ οτι ο κοσμος σας χρειάζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όταν πάει στο 5% παρακαλώ ειδοποίησε με έχω μια ιδέα πως να το φτάσω ξανά 8 :)
      Ο λαός χρειάζεται να οργανωθεί και να παλέψει ως τότε θα τρώει την μια σφαλιάρα απο το ΠΑΣΟΚ, μια απο την ΝΔ, μετά απο τον Τσίπρα και θα κρατάει ομπρέλα όπως στο πόνημα του βραχόκηπου οχι γιατί βρέχει αλλά γιατί τον φτύνουν....

      Διαγραφή
    2. Ποια δημοσκοπηση φιλε τρολα ,ακομα δεν τελειωσαν οι εκλογες.Η δημοσκοπηση θελει πανω απο βδομαδα για να γινει.Εκτιμηση ψηφου ειναι αυτο που παρουσιασαν στον ALPHA,με την αναγωγη οσων απειχαν

      Προλεκαλτ

      Διαγραφή
    3. ο λαός μίλησε!
      και αποφάσισε πως έχει ανάγκη την Χρυσή αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ!
      Ξεκολλα λοιπόν,δεν είναι το ΚΚΕ υπεύθυνο για τις επιλογές του λαου. Το ΚΚΕ παρουσίασε τις θέσεις του και ο λαός απεφάνθη. Μην μου ζητήσει όμως κανεις μετά τα ρέστα για τις δικες του αποφάσεις, γιατί θα πέσει μπινελίκι άσχημο...

      Διαγραφή
  22. Το άρθρο είναι μπούρδα ωστόσο αναδεικνυεί ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί για τις επερχόμενες εκλογές. Ωστόσο θα κάνω την κριτική μου στον γραμματέα της τοπικής μου οργάνωσης, που είναι και φίλος. Πιστέυω ότι όποιος φίλος του ΚΚΕ έχει κάτι να πει, κριτική, σχόλια είναι στις συζητήσεις που θα γίνουν για αυτόν τον σκοπό, αυτοπροσώπος και όχι από τον Η/Υ. Ετσι θα έχουν πολύ μεγαλύτερη απήχηση

    Το μόνο που αναφέρω εδώ είναι ότι με βάση τα νούμερα το ΚΚΕ βελτίωσε τα ποσοστά του στην επαρχία κερδίζοντας και τη Σάμο, ωστόσο σημείωσε μείωση σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, χάνοντας περίπου 25.000 ψήφους. Το ανυσηχητικό είναι ότι εκεί ακριβώς σημειώνετε η μεγαλύτερη ριζόσπαστικοποιήση και δεν καρπωνόμαστε τίποτα. θα ήθελα να επισημάνω επίσης ότι δεν πρέπει καθόλου να υποτιμούμε τις εκλογές. Μόνο κοντόμυαλοι δεν μπορούν να αντιληφθουν την οικονομική διάσταση του Θέματος.

    Τέλος πιστεύω ότι μέχρι τις επερχόμενες εκλογές η Κ.Ε θα έχει βγάλει κάποια πρώτα συμπεράσματα και θα κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις.

    Υ.Γ Προς faro. fare δεν ήμαστε κακοπροαίρετοι, είμαστε τα παιδία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταυρος Τ.: Συγνώμη αλλά δεν σε κατάλαβα ...

      Ποιον είπα εγώ κακοπροαίρετο ;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
  23. http://youtu.be/5iAIM02kv0g

    ΜΑΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σπέρα, να κάνω κι εγώ μια παρέμβαση με το βλακωδες θράσος του παλιού. Φίλε βραχόκηπε δεν σε ξέρω, καλούτσικα γράφεις, εμένα μια φορά δεν με πολυπείραξαν αυτά που έγραψες, έχει δυο-τρεις μέρες τώρα που ακούω πάνω κάτω την ίδια στεναχώρια να την πω, πίκρα να την πώ, από φίλους που μας ψήφισαν ή δεν μας ψήφισαν. Όλ' αυτά μπορουν να συζητήθουν ωραία και ήρεμα, αμα δεν τα συζητήσει αυτά ο κουκουές με τον φιλοκουκουέ, τον ψηφοφόρο, τον συναγωνιστή, με ποιον θα τα συζητήσει, με τον Κασιδιάρη;
    Αλλά όσο να πεις φίλε μου, οι διαχειριστές που "σου την είπαν", πρώην και νυν, ένα δίκιο το' χουν. Είδαμε και πάθαμε όταν προσπαθούσαμε να βγάλουμε κανόνες διαχείρισης και αρθρογραφίας, που να τους ικανοποιούν όλους. Κι εγώ καμμιά φορά μπορεί να στραβώσω με κάτι με το κόμμα, αλλά επειδή τέτοιος είναι ο χαρακτήρας του blog, δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να τα πω εδώ μέσα.
    Υπάρχει κόσμος που καραδοκεί να σου την πει, να δημιουργήσει φασαρία, θέλει να είσαι πολύ προσεχτικός, βέβαια όχι και να καταπιέζεσαι. Εγώ πάντως την πάτησα πεντέξι φορές.
    Απ την άλλη, παιδιά που σχολιάσατε και τον κράζετε τον βραχόκηπο, νταξ' δεν χρειάζεται τόση ένταση, μην τρώγεστε με τα ρούχα σας. Δεν χρειάζονται πολιτικές εκφράσεις όπως "οπορτουνιστική παρέκκλιση", αυτά είναι οργανωτικές ορολογίες για κόμματα και οργανώσεις και το γλόμπινγκ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πολιτική οργάνωση. Μπλόγκερς που λεν τη γνώμη τους είναι, μη τα δένετε κόμπο, τα είπαμε πεντακόσες χιλιάδες φορές, δεν εκφράζεται επίσημα το κόμμα, μπλα, μπλα, μπλα.
    Ελπίζω βραχόκηπε να μην παρεξηγείς τα παιδιά, καμμιά φορά τα παίρνουμε στο κρανίο όταν ακούμε παράπονα και τέτοια, λάβε το υπόψη σου και προσπάθησε να βοηθήσεις παρά να δημιουργείς πικρίες. Αυτά

    Επίσης, εις τους διαχειριστάς του γλόμπινγκ, ούτε ένα "χρόνια πολλά" δεν μπήκα να πω για τον ένα χρόνο γλομπινγκ, αισχος, απαράδεκτος κάνω την αυτοκριτική μου. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια να έχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξ

      Αργησες, βεβαια, αλλα καλλιο αργα παρα ποτέ,(για τα Χρονια Πολλα, λεω)! ;) Kιεμεις σε περιμεναμε για ενα..λιφτιγνκ στο ..σκηνικο, αλλα τωρα θα το κανουμε μονοι μας,οταν ευκαιρησουμε μετα τους...αλληλοπυροβολισμους,
      βεβαια! :)

      Ν´ αγιασει το στομα σου για τη παρακατω παραγραφο..

      ''Τα σχολια δεν χρειάζονται πολιτικές εκφράσεις όπως "οπορτουνιστική παρέκκλιση", αυτά είναι οργανωτικές ορολογίες για κόμματα και οργανώσεις και το γλόμπινγκ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πολιτική οργάνωση. Μπλόγκερς που λεν τη γνώμη τους είναι, μη τα δένετε κόμπο, τα είπαμε πεντακόσες χιλιάδες φορές, δεν εκφράζεται επίσημα το κόμμα, μπλα, μπλα, μπλα.''

      ..που με βρισκει 100% συμφωνη και καλα ειναι να τo δουν ολοι για να μη λενε μετα οτι ειμαι η μονη που πιστευω οτι το γλόμπινγκ ως μη... πολιτική οργάνωση δεν θα πρεπει να απαγορευει την ελευθερια της γνωμης, βεβαια μεσα σε πλαισια που δεν..προσβαλλουν τα πιστευω μας, και δεν νομιζω οτι η συγκεκριμενη αναρτηση να ηταν μια τετοια περιπτωση! Ηταν ενα ..τσιγκλισμα για περισσοτερη δραση και αντιδραση απο μερους μας, εγω ετσι το εξελαβα παντως!
      Ας εχουμε δυναμεις για εκει που χρειαζεται πραγματικα να ..επιτεθουμε, οχι μεταξυ μας! Θα πρεπει τουλαχιστον να μπορουμε παντα να αντικρουουμε με επιχειρηματα ο τι θεωρουμε ...στραβο! Εγω ετσι πιστευα και ετσι συνεχιζω να πιστευω και χαιρομαι που το βλεπεις ετσι κι εσυ!

      Μη χανεσαι ομως, περνα να τα λεμε, οπως βλεπεις υπαρχει παντα...φως! :-)

      Διαγραφή
    2. Αλ. Δελάρζ: Κατάλαβες, τουλάχιστον, ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ ;

      Εύχομαι να είναι όλα καλά !

      Διαγραφή
    3. Να σε ευχαριστήσω φίλε Δελάρζ για το σχόλιο, νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  25. Θα μπορούσα να αναφερθώ στην αισθητική του άρθρου, η οποία είναι κακή. Δεν στέκομαι στη μορφή όμως. Το περιεχόμενο με νοιάζει.
    Θα σταθώ στην παράγραφο όπου αναφέρεται επί λέξει ότι δεν είναι οι Συριζαίοι ψεύτες και απατεώνες. Δεν ξέρω τί εννοεί ο βραχόκηπος με τον όρο Συριζαίοι, αν αναφέρεται στα μέλη, φίλους και οπαδούς του σύριζα ή στην ηγεσία και στην πολιτική τοποθέτηση ειδικότερα. Ας μην αγνοούμε ότι είναι ένα κράμα διαφορετικών συνιστωσών και ως εκ τούτου ΕΧΕΙ αντίθετες τάσεις στο εσωτερικό του. Δεν θα αποκαλέσω κάποιο μέλος του ή φίλο ψεύτη, επειδή έχει παραπλανηθεί και εξαπατηθεί από αυτές τις θέσεις. Τυφλό ίσως, φυγόπονο ίσως, ηλίθιο ίσως, αλλά ψεύτη και απατεώνα όχι, και εννοώ όχι αυτόν προσωπικά. Πλην όμως η πολιτική τοποθέτηση του Σύριζα είναι ψευδής, εξαπατά και αλλάζει κατά το δοκούν. Είναι γνήσιοι εκφραστές του οπορτουνισμού. Πώς αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις την θέση "μέσα στην Ευρώπη μπορούμε να διαπραγματευτούμε", αν όχι ψευδή; Πώς να χαρακτηρίσεις την αλλαγή πλεύσης από "καταγγελία της μνημονιακής σύμβασης" προεκλογικά σε "διεθνή επιτροπή για να βρεθεί το απεχθές χρέος" μετεκλογικά, αν όχι ως καιροσκοπισμό; Πώς μπορείς να δεχτείς ως τίμια τη στάση του Σύριζα για επιστροφή των μισθών στο ύψος της ΕΓΣΣΕ, όταν οι ίδιοι μέσα στα σωματεία βρίσκονται παρέα με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, παρέα με το μακρύ χέρι της εργοδοσίας; Δεν είναι ψεύτης ο συριζούλης όταν λέει ότι μπορεί να υπάρχει πρόοδος για το λαό, χωρίς να θιχτεί ούτε ο καπιταλισμός αλλά ούτε καν η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Θα καταργήσει την ΚΑΠ; Θα καταργήσει τις ντιρεκτίβες; Θα κάνει κρατικά μονοπώλια ενώ η κατεύθυνση είναι για πλήρη ιδιωτικοποίηση των πάντων; Είναι ΨΕΥΤΗΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ.

    Την πολιτική του Κόμματος την κρίνεις με βάση ένα γεγονός. Είναι αληθινή ή όχι; Αυτή τη στιγμή, μέσα σε συνθήκες οξυμένης καπιταλιστικής κρίσης δεν υπάρχει άλλη διέξοδος εκτός από την ανατροπή του καπιταλισμού. Δεν θέλει η αστική τάξη να κάνει οποιαδήποτε παραχώρηση, τα κέρδη πρέπει να μεγαλώσουν και χωρίς καμία ζημία για εκείνην. Το βάρος μεταφέρεται στους εργαζόμενους και σε όλο το λαό, αυτός πρέπει να πληρώσει για τα δικά τους κέρδη. Όταν το Κόμμα καταποντίστηκε στις εκλογές του '93, είχε κρατήσει σωστή στάση μετά τις ανατροπές; Όταν καταψήφισε τη συνθήκη του Μάαστριχτ, κράτησε σωστή στάση; Όταν έφτιαξε το ΠΑΜΕ, ήταν σωστή η απόφαση; Έχουν βγει αληθινά τα συμπεράσματα και οι προβλέψεις του; Μπορούμε να του καταλογίσουμε λάθη σε επουσιώδη θέματα, σε ζητήματα τακτικής, σε χίλια δυο, αλλά όχι στη στρατηγική ή στην πολιτική συμμαχιών. Ο εχθρός του εχθρού μου μπορεί να είναι και φίλος, αλλά στην περίπτωση του σύριζα δεν είναι έτσι, είναι δεκανίκι με αριστερή φρασεολογία, φούσκα, ανάχωμα και παγίδα. Όπως αντιπαλεύεις τον καπιταλισμό, έτσι παλεύεις και τον δεξιό και αριστερό οπορτουνισμό.

    Στο φινάλε, αν ανησυχούμε για τα ποσοστά και την εκλογική επιρροή, να σταματήσουμε και τις λαϊκές επιτροπές και το ΠΑΜΕ και τις αποφάσεις για το Σοσιαλισμό κτλ. Να δεις μετά άνοδο τα εκλογικά ποσοστά, κυβέρνηση σε χρόνο dt!

    Κατάπτυστο το άρθρο. Απορώ γιατί υπάρχει εδώ μέσα. Αυτό δεν είναι κριτική, είναι συκοφαντία. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις του ΚΚΕ. Ας αλλάξει τουλάχιστον ο υπότιτλος του μπλογκ, να ξέρουμε τί διαβάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ macgiorgosgr Πρέπει να ομολογήσω ότι η μέθοδος αντιπαράθεσης που προτείνεις (σβήνουμε, σκίζουμε, λασπολογούμε, βαράμε) δεν με συγκινεί ιδιαίτερα. Ούτε σαν κομμουνιστή, ούτε σαν φίλο του ΚΚΕ, ούτε σαν απλό άνθρωπο. Και να σου πω γιατί δεν με συγκινεί. Γιατί όσοι καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους δεν έχουν ούτε ανοιχτές καρδιές, ούτε ανοιχτά μυαλά, ούτε ανοιχτά μάτια. Πάρτο φίλε μου προσωπικά, έτσι ακριβώς το εννοώ, όπως το είπα. Και να σου πω και άλλη μία διαφορά μας: Εγώ σαν κομμουνιστής δεν έχω άλλη επιλογή από ο ΚΚΕ. Εσύ όμως, σαν ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ, θα μπορούσες να ήσουν και κάπου αλλού. Που; Παντού!

      Διαγραφή
    2. Πώς δικαιολογείς την θέση σου ότι ο συριζα είναι κοντά στο Κόμμα; Πώς στηρίζεται η θέση ότι είναι ειλικρινής και τίμιος;

      Διαγραφή
  26. macgiorgosgr: Σε παρακαλώ, μην είσαι τόσο αυστηρός !

    Ο διάλογος για να υπάρχει, χρειάζονται δύο μεν, αλλά με διαφορετικές απόψεις δε !

    Κι απ΄τον διάλογο, πάντα βγαίνει καλό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Σωστοτατος και συνεχιζεις να εισαι στα ...top 5 των προτιμησεων μου ως συν-blogger και ως ..διαμαντι ανθρωπος! :)

      Διαγραφή
    2. Φάρε, είμαι πάντα αυστηρός ως παρατηρητής και πάντα ελέγχω την ορθότητα των απόψεών μου, ακόμα και αν τις έχω μια ζωή. Το άρθρο είναι κατάπτυστο και τον χαρακτηρισμό δεν τον αναιρώ. Στο προσωπικό του blog ο βραχόκηπος το πάει ακόμα παραπέρα θεωρώντας το σύριζα μακριά από τη «σοσιαλδημοκρατία» (προς τί τα εισαγωγικά, άραγε δεν αναγνωρίζει τον όρο;), ενώ τον θεωρεί τον πιο κοντινό στο ΚΚΕ πολιτικό σχηματισμό! Ε, όχι ρε βραχόκηπε, δεν είμαστε ούτε καν τρίτα ξαδέρφια. Περισσότερες ομοιότητες μπορώ να βρω με τους ανταρσίτες ή τους μουλάδες παρά με το σύριζα!

      Τεκμηρίωσα γιατί είναι ανυπόστατος ο ισχυρισμός ότι «ο σύριζα δεν είναι ψεύτης και απατεώνας». Όπως ξέρουν να κάνουν οι κομμουνιστές, να μιλάνε με επιχειρήματα κι όχι με απλές μεγαλοστομίες. Συμφωνείς, εσύ Φάρε, με αυτό; Δεν γίνεται να είναι σωστή και η εκτίμηση του Κόμματος και η εκτίμηση του βραχόκηπου.

      Ντροπή. Ντροπή γιατί το γλόμπινγκ είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις και τώρα στρέφεται εναντίον του Κόμματος. Αν δεν μπορείτε να το αναγνωρίστε, λυπάμαι πολύ.

      Διαγραφή
    3. Φαντάζομαι ξέρεις πόσοι "επαναστάτες" χάθηκαν στις φουρτούνες.
      Να χαρακτηριστικό παράδειγμα ενα μεγάλο τμήμα των συριζαίων που εγκατέλειψαν σαν ποντίκια το καράβι το 1991 έντρομοι απο την ανατροπή στις Σοσιαλιστικές χώρες.
      Αυτούς που ο βραχόκηπος τους βγάζει και σχεδόν αδελφάκια μας, που αφού δεν μπόρεσαν να διαλύσουν το ΚΚΕ το 68 και το 91 νομίζουν οτι θα το βάλουν στο χέρι τώρα σπρώχνοντας το στην πολιτική αυτοκτονία συμμετοχής σε μια αστική κυβέρνηση καιμάλιστα σε αυτές τις συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης.
      Και άντε το ΚΚΕ να την πλήρωνε για την συμμετοχή του, το ζήτημα ειναι πως θα την πλήρωνε αυτή την συμμετοχή και ο λαός για χρόνια αλλά που να το καταλάβουν οι όψιμοι θιασώτες της "κυβερνώσας αριστεράς".
      Πάρτε το χαμπάρι ολοι απο όποια πλευρά και αν κριτικάρετε το ΚΚΕ, "καλοπροαίρετα" ή κακοπροαίρετα.
      Και 1% να μείνουμε το ΚΚΕ πορεία δεν αλλάζει. ΤΕΛΟΣ!
      Θα δούμε ποιος θα δικαιωθεί πολύ-πολύ σύντομα...

      revolution

      Διαγραφή
  27. Εγώ αυτό το άρθρο το είδα μόλις τώρα. Σαν συνδιαχειριστής του blog, αρχικά vά διαχωρίσω την θέση μου από όσα λέει, και θα ξεκαθαρίσω πως δεν με εκφράζει.
    Επί της ουσίας δεν θα σχολιάσω τώρα κάτι, αλλα νομίζω πως ο τίτλος που δικαιώνει απόλυτα την οπορτουνιστική προπαγάνδα του προηγουμενου διαστήματος περί "δευτέρας παρουσίας", όσο και η δημοσια συζήτηση κάποιων πραγμάτων πριν τελειώσει η κουβέντα μέσα στο κόμμα, είναι "απαρεδεκτα".
    Και εγώ έχω κάποια ζητήματα χειρισμών, αλλα τα έχω βάλει στις κομματικές οργανώσεις, και όχι σεργιάνι στο διαδίκτυο.
    Τέλος από την Δευτερα μέχρι τώρα κοντεύει να σπάσει το στομάχι μου, τόσο από τις επιθέσεις στο internet, όσο και από το να πρέπει να εξηγώ το ένα και το άλλο σε φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος. Άρθρα σαν αυτό με κάνουν να νιώθω χτυπημένος πισώπλατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το άρθρο είναι δια τας αραβικάς εμποροπανήγυρεις (για να κρατήσω το πτωχό χιουμοράκι που έχει). Το ερώτημα δεν είναι αν η κοντή Αλέκα συνάντησε τον ωραίο Αλέξης αλλά αν η πολιτική του κόμματος είναι σωστή. Και διάολε η ζωή έχει δείξει ότι είναι.

    Ότι επικοινωνιακά δεν είμαστε καλά δεν χρειάζεται να το λέμε, φαίνεται. Αλλά αν σαν μαρξιστές αυτό που μας νοιάζει πρωτιστα είναι η επικοινωνία τότε είμαστε εμείς για τα μπάζα.

    Το ότι οι Συριζαίοι είναι ψεύτες , δυστυχώς είναι. Το ότι μας θεωρούν ηλίθιους δυστυχώς μας θεωρούν. Το αποδεικνύουν τα κολπάκια με τις μονοεδρικές, λες και εμείς δεν ξέρουμε να διαβάζουμε τον εκλογικό νόμο. Το ΦΩΝΑΖΕΙ και η επιστολή υποτέλειας του ωραίου Αλέξης στον πολυχρονεμένο του Βεζύρη Μπαρόζο.

    Δυστυχώς η τοποθέτηση που διαλέξαμε θέλει δυνατό στομάχι. Τώρα οι Συριζαίοι κελαϊδάνε και σκοπό έχουν να διαλύσουν το Κόμμα. Να μην βοηθήσουμε και εμείς. Ψυχραιμία να περάσουν οι πρωτες θερμές ώρες και να γίνει μια σοβαρή ανάλυση του τι ακριβώς παίζετε. Στο κόμμα που όταν όλοι ψήφιζαν το Μάαστριχτ αυτό έλεγε όχι εγω έχω εμπιστοσύνη. Και ας είναι χάλια επικοινωνιακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. είχα ετοιμάσει ένα χιουμοριστικό σχόλιο αλλά πατώντας refresh στη σελίδα να δω τι άλλο σχόλιο έχει τρέξει είδα αυτό του TRASH και (προσ)γειώθηκα!
    Καλό αγώνα σύντροφοι.. πάλι θα ματώσουμε, πάλι θα κερδίσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. πρώτη φορά θα σχολιάσω γιατί τελευταία το γλόμπινγκ με απογοητεύει... με προηγούμενα άρθρα είχα ενστάσεις αλλά λύθηκαν στα σχόλια (που δεν είναι βέβαια η καλύτερη πρακτική). η ουσία είναι μια: ή αλλάζει η περιγραφή του μπλογκ ή υπάρχουν πολλά αλλά μπλογκ στα οποία μπορεί ο καθένας να εκφράσει τις απόψεις του. τόσο απλά, άλλωστε δεν είναι έντιμο να εξαπατάς τον αναγνώστη και να του λες πως οι συντάκτες συμφωνούν με τις θέσεις του κκε.
    φιλικά σ'ολους τους καλοπροαίρετους
    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @K.:
      έχεις δίκιο, μετά από αυτό το άρθρο το "οι συντάκτες του blog συμφωνούν με τις θέσεις του ΚΚΕ", μοιάζει πραγματικά με απόπειρα εξαπάτησης. Όσοι μας ξέρουν αυτόν τον έναν χρόνο που υπάρχουμε σαν blog, γνωρίζουν βεβαια πως ποτε δεν ήταν στις προθέσεις μας να εξαπατήσουμε κανέναν, και θέλω να πιστεύω πως δεν το κάναμε κιόλας. Ας μας δώσουν οι αναγνώστες μας λίγο χρόνο για τις απαραίτητες αλλαγές, στο στυλ των άρθρων ή το προσδιοριστικό του blog. Σίγουρα υπάρχει ζήτημα...

      Διαγραφή
  31. Θερμή παράκληση προς τους συντρόφους:
    - Ψυχραιμία παιδιά !

    Το να μην έχει καταλάβει ή να μην μπορεί να ενστερνιστεί κάποιος σύντροφός μας ΟΛΕΣ τις πτυχές της πολιτικής του Κόμματος, δεν θα τον ... επαναφέρουμε στην τάξη, με ύβρεις ή γενικά με επιθέσεις !

    Δυστυχώς, βλέπω τις προσπάθειές μου να μην πιάνουν τόπο.

    Όχι απλά ως συνιδρυτής τούτου του μπλογκ (κάποιοι με αναγκάζετε να το πω αυτό), αλλά ως ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ στην δημιουργία του, θέλω να διαβεβαιώσω ότι ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΓΛΟΜΠΙΝΓΚ είναι η Υπεράσπιση με κάθε τρόπο της Πολιτικής, της Στρατηγικής του ηρωϊκού ΚΚΕ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποτελεί και κάποιο επίσημό όργανό του.

    Το γλόμπινγκ, προάγει και χθες και σήμερα και αύριο την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΛΟΓΙΑ, όπως αυτή εκφράζεται από το Κάπα Κάπα Έψιλον - τελεία και παύλα.

    Άρθρα που περιέχουν στοιχεία που δεν συνάδουν με αυτήν την ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΡΑΜΜΗ, αντικρούονται όμορφα κι απλά με σχόλια.
    Να με συγχωρείτε, αλλά ... πιστοποιητικά κομμουνιστικής νομιμοφροσύνης δεν ζητάμε ...

    Δεν ξέρω αν θα "πιάσει", αλλά εκφράζω και πάλι δημόσια θερμή παράκληση για λίγη αυτοσυγκράτηση.

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Το θέμα παραμένει. Ο βραχόκηπος λέει ψέματα και στρέφεται ενάντια στο ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ και ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ! Το να λέει κάποιος το αντίθετο σε αυτή τη θέση, η οποία είναι βασική εκτίμηση του Κόμματος σε όλα τα ντοκουμέντα του, έρχεται σε αντίθεση με το ΚΚΕ και όσες διαβεβαιώσεις και να πάρω για το αντίθετο, με αυτόν τον τρόπο το γλόμπινγκ εναντιώνεται στο Κόμμα, μετατρέπεται σε αντικομμουνιστικό. Δεν πρόκειται απλά για ένα σχόλιο, πρόκειται για ένα άρθρο, φάτσα κάρτα σε δημόσια θέα. Δεν είναι καν αναδημοσίευση με σχολιασμό, είναι παρουσίαση θέσης από ένα nickname που παρουσιάζεται ως μέλος της ομάδας.
      Θα το πάω ακόμα παραπέρα. Το σκεφτήκατε καλά και μπήκε εδώ μέσα αυτό το φιντάνι; Είναι πολιτική πρόταση "Στις εκλογές να τους χέσουμε" και "να απελευθερώσουμε τον δράκο μέσα μας", που έχει ανηρτημένα στο μπλογκ του; Προάγει την κομμουνιστική ιδεολογία η δημοσίευση σχολίων ενάντια σε βασικές αρχές του Μαρξισμού-Λενινισμού;

      Φάρε, σε ρώτησα ευθέως αν συμφωνείς με τα γραφόμενά του και δεν απάντησες. Σε καλώ λοιπόν να πάρεις θέση τώρα, ως πρωτεργάτης όπως λες του μπλογκ τούτου. Συμφωνείς με την άποψη ότι ο Συριζα αποτελεί τον κοντινότερο στο ΚΚΕ πολιτικό σχηματισμό; Συμφωνείς με την άποψη ότι ο Συριζα ΔΕΝ είναι ψεύτης και απατεώνας;

      Διαγραφή
    2. @macgiorgosgr

      ''Φάρε, σε ρώτησα ευθέως αν συμφωνείς με τα γραφόμενά του και δεν απάντησες. Σε καλώ λοιπόν να πάρεις θέση τώρα, ως πρωτεργάτης όπως λες του μπλογκ τούτου. Συμφωνείς με την άποψη ότι ο Συριζα αποτελεί τον κοντινότερο στο ΚΚΕ πολιτικό σχηματισμό; Συμφωνείς με την άποψη ότι ο Συριζα ΔΕΝ είναι ψεύτης και απατεώνας''

      Αυταπαγγελτους...εισαγγελεις, δεν θελουμε αλλους, ευχαριστουμε! Εγω ως διαχειριστρια, παντως δεν δεχομαι το στυλ αυτο που απευθυνεσαι, το θεωρω πολυ αυταρχικο και συμφωνω με τις απαντησεις των faro και spiral architect!

      Μη ξεχνας οτι εδω ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΓΚ, δεν ειναι ..ΚΟΑ, οποτε ασχετα αν δεν συμφωνουμε ολοι με οσα γραφονται, δεν θα ..κρεμασουμε και οποιον κανει κριτικη, λες και ειναι η μοναδικη περιπτωση! Πηγαινε και σε αλλα φιλο ΚΚΕ blogs να δεις οτι και εκει γινονται αναλογες συζητησεις. Εγω διαβαζα αναλογους προβληματισμους στο Granma και τι εγινε δλδ; Θα σταματησουμε να συζηταμε επειδη σε μερικους δεν αρεσουν οσα καλοπιστα λεγονται; Επιτελους, γιατι εχουμε μπλογκς αν... ''απαγορευονται'' οι αντιρρησεις και οι συζητησεις;

      Διαγραφή
    3. Να ξερεις ο ρολος του γκρανμα δεν ειναι καθολου καθαρος Ελβα

      Διαγραφή
    4. Η διαφορά είναι ότι δεν γίνεται κριτική. Γράφονται ψέματα. Όποιος θεωρεί τον συριζα φίλο, ειλικρινή και τίμιο, είναι ψεύτης. Άλλο οι κριτικές παρατηρήσεις και άλλο τα ψέματα.

      Διαγραφή
    5. macgiorgosgr: Κοίτα, δεχτό να με μαλώνεις ... Τόσα που έχουν γραφεί ΔΕΝ είδα αυτές τις ερωτήσεις σου - αν και δεν θα έπρεπε να τις κάνεις σε μένα !

      Οι θέσεις μου για τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικά για τον οπορτουνιστικό χώρο είναι γνωστές στο διαδίκτυο εδώ και 5 χρόνια !

      Φυσικά και θεωρώ ψεύτες τους συριζαίους και πολιτικά απατεώνες και ακριβώς στην αντίπερη όχθη από το ΚΚΕ !

      Αυτό τι σημαίνει ;
      Ότι δεν θα κάνω διάλογο με κάποιον που έχει άλλες απόψεις ;;;

      Περίεργη άποψη για τη δημοκρατία έχεις !

      Διαγραφή
    6. Ακριβώς επειδή σε παρακολουθώ, γι' αυτό ρώτησα ευθέως. Το να υπερασπίζεσαι την ανάρτηση ενός ψευδούς άρθρου σημαίνει ότι συμφωνείς. Δεν πρόκειται για απλή κριτική, για προβληματισμό ή ευκαιρία για συζήτηση. Είναι αντίθετη άποψη, διαμετρικά, σε σχέση με τη θέση του ΚΚΕ για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λάθος -αν πρόκειται για παραπλάνηση- ή ψέμα -αν πρόκειται για συνειδητή τοποθέτηση- να λέει ο βραχόκηπος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδελφό κόμμα. Είναι ψέμα και στο ψέμα δεν δείχνω ανοχή, πώς να γίνει! Τον έχουμε φάει στη μάπα το συριζα, στο συνδικαλιστικό κίνημα, στις δημοτικές και νομαρχιακές του παρατάξεις, στη βουλή, στο ευρωκοινοβούλιο, στις διεθνείς του σχέσεις. Δεν είναι φρέσκο φρούτο για να έχουμε λάθος εκτίμηση, είναι γνωστός ο ρόλος που εξυπηρετεί.
      Δεν είναι απλός διάλογος εδώ. Είναι ανάρτηση σε μπλογκ που αυτοπροσδιορίζεται ως σύμφωνο με τις θέσεις του ΚΚΕ και μεταφέρεται η αντίθετη θέση, με αποτέλεσμα να στρέφεται ενάντια στο Κόμμα. Ένα από τα δύο είναι προβληματικό, ή ο αυτοπροσδιορισμός ή η ανάρτηση. Στην προκειμένη περίπτωση πιστεύω ότι είναι ο συντάκτης και η μέχρι στιγμής εντύπωση είναι εντελώς αρνητική, και από το μπλογκ του και από τα σχόλιά του.

      Είναι πολύ εύκολο από τέτοιες τρύπες να μπουν διάφορες στρεβλές αντιλήψεις της πολιτικής μας. Ξαφνικά όλοι κόπτονται για τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ, παίρνουν αφορμή για να πουν ότι το ΚΚΕ δεν έχει απήχηση στην κοινωνία, ο λαός του γύρισε την πλάτη, τέτοια ωραία και ζουμερά, κι εδώ αναπαράγεται ακριβώς αυτή προπαγάνδα. Δεν βλέπω πώς κολλάει η δημοκρατία δηλαδή. Να ανεβάσουμε και άρθρα του Βήματος τότε, να μάθουμε τί πρέπει να κάνει το ΚΚΕ. Να ρωτήσουμε και το Δασκαλόπουλο στα πλαίσια της δημοκρατίας πώς θα ήθελε να είναι το ΚΚΕ.

      Ε, μα, χτεσινοί είμαστε;


      Στέκομαι κριτικά πλέον απέναντι στο globbing. Τέτοια άρθρα είναι εκ του πονηρού και το λέω με μεγάλη σιγουριά. Αυτά και σιγή ασυρμάτου από μένα.

      Διαγραφή
  32. ...Σε καλώ λοιπόν να πάρεις θέση τώρα, ως πρωτεργάτης όπως λες του μπλογκ τούτου. Συμφωνείς με την άποψη ότι ο Συριζα αποτελεί τον κοντινότερο στο ΚΚΕ πολιτικό σχηματισμό; Συμφωνείς με την άποψη ότι ο Συριζα ΔΕΝ είναι ψεύτης και απατεώνας;

    Aπαντώ εγώ για τον Φάρο με κάτι που έγραψε αυτός: ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

    Τα ερωτήματά σου θυμίζουν ερωτήματα στημένου αστικού γκάλοπ του στυλ: Ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ή αν θέλετε προοδευτική (δια)κυβέρνηση.

    Αν μη τι άλλο εδώ δεν είναι όργανο, ένα μπλογκ είναι, πίσω από νικς γράφουμε σαν μέλη του Κόμματος και μη.

    Τώρα μας φταίει η τσιπροπαρέα, αλλά πλέον είν' αργά: Όταν εξελέγη ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑς έκανε "επίθεση φιλίας" και συνεργασίας στο ΚΚΕ γιατί να μην τους ενσωματώναμε πετώντας έξω τις δεξιές συνιστώσες τύπου Κουβέλη και Σια
    (που θα φεύγαν εκ των πραγμάτων δηλαδή, όταν θέταμε τους όρους μας)
    Τότε είχαμε και το πάνω χέρι. Τώρα ... φτου κι απ' την αρχή, γμτ.

    Η στρατηγική μας ιστορικά είναι αρίστη. Πάσχουμε σε θέματα τακτικής και interface.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν απαντάς. Είναι ο συριζα ψεύτης ή όχι; Είναι απατεώνας ή όχι;
      Δεν μας φταίει "τώρα" ο συριζα, ήμασταν πάντα απέναντι. Είναι διαστρέβλωση να διατυπώνεις κάτι τέτοιο.
      Τα περί ενσωμάτωσης είναι απλά γελοία και στερούνται ιστορικής εμπειρίας.

      Διαγραφή
    2. Ναι είναι!
      Σε ικανοποιεί; Και μένα όσο δεν φαντάζεσαι!
      (το εννοώ)
      Ποιος τώρα έχει το πάνω χέρι, την περισσότερη επιρροή στον κόσμο;
      Ο ΣΥΡΙΖΑς!

      Ιστορική εμπειρία; Olala! Μεγαλύτερη ιστορική εμπειρία από την υφαρπαγή και την κατάχρηση των θέσεων και συνθημάτων (μετά της καταλλήλου διαστρεβλώσεως, βεβαίως, βεβαίως!) από το ΠΑΣΟΚ στο ΚΚΕ το '81 υπήρξε; Μας απόμεινε το σύνθημα "17%, δεύτερη κατανομή". Ποιο, το ΚΚΕ να μιλάει εκλογικίστικα!

      Καλό το μπετονάρισμα της κοσμοθεωρίας μας macgiorgo, αλλά χρειάζονται και κάποιοι τακτικοί ελιγμοί. Τακτικός ελιγμός δεν σημαίνει απαραίτητα οπορτουνισμός.

      "Στην πολιτική μπορεί κάποιος να συμμαχήσει, για ένα δεδομένο στόχο, και με τον διάβολο τον ίδιο, μόνο που θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι εξαπατά τον διάβολο, αντί να εξαπατά ο διάβολος τον ίδιο."
      (από επιστολή του θέοιυ Κάρολου στη New York Daily Tribune)

      Διαγραφή
  33. Έχω μια τελείως καλόπιστη (ελπίζω) απορία.
    Το μόνο που δυνητικά αλλάζει στο σύμπαν από την απάντηση είναι η διατήρηση ή αφαίρεση ενός σελιδοδείκτη στον browser (χέστ*κε η φοράδα στ αλώνι δηλαδή).

    Προσπαθώ να καταλάβω τι σημαίνει πρακτικά ".. συμφωνεί με τις θέσεις και την πολιτική ανάλυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας."

    Α. Το κόμμα έχει θέσεις για τα πάντα, a-priori μη αντιφατικές, το κόμμα πάντα συμφωνεί με τον εαυτό του σε ταυτολογική νιρβάνα.
    Ο ρόλος του γλόμπινγκ είναι ρόλος (α) βιβλιοθηκονόμου: αναζητά στα κομματικά κείμενα την επίσημη θέση που αντιστοιχεί στο θέμα της συγκυρίας, (β) εκλαικευτή: αφού βρεί την επίσημη θέση του κόμματος, αναλαμβάνει να την παρουσιάσει κατάλληλα για το μέσο (Ίντερνετ).
    Ποιά είναι η διαφορά από το http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/ Θέλω να πω στις 06/05/12 έχουμε "Δηλώσεις της ΓΓ για τα αποτελέσματα των εκλογών", στις 07/05/12 "Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών" και για όσους έχουν απορίες για τον Τσίπρα στις 08/05/12 "Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα".
    Το θέμα έχει καλυφθεί πλήρως, γιατί να διακινδυνεύσει άποψη ο οποιοσδήποτε Βραχόκηπος, κάντε απλώς μία αναδημοσίευση.

    Β. Το κόμμα δεν έχει εκπεφρασμένες θέσεις για το κάθε θέμα της συγκυρίας αλλά διαθέτει αρχές που λειτουργούν ως προκείμενες και οδηγούν μονοσήμαντα σε "επίσημη" θέση. Ο ρόλος του γλόμπινγκ είναι (α) να οδηγεί τις προκείμενες στην λογική τους κατάληξη (β) να χρησιμοποιεί το προϊόν αληθειόμετρο για την μετά συγκριτικής μελέτης απαξίωση άλλων απόψεων που ξεφεύγουν αριστερίστικα, οππορτουνιστικά, κλπ.

    Γ. Το κόμμα χρειάζεται ενίοτε να παράγει θεωρία, άποψη για θέματα που αναδεικνύει η συγκυρία και είναι πιθανόν πρωτότυπα. Ο ρόλος του γλόμπινγκ είναι (α) να αποφεύγει να τοποθετηθεί μέχρι να υπάρξει επίσημη θέση (β) να βοηθάει και άλλους να μην τοποθετούνται αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει επίσημη θέση, ή στην περίπτωση που κάποιος τοποθετείται για θέματα που δεν έχουν κατασταλάξει κομματικά να τον επαναφέρει στην τάξη και να τον κατευθύνει στα κομματικά όργανα όπου πρέπει να κατασταλάξουν ή αν δεν είναι μέλος να τον ενθαρύνει να γίνει μέλος ώστε να μπορεί να εκφραστεί στο εγκεκριμμένο περιβάλλον.

    Δ. Άλλο: να διευκρινιστεί ποιο παρακαλώ :)

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργος Τζελέπης: Μέσα από τις θέσεις που εκφράζεις, δίνεις αρκετές απαντήσεις και μόνος σου !

      Κατ΄αρχή το ΚΚΕ οφείλει να έχει απαντήσεις για όλα ! Μην ξεχνάς ότι στόχο έχει όχι να διαχειριστεί, αλλά να ανατρέψει την παρούσα πολιτικοοικονομική πραγματικότητα και να την αντιακταστήσει με ένα άλλο σύστημα.
      Για να γίνει αυτό, πρέπει να έχεις (και το ΚΚΕ έχει) επεξεργασμένες θέσεις για όλα όσα απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

      Για όποιον θέλει αυτές να τις δει, δεν έχει παρά να πάει στα λινκς που αναφέρεις, να διαβάσει τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και τα άλλα έντυπα του Κόμματος.

      Στο μπλογκ αυτό, επειδή ακριβώς εμείς που το φτιάξαμε θέλαμε ο κάθε επισκέπτης να ξέρε που "μπαίνει", αναφέρουμε την πολιτική και ιδεολογική του ταυτότητα.
      Το μπλογκ αυτό προάγει την Κομμουνιστική Ιδεολογία και οι συντελεστές του συμφωνούν με την στρατηγική του ΚΚΕ.

      Αυτό, μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους.
      Αναπαράγοντας δημοσιεύματα, Θέσεις, προβάλλοντας Δράσεις κλπ.
      Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση δημοσίευσης άρθρων που απηχούν τις απόψεις των αρθρογράφων, οι οποίοι βρίσκονται στο μετερίζι του ΚΚΕ και οι αναγνώστες πρέπει να το γνωρίζουν αυτό.
      Αν σε κάποιες περιπτώσεις κάποιες θέσεις δεν συνάδουν με τις Θέσεις του Κόμματος, αυτό μπορεί να γίνει είτε από άγνοια, είτε από το συγγραφικό ύφος του συντάκτη.

      Το μπλογκ αυτό δεν είναι σε καμμία περίπτωση ΄Οργανο του ΚΚΕ !
      Ξεκάθαρα πράγματα.

      Λέμε στο τέλος του ιστολόγιου:
      - Δεν ασκείται δημοσιογραφία, αλλά εκφράζεται ελεύθερα η άποψη των συντακτών !
      Παρακαλώ να γίνει το παραπάνω, σεβαστό από όλους !

      Φυσικά, οι σχολιαστές, μπορούν κι αυτοί να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους - όποιες κι αν είναι αυτές, αρκεί να είναι στα πλαίσια του καλώς εννοούμενου διαλόγου.

      Διαγραφή
  34. Δεν καταλαβαίνω γιατί παρομοιάζεις το ΚΚΕ με "αδιαβροχάδικο" στη Σαχάρα?
    Τόσο άχρηστη θεωρείς ότι είναι η κοσμοθεωρία του για την εργατική τάξη, όσο ένα αδιάβροχο για τους βεδουίνους της Σαχάρας?
    Πάντως, έχε υπ όψη σου, ότι η νεροποντή δεν τελείωσε ακόμα και ο πιο πιθανός λόγος για τον οποίο οι βεδουίνοι δεν ήρθαν ακόμα να αγοράσουν αδιάβροχα, είναι ότι ως μη εξοικιωμένοι με το φαινόμενο, δεν ξέρουν ακόμα σε ποιό κατάστημα να απευθυνθούν.
    Η υποχρέωση που έχει το κατάστημα απέναντι στους πελάτες του, είναι να μην τους πουλήσει τρύπια αδιάβροχα, και να προειδοποιήσει τους υπαλλήλους του, ότι αν δεν εξυπηρετήσουν την πελατεία, μαύρος σκορπιός της Σαχάρας που τους έφαγε!

    λαθραναγνώστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λαθραναγνώστης: Τέλειες οι παρατηρήσεις σου !

      Που θα πάει, θα καταλάβουν ΚΑΙ οι βεδουίνοι σε ποιο κατάστημα ΠΡΕΠΕΙ να έρθουν !

      υ.γ. και πιστεύω και όλοι ...

      Διαγραφή
    2. Ποιός είπε ότι βρίσκω την κοσμοθεωρία του κομμουνισμού άχρηστη; Και αν δεν καταλαβαίνεις τώρα, ότι δεν έχει γίνει παρομοίωση του "μαγαζιού" με το ΚΚΕ, ε πρέπει να εξηγήσουμε τι πα να πει χιούμορ. Και επειδή δεν εξηγείται, το αφήνουμε...

      Διαγραφή
    3. "Τι καταλάβατε; Τίποτα; Μα που έπεσα ρε γαμώτο; Άντε να το κάνω ακόμα πιό λιανά.
      Πέστε ένα κόμμα! ΚΚΕ; Και εγώ αυτό θα έλεγα, για δες σύμπτωση."

      Το παραπάνω ήταν που με παραπλάνησε.
      Άντε να το πάρει το ποτάμι.
      Με τι το παρομοιάζεις το "μαγαζί"?

      Για το ότι η νεροποντή δεν τελείωσε ακόμα, υπάρχει κάποιο αντισχόλιο από μέρους σου?

      λαθραναγνώστης

      Διαγραφή
  35. "Τώρα μας φταίει η τσιπροπαρέα, αλλά πλέον είν' αργά: Όταν εξελέγη ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑς έκανε "επίθεση φιλίας" και συνεργασίας στο ΚΚΕ γιατί να μην τους ενσωματώναμε πετώντας έξω τις δεξιές συνιστώσες τύπου Κουβέλη και Σια
    (που θα φεύγαν εκ των πραγμάτων δηλαδή, όταν θέταμε τους όρους μας)
    Τότε είχαμε και το πάνω χέρι. Τώρα ... φτου κι απ' την αρχή, γμτ. "

    Ποιούς να ενσώματώναμε? Αυτούς που θέλουν να διαλύσουν το ΚΚΕ. Αυτούς που έφυγαν όταν δεν τα κατάφεραν? Οι επιθέσεις φιλίας έχουν ένα και μόνο σκοπό: Να ασκήσουν πίεση στο ΚΚΕ, να βάλουν εμπόδια ανάμεσα σε μας και τον κόσμο, ναδημιουργήσουν αμφιβολίες σε μέλη του κόμματος που είναι ανεπαρκή όσον αφορά την κοσμοθεωρία μας.

    Αλήθεια από πότε οι αστικές εκλογές έγιναν το μέτρο αξιολόγησης της δουλειάς ενός Κομμουνιστικού Κόμματος?

    Γιατί τα παράπονά σας δεν τα γράφατε κάποιοι όταν η μεγαλύτερη απεργία να είχε σύνολο πανελλαδικά μόνο 200.000 άτομα στο δρόμο? Αυτό δεν ήταν πρόβλημα και είναι ότι ένα κόμμα που θέλει να διαχειριστεί τον λκαπιταλισμό (γιατί τέτοιο είναι ο Σύριζα) ανέβηκε σε ποσοστά?

    Κατανοώ ότι ο φίλος μπορεί να έχει τα ζητήματά του, αλλά ο τρόπος που επιλέγει δεν είναι σωστός. Η αναπαραγωγή όλων τον αστικών ιδεολογημάτων, ακόμα και αν βασανίζουν κάποιον δεν έχει θέση σε αυτό το μπλόγκ, σκορπά απογοήτευση στον κόσμο, ειδικά σε φίλους που διαβάζουν το μπλογκ.
    Ενισχύει όλες εκείνες τις φωνές που θέλησαν να μιλήσουν για "πρόβλημα στο ΚΚΕ μετά τις εκλογές, η βάση βράζει με την ηγεσία κλπ κλπ".
    Ένα καλοπροαίρετο άρθρο θα είχε προτάσεις για το τι να κάνουμε. Το παραπάνο έχει μόνο μιζέρια και απογοήτεση.
    Κρίμα


    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστας, Φίλε μου ενώ από τη μία βάζει τα πράγματα στη θέση τους, είναι πολύ σωστές οι αναφορές σου, από την άλλη βιάζεσαι να καταδικάσεις κάποιον που δεν τα σκέφτηκε αυτά.

      Η ουσία είναι να διορθώσεις, να βοηθήσεις, να συνετίσεις με την καλή έννοια, να προάγεις τα σωστά.

      Έτσι δεν είναι ;
      Αυτό δεν πρέπει να κάνει κανείς σε έναν δημόσιο διάλογο ;

      Έχω τη γνώμη ότι το ανάθεμα δεν βοηθάει ...

      Διαγραφή
  36. Δεν πιστεύω ότι ο "Βραχόκηπος" διαφωνεί σε καμιά περίπτωση με τις θέσεις του ΚΚΕ.Μέσα στην έντονη συναισθηματική του φόρτιση όμως, καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας,έβγαλε (και αυτοσαρκαζόμενος), την διαφωνία του για την επικοινωνιακή τακτική του κόμματος,σ'αυτές τις εκλογές.
    Στην ουσία τώρα και στο ύφος του συντάκτη:ΔΕΝ "έβρεχε" συνειδητοποιημένες μάζες εργαζόμενων που προσπέρασαν το ΚΚΕ,επειδή ΔΕΝ κρατούσε ομπρέλα "αριστερής κυβέρνησης".Εξοργισμένοι,απελπισμένοι οι πρώην ευτυχισμένοι πελάτες-καταναλωτές των προιόντων του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού,ζήτησαν κάποιον να τους λυτρώσει απ'τον εφιάλτη του "μνημονίου".Κι'ο Αλέξης υποσχέθηκε λύτρωση. Το ΚΚΕ αγώνες.Η συνειδητοποίηση θα έλθει αναπόφευκτα,όταν οι αυταπάτες θα διαλυθούν,απ'την ίδια την "κυβέρνηση ευρωπαικής αριστεράς", που προβλέπω νάρχεται σύντομα καταπάνω μας.
    Γράφεις σαρκάζοντας την πολιτική του κόμματος, ότι" Τι να τα κάνεις τα ποσοστά, αν κάνεις σωστή πολιτική; Αυτό μετράει". Εδώ πιστεύω πως κάνεις σοβαρό λάθος.Θυμάσαι τον Ευρωκουμμουνισμό;Το Ιταλικό, το Γαλλικό, το Ισπανικό Κ.Κ. με τα τεράστια ποσοστά;Εκφυλίστηκαν, αρνούμενοι τον επαναστατικό δρόμο και προάγοντας τον ειρηνικό/εκλογικό για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας πολύ πριν το 89,και... εξαφανίστηκαν.Χρόνια πριν, πάνω από 10,σ'ενα βιβλιοπωλείο της Ρώμης, στεκόμουν για ώρα πολύ μπροστά σ'ενα βιβλίο με τίτλο "C'ERA UNA VOLTA PCI" (Ήταν μια φορά κι'ενα καιρό το ΚΚΙ).Ο ηλικιωμένος βιβλιοπώλης με πλησίασε και μου μίλησε "Είχαμε μεγάλο κόμμα.Γεμίζαμε πλατείες,πανεπιστήμια εργοστάσια.Αλλά δεν υπάρχει πια..."
    Alone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μου επιτραπεί !

      Πρώτα συγκροτείς μια σωστή πολιτική και στρατηγική, βάζεις σε κινηση το Κίνημα και μετά ασχολείσαι με ποσοστά !

      Όχι ότι δεν ενδιαφέρουν, δείχνουν πόσο ο κόσμος αφουγκράζεται αυτά που λες, όμως πιο σημαντικά από τις αστικές εκλογές θα ήταν υψηλά ποσοστά στις συνειδήσεις των εργαζομένων, στο Κίνημα, στα Συνδικάτα.

      Διαγραφή
  37. Ο Μπογιόπουλος σήμερα πάνω στο θέμα:

    http://www.rizospastis.gr/storyTextOnly.do?id=6843721&publDate=11/5/2012&textOnly=true

    -grue

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Οι δηλωσεις του Τσιπρα στο CNBC

    "The head of Greece's Radical Left Coalition, Alexis Tsipras, told CNBC Thursday that he will “go as far as I can” to keep Greece in the euro zone"

    http://www.cnbc.com/id/47371418

    Προλεκαλτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτιμότερο να πηγαίνεις στην πηγή... δεν προκύπτει καθόλου ότι το "very far" αναφέρεται στο "keep Greece in the euro zone".

      http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000089481&play=1

      Τοποθετώντας την ερώτηση in context εύκολα μπορείς να βγάλεις το αντίθετο συμπέρασμα.
      "Ηe made it clear he is willing to play a very high stakes game with the European Union using the EU's intense desire to keep the eurozone completely intact in order to try and renegotiate the bailout agreement. He wants a different bailout package. One that restores pension and government salaries to their previous levels, one that restores the union's negotiating powers, restores collective bargaining rules <>
      I asked him 'How far are you willing to go? Are you willing to have Greece leave the Euro?' He wouldn't answer directly but said only: 'Very far'."

      Η παρέμβαση αφορά μόνο στο πρωτογενές υλικό, δεν είναι καθόλου θέση υπεράσπισης της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    2. Προλεκαλτ: Μπα ; Έμαθε αγγλικά κι ο ... Mr. Alexis ;;;

      Διαγραφή
    3. Ο Τσιπρας ειπε οτι θα διαπραγματευτει σκληρα στην ΕΕ για να επιτυχει ενα καλυτερο μειγμα πολιτικης,με λιγοτερα βαρη για το λαο,αποκατασταση μισθων,συνταξεων,μπλα μπλα μπλα,κλπ κλπ κλπ.Οταν η δημοσιογραφος εθεσε το θεμα της παραμονης στο ευρω,και τι μηνυμα δινει στους αμερικανους επενδυτες(τον προκαλεσε να μιλησει απ αεθυειας στα αγγλικα χωρις τη μεσολαβηση διερμηνεα),ο Τσιπρας απντησε με τα σπαστα αγγλικα του
      "We will try together to smash the austerity measures because i think the future of Europe and the world is not the austerity amd the barbarian way that the greek people went all the last years".Καλη επιτυχια λοιπον στην επανασταση του με τους συντροφους αμερικανους επενδυτες.

      Δες το βιντεο στο λινκ http://www.cnbc.com/id/47371418( απο το 1 30 και μετα)

      Προλεκαλτ

      Διαγραφή
  39. Σύντροφοι
    Διαβάζοντας την ανάρτηση και τα σχόλια σας προχωρώ στις παρακάτω διαπιστώσεις:
    α. Οι ανησυχίες που εξέφρασα για την πολιτική τακτική του κόμματος,τόσο σε επίπεδο επικοινωνιακό,όσο και σε επίπεδο πολιτικής συνεργασιών φαίνεται ότι δεν είναι μόνο δικές μου. Υπάρχουυμε πολλοί και διασκορπισμένοι.
    β. Ο διάλογος που διεξάγεται είναι γόνιμος αλλά καλά θα ή ταν να ελειπαν οι χαρακτηρισμοί και ειδικά σε συντρόφους που εκφράζουν την αγωνία τους για την πορεία του κόμματος. Το αντιμετώπησα κι εγω αλλά δεν εδωσα σημασία.
    γ. Η συνεχής μας στοχοποίηση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με αποσπασματική κατά τη γνώμη μου αντιμετώπιση σε επίπεδομόνο χαρακτηρισμών και όχι ιδεολογικών επιχειρημάτων δε βοηθάει να απεγκλωβιστούν δυναμεις από το χωρο αυτό.
    δ. Για την πολιτική των συνεργασιών γράφει το πρόγραμμα του κόμματος " Στις γραμμές του Μετώπου εντάσσονται δυνάμεις ανομοιογενείς από άποψη κοινωνικής θέσης και ιδεολογικοπολιτικής στάσης. Αντανακλώνται διαφορετικές τάσεις, σε ό,τι αφορά την προοπτική και το σκοπό της αντιιμπεριαλιστικής, αντιμονοπωλιακής πάλης." Πολύ σωστά. εμείς ποιες δυνάμεις εχουμε εντάξει; Ο ΣΥΡΙΖΑ δε μας κάνει, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όχι,με τους υπόλοιπους δε συζητάμε καν. Που θα βρουμε συμμάχους; Τι σημαίνει ανομοιογενείς δυνάμεις; Πότε;

    Μπάμπης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συννεργασιες κανει ηδη το κομμα με κομματια του λαου, δεν σημαινει οτι πρεπει να συνεργαζομαστε με τον καθε πολιτικο χωρο επειδη δηλλωνει αριστερος η δεν ξερω κι εγω τι αλλο.

      Διαγραφή
  40. Μπάμπης Σ.: θα επιχειρήσω μια απάντηση που σε παρακαλώ να της δώσεις τη δέουσα σημασία.

    1. Έχεις κάθε δικαίωμα και εσύ και άλλοι να εκφράσετε ανησυχίες ή και διαφωνίες. Καλό είναι όμως αυτές να συμπληρώνονται και με προτάσεις για να καταλάβουμε τις προσδοκίες σας.

    2. Ο διάλογος είναι στα πλαίσια ενός μπλογκ. Που μέσα στην ανωνυμία του μπορεί να εκφραστούν διάφορα. Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται χαραχτηρισμοί, εχτός αν είναι πολιτικοί ή ιδεολογικοί.

    3. Συνεχής είναι η στοχοποίηση του καπιταλιστικού συστήματος. Αυτό, έχει ως συνέπεια να στοχοποιούνται και οι υπηρέτες του, το πολιτικό και όχι μόνον προσωπικό του. Ο χώρος του οπορτουνισμού (άρα κι ο ΣΥΡΙΖΑ) χρόνια τώρα, στην ουσία του, εκφράζει τις θέσεις του καπιταλισμού, οπότε ...

    4. Η πολιτική των συνεργασιών του ΚΚΕ, δεν είναι κάτι το αφηρημένο.
    Δεν κάνουμε καμιά ... πανστρατιά !
    Εννοούμε αυτούς που μπορεί να έχουν διαφωνίες μας σε διάφορα θέματα, αλλά που συμφωνούν στην στρατηγική επιλογή της Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας.
    π.χ. το ΠΑΜΕ !
    Ακριβώς πάνω σε αυτό που γράφεις και εσύ.
    Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (στην πράξη όχι στα λόγια) δύναμη αντιιμπεριαλιστική ή αντιμονοπωλιακή ;
    Σύμμαχοι θα βρεθούν στο καμίνι του Αγώνα.
    Πάρε παράδειγμα την Χαλυβουργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Έπεσα από τα σύννεφα διαβάζοντας το άρθρο,και τις απόψεις των άλλων... φίλε βραχόκηπε (και υπόλοιποι) πέφτεις σε πολύ μεγάλες παγίδες,κι αυτά που γράφεις είναι εντελώς ενάντια στην ιδεολογία μας. Εδώ τίθεται μεγάλο ζήτημα. Υποστηρίζεις ανθρώπους που σε ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ τις απεργίες είναι κατά,και τη στιγμή μάλιστα που το ΚΚΕ από την αρχή βάζει ζήτημα εξουσίας από τα κάτω?? Και γιατί φίλε μου τότε δεν πρότεινες συγκυβέρνηση με την κυβέρνηση Παπαδήμου?? Το ίδιο πράγμα είναι! Ή μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πιέσει τις δυνάμεις της ΕΕ να γίνουν "καλές καπιταλιστικές" ;

    Το είπα στο άρθρο μου και το ξαναλέω: ποσώς με ενδιαφέρει το ποσοστό,τόσο καιρό κανείς δεν παραπονιόταν. Σε καμμία περίπτωση δεν περιμένουμε αλλαγή μέσω του κοινοβουλευτισμού. Αν εσείς το πιστεύετε,και πέφτετε στην ίδια παγίδα που έπεσαν εκείνοι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΑΜΜΕΝΟ,λυπάμαι βαθύτατα.Γεγονός είναι ότι η ευκαιριακή λύση "πουλάει" . Το ΚΚΕ δεν προτείνει κάτι τέτοιο.

    Προσωπικά μετά από τέτοιο άρθρο οφείλω να αποχωρήσω από την ομάδα,διότι οι απόψεις αυτές όχι μόνο δε με εκφράζουν αλλά είναι και εντελώς αντίθετες στον αγώνα που πάμε να κάνουμε. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου οφείλω μια απάντηση φίλη Elisabeth: Που είδες ΟΤΙ ΕΓΩ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ τον ΣΥΡΙΖΑ; Που είδες να κάνω εγώ θετική αναφορά στην πολιτική του Σύριζα; Θα τρελαθώ τελικά! Εγώ μίλησα για ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θέμα και για τίποτα άλλο. Και είπα γενικά ότι η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ του πολιτικού αντιπάλου δεν συνάδει με την κομμουνιστική ιδεολογία. Γιατί η συκοφαντία είναι αυτό που είναι! Ξεκόλλα σε παρακαλώ και αναφέρσου σε αυτά που είπα εγώ και όχι σε αυτά που λες εσύ.

      Διαγραφή
  42. Επειδή δεν μπορώ να βρίσκομαι συνέχεια στον υπολογιστή και να απαντάω, ένα τελευταίο από την πλευρά μου, και το θέμα είναι για μένα λήξαν.

    Συμπεράσματα;

    Αρκετά!

    Γνώριζα ότι δεν έχουμε αναπτυγμένη κουλτούρα διαλόγου, αλλά τα πράγματα είναι σαφώς τραγικότερα από ότι περίμενα. Και όταν λέω "δεν έχουμε", δεν εννοώ φυσικά το ΚΚΕ, αλλά το σύνολο της κοινωνίας μας.

    Να κάνω λιανά, τι εννοώ εγώ "κουλτούρα διαλόγου". Απλά πράγματα: Σέβεσαι τον άλλον! Είτε είναι άγνωστος, είτε είναι φίλος, σύντροφος ή αντίπαλος. Και για να μπορείς να σέβεσαι τον άλλον, πρέπει να είσαι σε θέση να σέβεσαι τον εαυτό σου.

    Ο τρόπος που αντιμετώπισαν ορισμένοι την ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ, αλλά και τον άνθρωπο που τόλμησε να την εκφέρει, με θλίβει ιδιαίτερα.Είναι όντως θλιβερό να μπορείς μόνο τότε να είσαι αρεστός, αγαπητός, κολλητός, ευχάριστος, χρήσιμος, πολύτιμος κτλ όταν συμφωνείς με κάποιον 100% και να γίνεσαι στα 99% θανάσιμος εχθρός.

    Ναι, δεν μάθαμε να συζητάμε, μάθαμε το απόλυτο ζήτω ή το απόλυτο ανάθεμα, μάθαμε να ισοπεδώνουμε, να σκιζόμαστε και μετά να παίρνουμε τα καπέλα μας και να διασπαζόμαστε. Γι΄αυτό είναι πολυδιασπασμένο το κίνημα. Γιατί ούτε η πλειοψηφία, ούτε ο ένας ή οι λίγοι που διαφωνούν σε κάτι, έχουν το "ταλέντο" να ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ανθρώπινα, να λύσουν τις όποιες διαφορές ή ακόμα και να συνυπάρξουν με αυτές. Η φόρμουλα είναι γνωστή. Την θαυμάσαμε σε τούτο το νήμα: Ξεσκίστε τον πούστη τον βραχόκηπο! Για να είμαι κι΄εγώ "εντός σεναρίου", θα έπρεπε τώρα να τα χώσω στο ΚΚΕ και να την κάνω. Αλλά μη περιμένετε παιδιά...

    Άλλο.

    Δεν κατέχουμε την τέχνη της κριτικής! Άπαιχτο! Κομμουνιστές και βγάζουν σπυράκια με μιά από τις βασικότερης παράμετρους της ιδεολογίας μας! Και όταν λέω, δεν την κατέχουμε, εννοώ σκράπες εντελώς! Και επειδή δεν την κατέχουμε, υπάρχουν μόνο δύο πιθανές εκδοχές: Ή νάσαι ο πιό υγιής άνθρωπος του κόσμου, ή να χρειάζεσαι επέμβαση ανοιχτής καρδίας και μεταμόσχευση όλων των οργάνων!

    Έτσι μετατρέψαμε μιάν συγκεκριμένη ένστασή μου σε μείζον θέμα ζωής ή θανάτου! Ή όλα ή τίποτα! Αυτό και αν είναι μπετόν αρμέ από το καλό, και δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τον επιστημονικό τρόπο ανάλυσης που έχει καθιερώσει η κομμουνιστική κοσμοθεωρία.

    Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, το κείμενό μου είναι ακόμα εδώ, μπορείτε να ψάξετε να βρείτε τον...αντικομμουνισμό, που θα ήθελαν ορισμένοι από εσάς να βρουν για τα "περαιτέρω"...

    Αυτό που μένει, είναι η πικρία...

    Ιδιάιτερα αυτό το καμπανάκι, προσοχή λεπρός: "Εκ μέρους της συντακτικής ομάδας του Γλόμπινγκ, νιώθουμε την ανάγκη να διευκρινήσουμε πως το άρθρο δεν εκφράζει τις απόψεις του μπλογκ, αλλά αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα του", που είδα κρεμασμένο κάτω από τον τίτλο του άρθρου μου.

    Νάστε καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς δικαιολογείς την θέση σου ότι ο συριζα είναι κοντά στο Κόμμα; Πώς στηρίζεται η θέση ότι είναι ειλικρινής και τίμιος;

      Διαγραφή
    2. Δεν δικαιολογώ αυτή την θέση και ούτε είναι ο Σύριζα κοντά στο ΚΚΕ. Και από που κι΄ως που δική μου θέση; Αυτά είναι τα δικά σου λόγια. Ποτέ δεν είπα εγώ ότι ο Σύριζα είναι κοντά στο ΚΚΕ. Δεν έχει καμμία σχέση ο Σύριζα με το ΚΚΕ. Απλά, αν τοποθετήσεις όλα τα κόμματα...γεωγραφικά
      η απόσταση των άλλων από το ΚΚΕ είναι κάτι εκατοντάδες έτη φωτός, η απόσταση του Σύριζα κάτι δεκάδες έτη φωτός. Η ποιότητα και η...ποσοτητα της απόστασης διαφέρει.

      Για την ειλικρίνεια και την τιμιότητα ενός ΣΥΝΟΛΟΥ που αριθμεί κάτι δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους τώρα...

      Γιατί γνωρίζω ένα σωρό ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε όσα πιστεύουμε εμείς και είναι μιά χαρά ανθρωπάκια ρε συ φίλε! Από δεξιούς μέχρι απολιτίκ, και από σοσιαλδημοκράτες μέχρι αναρχικούς. Και έντιμοι, και μπεσαλήδες, και φιλόξενοι, και φιλότιμοι και ότι θες. Ας μην γίνουμε ρατσιστές! Δεν δίνει απάντηση η κομματική ταυτότητα και το πολιτικό πιστεύω για την συνολική ποιότητα ενός χαρακτήρα. Και αυτό το "σκατάδες οι κίτρινοι", "επικίνδυνοι οι ξένοι", "κουφάλες οι Πατρινοί", τσουβαλιάζει το κατά δύναμη φίλε μου. Και είναι εντελώς άδικο! Γιατί υπάρχουν ένα σωρό αγνά ανθρωπάκια στον Σύριζα και παντού. Εκτός από τους κόπανους της Χ,Α φυσικά..

      Διαγραφή
    3. Άλλο τώρα η εκτίμηση της πολιτικής του Σύριζα. Εδώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σωρό λέξεις: Λανθασμένη, άσχημη, παραπλανητική, ουτοπική, αστεία, τραβηγμένη από τα μαλλιά, αντιλαϊκή, αντικομμουνιστική, αντιεπιστημονική, μη ρεαλιστική, για τα μπάζα, ότι θες. Η γνώμη σου! Έχεις όλη την ελευθερία! Αλλά όταν λες τον άλλον ΨΕΥΤΗ και ΑΠΑΤΕΩΝΑ, θεωρείς ότι υπάρχει δόλος! Δηλαδή ότι κάθεται ο Τσίπρας και λέει στους άλλους, παιδιά, θα τους πούμε πχ "λεφτά υπάρχουν" και θα τους πιάσουμε Κώτσους. Ναι, αν γνωρίζεις ότι όντως έτσι σχεδιάζει την πολιτική του ο αντίπαλος και μπορείς να το αποδείξεις, είμαι μαζί σου! Αλλά αν δεν έχεις, δεν έχεις το δικαίωμα να βρίζεις. Ούτε τον πολιτικό σου αντίπαλο! Γιατί δεν είσαι όπως οι άλλοι, γιατί είσαι κομμουνιστής...

      Διαγραφή
    4. Για τον Συριζα, από το blog σου: .«...έκανε την υπέρβαση, κατάφερε να σπάσει την παράδοση της εναλλαγής των πασόκ και νέας δημοκρατίας στις δυο πρώτες θέσεις και είναι ο μεγάλος νικητής αυτών των βουλευτικών εκλογών. Τι λέμε εδώ σαν φίλος, πιστός οπαδός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ; Εγώ λέω, μπράβο σας και συγχαρητήρια ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ του Σύριζα, και σε όποιον αρέσει! Γιατί, αφού τσάκισε ο ψηφοφόρος την πανούκλα του πασόκ και την λίγδα της νέας δημοκρατίας και δεν προτίμησε (για οποιονδήποτε λόγο) το κόμμα της καρδιάς και της ζωής μας, το ΚΚΕ, ε τι άλλο να ψήφιζε; Κουβέλη ή Καμμένο; Ή να καθότανε σπιτάκι του και να τήραγε όλη τη μέρα την Τρέμη να τρέμει από δικομματική απόγνωση στην τιβί;
      Ιδεολογικός αντίπαλος ο Σύριζα, μεγάλες και σημαντικές οι ιδεολογικές μας διαφορές, αλλά καμμία σχέση με "σοσιαλδημοκρατία", που ακούμε τελευταία όλο και συχνότερα, και πάντα, ας μη το ξεχνάμε, ο πιό κοντινός μας πολιτικός σχηματισμός.»

      Κάτι δεν πάει καλά, ε; Τρικυμία εν κρανίω. Ή επιλεκτική αμνησία. Για πες…



      Αν θέτεις ως επιχείρημα της τιμιότητας και της ειλικρίνειας του Συριζα ως πολιτικού σχηματισμού, το πόσο καλά παιδιά είναι όσοι δεν είναι ΚΚΕ, τότε υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο, πρόβλημα λογικής, όχι μόνο πολιτικής σκέψης.

      Διαγραφή
    5. Ούτε τρικυμία εν κρανίω, ούτε επιλεκτική αμνησία. Έντιμα και αθλητικά: Κερδίσατε κύριοι, μπράβο σας! Έτσι όπως ακούγεται όταν λέει ο παναθηναϊκάκιας μπράβο στον ολυμπιακάκια. Γιατί άλλο οπαδός, άλλο φίλαθλος και άλλο κάφρος, φίλε! Και αν επιμένεις τώρα, ότι ο αντίπαλος οπαδός είναι χύμα τύπος και μάπα άνθρωπος, ε έχεις ένα ρατσιστικό προβληματάκι φίλε.

      Διαγραφή
    6. Γράφω πολύ συγκεκριμένα: «Αν θέτεις ως επιχείρημα της τιμιότητας και της ειλικρίνειας του Συριζα ως πολιτικού σχηματισμού, το πόσο καλά παιδιά είναι όσοι δεν είναι ΚΚΕ, τότε υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο, πρόβλημα λογικής, όχι μόνο πολιτικής σκέψης.»
      Περιμένω λοιπόν να ακούσω για την τιμιότητα του συριζα, του πολιτικού σχηματισμού, όχι για το τί είναι τα μέλη του και οι ψηφοφόροι του. Άλλωστε, θα μπορούσες να διαπιστώσεις αν δεν τελούσες εν συγχύσει, ότι στο πρώτο μου σχόλιο γράφω αυτό ακριβώς: «Δεν θα αποκαλέσω κάποιο μέλος του ή φίλο ψεύτη, επειδή έχει παραπλανηθεί και εξαπατηθεί από αυτές τις θέσεις. Τυφλό ίσως, φυγόπονο ίσως, ηλίθιο ίσως, αλλά ψεύτη και απατεώνα όχι, και εννοώ όχι αυτόν προσωπικά. Πλην όμως η πολιτική τοποθέτηση του Σύριζα είναι ψευδής, εξαπατά και αλλάζει κατά το δοκούν.»

      Προσπαθείς να γυρίσεις την επίθεση σε προσωπικό επίπεδο και στο λέω ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει περίπτωση, μην συνεχίζεις στο μοτίβο αυτό, θα αποτύχεις. Με έχεις αποκαλέσει μη-κομμουνιστή, φανατικό, ρατσιστή και όπως βλέπεις συνεχίζω να συζητάω κανονικότατα. Δεν έχω ρίξει ούτε δράμι το επίπεδο και έχεις αναλωθεί στα "ρε φίλε". Θεωρείς ότι ταιριάζουν εδώ;

      Διαγραφή
    7. Το "ρε φίλε" δεν απευθύνεται υποτιμητικά, αλλά εφ΄όσον σε ενοχλεί, δεν υπάρχει θέμα, το αφήνω. Και συγγνώμη αν σε ενόχλησε. Τώρα για το "εν συγχίσει", δεν νομίζεις ότι είναι κατά τι βαρύτερο του "ρε" που τόσο ενόχλησε εσένα; Και σίγουρα δεν προσπαθώ να επιτεθώ σε κανένα. Έχω μήπως κάποιο λόγο; Μιά χαρά μου φέρθηκαν τα περισσότερα παιδιά εδώ, όπως σίγουρα πρόσεξες, γιατί να επιτεθώ σε κάποιον λοιπόν; Ας ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν: Είμαι της γνώμης, ότι οι κομμουνιστές δεν πρέπει μόνο να είναι ηθικοί, αλλά να δίνουν μαθήματα πολιτικής ηθικής. Δεύτερον: Και πρακτικά, να βρίζουμε τον Σύριζα την στιγμή που τον ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ και αυτό τον ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ, είναι κουφό. Τα "μη-κομμουνιστή" και "ρατσιστή" τα παίρνω φυσικά πίσω και ζητάω συγγνώμη...

      Διαγραφή
    8. Βραχοκηπε,μπραβο κατ αρχην για το ηθος σου καιγια την γραφη σου! ΝΑΙ δεν ταιριαζει σε κομμουνιστες ο φανατισμος,ο εξορκισμος της αλλης γνωμης,η στοχοποιηση φιλων και συντροφων!Δεν νομιζω να διαφωνει κανεις εδω μεσα με την στρατηγικη του κομματος,με την τακτικη διαφωνουμε καποιοι. Και γιατι αυτο? Γιατι ειμαστε οπορτουνιστες?? ΕΛΕΟΣ με τις ταμπελλες!Και εγω σοκαριστηκα με την ταμπελλα πανω απο το αρθρο του βραχοκηπου,και σκεφτηκα ωχ τι θα λεει αραγε.Διαπιστωνω λοιπον διαβαζοντας το οτι μεσα απο μια χιουμοριστικη γραφη καταθετει ο ανθρωπος τον πονο του την αγωνια του για το μελλον του κομματος και για την τυχη του λαου μας!Η κριτικη κομμουνιστικη σκεψη επιβαλλεται και απεναντι στο κομμα και απεναντι σε ολους μας που μιλαμε γιαυτο.Αλλιως ειμαστε απλα φανατικοι!Και αλλοιμονο αν δεν αναλογιστουμε τωρα τι πηγε στραβα?Αλλοιμονο αν απαξιωσουμε τις εκλογες και τα ποσοστα μας μεσα σε τετοιο τσουναμι που ζουμε.Γιατι η συντροφισσα γραμματεας ζητησε λοιπον εκλογες ξανα?Πρωτη απο ολους οταν διαπιστωθηκαν για αλλη μια φορα τα αδιεξοδα.Αρνουμαι να κλεισω τα ματια και το μυαλο μου,και να μην αναρωτηθω τι φταιει,που εμεις το ΚΚΕ,που ειχαμε προβλεψει τα παντα και ειχαμε μιλησει εγκαιρα στο λαο για το ειναι Μααστριχτ,τι ειναι Ε.Ε.,για το ποιοςφταιει για την κριση (ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ),για το ποιος ειναι ο δρομος.. και πολλα αλλα,αρνουμαι λοιπον να πιστεψω οτι μας φταινε ολοι οι αλλοι και οτι εμεις δεν εχουμε καμμια ευθυνη για την τακτικη μας.Πρωτη φορα στη ζωη μου γραφω σε μπλογκ!Συνηθως ανεβαζω δικα σας γραπτα globing,red fly,red ship,faros,βραχοκηπε και ισως και αλλων που ξεχναω.Ευχαριστω φιλοι και συντροφοι με την ευχη ο διαλογος εδω να ειναι τετοιος που να ταιριαζει σε κομμουνιστες!

      Διαγραφή
  43. Δηλαδή κύριε βραχόκηπε όταν ο Τσίπρας είπε να μην χαρίσουμε τις μονοεδρικές κάνοντας επίθεση στο κόμμα ενώ ήξερε τον εκλογικό νόμο δεν είχε ΔΟΛΟ;

    Όταν στην Ελλάδα λέει για καταγγελία του Μνημονίου ενώ στο γράμμα στον Μπαρόζο λέει άλλα δεν δείχνει ΔΟΛΟ;

    Αυτά που γράφεις θα μπορούσα να τα δεχτώ πριν τα συνεχόμενα χτυπήματα κάτω από το τραπέζι από κάποιους που αυτοπροσδιορίζονται σαν αριστεροί. Τώρα όχι. Οι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ΨΕΥΤΕΣ και καλά κάνει το κόμμα και δεν τους συναντάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι με ρωτάς εμένα τι είπε ο Τσίπρας και τι δεν είπε; Εγώ θα σου πω τι λέει και τι δεν λέει ο Τσίπρας; Δικός μου αρχηγός είναι ο Τσίπρας; Ξεκόλλα σε παρακαλώ. Εδώ άλλο είναι το θέμα: Είναι ψεύτης και απατεώνας ο πολιτικός μας αντίπαλος; Η ηγεσία του κόμματος, το κόμμα, τα μέλη, οι ψηφοφόροι του; Γιατί έτσι ακριβώς το θέτει ο άλλος Γιώργος. Εγώ προσωπικά δεν δέχομαι την πολιτική αντιπαράθεση με χτυπήματα κάτω από τη μέση. Από κανέναν! Ίσως να είμαι παράξενος ή αγαθός...

      Διαγραφή
  44. Ναι, υπάρχει δόλος. Η ηγεσία του συριζα είναι ψεύτες κατά συνείδηση. Είναι πολιτικοί απατεώνες, καιροσκόποι και τυχοδιώκτες. Την τεκμηρίωση μπορείς να την βρεις ψάχνοντας για τις κωλοτούμπες του συριζουλη, για τη στάση του στο συνδικαλιστικό κίνημα, τη στάση του στην τοπική αυτοδιοίκηση, την εξαπάτηση και το παραμύθι ότι μπορεί ο λαός να έχει μέλλον μέσα στο μαντρί της ΕΕ. Είναι απατεώνες όταν μιλάνε για το μπόνους των 50 εδρών, λες και δεν ξέρουν τον εκλογικό νόμο, όταν αλλάζουν την κουβέντα στις μονοεδρικές, όταν διακηρύττουν καταγγελία του μνημονίου και μόλις πάρουν την μυρωδιά της επερχόμενης κυβέρνησης λένε να βρούμε τί πρέπει να πληρώσουμε. Είναι συνειδητός ψεύτης ο συριζα. Είναι πολιτικός απατεώνας ο συριζα. Είναι καιροσκόπος. Τεκμηριώνονται από τη δράση του οι χαρακτηρισμοί και μόνο συκοφαντία δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γνωρίζω την πολιτική τοποθέτηση του Σύριζα, όπως προφανώς κι΄εσύ, και είμαι ΚΚΕ όπως κ΄εσύ. Τι θέλεις με όλα αυτά δηλαδή να σου πω; Να υπερασπιστώ σώνει και καλά την πολιτική του Τσίπρα για να έχεις να λες; Το δικό μου θέμα είναι, στην δεδομένη και όχι μόνο περίπτωση, ότι δεν επικροτώ υβριστικές αναφορές στον πολιτικό αντίπαλο. Και επέτρεψέ μου να διαφωνώ στον χαρακτηρισμό: Εσύ τους λες ψεύτες, εγώ προτιμώ να πολεμάω με άλλα όπλα την πολιτική τους. Με τα δικά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μιλάμε για Σύριζα. Αυτό είναι το πρόβλημά μας; Κατ΄εμε΄άλλο είναι το πρόβλημα: Στην αρχή ήταν το άρθρο μου, και μετά το πρώτο ξάφνιασμα, εγώ ο ίδιος. Όχι επί της ουσίας, απλά όπως γινότανε στην παλιά καλή εποχή του Μεσαίωνα: Στην πυρά με την ρουφιάνα την μάγισσα, στην πυρά! Δεν υπάρχει ιδεολογικό θέμα φίλε, αν υπήρχε θα είχαμε γίνει από δυό χωριά χωριάτες. Το μοναδικό θέμα που υπάρχει, είναι η αδυναμία πολλών να συζητήσουν γενικά, και ειδικά να συζητήσουν μετά από κριτική (οποιαδήποτε κριτική) για το ΚΚΕ. Και αυτό είναι το θλιβερό...

      Διαγραφή
    2. Λίγο πιο πάνω γράφεις «Μα τι με ρωτάς εμένα τι είπε ο Τσίπρας και τι δεν είπε; Εγώ θα σου πω τι λέει και τι δεν λέει ο Τσίπρας; Δικός μου αρχηγός είναι ο Τσίπρας;» και εδώ «Γνωρίζω την πολιτική τοποθέτηση του Σύριζα,…». Αποφάσισε.

      Εγώ πάλι, όπλα δικά μου δεν έχω. Έχω μια κοσμοθεωρία, έχω τον Μαρξισμό-Λενινισμό με τα κείμενά του, τα ντοκουμέντα του Κόμματος, το Ριζοσπάστη. Από το κεφάλι μου δεν βγάζω τίποτε άλλο παρά την εκλαΐκευση των θέσεων αυτών ανάλογα με το συνομιλητή μου και τις εμπειρίες μου. Διαστρεβλώνεις πάντως ξανά τα γραφόμενά μου. Δεν τους «λέω» ψεύτες. Είναι ψεύτες και δίνω τα τεκμήρια. Γράφω πολύ συγκεκριμένα και συνεχίζεις να το αγνοείς.

      Το πρόβλημα λοιπόν, είναι ότι δεν κάνεις κριτική στο ΚΚΕ στο άρθρο. Κάνεις μια ευθεία επίθεση στην άρνησή του να κυβερνήσει, στην άρνηση να συνεργαστεί με το συριζα, αναιρώντας τις ιδιότητες του ψεύτη και απατεώνα, αφού πρώτα έχεις ειρωνευτεί ξεκάθαρα την προσήλωση του στην σωστή πολιτική τοποθέτηση, σε βάρος των εκλογικών ποσοστών. Αν θεωρείς τον εαυτό σου κομμουνιστή, ξαναδιάβασε το πρόγραμμα του Κόμματος, για το Μέτωπο και την πολιτική συμμαχιών και δες τί γράφει για την περίπτωση κυβέρνησης και υπό ποιες συνθήκες. Βρες λοιπόν τις ομοιότητες με αυτό που ζητάει ο συριζα. Δεν ξεκίνησες καμία συζήτηση, ξεκίνησες μια επίθεση με επιχειρήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί και αναπαραχθεί από τον ταξικό αντίπαλο συνεχώς το προηγούμενο διάστημα. Ακριβώς επειδή υπάρχουν συνειδητοποιημένοι κομμουνιστές που μπορούν να αντιληφθούν τον σκοπό ενός κειμένου, γι' αυτό υπήρξε η μαζική αντίδραση από πολλούς εδώ. Ελπίζω ότι για τον ίδιο λόγο μπήκε και το διακριτικό αποποίησης του άρθρου από την ομάδα του globbing. Για το τελευταίο, θα ήθελα επιβεβαίωση από την ομάδα.

      Και για να το χοντρύνω και να το λήξω. Δεν είσαι κομμουνιστής. Αν πραγματικά το πιστεύεις, τότε λυπάμαι, αλλά πρέπει να ξαναδιαβάσεις τα βιβλία που φαντάζομαι ότι έχεις στη διάθεσή σου. Ίσως θα έπρεπε να ζητήσεις από τον περιπτερά να φέρνει το Ριζοσπάστη. Από το blog σου φαίνεται ότι είσαι αντι-πασόκος, αντι-νεοδημοκράτης, αντι-διάφορα, αλλά θετική αναφορά στο ΚΚΕ δεν βλέπω. Το προφίλ σου άλλωστε στο Facebook έχει μια μαύρη γροθιά με λουλούδι, κατεξοχήν σύμβολο σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, σύμβολο της σοσιαλιστικής διεθνούς. Το κομμάτι σου το έκανες, προσπάθησες να ελιχθείς, να τρολάρεις, να κάνεις τον ανίδεο, να αλλάξεις τα λόγια σου, αλλά τέρμα. Μέχρι εδώ.

      Διαγραφή
    3. Άντε να σου πω και εγώ τι είσαι εσύ, αφού έκανες την αρχή και με πληροφόρησες...τι καπνό φουμάρω εγώ.

      Είσαι πιτσιρικάς! Ένα παιδάκι! Καλό αυτό φυσικά. Αυτό δείχνει η επιμονή σου να κάνεις τον δάσκαλο, το κόλλημά σου ότι τα ξέρεις όλα καλύτερα, η υπεροψία ότι διαθέτεις ένα υπέρcopyright δίκιου, αλλά και η αυθάδεια να χαρακτηρίζεις/αναθεματίζεις με περισσή ευκολία ανθρώπους που δεν γνωρίζεις.

      Αυτό που δεν είναι καλό, είναι ότι χρησιμοποιείς πολύ περισσότερο μπετόν απ΄ότι χρειάζεται για να τα υπογραμμίσεις. Αλλά το μπετόν είναι χαρακτηριστικό της ηλικίας σου, ελπίζω να μη σε συνοδέψει σε όλη σου τη ζωή.

      Γιατί αν σε συνοδέψει σε όλη σου τη ζωή, δεν πρόκειται ποτέ να ανακαλύψεις ότι υπάρχει ένα μοτοράκι δικό σου μέσα σου, που μπορεί να σε κουβαλήσει, να σε πάει παντού! Και θα περάσεις μιά ζωή να περιμένεις τα λεωφορεία στις στάσεις.

      Κατάφερες τελικά με τσατίσεις! Δεν το σταματάμε καλύτερα λέω εγώ;

      Διαγραφή
  46. Σεχτάρ ο ΤρομερόςΠαρ Μαΐ 11, 09:18:00 μ.μ. EEST

    Βραχόκηπε, αν ξαναδείς το κείμενό σου αλλά και τα σχόλια σου εδώ, μετά από καιρό είμαι σίγουρος πως θα αγανακτήσεις και συ ο ίδιος. Εχεις τόσες αντιφάσεις, τόσες απλοποιήσεις, τόση μονομέρεια υπέρ του εαυτού σου...τι να πω;
    ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ, ακόμη κι αν είπε ο Λένιν την Λούξεμποργκ "κότα", ακόμη κι αν έδερνε (η τις έτρωγε;) ο Κάρολος τον Μπακούνιν.
    Αλλά, "πάταξον μεν, άκουσον δε".
    Μην αφήνεις τους χαρακτηρισμούς να σου κρύψουν ό,τι θετικό, εκτός από τα λάθη, κρύβεται από πίσω.
    Κράτησέ το όλο αυτό και ξαναδιάβασέ το μετά από καιρό. Καλμαρισμένος.
    Μια και μιλάς για "κουλτούρα διαλόγου", εσύ με τι είδους κουλτούρα διαλόγου αποδίδεις στους διαχειριστές την πρόθεση "..καμπανάκι, προσοχή λεπρός...", την στιγμή, που το κείμενο, που τοποθέτησαν είναι σαφέστατο;
    Είδες τι τρικυμία προκάλεσες. Προώθησες καθόλου τις (λανθασμένες κατ' εμένα) απόψεις σου η μήπως τις προβοκάρισες;
    Και φταίει εδώ ο μικρός λαός του e-globbing, που τόσο σε θλίβει;
    Θα τον αλλάξεις και συ;
    Αυτά από έναν διαγραμμένο, που το θεώρησε θέμα τιμής και πολιτικής συνέπειας να μην "πικραθεί".
    Δύναμη, Σύντροφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να ξεκαθαριζουμε, οχι διεγραμμενο απο το γλομπινγκ, προς αποφυγη παρεξηγησεων

      Διαγραφή
    2. Τρομερέ, μιά χαρά καλμαρισμένος ήμουν όταν το έγραφα, και μιά χαρά κάλμα είμαι και τώρα. Αλλά πριν συνεχίσω, να μη ξεχάσω να σου απευθύνω ένα ευχαριστώ για το ήπιο σχόλιό σου. Σίγουρα δεν πρόκειται να αγανακτήσω με το κείμενό μου, δεν αγανακτώ (πιά) ούτε με τις κόρες μου, ούτε με τα "άλλα" παιδιά μου.

      Ανάφερες την κουλτούρα διαλόγου και αυτό είναι το θέμα μας. Διάλογος κατ΄εμέ είναι κάτι που μοιράζεσαι με κάποιον άλλο. Ίσοις όροις, ανοιχτά και με σεβασμό για τον άλλον. Στην περίπτωση της ταμπέλας "προσοχή καίει, τζιζ" που εμφανίστηκε ξαφνικά κάτω από τον τίτλο του άρθρου μου, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για διάλογο. Εγώ έπεσα από τα σύννεφα! Και προσωπικά εγώ δεν θα το χειριζόμουν ποτέ έτσι! Ποτέ χωρίς να μιλήσω πριν με τον συνάδελφο! Δεν είναι αυτά τα ερήμην του χαρακτήρα μου, πως να το πω; Δεν είναι φυσιολογικό λοιπόν που αντέδρασα έτσι;

      Πάμε στην τρικυμία τώρα.

      Ρωτώ, σε: Όταν...σαρώνεται η τρικυμία κάτω από το χαλί, δεν υπάρχει τρικυμία;

      Και, επιτέλους, τι σόϊ πράμα είναι αυτή η τρικυμία, η οποία σηκώνεται όταν πει κάποιος την γνώμη του; Δηλαδή αν το κρατούσα μέσα μου, αν όλοι όσοι κάνουν μιά διαφορετική εκτίμηση...δεν την έκαναν, θα είχαμε θάλασσα λάδι;

      Αυτό φταίει; Φταίει που έχεις δικά σου μάτια και βλέπεις, που έχεις δικά σου αυτιά και ακούς, δική σου καρδιά κα αφουγκράζεσαι; Γιατί τόση εμπάθεια με τον άνθρωπο που ΔΕΝ ψηλαφίζει στα τυφλά, αλλά είναι, ήταν, και θα είναι πάντα ΕΚΕΙ ολόκληρος;

      Και, επιτέλους, που είναι εδώ το έγκλημά μου; Μήπως έγινε συζήτηση πάνω στο θέμα που έθιξα; Μήπως ακούστηκαν οι διαφορετικές εκδοχές, ανταλλάχθηκαν επειχειρήματα και βγάλαμε κάποτε ένα αποτέλεσμα;

      Όχι, φίλε Τρομερέ! δεν φτάσαμε μέχρι εκεί! Φτάσαμε μόνο μέχρι, στην Πυρά ο πούστης, στην πυρά! Που μόνο σαν διάλογος δεν ισχύει!

      Διαγραφή
    3. Σεχτάρ ο ΤρομερόςΣάβ Μαΐ 12, 06:51:00 π.μ. EEST

      Διάλογος μεταξύ κουφών η μεταξυ προικισμένων με το αλάθητο δε γίνεται.
      Η ταμπέλα δε λέει ούτε "λεπρός", ούτε "τζιζ". Μια "κουλτούρα διαλόγου" θα επάβαλε να μένεις σε αυτό, που σου λέει ο άλλος και να μην εισβάλλεις στα τενάγη των "προθέσεων" και των συνεπαγωγών. Δεν έχει κανείς δικαίωμα να λέει "διαφωνώ με τον βραχόκηπο", ιδίως όταν, έστω και εκ λάθους, διαπιστώνει ότι χρεώνεται απόψεις, που δεν έχει; Και όταν γίνεται τέτοιος σαματάς;
      Ασφαλώς και υπάρχει τρικυμία. Αλλά εγώ αναφέρομαι στην μικρή τρικυμία, εδώ στο globbing, που προκάλεσε το κείμενό σου. Τρικυμία στην τρικυμία δε βοηθάει κατ' εμένα, τουλάχιστον τώρα. Δεν προκάλεσες την επιδοκιμασία πολλών συντρόφων σου και, ισχυρίζεσαι, δε σε κατάλαβαν, χρεώνοντας τους μάλιστα και έλλειμμα "κουλτούρας διαλόγου".
      Στην Αγορά είναι πιθανή και η μαζική αποδοκιμασία, ενίοτε (διαφωνώ...) και άκομψη, από τον Δήμο. Θα το υπομείνεις και θα ζητάς καρτερικά αυτό: "που είναι το έγκλημά μου" η "πείτε μου ένα λάθος, αντί για κραυγές". Αν θέλεις να βοηθήσεις τον Δήμο. Το να πείς κάτι διαφορετικό θέλει και τον τρόπο του. Αλλωστε γι αυτό δεν κατηγορείς και εσύ το Κόμμα;
      Επί της ουσίας, το κείμενό σου έχει, (πάντα κατ' εμένα, όχι ...αντικειμενικά!) παρα πολλά λάθη. Από που να πιάσω...
      Ας πιάσω πρόχειρα τούτο:
      "Άρα, με αυτόν τον ρυθμό...ανάπτυξης βρισκόμαστε μετά από ακριβώς 192 χρόνια, 96 μνημόνια και 48 Μεσοπρόθεσμα στην ιδιαίτερα ευτυχή θέση να μετράμε 2.334.431 ψήφους και ζήτω η αυτοδυναμία!"
      Είναι αυτό το "επιχείρημα" βάση για σοβαρή συζήτηση;
      Δηλαδή, αν είχαμε μια άνοδο όπως ο Σύριζα (από 5 στο 15 μέσα σε τρία χρόνια) θα έπρεπε να προσδιορίζουμε την "αυτοδυναμία" για το 2015 η το 2018; Αισθάνομαι ήδη ότι κάνω αγγαρεία και μόνο, που κάθομαι και συζητάω τέτοια επιχειρήματα...
      Θα μπορούσα να συνεχίσω και σε άλλα, αλλά δεν υπάρχει χρόνος.
      Αν έχεις μια υποψία ότι δεν είσαι αλάθητος ξανασκέψου.

      Διαγραφή
  47. Για τα υπολοιπα οι θεσεις του καθενος μας ειναι σαφεστατες απο τα σχολια μας, μην ζητατε παραπανω εξηγησεις σας παρακαλω και παραπανω διαπιστωσεις ή απολογιες, ευχαριστουμε.

    Φιλε βραχοκηπε, τσεκαρε το email σου γιατι εχουμε ανταλλαξει emails απο το πρωι και μαλλον εσενα δεν σου ερχονται για καποιο λογο. Αν δεν σου εχουν ερθει στειλε μου ενα email στο Poexania@gmail.com για να ξερουμε σε ποια διευθυνση να σε βρουμε.

    Αυτα

    Καλησπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Και ένα τελευταίο τελευταίο ακόμα. Δεν πιστεύω τώρα να νομίζει κανένας, ότι είχε κάποιος από τους διαχειριστές ιδέα γιά το άρθρο μου! Φυσικά και δεν ρώτησα κανέναν, να μην πάρω ντε κάποιους άδικα στο λαιμό μου. Το ψιλοσκέφτηκα πριν το αναρτήσω, να το συζητήσω μαζί τους, να μη το συζητήσω, αλλά τελικά ρώτησα μόνο...τον εαυτό μου, και αυτός ήταν απολύτως σύμφωνος. :-) Η διαχείρηση του γλόμπινγκ όχι μόνο δεν είχε ιδέα, αλλά και εντελώς διαφορετική γνώμη για το θέμα που έθιξα. Το αναφέρω για να οδηγήσω τον όποιο λιθοβολισμό (:-))στην σωστή κατεύθυνση. Συντροφικά πάντα, Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Υποστηρίζοντας το σ. Βραχόκηπο επιστρέφω κλείνοντας τη συζήτηση που μαλλον θαρραλέα την ανοιξε ο σύντροφος και επειγόντως εκλεισε ο Poe και θελω να σας πω ότι:
    Εκπλήσσομαι για τις αντιδράσεις σας σε μια διαφορετική άποψη.
    Αισθανομαι εντελώς άβολα διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τα σχόλιά σας σε μια τόσο εμπεριστατωμένη προσέγγιση.
    Αν ως κομμουνιστές απαγορεύουμε με το τρόπο μας το διάλογο,τότε το μέλλον μας είναι ζοφερό.
    Ασπάζομαι πλήρως τις απόψεις του συντρόφου. Δεν είμαι ο μόνος. Ευτυχώς δεν είμαι κομματικό μέλος και δε θα θεωρηθει φράξια η συμφωνία με το σ.Βραχόκηπο. Αλλωστε ούτε καν τον γνωρίζω.
    Οι ανησυχίες μου έγιναν βεβαιότητες.

    Μπάμπης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μπάμπης Σ.: Η συζήτηση που έχει γίνει, δεν είναι για τον βραχόκηπο, αλλά για το περιεχόμενο του άρθρου του !

    Λάθος κατάλαβες ότι υπάρχει το παραμικρό προσωπικό ζήτημα.

    Καλά κάνεις και τον υποστηρίζεις σε προσωπικό επίπεδο, αν και θα έπρεπε να πάρεις θέση για το άρθρο, όμως δεν είναι αυτό το θέμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. σύντροφε Φάρε
    Πήρα θέση. Θεωρώ ότι η προεκλογική τακτική (η στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ)και η ανύπαρκτη πολιτική συνεργασιών ανδείχθηκε με σκληρό τρόπο για το κόμμα. Κάτι που περιγράφει γλαφυρά ο βραχόκηπος κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
    Λυπάμαι που ο βραχόκηπος κλείνει το blog του. Εκει φτάσαμε; Διώχνετε κόσμο!

    Μπάμπης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Μπάμπης Σ.: Έχω τη γνώμη ότι δεν παίρνεις υπόψη σου αυτά που γράφω εγώ, αλλά απλά θέλεις να "περάσεις" την δική σου άποψη ...

    Δεν έχεις δίκιο !
    Σε καμία περίπτωση !

    Προφανώς βέβαια, δεν σε πείθω γιατί εσύ θέλεις άλλα να πεις ...
    Εσύ έχεις το πρόβλημα όχι εμείς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Το κείμενο είναι μια ακατάσχετη μπουρδολογια , σορυ βροχοποιέ, αλλά αυτό που θέλεις να πεις δεν το λες στα ΙΣΑ από την αρχή , έκανες ακριβώς αυτό που ειρωνεύτηκες το ΚΚΕ , πήγες Λαμία μέσω μαγαδασκαρης .

    Τελικό συμπέρασμα ? το ΚΚΕ κάνει λάθος γιατί δεν είναι in

    Η ιδεολογική θολούρα του κειμένου είναι διάχυτη και είναι κρίμα γιατί σε αυτό το μπλοκ έχω διαβάσει πολύ καλά κείμενα , βέβαια από την άλλη δεν με χαλάσει και η ιδεολογική τραμπάλα του βροχοποιού , μια χαρά είναι , δείχνει ξεκάθαρα σε όσους μπορούν να διακρίνουν ότι είναι επηρεασμένη από την τηλεόραση , τα ΜΜΕ και το "ρεύμα" πάμε τσίπρα !

    Το θέμα λοιπόν που τίθεται είναι το υποτιθέμενο περιχαράκωμα του ΚΚΕ.

    Ποιο είναι άραγε αυτό το περιχαράκωμα ? μήπως οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις ? γιατί άραγε ο Σύριζα θέλει το ΚΚΕ δίπλα του ? για να δείχνει στα δελτία των 8 ότι έχει κόσμο ? ότι δεν είναι σκορποχώρι και ότι και καλά έχει έρεισμα στο κόσμο ?
    Ας μας πει οποιοδήποτε που στηρίζει την λογική του Σύριζα εδώ μέσα και κατηγορεί το ΚΚΕ , κάποιος που να κινείται σε χώρους δουλειάς , κάποιος που να έχει άποψη , που είναι ο Σύριζα στους χώρους δουλειάς ?
    Το να υπερασπίζεσαι μερικούς μπαχαλακηδες στα δικαστήρια , να υπερασπίζεσαι τους παράνομους μετανάστες έτσι χαλαρά μόνο και μόνο να προκαλεί την αντίδραση των μαύρων φασισταριων ?
    Ο Σύριζα είναι ένα «κόμμα» που παίζει με τα ΜΜΕ και στηρίζεται σε αυτά , τυχαίο δεν είναι που σε κάθε πάνελ πάντα θα βρίσκεται ένας συριζαιος .
    Όταν το ΚΚΕ συμμετέχει κάπου το κατηγορεί ο Σύριζα για καπέλωμα (μην ξεχάσουμε την στάση του Σύριζα και του ραδιοφωνικού του σταθμού στα επεισόδια στο Σύνταγμα όταν υπήρξε και νεκρός από το ΚΚΕ , κατηγόρησε το ΚΚΕ για καπέλωμα .
    Ο Σύριζα είναι ξεκάθαρα ένα αστικό κόμμα , ανάχωμα του πασοκ και λοιπών «δημοκρατικών κομμάτων» ένας παλιός (παλιοσειρα που λέγαμε στο στρατό) Κουβελης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το υπόλοιπο του σχολίου μου είναι το αμέσως επόμενο

      Διαγραφή
  54. Τόσο πολύ λοιπόν έχει διαβρωθεί η κοινωνία σήμερα που φτάνει μέχρι και το προοδευτικό κομμάτι της ( που πολλές φορές πλησιάζει το ΚΚΕ , σίγουρα θα το έχει ψηφίσει , θα έχει κατέβει και στο δρόμο κάποιες φορές μαζί του) να μεταλλάσετε στο σύγχρονο πασοκ που είναι ο σύριζα , μυρίστηκαν εξουσία και τρέχουν όλοι να πάρουν ένα κομματάκι .
    Μην ξεχνάμε ότι οι πρώτοι σε σταυρούς του Σύριζα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα ήταν πρώην στελέχη του πασοκ
    Και θέλετε εσείς τώρα , οι ποιο προβληματισμένοι (δεν μιλώ για τους καραγκιόζηδες που μας τα πρήζουν για την ενότητα της αριστεράς και που το μόνο κόμμα που έχουν ψηφίσει είναι πάσο νδ εναλλακτικά) το ΚΚΕ να συρθεί να κάνει συνεργασία με αυτούς .
    Να ανοίξει το «μαγαζί» όπως πονηρά και τάχα στην πλάκα το είπε ο βροχοποιός
    Μάλλον όλοι εσείς δεν ξέρετε δράμι ιστορίας και αυτό είναι κρίμα γιατί η ιστορία δείχνει το δρόμο για το μέλλον .

    Δείτε λοιπόν ιστορικά τις συνθήκες , εξετάστε αν είναι οι καιροί για να ξεκινήσει το ΚΚΕ στην Ελλάδα ένα νέο «ΕΑΜ» όπως χαριεντίζεστε να λέτε .
    Είναι σίγουρο πως αυτά που σας λέω είναι ψιλά γράμματα για τους περισσότερους και ότι θα με χαρακτηρίσετε ένα κολλημένο ΚΚΕ αλλά δεν τρέχει τίποτα (φαντάσου να ήμουν και μέλος του ΚΚΕ τι θα έγραφα) , μπορείτε ελεύθερα να μου ρίξετε τα μπινελικια σας ΑΛΛΑ κρατήστε αυτό , ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ η πίκρα θα είναι μεγάλη και το σίγουρο είναι πως οι περισσότεροι δεν θα ξαναγυρίσετε προς το ΚΚΕ , θα στραφείτε σε συτνιρικοτερους δρόμους γιατί απλά δεν ψάχνετε κατ ουσία ένα ιδεολογικό όραμα για να παλέψετε , ψάχνετε έναν τύπου τηλεσταρ μεσσία για να κάνει όλη την βρώμικη δουλειά για εσάς , ΟΜΩΣ ΜΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΑ παρά μόνο καπιταλισμός !
    Γράφει ο βροχοποιός (Και τώρα τι θα την κάναμε την διερευνητική εντολή...μπλα μπλα μπλα ………. Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει σε καμμία κυβέρνηση….. μπλα μπλα μπλα….. βρισκόμαστε μετά από ακριβώς 192 χρόνια, 96 μνημόνια και 48 Μεσοπρόθεσμα….. μπλα μπλα μπλα…..Συμπέρασμα; Δεν καιγόμαστε για τα ποσοστά! ….. μπλα μπλα μπλα…..Το ΚΚΕ επιμένει σε μία τακτική που ΔΕΝ επικροτεί ο πολίτης……………….Ούτε η μεγαλύτερη δυνατή θηριωδία, η μητέρα όλων των κρίσεων) ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ?

    Σε έμενα έδειξε το πόσο ανιστόρητο είναι το συμπέρασμα του για την κρίση , το πόσο λειτουργεί με τα κλισέ των ΜΜΕ , το πόσο λειτουργεί χωρίς ιδεολογική γνώση αυτού που υποτίθεται θέλει το καλό του (το ΚΚΕ).
    Γράφει ο βροχοποιός (Και ότι κάτι δεν πάει καλά, μόνο μυστικό δεν είναι πιά...) έχει δίκιο , αλλά κοιτά προς λάθος κατεύθυνση ……

    Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε το ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΣΜΑ του «αντιμνημονιακου μετώπου» που έχει σαν στόχο ο Σύριζα και οι άλλες «αριστερές» δυνάμεις και του καπιταλιστικού μετώπου ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΌΧΟς ΤΟΥ ΚΚΕ , τότε κακώς είστε στραμμένοι προς την κομμουνιστική αριστερά , μείνετε στην αριστεροσύνη των Τσίπρα – Παπανδρέου – Κουβελη και λοιπών αστουληδων που διψούν για ψηφαλακια και εξουσία

    Καλή σας μέρα σύντροφοι , θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους ….με όσους ……….

    ΚακοΓιωργης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Φίλε ΚακοΓιώργη να σου απαντήσω σε μερικά. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες, δεν θα σε κουράσω λοιπόν. Οι γνώμες υπάρχουν, επειδή χωρίς αυτές δεν υπάρχει συζήτηση: Υπάρχει μόνο συγκατάβαση. Οι γνώμες μπορεί να είναι από 100% σωστές μέχρι 100% λανθασμένες. Και επίσης από ολοκληρωτικά καλοπροαίρετες, έως 100% κακοπροαίρετες. Δεν θα προσπαθήσω να κατατάξω το άρθρο μου σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, θα περιοριστώ μόνο σε ένα: Στο γενικό δικαίωμα στην σκέψη, στο γενικό δικαίωμα του "υπάρχειν ως σκεπτόμενος άνθρωπος". Και αν αφαιρέσουμε όλα τα γλωσσικά στολίδια και περιοριστούμε στα απολύτως βασικά για να πλησιάσουμε την ουσία, θα δούμε ότι μένει μόνο ο άνθρωπος. Και εδώ θα παραμείνω για λίγο. Και δεν το κάνω για να φυγοδικήσω, αλλά για να σου αποδείξω πόσο αδιάφορη σου είναι η γνώμη μου και η αντίθετη γνώμη γενικά, πόσο αδιάφορο σε αφήνει η συζήτηση και πόσο αδιάφορο σε αφήνει το πρόσωπό μου και όλοι εκείνοι που δεν ανταποκρίνονται 100% στα ιδεολογικά σου (και όχι μόνο) κλισέ. Ρίξε μιά ματιά...

    ..."Το κείμενο είναι μια ακατάσχετη μπουρδολογια , σορυ βροχοποιέ"
    ... "βροχοποιέ"
    ... "Η ιδεολογική θολούρα του κειμένου είναι διάχυτη"
    ... "όπως πονηρά και τάχα στην πλάκα το είπε ο βροχοποιός"
    ... "εσείς δεν ξέρετε δράμι ιστορίας"
    ... "ΟΜΩΣ ΜΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΑ"
    ... "Γράφει ο βροχοποιός (Και τώρα τι θα την κάναμε την διερευνητική εντολή...μπλα μπλα μπλα ………. Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει σε καμμία κυβέρνηση….. μπλα μπλα μπλα….. βρισκόμαστε μετά από ακριβώς 192 χρόνια, 96 μνημόνια και 48 Μεσοπρόθεσμα….. μπλα μπλα μπλα…..Συμπέρασμα; Δεν καιγόμαστε για τα ποσοστά! ….. μπλα μπλα μπλα…."

    Αυτά τα ολίγα περί σεβασμού του ανθρώπου από την άλλη πλευρά του τραπεζιού. Ούτε το νικ μου δεν είσαι έτοιμος να δεχτείς φίλε μου, πόσο μάλλον να μπεις στον κόπο να ασχοληθείς κανονικά με το κείμενο, την γνώμη μου, τον προβληματισμό και την ανησυχία μου.

    Έτσι καταφέρνεις να είσαι εκεί που αισθάνεσαι βολικά και όμορφα: Στον δικό σου κόσμο και να κάνεις παρέα με την γνώμη, που σου είναι απόλυτα σωστή:Την δική σου. Και το καταφέρνεις πολύ καλά αυτό πρέπει να ομολογήσω: Ακόμα και αν είσαι ελαφρά εκτός θέματος.Στο άρθρο μου η αναφορά στον Σύριζα ήταν μιά μικρή λεπτομέρεια, ενώ στον Φιλιππικό σου το ΚΕΝΤΡΙΚΟ θέμα. Λίγο τραβηγμένη η επιμονή σου στον Σύριζα πρέπει να πω, την στιγμή που ούτε εγώ, ούτε κάποιος άλλος σχολιαστής είναι φίλος ή μέλος αυτής της παράταξης.

    Το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι, ότι δεν είσαι έτοιμος ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΟΥ να ανταλλάξεις δυό κουβέντες φίλε μου. Παντού εχθροί, παντού ανίδεοι, παντού οππορτουνιστές, παντού σεχταριστές, ανιστόρητοι, μπουρδολόγοι, βλάκες...

    Κλείνω με αυτό:

    Ερώτηση: Τι είναι αφοσίωση, πίστη στο ΚΚΕ;
    Απάντηση: Να είσαι δίπλα του ακόμα και αν δεν συμφωνείς σε όλα!

    Ελπίζω να ισχύει και για σένα που συμφωνείς στα πάντα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Φίλε βραχόκηπε ήμουν σίγουρος πως θα καταλάβαινες την αλληγορία της αλλαγής του nickname σου , με απογοήτευσες , δεν πειράζει ίσως κάποια στιγμή το βρεις μπροστά σου :)

    Ξεκινώ το σχόλιο μου με μια παράγραφο από τον «Φιλιππικό» όπως έγραψες
    (Είναι σίγουρο …μπλα μπλα ….. και ότι θα με χαρακτηρίσετε ένα κολλημένο ΚΚΕ αλλά δεν τρέχει τίποτα (φαντάσου να ήμουν και μέλος του ΚΚΕ τι θα έγραφα) , μπορείτε ελεύθερα να μου ρίξετε τα μπινελικια σας…μπλα μπλα).

    Η τακτική της κουβέντας γνωστή, κανένα σχολιασμό πάνω στο θέμα παρά μόνο στο προσωπικό , γράφεις (Και αν αφαιρέσουμε όλα τα γλωσσικά στολίδια και περιοριστούμε στα απολύτως βασικά για να πλησιάσουμε την ουσία, θα δούμε ότι μένει μόνο ο άνθρωπος. Και εδώ θα παραμείνω για λίγο. Και δεν το κάνω για να φυγοδικήσω, αλλά για να σου αποδείξω πόσο αδιάφορη σου είναι η γνώμη μου και η αντίθετη γνώμη γενικά, πόσο αδιάφορο σε αφήνει η συζήτηση και πόσο αδιάφορο σε αφήνει το πρόσωπό μου και όλοι εκείνοι που δεν ανταποκρίνονται 100% στα ιδεολογικά σου (και όχι μόνο) κλισέ. Ρίξε μιά ματιά...)

    Να ξεκινήσω λοιπόν και να σου πω πως α) η γνώμη σου δεν μου είναι καθόλου αδιάφορη αλλιώς δεν θα έμπαινα στο κόπο να σου γράψω και βέβαια ότι απαντώ και πάλι θα πρέπει να σου δείξει ότι δεν αδιαφορώ για την συζήτηση .
    Β) αδιάφορο με αφήνει το πρόσωπο σου γιατί καταρχήν δεν σε γνωρίζω προσωπικά και κατά δεύτερον δεν με ενδιαφέρει να αναφερθώ στο πρόσωπο σου παρά μόνο σε αυτά που εκφράζει η σκέψη σου με τα γραφόμενα σου , ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ

    Τι έκανες λοιπόν φίλε βραχόκηπε ?? μια προσωπική επίθεση με δεκάδες χαρακτηρισμούς που όμως φίλε μου δεν με αγγίζουν
    Για το «ζουμί» δεν γράφεις τίποτα , την ιδεολογική θολούρα των γραπτών σου την κάνεις στην άκρη γιατί είναι τόσο αδύναμη που δεν αντέχει σε μια δεύτερη προσπάθεια υπεράσπισης.

    Ασε λοιπόν το κλαψούρισμα ότι στην έπεσα και απάντησε αν έχεις κάτι να απαντήσεις ,αν και το βλέπω δύσκολο σε σένα μιας και είσαι μέσα στην μόδα της κωλοτούμπας , του τελευταίου εθνικού σπορ , ενώ δια της ατόπου απαγωγής στο κείμενο σου υπερασπίζεσαι την τακτική του σύριζα τώρα εδώ στην απάντηση σου το αρνείσαι , κλασική περίπτωση κωλοτούμπας

    Αν έχεις κάτι να απαντήσεις πάνω σε όσα θέματα έθεσα στο σχόλιο μου τότε καλώς , αν θες να συνεχίσεις να ρίχνεις λασπουριά σε μένα συνέχισε , οι σκεπτόμενοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ,
    Καλή συνέχεια «σύντροφε» .......

    ΚακοΓιωργης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Έτσι μπράβο! Ήταν ακριβώς όπως στο είπα φίλε ΚακοΓιώργη: Δεν δίνεις ΜΙΑ γιά τον άνθρωπο απέναντί σου, το ομολόγησες και μόνος σου. Γι΄αυτό τον λόγο δεν θα καταλάβεις ποτέ τον προβληματισμό και την ανησυχία μου. Όπως δεν θα καταλάβεις ότι η συγγραφή ενός τέτοιου άρθρου προϋποθέτει @@, και κατάθεση ψυχής. Όλες αυτές οι έγνοιες, ανθρώπινες, πολιτικές, προσωπικές που με οδήγησαν στην σύνταξη του κειμένου, όλη η φαντασία,η όποια τέχνη, ο χρόνος που απαιτήθηκε, το σύνολο της ενέργειας που καταναλώθηκε ισοπεδώνονται με χαρακτηριστική ευκολία ως μπουρδολογίες. Όχι και τόσο...κομμουνιστική αυτή η τακτική κατ΄εμέ.

    Όπως βλέπεις επιμένω ακόμα στο ανθρώπινο σκέλος της αντιδικίας μας, γιατί εκεί ακριβώς εντοπίζω το πρόβλημά μας, το οποίο παραμένει το ίδιο: Η έλλειψη σεβασμού προς τον συνομιλητή σου.

    Δεν με ικανοποιεί καθόλου ο ισχυρισμός σου, ότι σου είμαι σαν άνθρωπος παντελώς αδιάφορος, επειδή δεν με γνωρίζεις προσωπικά. Δηλαδή φίλε ΚακοΓιώργη χωρίζουμε τον κόσμο σε γνωστούς και αγνώστους και ανάλογα προσαρμόζουμε τον χαρακτήρα μας; Εξαρτάται τόσο η προσωπικότητά μας από τον βαθμό γνωριμίας με κάποιον άλλο;

    Όχι φίλε ΚακοΓιώργη, δεν είσαι εδώ επειδή σε ενδιαφέρει η συζήτηση μαζί μου. Είσαι εδώ για να νικήσεις. Για τίποτα άλλο. Θεμιτό φυσικά για ένα νεαρό παιδί της ηλικίας σου (από ότι φαίνεται από το λεξιλόγιό σου, όπως και από τις παιδιάστικες εμμονές σου), αλλά σου εύχομαι να μην μείνεις για πάντα εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Φίλε μου βραχόκηπε επιμένεις βλέπω στην τακτικής της προσωπικής επίθεσης γιατί προφανώς στο ιδεολογικό κομμάτι δεν αντέχεις ., δεν το έχεις ρε παιδί μου όπως λέμε εμείς οι πιτσιρικάδες !

    Γράφεις Φίλε μου βραχόκηπε : (Δεν δίνεις ΜΙΑ γιά τον άνθρωπο απέναντί σου)
    Μια λεπτομέρεια σου έχει ξεφύγει πάνω στην κάψα σου να μου επιτεθείς , ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ , μην βλέπεις πράγματα που δεν υπάρχουν , απέναντι σου είναι ένα κείμενο που το διαβάζεις στον PC σου !

    Στο τρυπάνι σου πάντως δεν θα μπω και να σου απαντήσω , αν ήμασταν απέναντι και πίναμε κάνα κρασάκι τότε θα με ενδιέφερε το ποιος είσαι και η προσωπικότητα σου , εδώ όμως δεν έκρινα εσένα και δεν με ενδιαφέρει να σε κρίνω , με ενδιαφέρει όμως αυτά που γράφεις και όπως εσύ κρίνεις και σχολιάζεις αυτά που γράφω έτσι έχω και εγώ το δικαίωμα να κάνω το ίδιο , εκτός αν από την κουλτούρα σου απουσιάζει η κριτική προς τις απόψεις σου .

    Αν έχεις κάτι να απαντήσεις πάνω στο θέμα έχει καλώς αλλιώς συνέχισε την γκεμπελίστικη τακτική σου .

    Επίσης θα σου κάνω την «χάρη» να «νικήσεις εσύ» μιας και τόσο πόθο το έχεις , δεν πρόκειται να σου απαντήσω και πάλι εκτός αν σχολιάσεις πάνω στο θέμα και να σταματήσεις κλαψουρίζεις σαν γκομενιτσα που δεν της έκαναν το χατίρι .

    ΥΓ.1 σχολίασες τον νεαρό της ηλικίας μου (όπως κατάλαβες από τον τρόπο γραφής μου) με ένα τύπο ρατσισμού , δεν γουστάρεις νεολαία από ότι κατάλαβα έτσι ??? ανήκεις στη γενιά που τα ξέρει όλα ε ???

    ΥΓ.2 like βραχόκηπος : είναι κρίμα να χαραμίζεις την φαντασία σου και το όποιο ταλέντο σου στο γράψιμο σε ιδεολογικές μπουρδολογίες του τύπου του άρθρου που έχεις γράψει εδώ , γράψε κάτι ποιο εποικοδομητικό ή κάποιο παραμύθι που δεν χρειάζεται υποστήριξη με επιχειρήματα μιας και είσαι αδύναμος σε αυτό ……:)
    ΚακοΓιωργης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Και επειδή έχει αρχίσει να πέφτει η -αρχικά- φιλότιμη προσπάθειά σου, και πριν φτάσεις στο σημείο να διασυρθείς με αυτογκόλ (σεξιστικά και σωβινιστικά αυτογκόλ όπως αυτό το "κλαψουρίζεις σαν γκομενίτσα", και ανεξάρτητα από το δικό μας νταλαβέρι, ρίξε μιά ματιά να δεις τι εστί Μαρξιστικός Φεμινισμός) λέω να σε αφήσω να βγεις και λίγο έξω, αντί να χαραμίζεις την ώρα σου βαρώντας το πληκτρολόγιο. :-)

    Τι άλλο;

    Α, άρχισα και το διασκεδάζω! :-) Μου θυμίζεις τον εαυτό μου στην ηλικία σου. Έτσι τα έπαιρνα κι΄εγώ στο κρανίο και κάπως έτσι προσπαθούσα να πατήσω την άλλη γνώμη γιά τον...θρίαμβο του κομμουνισμού. :-) Ίσως να ήμουν και πιό κολλημένος από σένα! :-) Αλλά να ελέγχουμε λίγο την φαρέτρα μας, βρε συ ΚακοΓιώργη! Δηλαδή να βαράμε την μύγα με τον μυγοσκοτώνει, με καμμιά εφημερίδα ή με την παλάμη μας και όχι με μπαζούκα ή ξέρω γω...με βόμβα βυθού. Εννοώ εκείνη την...κούφια που σου έφυγε πιό πάνω, το "γκεμπελίστικο" που μου προσάπτεις. :-) Ε, όχι και Γκαίμπελς βρε συ ΚακοΓιώργη, θα σηκωθεί το πληκτρολόγιό σου και θα φύγει βρε αθεόφοβε!

    Πάντως εγώ στην θέση σου δεν θα είχα την εντύπωση, ότι...με κατατρόπωσα, και μάλλον θα συνέχιζα το γράψε-γράψε μέχρι τελικής πτώσεως :-)

    Συνεχίζουμε λοιπόν, αν θέλεις, αλλά με μία προϋπόθεση: Χωρίς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς γιά την γνώμη και το πρόσωπο του άλλου, δηλαδή με αμοιβαίο σεβασμό.

    Άντε, ξαναδιάβασε άλλη μιά φορά το κείμενό μου, και εδώ είμαι εγώ.

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...