9 Μαΐ 2012

''Εγέρθητι!'' Στον επόμενο τόνο η (χ)ώρα θα ειναι..πολύ αργά!


  (Das weiße Band) «H λευκή κορδέλα», του Michael Haneke

Τι παθαινει κανεις οταν ο...server (διακομιστης) της ιστοσελίδας, εντελως ...τυχαια, βρίσκεται στην Αμερική!

Περιπλεκονται λιγο τα πραγματα, ειναι η αληθεια...Που να τρεχει κανεις τωρα και να ψαχνει εκει για να υποβαλλει μηνυσεις; Πρωτα πρεπει να αρθεί η ανωνυμία με εισαγγελική εντολη και στη συνέχεια να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του, χωρίς να σημαινει οτι θα υπαρχει και αποτέλεσμα! 
Τρεχα γυρευε, δηλαδη...
Καλυτερα δεν ειναι να....σταματήσουμε να γράφουμε αρθρα κατα της Χρυσης Αυγης;

Αυτη, μεσες-ακρες, ηταν η συμβουλη που εδωσε η Αστυνομία, στη δημοσιογραφo Ξένια Κουναλάκη που, οπως διαβαζα, δεχεται τωρα απειλες απο την ιστοσελιδα της Χρυσης Αυγης, επειδη η δημοσιογραφος, στις 12 Απριλίου, ειχε γραψει ενα  αρθρο με τιτλο «Να αφυπνιστούν οι αντιναζιστικές μνήμες», ζητωντας από τα ΜΜΕ να σταματήσουν να προβάλλουν τις θέσεις της ΧΑ, και να ενημερώσουν τους πολίτες για τη φιλοναζιστική ιδεολογία του κόμματος.

Τα  «ΝΕΑ» εγραψαν οτι η απάντηση των Χρυσαυγιτών στο άρθρο της Ξενιας Κουναλάκη ήρθε με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΧΑ, όπου ένας συντάκτης με αρχικά Θ.Π. απειλεί στα ίσια την δημοσιογράφο και την οικογένεια της, γράφοντας τα εξης:

«Εμείς μάθαμε να περιμένουμε επί 31 χρόνια και άσχετα με την εκλογική αριθμητική είμαστε και θα είμαστε εδώ», και συνεχίζει με την απειλή του στα γερμανικά: «Kommt Zeit, Kommt Rat, Kommt Attentat!» το οποίο σημαίνει «Με τον καιρό θα ́ρθει ο φόνος».  
 
 Με αλλα λογια η φράση αυτή σημαίνει «πρόσεχε τα νώτα σου».

Ετσι ερχεται να σκεφτει κανεις οτι τουλαχιστον...φτυσιμο, (για να μη πουμε τιποτα χειροτερο), αξιζει...σε οσους ψηφισαν ΧΑ και νομιζαν οτι ετσι ..τιμωρουσαν, ισως, τη....ΝΔ και το Πασοκ! Τον Ελληνικο λαο τιμωρησαν ολοι αυτοι, που εκτος των αλλων προβληματων, θα εχει να κανει και με …αρρωστες νοοτροπιες που θα επρεπε να μεινουν θαμενες εκει που ξεκινησαν, αντι να σηκωνουν και παλι κεφαλι επιβαρυνοντας την ηδη αβασταχτη καθημερινοτητα πολλων!

To ποσο...ηλιθια ηταν αυτη η επιλογη τους, το ειδαμε πολυ καλα ΗΔΗ απο τη πρωτη μερα, με τα ...στρατιωτικά παραγγέλματα το βράδυ των εκλογών που τα...«λεβεντοπαιδα» της ΧΑ ηθελαν να...διδαξουν, μεσω ενος αρρωστημενου «σεβασμου», οπως αυτοι τον εννοουν, σε οσους δημοσιογράφους πηγαν στη συνέντευξη τύπου του....ηγετη Μιχαλολιάκου, οπου ακουστηκαν τα..γνωστα προσταγματα «εγέρθητι» κλπ, που αν οχι τιποτα αλλο, δειχνουν με τι ατομα εχουμε να κανουμε!

Βεβαια δεν πιστευω οτι αυτοι που τους ψηφιζαν δεν γνωριζαν την...αρρωστη ιδεολογια τους! Αλλα συνηθως ετσι γινεται οταν αφηνει κανεις, (οπως εχουμε ξαναπει), τα μυαλα...εξω απο τα εκλογικα τμηματα, μια ...προσφιλης τακτικη πολλων συμπατριωτων μας και οχι μονο!...
Τοσα χρονια ψηφιζαν εναλλαξ Δεξια και Πασοκ, τωρα που τους απογοητευσαν και τους εκοψαν μισθους και συνταξεις, τωρα που τα καναλια παρουσιαζουν τον...«μπαμπουλα» της μεταναστευσης, ως μια απο τις χειροτερες μαστιγες της χωρας, χωρις να θιγουν καθολου το συστημα που δημιουργει ολες αυτες τις εστιες, καποιοι πηγαν στους...Ναζί για να ...παραπονεθουν! Μπραβο τους λοιπον που εβαλαν τον...λυκο να φυλαει τα προβατα!

Εκει που ισως διαφωνει κανεις ειναι αν πρεπει να τους δινουν το βημα, οπου απλα εκτιθενται με οσα λενε και κανουν και αυτο φυσικα εχει αρνητικο αντικτυπο για την εικονα τους, ή να τους αποκλεισει εντελως, γιατι ποιος εχει την-αρρωστημενη οντως-διαθεση να τους ακουει;

Για μενα, παντως, δεν επρεπε να ενδιαφερθει κανεις δημοσιογραφος να ακουσει τι εχει να πει η ΧΑ! Τι περιμεναμε να ελεγαν τετοιοι ..υπανθρωποι; Κατι τετοιοι συνηθως δεν λενε πολλα, επειδη προτιμουν να...αποτυπωνουν καλυτερα τα λογια τους με βια (!)  στα σωματα οσων ταλαιπωρων βρεθουν στο δρομο τους, οποτε τετοιου ειδους συνεντευξεις κατα τη γνωμη μου ειναι εντελως περιττες!

Βεβαια υπηρξαν αμεσες αντιδρασεις και απο Ελλαδα και απο το εξωτερικο, γιατι η επιθετικοτητα στην ελευθερια τυπου σε παγκοσμιο επιπεδο, ειναι ενα πολυ σοβαρο ζητημα. Ηδη η Λιανα Kανελλη ζητησε τη παρεμβαση της ΕΣΗΕΑ, που χθες, επιτελους, εξέδωσε ανακοινωση καταδικαζοντας τη συμπεριφορα της ΧΑ προς τους δημοσιογράφους, ενω η δημοσιογραφος Νάντια Αλεξίου, (Real Fm) που ηταν εκει, αρνήθηκε να σηκωθεί όρθια και αποχώρησε εξηγωντας  τους λογους.

Τελος με το ολο σκηνικο της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης, την εκδηλη απογοητευση του κοσμου για τη σημερινη αθλια κατασταση, προεκλογικα και μετεκλογικα, ολα δειχνουν οτι θα οδηγηθουμε σε νεες εκλογες, που ισως φερουν χειροτερα αποτελεσματα, καλο θα ειναι να σκεφτει κανεις τον υπουλο ρολο της ΧΑ και ειδικα τα λογια του αρχηγου τους, σε συνεντευξη του στο  Associated Press, που αρνειται, (οπως πολλά άλλα ακροδεξια κομματα στην Ευρωπη!) την ταμπελα νεοναζι προτιμωντας την...εθνικιστικη ταυτοτητα και επιδεικτικα λεει οτι: 

«Οι καλοί Ελληνες πολίτες δεν πρέπει να με φοβούνται. Αν είναι προδότες, δεν ξέρω»...







21 σχόλια:

  1. Ολα αυτα θα τα βρουμε μπροστα μας με διαφορες μορφες δυστυχως

    Θελει πολυ προσοχη το πως θα το χειριστουμε το θεμα

    Απο την μια να μην τους δωσουμε παραπανω σημασια απο οτι χρειαζεται, απο την αλλη να μην μας βρουν και απροετοιμαστους σε περιπτωση που κληθουν να παιξουν πιο δυναμικο ρολο.

    Τεσπα, θελει σκεψει το πραγμα, εγω δεν εχω καταληξει ως προς το πως πρεπει να τους αντιμετωπισουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. poe

      Eν τω μεταξυ αυτοι εχουν βαλθει να δινουν συνεντευξεις, να ακουγονται με οποιοδηποτε τροπο, εφ οσον παλιοτερα κανεις δεν τους εδινε σημασια!

      Εχουν καταλαβει πολυ καλα την αδιακοπη διψα των ΜΜΕ για ειδησεις, εστω και αν δεν ειναι παντα ..υπερ τους, ομως ετσι γινονται γνωστοι και ειναι οι μονοι, δυστυχως, σημερα που πανηγυριζουν!
      Αυτο και μονο αν συνειδητοποιουσαμε θα ηταν καλα και ισως βοηθουσε στο να μην ειχε σηκωσει κεφαλι τελευταια η ακροδεξια, στην Ελλαδα, ειδικα!

      Διαγραφή
    2. Το μονο καλο ειναι οτι ειναι τοσο βλακες και μουσκαροι που απομακρυνουν οποιονδηποτε εχει εστω και στοιχειωδη ανθρωπια. Βεβαια δεν ξερω ποσοι ειναι οι συμπολιτες μας των οποιων η ανθρωπια εχει θαφτει κατω απο τονους μισσους προς τους πιο αδυναμους.

      Διαγραφή
    3. Oμως οι ''βλακες και οι μουσκαροι'', (και λιγα λες!), πηραν 6.97% και εμεις που δεν μισουμε κανενα, αλλα θελουμε μια δικαιη κοινωνια και ειμαστε υπερ ολων των εργαζομενων, μολις..8.48%!! Ο κοσμος ψηφισε και παλι χωρις το μυαλο και τη καρδια του, μονο με τη ..τσεπη του, κι ας μη καταλαβαινει ποιοι πραγματικα ειναι αυτοι που του την αδειαζουν!
      Τι θα γινει ομως απο δω και περα, κανεις δε μπορει να προβλεψει, εκτος απο το οτι οπως φαινεται θα παμε ξανα σε εκλογες και ειλικριν ελπιζω να μη χειροτερεψουν τα δικα μας ποσοστα και ανεβουν ακομη περισσοτερο των.. ''βλακων και των μουσκαρων', οπως λες! Τι κανει κανεις σ αυτη τη περιπτωση; :((

      Διαγραφή
    4. Οτι κανουμε παντα πινκι, προσπαθουμε να καταλαβουμε τον κοσμο:)

      Οχι περα απο την πλακα, θα κανουμε αυτο που κανουμε με οση περισσοτερη ενταση και επιμονη μπορουμε, σκεφτεσαι τιποτα καλυτερο;

      Διαγραφή
    5. Δεν καταλαβα αυτο που λες για...πινκι (??) πιο πανω.

      Βλεπω ομως μεγαλη κριτικη και πολλοι λενε οτι οι επόμενες εκλογές θα δείξουν αν όντως η σταση αυτη του ΚΚΕ ηταν σωστη, ή οχι και εν τω μεταξυ οπως ειπαμε, παραμονευει και η ΧΑ, που καρπωνεται ψηφους κυριως επειδη αυτη τη στιγμη υπαρχει ανασφαλεια, ανεργια, ανενημερωτος κοσμος και ανεχεια. Ας ελπισουμε για το καλυτερο, αν και δεν ειμαι ιδιαιτερα αισιοδοξη με αυτα που ακουω.

      Διαγραφή
    6. Ειναι απο ενα καρτουν μωρε
      που ρωταει ο πινκι τον μπρειν
      τι θα κανουμε σημερα μπρειν και αυτος απαντα, οτι κανουμε καθε μερα, προσπαθουμε να καταλαβουμε τον κοσμο.

      Δεν πειραζει, παντως το αν ειμαστε σωστοι οι οχι να εισαι σιγουροι οτι δεν το δειχνουν οι εκλογες, αλλιως θα ηταν σωστη και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και η ενωση κεντρου και ολοι αυτοι που μας κυβερνουσαν τοσα χρονια.

      Διαγραφή
    7. Καλα, πειραζει που εγω ως πολυ..μικρη δεν εχω υπ οψιν μου το καρτουν αυτο; :DD

      Ναι,τα εχουμε ξαναπει οτι δεν γαντζωνομαστε στα ποσοστα κλπ,κλπ, αλλα δεν μπορω να πω οτι θα με χαροποιησει κι αν τυχον πεσουμε πιο κατω στις επομενες εκλογες, γιατι τοτε θα σημαινει οτι καποιοι απογοητευτηκαν και οτι ισως κατι αλλο περιμεναν. Τι αλλο να υποθεσει κανεις;

      Διαγραφή
  2. Πολυ οι εβαλα καταλαθος, ειμαι ανορθογραφος αλλα στο παρπανω σχολιο το παραγαμησα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -Κυριε Μιχαλολιακο,ποια ειναι η πολιτικη της Χ.Α για την αντιμετωπιση της κρισης?
    -Εγω τους πλακωνω ολους στο ξυλο!Ουγκ!

    Προλεκαλτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ακριβεια βαζει αλλους

      Διαγραφή
    2. poe

      Aλλοιμονο, αυτος ποζαρει ως αρχηγος, φορωντας ναζιστικα συμβολα! http://bit.ly/K2FvJd

      Τις..βρωμικες δουλειες, αλλοι,βεβαια, τις κανουν! ;(

      Διαγραφή
    3. Οπως και να χει με,τρομαζει πολυ η λογικη της βιας.Φοβαμαι οτι θ αρχισει να ριζωνει στις συνειδησεις των απελπισμενων

      Διαγραφή
    4. Ξεχασα να βαλω υπογραφη :)

      Προλεκαλτ

      Διαγραφή
  4. Η ΧΑ είναι σάρκα από την σάρκα της αστικής τάξης !

    Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο !

    Η χρήση βίας, ας μην ξεχνάμε, δεν είναι μόνο δικό τους προνόμιο.
    Την χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ, οι μπράβοι στα εργοστάσια, και αλλού.

    Επίσης, όταν χρειάστηκε για το σύστημα, χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές το δικτατορικό καθεστώς.

    Σήμερα, η ΧΑ, χρησιμοποιείται και ως ... μπαμπούλας, ώστε να πει ο κόσμος:

    - Προκειμένου να έχουμε τους ... ξυρισμένους μπρατσαράδες της ΧΑ, ας πάμε πάλι πίσω στο ΠΑΣΟΚ - και στην ΝΔ !

    Ξέρει τι κάνει η αστική τάξη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντος γελάω με το εγέρθητι! Ετσι φέρονται στους νεοσύλλεκτους καταδρόμεις για να τους ψαρώσουν. Το ξέρω γιατί υπηρέτησα εκεί. Το κόλπο πιάνει μόνο στους νεοσύλλεκτους, στους παλιούς προκαλεί θυμηδία. Μην τους φοβάστε !! Θρασύδειλοι είναι. Καλού κακού όμως ετοιμάζω τα κονσερβοκούτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταυρο Τ.

      Περι προσπαθειας γενικου ...ψαρώματος προκειται! Ο εκφοβισμος και η βια ειναι το μονα ...μεσα που διαθετουν, γιατι βεβαια δεν ειναι το..υψηλο ΙQ τους, ουτε οι καλοι τους τροποι που σε κανουν να τους θυμασαι!

      Απ ο τι βλεπω ομως τα ελληνικα ΜΜΕ μια χαρα προπαγανδα τους κανουν με το να γραφουν για το ενα και το αλλο..(ανεγκεφαλο φυσικα!)στελεχος τους που ποζαρει oμως με ενα κιλο...make up, για να μας φοβισει ισως και ετσι να...εγερθουμε οταν τους δουμε, σαν..ψαρωμενοι νεοσυλλεκτοι!
      Δε μας παρατανε κι αυτοι οι καραγκιοζηδες, αρκετα σοβαρα προβληματα εχει ο κοσμος, το τελευταιο που χρειαζομαστε ειναι να βλεπουμε και να ακουμε κατι τετοιους!

      Διαγραφή
  6. Υπαρχουν πολλες εκφανσεις του φασισμου, μπορει να βρει το δρομο του και μεσω εναλλακτικων οδων

    http://redflyplanet.blogspot.com/2012/05/o-mr.html?showComment=1336600843195#c6794623183819855743

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φοβερα ενδιαφερον το αρθρο του ευρυτανα ταξιδιωτη και αναφερεται σε ενα κομμα που περασε απαρατηρητο μεν, σ αυτες τις εκλογες αλλα δυστυχως εχει πιθανοτητες ανοδου, στο μελλον. Εκτος απο το τεχνοκρατικο προφιλ που πλασαρει και δυστυχως για πολλους και αμυαλους θεωρειται...trendy, εχει επισης καταλαβει οτι τα ΜΜΕ σημερα παιζουν μεγαλο ρολο στο σχηματισμο εντυπωσεων και προς τα εκει κινειται για να εδραιωθει καλυτερα! Οποτε τα παραπανω ας μας κανουν να σκεφτουμε κι εμεις προς τα που πρεπει να δωσουμε μεγαλυτερη προσοχη. Αυτοι οργανωνονται με οποιο τροπο και μεσον εχουν. ΕΜΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επισης να πουμε οτι πολλοι κατηγορουν και τη σταση της ΕΣΗΕΑ, που θεωρειται αρκετα υποκριτικη,εφ οσον περιμενε τοσο καιρο και ενω εχουν γινει ακομη χειροτερα περιστατικα το διαστημα αυτο, δεν ειχε μεχρι τωρα καταγγειλει τιποτα! Γιατι;

    Μηπως με την ανοχη των ελληνικων ΜΜΕ δεν προβαλλονταν οι θεσεις της ΧΑ, μηπως αυτοι δεν τους προσκαλουσαν και στα καναλια, βλ. το πιο κατω video με την..τηλεαστερα της ΧΑ και την εμετικη της συμπεριφορα απεναντι στους μεταναστες!

    Ντρεπομαι και λυπαμαι γι αυτα, οπως και για το οτι προβληθηκε και απο ξενα τηλεοπτικα καναλια! (Δεν το ειχα δει τοσο καιρο, σημερα το ανακαλυψα!)

    http://bit.ly/IMp9Ir

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...