21 Μαΐ 2012

Κάποιες σκέψεις

Ας πούμε μερικά πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα (την σημερινή) και όχι όπως θέλουν να τα “περνάνε” τα διάφορα παπαγαλάκια και οι διάφοροι πολιτικοί του συστήματος.


1. Για να έχουμε κυβέρνηση Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ,


Δεδομένου ότι :
- Πρόταση (όπως έγινε μετά τις εκλογές της 6/5) από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αποκλείεται
- Συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, μιας και απορρίφθηκε κι αυτής η πρόταση την προηγούμενη φορά, επίσης αποκλείεται
- Οι εκβιασμοί προς το ΚΚΕ, όπως είναι απόλυτα φυσικό, ΔΕΝ πρόκειται να πιάσουν
- Με τον Καμμένο ή τη χρυσή αυγή, δεν ξέρω, τι να πω, αλλά μάλλον όχι


Χρειάζεται στις εκλογές της 17 Ιούνη, να πάρει  ποσοστό :

60,1   %    !!!

(60,1 % χ 250 = 151 έδρες – μιας και το μπόνους των 50 εδρών ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση να το καρπωθεί)


2. Για να έχουμε κυβέρνηση Σαμαρά – ΝΔ,


Δεδομένου ότι :
- Μόνο με το ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν ούτε οι ίδιοι να κάνουν κυβέρνηση γιατί θα τους κράξουν κι οι … πέτρες
- Με τα λεγόμενα “αριστερά” κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ), αποκλείεται
- Με το ΚΚΕ, ΟΥΤΕ ως … ανέκδοτο
- Με τον Καμμένο, μπα … , θα πιαστούν στα … χέρια


Χρειάζεται στις εκλογές της 17 Ιούνη, να πάρει ποσοστό :

40,1   %    !!!

(40,1 % χ 250 έδρες = 101 έδρες + 50 έδρες μπόνους = 151 έδρες)


Σημ.: Εννοείται ότι αν δούμε τέτοια μεγάλα ποσοστά, αυτό θα σημαίνει ότι θα μείνουν εκτός Βουλής περισσότερα κόμματα με πολύ μικρότερα ποσοστά)



3. Τι σημαίνουν τα παραπάνω ; Μα, ότι αν δεν θέλουν τα αστικά και ευρωλιγούρικα κόμματα να πάμε σε νέες εκλογές, τότε θα πρέπει να “τα βρουν” !

Να αφήσουν κατά μέρος τα ψέματα και τις κοροϊδίες και να κάνουν συμμαχική κυβέρνηση, που θα συνεχίσει την ΙΔΙΑ πολιτική σε βάρος του λαού κα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου !


Αυτό σημαίνει, ότι σε κάθε περίπτωση, ο λαός πρέπει να σκεφτεί ότι θα χρειαστεί ένα σφιχτό, δυναμικό, ρωμαλέο λαϊκό κίνημα που θα ορθώσει εμπόδια στην εξαθλίωσή του.


Κι αυτό το Κίνημα, για να υπάρξει στις 18 Ιούνη, μοναδική εγγύση είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

23 σχόλια:

  1. Φάρε διάβασε εδώ αν θέλεις: http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=458695

    Το θέμα όμως ήταν και εξακολουθεί να είναι πολιτικό και όχι τεχνικό.

    Γιατί πιο σημανστική είδηση είναι αυτή:
    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=458456

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Yuri: Άσε να δούμε ...

      Γιατί και πάλι, πρέπει να πάρει το 40,1 % !
      Και μην ξεχνάμε ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα έχουμε εκπλήξεις ...
      Πολλές ...

      Για το άλλο θέμα που βάζεις. Που το παράξενο ;
      Έτσι δεν λειτουργεί ο καπιταλισμός ;

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Φάρε κι εγώ γνωρίζω διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν (π.χ. για πριμοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ από την ΠΑΣΚΕ ή ότι θα αρνηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ το μπόνους με κάποια προσχήματα). Τα πολιτικά ερωτήματα/επιλογές όμως, ακόμη κι αν τροποποιούνται ελαφρά (αν τροποποιούνται) παραμένουν, και σίγουρα οι γρίφοι και η αναμονή εκπλήξεων δεν αποτελούν απάντηση.

      Αν ισχύει αυτό που ίσχυε στις προηγούμενες εκλογές, τότε το πρώτο κόμμα βγάζει αυτοδυναμία με ποσοστά από 36-40%, ανάλογα με τα ποσοστά των κομμάτων του εξωκοινοβουλίου. Μίνιμουμ λοιπόν για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το 36% και μάξιμουμ το 40, εκτός κι αν δεν του αναγνωρίζουν το μπόνους παρόλη την δήλωσή του ως εννιαίου φορέα/κόμματος, κι αυτό κάτι σημαίνει. Αλήθεια, ποιά θα είναι η θέση σου αν βγει πρώτο κόμμα και δεν του αναγνωρίσουν το "μπόνους"?

      Κοίταξε, ο καπιταλισμός έτσι κι αλλιώς είναι μια σχέση εκμετάλλευσης. Όμως η σχέση αυτή μπορεί να πάρει διάφορες μορφές. Νομίζω ότι μία από τις πιο προκλητικές είναι το να μειώνειςκόβεις τις συντάξεις και το ταμείο ανεργίας προκειμένου να αποδώσεις σε ένα τζογαδόρο τα κέρδη που αποκόμισε σε μια "πειραγμένη" ρουλέτα. Για εμένα τουλάχιστον αποτελεί ιδιαίτερη κοινωνική πρόκληση πέρα και πάνω από την απομύζηση της σχετικής και απόλυτης υπεραξίας.
      Άλλωστε με τον τρόπο που το βάζεις θα έπρεπε τα τελευταία 150 χρόνια να μην έχει γραφτεί τίποτε: Καλυπτόμαστε από το Κεφάλαιο. ;)

      Διαγραφή
    3. Yuri: Ξέρεις, στα πλαίσια ενός διαλόγου στο ιντερνετ, που διάφοροι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι και με βάση την ανωνυμία τους, ανταλλάσουν απόψεις, δεν μπορείς να πεις μερικά πράγματα ...

      Μένεις στα επιφανειακά.
      Πιστεύω ότι με καταλαβαίνεις ...

      Έτσι το τι ξέρουμε ότι έχει γίνει ή θα γίνει, δεν μπορούμε να το πούμε.
      Εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι όποια κυβέρνηση κι αν βγει ΔΕΝ θα αλλάξει τίποτα σχετικά με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, θα έχουμε αύξηση της ανεργίας, στα θέματα Υγείας (ξέρεις με την ένταξή μας όλων στον ΕΟΠΠΥ) θα δούμε πράγματα και θάματα !

      Τώρα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ μετατραπεί σε ενιαίο κόμμα (εγώ το αμφισβητώ και θα δεις ότι αν γίνει και βγει και πρώτο κόμμα θα έχουμε ενστάσεις), είτε πάρει το μπόνους είτε όχι, μετά τις εκλογές θα έχουμε και πάλι φαινόμενα επαναφοράς στην ... προτέρα κατάσταση !
      Αυτό θα δημιουργήσει διάφορα ...
      Και, επίσης ξέρουμε, ότι δεν συμφωνούν όλες οι συνιστώσες για αυτήν την εξέλιξη.
      Οπότε, θα δούμε ...

      Τώρα, τι με ρωτάς εμένα ;
      Είτε τις πάρει τις 50 έδρες είτε όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο κόμμα, από την στιγμή που ΔΕΝ θα αλλάξει απολύτως τίποτα στην εφηρμοσμένη πολιτική (μέσα στην ΕΕ, μέσα στο ΝΑΤΟ, τσιράκι των ΕΠΑ, κολαούζοι του μεγάλου κεφαλαίου κλπ.), ουδόλως με ενδιαφέρει !
      Αλλά, ξέρεις, εγώ, τόσα χρόνια που ασχολούμαι με την πολιτική, δεν έχω μάθει να υπεκφεύγω, σου απαντάω σταράτα: Θέλω να τις πάρει !

      Εσύ, τώρα, μπορείς να μου πεις σε τι θα ωφελήσει αυτό τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους καθώς και τους ανέργους ;

      Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά την τελευταία σου παράγραφο. Κατ΄αρχή ο καπιταλισμός είναι ένας. Δεν έχει ... παρακλάδια. Είναι η εξουσία του κεφαλαίου. Τώρα, αν κάτω από αγώνες, αναγκάσθηκε κάποιες φορές, να δώσει κάποιες παροχές στους εργαζόμενους, αυτό οφείλεται ΚΑΙ στην ύπαρξη της Σοβιετικής Ένωσης.
      Ξέρεις πολύ καλά, ότι μετά τις ανατροπές του ΄89-91, φτιάξαν ΑΜΕΣΩΣ το Μάαστριχτ (το 1992), που ακριβώς προβλέπει αυτά που γίνονται στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.
      (Λευκή Βίβλο, Πράσινη Βίβλο, άρθρο 101 της Συνθήκες - για την ανάπτυξη -, απελευθέρωση κεφαλαίων και εργατών κλπ. κλπ. κλπ.)

      Γίνε λίγο πιο σαφή τι εννοείς.

      Διαγραφή
    4. Σε καταλαβαίνω Φάρε, γι αυτό και δεν επιμένω για "αποκαλύψεις στοιχείων". Όμως ότι δεν μπορούμε να πούμε δεν το αφήνουμε ούτε να εννοηθεί, γιατί δημιουργεί κλίμα χωρίς να επιδέχεται όμως κριτική. ;)

      Εντάξει, σίγουρα με την μορφή "ενστάσεων" θα μπει, το θέμα είναι αν τυχόν κόψιμο του μπόνους δημιουργεί πολιτικό θέμα. Δηλαδή αν το ΚΚΕ έφτανε στο 36% δεν θα αποδεχόταν το μπόνους ή δεν θα ήταν πολιτικό θεμα σε περίπτωση που με μια δικαιολογία του το έκοβαν?

      Τέλος πάντων, καταλαβαίνω γιατί θέλεις να πάρει το μπόνους, απλά εγώ το βλέπω λίγο διαφορετικά. Περιληπτικά θα σου πω, ότι εγώ δεν βλέπω ένα ΣΥΡΙΖΑ έτοιμο για ενσωμάτωση σε αυτό το συγκεκριμένο κλιματάκι που κυκλοφορεί στην ΕΕ και παγκοσμίως με τον κωδικό "νεοφιλελευθερισμός". Αν ήταν έτοιμος αλλιώς θα τον αντιμετώπιζαν. Έτοιμο δεν τον βλέπω ούτε να αντισταθεί πραγματικά. Αυτό δημιουργεί όμως μια αναταραχή κι ένα μπέρδεμα όπου πολλά μπορούν να συμβούν.

      Εκεί λοιπόν θα μπορούσε να είναι και το όφελος για τον μισθωτό και τον άνεργο: Εκεί που η μοίρα του ήταν προδιαγεγραμμένη -και ήταν η απόλυτη καταστροφή και η ένδοια- μπορεί να δημιουργηθεί μια πολιτική αναταραχή που να τον βγάλει στο προσκήνιο με "κάποιο" τρόπο. Φυσικά θα πρέπει να το θελήσει και ο ίδιος, αλλά αυτό είναι γενική προϋπόθεση για το οτιδήποτε.

      Για το τελευταίο:
      Πρώτον ο νεοφιλελευθερισμός δεν δημιουργήθηκε μετά την πτώση της ΕΕ. Ξεκίνησε, όπως όλοι γνωρίζουμε, στην Χιλή με τα παιδιά του Σικάγο, πέρασε σε όλη την Λατινική Αμερική, στην Ευρώπη της Θάτσερ, στις ΗΠΑ του Ρήγκαν και μετά ήρθε η πτώση της ΕΣΣΔ. Γνώμη μου είναι ότι η νεοφιλελεύθερη επέλλαση θα γινόταν σε κάθε περίπτωση, γιατί δεν είχε άλλη επιλογή το σύστημα, δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει έστω και προσωρινά αλλιώς την κρίση: Σοσιαλισμός ή νεοφιλελευθερισμός, κι όπως γνωρίζουμε ο σοσιαλισμός δεν αποτελούσε επιλογή.
      Δεν μίλησα για παρακλάδια: Μίλησα για μια μορφή που αλλάζει. Παλιότερα δεν ήταν τόσο προκλητικά και χυδαία τα πράγματα. Αν εσύ πιστεύεις ότι ήταν, πάω πάσο.

      Διαγραφή
    5. Yuri: Δεχτή η κριτική σου.

      Εγώ δεν είπα ότι δεν πρέπει να διεκδηθεί το μπόνους !
      Γιατί μου λες για το ΚΚΕ ;

      Τώρα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε παρακαλώ να δεις τις δηλώσεις Τσίπρα στην Γερμανία και Γαλλία. Ξεκαθαρίζουν πολλές αυταπάτες !

      Πάλι δεν σε "πιάνω" και με συγχωρείς.
      - Τι θα πει "νεοφιελευθερισμός" ; Απλά αλλάζουν ονόματα στο ένα και μοναδικό σύστημα (τον καπιταλισμό) για να ξεγελούν τον κόσμο.
      - Για ποια πτώση της ΕΕ μιλάμε ;
      - Σε όλες τις χώρες που αναφέρεις, απλά είχαμε διάφορες παραλλαγές του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης - δηλαδή την δικτατορία των μονοπωλίων.
      - Ο σοσιαλισμός ΔΕΝ είναι επιλογή των αστικών τάξεων. Είναι η επιλογή της Εργατικής Τάξης που ΚΑΤΑΡΓΕΙ τον καπιταλισμό, δεν τον ... μερεμετιάζει όπως διατείνεται η σοσιαλδημοκρατία (σε όλες τις εκφάνσεις της, από τον ευρωκομμουνισμό μέχρι την λεγόμενη ευρωπαϊκή αριστερά - σήμερα - τύπου Ολάντ, Die Linke κλπ).

      Όταν λες για "μορφή που αλλάζει" μιλάς για τον καπιταλισμό ;
      Δεν αλλάζει αυτός φίλε μου, ... ρούχα αλλάζει !
      Παρατσούκλια αλλάζει !

      Τα πράγματα είναι απλά: Ή με τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, ή με τα συμφέροντα των μονοπωλίων !
      Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να τα κάνουμε περίπλοκα και να μπερδευόμαστε.
      Αυτό θέλουν οι ταξικοί εχθροί μας.
      Τα πολλά λόγια (δες π.χ. αναλύσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ή των Μ-Λ ΚΚΕ (μπρος πίσω) είναι φτώχεια !

      Διαγραφή
    6. Για τα σημεία που βάζεις:
      1. Ο νεοφιλελευθερισμός έχει μία λογική, ο κεϋνσιανισμός μία άλλη, και τα δύο όμως είναι καπιταλισμός.
      2. Πτώση της ΣΕ (Σοβιετικής Ένωσης) εννούσα. Τυπογραφικό λάθος.
      3. Δικτατορία των μονοπωλίων έχουμε σε κάθε περίπτωση στον κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό. Όμως το 1978 ή το 1982 η Ελλάδα κρατικοποιούσε και η Χιλή ιδιωτικοποιούσε.
      4. Αυτό είπα κι εγώ: Ότι δεν αποτελεί επιλογή ο σοσιαλισμός για την αστική τάξη.

      Όσο για τις αναλύσεις...διαφωνούμε: Για μένα έχει πολύ μεγάλη αξία να αναλύεις την περίοδο και τις προτεραιότητες που βάζει. Τώρα αν την αναλύει σωστά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή τα μ-λ είναι άλλο θέμα...

      Διαγραφή
    7. Yuri: 1. Σωστός !
      2. Α, εντάξει !
      3. Με μια διαφορά. Η Ελλάδα κρατικοποιούσε ιδιωτικές επιχειρήσεις που είχαν τα χάλια τους με σκοπό να τις αποδώσει και πάλι στους ιδιώτες ΚΑΘΑΡΕΣ !
      4. Ωραία !

      Όχι δεν εννοώ αν οι αναλύσις είναι σωστές ή λάθος, εννοώ ότι δεν προσφέρουν πάντα οι τεράστιες και ατέρμονες αναλύσεις ...
      Αυτό που είπα για τα πολλά λόγια που είναι φτώχεια όπως λέει ο λαός μας.

      Διαγραφή
  2. Με τον Αλέξη πρώτο +ΠΑΣΟΚ+Κουνέλη, μια χαρά κυβέρνηση βγαίνει. Το ζήτημα είναι:
    Αφού ο λαός καμμία βελτίωση της ζωής του δεν θα δει, ούτε με δαύτους, μετά τι;
    Το κλασσικό ντέρμπυ κομμουνιστές vs φασίστες, αναμένεται με τρομέρό ενδιαφέρον από το φιλοθέαμον κοινό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TRASH: Μην είσαι σίγουρος για αυτό.

      Όλα παίζονται !
      Γατί, όλοι, ξέρουν ότι αμέσως μετά τις εκλογές έρχονται τα ..."καλύτερα" !

      Και ξέρουν ότι όποιος είναι στην κυβέρνηση, θα έχει να αντιμετωπίσει την μήνη ενός ξεσηκωμένου και απογοητευμένου λαού !

      Διαγραφή
  3. 1) το μοπνους των 50+ θα το παρει. αν δεν το παρει, ουτε ο σαμαρας το παιρνει γιατι εβαλε μεσα την ντορα. συνεπως θα πρεπει να παει σε καμμενο (η βενιζελο). οπότε τότε θα γινει ...αιματηρη επανασταση... :-)))

    2)το συμπέρασμα για συνεργασια συριζα+δημαρ ειναι Α Σ Χ Ε Τ Ο! φυσικα και θα συνεργασθουν... τα κουκια ομως δε φθανουν... εκει ειναι μετα το θεμα...

    γιώργος νέος κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργος νέος κόσμος: Έχεις ένα δίκιο ! Κάτι άκουσα ότι η Μπακογιάννη δεν πάει στην ΝΔ χωρίς το κόμμα της. Άκουσα ότι θα κατέβουν μαζί ως ... συνασπισμός !!!
      Οπότε, ναι θα πέσει το ... γέλιο της αρκούδας !!!
      Κάτσε να δούμε τι θα ... δούμε τις επόμενες μέρες !

      Εγώ, φίλε μου, δεν είμαι σίγουρος γι αυτό !
      Πέρα από τα ... κουκιά (αλήθεια γιατί λέμε ... κουκιά και όχι π.χ. ... φασόλια ;), μην ξεχνάμε ότι εκεί "παίζει" και μια βεντέτα ...

      Διαγραφή
  4. Βλέπω πάντως νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές δεν ξέρω αν θα βγεί ο Αλέξης ΠασοκοΤσίπρας πρώτο αλλά νομίζω ότι σύντομα ίσως να έχουμε κυβέρνηση κεντροαριστεράς δηλαδή όπως λέει ο TRASH ΣΥ.ΡΙΖΑ, ΠΑ.ΣΟΚ και ΔΗΜΑ.Ρ και με ψήφος ανοχής απο ΝΔ!!!
    Δεν ειναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά ειναι αλήθεια αδέρφια αλλά με νέο νόμισμα την λεγόμενη ευρωδραχμή
    http://www.antinews.gr/2012/05/21/162380/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως το ΚΚΕ δεν το βλέπω τόσο χαμηλά όσο το βάζουν δηλαδή κάτω απο 6% πιο εύκολα θα πέσει ο Κα(η)μμενος παρά το ΚΚΕ

      Διαγραφή
    2. Το παιδί της Πλατείας: Θα μου επιτρέψεις ;
      Το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (με ανοχή από την ΝΔ) δεν είναι κεντροαριστερά, αλλά ... αχταρμάς !!!
      Και μάλιστα, κακόγουστος αχταρμάς. Φαντάζεσαι τι θα γίνει με την μοιρασιά των υπουργείων ;;;
      Θα γελάσει κάθε πικραμένος και ίσως και ο ... Πικραμένος !!!

      Ξέρεις, οι σχεδιασμοί του μεγάλου ευρωπαϊκού κεφαλαίου (δηλαδή πέντε δέκα βιομηχανιών), έχουν μέσα από αποχώρηση της Γερμανίας από την ευρωζώνη και την ΕΕ ακόμα, μέχρι την όχι μόνο ευρωδραχμή, αλλά και την ευρωλιρέττα, την ευρωπεσέτα κλπ. κλπ. !

      Στην τελευταία σου διαπίστωση με βρίσκεις σύμφωνο !

      Διαγραφή
    3. Και όμως εκεί πάει το πράγμα δυστυχώς ΣΥ.ΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜ.ΑΡ θα πάνε να αλλάξουν την Ελλάδα αφού τα ποσοστά τους δεν τους βγαίνουν
      Πάντως βλέπω μια εκπομπή στο http://www.enikos.gr/ το τι βλακείες ακούω περί ευρώ και δραχμής και αναλύσεις απο δήθεν οικονομολόγους του λαού(βλέπε κατσανέβα γαμπρός του ανδρέα και του ΠΑ.ΣΟΚ) που φοβάμαι ότι το λαικό κίνημα το καθαρό αριστερό(οχι με τα τρία κόμματα που ανέφερα) θα ηττηθεί ακούγοντας τέτοιες απόψεις
      ΥΓ
      Ο Καζάκης το παίζει υπέρμαχος της εξόδο της χώρας απο Ε.Ε και Νάτο αντιγράφοντας την Αλέκα Παπαρήγα και τις θέσεις του ΚΚΕ που μισεί...κωλοτούμπα!!!

      Διαγραφή
    4. Το παιδί της Πλατείας: Καλά ο Καζάκης προσπαθεί να τους ξεπεράσει όλους στην ... κωλοτούμπα !!!
      Είναι να μην ασχολείται κανείς ...

      Κοίτα, είναι γεγονός ότι τα παπαγαλάκια του συστήματος (κάποιοι τους αποκαλούν ΚΑΙ δημοσιογράφους, αναλυτές ή και ... πολιτικούς, άγνωστο γιατί ...), με εντολή των αφεντικών τους (ιδιοχτήτες ΜΜΕ), επειδή ακριβώς δεν έχουν σοβαρά επιχειρήματα, στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν τα αφεντικά τους, δηλαδή αυτούς που τους πληρώνουν, θα καταφύγουν στις ανοησίες, στις προβοκάτσιες, στις διαστρεβλώσεις, στις αοριστίες, ακόμα και στις βλακείες όπως πολύ σωστά αναφέρεις !

      Διαγραφή
  5. Θα έχουμε πάλι εκλογές. Γιατί παρ ότι με το κουκλοθέατρο των εντολών κόπτονταν όλοι ότι θέλανε κυβέρνηση δεν ήθελαν στην πραγματικότητα. Θα έχουμε λοιπόν εκλογές για να γίνει παραγραφή. Παίζει και ένα πιθανό σενάριο αυτοδυναμίας που αν κάτσει τότε θα έχουμε στριπτήζ του σύριζα. Πάντως και η ακυβερνησία δεν είναι άσχημη μάλλον καλύτερη από την κυβερνησία τους είναι. Εμείς δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε ούτε κεραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. gekoudi: Κατ΄αρχή να μου επιτρέψεις να σ΄ευχαριστήσω θερμά που σχολιάζεις ποστ δικό μου !

    Δεχόμενος τις εχτιμήσεις σου, θέλω να εκφράσω την άποψη ότι για να πάρει σήμερα (εννοώ στις 17 Ιούνη) ένα κόμμα 40,1 % είναι σχεδόν αδύνατο !

    Άρα κατά πάσα πιθανότητα θα πάμε σε συνεργασία δύο ή περισσοτέρων κομμάτων.
    Είτε κεντροδεξιά συνεργασία, είτε κεντροαριστερή!

    Με το τιμόνι (σε κάθε περίπτωση) να στρίβει όλο και πιο δεξιά !

    Εμείς, έχουμε μια σταθερή γραμμή: Παλεύουμε για να ετοιμάσουμε τον κόσμο, για το επόμενο στάδιο από αυτό του καπιταλισμού, την Λαϊκή Εξουσία !
    Φυσικά και χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση από αυτό !
    Έχεις απόλυτο δίκιο !

    υ.γ.: νομίζω ότι ήδη έγινε η παραγραφή. Κανένας δεν μιλάει ούτε για εξεταστικές, ούτε για τιμωρίες, ούτε για τίποτα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Κ.Κ.Ε δεν πέφτει κάτω από 400 χιλιάδες ψήφους , μην τρελαθούμε εντελώς δηλαδή .Το κάτω από 6 % είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Μάλιστα μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο το Κ.Κ.Ε να ξεπεράσει τον Καμμένο (για τον Κουβέλη και την Χ.Α. ούτε συζήτηση ) και να είναι τέταρτο κόμμα με ποσοστό πάνω από 7 %. Όσο για την αυτοδυναμία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ απλά και καθαρά.Οι 2 πρώτοι θα είναι κάτω από 30 %.

    Ο Σαμαράς γελοιοποιείται με την επιστροφή της Ντόρας και κάθε απόβλητου από το ΛΑ.Ο.Σ.Όπως γελοιοποιούνται όσοι στήριζαν τη Ντόρα και το ΛΑ.Ο.Σ.

    Το Κ.Κ.Ε μπορεί να κάνει την αντεπίθεση του στις μέρες που απομένουν.Ίσως είναι πιο ισχυρό από ότι το ίδιο φαντάζεται, ίσως υπερεκτιμά τους αντιπάλους του.Και το λάθος αυτό το είχαμε κάνει στο μακρινό παρελθόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Red Star: Θέλω να μου επιτρέψεις ...

    Το ΚΚΕ, ούτε υπερεκτιμά, αλλά ούτε και υποεκτιμά.
    Παλεύει με σταθερότητα και επιμονή (φυσικά και με μεγάλη υπομονή) να αλλάξει τις συνειδήσεις του εργαζόμενου λαού, των λαϊκών στρωμάτων, της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού !

    Θέλω να πω, ότι δεν χαράσει την πολιτική στρατηγική του, με βάσει δημοσκοπήσεων ή άλλων τερτιπιών που μετέρχεται το αστικό σύστημα.
    Άλλο πράγμα είναι να καταγγέλει, να γνωστοποιεί στο λαό τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις της άρχουσας τάξης.

    Και να πούμε και το εξής. Μας ψηφίζει ένας κόσμος, ακόμα κι αν διαφωνεί μαζί μας σε διάφορα σημεία.
    Και αυτό γίνεται γιατί ξέρει πολύ καλά ότι μπορεί να εμπιστεύετα το ΚΚΕ.
    Δεν πρόκειται να ξεγελαστεί (από αυτό) σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση.
    Το ΚΚΕ δεν κάνει ΚΑΝΕΝΟΣ είδους κωλοτούμπα, όπως κάνουν τα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα.

    Είμαι σίγουρος ότι θα την κάνει την αντεπίθεση το ΚΚΕ, όπως πολύ ορθά υπογραμμίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...