19 Μαΐ 2012

Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες και τα ψέματα

Ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τις 17 Γενάρη 2012 (και με τις ψήφους του γερμανικού κόμματος Die Linke και του πορτογαλέζικου Bloco, οπορτουνιστικά κόμματα που μαζί με τον δικό «μας» ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν στο ΚΕΑ), βρέθηκε στη χώρα μας και σε ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής δεν άφησε ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο παρερμηνείας για το που το πάει η ΕΕ.

Σταχυολογούμε ορισμένα σημεία από την ομιλία του, τα παραθέτουμε παρακάτω, ώστε να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα, από τον κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη μας.

  

1.«Καμιά χώρα της ΕΕ δεν θα συμφωνήσει να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του ελληνικού δανείου, αν η κυβέρνηση δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα»

 

2.«εάν θέλει η Ελλάδα να τηρήσει η τρόικα την υπόσχεσή της και να καταβάλλει την επόμενη δόση, την οποία η Ελλάδα χρειάζεται το αργότερο ως τα τέλη Ιουνίου, τότε η Ελλάδα πρέπει και εκείνη να τηρήσει την υπόσχεσή της και να συνεχίσει το πρόγραμμα εξυγίανσης»

 

3.«Εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες αποκρύπτουν το γεγονός ότι αυτό θα έχει μόνο μία συνέπεια: την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη»

 

4.«Λυπάμαι, … Τα μέτρα είναι αναπόφευκτα και το μνημόνιο πρέπει να τηρηθεί»

 

5.«εκείνοι που λένε ότι δεν αποδέχονται το μνημόνιο, αλλά μπορούν ταυτόχρονα να μείνουν στην ευρωζώνη τρέφουν φρούδες ελπίδες»

 

6.«Δεν μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτυση του Μνημονίου. Έχει αποφασιστεί, πρέπει να τηρηθεί»

 

Κατά τη γνώμη μας, θεωρώντας άκρως αποκαλυπτικές τις αναφορές του Μ. Σουλτς, επισημαίνουμε τα εξής:

 

- Είναι φανερό ότι εξαγγελίες τύπου «αναδιαπραγμάτευση», «απαγκίστρωση», «καταγγελία», κλπ., στα πλαίσια της παραμονής της χώρας μας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, αποτελούν χοντροκομμένη προσπάθεια παραπλάνησης του λαούς μας, εν όψει των εκλογών και τίποτα άλλο.

- Όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί, έχοντας προαποφασίσει την λειτουργία της μέσα στην λυκοσυμμαχία της ΕΕ, δεν πρόκειται να πάρει πίσω κανένα από τα μέτρα σε βάρος του λαού, μάλιστα θα αναγκαστεί να πάρει κι άλλα.

- Το μοναδικό πραγματικό δίλημμα για το λαός μας σε αυτές τις εκλογές είναι: Μέσα στην ΕΕ, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, που θα παίρνει πλήθος αντιλαϊκών μέτρων για να πληρωθούν τα δάνεια της πλουτοκρατίας ή αποδέσμευση από την ΕΕ, με Λαϊκή Εξουσία που θα διαγράψει το σύνολο του χρέους και θα προωθήσει την αυτόνομη ανάπτυξη για το λαό.

Με λίγα λόγια : Μέσα στην ΕΕ ή έξω από την ΕΕ !

2 σχόλια:

  1. Τρελαινόμαστε για αυταπάτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με ενοχλεί αφάνταστα αυτό, αλλά πρέπει να συμφωνήσω ότι ισχύει για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...