13 Μαΐ 2012

Άντε και βγήκαμε από την ΕΕ. Πού θα βρει η Ελλάδα λεφτά για τον λαό;

Πολύ μεγάλη συζήτηση γίνεται, για το που θα βρει η Ελλάδα τα λεφτά για μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, πετρέλαιο κλπ., αν η χώρα βγει από την Ε.Ε. όπως προτείνει το ΚΚΕ (που φυσικά δεν λέει μόνο αυτό, αλλά το συνδέει και με την Λαϊκή Εξουσία και την μονομερή διαγραφή του χρέους) και δεν μας δίνουν πια δάνεια !

Μια πρώτη απάντηση θα επιχειρηθεί με τα παρακάτω:

  • Τα λεφτά τα βγάζει η δουλειά των εργαζομένων και τα κλέβουν οι καπιταλιστές νόμιμα μέσω της κλοπής του μεγαλύτερου μέρους της δουλειάς τους (υπεραξία), έτσι βγάζουν το κέρδος.
  • Το ΚΚΕ προτείνει στο λαό να ανατρέψει την εξουσία του κεφαλαίου στην Ελλάδα και μιλά για αποδέσμευση με εργατική λαϊκή εξουσία και όχι «σκέτο αποδέσμευση», όπως σκόπιμα παραποιούν τα αστικά επιτελεία.
  • Η λαϊκή εξουσία θα διαγράψει το χρέος. Επομένως τα χρήματα για το χρέος θα τεθούν στην υπηρεσία του λαού. Εκτός από τα δάνεια, ο λαός πληρώνει, μέσω της φοροληστείας του, επιπλέον χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό στους δανειστές. Άρα και αυτά τα επιπλέον θα τα διαχειρίζεται ο λαός.
  • Θα καταργηθούν τα διάφορα χρηματικά πακέτα και επιδοτήσεις που σήμερα δίνονται στο κεφάλαιο, για να κάνει επενδύσεις, να μεταφέρει επιχειρήσεις στο εξωτερικό, που αδειάζουν τα κρατικά ταμεία. Και αυτά θα μπουν στη λαϊκή υπηρεσία.
  • Θα μειωθούν δραστικά οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς, αφού θα περιοριστούν στους αναγκαίους για την άμυνα της Ελλάδας και όχι για τους πολέμους του ΝΑΤΟ και θα σταματήσουν οι αποστολές στρατού σε χώρες που το ΝΑΤΟ κάνει πόλεμο (π.χ. Κόσσοβο, Αφγανιστάν) αλλά και οι εμπλοκές της Ελλάδας σε πολέμους (π.χ. Λιβύη) με το τεράστιο κόστος που συνεπάγονται.
  • Τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών που βγαίνουν από τη δουλειά των εργατών θα αποτελούν λαϊκή ιδιοκτησία. Αυτά τα υπέρογκα κέρδη που βγάζει σήμερα το κεφάλαιο θα διατίθενται σε όφελος ολόκληρης της κοινωνίας, για να αναπτύσσεται η παραγωγή για την κάλυψη όλων των λαϊκών αναγκών. Θα διοχετεύονται για την περαιτέρω ανάπτυξη της ίδιας της παραγωγής και θα αξιοποιούνται για τη δημιουργία υποδομών για το λαό, για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών σε δωρεάν παροχή Υγείας - Πρόνοιας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.λπ.
  • Οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρώνονται από τη δουλειά των ίδιων των εργατών, αφού τα εργοστάσια, οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες και τα λεφτά τους, τα βαπόρια θα γίνουν λαϊκή περιουσία, θα παράγουν για τις ανάγκες τους, θα παράγουν πλούτο που θα ανήκει στο λαό.
  • Τα εργοστάσια που κλείνουν λόγω κρίσης θα μπουν σε λειτουργία, θα δημιουργούνται νέα, θα παράγουν για τις λαϊκές ανάγκες, άρα θα αντιμετωπιστεί και η ανεργία.
  • Το τεράστιο πλεονέκτημα της γης θα αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής. Το ίδιο και η κτηνοτροφία και η αλιεία. Με την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, επειδή αυτό ήταν το συμφέρον των καπιταλιστών, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, επιβλήθηκε με τις ποσοστώσεις μείωση και της αγροτικής και της κτηνοτροφικής παραγωγής. Αυτό κατέστρεψε αγροτικό πληθυσμό, αλλά και παραγωγικές μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.
  • Τη γη αντί να τη «φυτεύουν» φωτοβολταϊκά για να κερδοφορούν τα μονοπώλια της ενέργειας θα την καλλιεργούμε, θα παράγουμε τα πάντα σε αγροτικά προϊόντα όπως πριν από την ένταξη στην ΕΟΚ - ΕΕ, θα λύσουμε το διατροφικό πρόβλημα και θα κάνουμε εξαγωγές. Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής θα συμβάλει στην ανάπτυξη της βιομηχανίας σε κλάδους που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Το ίδιο ισχύει και με το δασικό πλούτο και την ξυλεία.
  • Τον ορυκτό πλούτο που τώρα τον εκμεταλλεύονται τα μονοπώλια, και τα ενεργειακά κοιτάσματα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, λιγνίτης κ.λπ.), τα νερά (υδροηλεκτρικά) και την αιολική ενέργεια θα τα έχει στα χέρια του ο λαός. Άρα και ενέργεια φτηνή θα έχει και χρήματα θα εξοικονομεί από τη χρήση της.
  • Επίσης, η εφαρμογή της επιστήμης και της τεχνολογίας στην παραγωγή θα αυξήσει την παραγωγικότητα της εργασίας, μειώνοντας το κόστος παραγωγής, και αυτό θα είναι σε όφελος των εργαζομένων.
Άρα και λεφτά βρίσκονται και η δουλειά των εργαζομένων θα βγάζει συνεχώς περισσότερα που θα τα καρπώνονται οι ίδιοι και όχι οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και το κράτος τους.
Εκεί είναι η διαφορά μας.
Εμείς ενδιαφερόμαστε για το λαό, οι άλλοι για το μεγάλο κεφάλαιο !

8 σχόλια:

  1. Γνώμη μου είναι να πούμε στο λαό ότι με σκληρή δουλειά και θυσίες θα χτιστεί όλο αυτό και δεν θα λύσει η Λαική εξουσία τα προβλήματα από την μια μέρα στην άλλη. Εκτός από το ψωμί το πιο σημαντικό είναι ότι θα έχουμε αξιοπρέπεια και θά μαστε σα λαός κύριοι του εαυτού μας

    ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ: Πολύ σωστές οι επισημάνσεις σου !

      Άλλωστε πολύ καιρό τώρα, οι Κομμουνιστές φωνάζουμε το παρακάτω σύνθημα:

      "Οι μόνες θυσίες που έχουν αξία, είναι αυτές για άλλη Κοινωνία" !

      Επίσης να πούμε ότι θα χρειαστεί να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην προσπάθεια και να μην περιμένουν να βρεθεί η λύση από τους καναπέδες τους !

      Διαγραφή
  2. Να πούμε όμως και το άλλο... πως με τη λαϊκή εξουσία η ανεργία θα εκμηδενιστεί και μεσοπρόθεσμα οι ώρες εργασίας θα μειωθούν, για να εργάζονται όλοι. Δεν είναι δυνατόν να έχεις ενεργό πληθυσμό 6-700000 και οι μισοί να είναι άνεργοι, επειδή το κεφάλαιο δεν κάνει επενδύσεις και δεν έχει κέρδη. Η εξασφάλιση της εργασίας θα είναι ένα από τα κυριότερα ζητούμενα της λαϊκής εξουσίας. Ο άνθρωπος και οι βασικές του ανάγκες είναι στο επίκεντρο και όχι τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.

    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία: θυμάμαι, όταν ήμουν αρκετά νέος, ήμουν μάρτυρας στην παρακάτω συζήτηση.

      - Καλά, στην Σοβιετική Ένωση, όλοι σπουδάζουν ... τι τους κάνουν τόσους επιστήμονες ;
      - Μα, να έχεις υπόψη σου, ότι π.χ. ο οδοντίατρος μπορεί να είναι οδοντίατρος της ... άνω αριστερής οδοντοστοιχίας !

      Δεν ξέρω κατά πόσο απηχούσε την αλήθεια το παραπάνω, είναι όμως ενδεικτικό πως μπορεί πραγματικά να εκμηδενιστεί η ανεργία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
      Ειδικά σήμερα, που τα επιτεύγματα της επιστήμης είναι τόσο τεράστια, αυτό μπορεί να γίνει σε πολύ πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα από ότι στο παρελθόν !

      Πολύ σωστές οι επισημάνσεις σου Μαρία.

      Διαγραφή
  3. ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ:

    Τι σημαίνει μονομερής διαγραφή του χρέους και τι συνέπειες θα έχει για το λαό; Οι δανειστές δεν θα αντιδράσουν για τα δανεικά τους και πως ενδέχεται να κινηθούν ενάντια στη Λαϊκή Εξουσία;

    Η ερώτηση είναι τελείως καλοπροαίρετη και τίθεται από πολύ κόσμο.

    -Ω-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -Ω-: Αυτή Φίλε μου, δεν είναι ερώτηση κρίσεως (απλά και μόνο) είναι η πιο σημαντική παράμετρος της Πρότασης του ΚΚΕ !

    Μια πρώτη απάντηση (και αν θέλεις και λίγο ... εύκολη) θα ήταν να αραδιάσει κανείς περιπτώσεις που στο παρελθόν άλλες χώρες έκαναν ακριβώς το ίδιο.

    π.χ. η ίδια η Γερμανία που τόσο μας απειλεί, η Ρωσία και άλλες προχώρησαν σε διαγραφή του χρέους τους.

    Επειδή όμως δεν μου αρέσει να αποφεύγω τα ... δύσκολα, πρέπει να πω το εξής:

    - Πρώτον δεν λέει κανένας ότι αυτό είναι εύκολο και θα περάσει με την ... πρώτη, ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις και μάλιστα σκληρές.

    - Μήπως π.χ. δεν είναι σκληρός και μάλιστα με σοβαρές απώλειες ο αγώνας που δίνουν σήμερα (τι σήμερα δηλαδή, εδώ και 5 μήνες) οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουγία ;
    Ε, αυτό κάντο στο σύνολο της καπιταλιστικής παραγωγής για να έχεις το μέγεθος.

    - Για το μόνο που μας παραδέχονται εχθροί και φίλοι είναι η αλήθεια που παρουσιάζουμε στο λαό.
    Δεν χαϊδεύουμε αφτιά. Δεν λέμε ότι "κοίτα, εσύ θα κάάάάθεσαι στον καναπέ σου και μεις θα σου λύσουμε τα προβλήματα" !
    Αν δεν πάρει την Μεγάλη Απόφαση για Ενεργή Συμμετοχή του ο λαός μας, δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

    - Ναι. Μπορεί και να κινηθούν εναντίον της Λαϊκής Εξουσίας. Τι κάναν άραγε τόσα χρόνια που υπήρχε η Σοβιετική Ένωση ; Δεν κάναν το ίδιο ;
    Υπάρχει όμως κι ένα σύνθημα που λέει:
    - Λαός αγωνιστικά ενωμένος, ποτέ νικημένος !

    υ.γ.: Να βάλω μια παράμετρο άσχετη στο θέμα, αλλά που δείχνει κάτι. Ποιος θα έλεγε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από το ΝΑΤΟ. Κι όμως έστω και προσωρινά το έκανε ένας δικός τους, ο Καραμανλής, και δεν άνοιξε ρουθούνι !

    Όταν ο λαός δείχνει αποφασισμένος, όλα είναι ανοιχτά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσωπικα καπως ετσι φανταζομουν τη κατασταση της Ελλαδας στην περιπτωση που βγει απο την Ε.Ε..

    Ωστοσο εχω καποιες αμφιβολιες οπως:

    1) Εφοσον θα μειωθουν δραματικα οι εισαγωγες λογω υποτιμησης του νομισματος, που θα βρουμε τα φαρμακα; Δεν εχουμε φαρμακευτικες εταιρειες ή μαλλον εχουμε αλλα δεν καλυπτουν σε καμια περιπτωση τις αναγκες μας. Μην ξεχναμε οτι εχουμε 'γερασμενο' πληθυσμο κατι που σημαινει οτι ειναι πολυ αμεση αυτη η αναγκη.

    2) Παρομοιως, απο που θα προκυψουν χρηματα για να εγκαταστησουμε τα μηχανηματα που χρειαζομαστε πχ για την γεωτρηση του πετρελαιου; Γενικα για την εφαρμογη της 'τεχνολογιας' χρειαζεται στανταρ καποιο κεφαλαιο... Τοσα χρονια συνεργαζομασταν με ξενες πολυεθνικες εταιρειες, και δεν νομιζω να εχουμε 'εμπειρους' τεχνοκρατες. Εκτος αν τους φερουμε απο το εξωτερικο πισω...

    Εν πασει περιπτωση ετσι και αλλιως παντως τα πρωτα χρονια θα ειναι παρα πολυ δυσκολα αλλα μονο ετσι θα ερθει η ευημερια που χρειαζεται ο λαος!

    Sartiv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Sartiv: Μου επιτρέπεις να συμπληρώσω, έτσι ;

    ... στην περίπτωση που βγει από την Ε.Ε., με Λαϊκή Εξουσία, που θα διαγράψει μονομερώς το χρέος που δεν έχει καμμία σχέση με τον λαό.

    1. Γιατί θεωρείς ότι θα μειωθούν οι εισαγωγές λόγω υποτίμησης του νομίσματος ;
    1α. Δεν είναι νομοτέλεια η υποτίμηση.
    1β. Οι εισαγωγές θα μειωθούν γιατί απλούστατα στην Ελλάδα θα παράγονται τα αγαθά που σήμερα εισάγονται.
    1γ. Μπορούμε κάλλιστα να παράγουμε αρκετά από τα φάρμακα που χρειαζόμαστε. Είναι ψέμα ότι ΟΛΑ τα εισάγουμε. Άσε που υπάρχουν κι αλλού ... πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Έτσι δεν είναι;

    2. Αναφέρεται στο άρθρο που θα βρεθούν τα λεφτά. Με δυο κουβέντες να πω ότι ο πλούτος που παράγεται στη χώρα μας και που σήμερα γίνεται καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, ή πηγαίνει στις οφ σόρ εταιρίες, με την Λαϊκή Εξουσία θα μένει στη χώρα. Φυσικά κι ο πλούτος από νέες δραστηριότητες που σήμερα η ένταξή μας στην ΕΕ απαγορεύει να ακολουθηθούν (άρθρο 101 της Συνθήκης του Μάαστριχτ).
    Να συμπληρώσω ότι έχουμε το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό. Έχω και ιδία αντίληψη π.χ. για χημικούς μηχανικούς που είναι περιζήτητοι παντού.

    Το πόσα χρόνια θα είναι δύσκολα, εξαρτάται από τον αριθμό των ελλήνων εργαζομένων που θα πάρουν μέρος ενεργά στην Νέα Κοινωνία.
    Κανείς δεν λέει ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα.
    Ίσα - ίσα !

    Αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...