8 Μαΐ 2012

Διάφορες σκέψεις πάνω σε προβληματισμούς των ημερών.

Κι ολο κάνω σκέψεις...

Καταρχήν πριν ξεκινήσω να ξεκαθαρίσω ότι περίμενα πως το ΚΚΕ θα κέρδιζε ποσοστά μεταξύ 10-12% και όπως είναι φυσικό το εκλογικό αποτέλεσμα με στεναχώρησε. Βέβαια άμα βάλω τη λογική μου μπροστά καταλαβαίνω ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία, όμως η λογική δεν είναι πάντα ικανή να φιμώσει εντελώς τα όποια ανύσηχα συναισθήματα:)
Πάμε παρακάτω...
Επειδή πολλά ακούγονται για την εικόνα και την προπαγάνδα του ΚΚΕ, θα τοποθετηθώ σχετικά, αρχίζοντας με μικρές αναφορές στην προπαγάνδα των άλλων κομμάτων και θα καταλήξω στο τέλος σε εμάς για να πω και εκεί δυο λόγια.

Πασοκ-ΝΔ(Τους βάζω μαζί επειδή δεν είχε και μεγάλη διαφορά η προεκλογική τους συμπεριφορά)
Αυτά τα δύο κόμματα, έχοντας κάψει όλα τους τα επικοινωνιακά χαρτιά μετά από μια μακρόχρονη περίοδο σφαγιασμού του ελληνικού λαού που έκανε το λάθος να τους εμπιστευθεί(ξανά και ξανά),  δεν είχαν τίποτα άλλο να διαπραγματευτούν εκτός από την ακραία τρομοκράτηση του, ελπίζοντας πως έτσι θα τους ξαναψηφίσει από φόβο για το χάος που οι ίδιοι δημιούργησαν με το οποίο τον απειλούν. Τελικά τα αποτελέσματα της κατατρομοκράτησης, αν και έπιασαν τόπο ποικιλοτρόπως, δεν κατάφεραν να τους εξασφαλίσουν τα επιθυμητά και έτσι στις εκλογές καταποντίστηκαν(τουλάχιστον προσωρινά).
ΛΑΟΣ
Ο μίστερ κωλοτούμπας Καρατζαφέρης, από τα πολλά ακροβατικά κατάφερε και έβαλε τρικλοποδιά στον ίδιο του τον εαυτό, από ένα σημείο και πέρα ότι και να έλεγε όλοι τον είχαν χεσμένο. Έχασε το παιχνίδι ιδιαίτερα από την συγκυβέρνηση και μετά, ενώ όταν τον «πρόδωσαν» δυο από τα βασικά του στελέχη για να μην ακολουθήσουν την κατιούσα μαζί του, δέχθηκε ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα. Αν το ΛΑΟΣ ως κόμμα έχει τελειώσει δεν το γνωρίζω, πάντως προς το παρόν είναι εκτός βουλής, βέβαια επειδή οι επόμενες εκλογές δεν αργούν, ίσως κάποια πράγματα μέχρι τότε να αλλάξουν, θα δούμε.
ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σύριζα έπιασε τον παλμό του κόσμου, αυτό είναι αλήθεια. Ο ξυπνημένος στον εφιάλτη της καπιταλιστικής κρίσης ελληνικός λαός είχε πολλά σκατά στο μυαλό του. Ο Σύριζα γνωρίζοντας το αυτό, έπαιξε και κέρδισε τις εντυπώσεις. Έτσι αναδύθηκε ως η εύκολη λύση, μιμούμενος σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι αηδίας το ΠΑΣΟΚ του 81, και κατάφερε να φανεί ως ο «καλός μπάτσος», ενάντια στον κακό που ήταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Όπου χρειάστηκε βέβαια έκλεψε και ένταξε στην συνθηματολογία του στοιχεία και από το ΚΚΕ για ευνόητους λόγους. Στην ουσία η επιχειρηματολογία του ήταν τελείως παιδική και διαλυόταν σε δευτερόλεπτα, όταν όμως λες στον άλλον κάτι που θέλει να ακούσει, αυτός θα κρατηθεί από αυτό με νύχια και με δόντια, και έτσι ακριβώς λειτούργησε το όλο πράγμα με τον Σύριζα.
Καμμένος
Τον Καμμένο αν και δεν τον παρακολούθησα ιδιαίτερα, αυτό που κατάλαβα είναι ότι εμφανίστηκε σαν την καλή λαϊκή δεξιά η οποία θα επιστρέψει στον έλληνα πίσω την αξιοπρέπεια του. Πάτησε και αυτός στις ελπίδες μιας άλλης μερίδας κόσμου, όχι αυτού που ψήφιζε πασοκ αλλά εκείνου που ψήφιζε ΝΔ(αλλά και ΛΑΟΣ) και κατάφερε να  τους προσελκύσει με τεχνικές μάρκετινγκ. Δυστυχώς ο κόσμος που τον ψήφισε έχοντας κοντή μνήμη, δεν έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι ο Καμμένος ήταν στέλεχος στην ΝΔ τόσα χρόνια, του αρκούσε ότι και αυτός του έδινε την ελπίδα και την εύκολη λύση. Και φυσικά εδώ, όπως και στην περίπτωση του Συριζα, έπαιξε μεγάλο ρόλο η εμμονή του στην αντιμνημονιακή ρητορεία, λες και το μνημόνιο ξεπήδησε από το πουθενά, ή λες και από μόνο του, χωρίς δηλαδή τις πολιτικές επιλογές που μας οδήγησαν μέχρι αυτό, μπορεί με κανένα τρόπο να σταθεί.
Κουβέλης
Ο Κουβέλης δεν ξέρω τι ακριβώς ρόλο έπαιξε ή κλήθηκε να παίξει. Ίσως αποτέλεσε μια εφεδρεία του συστήματος που τελικά επισκιάστηκε από τον Συνασπισμό, μπορεί όμως να έπαιξε και να παίζει ρόλο τον οποίο εγώ δεν μπορώ να αντιληφθώ. Σε κάθε περίπτωση, προσπάθησε να τοποθετηθεί εκεί ανάμεσα στον Σύριζα και στο Πασοκ, τελικά πλασαρίστηκε λίγο πιο αριστερά αυτός και λίγο πιο δεξιά ο Σύριζα και έγιναν περίπου ένα και το αυτό. Τελικά ο Σύριζα για διάφορους λόγους τους οποίους δεν προτίθεμαι να παραθέσω εδώ, τα κατάφερε καλύτερα και έσπασε τα ταμεία.
Χρυσή Αυγή
Τι να πούμε τώρα για αυτούς; Τα όλοι οι έλληνες μαζί μπορούμε σύνθημα που προβαλλόταν αβέρτα και από τα ΜΜΕ. Τα σημαιάκια στην πλατεία που χαϊδευόταν από πολλούς και διάφορους. Την ξενοφοβία και τον ρατσισμό που καλλιεργούταν στη χώρα μας. Την μετανάστευση από τους πολέμους των ΝΑΤΟ ΕΕ και την φτωχοποίηση των διαφόρων χωρών για χάρη της «ανάπτυξης»; Το Δουβλίνο 2;Ε όταν υπάρχουν όλα αυτά, λογικό είναι να εμφανιστούν τα ξυρισμένα άδεια κεφάλια και να μπουν και στην βουλή με «εντολή» να σκοτώσουν και τους 300 που είναι ίδιοι, αλλά και να ξεβρωμίσουν την χώρα από τους υπανθρώπους που μας παίρνουν τις δουλειές και τις γυναίκες.
ΚΚΕ
Αντίθετα με τους παραπάνω εμείς δεν αντιμετωπίσαμε τον λαό ως καταναλωτή αλλά ως ον σκεπτόμενο, όπως θα όφειλε να είναι. Ούτε πλασαριστήκαμε ως προϊόν, αλλά ως πρωτοπορία της εργατικής τάξης με ότι συνεπάγεται αυτό. Με τα όσα του είπαμε και θα συνεχίσουμε να του λέμε από την κορυφή μέχρι την βάση δεν είχαμε ως στόχο να τον αποπροσανατολίσουμε και να τον απομακρύνουμε από την αλήθεια αλλά να του δώσουμε τα εργαλεία να μπορεί να τη δει μόνος του και να αντιδράσει ανάλογα. Επειδή αισθανόμαστε την αυξημένη ευθύνη μας απέναντι στον ελληνικό λαό δεν του είπαμε αυτά που θέλει να ακούσει αλλά αυτά που πρέπει να ακούσει.  Ο λόγος είναι ότι δεν μας ενδιαφέρει τόσο η κάλπη αλλά η ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων, κάτι που δεν έρχεται μέσα από υποσχέσεις και ονειροφαντασίες. Αντίθετα με τους υπόλοιπους, δεν είπαμε στον κόσμο «ψήφισε μας και άραξε, θα πάμε εμείς στους εταίρους να επαναδιαπραγματευτούμε το χρέος και θα καθαρίσουμε για εσένα». Εμείς του είπαμε και του λέμε, «οκ δώσε μας την ψήφο σου αν θέλεις» αλλά άσχετα με το τι θα ψηφίσεις έλα μαζί μας να αγωνιστείς για τα δικαιώματα σου. Υποσχέσεις μεγάλες δεν δώσαμε, πέρα από το ότι θα μας έχει δίπλα του και μπροστάρηδες στους αγώνες του, και αυτό του το είπαμε επειδή το πιστεύουμε.
Μερικά ακόμα γρήγορα συμπεράσματα:
Όπως είναι λογικό είναι νωρίς ακόμα για τον χθεσινό απολιτικ κοσμάκη να απαγκιστρωθεί από τις λογικές του παρελθόντος. Ο Ελληνικός λαός συνεχίζει να ελπίζει σε λύσεις εντός συστήματος και εντός Ε.Ε, ενώ υπάρχει μια άλλη μερίδα που καταλαβαίνει τον ρόλο του καπιταλισμού και των εργαλείων του αλλά δεν αντιδρά επειδή φοβάται τα αντίποινα. Μπορεί η τρομοκρατία των «εταίρων» μας και των πολυεθνικών να μην κατάφερε να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ψήφους σε ΝΔ Πασοκ, όμως μπόρεσε να κάνει τους έλληνες να φοβούνται αυτό που προτείνει το ΚΚΕ, την αποδέσμευση. Έτσι μεγάλο μέρος του λαού είτε έφαγε την παραμμύθα, είτε φοβάται να κάνει το παραπάνω βήμα για να μην πέσει πάνω του το βαρύ χέρι των «συμμάχων» μας(ή επιδρά πάνω του ένας συνδυασμός και των δυο).


Τεράστιος ήταν ο ρόλος και η σημασία των καναλιών, τα οποία δημιούργησαν το απαραίτητο κλίμα και διαμόρφωσαν άποψη. Δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα ότι όλοι εμείς οι φίλοι του ΚΚΕ στις συναναστροφές μας με τον κόσμο ακούγαμε τις ερωτήσεις τύπου Πρετεντέρη να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά. Όπως επίσης δεν είναι τυχαία η συστηματική διαστρέβλωση των θέσεων μας από τα ΜΜΕ(πχ το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει, το ΚΚΕ δεν έχει πρόγραμμα, η Αλέκα είπε αυτό, η Αλέκα είπε το άλλο) κάτι που μας δυσκόλευε πάρα πολύ, το να πείσουμε δηλαδή ότι δεν ειμαστε ελέφαντες. Τέλος για όσους είδαν την εκπομπή του e-nikos που είχαν κληθεί οι πολιτικοί αρχηγοί της αριστεράς, θα παρατήρησαν μια επιθετικότητα από τον κόσμο που ήταν εκεί εναντίον της Αλέκας, την οποία(επιθετικότητα) δεν αντιμετώπισε ο Τσίπρας και ο Κουβέλης. Οι ερωτήσεις και τα επιχειρήματα με τα οποία της «επιτίθονταν» ήταν ακριβώς τα ίδια τα πρετεντέρικα που ακούμε και εμείς καθημερινά στις επαφές μας με τον κόσμο. Και Βέβαια δεν μετράει μόνο το αν έσκαβαν τον δικό μας λάκκο, αλλά το κατά πόσο έπλεκαν το εγκώμιο κάποιων άλλων κομμάτων ή πολιτικών(και με την έννοια του πολιτικού και της πολιτικής).

Από την πλευρά μας γνωρίζουμε ότι ο δρόμος είναι μακρύς και σίγουρα έχουμε να μάθουμε ακόμα πολλά ενώ όπως είναι φυσικό υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Σε καμία όμως περίπτωση, και είμαι πεπεισμένος για αυτό, δεν αποτύχαμε. Οκ, θα μπορούσαμε ίσως αν είχαμε κάνει την τέλεια(μέσα στα όρια της ηθικής μας) προπαγάνδα να είχαμε πάρει 1% παραπάνω(λέω εγώ τώρα), όμως θα είχε τόσο τεράστια σημασία αυτό; Κατά τη γνώμη μου όχι, γιατί σημασία έχει αυτό που βιώνω καθημερινά και που το έχω εκφράσει μέσα από παλιότερα άρθρα. Ας τα ξαναπούμε όμως:
-        Μεγάλο μέρος του κόσμου μας συμβουλεύεται σε πολλά ζητήματα. Στην συνείδηση του είμαστε σίγουρα πιο «μονιμοποιημένοι», και ας μη μας ψήφισε, από άλλα κόμματα μαριονέτες ή τα δυο  παραδοσιακά του δικομματισμού(τα οποία χάνουν σταδιακά τη δύναμη τους μαζί με τη λογική που είχαν περάσει και πάνω στην οποία πατάνε τα καινούρια κόμματα μαριονέτες).
-        Μεγάλο μέρος παλαιών συντρόφων και φίλων του ΚΚΕ, μαζί και εγώ(και αυτό το βλέπω πάρα πολύ τα τελευταία δυο τρία χρόνια), το έχουν ξαναπλησιάσει και έχουν αρχίσει να εντάσσονται δυναμικά στον αγώνα δίπλα του.
-        Η παρουσία του ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς αυξάνεται, αυτή η προσπάθεια δεν πάει με τίποτα χαμένη και αυτό θα φανεί τα επόμενα χρόνια.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν γιατί προέκυψε κάτι και πρέπει να σταματήσω, εδώ θα είμαστε για να πούμε και τα υπόλοιπα.
-.-
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

79 σχόλια:

  1. ΣΦΕ ΠΟΕ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ!ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς όπως τα λες. Μην κάνουν έτσι κάποιοι, τα εμπιστευτείτε το ΚΚΕ, πάντα τελικά δικαιώνεται.

    Θα ξενέρωνα να είχα και 30% και να με σιγοντάριζε ο ΣΕΒ.

    Εμείς τις θέσεις μας λάστιχο για λίγες ψήφους δεν τις κάνουμε, το λαό δεν τον κοροϊδεύουμε για λίγη (εφήμερη) δόξα.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικοι ομως δεν μπορουν να το χωνεψουν, προερχομενοι βλεπεις απο αλλους χωρους και απο αλλες νοοτροπιες, ας ειναι.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητοί σ.του ΚΚΕ
    Δεν έχω τη διάθεση ούτε για αλαζονεία, ούτε για εκφραστικούς και άλλους ρεβανσισμούς, κάτι που αντίστοιχα θα δεχόμασταν αν ήταν αντίστροφα τα αποτελέσματα. Απλά θέλω να καταθέσω δυο κουβέντες στη συζήτησή σας.
    1. Ποιος ήταν ο εκλογικός στόχος του ΚΚΕ αυτές τις εκλογές;. Ισχυρό ΚΚΕ ή κάνω λάθος; Πετύχατε ως κόμμα το στόχο σας; Αν δεν το πετύχατε μήπως εκτός των άλλων που περιγράφετε, φταίει κάτι στην πολιτική σας, αλλά και στη τακτική σας;
    2.Ηταν νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του πρόταση για ενότητα της αριστεράς είχε απήχηση στο κόσμο; Αν ναι γιατί; Είναι αυτό που λες ΠΑΣΟΚ του 81 ή είχε μεγάλη ανταπόκριση η πρόταση για κυβερνηση της Αριστεράς;
    3.Το να χαρακτηρίζεις κάποιον ως οπορτουνιστή ή νέο ΠΑΣΟΚ ή άλλο δε φτάνει για να διαβάσεις το εκλογικό σου αποτέλεσμα....
    4. Η ιστορική αναδρομή στο 1968 και 1991 δεν έχει καμιά ουσία. Άλλες εποχές, άλλα χρόνια. Δεν έχουμε διάθεση ρεβανσισμού
    5. Η πρόταση για ενότητα της αριστεράς είναι στο τραπέζι και μετεκλογικά. Επομένως δεν αποτελεί προεκλογικό παιχνίδι. Αποτελεί πρόταση ουσίας η οποία διατρέχει την πολιτική μας. Μια πρόταση που η ηγεσία του ΚΚΕ εξακολουθεί να απορρίπτει. Επομένως πάλι διαβάζει λάθος το αποτέλεσμα.
    6. Έχουμε ακόμη χρόνο. να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι να αναδιατάξουμε την Αριστερά. να τη κάνουμε κυρίαρχη στην πολιτική σκηνή. Και μιλάμε για αριστερή διακυβέρνηση
    7. Αν το ΚΚΕ σήμερα δεν ήταν ένα κόμμα φοβικό, δηλαδή αν θεωρούσε ότι η ιδεολογικά δε "κινδυνεύει", θα ήταν πρωτοπόρο στις συμμαχίες. Θα πρωτοστατούσε. Όμως ιδεολογικά νοιώθει ότι τα επιχειρήματά του τελείωσαν για το ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση της Κ.Ο. Αττικής ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ, αποκλειστικά και μόνο, λες κι ο εχθρός δεν είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει μια ιδεολογική ένδεια στην αντιμετώπιση των πολιτικών πραγμάτων στη χώρα.
    8. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τους δισταγμούς του κόμματός σας. Του δισταγμούς τους δικούς σας. Αλλά δεν είναι η ώρα για δισταγμούς. Πρέπει να κάνετε το βήμα, γιατί την επόμενη τα πράγματα θα είναι σκληρότερα για σας και πρώτα για το λαό μας. Εμείς βάζουμε το λαό μας πάνω κι απ' το κόμμα μας.
    ΥΓ: 1.Αλήθεια πιστεύετε αυτό που εννοεί ο ΣΕΒ; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση που θα αναιρεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Αν οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα για το Λαό μας και θα είναι δύσκολο να αρνηθεί κάποιος την πρόταση για αριστερή διακυβέρνηση. Όποιος αρνηθεί θα αναλάβει τις ευθύνες του. Ήδη η χαμηλή άνοδος του ΚΚΕ αυτό έδειξε. Δε μπορεί να εχεις δίκιο σε όλες τις περιπτώσεις.
    2.Πιστεύετε αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αγαπημένος των ΜΜΕ; ΟΛΟΙ και όταν εννοώ ΟΛΟΙ βάζω μέσα και το ΚΚΕ (χαρακτηριστική ήταν η ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ Αττικής αποκλειστικά και μόνο ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. Επομενως σ.του ΚΚΕ κοιτάξτε την πολιτική τακτική σας. Εκεί κάνατε λάθος. Το λάθος σας όμως πέφτει στις πλάτες όλων μας.
    Συντομα θα είμαστε μαζί. Οι καιροί το επιβάλλουν.

    συντροφικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επίσης σαν σύντομη απάντηση για σκέψη και προβληματισμό σε αυτά που ισχυρίζεσαι, σε παραπέμπω σε ένα άρθρο του Μπογιόπουλου που απαντάει σε αυτά ακριβώς.Το βρήκα εδώ http://redship.wordpress.com/2012/05/08/%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B2%CF%8E%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CF%8E%CE%BD/

      Διαγραφή
    2. @Αστυάνακτας:
      -Δεν είμαστε σύντροφοι! Η λέξη είναι ιερή για να την χαραμίσω σε κάτι σαν και του λόγου σας. Εγώ τουλάχιστον σύντροφος με τύπους που στοχεύουν στην "υγειή επιχειρηματικότητα" και που σε συνεντεύξεις τους λένε πως "οι κομμουνιστές θα σας πάρουν τις περιουσίες", ούτε είμουν ποτέ ούτε και πρόκειται να γίνω.
      -Μην συμπεριφέρεσαι σαν ΠΑΣΟΚος ποντάροντας στην πολιτική αμνησία. Είναι θράσος να λες πως το '91 ή το '68 είναι μακρυνά, όταν ο χώρος σου για να χτυπήσει το ΚΚΕ έχει ξεθάψει μέχρι και τον ...Καραγιώργη!
      -Τα επιχειρήματα ενάντια στην σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν τελείωσαν, αλλά φροντίζετε κάθε μέρα να μας δίνετε κι άλλα. Μάλλον δεν θέλεις να αρχίσω γιατί ο κατάλογος είναι μεγάλος, όσο και μην απαντητόςαπό μεριάς σας...
      -Η προσπάθεια για την δυάλυση του ΚΚΕ με το πρόσχημα της αριστερής συνεργασίας, το γνωρίζουμε πως δεν ήταν προεκλογικό τρικ. Στον στόχο της δυάλυσης του ΚΚ και την εξαφάνισης της κομμουνιστικής ιδεολογίας, έχετε δείξει μία αξιοσημείωτη για τον χώρο σας συνέπεια, από το 1956 μέχρι σήμερα...
      -Και τι σε νοιάζει εσένα τι κάνει και τι δεν κάνει το ΚΚΕ; Το ΚΚΕ σας πήρε χαμπάρι τι είσαστε και σας ξαπόστειλε εδώ και καιρό. Η στοιχειώδης πολιτική εντιμότητα (ποιός την έχασε για να την βρείτε εσείς;) θα επέβαλε να μην ασχολείστε μαζί του. Για πρώτο κόμμα πάτε, και έγνοια σας ακόμη και τώρα παραμένει η δυάλυση του ΚΚΕ;
      -Μπες σε κανένα μπλογκ του ΠΑΣΟΚ να τα πεις με τους συντρόφους σου της ΠΑΣΚΕ. Το θράσος σας είναι πραγματικά εξοργιστικό όταν αποκαλείτε συντρόφους αυτούς που έχετε πολεμήσει με τον πιο βρώμικο τρόπο.
      -Οσο για την "θέση ισχύος" στην οποία νομίζεις πως βρίσκεσαι, παρά την απολιτίκ ψήφο διαμαρτυρίας που πήρατε, οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ εξακολουθούν να είναι δεκαπλάσιες από τις δικές σας και ο Ριζοσπάστης να πουλάει υπερδεκαπλάσια φύλλα από την Αυγή. Οταν μπορέσετε να τα αλλάξετε αυτά, θα πάρετε και το πάνω χέρι. Μέχρι τότε έχετε πολλή δουλειά μπροστά σας, και φυσικά θα έχετε και τους κομμουνιστές απέναντι σε κάθε προσπάθεια εξαπάτησης του λαού. Μέχρι τότε κοίτα το 7% των Χιτλερικών που εξέθρεψαν οι "πλατείες" στις οποίες ψαρεύατε, και ονειρέψου "αριστερές" κυβερνήσεις τύπου Νταλέμα.
      Υ.Γ.
      Με την απλή αναλογική, τι γίνεται απόγονοι των Παπαντρέου; Δεν άκουσα κάτι από μέρους σας....

      Διαγραφή
    3. παπαδοπουλος κωνσταντινοςΤετ Μαΐ 09, 02:29:00 μ.μ. EEST

      Φλωράκης και Κύρκος αποφάσισαν την 1η Ιουλίου 1989 τη δημιουργία μιας φιλελευθερο-κομμουνιστικής κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Συνασπισμού,
      ποια ειναι η θεση του ΚΚΕ για αυτο?
      δεν θελω να τρολαρω αλλα εχω απορια,πως λετε στο συριζα δεν ειμαστε σαν τα μουτρα σας ενω εχετε κανει συνεργασια με την ν.δ.και τιτλο φιλελευθερο-κομμουνιστική? απλα ρωταω και δεν ειμαι και συριζα. ΕΠΑΜ στηριζω αλλα αστο αυτο,το ακουτε και βγαζετε σπυρια!

      Διαγραφή
    4. Η θεση μας ειναι "δεν επαναλαμβανουμε τις μαλακιες του παρελθοντος", τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβεις;

      Διαγραφή
  4. 1) Το ισχυρο ΚΚΕ δεν εχει να κανει με τις εκλογες αλλα με αλλες δραστηριοτητες και "δεικτες" για τους οποιους τρεχουμε νυχθημερον, και πριν και μετα τις εκλογες.
    2)Ο Συριζα ηξερε απο την αρχη οτι θα εισπραξει οχι απο το κκε και την προσκληση του την εκανε επικοινωνιακα, δεν διστασε να φτασει σε σημειο να προτεινει και την Παπαρηγα για αρχηγο. Οσο για το αν ειναι νικητης, οκ με τις δικες του απαιτησεις ειναι, και τι σημαινει αυτο; Θα ειναι και νικητης ο λαος η τα μονοπωλια που κρατηθηκε ο κοσμος, εκλογικα παντα, παλι στα στεγανα του συστηματος; Συνεργασια βεβαια τα κομματα μας δεν θα μπορουν να εχουν ποτε και ειμαστε αντιπαλοι με την ηγεσια του κομματος σας επειδη μας χωριζουν χασματα. Ο καπιταλισμος δεν γινεται καλυτερος σε περιοδους κρισεως και το ξερετε, αν δεν το ξερετε ακομα χειροτερα.
    3)Ναι δεν φτανει για αυτο το αρθρο λεγεται διαφορες σκεψεις, οποτε και αναπτυσσονται και αλλοι συλλογισμοι, επισης πουθενα δεν ειπα οτι ειπωθηκαν ολα, το αντιθετο μαλλιστα.
    4)Εχετε διαθεση ομως για οπορτουνισμο, και οντως ειναι αλλες εποχες για αυτο και ο συριζα δεν θα εχει την μακρα πορεια του πασοκ, οπως επισης και για αλλους λογους.
    5)Βρε δεν πα να ειναι στο τραπεζι και στον αιωνα τον απαντα, το ΚΚΕ σε αυτο το συμποσιο δεν θα συμμετασχει, αν και κατι μου λεει οτι τωρα θα σας πλησιασουν αλλοι, οποτε μην εχετε κανενα παραπονο, η προσκληση σας θα βρει ανταποκριση.
    1/2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6) Δεν ειμαστε αριστερα εμεις ειμαστε ΚΚΕ, ελπιζω να ξερεις την διαφορα, κατα τα αλλα ισχυουν τα παραπανω. Και εμας ισχυει η προταση προς τους ψηφοφορους του συριζα να ερθουν να αγωνιστουν μαζι με τους φιλους του ΚΚΕ στον δικαιο αγωνα του εναντια στα μονοπωλια και τα οργανα τους Ε.Ε Νατο ΔΝΤ κλπκλπ για αποδεσμευση απο ολους αυτους. Με τα στελεχη σας ομως δεν θελουμε να εχουμε καμια σχεση συνεργασιας, ποσο πιο καθαρα να το πουμε, εκτος του οτι μας χωριζουν ιδεολογικα χασματα, δεν τους εχουμε και καμια εμπιστοσυνη.
      7) Ο εχθρος ειναι και το συριζα ως κομμα του συστηματος, επισης αν δεν εχεις παρατηρησει ποσο πολυ ο τσιπρας προσπαθουσε προεκλογικα να μιμηθει τον Αντρεα να πιασεις να ξαναδεις τις προεκλογικες σας συγκεντρωσεις. Και ναι εκπτωσεις στην ιδεολογια μας δεν κανουμε, παρολα αυτα, οσον αφορα τον εργατοκοσμο δεν τον περναμε απο ιδεολογικο κοσκινο για να μας συντροφευσει στους αγωνες μας. Αλλο ομως ο κοσμος, αλλο τα στελεχη ενος κομματος.
      8) Ισα ισα, τωρα πρεπει να φυλαμε τον κωλο μας, στα δυσκολα. Αν ενδωσουμε στη λογικη σας θα διαλυσουμε σαν κομμα και μετα το εργατικο κινημα θα χασει την πρωτοπορια του οπως εχει γινει σε τοσες και τοσες χωρες. Ακεφαλο το εργατικο κινημα θα εχει την τυχη των επαναστασεων τυπου Αιγυπτου, οταν ζορισουν και αλλο τα πραγματα και ο λαος ξεσηκωθει. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΟΚΡΙΝΟΣΑΣΤΑΝ ΟΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ. Εσυς παλευετε για να μαντρωσετε και να κρατησετε τον λαο στα ιδια εμεις για να τον απελευθερωσουμε.
      ΥΓ1) Για τον Σεβ δεν ξερω τι ειπε και τι δεν ειπε, ειδα κατι αρθρα σχετικα αλλα δεν τα διαβασα ακομα, αμα τα διαβασω θα τοποθετηθω ξανα.
      ΥΓ2) Πιστευουμε οτι τα ΜΜΕ βοηθουσαν το συριζα ειτε αμεσα ειτε εμμεσα περνωντας στον κοσμο την λογικη του και κρατωντας τον μακρυα απο τη λογικη του ΚΚΕ. Αποστολη εξετελεσθη και με μεγαλη επιτυχια.

      Οσο για το τι θα επιβαλλουν οι καιροι, αυτο θα το δειξουν οι καιροι και η σωστη πολιτικη αναλυση, οχι ενα κομμα που συμπεριφερεται σαν κλοουν της πολιτικης.

      Διαγραφή
    2. 1. Το ισχυρό ΚΚΕ με τι εχει να κάνει;Με τους τόπους δουλειάς εκεί που το ΚΚΕ απομακρυνεται όσο μπορεί περισσότερο; Και γιατί βρε συντρόφια θεωρείτε ότι εχετε την αποκλειστικότητα στο τρέξιμο. Δυο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στους δρόμους. Στα διόδια,στα χαράτσια, στις συνελεύσεις στις πλατείες. Απλά το ΚΚΕ εφτιαχνε ξεχωριστή επιτροπή για χαράτσια κι ας λεγαμε τα ίδια.
      2.Ο ΣΥΡΙΖΑ εισέπραξε και από το ΚΚΕ. Η επαφή μου με τοκόσμο αυτό εδειξε. Το επικοινωνιακό που λες δεν ήταν καθόλου επικοινωνιακό. Αν καθόμασταν στοίδιοτραπέζι η δυναμική των δυοκομμάτων θα ήταν διαφορετική. Ο καπιταλισμός δε γίνεταικαλύτερος,αλλά αν δεν φοβάσαι ιδεολογικά προσπαθείςνα κυριαρχήσεις. Εδω χανόμαστε ως λαός και σεις ψαχνετε να κρατήσετε την ιδεολογική σας καθαρότητα.Κατι που δεν είναι δυνατόν να σας επιβληθεί και να μας επιβληθεί.
      3.Εχουμε διάθεση για οπορτουνισμό,εσεις τι διάθεση εχετε εως να ωριμάσουν οι συνθήκες. Να εξαθλιωθεί ο λαός;
      4. Είναι στο τραπέζι,επομένως δεν είναι επικοινωνιακό. Το αν συμμετάσχει θα το δούμε. μην προτρέχεις. Δε ξερω ποιους άλλους εννοείς..εκείνο που ξερω ότι θα μας πλησιάσουν περισσότεροι απλοί ψηφοφόροι καιμελη του ΚΚΕ. Καινα μου το θυμάσαι.

      Διαγραφή
    3. @αστυάνακτας:
      1)Ναι σας έχουμε δει να τρέχετε μαζί με την ΠΑΣΚΕ στα συνδικάτα και με τους φασίστες στις πλατείες. Πολύ τρέξιμο πράγματι. Βέβαια ούτε καν εκλογικούς αντιπροσώπους ανά τμήμα δεν είχατε προχθές, αλλά έχετε σκοτωθεί στο τρέξιμο...
      3)ΟΚ.Εμείς φταίμε που θα εξαθλιωθεί ο λαός (και μετά όταν μιλάμε για βρώμικες επιθέσεις, τις φανταζόμαστε, έτσι;). Αντε να σας δω τώρα να τον σώζετε εσείς μέσα στην ΕΕ και το Ευρώ. Αναμένουμε τον τετραγωνισμό του κύκλου με μεγάλη αγωνία.
      4)Από ότι βλέπω δικαιώνεις απόλυτα το πρώτο μου σχόλιο. Εκεί το μυαλό σου, να πάρεις κόσμο από το ΚΚΕ... Και να δηλώνεις πως πήρες κιόλας! Το πως γίνεται αυτό ενώ το ΚΚΕ έχει αυξήσει την δύναμη του, τόσο σε ποσοστά όσο και σε αριθμό ψήφων δεν μας το λες βέβαια.
      -Απορία:
      τώρα που θα κυβερνήσετε και θα σας ζητηθεί στρατός για την Συρία, θα βοηθήσετε στον "εκδημοκρατισμό" της;

      Διαγραφή
  5. Για τον ΣΕΒ τωρα Αστυανακτα που πηγα και τα διαβασα:
    Εσενα δεν σε προβληματιζει που ω σεβ σας εχει ως προυποθεση, εσας και την πολιτικη σας για σχηματισμο κυβερνησης;
    Δεν σε προβληματιζει οτι οταν ο ΣΕΒ αναφερεται στο ΚΚΕ εχει μονο να πει κατηγοριες και βγαζει σπυρακια μονο στο ακουσμα του ονοματος;

    Αν δεν σε προβληματιζει εξηγουνται πολλα

    Αυτα καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1) Απομακρυνεται το ΚΚΕ απο τους χωρους δουλειας; Τι εννοεις και πως το εννοεις; Για τα δεν πληρωνω τωρα τα διοδια και τισ συνελευσεις, εμεις ρε φιλε διαφερουμε με εσας ειμαστε αντιθετοι στην πολιτικη σας, τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβεις; Και εσεις ομως εισαστε αντιθετοι στην πολιτικη μας για αυτο το κομμα σας κανει οτι μπορει για να μας κανει σαν τα μουτρα του, δεν ειναι δα και η πρωτη φορα, αλλα ευχαριστουμε δεν θα παρουμε.
    2)Σε κανεναν δεν επιβαλουμε τιποτα, δεν απαιτουμε καμια ιδεολογικη καθαροτητα απο τον λαο που παλευει μαζι μας. Εσεις ομως δεν εισαστε λαος εργατες, εισαστε πολιτκο κομμα με συγκεκριμενη σταση, προτασεις και παρελθον. Οι ψηφοι προς τα εσας δεν αποτελουν αλλαγη εναντια στο συστημα, αποτελουν μια μικρη επιτυχια του συστηματος να ανακοψει την πορεια των συνειδησεων του κοσμου, μπραβο σας.
    3)Εμεις παλευουμε να εξοπλισουμε τον λαο μιας και οι συνθηκες αλλαζουν περιμενουμε δεν περιμενουμε, ωστε να ειναι προετοιμασμενος να αντιμετωπισει αυτα που ερχονται. Εσεις αντιθετα τον καθησυχαζετε και τον στελνετε πισω στον καναπε επι της ουσιας(ασχετα ποια ειναι η συνθηματολογια σας).
    4) Οκ, καλη επιτυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποια επιχειρήματα τελείωσαν για το ΣΥΡΙΖΑ? Δε ντρέπεστε καθόλου? Έχετε μείνει τραγικοί σε ΚΑΘΕ απεργία με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.
    Μπλοκάρετε απεργίες και μιλάτε για "εξαλοσύνες" στα ΜΜΕ!
    Ο τσίπρας προεκλογικά μας είπε πόσο χρήσιμοι είναι οι καπιτελιστές για το μέλλον που έχετε στο μυαλό σας.

    ΕΣΥ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΑΨΕΙΣ? Το χαμηλό ποσοστό? Τόσα χρόνια δηλαδή που ψήφιζαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν επειδή κάναμε λάθος?

    Και στους τόπους δουλειάς, πήγαινε να δεις ποιος απομακρύνεται φίλε. Για καμιά πλατεία να τσιμπήσεις κανένα ψήφο καλός είσαι.

    Τα λέμε στην επόμενη απεργία, και εκεί θα δεις τα ποσοστά μου, γιατί στο δρόμο μετριέται η ταξική πάλη όχι στις ατάκες του Αλέξη που από χθες όλα τα αστικά κανάλια σε Ελλάδα και εξωτερικό τον έχουν πρώτη μούρη. Όντως τον τρέμουν οι καπιτελιστές

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Μπορείς να νικήσεις έναν πιο ισχυρό αντίπαλο μόνο εντείνοντας στο έπακρο τις δυνάμεις σου και χρησιμοποιώντας υποχρεωτικά, με την πιο μεγάλη επιμέλεια, φροντίδα, προσοχή και επιδεξιότητα, κάθε, έστω και την ελάχιστη, "ρωγμή" ανάμεσα στους εχθρούς, κάθε αντίθεση ανάμεσα στην αστική τάξη των διαφόρων χωρών, ανάμεσα στις διάφορες ομάδες ή κατηγορίες της αστικής τάξης στο εσωτερικό της κάθε χώρας, όπως και κάθε, έστω και την ελάχιστη, δυνατότητα να αποκτήσεις μαζικό σύμμαχο, έστω και προσωρινό, ταλαντευόμενο, ασταθή, αβέβαιο και συμβατικό. Όποιος δεν το κατάλαβε αυτό, δεν κατάλαβε ούτε κόκκο από τον μαρξισμό..."
    Β.Ι. Λένιν, "Ο αριστερισμός, παιδική αρρώστια του κομμουνισμού"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα δεν βαρεθηκατε αυτο να το επαναλαμβανετε και να το ερμηνευευε οπως σας βολευει;
      Την απαντηση την εδωσε ο ιδιος ο Λενιν με την σταση του απεναντι στους μενσεβικους.

      Διαγραφή
    2. @Τζαβέλας:
      Με τον Λένιν, ποιά ακριβώς σχέση διεκδικείτε; Γιατί έχει γράψει και κάτι άλλα βιβλιαράκια όπως το "κράτος και επανάσταση" αν το έχεις ακουστά ή την μπροσούρα "για το σύνθημα των ενωμένων πολιτειών της Ευρώπης" το οποίο χαρακτηρίζει ουτοπικό ή αντιδραστικό.
      Η γνώμη σας για αυτά;

      Διαγραφή
    3. Λέει πουθενά προδίδοντας αυτά που πιστεύεις? Λέει πουθενα ξέχνα το μαρξισμό και πούλα παραμύθι για ανθρώπινο καπιταλισμό?

      Να η απάντηση του αρχηγού σου που καταλαβαίνει από Μαρξισμό:

      Ερωτηση Δημοσιογραφου:

      Μια κυβέρνηση της αριστεράς, δηλαδή, δεν έχει ανάγκη από βιομήχανους και επενδυτές;

      ΤΣΠΡΑΣ:
      Κάθε άλλο. Έχει ανάγκη από ένα υγειές επιχειρηματικό κλίμα. Έχει ανάγκη από αξιοκρατικούς νόμους. Διότι κανένας σοβαρός επενδυτής δεν πρόκειται να έρθει σε μια χώρα, η οποία θα είναι ένα καζάνι που βράζει, η οποία θα έχει μετατραπεί σε Νιγηρία της Ευρώπης. Το μοντέλο της Νιγηρίας είναι μοντέλο λεηλασίας του φυσικού πλούτου, γι’ αυτό το αναφέρω.

      Και να σας πω και κάτι άλλο. Οι επενδύσεις μπορούν να γίνουν και να είναι αποτελεσματικές σε ένα πεδίο αξιοκρατίας συγκεκριμένων νόμων και όχι σε ένα πεδίο διαφθοράς και διαπλοκής.
      Ο επενδυτής δεν έρχεται στην Ελλάδα όχι γιατί είναι υψηλοί οι μισθοί και το εργασιακό κόστος, αλλά γιατί γνωρίζει ότι για να προχωρήσει την επένδυσή του χρειάζεται να δώσει άλλα τόσα για να λαδώσει κάτω από το τραπέζι πολιτικούς παράγοντες


      Αυτός είναι ο Μαρξισμός σου? Πήγαινε τώρα να χαρείς για το ποσοστό σου και άσε μας

      Διαγραφή
  9. Μερικες παρατηρησεις με ψυχραιμια, που αργησε 2 μερες :P .
    1)Το εκλογικο αποτελεσμα του ΚΚΕ ειναι αναντιστοιχο της δουλειας των μελων και φιλων του κομματος. Η δραστηριοποιηση και ενεργητικοτητα ηταν τοσο εντονες, περισσοτερο απο καθε αλλη εκλογικη αναμετρηση, που δεν γινεται να εντοπιστουν εκει ευθυνες.
    2)Ο κοπος αυτος δεν αντανακλαται οπως προειπα στο αποτελεσμα, συνεπως πρεπει να επανεξεταστει ο τροπος, η τακτικη του κομματος. Πρεπει να προκριθει ως επικοινωνιακη γραμμη οχι απεναντι σε ποιους ειναι αλλα με ποιους και πως. Με απλα λογια, επιβαλλεται, περα απο το στρατηγικο στοχο, να υπαρξει κυβερνητικο προγραμμα, να πειστει ο λαος οτι το ΚΚΕ ειναι εδω για να κυβερνησει μαζι του, και αν δυνατον, τωρα, οτι δεν περιμενει την δευτερα παρουσια, οπως πολλοι νομιζουν.
    3)Συνδιαστικα πρεπει να επικοινωνηθει πιο επιθετικα οτι δεν ειναι το ΚΚΕ αριστερα, ειναι κομμουνιστικο κομμα, οτι δεν ειναι απο καπριτσιο που αρνειται συνεργασια με τα κομματα της "αριστερης" διαχειρισης πανω σε αυτη τη βαση.
    4)Οφειλει το κομμα να αντεπιτεθει με συνθημα "Εξω απο το μνημονιο, εξω απο το ευρω, εξω απο την ΕΕ και το Μααστριχτ, για λαικη εξουσια και οικονομια", και με αυτο το συνθημα ως κοκκινη γραμμη να καλεσει τις υπολοιπες αριστερες δυναμεις να συνεργαστουνε. (Αν και αυτο νομιζω επρεπε να γινει εδω και 2 χρονια, τωρα ισως ειναι αργα)
    5)Απαιτειται η συκγροτηση αντιφασιστικου μετωπου, η επαναπροσεγγιση του κοσμου που στραφηκε στους νεοναζιστες υπο την πιεση των προβληματων του και την ηλιθιοτητα της οργης του, και ταυτοχρονα επεξεργασια σαφους θεσης για το μεταναστευτικο.
    6)Η αλλαγη ηγεσιας μπορει να γινει, οχι επειδη αναγνωριζω ευθυνες σε αυτην, αλλα ως ικανοποιηση σε ενα αιτημα που εκφραζει ο λαος (ο οποιος μαλιστα κατα πασα πιθανοτητα δεν ειναι ΚΚΕ). Παρολαυτα θεωρω γελοιο να βαυκαλιζεται καποιος με την ιδεα οτι φταιει η Αλεκα και οχι χιλιοι μυριοι παραγοντες που οδηγησαν σε αυτο το αποτελεσμα.
    7)Τα 3 και 4 ισως μοιαζουν αντιφατικα, αλλα δεν αφορουν απαραιτητα και τα δυο απευθυνση αποκλειστικα και μονο στην ηγεσια η στον κοσμο των "αριστερων" κομματων.
    8)Επουδενι δεν πρεπει να σταματησει η προσπαθεια που γινεται στους χωρους δουλειας, με τιποτα δεν πρεπει να εγκαταλειφθουν τα εργατικα και φτωχα αγροτικα στρωματα και οι αυτοαπασχολουμενοι.
    9)Το εκλογικο αποτελεσμα δεν ηταν καλο για το κομμα. Καποιες αιτιες κατα τη γνωμη μου αναφερονται παραπανω. Πρεπει να συνυπολογιστει η επιρροη των ΜΜΕ, η διαστρεβλωση των θεσεων του κομματος. Ειναι σαφες, οπως φανηκε και απο τα εκλογικα αποτελεσματα στα μεγαλα αστικα κεντρα, τα οποια εχουν πληγει περισσοτερο απο την κριση, οτι μεγαλη μεριδα κοσμου ειτε θελει λυση τωρα χωρις να κουνησει το μικρο του δαχτυλακι αναγνωριζοντας εν μερει το προβλημα, και αυτο εδρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ, ειτε δεν αναγνωριζει σωστα το προβλημα και το εντοπιζει σε εξιλαστηρια θυματα, ειτε απλα νιωθει μια εκδικιτικη μανια και αυτο εδρεψε η ΧΑ.
    10)Η κατακρυμνηση των δυο κομματων εξουσιας, αν και θετικη, δεν σημαινει απαραιτητα και ριζοσπαστικοποιηση μεριδας του κοσμου, αν αναλογιστουμε που κατευθυνθηκε η ψηφος, και υπο αυτη την εννοια ο ρολος μας παραμενει αμεταβλητος στον πυρηνα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωνυμε εχουν ενδιαφερον τα οσα λες, αλλα δινε και ενα ονοματακι για να μπορουμε να ξερουμε σε ποιον απευθυνομαστε
      Το ιδιο ισχυει και για τους παραπανω ανωνυμους, γιατι τωρα φαινεστε λες και ειστε το ιδιο προσωπο.

      Ευχαριστω

      Διαγραφή
    2. Μολις διαβασα την ανακοινωση της ΚΕ του ΚΚΕ, και εχω να προσθεσω, αμαν πια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κακως ασχολουμαστε μαζι του, τουλαχιστον ετσι. Ειτε θα ακολουθησουμε μια τακτικη που θα θετει το κομμα μονο του ως το μονο με σοσιαλιστικο προσανατολισμο και αντιευρωενωσιακο, και θα αναφερομαστε στα καπιταλιστικα κομματα ως συνολο (χωρις συγκεκριμενες αναφορες σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΞΕΛ) με ξεχωρες αναφορες στους ναζιστες, ειτε θα παιξουμε το παιχνιδι τους και θα ειμαστε στη γωνια απολογουμενοι απεναντι στους δηθεν αριστερους, που λενε θα φερουν την αλλαγη μεσα απο τον καπιταλισμο που μας εφερε ως εδω.
      Επισης συγκεκριμενες προτασεις για την επομενη μερα. Οχι γενικολογα λαικη εξουσια. Πρεπει να χτισουμε ενα οραμα το οποιο θα ειναι σε θεση να εμπνευσει τον κοσμο. Πως φανταζομαστε τον εν Ελλαδι σοσιαλισμο? Αυτο να δοσουμε, θελουμε την εξουσια για να ειναι η κοινωνια μας ετσι. Το αν θα το επιτυχουμε ειναι αλλη κουβεντα, αλλα ας εμπνευσουμε τον κοσμο, να δει και να ξερει για τι αξιζει να αγωνιστει.

      Κωστας

      Διαγραφή
    3. Συγκεκριμενες προτασεις κανουμε και παμε απο το μικροτερο στο μεγαλυτερο
      Απλα ο κοσμος δεν θελει προτασεις που απαιτουν να μπει στον αγωνα δυναμικα και οργανωμενα, αλλα προτιμα υποσχεσεις που τον βγαζουν απο αυτον τον κοπο ακομα και αν ξερει οτι κατα πάσα πιθανοτητα θα μεινουν στο φασμα των υποσχεσεων.

      Οι λαικες επιτροπες και οι επιδιωξεις τους ηταν συγκεκριμενη προταση αλλα ποσος κοσμος τις πλησιασε; Μαλλον ελπιζουν οτι θα τους λυσει τα προβληματα ο Τσιπρας, οπως νομιζαν καποτε οτι αν φωναξουν δυνατα στην πλατεια θα τους λυπηθουν η θα τους φοβηθουν.

      Ε λοιπον αυτοι φοβουντια μονο τον οργανωμενο αγωνα εναντιον τους για αυτο και τον πολεμουν με καθε μεσο.
      Οταν ο κοσμος θα ειναι ετοιμος να ακουσει εμεις παλι εκει θα ειμαστε να του μιλαμε οπως κανουμς και τωρα και οπως καναμε και παντα
      . Προς το παρον προτιμα τους θορύβους και τις κραυγες.

      Διαγραφή
  10. ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τους μεγάλους θεωρητικούς ερμηνευτές του μαρξισμού και του λενινισμού,που τόλμησα να παρέμβω...
    ποίος εγώ? ο ταπεινός και αδιάβαστος που βολοδέρνω δεκαετίες στο κόμμα,να τα βάλω με κείνους...
    που ποιός ξέρει από που ήρθαν?
    πότε ήρθαν?
    ποιά η σχέση τους με το κόμμα?
    ένα είναι σίγουρο(εκ του αποτελέσματος κρινόμενο),με τον ηλίθιο φανατισμό τους κάνουν τόση μα τόση ζημιά στο κόμμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Τζαβέλας:
      Εσύ άνοιξες συζήτηση περί Λενινισμού, εγώ απλά σηκλώσα το γάντι που πέταξες, οπότε μην σε πιάνει το παράπονο και απάντησε μου αν θέλεις. Γιατί κάποια πρόταση δεν είδα. Η επιλεκτική χρήση αποσπασμάτων από τις "γραφές" μου είναι εξίσου εύκολο σπορ όσο και σε εσένα.
      Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω που βολοδέρνεις, ούτε από ήρθες, ούτε και που πας. Το μόνο που γνωρίζω για εσένα είναι οι δημόσιες κατά καιρούς τοποθετήσεις σου στο δυαδύκτιο, οι οποίες σίγουρα δεν συνάδουν με την ιδιότητα του κομματικού μέλους που υσχυρίζεσαι πως έχεις(;).
      Όπως σίγουρα δεν συνάδει με την ιδιότητα όχι του κομματικού μέλους, αλλά του απλού κομμουνιστή, η απαίτηση για βιογραφικά και πιστοποίηση κομματικής ιδιότητας μέσω δυαδυκτίου που ζητάς από εμένα.
      Για το ποιός είναι ο ηλήθιος φανατικός, νομίζω πως φάνηκε από την απάντηση σου στην απλή ερώτηση για το ποια είναι η γνώμη σου για το "κράτος και επανάσταση" και "για το σύνθημα για τις ενωμένες πολιτείες της ευρώπης".

      Διαγραφή
  11. "ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τους μεγάλους θεωρητικούς ερμηνευτές του μαρξισμού και του λενινισμού,που τόλμησα να παρέμβω... "

    Δεν ξερω για τους αλλους, εγω σε συγχωρω

    "ποίος εγώ? ο ταπεινός και αδιάβαστος που βολοδέρνω δεκαετίες στο κόμμα,να τα βάλω με κείνους...
    που ποιός ξέρει από που ήρθαν? πότε ήρθαν?
    ποιά η σχέση τους με το κόμμα?"

    Ελα ντε, εσυ εισαι ο για δεκαετιες, και πρεπει να το πιστεψουμε, και εμεις οι χθεσινοι, οκ εχεις δικιο. Εισαι γελοιος. Εγω τουλαχιστον γραφω επωνυμως και ο καθενας μπορει να με τσεκαρει, εσυ Τζαβελα δεν εισαι τιποτα παραπανω απο ενα νικνεημ, αρα τιποτα δεν πιστοποιεις απο αυτα που λες.

    "ένα είναι σίγουρο(εκ του αποτελέσματος κρινόμενο),με τον ηλίθιο φανατισμό τους κάνουν τόση μα τόση ζημιά στο κόμμα..."

    Ναι, και για εσενα ενα ειναι σιγουρο, η ελλειψη αντεπιχειρηματων απεναντι σε αυτα που σου ειπαμε σε οδηγει στο να λες τετοιες παπαριες. Με τις υγειες σου. Το ποιος κανει ζημια στο κομμα το βλεπουμε, γιατι αυτα που εσυ λες δεν χαρακτηριζουν το κομμα ουτε στο ελαχιστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. λάθος καριέρα διαλέξατε ρε παλικαράδες...
    στο ΚΚΕ δεν έχετε μέλλον με τόσες "μαγκιές" και ψευτοτσαμπουκάδες...
    κοιτάξτε αλλού... εκεί που τα επιοκροτούνε αυτά...
    ο αληθινός κομμουνιστής έχει και ήθος και ευγένεια!!!
    μην καθυστερείτε λοιπόν,πηγαίνετε εκεί που είναι ο φυσικός χώρος των ψευτοπαλικαράδων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Τζαβέλας:
      Τα μπινελικια εσύ τα άρχισες (και τα συνεχίζεις από ότι βλέπω), εμείς πολιτικά μιλήσαμε. Οπότε τα περί ήθους, ευγένειας και ψευτοτσαμουκά θα σε παρακαλούσα να τα πεις σε κάποιον καθρέφτη. Εκτός εάν έχεις την απαίτηση να μας λούζεις, και εμείς να κρατάμε δαντέλες...
      Το ύφος της κουβέντας, εσύ το καθόρισες έτσι και αλλιώς.
      Αλήθεια, και χωρίς καμμία ειρωνεία, εσύ τον φυσικό σου χώρο τον έχεις βρει;
      Και θα μας εξηγήσεις επιτέλους στο τι ακριβώς σκόπευε να καταδείξει το απόσπασμα του Λένιν που μας πέταξες ασχολίαστο;
      Γιατί από χαρακτηρισμούς (ηλήθιοι,φανατικοί,ψευτοτσαμουκάδες,ψευτοπαληκαράδες,ανήθικοι, αγενείς, κλπ) είσαι μανούλα. Από πολιτική όμως, μάλλον δεν σκαμπάζεις και πολλά για να καταφεύγεις στα πρώτα, έτσι;

      Διαγραφή
  13. Απαντώντας σε όλους σας δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο απ' όσα είπε ο σ. Αλέξης Τσιπρας. Οι συγκεκριμμένες προτασεις είναι στο τραπέζι. Προτασεις που διαχρονικά επιζητούσαν να γίνουν πραγματικότητα εδω και χρόνια αιτήματα του λαϊκού κινήματος. προτασεις που απηχούν τη θεληση του κόσμου. Πολλοί από σας βιαστηκατε να πειτε ότι θα συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση σωτηρίας. Τωρα; Ποσο το κομματικό γινάτι θα υποκαθιστά τις αναγκες των ανθρωπων. Τις σημερινες αναγκες. Το μνημόνιο, τις μειώσεις μισθών,την απλή αναλογική κλπ που προτείναμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @αστυάνακτας:
      μας δουλεύεις ψιλό γαζί, έτσι;
      Πως θα επιβάλετε μεγαλύτερους μισθούς με την ανεργία στο 50%, και χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλεια των οποίων την προστασία έχετε προσυπογράψει σε όλες τις συνθήκες τις ΕΕ;
      Αν καταφέρετε να έχετε και τον λαό και τα μονοπώλεια χορτάτα σε συνθήκες γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης, αναθεωρώ όλη μου την ζωή και μπαίνω στον ...ΣΥΡΙΖΑ!
      Αλλά δεν ανησυχώ μήπως χρειαστεί, αυτό είναι αδύνατο...

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ.
      ψέματα, αν τα καταφέρετε, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ -στον ΣΥΝ μπαίνω, και μάλιστα στην τάση ...Παπαδημούλη :)

      Διαγραφή
  14. Πήρα από την αρχή το νηματάκι και ορισμένα δεν μου άρεσαν καθόλου. Συγκεκριμένα το ύφος και το στυλ στην αντιπαράθεση με τον "αστυάνακτα". Ο φίλος είπε την γνώμη του, ευγενικά, χωρίς προκλητική διάθεση, και μόνο διαδυκτιακή...φάλαγγα δεν του κάναμε! Ίσως να είμαι παλιομοδίτης, ίσως κολλημένος, ίσως αγαθός, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω, ότι δεν είναι χαρακτηριστικό της ιδεολογίας που πιστεύουμε, να κάνουμε διάλογο με...ρόπαλα. Μου τη δίνει στα νεύρα, που εξακολουθούμε να μη μπορούμε να συζητήσουμε σαν άνθρωποι. Ντάξει, να έμπαινε κανένας χρυσαυγίτης, θα το καταλάβαινα. Αλλά όχι τόση εμπάθεια με τους συριζαίους ρε παιδιά! Άλλο το "έχουμε ιδεολογικές διαφορές" και άλλο το "σε μισώ μέχρι κοκκάλου και να βγάλεις το κακό σπυρί". Ας μην ξεχνάμε, ότι αν δεν μάθουμε να σεβόμαστε τον άνθρωπο που έχει διαφορετική γνώμη από μας, δεν θα μπορέσουμε ΠΟΤΕ να χειριστούμε το μεγαλύτερο εργαλείο της κομμουνιστικής ιδεολογίας: Την διαλλεκτική. Χώστε τα μου τώρα και σε μένα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @βραχόκηπος:
      Το ύφος της αντιπαράθεσης δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό με κάποιον που έχει στο παρελθόν σηλώσει μέσω του μπλογκ του, πως ένας από τους βασικούς λόγους που το διατηρεί είναι να "απεγκλωβίσει" κόσμο από το ΚΚΕ.
      Οταν λοιπόν ένας άνθρωπος που ορθά-κοφτά έχει δηλώσει πως πολιτική του προτεραιότητα είναι η δυάλυση του ΚΚ (έτσι ώστε να τους "απεγκλωσβίσει" όλους για να ησυχάσει), είναι πολύ λογικό όταν σε αποκαλέι και "σύντροφο" από πάνω να σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι...

      Διαγραφή
  15. βραχόκηπος: Σπεύδω κατ΄αρχή (και στο ... τέλος φυσικά) να συμφωνήσω μαζί σου.

    Απλά θέλω να μου επιτρέψεις να σημειώσω δυο τρία πραγματάκια.

    1. Μέσα από τις απαντήσεις, υπάρχουν και επιχειρήματα που να είσαι σίγουρος ΔΕΝ πρόκειται ο φίλος μας να απαντήσει.

    2. Δεν απαντάει ποτέ. Απλά παραθέτει τα δικά του και τέλος ...

    3. Είναι παλιός μας γνώριμος, εδώ και πολλά χρόνια !

    4. Εγώ π.χ. θα ήθελα μια απάντησή του στο επιχείρημα "πως θα κάνει αυτά που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην ΕΕ" !
    Έτσι για να γίνει ουσιαστικός διάλογος.
    Φυσικά δεν είναι το μόνο σημείο ...
    Ίσα - ίσα.

    5. Ποιος θα "σου τα χώσει σε σένα" ; Και γιατί να το κάνει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα σας. Εδω και καιρό συζητώ με πολλούς φίλους του ΚΚΕ(και το εννοώ) διαδυκτιακά. Θα ηθελα λοιπόν να ενημερωσω τον Βραχόκηπο ότι εκείνο που επιθυμώ είναι όχι να πείσω ιδεολογικά τους φίλους και συντρόφους του ΚΚΕ...να τους αναγκάσω δηλαδή να πιστεψουν σε κατι άλλο. Εκείνο που επιθυμώ είναι να δουνε καποιοι με άλλο μάτι τη συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς. Πράγματι εχω διαφορετικές απόψεις με το ΚΚΕ. Δεν τις κρυβω και δεν τις εκρυψα ποτέ. Το ίδιοκανουν και καλά κάνουν κι εκείνοι.
      Υπηρξα μελος και στελεχός του και το γνωρίζω πολύ καλά. Πάντα απαντάω σε όλες τις προκλήσεις(με τη καλή εννοια)άλλο αν δε θελει να τις λαβει υπόψην του ο Φαρος. Πολλές φορές αντιμετωπίστηκα από τους φίλους του ΚΚΕ με σκαιό τρόπο. "Ο αστυάνακτας είναι ο μεγαλύτερος αντικομμουνιστής του διαδυκτίου" είχε πεικαποιος(μπορεί ο Φαρος δε θυμάμαι).Πραγματι δε τα παιρνω υπόψη μου. Εγω θεωρώ τον εαυτλόμου κομμουνιστή. Θεωρώ δε ότι με τους περισσότερους από σας θα μπορουσα να τα πίνω και να συζητάω ωρες για πολλά θεματα. Όπως καταλαβαίνετε τρεχω και δεν εχω τη δυνατότητα της άμεσης απάντησης.
      Παρ΄όλα αυτά θεωρώ ότι η Ενότητα της αριστεράς είναιη μοναδική διέξοδος για την αλλαγή στην πορεία της χώρας.
      Θεωρώ ότι το ΚΚΕ από τότε που εγώ συμμετείχα είχε πάντα στο μυαλό του και προωθούσε με τη δράση του την υπόθεση των συνεργασιών. Πρωτοστάτης ο σ. Χαρίλαος (τον οποίον και γνωριζα καλά!) Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη συνεργασία με Δρεττάκη, την και την ιδρυση του ενιαίου Συνασπισμού. Σημείωση για να προλάβω. Με την απόφαση για τη κυβέρνηση Τζανεττάκη μόνο μια ψήφος ήταν κατά. Εκείνη του Θ. Καρτερού.Οι υπόλοιποι συμφώνησαν. Σε εποχές μάλιστα που δε διακυβεύβονταν τόσο σοβαρά πραγματα για το λαό μας. Σήμερα το ΚΚΕ δεν προχωρεί στην πραξη την ενότητα της αριστεράς. Και μη μου αναφερετε το ΠΑΜΕ,ΜΑΣ κλπ. Οι διοι τα λένε. Τα ίδια άτομα περιφέρονται με διαφορετικό όνομα. (Αλ. Χαλβατζής) Και δε τα λέω εγώ. Οι δικοί σας τα λενε ,το επαναλαμβάνω. Του ειχα στειλει σχετικό μήνυμα του Φαρου για τις απόψεις συντροφων του ΚΚΕ και τις ανησυχίες τους. Ανησυχίες που τωρα επιβεβαιώθηκαν.
      Εγώ δε θεωρώ ότι το κόμμα μου ο ΣΥΡΙΖΑ εχει το αλάθητο του πάππα. Εχει κάνει λάθη και μάλιστα μεγάλα. Το μεγαλύτερο όλων ήταν το παρών του Μάαστριχτ. Είναι κατι στο οποίο εγώ είχα διαφωνήσει με τη τότε ηγεσία και το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΝ το αναγνωρισε ως μια λαθεμένη ενέργεια. Βεβαια ο ΣΥΝ τότε ήταν διαφορετικός, ο δε ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε.
      Αν το δικό μου κόμμα βρισκονταν στην αντίθετη θεση απ'αυτή που βρισκεται σήμερα, θα θεωρούσα λαθος του να μη μιλάει για ενότητα με το ΚΚΕ.Εγώ και πολλοί άλλοι συντροφοι από το 2004 είμαστε με τη θεση της ενότητας της αριστεράς. Ενότητα δε σημαίνει να υποστελλω την ιδεολογία μου,ούτε την ιδεολογική αντιπαράθεση.
      Ο αγαπητός φίλος Φάρος εγραψε ότι δεν απαντώ. Νομίζω ότι όποιος ανατρεξει στις σελίδες (παλαιότερες,γιατί σε νεότερες αναρτήσεις δεν απαντώ)του Μπλογκ του φαρου απαντώ καιμαλιστα συγκεκριμένα. Θεωρώ ότι τη χειρότερη προσφορά για τολαό μας είναι η ανευ ορίων αντιπαράθεση μεταξυ των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Ο λαός μας βλέπει και κρίνει. Καικρίνει πολύ αυστηρά. ...(συνεχεια)

      Διαγραφή
    2. (συνέχεια από το προηγούμενο)
      Το ίδιο συμβαίνει καιμε το φίλο Trash.(είναι αυτός που μου απαγόρευσε να τον αποκαλώ σύντροφο)Είχαμε διεξοδική συζήτηση μεσω mails η οποία διακόπηκε με ευθύνη δική μου,αφού σοβαρά οικογενειακά και προσωπικά προβλήματα με αποδιοργανωσαν. Σε καμιά παρεμβασή μου σ΄ολόκληρο τον προεκλογικό αγώνα δεν επιτεθηκα στο ΚΚΕ. Ξανατονίζω εχω σοβαρές διαφωνές μαζί του, ιδεολογικές,αλλά και τακτικού χαρακτήρα. Αυτό δε σημαίνει κάτι. Η ιδεολογική κυριαρχία ενός κόμματος υπερισχύει στην πραξη. Το να απομακρυνεις οποιαδήποτε περίπτωση συννενόησης μένα αριστερό κόμμα,λεγοντας ότι στοκαπιταλισμό και την ΕΕ δε γίνεται να υπάρχει αριστερή κυβερνηση είναι σα να ξεχνάς το παράδειγμα της Κύπρου και του Χριστόφια (αδελφό κόμμα με το ΚΚΕ) Δε λέμε ότι με την αριστερή διακυβερνηση της χώρας αποκτάς και τη λαϊκή κυριαρχία, αλλά μπορείς να διαμορφώσεις συνηδείσεις,να πάρεις μετρα ανακούφισης για το λαό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ουσιαστικές άμεσες λύσεις. Ακύρωση του μνημονίου,απλή αναλογική,μέτρα ανακούφισης για τα νοικοκυριά κλπ. Εμείς καλώς ή κακώς θεωρούμε ότι αυτά πρεπει να σταματήσουν σημερα γιατί αυριο θα είναι αργά. Εσείς μπορείτε να το προχωρήσετε ,να το πάτε πιο πέρα; καντε το...αλλά εως τότε δεν μπορεί να τα αναγάγετε όλα στο σοσιαλισμό. Εως τότε θα εχουμε εξαθλιωθεί πρωτα και κατόπιν δε θα υπάρχουμε.
      τη καλημέρα μου.

      ΥΓ: Σε καμια περίπτωση την ώρα μιας μάχης δε θα στρεψω τοόπλο εναντίον του διπλανού μου για να χαίρεται ο εχθρός.

      Διαγραφή
    3. Εμεις δεν ειμαστε φιλοεοκικο κομμα
      δεν θελουμε να παρουμε νομιμοποιηση(που δεν θα μας την δωσουν) για να ακυρωθει το μνημονιο και οι "υποχρεωσεις" μας προς τους εταιρους, θεωρουμε οτι ο λαος δεν χρειαζεται να παρακαλεσει αλλα να ξεγραψει εκεινους που του εχουν σκαψει το λακκο, ελληνες και ξενους.

      Και μιας και το πας στο παρελθον
      Ευτυχως που εγινε η διασπαση και δεν ειμαστε σημερα συριζα, δηλαδη σοσιαλδημοκρατια.

      Ρε φιλε τι να κανουμε, διαφωνουμε στα πιο βασικα, δεν μπορεις αυτο να το χωνεψεις;
      ΚΑι δεν το λεω για κανενα αλλο λογο απλα επειδη εδω και καιρο λες πανω κατω τα ιδια. Δικαιωμα σου να τα λες αλλα μην περιμενεις να αλλαξουμε γνωμη.

      Επισης αυτα τα περι Χαλβατζη που λες, καθως και αλλα πονηρα, κατα τη γνωμη μου αποτελουν τεχνασμα, το οποιο ομως δεν περναει σε εμας, τουλαχιστον οχι σε μενα.

      Τελος, προσπαθω με αυτα που λεω να μην σε προσβαλω, αλλα εμενα συχνα την ιδεολογια μυο την εχεις προσβαλει με αυτα που λες, οχι επειδη διαφωνεις, αλλα επειδη προσπαθεις να παρουσιασεις μια εικονα για το κομμα η οποια δεν ισχυει, δηλαδη απο προσανατολιζεις ελπιζοντας να καρποφορησουν τα ψεματα και οι ανακριβειες.


      Και ενταξει, δεν ειμαστε συντροφοι ειναι η αληθεια, εμενα δεν με πειραζει να με λες συντροφο, αλλα μην περιμενεις ανταποκριση με αντιστοιχο χαρακτηρισμο απο μερους μου.

      Καλημερα

      Διαγραφή
    4. @αστυάνακτας:
      άσε σε παρακαλώ τα παπατζηλίκια, γιατί απευθήνεσαι σε σκεπτόμενους ανθρώπους και όχι στα ΠΑΣΟΚόζώα με μνήμη χρυσόψαρου και ενημέρωση αυστραλοπήθικου που αποτελούν το πολιτικό σου τάργκετ γκρουπ. (στις πρόφατες κουβέντες μου με νέους[;] ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το τελικό επιχείρημα ήταν "καλά τα λες- σκατά θα τα κάνουν, αλλά άσε μας να ελπίσουμε κανένα εξάμηνο...")
      Κάνε την πολεμική σου στις ιδέες μας στα ίσα, και σταμάτα να προσπαθείς χαμογελαστός να χώσεις δαχτυλάκια στον πρωκτό μας. Βέβαια το κόλπο πιάνει γιατί βγαίνουμε εμείς οι "κακοί", μια και δύσκολα κάποιος τρίτος καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει και "τα παίρνουμε" μετά από τόσο χαϊδολόγημα... και σου λέει ο άλλος: αφού ρε παιδιά οι άλλοι σας χαϊδεύουν, γιατί δεν κάθεστε και εσείς να σας πηδήξουν (μια και ταιριάζετε σαν ζευγάρι- όλοι "αριστεροί είστε") να δούμε προκοπή, παρά μόνο αρχίζετε τις φάπες και τα μπινελίκια;
      Το γεγονός πως ενώ πάτε ντουγρού για αυτοδυναμία στις επαναληπτικές, ο καημός σας είναι το ...ΚΚΕ (πόσο θα του πάρετε; 1-2% παρακάτωδεν πέφτει...) δείχνει πολύ καλά ποιό είναι το πρόβλημα σας. Να μην υπάρχει κομμουνιστικό κόμμα και κομμουνιστικές ιδέες στην χώρα. Δυστυχώς για την "αριστερά της (αστικής) ευθήνης, όχι μόνο θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, αλλά θα τους έχετε και απέναντι, μια και τα προβλήματα των μεσοστρωμάτων που εκπροσωπείτε, ίσως και να τα μετριάσετε -αυτά της εργατικής τάξης θα εξακολουθήσουν να διογκόνονται και με εσάς κυβέρνηση, εάν δεν συγκρουστείτε με την ΕΕ και τα μονοπώλεια, πράγμα για το οποίο ουδεμία πρόθεση έχετε βάση του προγράμματος και του καταστατικού σας. Οπότε την τρελλίτσα αλλού. Αν πραγματικά πίστευες στα επιχειρήματα που παραθέτεις και το οποία βαριέμαι να τα ξανα-μανα απαντάω, το 1981 θα είχες και εσύ ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και όχι ...ΚΚΕ που ψήφισες τότε...
      Οπότε άστο να πάει στον διάολο, και εξήγησε μας γιατί σου είναι τόσο κακό σπυρί η ύπαρξη ενός κομμουνιστικού κόμματος, οπότε έχεις θέσει σαν στόχο ζωής την μετάλλαξη ή την εξαφάνηση του. Από ότι βλέπεις, εγώ μιλάω με ανοιχτά χαρτιά, έχετε τα άντερα να κάνετε το ίδιο, ή θα αρχίσουμε πάλι τα ..."σύντροφοι"(και από μέσα τα "να μη σώσετε");
      Υ.Γ.
      την προσφώνηση "σύντροφε", εννοείται πως σου την απαγορεύω! Την "φίλε" πάλι την χρησιμοποιώ και την πιστεύω.Οσο και αν σου φαίνεται απίθανο εξακολουθώ να σε συμπαθώ σαν άνθρωπο, παρά το γεγονός πως ο πολιτικός σου φορέας έχει περάσει πλέον ξεκάθαρα από την θέση του πολιτκού αντίπαλου σε αυτήν του ταξικού εχθρού...
      Υ.Γ.2Καλούς βομβαρδισμούς στην Συρία και το Ιραν, ελπίζω να τον ευχαριστηθείτε τον ..."εκδημοκρατισμό"!

      Διαγραφή
    5. Trash
      λυπάμαι για το ύφος σου...απλά καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου.

      Διαγραφή
    6. @Άστυ:
      μια και τον τελευταίο καιρό έχετε αρχίσει να "τσιταρετε" και Lenin (άσχετα βεβαια με τις καταστάσεις αποσπάσματα), αλλα τον θυμηθήκατε, θα σου υπενθυμίσω και εγώ ένα:
      "οι κακοί τρόποι είναι απόλυτα ανεκτοί μεταξύ κομμουνιστών" (από την "πολιτική διαθήκη του Lenin).
      Και αφού ισχυρίζεσαι πως είσαι κομμουνιστής δεν θα έπρεπε να με παρεξηγήσεις. Ούτως ή άλλως γνωρίζεις πως δεν υπάρχει κάτι προσωπικό, οι βαριοί χαρακτηρισμοί είναι απλά αντίστοιχοι στον βρώμικο πόλεμο που διεξάγει ο χώρος σου εναντια στους κομμουνιστές, και που από ότι βλέπω συνεχίζεται ακούραστα.
      Για το άλλο σου σχόλιο τώρα, είναι γνωστό το τι μαλακίες έχει κάνει ο Χαρίλαος στην ανάδειξη "στελεxων", -αυτά θα "σyζηταμε" 20 χρονια μετά; Δεν ζει να κάνει την αυτοκριτική του, οποτε ας τον αφήσουμε ήσυχο. ούτε αυτό δε σέβεστε;

      Διαγραφή
    7. @Trash
      Το Λενιν τον εχω διαβάσει και τον έχουμε διαβάσει καλά πολύ πριν από μερικούς που γυρνανε τωρα και μας το παιζουν λενινιστες. Και επειδή μου αναφερεις το τσιτατο του Λένιν θα σου πω ότι δε μάρεσουν τα τσιτάτα και μάλιστα δεν τα ασπάζομαι και όλα επειδή και μόνο τα είπε ο Λένιν. Αλλά δε σε παρεξηγώ,σε καταννοώ. Ποιο βρωμικο πόλεμο ακριβώς διεξαγει ο χωρος μου; μόνο το ΚΚΕ έσταζε χολή κατά του ΣΥΡΙΖΑ σ' όλον το προεκλογικό αγώνα. Και ποιον πολεμο διεξαγει σήμερα;
      Το Χαρίλαο το σεβομαι απόλυτα,αλλά όπως φαίνεται από τη τελευταία παραγραφό σου καποιοι άλλοι δε τον σεβονται. Δυστυχώς!
      Θα ρθει η ωρα και θα βρεθούμε μαζί. Κι εγω δεν προκειται νάνοιξω διαχωριστικές γραμμές. Γιατί τότε θα είναι ευκολη η συγκατοίκηση. Όσο κι αν καποιοι επιμενουν με κακούς τρόπους ν΄ανοιξουν χασματα.Και δεν είναι για σένα μόνο.
      Τα σεβη μου.

      αστυάνακτας

      Διαγραφή
    8. @Αστυάνακτας:
      -Δεν ξέρω ποιοί είναι οι "όψιμοι" λενινιστές, εγώ προφανώς όντας 40 χρονών και μελετόντας αλλά και αγωνιζόμενος για τον Μ-Λ από τα 20, είναι προφανές πως δεν περιλαμβάνομαι σε αυτούς. Τώρα για το αν έχετε μελετήσει τον Λένιν, προφανώς τον μελετήσατε τόσο καλά που κάνατε τον κύκλο για να γυρίσετε στον Μπέρνσταϊν αφού ο Λένιν, τόσο καλά που τον είχατε μελετήσει πια, δεν είχε να σας προσφέρει και τίποτε παραπάνω...
      Από την άλλη πιθανόν, να έχεις και δίκιο. Εσύ μάλλον πράγματι δεν έχεις τσιτατολογήσει, οπότε μάλλον άδικα πλήρωσες για τους συντρόφους σου που μου έχουν πρήξει τα συκώτια, κάνοντας παντιέρα συγκεκριμένη αποκοπή του Λένιν για "την συνεργασία με τον διάβολο", όπως αυτή διαστρευλώθηκε από τον καρτερό στην Αυγή, και που έχω βαρεθεί να την ανασκευάζω στο ορθό.
      -Τον Χαρίλαο το σέβεσαι τόσο απόλυτα που πήγες να δυαλύσεις το κόμμα του. Μερικά πράγματα είναι προφανή για να τα συζητάμε.
      -Τώρα για τον βρώμικο πόλεμο, είναι φανέρο πως είσαι αρκετά έξυπνος άνθρωπος οπότε το να κάνεις τον κουτό γνωρίζεις πως θα με εκνευρίσει, πιστεύω κιόλας πως στοχεύεις σε αυτό. Ενισχύει την εικόνα για τα "καλα συμπαθητικά παιδιά της αριστεράς" που όλοι τα θυμόμαστε να ζητιανεύουν σε κάθε εκλογές την μία ψήφο μας για να μπούνε στην βουλή από την μία, και τα Σταλινικά ντουγάνια του περισσού από την άλλη. Αυτό είναι ένα κομμάτι της τακτικής του βρώμικου πολέμου.
      Δύο άλλα χαρακτηριστικά παραδειγματάκια:
      Μπλογκ του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είχε αναρτήσει την εικόνα από τους "ναυαγούς της Μέδουσας" με την λεζάντα: "με υσχιρό ΚΚΕ θα γλυτώσουν"; Το μπογκ της ΕΟΣ (τους γνωρίζεις φαντάζομαι) έχει αναρτήσει άρθρο που μιλάει για τον φιλοχρυσαυγίτη "πεοβασανιστή"(το δεύτερο επί λέξη) Σιφωνιό.
      Βασικά επιχειρήματα του χώρου σου προεκλογικά: Ο σοσιαλισμός είναι αδύνατος (αφού θε έρθει μόνο στην "δευτέρα παρουσία") και με συνέχεια (εδώ αρχίζει το εξοργιστικό) πως όποιος τον επιδιώκει είναι περίπου εχθρός που επιδιώκει την εξαθλίωση του λαού, αφού με δεδομένο πως θα έχουμε καπιταλισμό, όποιος δεν επιδιώκει να τον μερεμετήσει είναι αντιλαϊκός. Αρα για το μνημόνιο φταίει το ...ΚΚΕ που δεν είναι σοσιαλδημοκρατικό. Ξαφνικά για το μνημόνι δεν έφταιγε η ΕΕ (συης οποίας το όνομα πίνετε νερό) δεν έφταιγε το ΠΑΣΟΚ, δεν έφταιγε η ΝΔ, έφταιγε το ΚΚΕ γιατί δεν ...θέλει να κυβερνήσει! Παρακάτω: "Το ΚΚΕ δεν κάνει αγώνες στο σήμερα", που το ακούει το ντουγάνι του Περισσού που λέγαμε πριν με τις τέσσερις συνδικαλιστικές απολύσεις και τα 15 καντάρια ξύλο στις απεργιακές περιφρουρήσεις και τα λιμάνια, από κάτι αλτερνατίβες θαυμαστές του Νταλέμα, και τραβάει κοντόξυλο! Τι τραμπούκοι και αγενείς, μον ντιέ! Ενότητα όμως μετά... Το να συνεχίσω με το πόσα τέτοια σοφίσματα πετάτε με ριπή πολυβόλου εδώ και κανένα δίχρονο δεν είναι σκόπιμο, γιατί θα χρειαστώ εγκυκλοπαίδια. Η ουσία είναι πως πέρα από το γεγονός πως την δουλειά σας την κάνατε, ο αντικομμουνισμός που σπείρατε ενοχοποιώντας το ΚΚΕ και για το πρωπατορικό αμάρτημα, έβαλε το λιθαράκι του στην εκτίναξη της ακροδεξιάς στο 20%, αλλά τι σας νοιάζουν εσάς αυτά; Τώρα ζείτε τον μύθο σας...
      συνεχίζεται....

      Διαγραφή
    9. συνέχεια:
      Τέλος, και για να μην λέει κάποιος πως βλέπουμε φαντάσματα, ορίστε και ένα άθρο δικιάς σας, στην monde diplomatique, που ομολογεί ορθα κοφτά πως ο στρατηγικός σας στόχος είναι η δυάλυση ή εναλλακτικά η αστική ενσωμάτωση του ΚΚΕ:
      (http://fadomduck2.blogspot.com/2012/05/blog-post_3406.html)
      Και μετά κάλεσμα σε "ενότητα"...
      Τέλος πάντων, το γεγονός πως το πολιτικό μόρφωμα στο οποίο ανήκεις είναι πλήρως αμοραλιστικό το γνώριζα. Από κάποιους ανθρώπους όπως εσύ, κάποιοι άλλοι προσωπικοί φίλοι από τον Συριζα, ανθρώπους όπως ο Καρτερός ή ο Στάθης, δεν περίμενα να ακολουθήσουν τον Τσίπρα (και τον ΣΕΒ που τον θέλει κυβέρνηση μην ξεχνιώμαστε) σε αυτό.
      Ξυπνήστε πριν να είναι αργά. Οταν αποτύχετε να τετραγωνίσετε τον κύκλο (παραμονή στην ΕΕ, ανάπτυξη χωρίς μνημόνιο, ΕΕ χωρίς τρόικα, κρατικοποιήσεις εντος ΕΕ που τις απογορεύει, κλπ κλπ), και η οργή των πεινασμένων θα στραφεί ενάντια στην "αριστερά", και με τον φασισμό να επελαύνει, το τελευταίο που θα θέλετε θα είναι ένα συρρικνωμένο ΚΚΕ. Αλλά θα είναι πολύ αργά. Ανοίξτε λίγο τα εξυπνα ματάκια σας, και κοιτάξτε λίγο μακρύτερα από τις επόμενες εκλογές μία φορά....

      Υ.Γ.
      να βρεθούμε μετά τις εκλογές για κανένα ουζάκι, ευχαρίστως...
      Για να βρεθούμε πολιτικά όμως, θα πρέπει να ασπαστείς τον Μαρξισμό-Λενινισμό μια και εγώ με τον Κάουτσκι δεν τα πάω και πολύ καλά, οπότε είναι μάλλον απίθανο

      Διαγραφή
  16. ''Οφειλει το κομμα να αντεπιτεθει με συνθημα "Εξω απο το μνημονιο, εξω απο το ευρω, εξω απο την ΕΕ και το Μααστριχτ, για λαικη εξουσια και οικονομια", και με αυτο το συνθημα ως κοκκινη γραμμη να καλεσει τις υπολοιπες αριστερες δυναμεις να συνεργαστουνε. (Αν και αυτο νομιζω επρεπε να γινει εδω και 2 χρονια, τωρα ισως ειναι αργα)''

    Ακριβως αυτο
    Θετεις την ατζεντα εσυ, προβαλλεις το δικο σου προγραμμα και τις δικες σου προτασεις. Ουσιαστικα ουδετοροποιεις την δηθεν επιθεση φιλιας που δεχεσαι απο λυκους της ψευτοαριστερας
    Εκει καναμε λαθος σε τακτικη προεκλογικη, εκει δειξαμε αδυναμια οταν επρεπε να εξηγουμε με απολογητικο υφος γιατι δεν συνεργαζομαστε με συριζα και η επικληση του 1991 ειναι λαθος

    Οι λογοι μη συνεργασιας αφορουν ξεκαθαρα το σημερα, δεν προκειται περιβεντετας αλλα πολιτικης διαφωνιας σε κομβικα σημεια

    Εαν θεσουμε την ατζεντα και τα συνθηματα και προβαλλουμε το ΔΙΚΟ μας και μονο προγραμμα θα εχουμε καλυτερα αποτελεσματα

    Τελος η σταυροδοσια στην Α Αθηνων ειναι και ενα δειγμα του ποιοι μπορουν να εκλαικευουν με επιτυχια το προγραμμα-θεσεις μας

    Κατα τα αλλα οι εκλογες ειναι ενας δεικτης, οχι ο μονος.
    Επειδη ισως σε ενα μηνα ξαναεχουμε εκλογες, ας εντεινουμε απο τωρα την προπαγανδα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προπαγανδα ηταν εφευρεση του γκεμπελς.οχι οτι διαφωνω με τον ορο.με σωστη προπαγανδα που θα περιειχε ιδανικα και αξιες δικαιοσυνης και ισοτητας ενας λαος θα μπορουσε να ξαναβρει την ηρεμια του πολυ συντομα..αλλα η προπαγανδα που κάνεις, υπηρετει ενα κομμα..κατα την γνωμη μου ενα κομμα σαν το τωρινο ΚΚΕ δεν αξιζει να αφιερωσεις ουτε λεπτο στηριζοντας το.να το ξανακανεις με την σταση σου παλι ηρωικο εαν καταφερεις να οργανωθεις θα μπορουσες ομως..η κομματικη σταση δεν θα επρεπε να αποφασιζεται με δημοκρατικες διαδικασιες?ισοτιμα και μεσω λαικων συνελευσεων?
      εσυ συνδιαμορφωνεις?.εχεις παρει δεδομενο οτι η επανασταση θα γινει με καπελακι ΚΚΕ κ ΠΑΜΕ*
      Δεν ειναι ετσι ομως..

      *[(που παλι εκανε τη δουλεια του κ δεν αποφασιστηκε απεργια διαρκειας)]

      Διαγραφή
    2. Ο παραπάνω είναι ο ίδιος που σε σχόλιο προ μηνών στην ίδια ανάρτηση, ανάφερε ψευδώς πως ακούστηκαν συνθήματα σε πορεία του ΠΑΜΕ που τάχα βρέθηκε, και τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με το ΠΑΜΕ. Επίσης με έχει προσβάλει προσωπικά σε σχόλιο του που έχει διαγραφεί σε αυτήν την ανάρτηση επίσης.
      Με δεδομένο πως εγώ δεν έχω πλέον την δυνατότητα αυτή, θα παρακαλούσα τους διαχειριστές του μπλογκ για την διαγραφή του σχολίου του.

      Διαγραφή
  17. Τη μια γνωμη την παρεθεσα παραπανω, και νομιζω οτι ειναι η σωστοτερη, δηλαδη να διευρυνουμε το χασμα που μας χωριζει απο τα καπιταλιστικα κομματα, ειτε αριστερα ειτε δεξια. Υπαρχει και η αλλη τακτικη που θα κανει περισσοτερο αρεστο το κομμα στο λαο, αλλα δεν μπορω να εκτιμησω αυτη τη στιγμη τα μακροπροθεσμα αποτελεσματα της.
    Αυτη εχει ως εξης, οτι δεχομαστε να δινουμε ψηφο ανοχης σε μια αριστερη κυβερνηση ανα τριμηνια, αρκει να ικανοποιουνται καποια αιτηματα μας. Ο πρωτος 5λογος (ως παραδειγμα):
    1) Εξοδος απο το μνημονιο και των υποχρεωσεων που απορρεουν απο αυτο.
    2) Επαναφορα της συλλογικης συμβασης εργασιας, του 8ωρου και του 5ημερου.
    3) Επαναφορα μισθων και συνταξεων στα προ του μνημονιου επιπεδα.
    4) Παγωμα απολυσεων.
    5) Ψηφιση του νομοσχεδιου του κομματος που αφορα την ανακουφιση των ανεργων.

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κώστα το θέμα δεν είναι να γίνει το κόμμα αρεστό στον κόσμο. Άλλωστε όπως πολύ καλά ξέρεις στην συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου "αρέσει" η Ε.Ε... κι αν στόχος του ΚΚΕ ήταν αυτός θα τον είχε πετύχει χρόνια πριν...το θέμα είναι να απεγκλωβιστεί ο κόσμος από αυταπάτες... κι αυτό θα αρχίσει να εντείνεται με την απομυθοποίηση του Σύριζα στο κοντινό μέλλον αλλά και προπαγανδίζοντας τις θέσεις μας όσο πιο εκλαΙκευμένα γίνεται... θα πρέπει να κάνουμε τις ιδέες μας πενηνταράκια, εικοσαράκια ακόμα και πενταράκια αν χρειάζεται...
    Οι 5λογος που θέτεις παραπάνω δεν έχει καμία σχέση με τα κυβερνητικά σχέδια τα οποία μάλιστα είναι σε αντίθετη τροχιά ακόμα και αν έχει απόλυτη αυτοδυναμία ο Τσίπρας... οπότε είναι και άτοπος
    Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες και θα πρέπει να είμαστε στήριγμα του λαού και όχι αρεστοί...
    ελπίζω να με καταλαβαίνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωστας ΠαπαδοπουλοςΤετ Μαΐ 09, 03:51:00 μ.μ. EEST

      η πλειοψηφια του κοσμου δεν "αρέσει" Ε.Ε.... εκει τον εχουν οδηγησει τα καναλια.βρηκα προσφατα μελετες που λενε πως το 60%θελει μεν ευρω αλλα δεν φοβαται και καθολου την εξοδο προκειμενου να ζησει.δεν εχει και τιποτα να χασει.και εσεις σαν παπαγαλοι καθεστε και αναπαραγετε τα καθεστωτικα μιντια?
      τωρα αυτο που λετε για το συριζα και τον κοσμο που θελει αλλαγη αλλα δεν θελει να κουνησει και το δαχτυλακι του ειναι η μεγαλυτερη παπατζα του αιωνα.ο κοσμος για να βγει απο το καβουκι του και να γραψει ιστορια στο δρομο χρειαζεται και επαναστατικες πραξεις για να εμπνευστει,να βγει απο τη μιζερια του.θελει μπουρλοτιερηδες να βαλουν φωτια στην ψυχη του!και εδω πασχετε οικτρα!!εχετε καταντησει τον επαναστατικο λογο οπλο των δυναμεων εναντια στο λαο.γιατι πως να το κανουμε τωρα.οταν λεμε αντεπιθεση τωρα πρεπει και να την εννοουμε!εχετε ξεφτυλισει καθε ενοια επαναστατικοτητας.ντροπη στην ηγεσια σας!ΑΊΣΧΟΣ
      οσα εγραψα αναφερονται και στο συριζα!απλα εκει υπαρχει μια ποιο φιλολαικη προσεγγιση και μια πιο προσαρμοσμενη στην εποχη ταση.εσεις εχετε μεινει διακοσια χρονια πισω και υστερα ψαχνετε να βρειτε τι φταιει.η αλαζονεια και η φοβια σας να πατε παρακατω φταιει.
      τις προαλες ειδα μια πορεια και αυτοι που συμετειχαν φωναζαν εσεις που μας κοιτατε σε λιγο θα πεινατε.μπηκαμε με τους φιλους μεσα και θελησαμε να διαδηλωσουμε και εμεις.μετα απο λιγο μας ζητησαν ευγενικα να απομακρυνθουμε γιατι η διαδηλωση ηταν του παμε!ελεος.πως δηλαδη περιμενετε να ελθει ο κοσμος σε εσας?μαντρια υπαρχουν πολλα να μπει ο κοσμος, και σε επιπεδο μαντριου κερδιζει αυτος που ταζει περισσοτερα, εντος του υπαρχοντος κοινωνικου πλαισιου.η πραξη αυτο εχει αποδειξει.ανοιξτε την ιδεολογια σας στον κοσμο και βαλτε και καινουργια πραγματα μεσα.το μονο που χρειαζεται για να ειστε καθαροι ειναι ηθος.και πολοι απο εσας εχουν αποδειξει οτι το ηθος τους ειναι ανυπαρκτο.σε επιπεδο οργανωσης (κοβε,κνε) και σε επιπεδο ηγεσιας.οι περισσοτεροι ομως σε επιπεδο βασης εχουν ηθος, για αυτο ειμαι σιγουρος.!
      τι φοβοσαστε μην μολυνθει η ιδεολογια σας?αυτη μολυνθηκε απο μονη της οταν πηραν την εξουσια αντιστοιχα κομματα σαν το δικο σας στο παρελθον.πεταξτε τις ταμπελες και τους αρχηγους και ανοιχτειτε στο λαο.και μονο τοτε ο κοσμος θα σας προσεγγισει.
      σεβασμος στην ανθρωπινη ζωη και αξιοπρεπεια ρεεεεεεεεεεεε!
      τα μαντρια τελειωσαν και τα προβατα ξυπνησαν!
      καιρος να ξυπνησετε και εσεις!

      Διαγραφή
    2. "μπηκαμε με τους φιλους μεσα και θελησαμε να διαδηλωσουμε και εμεις.μετα απο λιγο μας ζητησαν ευγενικα να απομακρυνθουμε γιατι η διαδηλωση ηταν του παμε!"

      Το πιο βρωμερο ψεμα που ειπες ειναι το παραπανω απο ολα
      πραγματικα εισαι σιχαμενος ουτε καν θα κανω τον κοπο να σε παρω στα σοβαρα

      Διαγραφή
    3. Μα τον Κρομ σκεφτομαι να κανω το σχολιο σου ξεχωριστη αναρτηση γιατι τετοιο ασφαλιτικο σχολιο βλεπεις μια φορα στα 100 χρονια.

      Διαγραφή
    4. το σύνθημα που αναφέρεται δεν φωνάζεται από το ΠΑΜΕ (ποτέ! είναι αντίθετο με την ιδεολογία και την πρακτική του, θα ταίριαζε σε τίποτα αναρχικούς ίσως...), και έχοντας περιφρουρήσει ένα σωρό διαδηλώσεις μπορώ να εγγυηθώ πως δεν διώχνουμε κανέναν- το αντίθετο μάλιστα....
      Το επόμενο τρολοσχόλιο κόβεται πάραυτα!

      Διαγραφή
    5. Παπαδόπουλε Κώστα μάθε πρώτα να ξεχωρίζεις σε τι πορείες συμμετέχεις κι έλα μετά να δώσεις συμβουλές και θα είναι και καλοδεχούμενες... με την παραπάνω ανάγνωση του σχολίου σου συμπεραίνω ότι μάλλον δεν έχεις κατέβει ούτε μια φορά σε πορεία γιατί κάθε άλλο θα είχες μια εντύπωση πως είναι τα μπλοκ του ΠΑΜΕ ασχέτως αν συμμετείχες ή όχι σε αυτά... οπότε με δεδομένο αυτό το να μιλάς εσύ για επαναστατικές πράξεις είναι τουλάχιστον οξύμωρο και αστείο... επίσης σταμάτα να σκέφτεσαι και να εκφράζεσαι σαν αγανακτισμένος της πλατείας γιατί λουζόμαστε ήδη όλοι μας (ακόμα κι εσύ κι ας μην το καταλαβαίνεις) τις συνέπειες των απολιτικ πεποιθήσεων που καλλιεργήθηκαν...

      Διαγραφή
    6. Επίσης τα εισαγωγικά που έβαλα στο αρέσει δεν τα έβαλα τυχαία...

      Διαγραφή
    7. Κωστας ΠαπαδοπουλοςΤετ Μαΐ 09, 06:11:00 μ.μ. EEST

      κοιτα να δεις που βγηκα και ασφαλιτης.(δεν μπορω και να με υπερασπιστω στο συγκεκριμενο θεμα βεβαια).οκ.παντως δεν απαντησατε πουθενα.περι μαντριων ουτε κουβεντα.παρα μονο επιθεση κατα μετωπον.(αντεπιθεση τωρα που λεμε)οσο για τον ποε, φιλε πολυ αγκαθα κριστι διαβαζεις.η πορεια που σας λεω ηταν κυριως παπουδια,απογευματινη ωρα σε νησι.και μωλις ειπαμε διαφορετικο συνθημα που σε καμια περιπτωση δεν προσεβαλε το παμε εκδιωχθηκαμε.γιατι???????????
      αλλα εχει τυχει και αλλη φορα εξω απο το υπουργειο μακεδονιας θρακης που με τραμπουκισαν πρωτοπαλικαρα σας κνιτες επειδη σηκωσα μια πανα χεσμενη και την πεταξα στους ματαδες.ενω δεν ημουν μεσα στο μπλοκ της κνε, η μαλλον ημουν αναμεσα στα πρωτοπαλικαρα σας και πολυ ασχετο κοσμο.
      και ναι καλα τα λετε οτι δεν εχω ιδεα (αν και κατι ξερω απο πορειες αλλα απο μετεριζι ανεξαρτητου και ανενταχτου) απο τις πορειες του παμε γιατι ποτε δεν συμετειχα σε πορεια σας παρα μονο την συγκεκριμενη φορα με τα παπουδια.
      ανεκαθεν με ενοχλουσε οτι για να ειμαι εκει θα πρεπει......πολλα πρεπει και γραμουλες δεν νομιζετε?ψεμα και αυτο?
      πρεπει και γραμες θα δεχομουν μονο σε περιπτωση που οργανωνομασταν για να κανουμε επανασταση.εξω απο καθε κομματικο μηχανισμο ομως.ολοι για εναν και ενας για ολους.και εκει το "πρεπει" θα ηταν "πρεπει" ευθυνης απεναντι σε ολους τους συντροφους συμπολιτες μου."πρεπει να νικησουμε"

      τελος παντων κουβεντα ως φαινεται δεν μπορουμε να κανουμε ειδικα με τον ποε που ειναι τοσο επιθετικος.
      οποιος θελει να ανοιξουμε σοβαρο διαλογο με επιχειρηματα και χωρις λεκτικους τραμπουκισμους εξω απο κομματικες γραμμες το μειλ μου ειναι costasaqua1983@gmail.com...ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
      Υ.Γ.
      εσενα ΠΟΕ θα σε πιασουμε και θα σου κανουμε φαλαγκα,ηλεκτροσοκ στα αρ@@@ια,βραστα αυγα στη μασχαλη και αλλα πολλα!!.παλιοκομμουνι!!!!!!!
      Ελπιζω το χιουμορ να γινεται αντιληπτο και να μην γεμισει το μειλ μου βρισιδια

      Διαγραφή
    8. Δεν ξερω αν εισαι η δεν εισαι ασφαλιτης, και δεν ειπα οτι εισαι, ειπα οτι αυτα που εγραψες ειναι ασφαλιτικα, μαθε να ξεχωριζεις.
      Οχι για τον διαλογο που λες, δεν θα κατσω να μπω σε διαλογο με εναν για να του αποδειξω οτι δεν υπαρχουν δρακοι και ξωτικά.

      Τωρα για τις φαντασιωσεις σου, καλυτερα να τις κρατας για τον εαυτο σου.

      Αυτα απο εμενα

      Διαγραφή
    9. Κωστας ΠαπαδοπουλοςΤετ Μαΐ 09, 06:29:00 μ.μ. EEST

      παντως επειδη δεν σε βαζω μεσα στα λαμογια του κκε που ελεγα παραπανω θα ηθελα να σου πω οτι εισαι πολυ ρομαντικος αν πιστευεις οτι το κομμα σου ειναι εντιμο απεναντι σου με το να σε κραταει σε στεγανα τυπου μαντρια.
      οσο για τις φαντασιωσεις που λες υποθετω οτι πανε στην ιδεα μου περι επαναστασης,θες να μου πεις εσυ τον τροπο με τον οποιο θα μπορουσε να γινει η επανασταση?το τροπο του κκε

      Διαγραφή
    10. πετώντας χεσμένες πάνες θα κάνεις επανάσταση?

      Διαγραφή
    11. Κωστας ΠαπαδοπουλοςΤετ Μαΐ 09, 08:10:00 μ.μ. EEST

      γιωργο ωραιος ρε μεγαλε,με ταπωσες.
      δλδ αυτο εχεις να πεις απο αυτα που διαβασες?την πανα την πεταξα και εσπασα και μερικες ασπιδες γιατι ειμαι ανθρωπος και αντιδραω οταν μου σκιζουνε τον κωλο σε ειρηνικες πορειες επι μηνες.αυτο που δεν καταλαβα ειναι ομως απο που και ως που εσεις δικαιολογειστε να τους υπερασπιζεστε.απο που και ως που ειχατε περιφρουρηση με πλατη τη βουλη?απο που και ως που δινατε συντροφους στα ματ το 2003 στην χαλκιδικη, στο πολυτεχνειο το 98?αν το παμε και πιο παλια εχουμε πολλα παραδειγματα ΚΝΑΤ.και μην μου πεις οτι εχω αδικο, σας εβλεπε ολος ο κοσμος.
      αλλα αποφευγετε να απαντησετε σε αυτα που θετω εδω μεσα και ειδικα στην πρωτη "ασφαλιτικη" τοποθετηση μου.
      Οσο για την επανασταση η παρακατω θεση μου θα εκφραζε οποιοδηποτε νοημων ΑΝΘΡΩΠΟ!
      πρεπει και γραμες θα δεχομουν μονο σε περιπτωση που οργανωνομασταν για να κανουμε επανασταση.εξω απο καθε κομματικο μηχανισμο ομως.ολοι για ΕΝΑΝ και ΕΝΑΣ για ολους(ΟΧΙ ενας για την ΚΝΕ, αλλος για το ΠΑΜΕ και ολοι για το τιμημενο ΚΚΕ),και εκει το "πρεπει" θα ηταν "πρεπει" ευθυνης απεναντι σε ολους τους συντροφους συμπολιτες μου."πρεπει" να νικησουμε
      Απο ποτε το κινημα διαιρεμενο σε κομματικους στρατους καθε λογης νικησε? απο τοτε που αντιληφθηκα την διαιρεση μας σταματησα να πηγαινω σε πορειες.Δεν εχει νοημα να τρωω χημικα και απο πανω να γινομαι υπευθυνος να δρασει καθε λογης κυκλωμα μεσα στο μπουγιο.
      Εαν κατεβαιναμε ομως ολοι μαζι μια φορα ενωμενοι σε ενα σκοπο, και οχι κομματικο σκοπο, να δω ποιος μπατσος θα τα εβαζε μαζι μας αν μας εβλεπε ενωμενους να πηγαινουμε καταπανω του.
      και τοτε το καλεσμα στον λαο μας για να δημιουργησουμε μια πραγματικη δημοκρατια μεσα απο μια συντακτικη εθνοσυνελευση θα ηταν δυνατο.θα κινδυνευαμε???????ΠΟΛΥ!!!Αλλα την μαχη θα την ειχαμε δωσει!καμια μαχη δεν κερδηθηκε χωρις ρισκο.
      ΑΛΛΑ το ρισκο στην προκειμενη περιπτωση εχει να κανει με την οργανωση, την συμπνοια και την μαζικοτητα μας στον κοινο σκοπο.
      το θεμα ειναι ομως εαν εχω ερθει και στο σωστο μερος να θεσω τα ζητηματα αυτα..τι κοινωνια ονειρευεστε εσεις?εχετε ονειρα?
      σαν ανθρωπος προς ανθρωπο ρωταω.

      Διαγραφή
    12. Κωστας ΠαπαδοπουλοςΠέμ Μαΐ 10, 02:01:00 μ.μ. EEST

      σιωπη ιχθυων....

      Διαγραφή
    13. @Κωστας Παπαδοπουλος:
      οταν κάποιος ισχυρίζεται πως οι επαναστάσεις γίνονται από ανοργάνωτα κοπάδια "πολιτών" χωρίς κανένα ταξικό πρόσημο, που πετάνε μπέιμπιλίνο σε μπάτσους, είναι περιττό να περιμένει κάποιος να ασχοληθεί μαζί του στα σοβαρά, οπότε μην απορείς που κανείς μας δεν μπήκε στον κόπο. Εκτός φυσικά εάν μας αναφέρεις ένα (αρ.1) ιστορικό παράδειγμα που έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Την νοημοσύνη μας δεν υποτιμάμε τόσο πολύ. Και κανονικά βέβαια όλα σου τα σχόλια θα έπρεπε να σβηστούν μετά το πρώτο σου ψέμα πως βρέθηκες σε πορεία του ΠΑΜΕ που τάχα φωνάζοταν το σύνθημα που ανάφερες, και δήθεν σε πέταξαν έξω. Καλό θα είναι να μην επιμείνεις, έχουμε και πιο σοβαρές δουλειές...

      Διαγραφή
    14. Κωστας ΠαπαδοπουλοςΠέμ Μαΐ 10, 04:27:00 μ.μ. EEST

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    16. @Κωστας Παπαδοπουλος:
      δεν διαστρέβλωσα τίποτε από ότι γραφεις, πράγμα που μπορεί να δει ο καθένας. Επίσης, όσο βραδύνους και να είσαι, το γεγονός πως δεν είμαι υποχρεωμένος να ανεχτώ να με βρίζουν στο blog μου, πιθανόν και να το καταλάβεις. Οποτε το τελευταίο σου σχόλιο σβήνεται. Το κουβαδάκι σου κλπ

      Διαγραφή
  19. Προφανως και δεν μιλαω για μια κυβερνηση συνεργασιας, μιλαω για ψηφο ανοχης υπο προυποθεσεις απο το κομμα με καποια καραμπινατα στοιχεια, τα οποια κατα τη γνωμη μου θα ξεμπροστιαζαν τον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν τα υλοποιουσε (εγω πιστευω οτι ο κοσμος νομιζει πως αυτος ο 5λογος πχ ειναι αυτονοητος για τον ΣΥΡΙΖΑ). Ιδεες ριχνω στο τραπεζι, ωστε να σταματησουμε να ειμαστε στην αμυνα και πιο δυναμικα να βγουμε στην αντεπιθεση στον πολιτικο διαλογο.
    Και τωρα να καταληξω στο πιο προσφατο επικοινωνιακο μου ευρημα. Εχει παλι να κανει με στηριξη σε μια κυβερνηση με ψηφο ανοχης, με το πολυ απλο επιχειρημα, εμεις θα σας την δοσουμε να πατε να επαναδιαπραγματευτειτε και να κανετε οτι λετε, αλλα αν δεν τα καταφερετε σημαινει οτι ο δρομος σας ειναι αποτυχημενος, οποτε μετα θα στηριξετε τη δικη μας προταση για εξοδο απο ΕΕ και ευρω, να δουμε τελικα ποιος εχει δικιο.
    Γενικα πρεπει το κομμα να διευρυνει το χασμα αναμεσα στο ιδιο και τις λοιπες δυναμεις, να παψει να ταυτιζεται με την αριστερα και να φανει ξεκαθαρα οτι οι δρομοι ειναι δυο, του ΚΚΕ και των υπολοιπων αστικων κομματων.

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μερικές ερωτήσεις για τα Συνασπιτήρια που η χυδαιότητα τους, ο αριβισμός τους, η παπαρολογία τους και η έπαρση τους δεν έχει τέλος....
    Πριν τις ξεκινήσουμε έχουμε να πούμε το εξής και εκφράζει εμάς και κανένα άλλο...
    ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ, ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ 1000 ΦΟΡΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟΣ....
    Παμέ στις ερωτήσεις τώρα με ποιό καίριες τις εξής:
    1)Ποιοί πέταγαν τα βιβλία από τις Μαρξιστικές Δανειστικές βιβλιοθήκες των κομματικών οραγνώσεων πριν την διάσπαση του 1991 ως τελειωμένα και απαρχειωμένα(αν έχετε απορείες ρωτήστε τον υπεύθυνο τύπου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, ήταν ένας από αυτούς).
    2)Ποιοί ήταν αυτοί που κήρυτταν το τέλος της εργατικής τάξης, επικαλλούμενοι τον αναρχικό-αντικουμμουνιστή Αντρέ Γκρόρτζ;
    3)Ποιοί ήταν αυτοί που έκαναν σημαία την μεταβιομηχανική κοινωνία, το απολιτίκ, τις ΜΚΟ, τις Ευρωκομμουνιστικές - αντικομμουνιστικές -αντισοβιετικές κορώνες, το μεταμοντερνισμό κοκ;
    4)Ποιοί ήταν και συνεχίζουν να πανηγυρίζουν με την διάλυση της ΕΣΣΔ
    5)Ποιοί ξεκίνησαν την αντι-λενινιστική(αντι-σταλινική) διαλεκτική;
    6)Ποιοί έκαναν σημαία την ταξική συνεργασία
    7)Ποιοί ψήφιζαν Μαάστριχτ, Αμστερνταμ, σύμφωνα του Ευρώ, Μπέργκεν Μπολόνιες, αντικομμουνιστικά σύμφωνα, Λισσαβόνες, Νίκαιες, σύμφωνα για την ΕΕ του 2020
    8)Τι έκαναν εδώ και μια 20ετία στα σωματία και συνεχίζουν να κάνουν, εκπλήσσοντας η μάλλον αφήνοντας τα μέλη της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ με ανοιχτό το στόμα;
    9)Για πείτε μας ποιός ψήφιζε από το 1996-2004 όλα τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν τότε και όχι σήμερα, μιλάμε για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων κοκ;
    10)Ποιοί αναγνώρισαν το χρέος; Υπάρχει απεχθές και μη απεχθές;
    11)Θεωρείτε ότι μπορείτε να μας διαλύσετε; ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ, ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΤΙ ΧΑΡΕΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΕΒ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μίλησε για τον αείμνηστο Χαρίλαο Φλωράκη, ο σύντροφος του Δραγασάκη, Καραγκιουλέ και όλων όσων πήγαν να διαλύσουν το κόμμα.
    Μήπως ξέρει ο μικρός Αλέξης με τι κοσμητικά επίθετα τον έλουζαν στο 12ο και 13ο Συνέδριο του Κόμματος όλοι οι μετέπειτα Συνασπισμένοι και νυν σ/φοι του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Δραγασάκης ,οκαραγκουλέςκαι οι άλλοι δεν ήταν σ.του Χαρίλαου; αυτός δεν τους ανέδειξε;

      Διαγραφή
    2. Και ευτυχως καταλαβε το λαθος του, εστω αργα.
      Τωρα, επιμενω, τραβα ρωτα το Γλεζο, οταν ηταν φυλακισμενος, διαπραγματευοταν με το δεσμοφυλακα του τις συνθηκες κρατησης του?

      Διαγραφή
  22. Επειδη εχει καταντησει αηδια το ολο παραμυθι με τον ΣΥΡΙΖΑ, να παει καποιος να ρωτησει το Γλεζο, οταν ηταν φυλακισμενος, διαπραγματευοταν με τον δεσμοφυλακα του τις συνθηκες κρατησης του?
    Διοτι τωρα ειμαστε δεσμιοι της ΕΕ και του ΔΝΤ, με δεσμα τα μνημονιο, και ο φυλακισμενος κυβενρητικος ΣΥΡΙΖΑ(το κρατος δηλαδη) θα παει να ζητησει να του ξεσφιξουν λιγο τις χειροπεδες κι ενα ποτηρι νερο.
    Ε, η ξεφτιλα πια εχει τα ορια της.

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το παρακάτω σχόλιο, το αφιερώνω στον φίλο μου (αλήθεια λέω) αστυάνακτα, καθώς και σε όλους τους συριζαίους και σε κάθε καλοπροαίρετο σχολιαστή.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, διά ... στόματος Λαφαζάνη:

    1. Δεν έχει, στην ουσία, οικονομικό πρόγραμμα, αν και ήθελε ψήφο για να κάνει κυβέρνηση !

    2. Υποστηρίζει το PSI, κάτι που στην ουσία ακυρώνει κάθε πρόθεση (δεν θέλω να αμφισβητήσω τις προθέσεις του) εθνικοποίησης ή δημόσιου ελέγχου ή ό,τι άλλο του τραπεζικού συστήματος !

    3. Δεν μιλάει για διαγραφή του χρέους (του επαχθούς), αλλά για μορατόριουμ, δηλαδή για πληρωμή του στο μέλλον, κάτι που λέει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ !

    4. Τέλος δεν αμφισβητεί στο σύνολό τους τα χαράτσια, αλλά με έναν ύποπτο τρόπο μιλάει για ... κοινωνικά κριτήρια !

    Το παρακάτω λινκ, για όσους αμφισβητήσουν το σχόλιό μου:

    http://www.skai.gr/news/politics/article/202549/p-lafazanis-ta-papagalakia-tou-sustimatos-mas-parermineuoun/?utm_source=rss_news_politics&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...