25 Μαΐ 2012

Κ. Πλεύρης: ο «πατέρας του ελληνικού νεοφασισμού» βγαίνει απ’το χρονοντούλαπο.


Από το mao.gr

O θεωρητικός του εθνικοσοσιαλισμού και της φασιστικής 4ης Αυγούστου Κώστας Πλεύρης επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ
Από την ΕΥΠ και τον Ι. Κοραντή ξανά στο παρακράτος..ο ΛΑΟΣ. Η ζωή του κύκλους κάνει

Το 1960 ο εθνικοσοσιαλιστής Κώστας Πλεύρης ίδρυσε τη φασιστική οργάνωση 4η Αυγούστου, στελέχη της οποίας υπήρξαν πολλές προσωπικότητες της άκρας δεξιάς, όπως ο ιδρυτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος με μια έννοια είναι πνευματικό του τέκνο. Σύμφωνα με τον πρώην ταμία της Χρυσής Αυγής Χάρη Κουσουμβρής ο Κ. Πλεύρης ήταν ο μόνος τον οποίο ο «αρχηγός» Μιχαλολιάκος αποκαλούσε αρχηγό, όταν συνεργάστηκαν στο σχήμα Πρώτη Γραμμή-Χρυσή Αυγή. Πίσω από την πλάτη του βέβαια ο Μιχαλολιάκος τον χαρακτήριζε πράκτορα. Στις εκλογές του 2004 ήταν υποψήφιος με τον ΛΑ.Ο.Σ. στην Α’ Αθηνων, βγαίνοντας πρώτος σε σταυρούς, όμως ο ΛΑ.Ο.Σ. με 2,2% δεν εξέλεξε βουλευτή. Κατόπιν αυτού ο Κώστας Πλεύρης αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική δράση, καθώς θεωρήθηκε ότι το παρελθόν του δεν συμβαδίζει με τη νέα πιο μετριοπαθή γραμμή που ήθελε να υιοθετήσει ο Καρατζαφέρης ώστε να βρεθεί «εντός κοινοβουλευτικού τόξου» και να μπορέσει να έχει συμμετοχή στη συνέχεια ακόμα και στην μνημονιακή κυβέρνηση των τραπεζοτσολιάδων του Λ. Παπαδήμου.

¨Όπως εξηγεί τότε με σαφήνεια ο Καρατζαφέρης (από το βιβλίο του Δ. Ψαρά) : Ο κ. πατέρας είναι ανενεργός. Ο Θάνος, όμως, ο Πλεύρης, ο διδάκτωρ, ο πολύ καλός αυτός νέος, με σπουδές επιπέδου στη Χαϊδελβέργη, με αξιόλογη θέση στο κόμμα, στο Εκτελεστικό Γραφείο, με εισήγηση δική μου και ομόφωνη απόφαση του τελευταίου συνεδρίου, από πού κι ως πού πρέπει να έλκει τις οποιασδήποτε δοξασίες ή αρχές ή πιστεύω που είχε κάποτε ο Κώστας ο Πλεύρης; Από πού τεκμαίρεται αυτό; Σ’ αυτή την ίδια τη Γερμανία, ο γιος του Ρόμελ ήταν δήμαρχος σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις. Ο γιος του Ρόμελ. Που ο Ρόμελ ήταν το δεξί χέρι του Χίτλερ Ένα νέο παιδί, 30 ετών. Που θα ήθελε να το έχει ο καθένας στο σπίτι του. Το οποίο ουδέποτε έχει εκφραστεί. Ουδέποτε έχει μιλήσει. Ουδέποτε έχει κάνει ούτε μνεία. Δηλαδή τι λέμε στο παιδί; Για να μπορέσεις να υπάρξεις, άλλαξε επίθετο;»

Ο Κώστας Πλεύρης έχει χαρακτηριστεί, ακόμη και από συντηρητικές εφημερίδες ακροδεξιός, εθνικιστής,ναζιστής, πατέρας του ελληνικού νεοφασισμού και θεωρητικός του φασιστικού χώρου. Είναι αρνητής του ολοκαυτώματος και θαυμαστής του ναζιστικού κόμματος.

Το ΛΑΟΣ του 2012 ωστόσο επιστρέφει στις ρίζες του φασισμού. Και βγάζει τους σκελετούς από τη ντουλάπα «αποενοχοποιημένους» πια από την μνημονιακή συμμόρφωση. Με τους χρυσαυγίτες στη Βουλή (με τους οποίους ο Κ. Πλεύρης έχει συνεργαστεί σε πολλές περιπτώσεις) δεν υπάρχει λόγος πια για τον εξωκοινοβουλευτικό Καρατζαφέρη να τους κρύβει. Μήπως αντί να πάρει πίσω τη Ντόρα ο Α. Σαμαράς θα έπρεπε και αυτός να ενεργοποιήσει ξανά τον πατέρα Μητσοτάκη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...