2 Μαΐ 2012

Η "έξυπνη" Ελλάδα ψηφίζει [με κλειστά μάτια & κλειστά μυαλά!]


Καποιοι φαινεται οτι ..αρεσκονται στην εικόνα της φαινομενικης «ταξης και ευνομιας», που γι αυτους, προεκλογικα, εγγυαται το....Μαυρο μετωπο! Mαλιστα τους αρεσει τοσο πολυ, ωστε... παρακαλουν να μη τελειωσει αυτη η .... «ωραία [η] προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα. Σαν τα ωραία και έντονα όνειρα που τα βλέπουμε -λένε οι ειδικοί- λίγο πριν ξυπνήσουμε. Τι κρίμα που τελειώνει σε λίγα εικοσιτετράωρα».

Oλα αυτα, επειδη πληροφορηθηκαν, τελευταια, οτι σε ...«εκατοντάδες παράνομους οίκους ανοχής που λειτουργούν με την...ανοχή της Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων, (λες και ειναι τα μοναδικα παραδειγματα...διαφθορας!) εργάζονται δεκαδες γυναίκες-φορείς του AIDS!».

Aυτο ηταν το προβλημα σας κυριοι, οτι δεν σας ...ειδοποιησαν; Πρωτα πρωτα γιατι να παει κανεις σε οικο ανοχης; Μετα, δεν καταλαβαινω γιατι δεν προχωρατε λιγο παραπανω το σκεπτικο σας και να κατηγορησετε το συστημα εκεινο που εξαναγκαζει τις γυναικες αυτες να ειναι θυτες και θυματα μαζι, οταν πολλες φορες και παρα τη θεληση τους αναγκαζονται να πουλησουν το σωμα τους προκειμενουν να επιζησουν;


Το..«θυμα», βεβαια, ευκολα το διακρινουμε, εφ οσον τυχαινει να...ταυτιζομαστε με τους ...''καημενους'' τους...πελατες, ταυτοχρονα, oμως, αποφευγουμε να δουμε και τι βρισκεται πισω απο αυτη την ιστορια, ισως γιατι αποδεχομενοι την υπαρξη...μπορντελλων στα 2012, (..«οικος ανοχης» για οσους επιτηδες αποφευγουν να λενε τα πραγματα με τo ονομα τους!!), εχουμε κι εμεις ευθυνες ως κοινωνια για τη κατασταση αυτη!

Eνα ακομη...«προβλημα», που ομως βρηκε τη...«λυση» του, (!) χαρις και παλι στην ...«ωραία προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα», (!) ειναι κατα τον αρθογραφο της iefimerida, το γεγονος οτι τωρα στις ...παραμονές των εκλογών εφτασε να...«λειτουργήσει το πρώτο Κέντρο Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών» και, οπως λεει, παρα το γεγονος οτι υπηρχαν ηδη δυο υπουργοι (του Μαυρου μετωπου, βεβαιως!) ειχαν διαφωνιες! 

Λιγο με ενδιαφερει αν αυτοι οι δυο ειχαν διαφωνιες...Αυτο που θα επρεπε να μας ενδιαφερει ολους αυτη τη στιγμη και κυριως προεκλογικα ειναι οτι καταφεραν τα κομματα αυτα, με την προπαγανδα τους, απο τα καναλια, να στρεψουν ενα μεγαλο μερος του λαου κατα των μεταναστων* και να κανουν, παρα τις αντιδρασεις επισης πολλων πολιτων, (που, ομως, δεν τους ...βλεπουν ποτέ, οι αστοι αρθογραφοι!) κατι που δεν επρεπε να ειχε γινει: Ενα στρατοπεδο που τωρα ειναι για μεταναστες, αυριο, ποιος ξερει για ποιους; 
Δεν καταλαβαινω λοιπον τι ...θαυμαζει κανεις; Τη καλη ...οργανωση και το καλο ...παρκινγκ, που λεει και η διαφημιση;!!  

Δεν τους απασχολει καθολου το οτι αυριο μπορει να ειμαστε κι εμεις, ως ''ανυπάκουοι πολιτες'', ''ως μη στηριζοντες'' τετοια καθεστωτα, πισω απο αυτα τα καγκελα;

 
To NEWS 247 στην Ηλεία πριν τις εκλογές by News247


*Σημ. 1. Δειτε επισης στο ρεπορταζ αυτο για τις εκλογες και την ανατριχιαστικη δηλωση μιας γυναικας, στην Ηλεια, κατα των μεταναστων. (Απο το 05:22´ και μετα..) Σκετη φρικη!



Για το θεμα της προφυλακισης του Ακη Τσοχατζόπουλου, που αναφερεται το αρθρο ειναι ενα θεμα αναξιο λογου, γιατι δεν πιστευω οτι φυλακιζοντας μονο εναν απο τους υπευθυνους οτι λυθηκε το προβλημα του τοπου, (!!) ενω οι υπολοιποι εχουν μαλιστα το θρασος να κατεβαινουν και στις εκλογες!

Ας σταματησουμε λοιπον κάποτε να απορουμε ως...αδαεις πολιτες ενος σαπιου συστηματος, οταν καποιοι λενε και ξελενε, υποσχονται και δεν τηρουν τις υποσχεσεις τους.
Αυτη ειναι η τακτικη τους, ετσι επιβληθηκαν τοσα χρονια, αλλα για ολα υπαρχει ενα οριο, ενα τελος. 
Ας ειναι λοιπον σ αυτες τις εκλογες! Καλλιο αργά, παρα ποτε!

Δεν με ενδιαφερει, ως πολιτης, η ...προεκλογική περίοδος τετοιων κομματων στην Ελλαδα. Το κομμα που εμεις ψηφιζουμε δεν λεει ωραια λογια για να μας ...κοιμιζει και να το ψηφισουμε! Αντιθετα, λεει την αληθεια, αυτη που δεν θελουν πολλοι να ακουσουν, γιατι δεν τους συμφερει. 

Ας ελπισουμε οτι ο κοσμος θα ξυπνησει, οχι ομως τη Δευτερα ...πρωι, οπως μας λεει ο αθρογραφος, γιατι τοτε θα ειναι αργα, αλλα πριν...ψηφισει, ωστε να μην τον πιασουν και παλι στον υπνο, οπως εκαναν ολα αυτα τα χρονια, μεχρι σημερα! Θα φανει ποια ...Ελλαδα ψηφισε και παλι...
Η ..''εξυπνη'' Ελλαδα, παντως, εχουμε δει πως ψηφιζει τοσα χρονια και που μας οδηγησε! 

Φτανει τοση ..''εξυπναδα'', δεν νομιζετε;




 Σημ. 2. Ενα ακομη μικρο video, με προεκλογικο ρεπορταζ, απο Μεσηνια, που ελπιζω να μην...αντιπροσωπευει τον... μεσο ψηφοφορο !

19 σχόλια:

  1. Πάντως, εγώ μιλώντας με κόσμο, διαπιστώνω πως ο κατάλογος των θεμάτων που προκρίνουν οι περισσότεροι σαν φλέγοντα των εκλογών αυτών, είναι πολύ διαφορετικός από την αντζέντα που θέλουν να επιβάλουν τα ΜΜΕ. Είδομεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TRASH

      Τι να σου πω; Μακαρι να εχεις δικιο! Παντως, απογοητευεται κανεις πολυ ακουγοντας τις ρατσιστικες γνωμες καποιων για τους μεταναστες, οπως το παραδειγμα της γυναικας στο ενα video.

      Οπως ξερεις, βεβαια, αλλιως ψηφιζει η Αθηνα και αλλιως η επαρχια και ειναι ενα ακομη προβλημα...Η επαρχια ειναι συνηθως πιο συντηρητικη απο τα μεγαλα αστικα κεντρα και οχι εξ ισου καλα ενημερωμενη...

      Διαγραφή
    2. Στην επαρχία "υπάρχει ακόμα λίπος για να καεί"
      (όπως λένε οι κρατούντες και εν πολλοίς είναι αλήθεια)
      Το μποστάνι, το χωράφι και γενικά η μικροϊδιοκτησία για την αυτοκατανάλωση της οικογένειας λίγο-πολύ υπάρχουν.
      Η διαφορά νοοτροπίας εντοπίζεται στον αστικό (urban) ιστό της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Εκεί είναι οι εργατικοί (μικροαστικοί) δήμοι της Β' Αθήνας, Β' Πειραιά, Β' Θεσσαλονίκης και εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι της μεταστροφής.

      Δυστυχώς στην επαρχία έχουμε μικρή απήχηση. Περιοχές της Ελλάδας που παλιά αποκαλούνταν με περηφάνια "Κόκκινα νησιά" (Ζάκυνθος, Λέσβος, Σάμος κ.α.) δυστυχώς εδώ και 30 χρόνια Ε-ΞΑ-ΓΟ-ΡΑ-ΣΤΗ-ΚΑΝ
      (ζακυνθινός μάλλον είναι και το φέρει βαρέως)

      Διαγραφή
    3. spiral architect

      Nαι δυστυχως αυτο βλεπει κανεις στην επαρχια, οπου υπαρχει σε πολλες περιπτωσεις η στενομυαλη λογικη του ''εχω ενα χωραφακι, αρα εχω να περασω, δεν με απασχολει και τοσο να μου κοψουν τη συνταξη/μισθο, γιατι ετσι κι αλλιως ζω οικονομικα, πουθενα δεν παω, (oυτε πηγαινα!), ολα τα εχουμε γυρω μας κλπ κλπ ...σοφιες, που δειχνουν οτι δεν σκεφτονται το μελλον των παιδιων, στη περιοχη τους, οπως και τις συνθηκες διαβιωσης που χαρις στη λιτοτητα αλλαζουν ακομη πιο δραματικα για την επαρχια!
      Εκπαιδευση και Υγεια δεν ειναι θεματα που θα επρεπε να τους ενδιαφερουν περισσοτερο και να απαιτουν λυσεις αντι να δεχονται ο τι τους λενε!
      Τελικα οι ηλικιωμενοι κυριως και οι συντηρητικοι ανθρωποι της επαρχιας, φαινεται οτι σκεφτονται ΜΟΝΟ τον εαυτο τους, σκεπτομενοι το πως αυτοι μεγαλωσαν με τις στερησεις της εποχης, πραγμα βεβαια που τους κανει μη αντικειμενικους και ρεαλιστες οσον αφορα τις αναγκες των νεωτερων γενεων που παραμενουν στην ανεχεια, στερημενοι απο το δικαιωμα για μορφωση εξ αιτιας ορισμενων συμπολιτων τους που δεν θελουν να δουν περα απο τη μυτη τους και ψηφιζουν τα ιδια που ψηφιζαν και πριν 50 χρονια! :((

      Διαγραφή
  2. Και μην ξεχνάτε: Oχι στα ναρκωτικά. Δεν φτάνουν για όλους!
    (τι comedylab κλπ videocast. ΠΑΣΟΚwebtv και ξερό ψωμί. Για να φτιάξουμε καινούργιο συκώτι απ΄το γέλιο!
    (το τι μούντζα πέφτει στη γειτονιά τώρα που καλοκαιριάζει δεν λέγεται ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελβα, αυτα που λεει για τη σκανδαλη η γιαγια φανταζομαι τα λεει για τους πολιτικους και οχι για τους μεταναστες, απλα ετσι που το χουνε κανει απο το καναλι στο μονταζ ειναι αποπροσανατολιστικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. poe

      Mακαρι να τα ελεγε για τους πολιτικους, αλλα αυτο που καταλαβαινει κανεις ειναι οτι τα λεει για τους ταλαιπωρους τους μεταναστες, εφ οσον τους ...στολιζει απο πριν με διαφορα, για την εγκληματικοτητα κλπ...

      Εν τω μεταξυ ..εξαίρει την Αυστραλια ως ..καλη χωρα, ενω δεν εχει καλη φημη, ουτε οσον αφορα τη μεταχειριση των φτωχων μεταναστων, οπως και των Αborigines.

      Διαγραφή
    2. για τους πολιτικους τα λεει
      ξαναδειτε το βιντεο

      Διαγραφή
    3. Manny

      Μακάρι, αλλά το μονταζ άλλα δειχνει εν τω μεταξυ και δεν νομιζω να καθησει κανεις να το αναλυσει οσο εμεις που μια ευαισθησια oσο να ναι την εχουμε για τους απανταχου μεταναστες!
      Αλλοι ισως μαλιστα να ...χαρουν και να τη καταταξουν και στη..Χ.Α, (συμφωνα παντα με το..μονταζ)!

      Διαγραφή
  4. spiral architect

    ''Κι ακαρτέρει κι ακαρτέρει τα παιδιά γινήκαν ...γέροι'' και παλι Πασοκ ψηφιζουν,ετσι; Καλα, τι μαζοχιστικο βιντεακι ηταν αυτο;

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, εμεις εχουμε καλυτερα πραγματα να κανουμε απο το να δεχομαστε τη μοιρα που μας επιβαλλουν, και να ειμαστε απο πανω και...αισιοδοξοι, (για να μη πουμε...μλκες, oπως ο..Σπυρος στο γνωστο video!) :-)

    Moνο μουντζα θελουν; :D ''Μαυρισμα'' για να καταλαβουν οτι ο κοσμος δεν κοιμαται, οπως νομιζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι όμως... μπορεί να γελάμε με το video του ΠΑΣΟΚ, αλλά δυστυχώς έτσι σκέφτεται η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου... Γκρινιάζει, μπορεί και να βρίζει, και στο τέλος λέει ένα "ε, και τι να κανουμε? Θα το περάσουμε κι αυτό" και πάει και ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις παραφυάδες... Μοιρολάτρες όλου του κόσμου ενωθείτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Rocean

      Πως ομως νικα κανεις μια τετοια νοοτροπια του ''τι να κανουμε;''
      Aκουω προτασεις, γιατι δεν αντεχεται το να λεει το ΚΚΕ οτι εχουμε προγραμμα και να διοργανωνει τοσες και τοσες συζητησεις σε δημους, περιφερειες, καναλια κλπ, ενω βγαινουν μετα κατι ατομα και λενε, οπως π.χ στο δευτερο video, '' Πολλα κομματα δεν εχουν καν προγραμμα,(!) ''Κανείς απο τους ηγετες δεν μ αρεσει'', ''Δε ξερω ακομη ποιους να ψηφισω'', ''Θα δουμε τι θα ψηφισω τη τελευταια στιγμη''!!!

      Εχω απελπιστει εντελως με αυτα που ακουω...Καλα, τοσο δεν καταλαβαινουν μερικοι; Ποσα ακομη (χρηματα και παροχες) πρεπει να ...χασουμε για να..συνειδητοποιησουμε τελικα ως πολιτες ποιοι μας εκμεταλλευονται;

      Διαγραφή
    2. Είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια ότι ο κόσμος όταν εξαθλιώνεται δεν σημαίνει κι ότι επαναστατεί. Κάποτε μας λέγανε "εσείς του ΚΚΕ θέλετε τον κόσμο να καταστραφεί για να κάνετε επανάσταση". Βλέπουμε ότι αποδεικνύεται ότι εξαθλίωση δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση και ανάλογη ριζοσπαστικοποίηση.

      Θέλω να πιστεύω ότι το ΚΚΕ όσο δυναμώνει (και ποσοτικά και ποιοτικά) θα γίνεται ικανότερο να σπάει συνειδήσεις που έχουν εξαγοραστεί και διαφθαρεί μέσα από διαδικασία δεκαετιών.

      Αν και έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την απογοήτευση σε εμάς τους ίδιους που είμαστε στο Κόμμα. Είμαι ένας από αυτούς που έχουν κάνει κάπως πίσω αυτά τα χρόνια. Αλλά που θα πάει? Θα βρεθεί αυτό το κλικ που θα με βοηθήσει να κάνω και πάλι restart στην αισιοδοξία... :-) Όχι. Δεν θα είναι αυτό ένα καλύτερο ποσοστό του Κόμματος. Μετά από τόσα χρόνια έχω σταματήσει να θεωρώ σημαντικά τα εκλογικά ποσοστά, είτε ανεβαίνουν, είτε κατεβαίνουν. Είναι εντελώς στιγμιαίες μεταβολές που ξεγελούν πανεύκολα. Θέλω να δω κάτι πιο ποιοτικό. Περισσότερη ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ δράση σε συνδικάτα. Ουσιαστικούς μαζικούς ταξικούς πολιτικούς αγώνες. Έχω βαρεθεί να βλέπω εξοργισμένους φωνακλάδες.

      Διαγραφή
    3. Rocean

      Συμφωνω απολυτα με το σκεπτικο σου, πιστευω κι εγω οτι υπαρχουν πολλοι σημερα που εχουν απογοητευτει απο τη πραγματικοτητα και μαλλον χρειαζεται να κανουν και παλι..restart στην αισιοδοξια, οπως λες! :-)
      Που θα παει, ομως, θα γινει κι αυτο, ισως μαλιστα πιο γρηγορα κι απ
      ο τι πιστευουμε!
      Eφ οσον το κεφαλαιο εχει κηρυξει πολεμο εναντιον της εργατικης ταξης, μονο μπροστα πρεπει να κοιταμε και το μονο που θα πρεπει να μας ενδιαφερει, ως ταξη, ειναι το πως θα απαλλαγουμε απο τους δυναστες. Οντως χρειαζομαστε κατι πιο χειροπιαστο, πιο ποιοτικο απο τις φωνες και τα λογια που συχνα δεν εχουν αντιστοιχο πολιτικο αντικρυσμα!

      Διαγραφή
    4. Ετσι και αλλιως εχουμε το παραδειγμα των πρωην σοσιαλιστικων χωρων
      Τοσες δεκαετιες εξαθλιωση αλλα απο το κακο στο χειροτερο
      Οπως επισης και τις επαναστασεις τυπου Αιγυπτου που δεν εχουν προταγμα εξουσιας λαικης και πανε απο εκμεταλλευση σε εκμεταλλευση.

      Διαγραφή
    5. Ροσεαν, οσο αφορα το δευτερο σκελος του σχολιου σου ειναι ακριβως αυτο που θελω και εγω, να αρχισει επιτελους ο κοσμος να κινητοποιειται.

      Διαγραφή
  6. «Όσο πληθαίνουν εκείνοι που υποφέρουν τόσο πιο φυσικά φαίνονται τα δεινά τους./Ποιος θα εμπόδιζε να βραχούν τα ψάρια στη Θάλασσα; Και αυτοί το ίδιο που τυραννιούνται, μοιράζονται τούτη τη σκληρότητα απέναντι σε αυτούς τους ίδιους./Είναι τρομερό να βλέπεις με πόση ευκολία προσαρμόζεται ο άνθρωπος, όχι μόνο στα βάσανα των ξένων αλλά και στα δικά του./Όλοι όσοι έχουν αναλογιστεί αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση, αρνιούνται να επικαλεστούν ο ένας τον οίκτο του άλλου./Αλλά είναι αναγκαίος ο οίκτος του καταπιεσμένου για τον καταπιεσμένο. Είναι του κόσμου η ελπίδα.»
    Μπερτολ Μπρεχτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. poe

      Ο Μπρεχτ ως γνωστης της ανθρωπινης ψυχης ηξερε καλα ποσο ''τρομερό ειναι να βλέπεις την ευκολία (που) προσαρμόζεται ο άνθρωπος, όχι μόνο στα βάσανα των ξένων αλλά και στα δικά του''.

      ''Oι φιλοσοφοι (οπως οι συγγραφεις και ποιητες) προσπαθουν μονο να εξηγησουν το κοσμο. Το ζήτημα είναι να αλλάξει''. (Karl Marx)

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...